Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

Nem azt adom, amire szükséged van

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

Minden házasság a szeretetre épül. A szeretet pedig ha igazán belegondolunk, nem szól másról, mint az adásról. Adunk a társunknak mosolyt, ajándékot, kedves szavakat, ölelést, támogatást. És igazából odaadjuk magunkat is.

Mit kell adni a házastársunknak? Mindig valami olyat, amire szüksége van ahhoz, hogy boldog legyen. Miért?

Gondoljon csak bele. Együtt tudna-e élni egy olyan emberrel, aki soha nem adna Önnek olyat, amire Önnek szüksége van? Mondjuk Önnek fontos lenne az, hogy sokszor megölelje a párja, de ő soha de soha nem tenné azt.

Ha egy házasságban a férfi és a nő nem ad olyat a másiknak, amire szüksége van, és – fordítva – nem is kap olyat, amire szüksége van, akkor a házasság nem fog működni.

Ahhoz, hogy az adás a házasság természetes része legyen, két lépésre van szükség, amelyet – a közös célok tisztázásához hasonlóan – ajánlatos rendszeresen, különösen az új élethelyzetekben (pl.: munkahelyváltás, kisbaba születése, új lakóhely, elköltöző gyermek) elvégezni.

1. Feltáró beszélgetés

Ha megkérdezném Öntől, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy a társa jól érezze magát a kapcsolatban, kapásból tudna rá válaszolni?

Sajnos erre sokan nem tudják azonnal rávágni a választ. Gondolkodnak egy kicsit, aztán ilyeneket mondanak: „Hát teljes szívemből szeretnem kell, és kész!” Mások már sokkal tudatosabbak, és úgy szeretik a párjukat, ahogy nekik esik jól: „Nekem az esik jól, ha gyakran dicsérnek, ezért én is ezt teszem. Gyakran megdicsérem.” Ezek a válaszok sajnos nem jók.

Azt, hogy mire van szüksége a párunknak, mivel tudjuk igazán szeretni, nagyon gyakran át kell beszélnünk. Az ilyen feltáró beszélgetésekben a következő kérdéseket érdemes feltenni:

„Mondd el, hogy

 • mire van szükséged mostantól?
 • hogyan járhatok a kedvedben?
 • hogyan tudnék igazán jó férj/feleség lenni?
 • mit csináljak, amiből érzed, hogy szeretlek?”

Amit tehát javaslok Önnek, az az, hogy üljön le a párjával, és tárják fel szükségleteiket, vágyaikat. Mondják el egymásnak, hogy miből érzik azt, hogy szeretik egymást.

Szedjen ki a társából hasonlókat:

 • Arra vágyom, hogy sokat dicsérj.
 • Fontos nekem, hogy csinos legyél, jó megjelenésű legyél.
 • Lepj meg ajándékokkal.
 • Csinálj nekem reggel szendvicset, amit elvihetek a munkahelyemre.
 • Legyél velem illedelmes.
 • Szeretettel bánj a szüleimmel, testvéreimmel.
 • Támogass a munkámban.
 • Gyere el velem havonta színházba.
 • Simogasd meg gyakran az arcom.
 • Hozz nekem ágyba reggelit hétvégenként.

Ha ez megvan, akkor Ön tudni fogja, hogy mit kell adnia a párjának. És ehhez hasonlóan természetesen Ön is mondja el párjának, hogy Önnek mire van szüksége ahhoz, hogy boldog legyen a párkapcsolatban. Tudassa párjával, hogy mit kell adnia.

2. Adás

Ha kiderült, hogy mire van szüksége a párjának, és ugyanezt Ön is elmondta neki, akkor innentől Önnek csak figyelmesnek és kitartónak kell lennie. Folyamatosan azt kell adnia a párjának, amit a feltáró beszélgetésben kért. Azt kell adnia, ami az ő szükséglete a párkapcsolatban.

Mit gondol, vajon ez igényel-e Öntől és párától belefektetett energiát és kitartást? Igen! Ahhoz, hogy fennmaradjon egy házasság, törődni kell vele, dolgozni kell rajta.

Vegyünk példaként ismét egy házat. A tervező megálmodja, a szakmunkások felépítik, kifestik, a lakberendező pedig kialakítja a belső elrendezést. Ha a ház lakói ezután mindig dolgoznak rajta egy kicsit, kicserélnek ezt-azt, átfestik, újraszigetelik, akkor a ház ugyanolyan szép marad, mint amikor elkészült. Ha viszont a lakók nem fordítanak rá figyelmet, akkor az évek alatt tönkremegy, elromlanak benne a berendezések, a ház lepusztul.

A házasságunkon ugyanígy dolgoznunk kell. A működőképességéhez kell, hogy nap mint nap munkálkodjunk rajta.

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


2 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • Vörös Marika hozzászólása:

  Igen ez így is van ahogy írja.De sajnos nem így működik egy olyan embernél akinek hiába csinálok bármit nem jó.Folyamatosan összetold mindenkivel,az hallom minek dolgozom,maradjak a gyerekkel.Ha szeretgetni akartam ellökött
  közeledni nem engedett.Már két éve nem alszik itthon,ha haza jön akkor belénk köt.Az sem érdekli ha a 9-éves gyereke azt hallja,hogy beszél Velem.Higgye el próbáltam alkalmazkodni,de nem lehet.Folyamatosan az előző házasságomból született gyerekeimet és volt férjemet gyalázza,vagy a szüleimet.Teljesen lenullázta magát,Én mellette voltam.Volt férjemet kifizettem,mert addig nem hagyott amíg kölcsönt nem vettem fel.De Ő nem akart csak engem zaklatott,hogy vegyek.Most már harmadszorra veszi el tőlem a bankkártyáját,hogy nem érdekli mi lesz velem és a kisgyerekkel.Magyarán azt kiabálja éhen döglünk mert nem ad nekünk pénzt.Azokat már nem is mondom,miket kiabál rám ha begőzöl valamiért.
  Fél lakásom enyém volt meg egy kertem van.A lakás másik felére vettem a hitelt.Amit addig az Én fizetésemből fizettem amíg 8-órát dolgoztam.De megbetegedtem neki köszönhetően,így hat órában alkalmaznak.Gondolhatja ez nem megélhetés hanem éhen halás.Most tesója tanácsára megint követelőzik többször megvert és leköpdösött,de ezután is próbáltam vele rendesen viselkedni.Ezek után szeretném kérdezni,hogy helyre hozná-e az ilyen kapcsolatot.
  Köszönettel:Molly

  2011. 01. 10. - 09:53
 • Eszter hozzászólása:

  Kedves Molly!
  Én nem vagyok szakértő…, csak egy 24 éves, 2 éve házas, (ebből 1 éve boldogtalan) de az a véleményem, hogy zárja le ezt a kapcsolatát, amitől nyilvánvaló, hogy nem kap semmit. Csak keserűséget, bánatot, önértékelési problémát, depressziót stb.
  Vállalja fel, hogy szembe áll vele, és mondja el neki, hogy nem kap semmit ettől a kapcsolattól, és legyen vége, mert nincs semmi értelme.
  Ha megígérné is esetleg, hogy változtat, de az csak 2 hétig tart, feltétlenül lépjen.
  Mert évek suhanhatnak el, és egy reggel arra fog felébredni, hogy x éve boldogtalan. Higgye el, nincs magány. Szabadság van. Nem szabad erőltetni a boldogtalan életmódot, már csak azért sem, mert szívinfarktushoz vezet.
  Én is lépek… Vártam egy évet, és köszönöm… elég volt.
  A legjobbakat kívánom! Nehéz lesz, de legyen erős!

  Egyébként nálunk is a szeretet-kimutatás hiánya, a közös élmények hiánya vezetett idáig…

  Üdv.: Eszter

  2011. 08. 09. - 22:42

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >