Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

Névváltoztatás válás után

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

Névváltoztatás válás válóper után

Névváltoztatás: mit tegyünk, ha
nem akarjuk válás után tovább hordani?

Válóper után a volt feleség ill. férj a házasság fennállása alatt viselt nevét viseli tovább automatikusan.

Ha azonban valaki nem akarja a korábbi házassági nevét viselni, akkor azt mind a házasság alatt, mint pedig válás, válóper után is az anyakönyvvezetőnél megváltoztathatja.

Válás után azonban természetesen nem viselheti senki a volt férje nevét a házasságra utaló toldással (-né), ha azt a házasság fennállása alatt nem viselte.

Válás utáni névváltoztatáshoz szükséges okmányok:

 • Személyi igazolvány és lakcímkártya (a személyi igazolvány helyett jogosítvány is megteszi!)
 • A válás után megkapott jogerős válóperi ítélet
 • Illeték (a gyakorlatban ez úgy szokott kinézni, hogy Ön kap egy csekket az illetékről, amelyet be kell fizetnie és a befizetést igazoló szelvénnyel vissza kell mennie az anyakönyvi hivatalba). Az illeték pontos összegéről az anyakönyvvezető nyújt felvilágosítást.

Hol lehet kérni a névváltoztatást válás után?

Sokan azt hiszik, hogy a válóper során a bírónál kell kérvényezni a névváltoztatást. Ez azonban tévhit.

A valóság az, hogy névváltoztatás iránti kérelemmel ahhoz az anyakönyvi hivatalhoz kell fordulni, ahol maga a házasság is köttetett, de lehetőség van a lakóhely szerinti anyakönyvvezetőt is megkeresni.

Névváltoztatás válás után egy új házassággal

Ha valaki válóper után megtartja a -né (pl. Kovács Jánosné) végződést, majd pedig új házasságot köt, úgy a feleség a volt férje nevét a házasságra utaló toldással már nem viselheti.

Ha ez a második házassága is válással végződne, a korábbi névhez ekkor sem térhet vissza.

Tehát ha a Kovács Jánostól elvált feleség másodszor is megházasodik, és az új férje Szabó Ferenc lesz, a Kovács Jánosnét már nem használhatja soha többé. (Kivéve azt az esetet, ha ismét Kovács Jánoshoz megy feleségül.)

Hogy kerül a személyibe, a jogosítványunkba az új név?

A névváltoztatás után az anyakönyvvezetőtől kapott házassági anyakönyvi kivonattal igazolhatjuk a névváltozást.

Az okmányiroda ez alapján állítja ki a személyi igazolványt, a lakcímkártyát és a jogosítványt. Természetesen ezeknek a megújítása nem automatikus, magunknak kell utánajárni!

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


85 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • Veronci hozzászólása:

  Szép napot!
  Tudna nekem valaki segíteni abban,hogy honnan tudok letölteni névváltoztatási kérelemhez nyomtataványt? Az önkormányzatnál a hölgy azt mondta le tudom tölteni internertől,persze konkrétumot nem modott.
  Válás után vagyok,és le szeretném adni az asszony nevem!

  Köszönöm a segítséget!

  2010. 10. 27. - 14:03
 • András hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros Úr!

  Annak szeretnék utána járni, hogy az exfeleségem tényleg felvette-e a vezetéknevemet, mert kértem a gyerekünknek új lakcím kártyát és meglepve vettem észre, hogy abban még az ő korábbi neve szerepel. Ugyanis amennyiben mégsem vette fel a nevemet, szeretném megkérni hogy ne használja. Hol tudok ennek utánajárni? Segítségét köszönöm előre is.

  2010. 11. 17. - 11:24
 • Nóra hozzászólása:

  Üdvözlöm!

  Szeretnék érdeklődni,hogy válás alatt is elintézhetem-e már,hogy visszakapjam a lánykori nevemet?Válazát előre is megköszönve:Nóra.

  2011. 02. 14. - 11:21
  • Kata hozzászólása:

   Fenálló házasságban is kérhető névváltoztatás. Kiállításra kerül az új házassági anyakönyvi kivonat, mely alapján kicserélhetők a személyes iratok. / gyakorló anyakönyvvezető /

   2011. 06. 28. - 07:42
   • mogyoropocok hozzászólása:

    Ez tényleg így van? Nem is tudtam! Végre visszakaphatom a régi nevemet! Hurrá! :)

    2012. 12. 20. - 19:09
   • vkicsi hozzászólása:

    Kedves Kata. Talán abban tudnál nekem segíteni,hogy válás után a volt férjem vezetéknevét megtarthatom e,a saját keresztnevemmel? Tehát a leánykori keresztnevem és az ő vezetékneve. Köszönöm.

    2017. 06. 27. - 22:54
 • Kovács Erika hozzászólása:

  Tisztelt Hölgyem, Úram!

  Külföldön (Németország) kötött házasság, Magyarországon történt válás után névváltoztatással kapcsolatban mi a teendő? Hól kérelmezhetem a névváltoztatást?

  Köszönettel, Üdvözlettel:
  Kovács Erika

  2011. 04. 26. - 10:49
  • Nicolas hozzászólása:

   Az e9n esetemben tuaoldjnke9ppen a szombati ebe9d, majd ebe9d ute1ni szieszta teljesen megfelelő he1ttere9t adta Nem volt a kf6rnye9ken be1rki me1s, aki edrt volna a filmről?

   2012. 10. 03. - 09:46
 • Anikó hozzászólása:

  Üdvözlöm.
  A férjem nem akar válni, ilyen esetben van rá lehetőség, hogy a leánykori nevem
  vissza kapjam vagy még évekig viselnem kell a férjezett nevem? Ha van rá lehetőség kérem tudassa velem hová kell fordulnom.Mivel a válás hosszadalmas procedúra lesz.
  Köszönettel: Anikó

  2011. 06. 25. - 21:22
 • H hozzászólása:

  Szép napot!
  Hiába vittem magammal a jogerős bírósági ítéletet az anyakönyvezetőhöz, ő arra hivatkozva, hogy hozzá a bíróságtól nem érkezett meg a szokásos hivatalos értesítés a házasság felbontásáról és emiatt náluk még mindig (több mint egy év elteltével) házasként vagyok nyilvántartva nem intézkedett. Jogos volt-e ez a részéről? Valóban nem tudott vagy csak nem akart intézkedni?
  Azt mondta, keressem meg a bíróságot, ahol arra kértek, hogy írjak levelet nekik ezügyben. Nem értem, ha a két hivatal közül valamelyik mulasztott, akkor miért nekem kell külön kérnem azt, aminek automatikusan meg kellett volna történnie a részükről?
  Még egy kérdés: a fennálló házasság alatti névváltoztatás illetéke is 5000Ft?
  Köszönettel: H

  2011. 08. 03. - 08:36
 • Katalin hozzászólása:

  Ha elintéztem a névváltoztatást az anyakönyvi hivatalban, akkor még hány helyen kell bejelentenem? (A személyin és a lakcímkártyán kívül)

  köszönettel: Katalin

  2011. 08. 23. - 10:32
 • Csaba hozzászólása:

  Körülbelül mennyi időbe telik, ameddig a feleségnek kicserélik az össze személyes okiratát az új nevére válás után? Gondolok itt Jogosítvány, személyi, lakcím kártya, TAJ kártya és ilyenek.

  Köszönöm

  2011. 10. 23. - 13:52
 • Latifa hozzászólása:

  Ha a lakohelyem szerinti illetekes anyakonyvi hivatalban kerem ki a hazassagi anyakonyvi kivonatot valas utani nevvaltozashoz kell,akkor mennyi ido mulva kapom kezhez?Segitseget elore is koszonom

  2011. 10. 30. - 14:55
 • Erika hozzászólása:

  Üdvözlöm. Én már több éve elváltam,és szeretném visszavenni a lánykori nevem.Ilyenkor is csak az illetékes anyakönyvi hivatalba kell menni? Előre is köszönöm a segítséget.

  2011. 11. 05. - 07:22
 • Bűdi Zoltán Pál hozzászólása:

  Jónapot!

  Szeretném megtudni ha válásra kerül a sor akkor meg kelle indokolni a válás okát, illetve amynnyiben igen ha harmadik fél vagyis szülő végett történik a válás mert addig csinálja a dolgokat idegeli a házasokat illletve folyamatosan kereszteb tesz nekik akkor az indoklás ha szükséges tartalmazhat e olyat hogy én ezt a felet bepereljem. Ha igen mi a menete ennke az ügynek vagy ez egy külön pert képez.

  Köszönettel:

  Zoltán

  2011. 11. 21. - 11:01
 • Jolika hozzászólása:

  Tiszteletem. Én még ugyan nem váltam el, külön élünk,de szeretném, a volt férjem nevét le tenni. Akkor is csak 5 ezer forintba kerül?

  2012. 01. 05. - 16:25
  • bosz hozzászólása:

   Kedves Ilona!Ez valf3ban egy e9rdekes e9s teljesen faj beeektfte9si terfclet. Magas hozamot csak kocke1zatos terme9kkel lehet ele9rni, de ezekne9l a robotokne1l a kocke1zat kezele9se teljesen faj elveket alapszik e9s megteremti a hosszfa te1vfa, nagyobb f6sszegű pe9nzkerese9s lehetőse9ge9t. Levelet is kfcldf6k a re9szletekkel, de javaslom, hogy tale1lkozzunk szeme9lyesen.

   2012. 05. 04. - 05:49
 • sopianae hozzászólása:

  Válás után a házasságra utaló -né toldással csak az újabb házasságkötésig tarthatja meg a volt feleség a házassági nevét. Ez világos. De ha csak a volt férj vezetéknevét viselte a saját keresztnevével, akkor mi a helyzet? Azt megtarthatja az újabb házasságkötés után is? (pl. már csaknem 40 éve viseli ezt a nevet) Vagy muszáj nevet változtatnia? Köszönöm a választ. S.

  2012. 01. 08. - 17:02
 • Josias hozzászólása:

  Tiszteletem!

  Kérdésem vezetéknév változással lenne. “Édesapámmal” évek óta megszakítottam minden nemű kapcsolatot. Mindketten egyazon vezetéknévvel és keresztnével rendelkezünk. Soha nem használtam az “ifj” megkülönböztetést sem. Mostanra jutottam el arra, hogy lecseréljem a vezetéknevem, mert terhes számomra, hogy néha vele hoznak összefüggésbe az egyazon név miatt. Ön szerint elég ennyi indoklás a nyomtatvány kitöltésekor? És szabadon választhatok e vezetéknevet?

  2012. 01. 26. - 20:21
  • Aprillia hozzászólása:

   Jupe2007-02-12[quote comment=”269″]Haszne1lj qugietackket![/quote]Ezzel me1r prf3be1lkoztam, de ott buktam el, hogy sajnos nem tudom hogy hivatkozzak re1 a megfelelő helyen (CommentQT pluginnal, de a leedre1sban nem volt sajna benne). Tudne1l segedteni?Kf6szi

   2012. 05. 04. - 04:43
 • cserép virág hozzászólása:

  Üdvözlöm! Kérdésem a következő lenne,ha a házasság alatt használtam a férjem vezetéknevét és a saját keresztnevemet,akkor válás után elveheti-e a vezetéknevét? Tehát nem asszonynév képzővel ellátott névről lenne szó. Válaszát köszönöm!

  2012. 02. 04. - 10:03
  • árvai istvánné hozzászólása:

   Hasonló a helyzetem kérem szives válaszát.
   Köszönettel Árvai Istvánné

   2012. 10. 22. - 19:01
   • Cassiara hozzászólása:

    Oke9 c9n is bevallom, hogy esyezgr olvastam a ke9prege9nyt, azt is tale1n 2 e9vne9l re9gebben Sze1momra nem volt tizenkettő-egytucat, de a top ake1rhe1nyamba nem ez kerfclne be, hanem a szerző egy me1sik alkote1sa , a Red Son (hogy legale1bb egyetlen szf3 ereje9ig visszakanyarodjunk a cikkhez )

    2012. 12. 19. - 06:47
 • mariann hozzászólása:

  Több oldalról is érdekel a néváltoztatás ! Férjem kb 12 éve elvállt a volt felesége most is viseli a nevét ! kérheti e ennyi idő elteltével hogy ne viselje ,és azt is az anyakönyvi hivatalnál kell intézni ? vagy ez macerásabb mert a másik felett erre fel kell szólitani ! Mi ilyenkor a teendő?
  Másik kérdés kérhető-e az előző házasságban született felnőt gyereknek az apa vezetéknevéről való levétele ?és ennek mi a menete ?A”felnőt gyerek ” gyakorlatilag 10 éve nem hajlandó kapcsolatott tartani az apjával ,még a telefont is lecsapja , innét merült fel hogy a névlevétel és esetleg a kitagadás is érdemtelenség címén !Tudom nem szép dolog ha ilyen elhatározást fontolgat az ember párja ,Azt még hozzáteszem hogy mi a válása után kerültünk össze próbéáltamén is forszirozni a kapcsolattartást ami a másik “gyereknél”mükődik is ! Férjem közel 30 év után vállt el mindent ott hagyott a gyerekeinek akik addigra már kiskoláztatott ,több diplomát finanszirozva és ezt kapta!

  2012. 02. 06. - 10:56
 • Angelika hozzászólása:

  Nekem olyan kérdésem lenne,hogy a napokba váltam el még a volt férjem nevét viselem de hamarosan újból férjhez megyek és hogy automatikusan felvehetem e az új férj nevét?

  2012. 05. 09. - 05:27
 • földi piroska hozzászólása:

  azt szeretném kérdezni hogy ha bemegyek az Okmány írodába az anyakönyvi kivonattal ,és minden okmányt megkell változtatnom,mert már nem né vagyok hanem leánykori néven,akkor minden okmányért külön kell fizetni?jogositványért, lakcímért,??vagy nem!köszönöm!

  2012. 06. 10. - 18:23
 • Klára hozzászólása:

  tisztelt Uram!
  Ha elintéztem a névváltoztatást az anyakönyvi hivatalban, akkor még hány helyen kell bejelentenem? (A személyin és a lakcímkártyán kívül)

  Hol szerezhetek be nyomtatványt, amin kérvényezhetem a névváltoztatást?

  A bíró megkérdezi, vagy nekem kell felvetnem válási tárgyaláskor, hogy névváltoztatást szeretnék?

  A volt férj vezetéknevét tartanám meg és a keresztnevemet használnám hozzá. Ezt a volt férj nem akadályozhatja meg, ugye? Nem váltam a névre méltatlanná!

  Köszönöm, Klára
  A válaszokat sorstársaimnál nem találom, ezért teszem fel újra a kérdéseket.

  2012. 06. 12. - 05:47
 • Bea hozzászólása:

  Szép Napot MIndenkinek!

  Tudna valaki segíteni?!

  Mi a teendő akkor, ha a házasság külföldön kötettett, a válás viszont már Magyarországon történt, ekkor hová forduljak a névváltoztatási kérelmemmel?

  2012. 07. 02. - 12:11
 • jákliné Mariann hozzászólása:

  Szép napot mindenkinek.. kérdezni szeretném hogy én elváltam de volt férjem meg is halt és nevet szeretnék változtatni ilyenkor mi a tehendő????A nevemt úgy szeretném hordani hogy jákli megmaradna csak az én lánykori nevem Mariann menne hozzá??Tud valaki segiteni ebben..Előre is köszönöm a segítséget.Mariann

  2012. 07. 27. - 11:37
 • niki hozzászólása:

  Szep napot mindenkinek.

  Egy olyan kerdesem lenne hogy dupla allampogar vagyok.Romaniaban valtam el.Megszeretnem valtoztatni a szemelyimen a nevem.Birosagi vegzesem van amit magyarra leforditattam hitelesitve amiben benne van hogy vissza vehetem a leanykori nevem.Kell e meg valamilyen okirat?
  Elore is koszonom!!!!

  2012. 07. 31. - 13:37
 • SGerda hozzászólása:

  Az ügyintézéshez mindenképp érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges. (Személyes tapasztalat, mert lejárt a személyim és gondoltam egy füst alatt megcsináltatom, már a leánykori névre. Hát nem lehet. Kell új személyi a régi névre, majd kérelem a névváltoztatáshoz, majd megint új személyi az új névre. :( )

  2012. 08. 23. - 08:45
  • Judit hozzászólása:

   Komolyan???? :(:(:( Én pont így vagyok, lejárt a személyim, és nem újítottam meg, mert várom a bírósági végzést a válásról, és a leánykori nevemet szeretném felvenni. Akkor felesleges volt várni???? Megáll az eszem ezen a bürokratikus marhaságon…… :(

   2012. 09. 19. - 21:57
   • Dablu hozzászólása:

    Hi Den!Az f6rf6m kf6lcsf6nf6s. Ke9rlek figyelmesen oalsvd el a Hedrlevelekben tale1lhatf3 f6sszes inff3t! Kf6nnyen e9s hamar be fog jf6nni a le9nyeg, az hogyan e9rhetsz el nagyobb eredme9nyesse9get a saje1t rendszered e9pedte9se9ben, e9s a ProDm első vezetői kf6zf6tt is.Belső (esetleg Alapedtf3i) munkate1rsi sze1nde9kod esete9n ke9rjfck kfcldd el a direktmarketinges mfaltadrf3l, e9s egyfcttműkf6de9si lehetőse9geidről a rf6vid CV-det! Mail: Jf3 le1tni a lelkesede9sedet!dcdvf6zlettel: ProDm Admin Hungary

    2012. 12. 18. - 09:26
 • Tné hozzászólása:

  Tisztelt Uram!

  Idén májusban több évnyi különélés után,közös megegyezéssel kimondták a válást.
  Most az új párommal (3 éve vagyunk együtt és van egy Kislányunk:-)szeretnénk összeházasodni és aztán az Ő nevét Akarom viselni a továbbiakban.
  A kérdésem a következő: Az új házasságkötésnél automatikusan felvehetem az új férjem nevét?Mert ha igen akkor most feleslegesen venném vissza a lánykori nevemet.
  A válaszát előre is köszönöm!

  2012. 09. 18. - 09:57
 • K. Juliska hozzászólása:

  Jó napot kívánok .

  Engem az érdekelne hogy a férjem 3 éve elvált az akkori nejétől a tárgyaláson a párom kérte a bírótól hogy a felesége vegye le a nevét . A bíró akkor elmondta hogy 2 éve van arra hogy letegye és a válási papír végén pedig oda lett írva a névváltoztatásról az információt elmondta .Viszont most megdöbbenve láttuk az egyik hivatalos iratban amit ellenük nyújtott be kb 1 hete a gyámhatóság felé hogy úgy írta alá hogy ….né és a lánykori neve .Ilyenkor mi a teendő ? Segítségét és Válaszát köszönöm.

  2012. 09. 24. - 13:10
 • kajaju hozzászólása:

  Válás után a házasságra utaló -né toldással csak az újabb házasságkötésig tarthatja meg a volt feleség a házassági nevét. Abban az esetben, ha a válás után olyan formában használta a volt feleség a nevét, hogy a férj vezetékneve -né toldattal, hozzá a saját lánykori nevét, (pl: Lantosné Fehér Judit) újabb házasságkötés alkalmából, ha pl. Kovács Ferenchez megy feleségül, választhatja-e az új házasságában nevének azt a formáját, az előző példánál maradva, hogy Lantos Judit, mivel 40 éve ezen a néven ismernek, vagy muszáj nevet megváltoztatni? Köszönöm a választ.
  Üdvözlettel kajaju

  2013. 01. 21. - 21:33
 • Anett hozzászólása:

  Tudna nekem valaki segíteni abban a kérdésben, miszerint én elváltam, van két fiam. A jelenlegi párom szándékozik a nevére venni a kicsiket. Hogy és hol tudom ezt intézni? Ha az apa hozzájárul ehhez, akkor mi a folyamat menete, s ha nem, az is érdekelne, főként ez, mivel nem sok esélyt látok erre, de nagyon szeretnénk. Van-e erre így is mód és lehetőség? Mi a menete? Kik és mik kellenek hozzá? Mennyi az anyagi vonzata? Mennyi idő az átfutása? Segítő válaszaitokat előre is köszönöm.

  2013. 02. 12. - 20:31
 • Kaczur Miháy Dénesné hozzászólása:

  Tisztelt Uram!

  Roppant egyszerű a kérdésem:

  Most van a válásunk folyamatba, és kérdésem az lenne, a válás után felvehetem -e a férjem Vezeték nevét, illetve az én születési utó nevemet, történetesen:
  lehet-e a nevem a bontóper után: Kaczur Piroska?
  Csupán ennyire szeretnék választ kapni.
  Kedvességét előre is megköszönve,

  Tisztelettel: Kaczur Mihály Dénesné

  2013. 05. 24. - 12:24
 • jakab andrea hozzászólása:

  A válóper alatt szeretném visszakapni a leánykori nevemet!Mi a teendő?

  2013. 08. 06. - 14:21
 • pallaga zoltánné hozzászólása:

  hasonló ügyben szeretném a tanácsát kérni ugyanis a férjem tiz éve elvált az exétől de használja a nevét hogyan vehetné tőle vissza?

  2013. 08. 14. - 18:23
 • Maridolna hozzászólása:

  HOL vannak a valaszok ??? Itt mindenki csak kerdezett, valasz semmi ???

  2014. 01. 05. - 20:17
 • Bálint Attila hozzászólása:

  Tisztelt Cím !
  A válásunk megtörtént már több,mint 3 éve,de a volt feleségem még mindig viseli a nevemet.Már a bírósági válóper alkalmával kértem,hogy változtassa meg a nevét,vegye vissza a lánykori nevét.Erre nem leges volt a válasz.
  Kérdésem,hogy ilyen esetben a volt férj hol és hogyan kérheti a nevének visszavételét a volt feleségtől ?
  Köszönettel: B.A.

  2014. 04. 28. - 19:47
  • Vilmos hozzászólása:

   Válás után megtílthatom e volt feleségemnek a nevem használatát, milyen eljárással? Köszönöm szíves válaszukat.

   2017. 02. 04. - 08:42
 • Dobias Barbara hozzászólása:

  Jo napo!
  3 eve valtam el, de meg mindig a volt ferjem nevet viselem. Bar hazassagkotes utan nem valtoztattam meg a nevem sem az utlevelemben sem semmilyen szemelyazonositomban, most hogy az utlevelem lejart igy nem adnak ki ujat amig vagy kikerem a hazassagi anyakonyvi kivonatot vagy megvaltoztatom a nevem vissza a leany korira. Kulfoldon elek es a nagykovettsegen azt mondtak hogy a hazassagi anyakonyvi kivonat szukseges a nevvaltoztatashoz. Surgosen szuksegem lenne barmilyen tanacsra, mert az interneten nem talaltam semmit hogy most mire van szukseg a nev megvaltoztatasahoz??! Elolre is nagyon koszonom! Barbara

  2014. 05. 09. - 19:48
 • Nádas Jánosné hozzászólása:

  Tisztelt Cím!

  Nádas Jánosné vagyok. 14 éve váltam el jogerős bírósági végzéssel. Akkor megtartottam a házasságkötés során felvett nevemet. Személyi igazolványom idén agusztusban lejár. Ilyenkor, milyen névváltoztatási módozatokra van lehetőségem?

  1. A továbbiakban azeredeti lánykori név haználata, vagy
  2. volt férjem vezetéknevét megtartva változna az új névviselésem?

  Köszönettel:
  Nádas Jánosné Barta Ilona

  2014. 06. 16. - 13:39
 • vikiko hozzászólása:

  Tisztelt Cìm!
  Érdeklődni szeretnêk,hogyan tudom a kisfiam csalàdi nevét megvàltoztatni a mostani pàrom nevére ùgy,hogy ne kelljen hozzà a volt élettàrsam? Ő tuti,hogy nem menne ebbe bele.
  Vàlaszàt köszönöm
  via

  2014. 08. 09. - 16:24
 • Teki hozzászólása:

  Üdvözlöm!
  Olyan kérdésem volna, hogy a férjem nevèt felvettem házasságkötéstkor (a saját nevem mellè -nè vàltozatàt).
  Most, hogy màr lassan a válásunk végére érünk szeretnèm megtartani a nevet csak az a kis -nè nèlkül.( Mindennek èrzelmi ès a szakmai èletem miatt szükséges, mert az Ő nevèvel ismert meg a szakmàm).
  Erre van lehetőség? X-nè X.Y. Helyett X.X.Y. legyek?
  Ès ha igen szintèn csak anyakönyvvezetőhöz kell mennem, mert eddig ùgy tudtam az utòlsò alkalommal a bíró felè kell jeleznem ès a fèrjemnek is hogy ez nem okoz neki gondot.
  Vàlaszàt előre is köszönöm.
  T.

  2014. 08. 31. - 08:24
 • Pötyí hozzászólása:

  Válás után vagyok de most jár le a személyi és vissza akarom kapni a lány nevemet . Az okmány irodába azt mondta ingyen és bérmentve megkapom az itteni anyakönyv vezetőnek . Most voltam lenn kérték a házassági anyakönyvi kivonatot 5000 forintos okmány bélyegét pluszba a kivonat ért 2 000 et . Tényleg ennyit kell fizetni ? Köszönettel Abdelrahmanné Lakatos Erzsébet

  2014. 09. 02. - 09:21
 • Zsozso hozzászólása:

  Lassan 21 éve elváltam a feleségemtől. Most szeretnék új házasságot kötni.
  A leendő feleségem kívánja használni a nevem. Nekem miért nincs jogom ezt vissza vonni az exemtől?
  Már úgy is bitorolta 22 évig. Még a lányomnak is tele beszélte a fejét a sok hazugsággal. Addig hazudott neki míg elválasztotta tőlem. Miért érdemel többet egy nő mint a férfi?
  Zsozso.

  2014.09.09.

  2014. 09. 10. - 00:22
 • Kriszta hozzászólása:

  Üdv!

  Azt szeretném megtudni, hogy miként lehet külföldön kötött házasságot honosíttatni, valamint hogyan használhatom jelenleg a nevemet. Ugyanis 7 éve elváltam, de volt férjem nevét használom a -né képzővel. Viszont pár éve új házasságot kötöttem külföldön (magyar állampolgárral, ebből nincs probléma). Ottani törvények szerint a lánykori nevemen mentem férjhez, ott használhattam is a férjem nevét, de itthon nem, mert nincs honosítva a házasságlevél. Mitévő legyek?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  2014. 09. 16. - 14:38
 • Bea hozzászólása:

  Üdv!
  Nekem csak annyi kèrdèsem lenne ha meg szeretnèm vàltoztatni a nevem csak úgy akkor azt lehet vagy nem !!

  2014. 09. 30. - 19:59
 • Dorka hozzászólása:

  Házasság után felvettem a férjem nevét, de a személyes okmányaim nem lettek kicserélve, most válásra kerül a sor befolyásol-e ez valamit a válásunkban?
  Előre is köszönöm…
  D.

  2014. 12. 24. - 22:42
 • Babóca hozzászólása:

  Az én kérdésem a következő, ha az én nevem jelenleg xné y z , egy új házasság esetén automatikusan változik a nevem vagy akkor is kell illeték + kivonat stb.??? Tehát az új nevem kiütné a régit automatikusan vagy intézkedni kell??? Köszönöm a választ előre is!!!

  2015. 04. 07. - 17:46
 • Brigi hozzászólása:

  Üdvözlöm!
  Én Már hosszú ideje tartó válásom intézem, viszont a házas nevemet már nem szeretném viselni.
  Van arra lehetőség hogy a válás kimondása előtt visszakaphassam a leánykori nevem?
  Előre is köszönöm válaszát

  2015. 05. 09. - 15:44
 • Kovacs Palika hozzászólása:

  Kerdesem a kovetkezo:

  Valasunk utan felesegem ujra ferjhez ment es kislanyomnak kimostak az agyat, hogy a mostohaapa vezeteknevet hasznalja mindenhol. Normalis dolog ez, vagy tehetek ez ellen valamit.

  Koszonettel,

  Palika

  2015. 05. 13. - 17:54
 • noname hozzászólása:

  Az E- card bevezetésekor lehetséges a válás után viselni kívánt nevet rögzíttetni?
  Illetékköteles lesz-e?

  Köszönöm a kedves figyelmét

  n n

  2015. 05. 22. - 14:56
 • Tücsök hozzászólása:

  Tisztelt Uram! Az én problémàm egészen màs,de talàn tud segíteni. Szeretnék Német oszàgban a német pàrommal hàzassàgot kötni. Sajnos a papirok beszerzésével nem boldogulok. Jelenleg a Bmegyei Vàrosi Biròsàgtòl kellene a vàllàsi papirom (régen még M. Orszàgon törtènt) bíròi pecséttel. Olyan informàciòt kaptam, hogy a honlapjukon letölthetö ennek a kérelme. Sajnos én nem talàlom.Tudna ebben segíteni? Elöre is köszönöm a vàlaszát.

  2015. 05. 29. - 12:42
 • Laci hozzászólása:

  Üdvözlöm!

  Már több éve elváltunk. Azóta egyedül élek, de szeretném, ha a feleségem visszatérne a saját leánykori nevéhez. Mi a teendő, illetve mi a helyzet jogi értelemben, ha ő ehhez a névhez továbbra is ragaszkodik? Ha vállalom az anyagi költségeit elindíthatom-e az eljárást?
  Válaszát előre is köszönöm!

  2015. 06. 26. - 09:12
  • vica hozzászólása:

   Hogyan lehet kötelezni a volt feleséget,hogy visszatérjen a leánykori nevéhez?! Nagyon zavar minket!

   2015. 07. 20. - 17:38
   • Joca hozzászólása:

    Üdvözlöm!

    10 éve elváltunk a volt feleségemmel. Született egy lány gyermek akit nem enged látogatni. A tudtom nélkül a válásunk után a mai napig hordja a nevemet. Többször is megkértem őt hogy ne viselje a nevemet Ő erre azt válaszolta hogyha gondolom akkor forduljak bírósághoz. Ha kell anyagilag támogatom hogy visszakerüljön a leánykori neve. Ő erre nem hajlandó. Kérdésem az lenne hogy milyen jogi úton tudnám levetetni vele a nevemet?

    Válaszát előre is köszönöm!

    2015. 07. 31. - 19:05
  • feri hozzászólása:

   Szeretném letiltatni a volt feleségemtől az álltalam használt vezeték nevet,mit lehet tenni illen ügyben? köszönöm

   2016. 03. 31. - 08:54
 • Erzsébet hozzászólása:

  Szeretném megtudni, hogy kaphatom vissza a leánykori nevemet? A volt férjemtől már 10 éve elváltam, és sajnos nemrég meghalt. Nem érzem fontosnak, hogy még használjam az asszonynevem. Vissza szeretném kapni a születési nevem. Várom válaszát, köszönöm előre is.

  2015. 12. 17. - 19:04
 • Szilvi hozzászólása:

  Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy válás után a nevemet az édesanyám családi nevére is megváltoztathatom, vagy csak a születési névre lehet visszaváltoztatni? Köszönettel: Szilvi

  2016. 04. 11. - 14:01
 • Beuska hozzászólása:

  Szép napot kívánok! Válok éppen. Sem a volt férjem nevét nem szeretném tovább viselni, sem a lánykori nevemet. Felvehetem-e édesanyám vezetéknevét, mi a teendő, ezt lehet a válás idején, egy füst alatt intézni, vagy külön eljárást igényel? Köszönettel, Bea

  2016. 04. 15. - 09:40
 • Beuska hozzászólása:

  Szilvi:)))

  2016. 04. 15. - 10:08
 • Epejoszi hozzászólása:

  Sziasztok! Szeretném megkérdezni,hogy a feleségem elvállt tőlem,és gyermekeinket sem neveli,mert lemondott róluk,intézetbe küldve azokat. Azonban mindezek utan továbbra is pofátlan módon viseli a családom nevét,annak ellenére,hogy ezen tettével szégyent hozott arra. Annak fényében hogy elvállt tőlem,valamint a gyermekeinket is intézetbe küldte,viselheti-e továbbra is a családom nevét a férjes neveként? Én ezzel kacsolatban egyértelműen azt gondolom,hogy megszégyenítette,lejáratta a csaladom becsületét,jó hírnevét,ezert a továbbiakban nincs joga viselni azt. Le kivánom őt mondatni,el kívanom őt tiltatni a csaladom nevének viselésétől. Milyen módon lehetséges ez?

  2016. 06. 17. - 16:32
  • Bogica hozzászólása:

   Üdvözlöm. Ettől nem tilthatja el. Csak akkor köteles levenni az ön nevét, ha ő úgy dönt

   2016. 08. 23. - 18:24
 • Évi hozzászólása:

  Tisztelt Uram! 2015.05.07-én elváltunk férjemmel. A bíróságtól csak Ő kapta meg a végzést én nem. Mai napon be tudtam szerezni a bíróságtól a végzést. Az lenne a kérdésem, hogy ennyi idő után is módosíttathatom lánykori névre a nevemet? Köszönöm előre is a válaszát.

  2016. 06. 17. - 20:46
 • Zsókica hozzászólása:

  Furcsa kívánságom lenne: Mivel a második házasságom gyors válással végződött, szeretném az előző férjem vezetéknevét újra felvenni, “-né” nélkül. Lehetséges lenne-e?

  2016. 08. 02. - 16:12
  • Elizabeth hozzászólása:

   Helló, a nevem Elizabeth, mentem át egy cikket, és kiderült, egy ember nevű Dr. Bomoh. én már szenved szakítás kérdések különböző srácok. Volt a kapcsolatot a varázslat caster.Steve volt a határán hagyva engem egy másik nő. de én pozitív maradt, és úgy vélik, tudtam, hogy vissza, és rávenni, hogy maradjon. íme Dr Bomoh segített me.Steve és én hamarosan férjhez megy. Dr. Bomoh olyan kedves ember, ő is segített megállítani a szív probléma. Hála neki, és hála Istennek az ajándékot adott neki. Ha bármilyen probléma egyáltalán, lépjen kapcsolatba vele ezen az e-mail: godbomohspirit@gmail.com

   Kapcsolatba lépni vele, a következő, és látni a nagy munka a Dr Bomoh:
   (1) Ha azt szeretné, hogy az ex vissza.
   {2} Ha keres munkát
   (3) Azt szeretnénk, hogy elő kell mozdítani az irodájában.
   (4) Azt szeretné nők / férfiak futtatni után.
   (5) Ha egy gyerek.
   (6) Azt akarom, hogy gazdag.
   (7) azt szeretné, hogy házasság varázslatok
   (8) Vegye Betegség a szervezetből varázslatok
   (9) Üzleti helyesírás
   (10) lottó nyerőszámok.
   (11) Hozd vissza Lost Love
     és még sok más…….

   2016. 11. 15. - 02:20
 • anami35 hozzászólása:

  Üdvözlöm kérdésem következö lenne elváltam lejárt a személyim ,szeretném felvenni a lánykori nevemet hallotam kell fizetni érte,van e illetekmentesség annak aki nem dolgozik és nincs jövedelme?vagy vane vmi kiskapu arra hogy ne kelljen fizetni

  2016. 10. 04. - 15:11
 • CHRIST hozzászólása:

  Nagyon boldog vagyok, hogy a kiküldetés ezen a blogon arról, hogy milyen nagy varázslatot görgő segített abban, hogy vissza a szerelem az életemben. Tudom, hogy nagyon sok ember, mint én, akik ott volna annyira, hogy vissza a feleségem, én vagyok itt, hogy elmondjam, hogy mindenki keressen tovább, mert a válasz itt van. Őszintén hiszem, hogy vannak legfeljebb öt helyesírás görgők, mint dr Goko ez lenne a világ jobb hely, láttam az emberek panaszkodnak, hogy milyen hamis varázslat görgő megígérte, hogy segít nekik, de nem tudott, de Dr Goko Mondom a probléma megoldott már. A feleségem és én már szét és 3 éve nem tudtam elviselni anélkül élő nélküle, Megpróbáltam mindent, hogy őt vissza, de semmi sem működik, amíg nem láttam számos tanúbizonyság egy varázslat görgő nevű Dr Goko és milyen nagy munkája az. Felvettem a kapcsolatot vele és azonnal követi a lépést, hogy kérje, és a következő 48 órában az ex feleségem hívott, és már alig várta a bocsánatot, és azt kívánta, nem más, mint hogy engem a karjaiban örökre. Én töltött oly sok örömet és boldogságot, amit találtam Dr Goko, remélem, minden itt fogja találni ezt a vallomást az enyém, és kap a felesége, vagy szeretnek vissza mindössze 48 óra. E-mail cím dr.gokosspiritualcaster@gmail . com vagy WhatsApp neki +234805638964 Ön a következő, ossza meg bizonyságul minden a világon senki.

  2016. 11. 02. - 21:08
 • Elizabet hozzászólása:

  Helló, a nevem Elizabeth, mentem át egy cikket, és kiderült, egy ember nevű Dr. Bomoh. én már szenved szakítás kérdések különböző srácok. Volt a kapcsolatot a varázslat caster.Steve volt a határán hagyva engem egy másik nő. de én pozitív maradt, és úgy vélik, tudtam, hogy vissza, és rávenni, hogy maradjon. íme Dr Bomoh segített me.Steve és én hamarosan férjhez megy. Dr. Bomoh olyan kedves ember, ő is segített megállítani a szív probléma. Hála neki, és hála Istennek az ajándékot adott neki. Ha bármilyen probléma egyáltalán, lépjen kapcsolatba vele ezen az e-mail: godbomohspirit@gmail.com

  Kapcsolatba lépni vele, a következő, és látni a nagy munka a Dr Bomoh:
  (1) Ha azt szeretné, hogy az ex vissza.
  {2} Ha keres munkát
  (3) Azt szeretnénk, hogy elő kell mozdítani az irodájában.
  (4) Azt szeretné nők / férfiak futtatni után.
  (5) Ha egy gyerek.
  (6) Azt akarom, hogy gazdag.
  (7) azt szeretné, hogy házasság varázslatok
  (8) Vegye Betegség a szervezetből varázslatok
  (9) Üzleti helyesírás
  (10) lottó nyerőszámok.
  (11) Hozd vissza Lost Love
    és még sok más…….

  2016. 11. 15. - 02:23
 • Tündérmese hozzászólása:

  Üdvözlöm, férjemtől 10 éve elváltam. Gyermekünket én nevelem, édesapja 9 éve nem látta. A gyermek most töltötte be 18. életévét, és szeretné a vezetéknevét megváltoztatni. Kérdésem, hogy a névváltoztatás lehet-e hatással a gyerektartás összegére? Megtagadhatja-e az édesapa a gyerektartási díj további utalását a névváltoztatásra hivatkozva? Köszönöm válaszát!

  2017. 01. 10. - 18:56
 • Kata hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros Úr!
  Érdeklődni szeretnék, hogy válás után az új házasság kötésekor lehet-e kérni egyben a második keresztnév elhagyását is vagy az két külön ügynek számít?

  2017. 02. 05. - 13:51
  • Böbemama hozzászólása:

   Tisztelt Mészáros Úr!
   10 éve elváltunk, de hamarosan rájöttünk, hogy ez tévedés volt.
   9 éve ismét együll élünk. Házasságunkban a férjem nevét vetten fel -né toldattal, amit azóta is viselek!
   Ha most ismét összeházasodnánk, akkor az újboli házasságban is megtarthatom férjem nevét a -né toldattal, vagy változtatnom kell? Énszeretnék továbbra is ……. -né
   Köszönöm vàlaszát előre is!

   2017. 02. 15. - 20:33
 • RUTH hozzászólása:

  NAGY bizonyságot, hogy örömet vissza az én LIFE !!!!!!!!!!!!!!!! ,, amit szeretnék mindenkit, hogy OLVASSA ,,, találkoztam egy nagy embere SPELL ,,
  A nevem Ruth, szörnyű probléma a férjemmel évek óta vissza. Én teljesen összetört az ő intézkedések. A férjem nem is olyan bűnbánó a kapcsolatot. Megkért, hogy “elengedni”. Ő 40, én nem ismeri őt. Úgy érzi, mintha egy teljesen idegen számomra. Már 10 hónapja, amióta elhagyta; soha nem hívott, hogy megkérdezze, hogyan csinálok, és a gyerekek. Ő texted leginkább személytelen üzeneteket. Vagyok sokkos meddig barátom csatlakozik hozzám egy erős lelki orvos (DR DESMOND), akik energikusan a látogatók, érkező a világ minden tájáról, hogy szenvednek testi, lelki, szellemi, érzelmi betegség mindenféle;
  rák, izom és csont betegségek, AIDS, MS, ALS, szív, vese, long, májbetegségek, Hashimoto, a skizofrénia, a depresszió, a pajzsmirigy és az autoimmun betegségek, termékenységi problémák, asztma, allergia, alkohol- és drogfogyasztás, betegség a szem, érzelmi / kapcsolat problémák, vagy karmikus fájdalom szövegét az orvos, és kifejtette, a fájdalmat, és ő elküldött nekem néhány dolgot fogok csinálni, és megteszi. Meglepetésemre ő kezdi és a mindig haza minden hétvégén velem. Akkor küld neki mailt, hogy segítsen telepíteni a boldogság vissza a család, csak mondja meg neki mindenféle probléma van, akkor biztosan hozza vissza az öröm az életben (spiritualtemple27@yahoo.com) Próbálja fel vele a kapcsolatot, és akkor boldog az életed ,, Annál is inkább, ha szükség van a promóciót a munkahelyen, vagy bármilyen Spell szeretne akkor biztosan megoldja mindent neked, és akkor nagyon hálás, hogy találkozzanak vele
  Ő is egy csomó varázslat-szerű,

  (1) szeretné az ex vissza.
  (2) Mindig van rémálmok.
  (3) kell támogatni az irodájában
  (4) Wanna be, mint egy gyerek.
  (5) Szeretné, hogy gazdag.
  (6) be akarja tartani a férje / felesége, csak örökké a tiéd lehet.
  (7) A szükséges pénzügyi támogatást.
  8) Van felett ez a házasság
  9) Voltál már vonzza az embereket?
  10) gyermektelenség
  11) Kell egy férfi / nő
  13) Hogyan nyerjünk a lottón
  14) TIPS promóció
  15) A védelem varázslat
  16) MAGIC ÜZLET
  17) SPELL jól működik
  18) Cure egyes betegségek / H.I.V
  KAPCSOLAT a nagy ember varázslat, bármilyen problémába ,,
  spiritualtemple27@yahoo.com

  2017. 03. 07. - 08:52
 • Docs hozzászólása:

  Üdv!
  Páromnak korábban volt egy házassága. Rövid ideig tartott a frigy, gyerek nem született. Több mint egy éve elvált párom az ex feleségétől, de a nő azóta se íratta át a férjezett nevét a lánykorira. Bennünket ez kellemetlenül érint, mivel gyakran rákérdeznek az ismerősök, hogy az említett hölgy miért viseli még mindíg a kedvesem nevét. Próbltuk megkérni, hogy írassa át végre, de nem hajlandó rá. Mit lehet tenni ilyen esetben, és milyen költségekkel jár?

  2017. 05. 20. - 23:51
 • Pàlik Èva hozzászólása:

  Erdeklödni szeretnêk 14 èves fiam meg akarja vàltoztatni vezetèknevèt mert elvâltunk a fèrjemmel. Megtudja? Mi kell ahoz?

  2017. 06. 07. - 09:47
 • Anikó hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros úr! szeretnék érdeklödni,hogy a volt férjemtöl elváltam 2014-ben 10.000 forint gyerektartást állapitottak meg 14-éves a fiam 6.osztályt most fejezte be,mert 2 szer bukott meg az apuka a 10.000 forinton kívül nem ad egy forintot se jövöhonap 10-ével a gyermek nála fog lenni Ft(nyaral)2-3 hétig és ö azt mondta gyerektartást igygy nem fizet kihez nem fiz

  2017. 06. 25. - 16:45
 • Anikó hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros úr! szeretnék érdeklödni,hogy a volt férjemtöl elváltam 2014-ben 10.000 forint gyerektartást állapitottak meg 14-éves a fiam 6.osztályt most fejezte be,mert 2 szer bukott meg az apuka a 10.000 forinton kívül nem ad egy forintot se jövöhonap 10-ével a gyermek nála fog lenni Ft(nyaral)2-3 hétig és ö azt mondta gyerektartást igy nem fizet kihez fordulhatok ez ügyben?várom mielöbbi válaszát köszönöm.

  2017. 06. 25. - 16:46
 • Viki73 hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros Úr!

  Azt szeretném megtudni, hogy a párom volt felesége a férjes nevét viseli, és mivel én is felvenném a nevét, lehet-e kötelezni a volt feleséget, hogy hagyja el a férj vezetéknevét?
  Köszönöm.

  2017. 08. 08. - 09:55
 • K. Aniko hozzászólása:

  Jó napot !

  Válás után szeretném visszavenni a leánykori nevemet. Jelenleg más városban élek, mint ahol a házasságom köttetett, intézhetem-e itt ? A lakcímemet nem módosítottam, tehát hivatalosan nem vagyok még helyi lakos.

  Köszönöm válaszát.

  2017. 08. 17. - 10:33
 • Yuya hozzászólása:

  Az én férjem volt párja is viseli a volt férje nevét én vagyok V I ő meg Vné

  2017. 09. 05. - 08:15
 • Vastagné Varga Brigitta hozzászólása:

  Szép estét!
  A kérdésem az lenne,hogy másfél éve elváltam,de meghagytam a férjezett nevem.
  Szeretném a nevem teljesen megváltoztatni,Fekete Brigittára,a mostani Vastagné Varga Brigittáról.
  Hol kezdjem el a változtatást,és kétszer kell illeréket fizetnem? Várom válaszát! Köszönettel Brigitta

  2017. 10. 10. - 02:18

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >