Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

Kell-e nekem válóperes ügyvéd?

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

Mikor érdemes válóperes ügyvédet keresni és fogadni?

Válóperes ügyvédek

Hogy Ön el tudja dönteni, hogy érdeme-e ügyvédet keresni, gondolja át a következőket:

1) Ön mennyire tud, szeret hivatalos ügyekben eljárni?

2) Önnek mennyi ideje van belefolyni a válás jogi részleteibe?

3) Ön mennyire érti a hivatalos iratokat, ha a bíróság valamit kér Öntől?

4) Milyen komoly az Ön és házastársa közötti vita? Kell-e vajon számítani komolyabb, a vagyont vagy a gyerekkel kapcsolatos kérdést érintő vitákra?

5) Természetesen azt sem árt eldönteni, hogy Ön anyagilag megengedheti-e magának az ügyvéd munkadíjához köthető munkadíjat, amit Önnek kell kifizetnie?

(Az ügyvédi költség megtérülhet, ha a válóper vagyonmegosztási részében Ön az ügyvédi közreműködésnek köszönhetően jól jön ki.)

A válóper megindítása nem a válóperes ügyvéd kiváltsága, természetesen Ön ügyvéd nélkül is indíthat válópert.

Azonban egy ügyvéd megbízása, tájékozódás, egy konzultáció akkor is hasznos lehet, ha magára a perre nem kéri fel, ugyanis egy-egy ilyen beszélgetés is sok hasznos tanácsot tud adni Önnek.

2 fontos válási tanács

1) Nem célravezető az esetek többségében, ha valaki a válóperes ügyvédjét hatalom kifejezésére, erőfitogtatás használja, vagy arra, hogy ne kelljen párbeszédbe kerülni a társával. A válás kimenetele sokkal pozitívabbá válik, ha mindkét fél le tud ülni együtt beszélgetni, és nem a válóperes ügyvéd közreműködésével folyik a beszélgetés.

2) Mindig gondolja át, hogy hogyan lehetne elkerülni a válást, és helyrehozni a kapcsolatot. Hiszen ez ügyben mindig lehet tenni!

Mit csinál a válóperes ügyvéd?

 • a válóper megindítása előtt az ügyet átbeszéli az ügyféllel, és a válóper lehetséges kimeneteleit elemzi vele
 • egyeztethet a válóper ellenérdekű felével, az ügyfél házastársával
 • megszerkesztheti a válóperhez szükséges keresetlevelet.
 • a válóperes ügyvéd a tárgyaláson is képviselheti az ügyfelét, ennek keretében indítványozhat, nyilatkozhat ügyfele képviseletében, tanúk meghallgatását kérheti
 • tájékoztathatja az ügyfelét a per ítéletéről és a lehetséges tennivalókról, így akár a lehetséges perorvoslattal kapcsolatban is tájékoztatást nyújt
 • megszerkeszti a perorvoslathoz szükséges peres iratokat

Válóperes ügyvédek: hol kereshet ilyeneket?

A házasság felbontásával rendkívül sok jogi szakember foglalkozik, az ország minden táján található válással foglalkozó jogász (például Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szombathely, Székesfehérvár, Sopron, Szeged).

Íme néhány adatbázis, ahol válóperes ügyvédeket talál:

http://www.aranyoldalak.hu/portal/cimkek/valoperes-ugyvedek

http://valas.lap.hu/ugyvedek_csaladjogi_kerdesekben_-_budapest/15579218

http://valas.lap.hu/ugyvedek_csaladjogi_kerdesekben_-_videk/24474721

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


55 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • Zoli hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Fél éve vagyok házas. Közben született egy kislányunk, aki most még csak pár hónapos. Mind ketten vállalkozók vagyunk, Ő a szépségiparban én tanácsadó egy multinál dolgozok. Ma kiderült, h megcsal, megmondtam neki, hogy válunk. Van közös ház, autó, de nekem csak a gyerek kell. A kérdésem pedig az lenne, h milyen stratégiát tudna nekem javasolni, hogy a célomat elérhessem?

  Üdv: Zoli

  2010. 06. 10. - 11:15
  • dh hozzászólása:

   Szia!

   Megkérdezhetem, hogy kaptál-e már választ, s ha igen, akkor mit? (www.valasinfo.hu)

   Én is ebben a cipőben járok. Viszont én kértem igazságügyi pszichológiai szakvéleményt a szülőkre. Az jött ki, hogy én vagyok alkalmas (anya).:)

   Neked is érdemes lenne ezt megpróbálni, mert az öngyilkossággal való fenyegetőzés kizárja a gyermeknevelésre való alkalmasságot.

   Várom válaszodat!

   2011. 06. 15. - 20:34
 • Androsovicsné Sümegi Irén hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr ! Voltam önnel levelezésben .2010.12.07-én harmadszorra kihírdette biró volt férjemnek elvált .Tárgyalták Lakás kiürítését mindkettönknek meg van hányada ,várom volt férj kiköltöztetését ,megvásároltam volna részét nem írta alá .Pedig kevesebbe került volna átíratásnál . Másik lakásomnál fiamnak kiskoru volt lakás vásárlásánál , le kéne mondania .Volt férjre Kitürést írt biró levélben ,nem tudom mi jelentése ,pedig kérdeztem ügyvédemtől választ nem adott reá .2010.12.07. tárgyaláson mindhármunk jogait elmondta birónő .Nékem problémám ,nincs ki segítené betartatni ,azt csinálnak amit akarnak vagyis bünöznek .Hívatalban olyan személyek ülnek kinek mindig gyógyszer mellékhatásától komás fejük ,gondolkodni nem tudnak . Szeretnék tárgyalások végére jutni szeretném tudni hogy kell birót hozatnom ,elhuzták időt közben hoztak olyan végzést mit nem kellett .Önkormányzatot büneivel együtt tárgyalni kellett volna . Milyen felállás mikor vagyonomra pályázó elvált ,kitagadott familiával összejátszanak .Hogy lehet hatóság nem veszi észre nékem hogy áll vagyoni helyzetem ,milyen módszerrel akartak kijátszani . Van mivel nem vagyok elégedett ezért Fővárosi Katonai Tanácshoz meg Brüsszelhez fordultam .Tudnom kell mennyí időre válaszolnak . Ezt megelőzte 2008.12.18-án tárgyalást kértem bünős familia mellett egyik biróra ,ügyészséget is felkerestem . Érdemleges tárgyalás nem volt pedig Pécsi Itélőtábla jováhagyta kérésem ,egyik elnők helyetes kérte adjam be kártérítésem ,igazolásaim dossziéban (itt még nincs tárgyalás zártkörü .). Köszönöm válaszát .

  Tisztelettel .:Irén

  2010. 09. 19. - 23:01
  • Zausai hozzászólása:

   szerint:A mai szednhe1zon folytattuk az előade1sra valf3 felke9szfcle9st. BarAn csaktatozolt a szereplők kf6re9be, ami a szednhe1zas tapasztalata miatt hasznos lehet a csoport sze1me1ra. Egyre inke1bb kifinomultabbak a jelenetek ami a be1trabb f6nrendeze9s -nek kf6szf6nhető. A tre9ning eleji nyitf3kf6r 45 percesre sikeredett, mert kive1ncsi voltam az egye9ni hozze1e1lle1sukra e9s tiszte1zni kellet ne9he1ny olyan csoportszabe1lyt ami eddig nem volt vile1gos. A mai napon egyre tiszte1bban le1tszott, hogy melyik jelenet hogy fog kine9zni e9s, hogy fog hangzani. Kf6rvonalazf3dik a darab,de a csapat me9g csonka, hisz nem teljes le9tsze1mban voltunk ma sem jelen

   2012. 10. 03. - 09:42
 • Urbin Gábor hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!!
  A Segítségét kérném és tanácsát ügyemmel kapcsolatban amely a következő:
  1998 ban feleségül vettem egy lányt akitől leány gyermekem született 1999-ben.
  Nem egyeztünk így elváltunk 2007-ben,a válásnál a feleségem úgy döntött,hogy nem követel gyermektartást viszont nem akarja,hogy lássam a gyermekem.Hosszas vita után bele mendtem,viszont havi 10000-ft-ot küldtem magamtól a határozat ellenére.
  Azota roszabb anyagi körülmények közé kerültem ,havi 70000ft-ból élek és egy éve nem küldök pénzt.
  Most pedig kaptam egy idézést miszerint perel áprilistól gyermek tartásért.
  Azt kérdezném,hogy jogában áll-e ez ,ha már egyszer lemondott a gyermektartásról??
  Köszönöm és várom válaszát.
  Gábor

  2010. 12. 25. - 15:19
 • Gábor hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  2007-ben váltam el a volt nejemtől, egyszerűen olyan anyagi helyzetbe hozott bennünket (szüleimet és engem), hogy szörnyű.Én rokkantnyugdíjas vagyok, szüleimmel élek 5-öd magammal. Tanácstalan vagyok.
  A Bírósági tárgyalásoktól már a hideg ráz, mert soha nem olyan döntés született ami az igazságot tükrözi. Ez a válóper és az osztozkodás a mi esetünkben, bonyolult, lassú, idegörlő és véleményünk szerint igazságtalan volt.Hiába fellebeztünk 1.-2.-3. fokon nem változott semmi, csak még több lett a fizetni valóm és még azt is sikerült elérnie a volt páromnak, hogy a nyugdíjam 33%-át levonják tőlem. Már gondolkodtunk több lehetőségen is, hogy valamilyen úton-módón fény derüljön az igazságra és végre pontot, vagy legalábbis részben letudjuk zárni ezt az ügyet.
  Bármilyen segítség érdekel bennünket.
  PL.: Perújrafelvétel, Emberjogi Bíróság, stb. ………….
  Mit tehetünk?
  Köszönettel várom válaszát!
  Gábor

  2011. 01. 13. - 12:09
  • Kevin hozzászólása:

   gabibuilder szerint:Szia Nf3ri!Előszf6r is Nem kell magas isme9tle9ssze1mot alkmlaazz, ha a kocke1k me9rete9nek nf6vele9se a ce9lod (12-30). Ha jobban szeretne9d, hogy le1tszf3djon a kocke1k kf6rvonala, akkor egy kis die9ta nem e1rthat.Me1sodsorban a parame9tereid neked kell, hogy megfeleljenek! Ez alatt azt e9rtem, hogy nem a me9rleg a me9rvadf3! A tfckf6r sokkal pontosabb ke9pet mutat arrf3l, hogy merre je1runk. Szf3val ha azt le1tod a tfckf6rben, hogy minden stimmel, akkor jf3 faton je1rsz. Ezzel szemben a hie1nyosse1gokat is kf6nnyebb e9szrevenni! Ha van ke9rde9s, akkor toljad majd!

   2012. 10. 01. - 02:38
 • zsuzsa hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  A kérdésem a következő:

  22 éve élek együtt a párommal, mint élettársak. Milyen jogaim lehetnek, ha vannak egyáltalán. Van két gyerekem, ház, autó, és egy családi vállalkozásunk.
  A nevemen semmi sincs.
  Tehetek -e valamit?

  Várom válaszát!

  Tisztelettel: zsuzsa

  2011. 02. 17. - 07:10
 • Tibor! hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Kérdésem a következő lenne!Egy nagyon közeli ismerősöm családi élete megromlott!Élet társi viszonyban élnek!Anyósa és apósa is velük él!Van egy közös kislányuk!Szeretne a hölgy új életet kezdeni kislányával,de a társa zsarolja!Lelkileg fenyegeti,hogy ha el had ja akkor öngyilkos lesz!És hogy a kislányt nem engedi,mert akkor bepereli!A hölgy dolgozik,lenne hová költöznie,minden szabad idejét a kislányával tölti!Párja azt mondja,hogy neki van 2 lakása,autója,és pénze ezért ő kapja meg a kislányt!Van reménye a hölgynek hogy külön életet kezdhessen a kislányával?Köszönöm a válaszát!

  2011. 06. 10. - 21:00
 • Somogyi ágnes hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Ur !
  Sajnálatos modoón vagyis az nem sajnálatos hogy 18 évet betöltötte a lányom, de az igen hogy 3x buktatták mert 4osztályos kóra ota nem találták meg a betegségeit ezért sokat betegeskedett és ne mvizsgálták ki, ami azt jelenti hogy ebből adfdóóan igy sokat bukott, és mindig másik iskolába kellett elvinnem, mert még jobban elnyomták. Sokat volt korházban állandó sürgösségi ügyelet astb.s orolhatnám. A családi pótlékot sem, kapom, 11 évew albérletbewn lakom, 1o ezer ft havonta a gyogyerei, amiket kell szednie, hasnyálmirigy elégtelen mükédes irritális bélsyndróma, és crohn betegség gyanu laktóz érzékenység gyomorfekély. eddig ennyi, ezekkle a betegségekkel, ne mtud dolgozni mert elég vékonyka 33 kg, és nem tudom, a 8 at is hogy fogja kijárni mert elég gyakran rájön a sok tressztől atz irritális bélsyndróma, akkor egész nap a wc-t járja.Mosta volt férjem, aki 18 éves koráig gyermekem részére meg akarja magán ügyvédet fogadott és a gyermektartásdijat meg akarja szüntetni.Ez egyenlő az ÜÖngyilkossággaal. Majd hogynem nekem kell a gyermekem, eltartabni mert dolgozmni soha ne mfog tudni, ilyen betegségekkel. Kérem, megtiszztelő Váélaszát, egy aggódó és nagyon elkeseredett Anya

  Köszönettel: somogyi ágnes

  2011. 10. 24. - 11:47
 • Éva hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  2010 Decemberben váltunk el, de sajnos még mindég arra kényszerülök,hogy egy lakásban éljek vele. A tovább lépésre szükségem lenne közös lakásunk rám eső részére.A volt férjem viszont nem akarja eladni az ingatlant, mert neki kell.Csak hogy irreálisan alacsony összeget ígér érte.Meg hirdettem a lakást, de ő előre jelezte hogy úgysem ír alá semmit, sőt minden érdeklődőt elküld.Mit tehetek?

  2011. 11. 07. - 12:24
  • Alfredo hozzászólása:

   That really caerutps the spirit of it. Thanks for posting.

   2014. 04. 08. - 06:54
  • Ági hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr
   A férjemmel 1997-ben házasodtunk össze több mint 10 éve külön élünk a férjem azóta egy másik hölggyel él együtt, most szeretne elválni van egy ház amiben én éllek. A ház tulajdonna a férjem vérszerinti lányáé én és a férjem haszonélvezettel rendelkezünk ha elválunk a lánya kérheti-e a haszonélvezet megszüntetését azzal a címszóval hogy nem vagyok vér szerinti anyja. Vagy ha sikerül eladni kérhetem-e hogy fizessenek ki

   2018. 01. 29. - 11:38
 • zsuzsi hozzászólása:

  T. ügyvéd Úr!
  1.
  Szeretnék elválni, férjem belemenne, hogy közös megegyezéssel váljunk el. Gyerek nincs, 4 éve elköltöztem a közös házunkból. A bíróságon kell kérni időpontot?
  Vagy mindenképpen ügyvédet kel fogadnunk?

  2.
  Az ingatlan 50-50 %-ban a nevünkön van. Férjem szüleié a haszonélvezeti jog rajta.
  Ők az alsó szinten, és mi húztunk rá egy emeletet.
  Ha elvállok, ez a tulajdon hányad autómatikusan megszűnik?? Még oda vagyok állandóra bejelentkezve. Ne is jelentkezzek ki?
  Köszönöm válaszát!

  2012. 01. 11. - 17:34
 • michael hozzászólása:

  T. Ügyvéd Úr!

  Válás elött állunk a feleségemmel. Feleségem napi egy v. kettő üveg bort is megiszik, ha van tömény akkor azt is.
  Kérdésem az, hogy tudnám ezt a bíróság elött bizonyítani és felhasználni ellene ha kell.
  A közös gyermekünket még rendesen ellátja. Csak este iszik.

  2012. 01. 23. - 18:22
 • eszter hozzászólása:

  8 éve együtt élek 2 gyerekes férfival,neveltük a gyereket dolgoztunk a ő házán ,nekem nincsen semmim a nevemen. mi illett meg engem?

  2012. 02. 17. - 07:02
 • timi hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd Úr!
  Először is szeretném megköszönni hogy válaszolni fog a kérdésemre.
  Nagy vonalakban szeretném elmondani a mi történt velem.7 éve vagyok férjnél,de két éve külön élünk.Van két gyerekünk,akiket én nevelek,és egy közös tulajdonban lévő lakás,amit én fizetek.A “férjem”nem fizet gyerektartást,ennek ellenére én támogatom abban hogy találkozhassanak a gyerekekkel.Elég távol lakunk egymástól,és én szoktam a gyerekeket házhoz vinni.Azt mondja nem minden a pénz,és ne ez legyen az első,de ö két albérlete tart fent,és nem értem nekünk miért nem tud fizetni.Úgy gondolom a gyerekek miatt sokat tűrök neki,de meguntam,és szeretném beadni a válópert,de nem tudom milyen adatokat kell beírni.Szeretnék tőle gyerektartásként 30000ft-ot kérni,és hogy fizesse a lakástörlesztő felét,vagy mondjon le a gyerekek javára.Mire számíthatok a bíróságon?
  Köszönettel várom válaszát.

  2012. 03. 19. - 19:28
  • Metehan hozzászólása:

   Panka szerint:Kedves Riche1rd,biztosan tudje1k, mert a videf3k te9nyleg proifk! Tervezem, hogy egybegyűjtf6m az ilyen segedtse9geket (persze linkkel mindenkinek az oldale1ra, aki ke9szedtette), hogy a kezdők egyben megkapje1k a segedtse9get.A hedrleve9lre me1r fel is iratkoztam:)Ha be1rmi fajdonse1gotok van (nem csak ingyen-cucc, mert azt aze9rt reme9lem, mindenki felfogja, hogy az csak az ALAP, me9g azt ve9ghez is kell venni e9s időről időre fejleszteni kell), akkor szf3lj, szedvesen edrok rf3la.Sze9p napot e9s csilingelő kassze1t kedve1nok! :)Panka

   2012. 05. 02. - 08:40
   • Carmen hozzászólása:

    szerint:Az elmfalt f3re1n he1rman voltunk, Andi, Viki e9s e9n. Az első egy f3re1ban test-tudat-tre9ning gyoklroatak voltak. Beleraktam pe1r faj mozdulatot e9s inff3t. Jf3 volt le1tni azt a megnf6vekedett figyelmet,izgalmat, ami az faj gyoklroataknak szf3lt.Az f3ra me1sodik fele9ben Andi mozge1sanyage1n dolgoztunk, amit szeptember 9-e9n a prevencif3s előade1sunkon fog majd megmutatni.Minden alkalommal egyre jobban el tud me9lyedni az e9rze9seiben, nagyon be1tran foglalkozik f6nmage1val a saje1t fejlőde9se9vel.

    2012. 10. 03. - 10:06
 • Dóra hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Avval a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mi a teendő egy 7 éve megköttetett Mexikóban lévő házasság felbontásakor? 5 éve már nem is találkoztunk, én itt élek, gyermekünk nincsen, egy papírom igazolja, hogy ott házasok vagyunk, itt nem hivatalos, de szeretném ezt hivatalosan lezárni kint is. Sem ő, sem a családtagja nem elérhetőek. Nincsen olyan, hogy megsemmisül egy idő után? Nehéz eset. Előre köszönöm segítségét!

  2012. 06. 13. - 08:57
 • Anikó hozzászólása:

  Kedves Ügyvéd Úr!
  2001.márciusában váltam el. Van egy 19 éves leány gyermekem, akit most feklvettek az egyetemre, én már 11 éve egyedül nevelem. A tartásdíjat annak idején minden hó 5.-ig 10000.-volt meghatározva, de a férjemmel megegyztünk 20000/hó fizetett úgy 2005 óta. 2010. decemberig hol így, vagy úgy de megkaptam ezt az összeget vagy a lányunknak adta kezébe.
  Tehát 2011. januártól nem hajlandó fizetni sem nekem, se a lányomnak, elmegy a lányom hozzá,s elhiteti a gyerekkel, ogy szegény “Apának” nincs pénze…
  Közben egy kisvárosban él BMW, válalkozás, repülés stb. ez nem érdkelne, ha fizetné a tartásdíjat! Mi a teendőm? Meddig jár a tartásdíj! Új barátnője van nem akar velem komunkálni, igazából én sem. Előre is köszönöm a segítségét!

  2012. 08. 16. - 13:51
  • Jerwin hozzászólása:

   Megke9rdezne9m, a karakterek iseethmrik-e a III./1. Rfanamagazinban kf6zze9tett pszi diszcipledne1kat, illetve milyen felte9telekkel?Ugyan ez a ke9rde9sem a III./2. Tűzvare1zslataival.Tove1bbe1, hogy mike9nt lehet hozze1jutni e1tlagosne1l jobb lf3hoz?c9s ve9gfcl, hogy Harcműve9sz karakter, ha stedlusa szerint nem tanulja a 9 alapfegyver forgate1se1t (Dart-nid-kinito), akkor elkf6ltheti-e me1sra a Kp-kat, vagy csak elvesztek sze1me1ra? Illetve, hogy ugyan ezen kasztne1l, a ke9z e9s le1b, egy-egy fegyvernek sze1medt-e a ke9pzettse9g szempontje1bf3l?Előre is kf6szf6nf6m.

   2012. 09. 30. - 19:33
 • Anikó hozzászólása:

  Kedves Ügyvéd Úr!
  2001.márciusában váltam el. Van egy 19 éves leány gyermekem, akit most feklvettek az egyetemre, én már 11 éve egyedül nevelem. A tartásdíjat annak idején minden hó 5.-ig 10000.-volt meghatározva, de a férjemmel megegyztünk 20000/hó fizetett úgy 2005 óta. 2010. decemberig hol így, vagy úgy de megkaptam ezt az összeget vagy a lányunknak adta kezébe.
  Tehát 2011. januártól nem hajlandó fizetni sem nekem, se a lányomnak, elmegy a lányom hozzá,s elhiteti a gyerekkel, ogy szegény “Apának” nincs pénze…
  Közben egy kisvárosban él BMW, válalkozás, repülés stb. ez nem érdkelne, ha fizetné a tartásdíjat! Mi a teendőm? Meddig jár a tartásdíj! Új barátnője van nem akar velem komunkálni, igazából én sem. Előre is köszönöm a segítségét!

  2012. 08. 16. - 13:51
 • Gergely Zsuzsanna hozzászólása:

  Kedves Ügyvéd Úr !

  2011 áprilisában váltam el férjemtől. A Bíróság rendezte a gyerektartás mértékét és a láthatást,gyerekelhelyezést. Mást nem.

  A férjemnek 50%-al van leterhelve a gyerektartás miatt a jövedelme. 25 % az előző házasságából származó gyerek után , 25 % az én gyerekem után. A válást ő kezdeményezte munkahelyi kapcsolata miatt. A házasságunk alatt közösen felvettünk 4,5 millió Ft jelzálogot közvetlenül azelőtt mielőtt a férjem elköltözött. A Pénzt kedvezőtlenebb hitelek, valamint barátoktól kölcsön kért hitelek törlesztésére, valamint az apámtól kölcsön kapott hitelek törlesztésére fordítottuk.
  A jelzáloghitelt az első pillanattól kizárólag én fizetem ( Mivel enyém a ház ), az a kérésem, hogyan lehet befejezni ezt a válást? Szeretném felújítani a házat, kifestetni, a közösen vásárolt bútorok sorsát is és a hitelt is szeretném rendezni.
  Mi a teendőm ? Igényt tarthatok e a hitel felére ha a férjem adóstárs a hitelben ( közösen vettük fel )

  Köszönettel Zsuzsa

  2012. 08. 23. - 19:48
 • Éva hozzászólása:

  Kedves Ügyvéd Úr!
  Sajnos a férjem és én 3 éve külön élünk,ő külföldön dolgozik és nagyon ritkán jár haza bár ezt is csak hallomásból tudom mert a közös gyermekünket nem látogatja a kislányunk 6 éves.Idén 1 szer adott gyerektartás címén egy nevetséges összeget,és utánna tovább semmit,nem is telefonál,nem tartja a kapcsolatot a lányunkal.Egy jó ideje semmit sem tudok rolla.Már régóta kértem hogy váljunk el mindíg rábólint de nem hajlandó tenni vagy segíteni a válás elindításában semmit,ezért egyedül szeretném beadni a válást.Tudni szeretném hogy 3 év külön élés után mennyi idő kell hogy elválasszanak tölle főleg így hogy azt sem tudom hol van,és egyáltalán elválasztanak-e tölle?Válaszát előre is köszönöm!

  2012. 11. 08. - 15:23
 • hetényi márta hozzászólása:

  Jó napot egy kis segitséget szeretnék kérni .

  16 évig éltem házasságba ebből született 1 leánygyermek aki 13 éves a lakás amibe élünk lányommal a mi nevünkön van fele a kitti fele az én nevemen tavaly lett ránkirva ,a férjem és köztem úgy kb 4 éve romlott meg a viszony inkább elhidegültem én tőle sosem volt ott mikor kelett nemtudtam számítani rá mindent egyedűl intéztem a fő ok az ivászata undorodtam már tőle többször értésére adtam hogy nem vagyok boldog nemlessz ez így jól de nevetett rajta góndolta sósem hagyom el .
  Jelenlegi felállás nekem 5 hónapja van valakim aki mindenben támogat a férjem albérletbe költözött aminek a költségeit mi álljuk.
  A jelenlegí állás nekem nincs bejelentett munkahelyem alkalmi munkából élek de fent tudom tartani magunkat meg a lakást de mivel van aki segít így egyszerűbb.
  A kérdésem mik az esélyeim ha beadom a vállópert ?? Fognak kutogatni hogy miként vok képes eltartani a gyereket és hogy előny e az hogy nem élünk eggyütt?
  Köszönettel hetényi márta

  2012. 11. 26. - 13:06
 • Brigi hozzászólása:

  Üdvözlöm! Most készülök 13 év után válni férjemtől. Kérdésem lenne hogy ami lakásban élünk. A lakás az én nevem van saját tulajdon. Nagymamám a haszonélvező. Ilyenkor hogy alakul az osztozás? A két közös gyermek nálam marad2 köszönöm Brigitta

  2012. 12. 08. - 14:40
 • Feri hozzászólása:

  Azt kérdezném, ha a feleségem eltitkolt házasságkötésünk
  előtt született gyereket az váló ok-e?

  2012. 12. 28. - 16:14
 • Kibédi Károly hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!

  A feleségemmel 12 éve vagyunk házasok,én külföldön dolgozom.Gyanú miatt nejem számítógépét lekövettem,kiderült hogy megcsalt.Én megbocsájtottam,ő megígérte hogy többet ilyen nem fordul elő.De a számítógépét nagyon félti,se kivülről sem belülről hozzáférni nem lehet avval a hivatkozással hogy ő azon cégeknek könyvel.Éveken keresztül ő kezelte a családi büdzsét,most viszont arra következtetek hogy a külső kapcsolatát folytatja readásul a családi büdzséből,éveken keresztül pénzt menthetett ki,attól tartok saját számlája is lehetséges.
  Kapcsolatunk teljesen szobatársi jellegű,ő a jó feleség látszatát próbálja adni ,iszonyatosan rosszul.Mit tanácsol,váljak el,vagy győződjek meg a körülményekről,teljesen tanácstalan vagyok.Van egy 11 éves gyerekem,őt sajnálom,de nem tudom merre lépjek.Köszönöm előre is segítségét!

  2013. 02. 12. - 09:22
 • Zsuzsa hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Férjemmel 21éve vagyunk házasok.Régóta nem volt jó a viszonyunk együtt csináltunk kifelé mindent, de eltávolódot tőlem, már elköltözött de nem szeretne válni. Válalkozásaink vannak én a gyerekekel othon voltam sokáig, de már lassan felnőnek így válalkozásba keztem amit a férjem anyagilag segít, azt mondta maradhatok a lakásban, pénzt is ad annyit,hogy a gyerekek ne sinlegyék meg a válást. A félelmem az, hogy a házzat ketten építetük, de az ő nevén van már tett ilyen meg jegyzést, hogy a gyerek nevére íratja. Ató félek, ha bele egyezek ebbe a kényelmesnek tűnő lehetőségbe lassan felszámolja a cégeket amit házaságunk alatt lettek és kb.20-30milliót ér.Szerintem depresziós és ezt már hogy elhagyott ő is beismeri, de szakember helyett egy megértő nőhöz ment ahol nincs idegileg kikészült feleség, egy19 éves fiú tervekkel és egy14 éves aknek nem rég gyermekkori érzelmi zavart állapítotak meg és apának szóltak hogy apa-fia problémából alakult ki
  Mi tévő legyek? Nem szeretném a családomat sem elveszteni, de a vak szeretett miatt kisemmizni se akarom magam.

  2013. 10. 30. - 12:32
 • Stefi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvédúr!
  20 évi házasság után válunk a férjemmel. a házasságból 3 közös gyermekünk van 17, 15, 5 évesek. a férjem vállalkozó. Cukrászdánk van Bp-en és családiházunk. Én eljöttem albéletbe kb. 1 éve. Mivel semmi nincs a a nevünkön( minden cégnéven van még a ház is és a cukrászda is) férjem nekem majd a házértékének a felét akarja kifizetni addig pedig fizeti az albérletemet. A 2 nagyobb gyerek a házunkban maradt
  vele. A pici 1 hetet velem 1 hetet vele. Azt mondta ha kifizeti a házrészemet nem ad onnantól kezdve semmit. Az lenne a kérdésem h mivel én 20 éven keresztül gyermekinket neveltem és a háztartást vezettem nem tudtam karriert építeni. Mivel a cukrászdában dolgoztam a válásunkkal a munkahelyem is megszűnt.

  Ebben az esetben követelhetem-e a házastartásdíjat?
  Illetve tudna ajánlani megfizethető áron jó ügyvédet ajánlani?
  Köszönettel: Stefi

  2014. 01. 15. - 13:30
 • Mónika hozzászólása:

  14 év házasság után szeretnénk elválni.Csak polgári esküvőnk volt,mind a ketten beleegyezünk a válásba.Ilyen esetben mennyire fontos ügyvédet fogadni?Mennyi ideig tarthat a procedúra?2 gyermek van,11és 9 évesek.Ők is beleszólhatnak kivel szeretnének maradni?

  2014. 04. 20. - 21:19
 • erus hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr. Segítséget szeretnék kérni öntől. Van egy válóperes tárgyalásom folyamatban ami elég zűrös. A férjem egy nagyon nagy összeget követelne rajtam, de erről magyarázatot nem tud adni, hogy ezt mi alapján követeli. Hamarosan be fog adni egy keresetet ellenem az illetékes bíróságon. Ő szerinte nekem semmi féle követelésem nem lehet felé. Szerinte nekem nem jár semmi. A közös házban én maradtam a kiskorú gyermekünkkel. Bármiféle összeget szab is neki meg a bíróság én azt nem tudom neki kifizetni, mert nincs miből. Ezt ő is tudja de nem vesz róla tudomást. Kérem segítsen nekem.

  2014. 05. 15. - 09:02
 • anzsu hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  A férjem 35 év házasság után, mely alatt többször volt más kapcsolata, válni akar. Én nem szeretnék. Én nem így vagyok összerakva.
  Nem élünk külön, és házasélet is volt köztünk még kb.4 hónapja. Most válni akar, miszerint megromlott a házasságunk.
  Nagyonsok gondunk, anyagi- és egyébb volt, és van is, ami nehezítette az ő általa úgy áhított boldogságot. Szerintem csak menekül, csak az a probléma, hogy a gondok ugyan úgy megmaradnak.
  Semmiképpen nem akarok válni, mit tegyek?
  Köszönöm, ha válaszol!

  2014. 07. 02. - 14:12
 • edina77 hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  24 év házasság után szeretnék elválni férjemtől,mivel kapcsolta volt más nővel,ezt ő nem is tagadta,de nem akar elválni.Abban szeretnék segítséget kérni,hogy hitelt vettünk fel közösen,én vettem fel és a férjem a kezes,még 2 év törlesztő idő van hátra.Ez a hitel rá van terhelve a lakásra ami 100%-ban a férjem tulajdona.Én vállalom a hitel fizetését ,és a lakás árából nem kérek semmit,csak amíg nem jár le a hitel törlesztő részlete nem szeretnék elköltözni albérletbe mert a kettőt együtt nem tudom kifizetni.A bank terhel e még valamilyen összeget rám ha elválunk,és megváltoztatom a nevem,visszaveszem a lánykori nevem.Lehet-e ilyet kérni a bíróságon,hogy nem kérek semmit a lakásból csak míg a hitel le nem jár nem költözök el? Kimondja a bíróság a válást ha a férjem nem akar elválni? Köszönöm ha válaszol.

  2014. 08. 22. - 21:31
 • médi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  2014. 08. 22. - 21:37
 • Papa hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  17év házasság után a feleségem el akar válni. Van 3 gyermekünk is.
  Igazából Ő szeretne elválni nem én, szeretem őt is és a gyerekeket is. Valószínűleg van valakije, aki miatt most úgy döntött ,hogy elválna. Mindezt tagadja, de több dolog is van ,ami erre utalt és megtaláltam a lakásban.
  Arra hivatkozik ,hogy veszekszem vele emiatt és hogy a gyerekek ezt hallják.
  Van egy közös házunk, amit abból vettünk ,hogy az ő lakását eladtuk 10éve ( ez a mostani ingatlan értékének kb 40%a volt) a többi részét én fizettem és volt még szocpol és hitel. Azóta mindent szinte én vettem és fizettem ki ,mivel ő főállású anya volt. Van 2 autónk,ami egyik az ő nevén van a másik pedig az enyémen.
  Kinek mi járna ha nem tudunk megegyezni közösen??
  Mekkora gyerektartást kellene fizetnem ,ha mindhárom gyerek vele maradna? Megkérdezhetik a gyerekeket melyik szülővel akarnak maradni??
  Mit tehetnék,ha ő nem akar közös megegyezést??
  Válaszát előre is köszönöm!

  2014. 09. 30. - 11:03
 • Attila hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  A feleségem 250km-re költözött a kisbabánkkal az eredeti lakhelyére, ahová be van jelentve, Nagyatádra. Pesti ügyvéd nem vállal védelmet elhelyezés, gyermektartás kapcsán. Szeretnék kérni egy jó ajánlást, december 10-én lesz a tárgyalás és kevés az időm. Most tudatták velem.

  Válaszát köszönöm!
  Attila

  2014. 11. 25. - 12:00
 • tüntyő hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr! 43 éves házasok vagyunk férjemnek 10 éve szeretője van,Én 63 Ő 71 éves.Kb 10 éve a férjemnek szeretője van ,Én 7. éve főleg ez miatt ki mentem Németországba a nagyobbik gyerekemhez,egy több szintes családi házunk van aminek a ráeső részét ráíratta a kisebbik lányomra a másik rész maradt az enyém amit végrendeletileg a nagyobbik lányomra hagyok.A férjem a nyugdíját 7. éve nem rakja be a közösbe.a kisebbik lányom házrészén haszonélvezeti joga van a férjemnek,viszont a gyerekek fizették annak idején az átírást ők fedezték a teljes felújítást,ezt mi is megtettük a nagyobbik lányommal.Semmivel nem járult hozzá egyik oldalon sem a felújításhoz,teljesen elzárkózik mindentől van két különálló szoba amit fől újíthatna magának senki nem akarja hogy elmenjen de semmit nem akar csinálni.A fő érve hogy úgy sem tehetek ellene semmit ,meggyőződése hogy a nyugdíjához semmi közöm az az övé,hiába mondjuk neki ez házasságban nem így működik.De Nekem elegem van már nem szeretnék mosni főzni takarítani rá elviselni a rigolyáit így hogy nem rakja be a közösbe a nyugdíját.Kérdésem ki rakhatom-e a házrészemből ha el válok kaphatok -e asszonytartást 43 évi házasság után.Hangsúlyozom nem ki tenni szeretném a házból azt szeretném elérni hogy csinálja meg a saját házrészét és hagyjon bennünket békében élni,nyugalom legyen.63 éves vagyok 6 éve pajzsmirigy rákkal operáltak nincs szükségem a zaklatására tanácsot szeretnék kérni érdemes elválnom?

  2015. 04. 13. - 14:13
 • B.J. hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr! 15 éve élek házasságban, a gyerekeim 6 és 11 évesek. Tavaly kiderült, hogy a férjem szerelmes lett egy nőbe. 3 éve vettünk házat amin hitel van, közös tulajdon. A házasságom előtt, a szüleimtől kapott lakásom árát is beforgattuk az előző házunk majd azt eladva, ennek a háznak a vásárlásakor. Válás esetén a házasságba bevitt saját vagyonon is osztozkodni kell majd vagy azt az értéket majd le lehet vonni és csak a fennmaradó közös vagyonon és hitelen kell osztozkodni? El tudom e adni a házat vagy ki tudom e őt fizetni ha ő nem járul hozzá a ház eladásához? Szeretném megkérdezni, hogy mi a gyakorlat? A kiskorú gyermeket az anyánál helyezik el vagy szóba jöhet a közös elhelyezés is ha tagadja a hűtlenséget a férj?
  Várom válaszát!
  Üdvözlettel: B.J.

  2015. 06. 26. - 14:31
 • kozák norbertné hozzászólása:

  mi már 5 éve elváltunk de a vagyon megosztás nem jogosan történt 3 közös gyermekunk szuletett akiket én nevelek de neki marat a vagyon ami nem kevés gyogyszeres kezelés alatt álltam mint testi és fizikai bántalmazott minkett
  az ö ugyvédjét korugság véget felmenteték a kényszer fenyegetés alatt mondtam le mindenröl de a vagyon megosztási aláirásán is látszik hogy nem voltam beszámit hato állapotban kétt honapja birtam elsönek a kezembe venni a vagyon megosztási papirt és nem tudtam hogy mi van beleirva nem emlékeztem rá
  most már nem félektöle csak van e még esélyem a vissza pere

  2015. 07. 23. - 22:54
 • kékszemecskék hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  13-éve különélek a férjemtöl,de ezt csak jelképesssen tudom mert sok zaklatásnak vagyok áldozata.Kettö felnött közös gyermekünk van akiknek saját családjuk van.Bár neki 5-éve van élettársa,ésmost nem tudja elfogadni,hogy Én is találtam párt magamnak.Édesanyám halála után adott a fiamnak 300000Ft-ot mert 1/4 házrész a növéremmé volt a lányom 500000Ft al segitett,hogy a növérem Apai részét kitudjam fizetni.Különélésünk alatt volt,hogy segitett,ha beteg voltam önként ajánlotta fel elvissz orvoshoz.Sajnos most amit Édesanyám rám hagyott házat azt mondja része van benne mert az 1/4 rész a fiam nevére lett iratva.is igy ugy gondolja neki joga van bejárni abba a házba.Mivel vállalkozó és Én elszeretnék válni Ö azt mondja nekem semmi nem jár-Érdeklödöm jogossan jár e a ha bejár az otthonomba ésmilyen eséllyel tudok töle elválni?Köszönöm a választ!

  2015. 08. 10. - 18:52
 • eper hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvédúr.
  A férjem és én 16.éve élünk házasságban.
  Az utóbbi 2-3 évben annyira megromlott a házasságunk,hogy elviselhetetlenné vált számunkra az együttélés.
  Teljesen kihültek az egymás iránti érzelmeink,sokat veszekedtünk.és közös megegyezéssel el szeretnénk válni,csendben és békességben.
  Van egy közös házunk,és egy közös fiúgyermekünk aki 16 éves.
  A férjem jó munkahellyel rendelkezik,az én fizetésem elég alacsony.
  Megbeszéltük egymással,hogy én elköltözöm válás után,albérletbe,és új állás után nézek.
  Szóval a házról lemondok az ő és a fiam javára.Ha ez igy lehetséges.
  Mivel az én fizetésem nagyon kevés,csak arra lesz elég hogy magamat eltartsam.a gyermek is az apjával maradna,igy ö biztositani tudja számára a biztonságot.
  Én csak annyit szeretnék hogy láthassam a gyereket amikor csak szeretném.
  Ez igy lehetséges e,és mit tegyünk most,hogy ezt eldöntöttük.
  Hová forduljak hogy békességben megtörténjen a válás?

  2016. 03. 15. - 11:34
 • Tyúkanyó hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!

  Tanácsát szeretném kérni a következőkben. 15 éve élek együtt párommal, másfél éve össze is házasodtunk. Van két lányunk 10 és 7 évesek. Saját lakás nincs, albérletben élünk. Fizetésem jóval magasabb, mint a férjemé.Már a házasságunk előtt sem mentek volt felhőtlen a kapcsolatunk, de azóta csak romlott. Jelenleg ott tartunk

  2016. 04. 17. - 15:33
 • Tyúkanyó hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!

  Tanácsát szeretném kérni a következőkben. 15 éve élek együtt párommal, másfél éve össze is házasodtunk. Van két lányunk 10 és 7évesek. Saját lakás nincs, albérletben élünk. Fizetésem jóval magasabb, mint a férjemé.Már a házasságunk előtt sem volt felhőtlen a kapcsolatunk, de azóta csak romlott, szerintem. Férjem szerint minden tökéletes. Jelenleg ott tartunk, hogy én válni szeretnék ő viszont nem. Ráadásul fenyegetőzik, hogy ha el akarok válni, akkor nem engedi, hogy nálam maradjanak a lányok. Éveken át alig foglalkozott velük, mióta tudja válni akarok mindenáron be akarja bizonyítani, hogy minta apa.
  Ilyen esetben mennyi esélyem van rá, hogy elvegye tőlem a lányokat? Közös felügyeletbe nem akar belemenni. Kijelentette, hogy ha elválok.oldjam meg a gyerekek felügyeletét amíg dolgozom, ő nem fog az én kedvemért ugrálni.

  Érdemes ügyvédet fogadnom?

  2016. 04. 17. - 15:48
 • kedvesnő28 hozzászólása:

  Tisztelt ügyvédúr!érdeklődni szeretnék szeretnék elvállni a férjemtöl akit ugyan szeretek de a házaséletünk nem megfelelő sokszor hetekig nincs semmi én 29leszek férjem 42.jelenleg sokat vitàzunk.ő sajnálatos módon örökölt egy lakàst vidéken 3szobást.ha sikerülne elvàllnom mivel nincs hàzassági szerződés tényleg van e jogom valamekkora összegre?Férjem suzukiba dolgozik én tescóba most kezdek.Válaszáf köszönöm.

  2016. 08. 06. - 22:41
 • Házias hozzászólása:

  Kedves Ügyvéd úr!Tanácsot szeretnék kérni.Férjem és köztem már évek óta elromlott a kapcsolat.Sajnos én le vagyok százalékolva, a férjem pedig vállalkozó.Természetesen ebben a helyzetben Ő keres többet, ezt érezteti is velem.Van három felnőtt gyerek,egy családi házunk, amelyen még sok tartozas van, és egy autó.Sajnos anyagilag függök a férjemtől , aki sokszor megaláz és érezteti velem, hogy beteg vagyok . Gyógyulásom elősegítésében nem vett részt, inkább betegebb lettem a viselkedésétől.A férjemnek BT-je van , amiben csendestárs vagyok és amiből már ki akartam szállni,, de nem mertem mert akkor anyagilag nem támogatna.Ha mégis úgy döntenék,hogy elválok tőle, akkor anyagilag hogyan járnék jobban és erdemes lenne ügyvédet fogadnom?Válaszát előre is köszönöm

  2016. 09. 23. - 16:54
 • Istvan hozzászólása:

  Tisztelt ugyved ur!
  A baratnom az USA-ben el velem. Majd szeretne elvalni a ferjetol, kulonosebb vitas ugylet nincs, ertem itt vagyon megosztasra, vagy gyerektartas. A ferj lehet hogy nem akar valni.
  A kerdesem a kovetkezo!
  El tud-e ugy valni, hogy nem utazik vissza Magyarorszagra, esetleg egy ugyvedet megbizna a proceduraval?
  Elore is koszonom valaszat,
  Udvozlettel es tisztelettel

  2016. 11. 04. - 09:08
 • Klári hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr.
  A férjemmel több, mint 20 éve élünk együtt. A fiam már dolgozik, lányom érettségi előtt áll, szeretne tovább tanulni. A férjem megcsalt, otthon olyan elviselhetetlen a hangulat, hogy már azon gondolkodunk, inkább kiköltözünk a házból. Az lenne a kérdésem, hogy mire számíthatunk anyagilag, mert a gyerekeim is jönnének velem. A ház közös, de jelzálog van rajta. A férjem jóval többet keres, mint én, de az életmódját jóval többet is költ.
  Várom válaszát. Tisztelettel

  2017. 01. 04. - 19:25
 • Annamari hozzászólása:

  Jónapot!
  Segitséget szeretnék kérni.. válas alatt vagyok 13 évig volunk házasok. Van 2 kiskorú gyermek(5-8 éves lányok) mennyi eséj van arra hogy az apja kapja meg a két lányt?
  Mennyire befojásolja azt hogy már az egyik félnek van kapcsolata? Fog ez majd számitani a biroságon?
  Ellőre is köszönöm

  2017. 01. 07. - 18:35
 • Manó hozzászólása:

  Üdvözlöm! Tisztelt ügyvéd úr! Tanácsot szeretnék kérni egy barátom ügyében. A szóbanforgó úr 26 éve él házasságban, de a felesége már 3 éve külföldön dolgozik. a hölgy állítása szerint szereti a férjét, de nem tud együtt élni vele.ezért ment külföldre dolgozni.Időközben az úr talált egy hölgyet akivel nagyon jól megértik egymást és össze is költöztek. Gyakorlatilag 3 éve külön élnek. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mennyi idő alatt mondják ki a válást és mennyibe kerűl. Várom válaszát. Előre is köszönöm

  2017. 07. 13. - 06:01
 • Tina hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd Úr!
  Szeretnék férjétől elválni amire ő nem hajlandó viszont történt bántalmazás is és van közös gyermekünk. . Próbált öngyilkos is lenni amire van tanú és bizonyíték is !
  Mi tudok tenni ? Előre is köszönöm és azt is ha vallja a peremet!

  2017. 08. 27. - 17:33
 • Emi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  A férjemmel válni szeretnénk. Azzal fenyegetőzik, hogy a 9 évi házasság alatt szerzett vagyonunkhoz nem lesz közöm, mert azt mind ő fizette (bizonyítani is tudja), annyival megyek el, amennyivel jöttem. A házasság alatt kétszer vásároltunk ingatlant, autót is többször cseréltünk. Azt is magának akarja. Van ennek valalmi valóságalapja?
  Válaszát előre is köszönöm!

  2018. 01. 09. - 09:43
  • Ági hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd ÚR
   A férjemmel 1997-ben házasodtunk össze több mint 10 éve külön élünk ő egy másik hölggyel él együtt. Most szeretne elválni én bele egyezek. Van egy ház amiben én éllek. A ház tulajdon joga a férjem vérszerinti lányáé nekem és a férjemnek haszonélvezeti jogunk van. Válás után a lánya kérheti-e a haszonélvezet megszüntetését azzal az indokkal hogy nem vagyok a vérszerinti anyja? Ha sikerül eladni a házat kérhetem-e a haszonélvezet megváltását vagy a válópernél kell kérni hogy fizessen ki a férjem ( A férjem lánya az szeretné hogy vesznek egy lakást az ő tulajdonával és az én haszonélvezetemmel, de ebben én nem szeretnék bele egyezni mer nem vagyunk olyan jó viszonyba )
   Válaszát előre is köszönőm!

   2018. 01. 29. - 11:58
 • mártus hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!Nekem az a problémám több mint 20.éve nem élek férjemmel.Egyszer már adtam be válókeresetet,de nagyon brutális dolgot alkalmazott bosszubol igy visszaléptem.Most már nem érdekel Ö felajánlotta váljunk közös megegyezéssel,de Ö egyéni vállalkozó és semmi vagyont nem akar nekem adni.Megteheti e ezt??Köszönöm a válaszát

  2018. 02. 05. - 14:43

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >