Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

A válóper költségei

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

A válóperindítás illetéke 30 000 forint, melyet a felperes fizet meg. A felperes az, aki elindítja a pert. Ha Ön kezdeményezi a válást a bíróságon a házastársa ellen, akkor Ön lesz a felperes, a társa pedig az alperes.

Az illetékbélyegeket a postán lehet megvenni, és azokat beadáskor a keresetlevélre rá kell ragasztani.

A pontos illeték összege gyakran változik.

A benyújtott keresetlevélre a házasság vonatkozásában előterjesztett alperesi viszontkereset (ez egyfajta válasz arra, amit a felperes állít, kér, előterjeszt) illetékmentes.

Ha a férj és a feleség a házasság felbontását közösen kérik, úgy a válóper költségeiből az eljárási illetéket is közösen fizethetik meg, de csupán egyikük is viselheti.

A válóper költségei nem csak az illetékből állnak össze

A válóper költségei azonban messze nem egyenlőek az illeték összegével.

A válóper során felmerül még egyéb perköltség, például ügyvédi munkadíj, szakértői díj. Ezek viseléséről pernyertességtől függetlenül az összes körülmények mérlegelése alapján a bíróság határoz.

Így például dönthet úgy, hogy mellőzheti a perköltségben való marasztalást, de előfordulhat az is, hogy kötelezi a feleket, hogy a perrel kapcsolatosan felmerült költségeiket maguk viseljék. Az is előfordulhat, hogy csak az egyik felet marasztalja a teljes perköltség megfizetésében.

A válóper költségei fellebbezéskor

A válóperben hozott ítélet elleni fellebbezés illetéke jelenleg 15 000 forint.

Az ítélet vagyonjogi rendelkezése elleni fellebbezés esetén viszont már nem fixen meghatározott illetéket kell fizetni, hanem az általános szabályok szerint kell megfizetni az illetéket (kivéve a lakáshasználatra vonatkozó vagyonjogi rendelkezést).

Fellebbezéskor a válóper költségei között számolni kell az illetéken kívül a perköltség emelkedésével is.

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


66 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • Gyikó Tamásné hozzászólása:

  Lehet illetékmentességet kérni?Mert kevés a jövedelmem.

  2010. 06. 13. - 13:15
  • Kiss Zsolt hozzászólása:

   Hol és mikor lehet illetékmentességet kérni?

   2010. 12. 02. - 20:47
   • Katalin hozzászólása:

    Tisztelt ügyvéd úr!
    Tavaly tehát 2013.10.31.-én volt a házasság kötésünk, viszont egyéb okok miatt el szeretnék válni a férjemtől, viszont én munkanélküli vagyok, ilyenkor hogyan lehet illetékmentességet kérni? A férjem közmunkás jelenleg. Ha közösen adjuk be akkor mi a helyzet ezzel az illetékmentességgel, ha nem, és én adom be, akkor én kérhetem -e kéerem segítsen
    Kérem segítsen, nagy a baj! Köszönööm válaszát.

    2014. 01. 07. - 18:41
  • Kiss Zsolt hozzászólása:

   Hol és mikor lehet illetékmentességet kérni?

   2010. 12. 02. - 20:47
   • Mester Valéria hozzászólása:

    Tisztelt Kapcsolattartó!
    CSak a családipótlék sajnos a jelenlegi összjövedelmem,kérek korrekt tájékoztatást az illetékmentességről,ha én szeretném beadni a válókeresetet.
    Köszönettel, a feladó!

    2013. 02. 21. - 22:17
  • Vica hozzászólása:

   T. Ügyvéd úr!
   Kubai származású férjem, egyéves együttélés után ismeretlen helyre költözött, ennek két éve lesz februárban. Azóta semmit nem tudok róla,Tartózkodási helye ismeretlen, közös gyermek nincsen, szeretném a házasságot felbontani. Milyen jogi lépéseket kell ennem ebben az esetben.
   Köszönet a válaszért.

   2015. 11. 29. - 21:13
 • Szabó Kornélia hozzászólása:

  Lehet kérni!3 gyereket nevelek családi potlékból,és 25000ft-ot kapok a fizetésemből meg, táppénzen vagyok és ennyit utalnak át!De elutasitották így ki kellet fizetnem illetékbélyegben a 12000ft-ot!!Tehát nem értem mi az a kevés ettől kevesebb kérdem én??Akkor talán megkaptam volna?

  2010. 11. 09. - 16:27
 • Veres Enikő hozzászólása:

  Ha közös megegyezéssel adjuk be a válókeresetet és nem kell ügyvéd se, akkor van-e más költség?

  2010. 12. 16. - 10:32
  • Mihalik hozzászólása:

   Mi a válasz ?

   2012. 07. 19. - 18:39
   • Mnhgjhgfjhf hozzászólása:

    (ve1rosőr) How did you get these? [zigzag scars](főhősnő) I was shaving my cunt and the razor seppild.Kiolvastam. Kaotikus e9s random tf6rte9netvezete9s, rendezetlen stedlus, az erkf6lcstelense9g sfalytalan bugyrai, C’ kategf3rie1s bf6lcsesse9gek overflow, egyetlen szerethető karakter ne9lkfcl, buta me9sze1rsze9k fe9lezer oldalon. Demoralize1lf3. Teljesen felesleges kf6nyv.Vagy me9g Abercrombie stedluse1ban: Abercrombie megerőszakolja a fantasy-t, ami ellen nincs kifoge1som, de ez nem a kikf6tf6zf6tt elf le1ny, hanem egy vizenyős szemű de tőrt rejtegető kurva.

    2012. 12. 17. - 14:48
  • Cammy hozzászólása:

   Finding this post has anserewd my prayers

   2014. 04. 08. - 08:17
 • Preiner-Hodik Renáta hozzászólása:

  Ha gyesen vagyok és én inditom el a válást kell fizetnem illetéket?Van 2 gyerekem és jelenleg egyedül nevelem a gyesböl meg a családibol.

  2010. 12. 26. - 11:36
 • Egy apa hozzászólása:

  Gyesen lévő apuka vagyok. A feleségemmel válás előtt állunk,amit én indítottam el. Kérdés, hogy a válást követően is én kapom-e a gyest vagy pedig az automatikusan átkerül-e a feleségemhez hiszen nála maradnak a gyerekek. Ő dolgozik, nekem nincs munkám.

  2011. 01. 10. - 08:22
 • Komlósi Krisztina hozzászólása:

  Tiszteletem!

  Válóflében vagyok, már 6 éve tart az ügy, most kaptunk egy új birót is, aki a következő tárgyaláson leszeretné zárni az ügyet. A kérdésem: vagyoni igényem volt első sorban a ház tulajdonjog meghatározásában, ami a volt férjem nevén van, és olyan szerződésekkel állt elő amivel azt bizonyitotta, h Ő ajándékozás utján kapta a szüleitől a házat, és a telket, illetve a házépitéséhez való pénzt, ez részben igaz is, és olyan jól csinálták, h már nem tudom az ellenkezőjét bebizonyitani, ezért elálltam ettől a kérelmemtől, és amit eddig is kértem másodsorban, most az lett az egyetlen a lakáshasználati jog megállapitása.

  A kérdés, és amit nem értek, h a biró közölte h, nem kevés perköltséget kell kiszámolnia a tulajdonrész megállapitása miatt, és ezt nem értem, miért kéne olyan dologért fizessek, amitől elálltam?

  Előre is köszönöm válaszát: Komlósi Krisztina

  2011. 03. 13. - 08:50
 • Magdi hozzászólása:

  Tisztelt Szakértő Úr!

  6 hónap szüneteltetés után megszűnt a válóperünk a férjemmel. Az illetéket visszaigényelhetem, erről már megkaptam a végzést a Bíróságtól. Kérdésem lenne, hogyan igényelhető vissza a válóperes illeték? Van erre nyomtatvány?
  Válaszát előre is köszönöm!

  2011. 04. 13. - 08:56
  • Bori hozzászólása:

   Tisztelt kérdező,

   Érdeklődni szeretnék, hogy kapott_e érdemleges választ?

   Köszönettel :Kovács Borbála

   2016. 06. 23. - 01:04
 • bogica hozzászólása:

  T. Szakértő Úr!

  1 éve sincs hogy házasok vagyunk a férjemmel. Most bejelentette hogy el akar válni házasságtörésre hivatkozva, amit azonban nem követtem el, viszont ő rengeteg dologgal nem tud elszámolni. Hallani sem akar róla, hogy békítő, vagy esetleges békülés. Én még mindig szeretem a férjem, hisz azért mentem hozzá.
  Mióta elköltözött nem tudom elérni, kiderült hogy neki van kapcsolata, ami a külön válásunk 4 hete alatt alakult ki.

  Érdeklődni szeretnék hogy milyen költségek terhelnek akkor ha én nem vagyok hajlandó bele egyezni a válásba? Mikor kell azokat fizetni? És hogy mennyire befolyásoló tényező a férjem kapcsolata??

  Köszönöm segítségét

  2011. 04. 15. - 23:08
  • Ildikó63 hozzászólása:

   Tisztelt Szakértő Úr!

   Érdeklődni szeretnék 28-éve házasok vagyunk de a férjemmel nem lehet kijönni durva goromba agresszív és nem lehet együtt vele élni.Önkormányzati lakásba élünk ahol anyukám a főbérlő aki 101-életévét fogja betölteni.A férjem be van jelentve mint családtag.Én ebbe a lakásba 63-éve itt lakom.Anyukámmal és a fiammal lakunk együtt.Én elszeretnék válni összeférhetetlensége és anyukámmal való durvasága miatt és a nyomdafestéket nem tűrő kijelentéseire irányomban.A lakás legnagyobb szobáját ő bitorolja és én a fiammal egy kis szobába vagyunk kénytelenek nyomorogni. A másik szóba az édesanyámé.Kijelentette ,hogy utál minket ahányan vagyunk utálja ezt a lakást de sajnos nem akarja elhagyni.Mi tévő lehetek ez ügybe?A másik kérdésem az ,hogy elszeretnék válni de nagyon kevés a nyugdíjam.Lehet illetékmentességet kérni?És nem fizet Január óta semmi a férjem!Nagyon szépen megköszönném a válaszát.

   2011. 05. 07. - 15:05
  • Irmak hozzászólása:

   Egyre9szt, a szerző is ember, legyen szf3 edrf3rf3l vagy kturikisrf3l Me1sre9szt, sze1momra ez az ege9sz fagy ke9peződik le, mint a klasszikus fajhulle1m a ’60-as e9vekben: sze9p volt, jf3 volt, kirobbantotta a tabuk mf6gfcl a pulp igazi arce1t, azte1n elkurvult e9s befe9szkelte mage1t a sci-fi/fantasy mainstream-be . Most is hasonlf3 je1tszf3dik le, de majd jf6nnek me9g fajak.c9s lehet fanyalogni, aze9rt valljuk be, ha egy szerző me1r csak egy olyan művet is alkot, amivel beleforrasztja mage1t a pulp-ba, me1r mege9rte neki. Meg nekfcnk is.

   2012. 10. 03. - 07:31
 • pircsi56 hozzászólása:

  Tisztelt Szakértő Úr ! Sajnos 8éve meghalt a férjem ,majd meg ismerkedtem 2éve egy férfival aki 2010 .okt.elvett feleségül,3hónap után nagyon elkezdett inni és külön mentem tőle,vissza sírta magát ,azt igérte nem rúgik már többet be ,ez sajnos csak 2hónapig tartott.Döntésem többet nem bocsájtok meg neki ,hisz én nem szeretnék még alkoholizmussal élni! Válásunkat milyen perköltségek terhelik? együtt szerzett vagyonunk nincsen! Válást részemről kezdeményezem . Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel Piroska

  2011. 05. 04. - 09:33
 • Senki hozzászólása:

  Nem veszitek észre, hogy senki nem válaszol senki kérdésére!!!?
  Ne kérdezzetek, inkább használjátok a google-t, az legalább választ ad a kérdéseitekre!

  Senki

  2011. 05. 08. - 13:59
 • szanto katalin hozzászólása:

  Tisztel Szakértö úr. én is beszeretném adni a válási kerestet mert lelki terorba tartott a volt párom mai napig ha rá gondolok sirva fakadok hogy miért türtem ezt 7éven keersztül dolgosztattak mint egy állat és mocsokba kelet élnem és még nekem kell fizetnem azért hogy elválaszanak töle.már attol is retegek hogy talákozzak vele a biroságon

  2011. 05. 17. - 11:48
 • Ágnes hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Szeretnék kérdezni az ügyben, hogy párom egy éve él külön a feleségétől, de ez nincs sehol feltüntetve (lakcím-kártya módosítás, meg stb.). Mennyi ideig fog tartani a válásuk, két kiskorú gyerek van az anyjuknál, párom havonta 20ezer forintot fizet gyerektartás címen már egy éve, de ez sincs sehol feltüntetve, mikor eljött azt beszélték meg, hogy gyerekekké a ház fele ami a páromat illeti, párom egy autót és egy televízió készüléket hozott el. Mi mennyibe fog kerülni és mikor lesz vége?
  Köszönöm válaszát: Ágnes

  2011. 06. 12. - 21:05
 • Melinda hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Szeretnék segítséget kérni Öntől. Román-magyar állampolgárok vagyunk, házasságunkat Romániában kötöttük 2004-ben, (ekkor még nem voltunk magyar állampolgárok). Már 7 éve itt élünk Magyarországon. Az lenne a kérdésem, hogy itt fel lehet-e bontani azt a házasságot, ami nem Magyarországon kötődött? És ha igen mi a menete?
  Előre is köszönöm válaszát!
  Üdvözlettel, Melinda

  2011. 06. 25. - 23:53
 • Mariska hozzászólása:

  Ha közös megegyezéssel történik a válás: gyermekelhelyezés, vagyonmegosztásmakkor mennyibe kerül a válási procedúra?

  2011. 07. 12. - 23:39
 • akárki hozzászólása:

  Birkák:) Magatoktól kérdeztek.Nem baj ugye?

  2011. 09. 14. - 23:25
 • akárki hozzászólása:

  Én tök simán elválok!!BIBI

  2011. 09. 14. - 23:26
 • Erika! hozzászólása:

  Tisztekt Ügyvéd Úr!Férjemmel külön élünk.Van egy ingatlanunk amin banki hitel van.A tulajdonjog 50-50%.Az lenne a kérdésem,hogy én szeretném tovább fizetni,és lehet-e olyan megoldás,hogy a két közös gyerekünkre iratja a részét.Tartásdíjat pedig fizetne.
  Köszönöm előre is válaszát..

  2012. 01. 17. - 14:16
  • Sabith hozzászólása:

   Kedves abbbbbb!!!!!!! Itt nem azt ke9ne ne9zni kinek melyin a he1za kf6rne9yke, meg hogy ki melyin pe1rthoz tartozik, ha nem a multat. A polge1rmester kapot a Szentgotthe1rdi polge1roktf3l 8e9vet, ez idő alatt mit tud felmutatni????? Uszoda??? Szentgotthe1rdiak ausztrie1ban je1rtak ffcrdeni,mert semilyen kedvezme9ny nem illte f6ket, ellente9tben Kf6rmendi uszode1val amikor a szentgotthe1rdiak ingyen bemehetek. Nem besze9lve a rendezve9nyekrf6l. Juliusban egy he9tve9ge alatt le lett bonyolitva mindenm sport, kultura, . a tove1bbi he9tve9ge9k fcresek. Utakrol, e9s a szocie1lisan re1 szorulokrol nem is besze9lve!!!!!!! SZIVEM SZENTGOTTHc1RD!!! Hajre1 Husze1r

   2012. 05. 04. - 03:55
 • Ildikó hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr !
  Van egy közös lakásunk amin szocpol is van még 4 év van belőlle .Igaz 2 éve külön élünk a gyerekek gyámja én vagyok de miért nem lehet el válnom csak azért mert szocpolt vissza kell fizetni . Én a gyerekek lelki épségét nézem a sok vita végett. De rettegésben élni nem lehet… Meg ha különélünk milyen jogai vannak a közös lakásba a férjemnek aki 2 éve el költözött ithonrol
  köszönöm szépen válaszát várom .

  2012. 04. 19. - 18:24
 • Anita hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Férjemmel megegyeztünk abban, hogy közös megegyezéssel elválunk. Felperesként én indítanám el a válást. Közös vagyonunk nincs, a házasság során szerzett (általam vásárolt) vagyonról a férjem lemondó nyilatkozot tett. Kérdésem az volna, hogy elegendő-e a válás megindításához a keresetlevél megírása, a lemondó nyilatkozat csatolásával? A válóper illetékét (2012 – 30.000 Ft) hogyan kell megfizetni? Illetékbélyeggel vagy csekken/utalással? Ha csekken, akkor azt a bíróságtól kell kérni?
  Válaszát előre is köszönöm.

  2012. 05. 10. - 09:51
 • válófél hozzászólása:

  A válóper költségei
  A válóperindítás illetéke 12 000 forint, melyet a felperes fizet meg. A felperes az, aki elindítja a pert. Ha Ön kezdeményezi a válást a bíróságon a házastársa ellen, akkor Ön lesz a felperes.

  Az összeget aktualizálni kellene: 30.000,-

  2012. 05. 25. - 11:45
 • Ramóna hozzászólása:

  Én nekem olyan kérdésem lenne,hogy a párom már 22 éve külön él a feleségétől.illetve ő nevelte 3 éves korától a gyereket aki már 25 éves. Ilyenkor mennyi a perköltség???El szeretne vállni.Köszönettel ramóna

  2012. 06. 04. - 17:07
  • Evelin hozzászólása:

   Higyje el, a Hivatal gondos előke9szedte9se9nek he1la, a df6nte9sek tfalnyomf3 re9sze ksnszenzusoal szfcletik a Ke9pviselő-testfcletben. Az sem volt ritka, hogy egyfctt szavaztam a polge1rmesterrel, de kisebbse9gben maradtunk. Vagy meggyőzzfck egyme1st, e9s nagy egyete9rte9ssel ze1rul a szavaze1s. cdgy f6sszesse9ge9ben cseke9ly are1nyban vannak a konfliktusos fcgyek. c1m azok jelentőse9ge gyakran f3rie1si.

   2012. 07. 24. - 06:49
 • Lehoczki Barbara hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Barátomnak most volt a válópere,amely egy tárgyalásnál elválaszották a volt feleségtől!A volt feleség adta be közös megegyezéssel,és 2009 óta külön lakásban élnek!A bíróság 30000ft-ot állapított meg,de a felét kell neki kifizetni,mert a volt felesség menteséget kapot!Közös megegyezéssel váltak el,két kiskorú gyermek van és fizet utánuk gyerektartást!Van közös ingatlanuk,amely banki hiteles,és nincs törlesztve,de az ingatlan csak a barátom használja!Kérdésem:valós ez a “30000ft”-az az 15000ft?Köszönöm válaszát!!!

  2012. 06. 07. - 11:56
 • okoska hozzászólása:

  T. Ügyvéd Úr!

  46 éves pásztor vagyok, lassan 2éve elvettem egy birkát.
  Szeretnék elválni, mert megcsalt. milyen iratokat kell benyújtanom, és az új állatvédelmi törvény értelmében meghurcolhatnak e engem?
  T.
  Béla

  2012. 08. 05. - 22:39
 • Szabó Istvánné hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Érdeklődni szeretnék, ha a válást közös megegyezéssel és egyöntetűen probléma nélkül mindketten szeretnénk a férjemmel (se gyerek, se lakás nincs), a vagyonról közösen döntöttünk, akkor milyen költségek merülnek fel és mennyi idő míg lezajlik a válóper?
  köszönettel
  Szabó Istvánné

  2012. 08. 22. - 10:34
  • Szilvi 556 hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr !
   Szeretnénk a férjemmel közös megegyezéssel elválni, mindketten megbeszéltük, nincs semmiben vita közöttünk. Ezt az illetéket bélyeg formájában kell megvenni és a keresetlevélre ráragasztani? Ez tényleg ilyen sokba kerül, hogy 30 ezer forint lenne? Ez nagyon sokba kerül egy minimálbérből élő embernek.
   A Bíróságon ha annyit mond az ember, hogy megromlott véglegesen a kapcsolatuk, nem kell többet magyarázkodni??, vagy ki kell teregetni az otthoni szennyest is? Mert nekem szerencsére nincs még gyerekem, tehát emiatt nem lesz vita. Még plusz perköltség is felmerülhet, ezt el lehet utasítani.
   Köszönöm válaszát. SZilvi

   2013. 01. 28. - 18:26
   • Alejandro hozzászólása:

    Thanky Thanky for all this good intonmafior!

    2014. 04. 07. - 22:22
    • Böbe hozzászólása:

     Tisztelt ügyvéd úr!Kétségbe esett édesanya vagyok,másfél éve az én költségemen ki utaztattam a menyem a kis unokám és a menyem első házasságából született ma már 20 éves lányát a már 3 éve kint dolgozó fiam után ,hogy együtt legyen a család.Nem tudott a menyem megszokni dolgozni nem akart csak költeni,most hogy könnyen haza menjenek orvul feljelentette a fiamat mindenféle hazug agresszivitással vádolva.Bírósági ügy van belőle távolság tartást kért ellene az imádott kisfiát már 3 hete nem látta.Meg kéne védeni magát a bíróságon de ügyvédre nem igen tudunk költeni .Már el kell fogadja a gyermekét elveszti de a nevét szeretné tisztára mosni.Attól félek összeroppan ettől a nagy lelki tehertől.Egyik pillanatról a másikra elvesztett mindenkit akit szeretett ,előjele nem volt .Bele szakad a szívem mindenhol azt olvasom Angliában csak a nőket védik bármit megtehetnek.Hogy lehetne minél előbb lezárni ezt az ügyet és haza hozatnám a fiam ebből az országból ha valóban nincs igazság!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     2016. 03. 24. - 21:23
   • Delia hozzászólása:

    AFAICT you’ve corveed all the bases with this answer!

    2014. 04. 09. - 15:28
 • nagyjanos hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Érdeklődni szeretnék, hogy ide bármilyen hülyeséget lehet írni, hiszen úgysem fogja elolvasni vagy sem?

  Köszönettel
  Nagy János

  2012. 10. 10. - 13:44
 • Danica hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr,
  12évi házasság után a menyem kijelentette a fiamnak hogy nem szereti és el akar válni.Van egy 6 éves gyerekük.Házban élnek és kérte hogy költözőn el,hogy Ő majd még gondolkozik.Csapás érte mindannyiunkat mivel szépen és jólétben éltek.Azzal hogy a fiam bele egyezett és a közelbe talált lakást 300€ +3havi kauciót kelet fizetni.Már 1hónap el múlt.Kérdésem: fel tudja e használni hogy a válóperben állitja hogy a fiam elhagyta? Már abban is bele egyezett hogy együtt fogják a gyereknek elmondani hogy közösen döntöttek?Félek hogy csapdába esik.
  Köszönettel
  aggódó anya

  2012. 10. 10. - 23:46
 • Igor hozzászólása:

  A válási illeték NEM 12000ft hanem 30000ft !
  Jól meg vezeti az elkeseredett embereket..

  2012. 10. 29. - 08:11
 • Váradi György hozzászólása:

  Kedves üzemeltető!

  Javítani kell az illetékek összegét!!!
  pl. 12.000,-HUF helyet 30.000,-HUF

  Váradi György

  2013. 01. 03. - 17:27
 • Piroska 51 hozzászólása:

  Kérdésem a következő:
  19 éve teljesen külön élünk a férjemmel,mindent elosztottunk,megosztottunk,…szeretnék új életet kezdeni és elválni,…mi a teendő?….kell ilyenkor tárgyalás?…vagy elválasztanak automatikusan?…
  Köszönöm válaszát

  2013. 01. 10. - 12:50
 • Kittus hozzászólása:

  Üdvözlöm!
  A kérdésem az lenne,hogy 7 éve vagyunk házasok a férjemmel.2 gyermekünk van,egy 2 éves és egy 6 éves ,én még gyesen vagyok itthon az én “keresetem” a gyes és a családipótlék.A munkahelyemen vissza várnak,de ebből a pénzből nem tudnám finanszírozni a válási költségeket,illetve az illeték költséget.Én kezdeményezném a válást akkor milyen költségekre számíthatok.Illetve,hogy ha nincs együtt szerzett vagyonunk,de ha lenne sem tartanék igényt semmire akkor milyen időn belül tudnánk a végére érni. Köszönöm mielőbbi válaszát.

  2013. 04. 15. - 19:02
 • Bezica hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Férjem hibájából válunk, remélhetőleg közös megegyezéssel.
  A válás bejelentésekor idegösszeomlást kaptam ( 3 hétig feküdtem a pszichiátrián és jelenleg is egy 1 hónapos utókezelésre vagyok előjegyezve), és azóta is , sőt előre láthatóan szeptemberig munkaképtelen vagyok. Kérhetek-e mentességet, mint felperes, lévén csak a betegállomány áll rendelkezésemre, mely a megélhetéshez is kevés?
  Esetleg ezért az okért a per során kártérítést követelhetek, hiszen hónapokig nem vagyok keresőképes az ő hibájából?
  Előre is köszönöm válaszát.

  2013. 06. 10. - 20:14
 • Henriett hozzászólása:

  Nekem az lenne a kérdésem,hogy lehet-e illetékmentességet kérni,ha GYES-en vagyok. A gyerekek az apjuknál maradtak,mert ő többet keres és a családi pótlékot is oda kell adnom neki. Én pedig elköltöztem az anyámhoz.Az én fizetésemből nem tudnám fizetni a perköltséget.

  Tisztelettel: Henriett

  2013. 07. 12. - 14:39
 • demény lászlóné hozzászólása:

  én 31 év után akarok elválni,,alkohol problémák miatt.mi az esélyem,hogy egy tárgyalással megoldható legyen,

  2013. 07. 26. - 06:13
  • Hanusz Judit hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!

   27 év után akarok elválni a férjemtől ,,alkohol problémák miatt.Mi az esélyem,hogy egy tárgyalással megoldható legyen? 2 lakásunk van . 1 felnőtt gyermekünk.

   Köszönettel

   2014. 01. 08. - 20:53
 • Kóródi Éva hozzászólása:

  Üdvözlöm! Kérdésem, hogy ha elköltözöm a közös lakásból és nem közös megegyezéssel válunk el /az én hibámból/ ,a vagyonmegosztásnál az elköltözés miatt milyen hátrányom származik? Köszönettel: Éva

  2013. 09. 26. - 08:48
 • Mami51 hozzászólása:

  Akinek a neve előtt Dr. van, ingyen senkinek nem fog segíteni ! Elég nagy baj !!!!

  2014. 09. 06. - 10:16
 • Babi hozzászólása:

  18 eve nem elek a ferjemel szeretnek surgüssen most valni van egy 19 eves lanyunk közösen kit en neveltem fel egyedul 7 honapos koratol azota nem elek a ferjemmel megkerem segitsen abban hogy hova forduljak en Ausztriaban elek Magyaroszagon meg nincs lakcimem Erdelyi szuletesu vagyok 15 eve nem elek Magyarorszagon azt se tudom hol a ferjem kerem, segitsenek surgüssegel valni kerem segitsenek abban hogy hova forduljak

  2014. 10. 13. - 14:56
 • Módi Katalin hozzászólása:

  Kedves Ügyvéd Úr!

  Egy olyan dologról lenne szó, hogy az anyósom válni akar a férjétől és a vagyonmegosztási dokumentumát a fikával íratta alá, mint tanú.
  Kérdés, hogy mint tanú behívják a bíróságra, vagy van ennek valami vonzata,hogy ezt a dokumentumot aláírta??

  Köszönettel:Katalin

  2014. 10. 16. - 16:43
 • Tünde hozzászólása:

  Tisztelt ügyvédúr szeretnék elválni a férjemtől de sajnos a külön élésünk óta nem tudom hol tartózkodik nincs közös vagyonunk sem gyerek 9 éve nem élünk együtt mit lehet ilyenkor tenni

  2015. 08. 07. - 08:00
 • Tönkretett nő hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr! 12 kisfiamat ítélte másáodfokon is a bíróság az apjának. Most újra pert inditok, mert a gyermek öngyilkos akar lenni e
  és ezt tanúkkal is bizonyítani tudom. Utána indítom a vagyon megosztási pert. Sajnos fogalmam sincs mi ennek a költsége, mivel a volt férjem mindent elvett tőlem, úgy menekültem naponta félholtra verve, megcsalva a közös lakásból, melyet most ő egyedül használ, illetőleg a gyermekünkkel. (JÓ állopotban lévő sclerosis multiplex betegségemet ki sem vizsgálta a bíróság, vsak felelőltenül ítélkezett, és most a kisfiam élete forog kockán). Kérdésem, hogy mi az az összeg, vagy % , amit fizetnem kell a vagyonmegosztási per során, ezt még sehol nem láttam leírva. Válaszát megköszönve, tisztelettel!

  2015. 09. 28. - 08:24
 • Remény hozzászólása:

  A válaszokat hol tudom megnézni?

  2016. 06. 12. - 06:29
  • Lilip hozzászólása:

   Tisztelt valasinfo !
   Erdeklodni szeretnek, hogy mit tehetek ? 35 ev hazassag utan a ferjem agressziv viselkedese miatt elkellett koltoznom mert feltem tole. A haz amiben egyutt eltunk az o szuloi oroksege de a 35 ev alatt az epulet felujitasa folyamatos volt tehat az en penzem is benne van az o hazaban. Van ket auto , mindketto a ferjem neven van.
   Csak nehany ruhat vittem el magammal. Semmit nem akar nekem adni , sot meg a zarakat is lecserelte. Szuksegem lenne az egyik kocsira . Hogy juthatok be a hazba ?
   Az allando lakcimem oda szol. Ideiglenesen sem jelentkeztem be sehova.
   Az szamit-e hogy a ferjem szuleivel oroklesi szerzodest kotottunk 30 evvel ezelott, ahol engem mint hazastarsat koteleztek az o ellatasukra de az orokosnek kizarolag a ferjem lett megjelolve.2 evig voltam apolasin az anyosommal. De felek , hogy ezt a szerzodest a ferjem eltepte. Hany ev utan lehet masolatot kerni ? Ha valas eseten ennek van jelentosege ?
   Valaszukat elore is koszonom.

   2017. 01. 04. - 06:01
 • Ferenc hozzászólása:

  Tisztelt válásinfo!
  Érdeklődnék, hogy feleségemtöl 2 év után válni szeretnék. Közös gyerek nincs. Milyen kötelezettségeim vannak például ha a feleségem a házasságunk alatt adósságba bonyolódott. Sajnos nincs állandó se ideiglenes lakcíme se. Eléggé kacifántos lett a helyzet. Válaszát előre is köszönöm.

  2016. 09. 03. - 12:05
 • Zooo hozzászólása:

  Tisztelt válásinfó!
  Ügyvéd Úr.
  Egy kérdésem van.
  Kimondták a válást Decemberben és 15 ezer forintot kell fizetnem.
  De a végzés amit a bíróság küldőt Januárban nem tartalmazza hogy hova és meddig kell befizetni ezt az összeget.(számlaszám vagy valami)
  Nem szeretnék kicsúszni a határidőből.
  Előre is köszönöm válaszát.
  Tisztelettel Zoltán.

  2017. 03. 23. - 18:39
 • MAGYAR hozzászólása:

  Tisztelt Ugyved Ur!
  A napokban kezdodik a valoperunk, 2 evet voltunk hazasok.
  A vallalkozo ferjem fianak tulajdonaban eltunk, nincs kozos vagyonunk es kozos gyermek sem, de…
  A ferjem kovetel tolem 5 millio Ft-ot, mert o ennyit adott kp.-ben illetve koltott ram az a hazassagunk alatt, amit nem mellekesen sokallok, de inkabb elismerem, hogy elobb szabaduljak ebbol a Canossa-jarasbol, csak nem tudom neki ezt az osszeget prezentalni.
  Mi tortenhet, ha en ezt nem tudom vissza adni?
  Mit tesz velem a birosag?
  Nincs semmim, “se kutyam, se macskam” es akkor sem volt, amikor felesegul vett.
  Varom megtisztelo valaszat.
  Udvozlettel,
  Magyar Kriszta

  2017. 12. 03. - 00:58
 • Nincs válasz hozzászólása:

  Választ itt nem fog kapni senki sem. A jogi tanácsadásnak is díja van, az úr ezt itt nem társadalmi munkába vállalta be gondolom, hogy ingyenbe osztogassa a tanácsokat, mindenféle haszonszerzési lehetőség nélkül. Az ide író kérdezők közül kompetens ügyfél sajnos nem igazán lesz.

  2018. 02. 05. - 10:42

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >