Mediáció, válási mediáció, családi közvetítői eljárás | Válás, válóper, gyerektartás, vagyonmegosztás, elvált
Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!

Szerzek egy jó ügyvédet, és gyorsan lerendezzük ezt a válást!

TÉVHIT! Ha Önnek megfordult már a fejében a fenti gondolat, akkor jelentem: van ennél jobb lehetőség is!

Kedves Válás Közelében Levő Olvasóm!

Valószínűleg Ön épp a válással kapcsolatban keres minél hasznosabb és érthetőbb tanácsokat. Nos, már most elárulhatom, hogyha ezt a pár sort végig olvassa, megtalálta a legfontosabb tudnivalókat.

A becsapós út: pereskedés

Ön két dolgot tehet: ügyvédhez fordulhat, vagy ha nem akar pénzt szánni erre, és talpraesett, saját maga felkészül a válásból. Ha így tesz, nagyon helyes, hiszen az embernek tisztában kell lennie a lehetőségeivel, hogy biztonságban lehessen. Mitől válik ez az út mégis nehézzé?

Akkortól, amikor Ön és a házastársa egyre kevésbé hajlandóak megbeszélni a vitás kérdéseket, és az anyagiakon, a gyerekek láthatásán, a gyerektartáson vitáznak. Ön nem annyit akar, mint a házastársa, a házastársa pedig nem annyit akar, mint Ön. Ilyenkor végzetes hiba ügyvédi segítséget kérni, és rengeteg pé0nzt és energiát beleölni egy válóperbe. Miért:

Mert a vita egyre csak erősödik, a társával egyre mélyebben és egyre durvábban kell belemenni a problémákba. Sokáig eltart egy ilyen per, ami magával vonja azt is, hogy sokszázezer (akár millió) forintnyi kiadása keletkezik. Nagyon rosszul fogja magát érezni.

Na de mit szólna hozzá, ha megmutatnék Önnek egy lehetőséget, amivel

  • Gyorsan meg tudna egyezni mindben a házastársával?
  • Sokkal olcsóbban jönne ki, mint az ügyvédnek fizetendő húszezresekkel?
  • Úgy alakulnának a dolgok, hogy Ön elégedett lenne?
  • És még a házastársával is jobb lenne a kapcsolata, mint korábban?

Mediáció

vitás kérdések békés rendezése
hosszú és kemény válóper helyett
Dr. Mészáros Ádámmal


Mi az a mediáció?

A mediáció azt jelenti, hogy közvetítés. Van egy szakember, aki kommunikációs technikákkal, segít Önnek és a párjának megbeszélni a vitás kérdéseket, a problémákat.

A mediáció egy olyan szolgáltatás, amely kifejezetten vitában álló házastársaknak segít megállapodni olyan kérdésekben, amit önállóan már nem sikerült megbeszélni.

Ön, a társa és én, hárman leülünk közösen. Elkezdünk beszélgetni, amely során én a legkorszerűbb konfliktus-kezelési és kommunikációs technikákkal elérem azt, hogy Ön és párja a fennálló konfliktusokat, problémákat meg tudják oldani, a vitás kérdésekben meg tudjanak egyezni.

A mediációs folyamat eredménye az, hogy Ön és a párja úgy távoznak, hogy a korábbi ellentétek csökkennek,  és Ön és a párja olyan helyzetbe kerülnek, amellyel már könnyű számmal meg tudnak egyezni.

Mi fog történni?

1) Nyitóbeszélgetés

Először is beszélgetéssel kezdünk. Ön a párja és én megbeszéljük a tisztázandó kérdéseket, a megoldandó problémákat. Ebben a részben Ön és párja is részletesen beszámolnak a problémákról, a vitás krédésekről. Ön végighallgatja a párja mondandóját, és a párja is végighallgatja Önt.

Ebben a részben elérem, hogy Önt megértse a párja, és Ön is meg fogja érteni a párját.

Készítünk egy listát, amelyre azok a problémák kerülnek, amelyekkel kapcsolatban az alkalom során megegyezésre kell jutni.

2) Problémamegoldó beszélgetés

Ezt követően indul meg egy olyan beszélgetés, amelyben a vezetésemmel Ön és a párja minden egyes témáról addig tud beszélgetni, amíg minden egyes vitás kérdés megoldása meg nem történik. A beszélgetés folyamatosan az irányításom alatt folyik, nem megy el hosszan tartó vitákba.

3) Megállapodás kötése

A mediációs alkalom végén olyan megállapodást köt Ön és párja, amelyben csupa olyan dologban egyezik meg a párja, ami abban segít, hogy a jövőben se alakuljanak ki problémák Önök között.

Ebben a megállapodásban Ön és a párja megegyeznek abban, hogy kinek mit kell a jövőben tennie. Konkrét teendők, szívességek kerülnek a megállapodásba. A megállapodásnak köszönhetően Ön és párja a konfliktusoktól megszabadulva, reménnyel kezdi meg a következő napot.

“Ádám, ez eddig tetszik, de miért jó nekem?”

Mire számíthat, miután társával részt vesz a mediáción?

1) A folytonosan ismétlődő konfliktusok megszűnnek.

2) Minden olyan kérdést meg tud beszélni a párjával, amit korábban nem tudott.

3) Ön és a párja is tudni fogja, hogy milyen konkrét lépéseket kell megtenniük, hogy a kapcsolat hosszú távon is rendben legyen.

4) A figyelme nem a problémákon lesz, könnyedén tud a gyermekekre, a munkájára koncentrálni.

“Fog ez működni nálunk is?”

Én látom, hogy a mediáció eddig segített már más házaspárnak. Így Ön bármennyire is úgy érzi, az  Ön és a társa helyzete sem teljesen reménytelen. Azok a módszerek, amelyekkel dolgozom, teljesen új alapokon nyugszanak, a leghatékonyabb eszközök, amelyek a házassági viták megoldásában használhatóak.

A mediáció olyan vitás helyzeteket is tud kezelni, amelyeket korábban sehol nem tudtak.

Hol és mikor történik a mediáció?

A mediáció Budapesten, a XI. kerületben történik. A mediációkra hétköznap 9:00 és 14:00 órai időpontokban kerül sor előzetes egyeztetés alapján.

Mennyibe kerül?

Mennyibe kerül, ha akár csak hónapokig nincs rendben a kapcsolatuk?

(Felbecsülhetetlen!)

Mennyibe kerül, ha a válóper hosszú ideig eltart, mert nem sikerül megegyezni?

(A költség a szakértői díj, ügyvédi munkadíj, egyéb költségekkel sokszázezer forintra tehető, nem beszélve arról, hogy milliókat veszthet a különválással.)

Megérné-e Önnek a a problémák békés megbeszélése

A mediáció ára óránként 9.000 Ft, egy alkalom maximum 3 órás.

Amennyiben egy alkalom alatt Ön és a párja nem tud azonnal a problémák megoldása felé mutató megállapodás felé eljutni, további alkalmak tartására van lehetőség. (bonyolultabb vagy több kérdésben 2-3 alkalom után születik csak meg a megállapodás)

Mi mást kaphat ennyi pénzért?

Nos, erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni, mert a mediáció nem hasonlítható össze semmilyen más szolgáltatással. Ilyen sehol máshol nincs.

Egy mediációs alkalom áráért kaphat egy éjszakányi szállodai szállást egy átlagos szállodában, ahol egy pár jól érezheti magát, de a kapcsolat attól még nem fog rendeződni.

Egy mediációs alaklom áráért kaphat 1 órányi ügyvédi tanácsadást a családjog területén, de ilyen ügyekben bizony az 1 óra lényegében nagyon keveset ér.

Jelentkezzen be most!

válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >