Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

Tűzbiztos házasság (Tűzálló)

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

A Tűzbiztos házasság (Fireproof) egy olyan film, amit mindenkinek érdemes végignéznie, aki válás előtt áll, akinek a kapcsolata olyannyira tönkrement a párjával, hogy úgy tűnik, nincs más út, mint a válás.Különösen igaz ez azokra, akik – ha csak egy kicsit is – szeretnék helyrehozni a kapcsolatukat.

A film megmutatja az egész életen át kitartó házasság alapjait, és azt, hogy mi a teendő olyankor, ha az ember úgy érzi, hogy már nincs mit tenni, a boldogtalanság átveszi az uralmat a mindennapok során.

A tűzbiztos házasság nem azt jelenti, hogy soha nem keletkezik tűz a kapcsolatban, hanem azt jelenti, hogy ha el is indulnak az apró lángok, azokat bármikor el lehet oltani. Tehát lehet tenni, hogy jobb legyen a házasságunk, tűzálló legyen a kapcsolatunk!

Én magam egyébként sírva néztem végig a feleségemmel a filmet, csodálatos volt látni, ahogy a főszereplő megérezte annak az ízét, hogy mit kell tenni akkor, ha az ember javítani akar a párjával való kapcsolatán.

Jó szórakozást kívánok mindenkinek a filmhez!

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


20 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • Edit hozzászólása:

  25 évnyi házassággal a hátunk mögött, most lesz a válóperes tárgyalásunk. Majdnem 4 éve tart a válságunk, amihez már mediátor és pszichológus segítségét is igénybe vettem (mindhiába). Mindig újra és újra ugyanazok a problémák jelentkeznek.
  A filmet könnyezve végignéztem és a férjem figyelmébe ajánlottam.
  Ő azt szűrte le az egészből, hogy igazságtalannak tartja amiért kizárólag a férj hibáira mutat rá, azaz mentesíti a nőt a felelősség alól.
  Hát ennyit a férfiak szemlélet módjáról.

  2010. 09. 26. - 13:56
  • Én hozzászólása:

   Szerintem…a nő hibáit is láttatja a film. Én legalábbis rájöttem, hogy Én mit nem tettem jól a házasságunkban. Ezt persze nem csak a film hatására, de megmutatja a film. Lásd a nő is veszekszik, kiabál a férfival, barátot talált….

   Ennek a filmnek a lényege számomra , hogy VALAMELYIK fél beindítson MAGÁBAN egy változást és vele együtt fog változni körülötte minden.

   A végén kiderül, hogy e 40 napot anno a fiú anyukája “követte el”.
   Tehát mindegy is ki a hibás- mindig két emberen múlik ez valahol- ha az egyik megpróbál ÍGY változtatni , sikerülhet.

   Mondom én)), aki elkezdte, de a távolság és ritka találkozások , no meg akkor még nem volt meg magyarul a 40 nap , csak saját magam próbálkoztam jót tenni, változni. Na nem sikerült.
   Bánom, hogy sokkal hamarabb nem jelent meg a magyar leírása a 40 napnak, tudatosan menthettem volna meg a házasságunk 20 év után és kíméltem volna meg a gyerekeket.
   Férjem beadta a válópert, hmm túl vagyunk a 2. tárgyalásom, de csak vita..
   Most jön a mediátor.
   Ádám, keresni fogom.)))

   Bár szívesen menteném meg a házasságunkat, a családunkat.

   2010. 11. 05. - 20:51
 • Vörös Marika hozzászólása:

  Nagyon szép a film.Sok tanulság van benne.Mi van akkor ha Én próbálkoztam,és nem csak 40-napig.Ha van közös gyerek és első házasságból,akik már nagyok,de a mostani párnak semmi sem jó.Mindig a múltban vájkál,mindig a hibákat keresi.Ráadásul Én vagyok a harmadik az életében.Na akkor kiben van a hiba.Nem hiszem,hogy csak bennem.Ha most megnézné ezt a filmet sem változtatna magán.Nem akarná ezt a házasságot megmenteni,úgy ahogy már Én harcoltam kétszer.Feltételeket szabna és szab,csak a maga igazát hajtja,semmi nem jó neki.
  Pedig elhihetik,hogy mindent elkövettem ne hogy szét menjünk.De aki a Nőt nem tiszteli,lelki terrorba tartja,meg lökdösi mert ép olyanja van akkor úgy gondolom ez az Ember hiába néz meg egy ilyen filmet.Csak azt hajtogatja Őt kell tisztelni nem pedig fordítva.Kérdem Én megváltozik?
  Megérintett a film,de nagyon Én is sírtam .örülök,hogy rátaláltam Köszönet érte.

  2011. 01. 10. - 12:06
 • Sárvári András hozzászólása:

  Fantasztikusan jó ez a film, és ahogy ez itt össze van fűzve. Én ezt még eddig nem láttam, de nagyon hálás vagyok érte, hogy itt végignézhettem.

  Szerintem az igazi megértéséhez szükség van egyfajta nyitottságra, személyes élményekre is. Biztos vagyok benne, hogy 10 évvel ezelőtt én is másra helyeztem volna a hangsúlyt és más következtetéseket vontam volna le, mint ma. Nekem most a háttérszereplők reakciói és viselkedésük sokkal több információval bírt, mint a főszereplőké.

  Remélem sokáig elérhető lesz ez az oldal, hogy időnként vissza lehessen ide térni és felfrissíteni a fakuló ismereteket…

  2011. 03. 25. - 12:36
 • Edit hozzászólása:

  Amíg kiegyensúlyozott egy házasság, addig nincs szükség a megmentésére.
  Saját tapasztalatból mondom, hogy ami egyszer elromlik – ritka kivételtől eltekintve -, előbb, vagy utóbb véget is ér.
  Cseppet sem mindegy viszont, hogy mennyi időt pocsékolunk az életünkből a helyreállítási próbálkozásokra. Részemről bő 4 évet sikerült elszenvedni.
  De nem baj, mert amibe nem halunk bele, az megerősít bennünket!

  2011. 04. 16. - 21:19
 • Laci hozzászólása:

  Ahogy néztem a hozzászólásokat láttam, hogy csak hölgyek írnak. Megtöröm a férfi csendet.
  Hívő ember lévén én is megpróbálkoztam a hit erejével megmenteni a házasságunkat. Rájöttem arra, hogy egyedül kevés vagyok és hiába kérek segítséget, azt max. csak én kapom meg és nincs befolyásom a másik félre. 2 év kemény munkája, megalázkodások tömkelege, nagy nyelések sem segítettek megoldani a problémát.
  A mai világban nagyon kevés a szeretet, szerelem.
  Már megértettem, hogy ha nem vagyok az aki voltam, nem tudom azt nyújtani a páromnak amit Ő kér, akkor nincs értelme.
  A filmről most hallottam és meg fogom nézni. Köszönöm!

  2011. 04. 25. - 08:44
 • Férfi 2 hozzászólása:

  Imádom ezeket az aggitálós filmeket, nekem szintén tönkrement a házasságom és mindenki most “aggódik értem”.
  Mindeddig le sem sajnáltak, de most “fontos” lettem. megkaptam dvd-n ezt a filmet, igaz én még nem láttam.
  Őszintén mondom, egy évig próbálkoztam túltenni magam a megaláztatáson, a hazugságokon amiket le kellett nyelnem, most inkább úgy látom, hogy 35 évesen itt az ideje élnem az életem, ahogy már rég kellett volna.

  Mindenki addig aggódik értem, ameddig az ő kellemes, kényelmes életébe nem keltek zavart.

  Mindenki azzal ámít, hogy “elhagyom a családom”, mintha a gyerekeimet is kidobnám. De a fürdővizet nem szokás megtartani…

  2011. 05. 01. - 22:18
  • Duvan hozzászólása:

   Kf6szi !Ve9gigcsine1ltam, most egy Bejeweled3 strategy guide-ot (pdf) tett ele9rhetőve9, meg pe1r Plants vs. Z. ke9pet, a je1te9kot sajna csak 9,95 eurf3e9rt adne1 edgy is.De sebaj, ne legyfcnk tenehtetlelek, kf6szi az ingyen Zume1t (hiszen a hedr ne9lkfcl nem vettem volna e9szre)!VN:R_U [1.9.10_1130]Szavaz s: 0 ( 0 szavazatb l)

   2012. 10. 03. - 10:32
 • Egy férj hozzászólása:

  Sajnos, ha az ember úgy jár, mint ahogyan én, hogy a feleségéről csak később derül ki, hogy bipoláris személyiség, emellett erőteljes, kisebbrendűségi érzésből fakadó kontroll-mániája és depressziója van, akkor nem sokat lehet tenni. Én már mindent megpróbáltam, de hiába. Esküszöm, hogy szerintem nincs ember a Földön, aki nálam jobban megpróbálta a saját érdekeit alárendelni a felesége örömének, óhajainak, hangulatainak, lestem minden kívánságát, és igyekeztem akkor is valóra váltani, ha az egyébként irreális vagy közel irreális volt (anyagi természetű okok miatt például). Mit lehetne még tenni? Cserébe az ember nem kap semmit, szó szerint semmit érzelmileg, szexuálisan vagy akármilyen már értelemben, csak sorvad – mert minden nap sárba tiporják – az önbecsülése (van nekem még olyan egyáltalán?), felmerül az öngyilkosság gondolata, bármi, ami kiút ebből az érzelmi nyomor kapcsolatból.
  Lehet velem egyet nem érteni, de én azt mondom, hogy igenis ha egy kapcsolat nem működik, akkor le kell zárni és tovább kell lépni. Én most jutottam el idáig, hogy elkezdjem tervezni a válásomat. Mélységesen mély depresszióba jutottam a házasságunk évei alatt, pedig előtte kiegyensúlyozott, boldog ember voltam. Megérte? Nem érte meg, sem anyagilag, sem érzelmileg, sem sehogy. És mindenkit le is beszélek a házasságról, akit csak tudok, arról nem is beszélve, hogy én soha de soha nem esek bele mégegyszer ugyanebbe a csapdába.

  2011. 07. 28. - 08:34
 • Edit harmadszor hozzászólása:

  Figyelemmel kísértem az eddigi reagálásokat és 3-4 arányban a férfi hozzászólások kerültek fölénybe.
  Eddig az volt a meggyőződésem, hogy mi nők – tetszik, vagy nem tetszik – a “kapuzárási pánik” áldozatává válunk. És ez mint olyan, “férfi probléma”-ként él a köztudatban.
  Most akkor valójában ki is okozza az addig stabilnak hitt házasságok válságát?
  Lehet, hogy a női klímax ugyanazokat a megmagyarázhatatlan elváltozásokat produkálhatja a gyengébb nem egyes képviselői körében, mint a férfiak bizonyítási kényszere?

  2011. 07. 28. - 12:53
 • Vándor hozzászólása:

  Megnéztem a filmet, úgy szólok hozzá. Még nem váltam el, de el fogok annak ellenére, hogy szeretem őt és van egy pici fiunk. Azt gondolom, hogy vannak olyan dolgok, amiknél már nem érdemes, vagy nem szabad tovább várni.Azt látom, hogy meg kell tanulni jól pár választani, mert nem mindenkinek jó ugyanaz a társ-beszámítva a tól-ig tűréshatárokat. Mondjuk nálunk speciális a helyzet, mert nem szerelemből házasodtunk és nem terveztünk családot alapítani sem.

  2011. 08. 01. - 02:15
 • zoli hozzászólása:

  Az M.Tünde a nejem.-Tehát az én meglátásom szerint,ha a neje évek óta régi szakállas,agyoncsépelt,ürügyeket keres ,a házasélet kibujása alól,{fáj a fejem,most fáradt vagyok,majd talán holnap, stb.}A viselkedése,nemhiszem hogy a házasságának a megmentésére utal.Eddig semmi nem változott,sőt állandóan mintha kiprovokálná a veszekedéseket.A helyzet szerintem kautikus,nem tudom miért ellenkezik velem.

  2011. 10. 31. - 00:09
 • Emőke hozzászólása:

  Nem szoktam hozzászólni blogokhoz, ez esetben kivételt teszek. Tudom, hogy minden házasság más és más, nem lehet egy kalap alá venni egyiket sem. Egyik esetben sem ugyanúgy indult a két ember kapcsolata. Különbözőek voltak hátterek az anyagi, családi, szociális hozományok, beidegződések. Más és más kulturális örökséggel rendelkeznek a házasulandók, és sok esetben még közös nevezőre se jutottak, máris megjelenik a szerelem gyümölcse- a gyermek, amely új konfliktusforrás.

  Joggal kérdezheti a kedves olvasó, mi ez az egész, mi jogon írok bármit is?

  Immáron több mint 17 éve házasodtunk össze a párommal. Előtte 2 évig voltunk jegyesek, és ez az idő sem volt elég ahhoz, hogy megismerjük egymást. Úgy gondolom a házasság egy szinten zsákba macska. Kérdés az, mit kezdesz a csomaggal, amikor kibontod?
  Sokan a kibontott csomag láttán hanyatt homlok elmenekülnek, végül is az a legegyszerűbb. Majd csodálkozik, hogy a következő, az azutáni, sőt az utána levő kapcsolata sem működik, szép csendben egyedül maradt.
  Hogy lehet tartós bizalom, harmonikus légkőr, kiegyensúlyozott otthon?
  Magától ….
  mondom m a g á t ó l – tehát tőlem és tőled, aki részt vesz ebben a projektben.
  Már általános iskolában megtanították, ha egyenes vonalban egyenes, sík területen elgurítunk egy golyót, akkor idő kérdése, de meg fog állni. Mitől? A rá ható ellentétes, akadályozó erők hatására ( pl. súrlódás)
  Miért gondolja az ember, hogy egy házasság működőképes maradhat, ha nem fektetünk bele ismét és ismét energiát? Szükség van újabb, meg újabb lökésre, ahhoz, hogy a golyó ismét guruljon.
  Szükség van a házasságban is gazdaságban már ismert fogalomra: INNOVÁCIÓ. Azaz képeseknek kell lennünk megújulni, lépést tartani a világi változásokkal, a média által hirdetett valótlan illúziókkal, fel kell vennünk a harcot, mert a tét a lét. A létünk, a boldogságunk, a családunk, a gyermekeink.
  Egy kapitány a tengeren nem bízza rá magát az elemi erőkre és a megérzéseire, mert soha nem érne a partra. Szüksége van egy megfelelő hajóra, amin van pl. iránytű, megfelelő legénységre, akik végzik a dolgukat, szükség esetén tanácsot adnak a problémák megoldásához.
  Miért gondoljuk, hogy mi az élet tengerén biztonsággal áthajózhatunk megfelelő hajó, műszerek és tanácsadók nélkül?
  Vajon miért van annyi hajótörés a házasságokban?
  És egy évszázaddal ezelőtt miért nem volt annyi válás? Ez is a 21. század hozománya?
  Akkor szégyen volt elválni és „kénytelenek” voltak megoldani a problémákat. Most miért nem törekszünk erre? Miért nem fektetünk bele több időt és energiát? Egyszerűbb lelépni, és utánam a vízözön. A következményekkel nem törődünk, majd minden megoldódik magától.
  Nem vesszük észre, hogy tényleg minden megoldódik magától.
  Tehát magától és magamtól, tőled és tőlem, akik a projektben részt veszünk.

  Ez egy gondolatébresztő bejegyzés.

  A filmet ajánlom tiszta szívből mindenkinek. Nem azon van a hangsúly, hogy ki rontotta el, hanem hogy ki és hogyan kezdeményezi, hogy megjavuljon. És a jó hír, megjavulhat!!!!!

  Búcsúzóul egy történetet szeretnék megosztani.
  Ez egyolyan történet ami állítólag 2004 óta e-mailben és most már a közösségi médiákban is kering, nem tudni ki az eredeti szerzője.
  Míg a halál el nem választ
  Amikor aznap este hazaértem, a feleségem felszolgálta a vacsorát, megfogtam a kezét és azt mondtam, “Szeretnék valamit elmondani”. Ő leült és csendben evett. Megint láttam a fájdalmat a szemében.Hirtelen nem tudtam, hogyan nyissam ki a számat. De muszáj volt vele tudatnom, min gondolkodtam. El akarok válni. Hoztam fel a témát nyugodtan. Nem tűnt idegesnek a szavaim hatására, helyette inkább lágyan megkérdezte, miért? Kikerültem a kérdést. Ez feldühítette. Félredobta az evőpálcikákat és rám üvöltött, te nem vagy igazi férfi! Azon az éjjelen nem beszéltünk egymással. Ő sírdogált. Tudtam, hogy rá akar jönni, mi történt a házasságunkkal. De nem igazán tudnék neki kielégítő választ adni, én már Janet szeretem, nem őt. Nem vagyok már szerelmes belé. Csak sajnáltam!Mély bűntudattal, felvázoltam egy válási szerződést, amiben az állt, hogy megtarthatja a házat, a kocsit, és a cégem 30 %-át. Rápillantott, majd darabokra tépte. A nő, aki 10 évet töltött velem az életéből, idegenné vált számomra. Sajnáltam, hogy elvesztegette az idejét, forrásait, energiáját, de nem tudtam visszavonni, amit mondtam, hogy én már Janet szeretem. Végre hangosan sírt előttem, ami pontosan az volt, amire számítottam. Hogy sírni láttam egyfajta megkönnyebbülést jelentett számomra. A válás ötlete, ami már hetek óta kínzott, szilárdabbnak és tisztábbnak tűnt most. Másnap nagyon későn értem haza és láttam, hogy valamit ír az asztalnál. Nem vacsoráztam, hanem egyenesen aludni mentem és nagyon gyorsan elaludtam, mert fáradt voltam a Jane-nel töltött eseménydús nap után. Amikor felébredtem, még mindig ott ült az asztalnál és írt. Nem érdekelt, úgyhogy megfordultam és aludtam tovább. Reggel megmutatta a válási feltételeit: semmit nem akar tőlem, hanem 1 hónap felmondási időt kér a válás előtt. Azt kérte, hogy ez alatt a hónap alatt, mindketten tegyünk úgy, mintha normális életet élnénk, amennyire lehetséges. Az indokai egyszerűek voltak: a fiunknak 1 hónapon belül lesz a vizsgája és nem akarja összezavarni a tönkrement házasságunkkal. Ez számomra elfogadható volt. De volt még valami, megkért, hogy idézzem fel, ahogy az esküvőnk napján a karjaimban bevittem a hálószobába. Arra kért, hogy ez alatt az egy hónap alatt, minden nap, reggelente a karjaimban vigyem ki a hálószobából az ajtó elé. Azt gondoltam, kezd megőrülni. Csak azért, hogy az utolsó napokat elviselhetővé tegyem, beleegyeztem a furcsa kérésébe. Elmondtam Jane-nek a feleségem válási feltételeit. Ő hangosan nevetett és azt gondolta ez abszurdum. Nem számít milyen trükköt alkalmaz, szembe kell néznie a válással, jegyezte meg gúnyosan. Semmiféle testi kapcsolatom nem volt a feleségemmel, mióta bejelentettem, hogy el akarok válni. Úgyhogy amikor az első nap kivittem, mindketten olyan sutának tűntünk. A fiunk tapsolt mögöttünk, apu a karjaiban tartja anyut. A szavai fájdalmat okoztak nekem. A hálószobából a nappaliba, majd az ajtóhoz, több, mint 10 métert sétáltam vele a karjaimban. Ő becsukta a szemét, és gyengéden azt mondta, ne mondj semmit a fiunknak a válásról. Én bólintottam, kissé dühös voltam. Letettem az ajtón kívül. Ő elment a buszhoz, ami a munkába viszi. Én egyedül vezettem az irodáig. A második napon mindketten lazábbak voltunk. Ő nekidőlt a mellkasomnak. Éreztem a blúzának illatát. Rájöttem, hogy hosszú ideje nem néztem meg alaposan ezt a nőt. Rájöttem, hogy nem fiatal már. Halvány ráncok voltak az arcán, a haja őszült! A házasságunk komoly áldozatot követelt tőle. Egy percig azon gondolkodtam, mit tettem vele. A negyedik napon, amikor felemeltem, úgy éreztem, hogy visszatért egyfajta meghittség. Ez az a nő, aki 10 évet adott nekem az életéből. Az ötödik és hatodik napon, úgy éreztem a meghittség érzése megint erősödött. Jane-nek nem beszéltem erről. Egyre könnyebbé vált a karjaimban vinni, ahogy telt a hónap. Talán a mindennapos edzések megerősítettek.
  Egy reggelen válogatott mit vegyen fel. Felpróbált jó pár ruhát, de nem talált egyet sem, ami ráillett volna. Majd sóhajtott, minden ruhám kinyúlt. Hirtelen rájöttem, hogy milyen vékony lett, ez volt az oka, hogy egyre könnyebben tudtam őt vinni. Hirtelen megértettem … óriási fájdalmat és keserűséget halmozott fel a szívében. Öntudatlanul nyúltam feléje és megérintettem a fejét. A fiunk ebben a pillanatban lépett be és azt mondta, Apu itt az idő, hogy kividd anyut. Számára, hogy látta az apját karjaiban kivinni az anyját, élete fontos részévé vált. A feleségem jelezte a fiunknak, hogy jöjjön közelebb és szorosan megölelte. Én elfordítottam az arcom, mert féltem, hogy az utolsó pillanatban meggondolom magam. Ezután a karjaimban tartottam, kisétáltam a hálószobából, keresztül a nappalin, az előszobába. A karjai lágyan és természetesen pihentek a nyakam körül. Szorosan fogtam őt, pont olyan volt, mint az esküvőnk napján.De a sokkal könnyebb súlya elszomorított. Az utolsó napon, mikor a karjaimban tartottam, alig tudtam megtenni a lépéseket. A fiunk elment az iskolába. Szorosan tartottam őt és azt mondtam neki, nem is vettem észre, hogy az életünkből hiányzott a meghittség, az intimitás.
  Elvezettem az irodáig … gyorsan kipattantam a kocsiból, anélkül hogy az ajtókat lezártam volna. Attól féltem, ha bármennyit is késlekedek, meggondolom magamat. Felsétáltam az emeletre. Jane kinyitotta az ajtót és azt mondtam neki, Sajnálom Jane, nem akarok elválni. Csodálkozva rám nézett, és megérintette a homlokomat. Lázas vagy? Kérdezte. Elvettem a kezét a fejemről, Sajnálom Jane, ahogy mondtam, nem válok el. A házasságom talán azért volt unalmas, mert nem értékeltük életünk apró részleteit, nem azért mert már nem szerettük egymást. Rájöttem, hogy attól kezdve, hogy az esküvőnk napján karjaimban vittem haza, egészen addig kellene a karjaimban tartani, míg a halál el nem választ minket. Jane hirtelen magához tért. Hangosan felpofozott, majd bevágta az ajtót és zokogásban tört ki. Lesétáltam a földszintre és elhajtottam. Az útba eső virágboltban rendeltem egy csokor virágot a feleségemnek. Az eladólány kérdezte, mit írjon a kártyára. Mosolyogtam és azt írtam, Minden reggel a karjaimban viszlek ki, míg a halál el nem választ. Azon az estén mikor hazaértem, virág a kezemben, arcomon mosoly, felrohantam az emeletre, azért, hogy a feleségemet az ágyban találjam – holtan. A feleségem hónapokig harcolt a RÁK-kal és én annyira el voltam foglalva Jane-nel, hogy észre sem vettem. Tudta, hogy hamarosan meg fog halni és meg akart menteni bármiféle negatív reakciótól a fiunk részéről, ha végig visszük a válást. Legalább a fiunk szemében én egy szerető férj vagyok.
  Életetek apró részletei amik igazán számítanak egy kapcsolatban. Nem a ház, nem a kocsi, tulajdon, pénz a bankban. Ezek csak előmozdítják a boldogságot, de önmagukban nem adhatnak boldogságot. Szóval találj időt, hogy a házastársad barátja légy és tegyétek meg azokat az apró dolgokat egymásért, amik meghittséget, intimitást eredményeznek. Legyen valóban boldog házasságotok!
  Az életben a legtöbb kudarcot olyan emberek szenvedik el, akik nem ismerik fel, milyen közel is voltak a sikerhez, mikor feladták.

  2011. 11. 06. - 16:29
 • :) hozzászólása:

  Miután elolvastam minden hozzászólást, és egyikben sem találtam meg a véleményemet, ezért leírom.
  A filmet is láttam (nem is egyszer), a könyvet is olvastam. Szeretem, mert nekem megerősítést ad. Én is elváltam, és két kicsi gyerekem van. Már rájöttem, hogy mi volt a hibánk. És a film is ezt mutatja meg. Hogy Isten nélkül nem megy! Ha mindent megteszek, akkor sem változik semmi (lásd a filmben az első 21 napot). És olyan, mint ha minden ugyanolyan lenne, sőt, rosszabb. Hiszen még küzdök, megalázkodom, elfogadom, lenyelem, megbocsájtom, kegyeit keresem, stb… Eddig a részig mindenki eljut. A film is nagyon jól elmondja, hogy Isten nélkül nem megy! És ha saját magunk befogadtuk Jézust, akkor lehet rengeteget imádkozni a párunkért. És akkor sikerülni fog.
  És nem számít, hogy ki mit rontott el. Csak az a lényeg, hogy Istenre bízzuk rá az életünket.
  Én már rábíztam. És ha egyszer esküvőm lesz, akkor tudom mit akarok a torta tetejére :)

  2011. 11. 07. - 23:27
 • molnár b antal hozzászólása:

  kedves hozzászóló..2011.11.07..23,37–kor
  Nagyon is igazat adok a véleménynek,Egyedül nem megy , még éneklik is még hangoztatják is sokan, csak, csak éppen nem arra figyelnek aki nélkül nem megy!
  Mert való igaz, Isten nélkül semmi, de semmi nem megy ezen a földön.
  55-éve vagyunk együtt feleségemmel-de csupán Isten kegyelme és szeretete által !
  regényt írhatnánk arról, hogy hogyan megy és miért nem megy egyedül önmagában az embernek.
  Mindenkinek aki így gondolkodik mint ez az előző hozzászóló Isten gazdag áldása legyen életén !!
  Kedves hozzászóló , és mindenki , eddig is tettem ismeretlenül imádkozva azokért akik csak szeretnének Istennek tetsző életet élni, ezután még inkább tenni fogom.
  szeretettel egy keresztyén,/ keresztény / az Úrban 64-éve
  tónibácsi

  2012. 08. 14. - 17:44
 • Tibcsi hozzászólása:

  Szeretném megkérdezni, hogy valaki kipróbálta-e a filmben leírt 40 napot, vajon sikerült-e ugyanolyan örömtelire a végjáték valakinek, mert nagyon meseszerű az egész.
  Holnap 9.00-kor lesz a válóperem.
  Fogalmam sincs, hogy mit hoz a holnap -, lehet, hogy túl sem élem a holnapi napot. A nejem válni akar, az én számomra viszont a családom a legfontosabb a világon és a feleségemet egy életre választottam, nem tudom elképzelni az életemet, a mindennapjaimat nélkülük. Nem tudom, hogy hallgatásommal. türelmemmel elősegítem-e a kibékülést, vagy csak könnyebbé teszem a válást számára?! Nem tudom, hogy ha holnap szerencsés esetben elnapolják a tárgyalást, akkor lesz-e 40 napom, melyből 19 nap út a boldogság felé – mint a filmben. Talán vannak még csodák – szeretnék hinni benne. Ebben a helyzetemben mindenbe kapaszkodnék, hogy megoldást találjak a problémámra – mint a Függőjátszmában amikor is a kesztyűből kicsúszott a szereplő keze és lezuhant a szakadékba, úgy érzem magam – , az én kezem, illetve újjam a gyűrűből fog kicsúszni és előre látom a sorsom. Az emberfia elkövet jó és rossz dolgokat, de csak miután elkövette döbben rá, hogy nem kellett volna, pedig a legőszintébb, legjobb szándék vezérelte. Sohasem bántottam a feleségemet, 28 éve vagyunk házasok. Ha volt is köztünk haragosdi, sohasem kiabáltunk, vagy veszekedtünk, csak ilyenkor egy – max két hét “nem szólok hozzád” volt és elmúlt. Sajnos a “max két hét” mostmár lassan 2 éve tart és ezalatt 4-5 alkalommal hangosan -, tolerancia nélkül veszekedtünk. Vélt igazamat szócsatával próbáltam védeni, mint egy sarokba szorított kutya. A pénztelenség az oka! Bár van mindkettőnknek munkahelye, sajnos a svajci frankos hitelek emelkedése azt eredményezte, hogy mára már nem tudok annyi pénzt hazaadni mint régen. Letiltás van a fizetésemből, s hiába a kaparkodásom. “Több év kemény munkája, megalázkodások tömkelege, nagy nyelések sem segítettek megoldani a problémát”. Lehet, hogy túl romantikus vagyok és birkatürelmem felesleges erőfeszítés. Apró figyelmességeim kudarcra ítélt, szánalmas próbálkozások -, egy fagyhalálra ítélt, tűzgyujtási kísérletei.
  De még 40 napot adok magamnak.

  2013. 09. 22. - 19:07
 • Ildikó hozzászólása:

  Sziasztok? Hol lehet elérni a 40 nap leírását? Elsősorban ha lehet magyarban,de angolul is megfelel.Köszönöm előre is,ha valaki segíteni tud ebben!

  2013. 09. 30. - 11:54
 • stephanie hozzászólása:

  Nevem Stephanie , A Egyesült Államok . Szeretném megosztani a tanúvallomások és a közvélemény , hogy mi ez az ember az úgynevezett DR Ogun most tett értem , ez az ember most hozta vissza az elveszett ex férje , hogy nekem ő nagy varázslat , én feleségül ez az ember nevű Steven voltunk együtt hosszú idő, és szerettük a self , de amikor nem tudtam , hogy adjon neki egy gyermek 2 éves hagyott engem, és azt mondta, nem tudja folytatni többé , akkor én most keresik a módját, hogy neki vissza, amíg a barátja mesélt ezt az embert , és adta kapcsolatot e-mailben ( LOVESPELLTEMPLEE@GMAIL.COM ), akkor nem fogod elhinni , amikor felvettem a kapcsolatot ez az ember az én problémákat, készítette elő ezt a varázslatot , és hogy az én elveszett férje vissza , és egy hónap után azt hiányzik a hónapban, és megy a teszt , és az eredmény azt terhes vagyok boldog vagyok ma vagyok egy anya egy kislány , köszönöm még egyszer a nagy DR Ogun , amit tettél értem , ha ott áthaladó bármely ezt a problémát az alábbiak:

  1. ) Ha azt szeretné, ex vissza .
  (2 ), ha mindig a rossz álmok .
  (3 ) Azt akarod, hogy támogatni kell az irodában .
  (4 ) Azt akarod, nők / férfiak futtatni után .
  (5 ) Ha szeretne egy gyereket.
  (6 ) Azt akarom, hogy gazdag .
  (7 ) Azt akarod kötni a férje / felesége lenni
  örökre a tiéd .
  (8 ) Ha a pénzügyi segítségre van szükségük .
  (9 ) Hogy is csalás , és azt szeretné, hogy visszaszerezze elvesztette a pénzt

  2014. 03. 02. - 11:04
 • Ákos hozzászólása:

  Ez a film, szerintem is azt oktatja, hogy ha a férfi megalázkodik a nő előtt, akkor majd működik a házasság.

  Nem azt mondom, hogy soha nem lehet kicsit megalázkodni, ha az ember családjáról van szó, de azért mindennek van határa. ha a feleség, csak feltételeket szabna és szab,csak a maga igazát hajtja,semmi nem jó neki. Úgy nehéz.? Mert nálunk így volt.

  A filmben is nem teljes a logika, ha a nő kidobja a virágot, ugyanúgy elteszi a férfi pénzét is.. És utána még jobban esik kirúgni, nem?

  Végül is akkor már a pénz is megvan a gyerek (ek) neveléséhez, minek oda egy pasi, aki csak alkalmatlankodik. Több szabaidő marad a hobbikra meg a pasizásra a férj nélkül, mert így hétvégére, meg máskor 1-2 hétre 100%ban át lehet passzolni a gyereket az apjukra. Amúgy meg nem lesz beleszólása a volt férjnek semmibe, a gyerekekkel bármikor lehet zsarolni.

  Meg aztán az apa jó pénzt fizet “gyerektartás” címén, ami kozmetikusra is költhető.

  Szerintm olyan korban élünk, amikor már sok nő van, aki úgy gondolja, hogy a férfi egy fölösleges nyűg, amennyiben nem őt szolgálja ki, és egy idő után a pénze fontosabb.

  2017. 05. 16. - 15:08
 • Ákos hozzászólása:

  Ja igen. ÉS még a feleségem istenhívő is. (És a katolikus egyház nem támogatja a válást, még ha megoldható is. )

  2017. 05. 16. - 15:11

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >