Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

A válóper menete

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

Hogyan zajlik egy válás? Mi a válóper menete? Cikkemben egy rövid áttekintést adok most erről.

A válóper menete 1. lépés: megindítás

A válóper beadása, megindítása a keresetlevéllel történik. Ez az a levél, amelyben a házasfelek bejelentik a bíróságnak válási szándékukat.

A házasság felbontása válóper személyes beadása nélkül nem indul meg. A házasságot a bíróság kizárólag valamelyik házastárs kérelmére, vagy a házastársak közösen benyújtott kérelme, egyező akaratnyilvánítása alapján tudja felbontani.

Az eljárás során az lesz a felperes, aki benyújtja a keresetet, aki ellen pedig a válópert elindítják, az az alperes. A felperesnek illetéket kell fizetnie, amely jelenleg 30 ezer forint.

A válóper menete 2. lépés: tárgyalások

A válóper első tárgyalása

Ezen a felperesnek mindenképpen meg kell jelennie személyesen. Az első tárgyaláson a bíróság elsődleges feladata meghallgatni a házasfeleket, illetve megpróbálni kibékíteni őket. Ha legalább a felperes továbbra is fenntartja a válási szándékát, a bíróság elhalasztja a tárgyalást.

Ezután a feleknek három hónapja van arra, hogy írásban kérjék az eljárás folytatását. Ha ezt nem teszik meg, a bíróság automatikusan megszünteti az eljárást, mivel úgy veszi, hogy mégis kibékültek időközben.

Az első tárgyaláson is befejeződhet a válóper, ha a felek kibékülnek. Befejeződhet akkor is, ha a békítés nem vezetett eredményre, és a felek közös megegyezéssel szeretnének válni és valamennyi, a jogszabály által előírt járulékos kérdésben megegyeztek, vagy abban az esetben is befejeződhet az első tárgyaláson a per, ha a házasságból közös kiskorú gyermek nem született.

A bíróság egyébként nemcsak ekkor, hanem a per bármely szakaszában megkísérelheti kibékíteni a házastársakat.

A válóper második tárgyalása

A válóper menete úgy folytatódik, hogy ha letelt a három hónap és a felek írásban kérték a folytatást, ezt követően legalább 30 nap múlva tűzi ki a bíróság a második tárgyalást. (Ha tehát utána számolunk, láthatjuk, hogy az első és második tárgyalás között legalább 4 hónap telik el.)

A válóper menete 3. lépés: befejezés

A válóper menetének utolsó fázisa az, hogy a házasság felbontásáról a bíróság – megegyezésen alapuló bontás esetén a házastársak egyezségének jogerős végzéssel történő jóváhagyását követően – ítélettel határoz. A házasság azon a napon szűnik meg, amikor a felbontást kimondó ítélet jogerőre emelkedik.

Ha az ítélet jogerőre emelkedik, az elvált feleknek új jogi helyzettel kell számolniuk. Így például az elvált felek újból köthetnek házasságot, a férje nevét viselő feleség – ha a névviseléstől nem tiltják el – szabadon dönthet arról, hogy milyen nevet kíván viselni stb.

A válóper menete tehát egyszerű folyamat, az apró részletekkel azonban érdemes tisztában lenni.

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


124 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • viki hozzászólása:

  Kérdésem lenne, ha egy békítő, és 2 tárgyalás után nem választják el a feleket, mit lehet lépni ahhoz, hogy sikerüljön a válás.
  Üdv.

  2010. 03. 29. - 17:51
  • Petra hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!
   El szeretné halasztani a férjem a 2. tárgyalást.Nem tudunk megegyezni egyelőre.Milyen következményekkel járna ez a lépés?
   Előre is köszönöm a válaszát!

   2012. 10. 16. - 18:14
   • Györgyi hozzászólása:

    Tisztelt Ügyvéd ÚR!
    Kb.két hónappal ezelőtt elköltöztem ,a férjemmel közös tulajdonú ingatlanból,és beadtam a válókeresetet.Az ingatlan használati jogát átruháztam a nagykorú gyermekeimre,akik eddig ott éltek.Otthagytam számukra szinte az összes ingóságot is ami szintén közös tulajdon.A férjemmel minderről megállapodtunk,így közös megegyezéssel adtuk be a válást.A célom az volt,hogy a felnőtt gyermekeim továbbra is élhessenek a közös lakásban mindaddig amíg erre szükségük van.Gondoltam utána majd megszüntetem a férjemmel a vagyonközösséget.Ahogy elköltöztem a férjem onnantól rendszeresen hazahord egy idegen nőt,attól félek előbb utóbb oda is fogja költöztetni.A gyerekeimet folyamatosan piszkálja,hogy ne járjanak haza,mert zavarják őket.A válóper nov.7.ére van kitűzve ,rögtön itt van.Az lenne a kérdésem,hogy mit tudok csinálni????A lakás felébe beköltöztethet -e a férjem életvitelszerűen egy nőt,a nagykorú gyermekeim hozzájárulása nélkül?Úgy néz ki a gyerekeim elköltöznek ,mert nem bírják ezt a helyzetet kezelni,a férjem kifizetni nem akar,hosszú évekig tartó pereskedésnek nézünk elébe.Tehát lassan eljutunk oda,hogy az összes ingóság,és ingatlan,ami 24 év házasság alatt keletkezett mindent egyedül ő használ.Mit tudok tenni,hogy minél több jogot fenntarthassak a közös tulajdon használatára,mert a gyerekeimre hiába ruháznám,nemtudnak élni vele,Ha a gyerekek elköltöznek,mégsem ruházom át rájuk a használati jogot és én tartok igényt a lakás használatának felére,hogyan tudok oda bejutni ,mit tudok csinálni????Mi történne akkor ha a gyermekeimnek ajándékoznám a tulajdonjogot,ami most az enyém.Több joguk lenne e beleszólni,hogy ki és hogyan tartózkodik a lakásban???Eddig csak egy megállapodás történt a férjem és köztem,de erre senki sem számított,milyen lehetőségem van a bíróságon ,hogy ezt a nem várt fordulatot felvázoljam,és eltérjek a megállapodásunktól??Én vagyok a feleperes..Segítségét előre is köszönöm!Erdősné Györgyi

    2012. 10. 29. - 10:33
   • Katka hozzászólása:

    Tisztelt Ügyvéd Úr!

    Tíz hónapja házasodtunk össze, de ez csak papíron történt meg, mert soha nem éltünk együtt. Nincs közös gyerekünk. Mindkettőnknek saját lakása van. Válni szeretnék. Milyen kilátásaim vannak, ha a férjem nem akar válni.

    Várom és köszönöm a válaszát:Katka

    2016. 03. 13. - 18:24
  • Szabolcs hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!

   Segítségét, illeteve tanácsát kérem egy olyan esetre, ahol a házasfelek nagyon jóban vannak, de sajnos maga a házasság hét év ismeretség és hét év házasság után úgy tűnik, nem működik. Közös gyermek nincs, ingatlan szintén nincs. közös megtakarított vagyon van, de mindenben megegyeztünk már, ráadáasul egy éve nem élünk együtt.
   A dolgot nehezíti, hogy a különélés külföldön történik, mégpedig két különböző országban. Mindenképp Magyarországon kell a pert megindítani, vagy külföldi hatóságokhoz is el lehet menni? Vagy mindenképp (legalább felperesként) itthon kell tartózkodni a tárgyalások alatt? Ahogy mondtam, mindenben megegyeztünk, de könnyebb lenne, ha hivatalosan is különválnánk.
   Köszönettel:
   Szabolcs

   2014. 07. 30. - 23:52
  • Erika hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr! Kérdésem a következő:3 éve külön élek a férjemtöl van egy közös gyerekünk. A férjem Romániában él. És most ki találta hogy nem irja alá a papirokat hogy ne keljen gyerektartást fizetnie s így meddig fog tartani az eljárás.Tisztelettel köszönöm a válaszát!!

   2017. 02. 28. - 13:02
  • tamás hozzászólása:

   tisztelt ügyvéd úr szeretnék tanácsot kérni. 3 éve elváltunk a gyerekek kiskorúak a bíróságon közös felügyeletben egyeztünk meg papíron egy lakcímen vagyunk mind a négyen 2 éve elköltözött a gyerekek nem mentek vele velem akartak maradni amire büszke vagyok nagyon nehéz helyzetbe kerültem sokat dolgozom de hál istenek ezt is megoldjuk de most megjelent hogy fizessem ki a lakásból mondta semmi gond felértékeljük levonjuk a hitelt és a felét oda adom de onnantól kezdve elvárom hogy akkor fizesen gyerek tartást vagy nem kérek és akkor vonjuk le a lakásból de neki pénz kell és nem akar gyerek tartást fizetni még azt is tudni kell hogy idáig sem fizetett semit sőt még a családit is ő veszi fel öt hónapig még azt sem adta ide már most legalább megkapom tavaly az egyik gyerek után még az adó kedvezményt is fel vette mert papíron neki jár hiába én vagyok a gyerekekel l mindent én fizetek a hitelt is nevelem a gyerekeket még egyszer büszke vagyok hogy velem vannak tanácsot szeretnék kérni hogy igazam van e a lakás ügyben elöre is köszönöm

   2017. 08. 04. - 12:55
 • Magyar Emőke hozzászólása:

  Tisztelt Uram!

  Férjemmel külföldön házasodtunk össze és a mai napig ez nem lett honosítva, közben kapcsolatunk meg is érett a válásra.Szeretném megkérdezni, hogy annak érdekében,hogy elválhassunk mi a teendő?Előbb honosítani kell a papírokat?

  köszönettel : Emőke

  2010. 06. 20. - 15:54
  • Cala hozzászólása:

   Üdvözlöm!

   Érdeklődnék, ha alperesnek nem áll szándékában elválni, akkor kényszeríthető e erre, illetve akaratán kívül felbonthatják e a házasságot.

   2010. 09. 19. - 09:39
   • Kinga hozzászólása:

    Tisztelt Uram!

    Kulfoldi allampogarsagu férjemmel, külföldön házasodtunk össze , a honositas ugyan folyamatban van, de a mai napig ez nem lett honosítva, közben kapcsolatunk meg is érett a válásra.Szeretném megkérdezni, hogy annak érdekében,hogy elválhassunk mi a teendő?Előbb honosítani kell a papírokat?
    Tisztelettel
    Kinga

    2012. 06. 10. - 19:05
    • szolnoki károly hozzászólása:

     Tisztelt Ügyvéd úr!

     Azt szeretném kérdezni hogy,nekem apaként menyi esélyem van arra válás során hogy, gyermekeimet nálam helyezék el,mivel,2 kicsi fiamat édesanyuk már edig második alkalommal hagyta itt őket korábban, 2 évig magam neveltem 2 kicsi fiamat,aztán kibékűltünk kb 4évig jó volt a kapcsolat köztűnk,de ismét itt hagyott engem és a 2 gyerekemet, szeretném kérdezni hogy ha vannak rá tanuim a fent emlitetekre ,és én szeretném a gyermekeimet tovább nevelni,hogy erre menyi esélyem van mert nem minden esetben van az anyánál jobb helyen.

     válaszát köszönöm.

     2012. 10. 22. - 09:36
 • Oláh Katalin hozzászólása:

  Üdvözlöm.
  Szeretnék érdeklődni,hogyha az alperes nem jön el a 3.tárgyalásra sem,elválasztanak-e?

  2010. 06. 29. - 22:03
 • szmse hozzászólása:

  Tisztelt Uram!

  Szeretném megkérdezni: szüleim már hosszú évek óta nem élnek párkapcsolatban. Ehhez tudni kell mindehhez az vezetett, hogy apám évtizedek óta iszik s mostanra ez elviselhetetlenné vált, életvitele veszélyezteti a család többi tagjának a megélhetését. S szeretném megkérdezni, ha a bíróság kimondja a válást, de a szülők ezt követően is kénytelenek egy lakásban élni, akkor kötelezheti, a bíróság a férjet, hogy a rezsi felét mindenképpen fizesse ki? Akkor is ha ott lakik bátyám is még? S még azt szeretném megtudni, ha a férj mindennek nem tesz eleget mi a következménye, illetve ha veszekedés, káromkodás formájában folyamatosan inzultálja a család többi tagját, akár éjszaka is lehet-e védekezni ellene?
  Válaszát előre is megköszönöm:
  Székely-Kiss Emese

  2010. 07. 12. - 08:54
  • Khalid hozzászólása:

   Nem tervezfcnk kfclf6n ff3rumot, az edigdi honlapok technikai romle1sa rendszeresen onnan kezdődtek el (mint a fantasy kiadve1nyok e9s a magiszte9rium esete). De majd kitale1lunk valami e1thidalf3 megolde1st.Hogy kinek mi kell a vare1zslataihoz ez egy f6rf6k vitate9ma. Jelenleg azon az e1lle1sponton vagyunk, hogy ha a vare1zslat leedre1se1ne1l nem szerepel kfclf6n (pl. bal mutatf3 ujjal bf6kf6de9s) akkor a kaszt leedre1se1ne1l leedrtak e9rve9nyesek (edgy szfcletnek a mege1lledthatatlan tűzvare1zslf3k, akiknek semmit sem kell tenni hozze1). A pszi ez utf3bbi specie1lis esethez tartozik, a slan csak mage1ra alkalmazhat mindent, egyetlen kive9tel a telepe1tia. A Kyrnek nincs ilyen megkf6te9se.

   2012. 07. 22. - 02:37
  • Saul hozzászólása:

   Sztem itt jofe9le elbesze9lfcnk egyme1s meeltt tf6rte9net van fenforgf3ban, igaze1bf3l akik te1madje1k a kasztot főke9nt azzal e9rvelnek h tf6k ff6lf6sleges csine1lni re1 kasztot amikor ott a fejvade1zs csak azt mondod h szuke9rf3l jf6ttem e9s voila, nem kell eze9rt kfclf6n kasztot csine1lni e9s adni neki belső időt (wtfomglol). Ezzel szemben a me1sik fe9l azt mondja, hogy de ők aze9rt csine1lltak erre kfclf6n kasztot mert , hogy szinesedtse9k a dolgokat e9s mert szerintfck azt a karaktert amit ők elke9pzelltek nem lehet megvalf3sedtani a fejvade1szbf3l e9s he1tre1nyke9nt sorolje1k fel, hogy idegen kultura (amire valljuk be ne9mi jozan paraszti e9sz megolde1s lehet, amit ve1rjunk me1r el egy karaktertől)Csak ugye fenn e1ll a proble9ma, hogy a fejvade1szbf3l nem tom emgcsine1lni mert nem tud chi-harcolni, a harcmfcve9szbf6l nem tom megcsine1lni mert az meg na me9gsem fejvade1sz he1tulrol nyakve1gos karakter (habe1r ugy gondolom, hogy igen ke9peznek ki hasonlf3 harcmfcve9szeket max fel kel lvenni 1-2 plusz ke9pzettse9get! Amit fel le lehet zsirozni a KMel )Ugyhogy ugy gondolom, hogy ez a karakter azon logika mente9n szfcletett ami alapje1n elke9szfclt a botos harcmfcve9sz, az edjas harcműve9sz e9s a csatabe1rdos harcmfcve9sz!

   2012. 07. 24. - 06:55
 • Szegi hozzászólása:

  Mindketten válni akarunk. Mi a leggyorsabb mód?
  Köszönettel szegi

  2010. 09. 16. - 17:49
  • oke hozzászólása:

   Öt éve élünk külön, közben voltak olyan hivatalos ügyek, melyekhez kellett az én aláírásom.Van e következménye? Egy hónap híján öt év különélés után milyen jogszabályok érvényesülnek.Nincs közös megegyezés, beadhatom e a keresetet? Félek, hogy utána bármit tehet a másik fél.Felnőtt gyerekeim vannak, az egyik tanul, a másik dolgozik és tanul, velem élnek mi érvényes rájuk?

   2010. 10. 23. - 11:26
 • NÁDUDVARI ATILÁNÉ hozzászólása:

  BEADTAM A VÁLÓPEREMET,6 ÉVI KŰLŐNÉLÉS UTÁN,MINDENBEN MEGEGGYEZTŰNK,A GYEREK TARTÁSBAN IS,A GYEREK ELHELYEZÉSBEN IS.
  MIKORRA VÁRHATÓ HOGY A TISZTELT BIRÓSÁG KŰLŐN VÁLASSZON BENNŰNKET,ÉS VAN -E RÁ ESÉLY,HOGY AZ ELSŐ TÁRGYALÁSON KŰLŐN VÁLASSZANAK BENNŰNKET??MIKORRA VÁRHATÓ AZ HOGY A TÁRGYALÁSRA BEIDÉZZENEK??
  TISZTELETTEL.
  NÁDUDVARI ATTILÁNÉ

  2010. 10. 04. - 08:58
  • Ahmad hozzászólása:

   Kedves (hogyan szf3ledthatom-szf3ledthatlak) Ungve1ry tane1rfar!Kf6szf6nf6m a dicse9retet! A MARC/rele1cif3s fcgyben viszont igen, kiisct fe9lree9rtettfck egyme1st, merthogy e9n is a leghate1rozottabban amellett e1llok ki, hogy a marc CSAK e1tviteli forme1tum (e9s egye9bke9nt annak sem valami rf3zse1s), e9s hogy nem ke9ne ennyire re1 alapozni a kf6nyvte1ri rendszerek belseje9t. De pl. a MOKKA, a Corvina fagy e1ltale1ban, a Horizon is belfclmarc-os, e9s tf6bb me1sik rendszer, pl. az Amicus, ami nem, az a beviteli felfcletke9nt haszne1lt marc-szerkesztő miatt szenved hasonlf3 proble9me1ktf3l nem megfelelően megadott, rf6videdtett, stb. adatelemek Szf3val egyete9rtfcnk.dcdvf6zlettel,Andre1s

   2012. 10. 03. - 07:15
 • Elvalo Par hozzászólása:

  Tisztelt Uram!

  A feleségemmel közösen úgy döntöttünk, hogy elválunk. Nincs gyermekünk csak egy közös házunk amit el akarunk adni. Egymás felé nincs követelésünk. Szeretnénk kultúráltan elválni úgy, hogy minél egyszerűbb és gyorsabb legyen mindkettőnk számára.

  Ebben az esetben is az első tárgyaláson befejeződhet a válás vagy mindenképpen meg kell várnunk a 3 hónapot?

  Köszönjük válaszát.

  2010. 10. 10. - 10:38
 • B. Zsuzsa hozzászólása:

  Tisztelt Uram.

  Férjemmel 4 és fél éve vagyunk házasok. Most van egy 6 hetes kislányunk.
  Teljesen megváltozott állandóan velem ordíbál ha itthon van ( éjjel csak szinte) és soha nem beszélgetünk. Már két éve is megcsalt, akkor nagyon csúnyán bánt velem. Akkor megbocsátottam, de most a lányom érdekében jobb lesz külön. Most már válni szeretnék, az én és kislányom érdekében. Nem akarom eltiltani tőle. Békében szeretnék válni. Remélem ő is, de ha kérdezem akkor azt hiszi viccelek. Ha békés utón válnánk akkor mi a menete, mennyi idő és pénz? Nem szeretnék ügyvédet fogadni. Van egy hiteles házunk, de én nem akarok semmit tőle, csak a lányunkkal törődjön utána is. Én már belefáradtam, hogy mindent a munkára ken. De akkor mi minek vagyunk neki, ha még beszélgetni sincs türelme. Már nem bírom tovább, hogy nem vagyunk boldogok. Se ő se én. Szerintem nekünk már csak külön lesz jó.

  2010. 10. 15. - 19:42
 • Éva hozzászólása:

  Üdvözlöm!Az lenne a kérdésem hogy:A férjemmel immár több mint 7 éve eggyütt vagyok!Van egy háza a férjemnek amit a kapcsolatunk 3.-ik évében házzasság elött vettünk,de nekem nincs a nevemen csak az övén,és a haszonélvezeti jog pedig anyósomé!Lenne-e esély arra hogy kapjak valamit a házból!Ja a ház szoc.polos.’ gyerekre kaptuk a szoc.polt.Várom válaszát!

  2010. 10. 16. - 14:04
  • Veszprémi László hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!

   A feleségemmel 21-éve házasodtunk össze. A házasságunk előtt a fele
   ségem örökölt egy elhanyagolt házat. Évek folyamán a házat felújítottam.
   Sok milliót költöttem a házra. A Nejem jelenleg válni szeretne. A kérdésem az
   hogy a ház értékéből én részesülhetek e? Ha nem, úgy egy szál alsóban ki-
   ülhetek az aluljáróban?

   Ügyvözlettel. Veszprémi László

   2010. 11. 14. - 21:06
 • Marika hozzászólása:

  Udvozlom!
  szlovakiabol irok es az lenne a surgos kerdesem, hogy a noverem Kanadaba ment ferjhez 17 eve. 10 ev hazassag utan szuletett egy lanya majd negy ev mulva egy fia. sajnos ahazassag foleg a ferj hibajabol megromlott.Tudni szeretnem, van e arra mod, hogy hazakoltozzon a gyerekekkel ?

  2011. 01. 28. - 20:33
 • Ágnes hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Válni szeretnék, férjemtől 10 hónapja költöztem el. Mindent megbeszéltünk, otthagytam neki a házamat és a közösen épített műhelyünket. Mindkettőt a nevére írattam ajándékozási szerződéssel. Egy tanúkkal is aláíratott megállapodáson rögzítettük a fizetés idejét és összegét ( nem ügyvédi papír). Nem volt fix időpont megjelölve, csak az, hogy első részlet decemberben, második részlet év elején fizetendő. Még semmit sem fizetett. Kamatokról sajnos szó sem esett az iratban. Mit tehetek? Írathatok új papírt a késedelmes fizetést is beleveendő? Mit tehetek, ha mostanában egyáltalán nem fizet? (jó esély van rá)
  És származhat-e hátrányom abból, ha nem akar közös megegyezéssel válni ?
  Üdvözlettel:
  Sipos Ágnes

  2011. 02. 14. - 22:34
  • Monica hozzászólása:

   He1t a Khe1l falke1t kicsit erősen tfalzf3 donlgoak tartom, de pe9lde1ul egy Wier banda kf6nnyebben f6sszejf6het. Vagy esetleg egy Dzsenn alakulat. Az Elf brige1d is kicsit hfazf3s, de egy Udvari Ork horda viccesen jf6nne ki, csak legyen egy e9rtelmesebb is kf6ztfck.XDAmfagy Viktor: A le9gi hajf3t mechanika faton f3hajtje1tok ire1nyedtani? Vagy me1gikus? Mert szerintem ettől is sokban ve1ltozhat az elke9szedte9si e9rte9ke. Valamint ahhoz e9rteni kell, hogy kezelni is tudje1tok e9s arra egy Gilron pap egyedfcl keve9s lesz.

   2012. 09. 30. - 16:21
 • Horváthné Németh Magdolna hozzászólása:

  Sajnálom,hogy ez sem más oldal mint bár melyik mert hiába kérdezek válással kapcsolatban ,válaszra itt sem méltattak.

  2011. 04. 13. - 14:04
 • Nikoletta hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!

  A kérdésem,hogy ha az első tárgyaláson visszavonja a felperes a válási szándékát és megszüntetik az eljárást,akkor a megszüntetés csak ott kerül kihirdetésre, vagy ezt írásos dokumentumban is rögzítik a jegyzőkönyvön kívül?Amennyiben visszalépés miatt a határozat a per megszüntetése, helytálló a következő határozat?:a “bíróság megállapítja, hogy az eljárás a Pp. 137. § (1) bekezdés a.) pontja alapján megszünt. ”
  Ez a paragrafus nem a szüneteltetést jelenti?
  A jegyzőkönyv másolatát kaptam meg elektronikus úton az az alperestől, és arra gyanakszom,hogy hamisított dokumentum.Amennyiben megszűnik a tárgyalás,mert a válni akaró fél visszavonja a kérelmét, milyen paragrafusra hivatkozna a bíróság?
  Amennyiben valóban hamisította a jegyzőkönyvet az alperes(a per megszüntetése érdekében) nem lehet ez ellen fellépni valahogy?
  Kérem segítsen!
  Üdvözlettel
  Nikoletta

  2011. 05. 12. - 13:02
 • Tunde-Maria hozzászólása:

  4és fél éve élünk külön,de sajnos még nem vagyunk elválva. Ez az Én hibám is, mert anyagi gondok miatt hosszabb időre Németországba mentem dolgozni. A férjem magyar állampolgár én pedig román állampolgár vagyok a házasság Budapesten volt.Én probáltam Romániába beadni a válókeresetet de kellett volna a férjem jelenlegi lakcime de Ő nem volt hajlando megadni. Mit tanácsol hogyan fogjak neki a válásnak?

  2011. 08. 17. - 14:48
 • zina hozzászólása:

  Üdvözletem! A kérdésem az lenne hogy én külföldivel kötöttem házasságot, de nem élünk együtt, nem tud magyar országra jönni, a házasságom már 3 éve tart, úgy tudom 5 év különélés után egyszerűbb a válás, és itthon kel beadnom a szándékom, vagy külföldön ahol a házasságot kötöttem? mennyibe kerül ez nekem?

  2011. 09. 06. - 08:32
 • Timi hozzászólása:

  Első válásom zajlik éppen. Nem szeretném ha a férjem uj kedvese jelen legyen a tárgyalásunkon.Ezt kérhetem? A nyilvánosság kizárását a tárgyalásról?
  Egyébként mindenben megegyeztünk, lakás , gyerek..hitelek..stb….Az első tárgyaláson nekem mint alperesnek kötelező megjelennem?
  Köszönöm a válászát.

  2011. 09. 15. - 10:37
 • melinda hozzászólása:

  Én azt szeretném megtudni,hogy férjemmel 2 éve külön élünk 4 gyermekünk van 2 apukánál 2 nálam!kérdésem az hogy lehet e új párkapcsolatom mert folyamatosan fenyegetözik!és nem tudok már tőle levegöt venni mindig beleszol az életembe!köszönöm a válaszát!

  2011. 11. 24. - 13:02
 • Eszter hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Férjemmel válófélben vagyunk,2010 decemberében én adtam be a válókeresetet. Azóta három tárgyaláson vagyunk túl és 2010 májusában megítéltek 35ezer ft gyermektartásdíjat számomra,mert a gyermek nálam lett elhelyezve. Férjem jelentős vagyonnal is rendelkezik a rendszeres havi jövedelme mellett,de Ő a mai napig nem fizetett egy fillért sem. Én fizetem a közösen felvett svájci hitelt(szabad felhasználású)ahhoz sem járul hozzá,továbbá még Ő követel tőlem havi 35e ft férjtartást. Havi átlag jövedelmem kb135e ft. Ebből az összegből kellene szerinte mindent egyedül fizetnem,plusz őt és a gyereket is eltartanom. A bíróság az ő kérését elutasította és nekem ítélt a gyerektart.ügyében,de újra és újra fellebbez.Már többször a végrehajtókhoz került az ügy,de akkor a végrehajtást kifogásolja meg csak,hogy ne kelljen fizetnie. Kérdésem az lenne meddig húzhatja az időt és ilyenkor mi,vagy ki védi az én 9éves fiam érdekeit. Hiszen úgy gondolom ez mind az ő rovására megy,mert újra és újra neki is le kell mondania sok mindenről az apja és az ügyvédje bosszúja és rosszindulata miatt.Az egészben a megdöbbentő,hogy mindez a vendetta amiért bemertem adni a válópert egy ügyvéd segítségével történik. Köszönettel:Eszter

  2012. 01. 17. - 22:28
 • Erika hozzászólása:

  A kérdésem a következő.Ha én elszeretnék válni de a férjem nem akkor mi a teendő?Ugyan is 2 éve szinte csak veszekedésekből áll a kapcsolatunk.S végre szeretnék új életet kezdeni!
  A válaszát előre is köszönöm!

  2012. 02. 07. - 14:04
 • Edit hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Azt szeretném kérdezni hogy a férjem kiküldetésben dolgozik Németországban és itthon minimálbérre van bejelentve persze keres 2000 eurót és a kinti adóhatóságnál ez le van jelentve, ő csak a minimálbér után akar gyerektartást fizetni, én a Németországi bére után követelhetem a gyerektartást?
  A válaszát előre is köszönöm.

  2012. 02. 16. - 12:07
 • K. Zsuzsa hozzászólása:

  Jó napot. Érdeklődni szeretnék hogy szeretném beadni a válópert azt hogyan kell mit kell írni bele, vagy kötelező nyomtatvány van-e rá? Vagy elég ha én leírom hogy szeretnék válni és az adatainkat és ennyi elsőre elég ahhoz hogy meginduljon a válás? Köszönöm.

  2012. 03. 01. - 13:09
 • Zoltán hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Tanácsát szeretném kérni válóperem ügyében. A feleségem 2010. októberében adta be a válópert elhidegülésre hivatkozva, mivel állítása szerint nagyon kevés időt töltöttem otthon vele és a gyerekekkel (10 és 7 évesek). 17 éve élünk együtt és kb. 12 éve vagyunk házasok. Előző házasságomból van egy 21 éves lányom is, aki után a mai napig tisztességesen fizetem a tartásdíjat. A családi ház amiben lakunk telekkönyvileg 100 %-ban az én tulajdonomban van, mivel az első házasságom után kiváltottam az előző feleségem részét, de 2005-ben sváci frank alapú hitelt vettünk fel bővítésre, és a feleségem adóstársként szerepel a hitelügyletben. Valóban kevesebbet töltöttem a családommal, mint szerettem volna, de a család anyagi fenntartása gyakorlatilag teljes mértékben rám hárult. Napi 10-14 órát dolgoztam, valamint a szabadnapjaimon is vállaltam másodállást. Hozzáteszem, hogy a vendéglátóiparban dolgozom, ahol nincs hétvége, ünnepnap, reggel, vagy este. A feleségemnek hol volt állása, hol nem, amikor a válópert beadta éppen nem volt. Igazából nem is volt szükség arra, hogy dolgozzon, képes voltam annyi pénzt keresni, hogy nyugodtan éljünk. 2010 szeptember végén külföldön vállaltam munkát lakóhelyünktől kb 200 km-re, ahonnan minden héten 2 napra haza tudok jönni, így most többet vagyok velük, mint előtte, A havi fix kiadásaink elérik a 200 000 Ft-ot, ezek csak a hiteltörlesztést és a közüzemi és egyéb számlákat fedezik, a gyerekek iskoláztatása, napi bevásárlás, két autó fenntartása stb. további költségeket jelent. Az első bírósági tárgyalásra az ügyvédem tanácsára nem mentem el, ő képviselt engem, bárezt nem tartottam jó megoldásnak. Mint elmondta, a feleségem a bíróságon jó embernek ismert el, aki nem iszik, nem dohányzik, és ez így is van. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 17 év együttlét alatt egyszer valóban megcsaltam kb. 3 éve (se előtte, se utána), akkor bocsánatot kértem tőle és úgy tünt rendezőik is a helyzet, de lehet, hogy csak számomra tűnt úgy, mert most már ezt is felemlegeti. Április eleje óta ismét van munkája szintén a vendéglátóiparban, a havi bére kb. 81 000 Ft., és a gyerekek jelenleg hol a szüleinél vannak, hol a barátnőinél vannak. Májustól ismét Magyarországon fogok dolgozni vezetőként egy cégnél kötetlen munkaidőben.
  Megbeszéltük, hogy ha menni akar, akkor menjen, de a gyerekek elhelyezését szeretném megkapni, mivel eltartásukról én biztosabban fogok tudni gondoskodni, hiszen eddeg is ezt tettem.
  Kérem szíves tanácsát.

  2012. 04. 06. - 16:00
  • Edit mama. hozzászólása:

   Kedves Ügyvéd úrak! Ha már fenntartanak egy ilyen oldalt, elvárható lenne, hogy konkrét választ is adjanak.! Szerintem a válás után az elköltöző feleségnek, ha viszi a gyerekeket is, nem jár semmi, mert a férj átvállalja a hitel törlesztést. Ha a férjnél maradnak a gyerekek, akkor a feleségnek fizetni kell az adósság felét, ha lemond a tulajdonrészéről, akkor gyerektartást kell. (Az adósság is tulajdonrész!) Tényleg jó lenne, ha szakember válaszolna! A férj családja is tudja igazolni a vagyonszerzés idejét, de erre nincs szükség, mert a földhivatalban pontosan szerepelnek az adatok. Részemről ennyi.

   2012. 05. 19. - 16:54
 • Ericka hozzászólása:

  Kedves Vetere1nzsigulisok!Ke9rde9sem az lenne,a fenti minte1kat kize1rf3lagosan pf3lf3ra nyomtatje1k?Esetleg női felső(ake1r rf6vid/hosszfa ujjfa)nem jf6het szf3ba?A grfaike1k gyf6nyf6rűek,a ke9sőbbiekben mindenke9pp szeretne9k rendelni belőlfck,de edgy,a te9l kf6zeledte9vel szedvesen hordane1m ake1r egy hosszfa ujjfa felsőn is.Esetleg egy tavaszi-nye1ri rallyn,Lada-tale1lkozf3n,de egy kicsit nőiesebb ve1ltozatban,testheze1llf3 felsőn Ha nem lehetse9ges,terme9szetesen marad majd a pf3lf3:)Ve1laszukat előre is kf6szf6nf6m!

  2012. 05. 01. - 18:33
 • Farkas Gabor hozzászólása:

  Tisztelt ugyved Ur

  En a ferj vagyok es valni akarok a felesegem meg megmondta nem irja ala valasi papirokat semm kozos vagyon semm egyut nem elunk es gyerek sincs.Szet szednek meg attol ha beadom de ugyved nelkul szeretnem mert nincs anyi penzem hogy ugyvedet fogadjak.masfel eve vagyunk papiron hazasok de egyutt nem is eltunk ugymond fel langolasbol tortent az egesz hazasag.
  Koszonom elore is a valaszat.

  2012. 07. 31. - 11:39
 • tóth László hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr! Lányom által meginditandó válásával kapcsolatosan szeretnék kérdezni,röviden: közös lakás két kiskorú gyermek,apa elfoglalt munkaköréből adódóan,lányom egy minisztériumban dolgozik,a gyerekekkel tanulás óvóda ő foglalkozik,az apa nem megy bele hogy a lányomnál legyenek a gyerekek/ 9, 6 évesek/ Azzal vagdalkozik hogy lefizeti az ügyvédjét azért hogy neki itéljék a gyerekeket!!?? Egyébként semmi negativat nem tesz a lányom hogy ennek valamiféle alapja lenne!! Létezik ilyen a mai jogéletben hogy egy ember igy vagdalkozzon,azóta teljesen pszichológiai nyomás alatt tartja lányomat!!!!! Mi az álláspont ilyenkor?? Ez előfordlhat ma Magyarországon? Ha igen akkor nagy a baj ezen a téren és sürgősen tenni kellene valamit.Várom válaszukat egy aggódó nagypapa! Köszönöm

  2012. 10. 15. - 08:56
 • Cs Zsuzsa hozzászólása:

  Tisztelt Uram!

  24 éves házasság és 2 eddigi beadott, de általam megbocsátott és megszüntetett válási procedúra után a férjem ismét elém állt, és azt mondta, hogy mi nem tudunk együtt élni és el kell válni! Persze ezek mögött mindig nők álltak, de talán ez már mindegy is!
  Na ez már nekem is sok, eddig mindig néztem a gyerekeket (8 és 15 éves fiúk), meg a házat, de ez már nekem is sok! Megtelt, sőt ki is csordult az a bizonyos pohár!
  Sajnos a lakáson hitel van,és én is adóstárs vagyok,meg még mellesleg az anyósom és apósom haszonélvezők is rajta, mert ez a “férjem” szülői háza volt, de kifizettük és úgy lett a miénk.
  Én pedig azt szeretném, hogy a gyerekekkel el mehessek innen egy panelba, de ehhez ugye pénz kell, amit a “férjem” nem hajlandó nekem adni!
  A szimpla válás ezen a helyzeten nem segít, itt külön kell költözni, mert különben elviselhetetlen lesz számomra a hétköznap és a létezés is! ( mellesleg gyerekkori baleset utáni véradásnál kaptam egy gyógyíthatatlan betegséget is, ami miatt le vagyok százalékolva)
  Ha elmehetek élhetem a saját kis nyugodt életemet, és a “férjem” is úgy él, ahogy akar utána!
  Biztosan nem én leszek az első, aki ezt mondja, de egyszerűen a undor és a gyűlölet nem fejezi ki teljesen azt, amit a “férjem” iránt érzek, amire rászolgált az utóbbi kb 14-15 év alatt!
  Ilyen estben mit mond a jog? Hogyan lehet ezt megoldani? Én már holnap hajlandó vagyok elválni, ha mehetek a saját lakásomba!
  Remélem a magyar jog lehetővé teszi a nyugodt életet egy anya és gyermekei számára!
  Nagy érdeklődéssel várom válaszát!
  Tisztelettel és köszünettel: Zsuzsa

  2012. 10. 28. - 15:11
 • Güth Lőrinc hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Hét éve külön élünk a feleségemtől már több mint egy éve folyik a vállóper, amit én indítottam közös megegyezéssel. De feleségem kitalálta, hogy nem osztottuk meg a közös vagyont s követeli a volt ingatlan szerinte meghatározott összegű eladási árnak a felét. Ötszáz ezerért vettem, s annyiért is adtam el de Ő kétmillió ötszázezer felét követeli. Kamatostul.
  Mit lehet ilyenkor tenni?
  Üdvözlettel Güth Lőrinc

  2012. 10. 29. - 06:31
 • SABINKA58 hozzászólása:

  Tisztelt Uram!
  Három éve élünk külön férjemmel, de egy lakásban, csak egymás mellett. A lakás költségit (rezsi) felezzük.
  Válni szeretnénk. 20 éves házasok voltunk idén. A lakás nem a mienk. Nagymamámé. (én öröklöm majd a felét, felét anyukám)
  Kérdésem mennyi lelépést kell férjemnek fizetnem, hogy mihamarabb külön tudjunk költözni a 20 év alatt “felhalmozott” javak után???
  Várom sos válaszát, mert már jó lenne külön.
  Üdvözlettel

  2013. 02. 01. - 12:46
 • Laura hozzászólása:

  Tisztelet Ügyvéd úr!

  Alperes vagyok 20 év házasság után. Ez ellen valójában nem is ágálok. Ügyvéd előtt írtuk alá a közös megegyezést. Csak szóban tett ígéretek voltak, mert rögzítve semmi nem lett. Nincs is semmi betartva belőle, így lépnem kellett. (Jegyzem meg az ügyvéd nem is ellenjegyezte a beadványt!) A számomra kijelölt, lezárt szobából (is!) azóta is hordja el (még) férjem a közös tárgyakat. Sőt! A karácsonyi ajándékom is elvitte. (Bezzeg az indiános filmjeit még mindig nem, pedig van vagy 50.) Azt gondolná az ember, ezt már nem lehet fokozni. De ő tudja. Lezárta a közös helyiséget, így a kazánhoz nem férek, nincs fűtésem, meleg vizem, kihúzta a rutert is. Időközönként bejönnek hozzám, kiabálnak velem, olykor törnek-zúznak a jelenlegi élettársával. A hölgy ( háta mögött más neve van: Ő az új ara) milyen jogon üvölt és ringyóz le engem? Ugye senki nem gondolja azt, hogy két hatósági tanúval élek egy fedél alatt? Az ajtót, amit véleményem szerint jogtalanul zárt le, feltörhetném, de azért nem teszem, mert ismerem, a mellette lévőt berúgja és ott van az üzlet, amiből nekem szerinte semmi nem jár, 20 év gályázás után. Nem szerzem meg neki ezt az örömet, hogy a keze alá dolgozzak. Nekem a kommunikáció nem megy vele. Az idegenszavakat kifejezetten gyűlöli, a magyart helytelenül beszéli. Nem rendezi a munkahelyem se. Nem idézem inkább, mit mond, merre takarodjak. Neki jogai vannak, nekem miért nincsenek? Minap azzal állt elő, hogy most én lettem a felperes, pedig csak írásba foglaltam, mit szeretnék, nyitott a közös megegyezésre, de az nem azt jelenti, ő diktál én meg bólogatok minden szavára. Nem akarok én pereskedni 10 évig, de olyan nincs, hogy hozzám költözik valaki és 20 év múlva én meg el tőle. (anno, ő költözött hozzám) Tulajdonjogunk azonos az ingóságban. Ilyenkor mi van? Nekem mindent el kell tűrnöm? Neki mindent szabad?
  Megköszönöm előre is válaszát.
  Tisztelettel: D Laura

  2013. 02. 19. - 22:27
 • evcsi123 hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  férjem másfél éve vált el,felesége kijátszotta jóhiszeműségét butaságát,rávette hogy írassa át az ő nevére a házat,hogy ne kelljen illetéket fizetni mert a férjem a 11 éves gyerekére akarta hagyni.Kiderült az is hogy a 3.gyerek nem az övé ettől a férjem teljesen kiborult,nyugtatókon élt és mindenbe beleegyezett.A volt feleség ígért neki 5 millió forintot amit soha nem kapott meg mert úgy egyeztek meg hogy a bíróságon azt mondják kifizette,de ezt nem tudja igazolni sajnos a férjem olyan lelkiállapotban volt ebbe is beleegyezett.Még az egyezségben az volt hogy nem kér gyerektartást mert a férjem majd vesz ebből az 5 millió forintból a kisebbik gyereknek lakást.Közben nekünk lett egy közös kisbabánk hitelre vettünk házat,amit 14 évig fizetünk havi 72000 ft.Sajnos a férjemnek megszűnt a munkahelye el kellett mennie olyan helyre dolgozni ahol 80 ezer ft-t keres ebből kell kifizetnünk a hiteltörlesztést.sajnos ilyen fizetés mellett az előző házasságból született gyereknek aki 7 éves nem tudunk lakást venni és most a volt feleség bíróságra megy gyerektartás ügyben 40 ezret akar kérni közösen nevelünk 4 gyereket,ezzel a létünket kockáztatná sajnos nem tudunk több fizetnivalót bevállalni,teszem hozzá a volt feleség kijelentette neki nincs szüksége erre a pénzre,mert a mostani élettársa Ausztriában dolgozik a 3. gyerek után onnan kapják a családi pótlékot csak bosszút akar állni rajtunk mert féltékeny a közös gyerekünk miatt.Mit tudunk tenni mer folyamatosan üzenetekkel zaklatnak bennünket 3 hetes a kisbabánk és nem tesz jót nekem az állandó idegesség?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel:H Éva

  2013. 02. 22. - 09:15
 • Sebzett férj hozzászólása:

  Üdvözlöm!

  Érdeklődnék, ha csak az felperes szeretne elválni / a jelenlegi feleség /, de én nem mint alperes nem, akkor kényszeríthető vagyok-e erre?
  Illetve akaratomon kívül felbonthatják e a házasságot?
  Illetve mit tegyek akkor, ha a felperes kiakarja provolálni azt, hogy megüssem, de én ezt nemteszem! Erre ő nekem jön megüt karmol és nyomdafestéket nem tűrő szavakat használ a veszekedése során, amelynek során jelen van a 4 éves fiunk?.
  Várom válaszát!

  2013. 05. 04. - 14:24
 • Szabina hozzászólása:

  Olyankor mit tudok tenni ha en beadtam a vallasi papirokat de a ferjem nem akar belemenni es a targyalasokra se jon el???

  2013. 05. 14. - 02:07
 • Márta hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!

  Érdeklődni szeretnék,hogy a válás folytatásához milyen kérelmet kell beadni ,milyen szöveggel,adatokkal kell megírni és hány példányban! Előre is köszönöm a válaszát

  2013. 06. 30. - 14:08
  • Dr. Kovács hozzászólása:

   Tetszett volna már vagy 2x elválni akkor most nem kérdeznél ilyen hülyeségeket. Hát honnét a fenéből tudjam hogy hány példányban kell beadni???

   2015. 12. 05. - 22:28
 • Enikő hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Olyan kérésem lenne önhöz ha egy forma nyomtatvány jelegűt tudna nekem küldeni keresetlevél beadásáról amit a válás meg indításhoz kell be adni azt nagyon meg köszönném mert nem tudom hogy mit és hogyan kell meg írni.
  Továbbá lenne egy olyan kérdésem hogy bár igen van a nevemen egy lakás amit most vetünk de úgy szól az adás vételi szerződésem hogy részletekben fogom fizetni a tulajdonosnak a lakás árát akkor is követelheti a férjem a felét mivel ö nem adott bele semmit és ezek után sem fog mert én fogom fizetni és mi a teendőm ebben az esetben hogy mit tegyek. Nagyon köszönöm a meg értését és várom a válaszát.

  Tisztelettel:Tompai Gézáné Enikő

  2013. 07. 10. - 13:04
 • Barta Zoltán hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr !

  A párom ” állítólag beadta a válásra a papírokat ” , a munkahelyi főnőkével küldte be a bíróságra . Volna e VALAMILYEN lehetőségem nekem erről bizonyosságot kapnom ? Ennek kb. úgy 4-5 hónapja lehet és még SEMMI NEM történt . Jártunk párterápiára , amin én még most is részt veszek . A kettőnk közti kapcsolat békés , bár Ő azt mondja tartja a 2 – 3 lépés távolságot .
  Köszönettel a megértését várom MEGNYUGTATÓ VÁLASZÁT !

  Üdvözlettel : Barta Zoltán négygyermekes apuka Székesfehérvárról

  2013. 07. 11. - 08:03
  • Dr. Kovács hozzászólása:

   Hát fiam a nejed már a főnök pumpálja. Jó lenne a sarkadra állni mert ez a punnyadt stílus sehova nem vezet. Ha kell bassz be kettőt a főnöknek, lássa a nejed hogy férfi vagy és nem egy puha pöcs.

   2015. 12. 05. - 22:26
 • Noémi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Az egyik ismerősöm válni szeretne a feleségétől, de gyorsan. Egy 40 éves házasság borulna most fel, de már 30 éves csak a tűrés és nem a szeretet tartotta össze a kapcsolatot. Nem élnek külön háztartásban, mert anyagilag nem engedhetik meg, a felesége külön hálószobában él 4 éve, mert nem hajlandó közös ágyban aludni a férjével, és most azt találta ki a hölgy, hogy a közös lakás rá eső felét fizesse ki neki a férje, de ennek ellenére sem fog kiköltözni, hiába adja be a válópert a férje. Adjon neki pénzt a férje, majd menjen az utcára nincstelenül, mert bosszúra éhes a feleség. Mennyi időn belül lehet a legrövidebb úton elválni ilyen helyzetben. A békítés már eredménytelen, annyira gyűlölik egymást. Illetve a férj szeretné a feleségét, de az asszony többször rátámadt sodrófával, nekiment párszor, amit persze a férj nem hagyott szó nélkül, de inkább megállította a nőt, mint bántotta. Ezért válni akar. Erről nincs írásos feljegyzés, jegyzőkönyv sajnos. Tud valami hasznos információt, hogy minél előbb ennek vége legyen? A gyerekek már felnőttek, a vagyon a közös másfél szobás lakás. Ki állapítja meg az értékét? Banki vagy bírósági értékbecslő?
  Én segíteni szeretnék nekik, mert nem élet ez így egyiknek sem.
  Üdv: Noémi

  2013. 09. 06. - 22:36
 • Eniko hozzászólása:

  Tisztelt Ugyved Ur.

  Ferjemmel jelenleg kulfoldon elunk, nem Eu-s orszagban, kettos allampolgarok vagyunk. Van egy 17 eves lanyunk, van pesten egy lakasunk ami a ferjem neven van es egy fel hazreszunk ami szinten a ferjem nevem van, de nekem haszonelvezeti jogom van rajta. 20 eve elunk egyutt. A ferjem visszamenne Magyarorszagra es O beadhatja e a valast kozos megegyezessel (lemondok az osszes lakasrol) ugy, hogy nekem ne kelljen visszamennem mert nem ott elek.

  Valaszat elore is koszonom.

  2013. 09. 16. - 19:44
 • Piri hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!!
  Nekem csak egy egyszerű kérdésem lenne ,hogy hol tudom a válásipapíromat újra kinyomtatni az,az hol tudom a hiteles másolatot megszerezni és ez mennyi költséggel jár???

  Előre is köszönöm a válaszát!!!

  Üdvözlettel :P.Piroska

  2013. 09. 26. - 22:21
 • prestatore di prestito hozzászólása:

  Voltál már keresi az új finanszírozási lakásvásárlási, építőipar, ingatlan hitelek, refinanszírozás, adósság konszolidációs, személyes vagy üzleti célokra? Üdvözöljük a jövő! Finanszírozás készül? Ez könnyű számunkra. Kérjük, forduljon hozzánk, mint mi kínálunk az alacsony kamat és megfizethető pénzügyi szolgáltatások 3%-a hosszú és rövid lejáratú hitel. Az érdekelt jelöltek velünk a kapcsolatot
  galaxyloan@hotmail.com

  2013. 10. 31. - 14:13
 • prestatore di prestito hozzászólása:

  van szüksége, és sürgős kölcsönt fizetni a tartozást, és elkezdheti felépíteni saját üzletét, van megtagadták a bank, ne aggódj, van a write helyet, és mi megy, hogy mosollyal az arcán, kínálunk hitel nagyon alacsony 3%-a hosszú és rövid távú loan.then fel velünk a kapcsolatot e-mailben: amigoloanservice@hotmail.com

  2013. 10. 31. - 14:15
 • Marietta hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  A férjemmel közös megegyezéssel szeretnénk válni. Mindenben megtudtunk egyezni, a kiskorú gyermek elhelyezésében, tartásában, ingo-ingatlan vagyon megosztásában. 2013. november első napjaitól élünk külön háztartásban, tehát nem áll fenn a 3 év külön élés feltétele, és van egy 12 éves közös gyermekünk is. Az első tárgyalás február 17.-én lesz. Szeretném megkérdezni,hogy ebben az esetben semmiképpen nem lehetséges az első tárgyaláson való válás kimondása? Amennyiben nem, akkor ha pl. az első tárgyalási napot követő napon már benyújtásra kerül a válás folytatása iránti kérelem, akkor mikor tűzheti ki a bíróság a következő tárgyalási napot?
  Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel.

  2014. 02. 07. - 13:08
 • Ildikó hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Férjemmel Nem túl régen teljesen meg romlott a házasságunk el költöztem közös lakásunkból és be adtam a válópert!Először úgy egyeztünk meg hogy közös megegyezéssel válunk el és a gyermekeinkre hagyunk mindent a lakást is,de az első válóperre meg változott minden ugyan is kiderült hogy a férjem azt a nőt vitte a lakásunkba akivel évekkel ez előtt volt viszonya és meg tiltotta,hogy az én párom akivel jelenleg együtt élek betegye a lábát a lakásba de még az udvarba sem mehet be és a bíróságon sem nyilatkozott arról hogy a lakás közös.Azt akarja hogy Ő legyen az egyedüli haszon élvező mert engem teljesen ki akar onnan tiltani hogy én oda nem mehetek vissza lakni sem!Tehát én csak látogatóba mehetek oda mivel még ott lakik a legfiatalabb gyermekem aki már nem kis korú,a jelenlegi párom még az udvarra sem teheti be a lábát,de az Ő párja ott tartózkodhat napokig is!Szeretném tudni hogy mik az Én jogaim!
  Előre is köszönöm a válaszát!
  Tisztelettel:Ildikó

  2014. 02. 12. - 11:36
 • Tamás hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr

  A feleségemmel már majdnem egy éve külön élünk,és szeretnénk elválni.
  Megbeszéltük hogy közös megegyezéssel elválunk.
  Abban kérném a segítségét hogy hogyan tudnánk egyszerűen,gyorsan,kis költséggel elválni.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel:Tamás

  2014. 03. 23. - 17:46
 • Optimka hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Külföldön – Egyiptomban – kötöttünk házasságot, melyet itthon honosíttattunk. A férjemmel együtt Magyarországon élünk, gyerekünk a házasságból nem született. Kérdésem, hogy a válóper beadható-e Magyarországon, ha igen akkor a területileg illetékes biróságon? Van-e valamilyen eltérő eljárás, vagy költség, mint magyar-magyar állampolgárok esetében?
  Előre is köszönöm válaszát.
  Tisztelettel:
  Optimka

  2014. 05. 06. - 08:29
  • Dr. Kovács hozzászólása:

   Látod jobban jártatok volna ha a férjed 5 kecskét ad érted akkor most nem kellene vesződni a papírokkal. Ha Egyiptomban házasodtatok akkor nem válhatsz el mert Amopid egyiptomi házasság istene haragja súlyt le rád! Pokol tűzén lassan fogsz elégni. Az emberek mielőtt külföldön hülyeséget csinálnak először inkább gondolkodnának!!

   2015. 12. 05. - 22:19
 • morgan jark hozzászólása:

  Szüksége van egy SÜRGŐS hitel?
  * Nagyon gyors és sürgős átutalás a bankszámlájára
  * visszafizetés kezdődik 8 hónapig, miután összegyűjtötte a pénzt a bankszámlájára
  * Alacsony kamatláb 2%-os
  * A hosszú távú törlesztési (1-30 év) időtartamú
  * Rugalmas hitelfeltételek és a havi törlesztés

  lépjen kapcsolatba a törvényes és engedélyezett hitel cég authourised
  hogy ki anyagi segítséget bármely országba.
  További információkért és a hitelkérelmi nyomtatvány Kapcsolatot teremteni a levélben: worldcasharena@gmail.com

  SIR morgan Jark
  vezérigazgatója
  CASHarena CÉG

  2014. 06. 01. - 19:02
 • Szabolcs hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Segítségét, illeteve tanácsát kérem egy olyan esetre, ahol a házasfelek nagyon jóban vannak, de sajnos maga a házasság hét év ismeretség és hét év házasság után úgy tűnik, nem működik. Közös gyermek nincs, ingatlan szintén nincs. közös megtakarított vagyon van, de mindenben megegyeztünk már, ráadáasul egy éve nem élünk együtt.
  A dolgot nehezíti, hogy a különélés külföldön történik, mégpedig két különböző országban. Mindenképp Magyarországon kell a pert megindítani, vagy külföldi hatóságokhoz is el lehet menni? Vagy mindenképp (legalább felperesként) itthon kell tartózkodni a tárgyalások alatt? Ahogy mondtam, mindenben megegyeztünk, de könnyebb lenne, ha hivatalosan is különválnánk.

  Köszönettel:

  Szabolcs

  2014. 08. 01. - 11:41
 • Kata hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  14 év után szeretnék elválni a férjemtől. Megcsaláson, rengeteg hazugságon vagyok túl, amiből már elegem lett. Vannak a házasságunk alatt keletkezett hiteleink (az én nevemen csak) és van egy a házasság alatt vásárolt házunk (szintén az én nevemen csak). Van egy örökbefogadott kisfiúnk, ő most 3,5 éves. Nekem van állandó munkahelyem, a férjemnek nincs. Ha el is megy dolgozni, előbb-utóbb nem fizetik ki, így aztán nem is hoz haza fizetést. A kérdésem az, hogy válás esetén (amelyben ő biztos, hogy nem lenne együttműködő) mire van joga ( gyerek, ház ) illetve mire lehet kötelezettsége (hitelek). Illetve, ha esetleg nem fog megjelenni a tárgyalások egyikén sem, mikorra zajlódna le a válás? Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Kata

  2014. 10. 31. - 09:22
  • Dr. Kovács hozzászólása:

   Egy férfi csak akkor csalja meg a nőt ha az unalmas lesz vagy állandóan hisztizik!! Tessék elmenni egy szadomazo boltba dögös cuccot venni este beöltözni ….ez talán segít

   2015. 12. 05. - 22:16
 • Kiki08 hozzászólása:

  Válással kapcsolatos kérdésem: Ha nincs egyezség a felek között, az I. tárgyalás alkalmával döntenek-e a felperes javára, kimondják-e a válást? Létezik olyan ügyvéd, aki ezt el tudja intézni 2 kiskorú gyermek mellett?

  2014. 11. 19. - 16:41
 • Pacsirta hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr,az én helyzetem kicsit bonyolult,igyekszek nagyon rövid lenni.
  Eljöttem 3 kiskoru (jelenleg 5,4,3 éves) gyermekemmel másfél éve Magyarországról.Sógornőm a saját autóján hozott el Romániába a szüleimhez.Mivel kiraktak minket alapjáraton a lakásból amiben laktunk.Óriási jogi és emberi káosz uralta a családot.Nem láttam át sem anyagilag hol tartunk emberi szempontokat tekintve.Túl voltam 3 szülésen egymás után,a férjem krónikus alkohol függő betegtudat nélkül…Két-három heti rendszerességgel hatalmas cirkuszok:Volt tettlegesség is de nem voltak komolyabb nyomok.Inkább lökdösött mint ütött,de kék-zöld foltos voltam és a gyerekek folyton végig nézték.Én rendszerint a dühtől és védekezésből vissza ütöttem-szó szerint verekedtünk.Soha egyetlen tanúm a családján kívül nem volt.Elmart mindenkit.Arrogáns volt,agresszív,fenyegetett tragédiával is -amúgy mai napig is.
  Öt évi albérleteztünk,neki csak alkalmi munkái voltak.Eladott inkább dolgokat,inklusszive többszer zálogositta a jeggyűrűinket is amit egyszer már meguntam havonta kiváltani és nem is volt miből.
  Később egy 3kerületi önkormányzati lakásban laktunk ami sógorom nevére lett hármas cseréve ,fél legálisan “megoldva”.a férjem családja részéről.A férjem nevén szerepelt egy önkormányzati lakás amiben sógorom és anyósom laktak az 5.kerületben.
  A szomszédok feljelentettek minket ,ezért fél év után mivel a család engem és a gyerekeket nem volt hajlandó bejelenteni,kilakoltatási felszólítást kaptunk.Akkor úgy döntöttem haza jövök a családomhoz Romániába,átgondolom a dolgainkat és segítséget kérek.
  Férjemet éveken át próbáltam elvonóra rávenni,családterápiára,semmi érdemleges nem történt csak hogy elhallgassak párszor elment eredménytelenül egy-egy orvoshoz,hogy kipipálja ,na itt is járt ott is járt ő megtett mindent.
  Három hónap Romániában eltöltött időszak után úgy döntöttem ,férjem további nem megfelelő viselkedése miatt ,nem megyek vissza Magyarországra és kettős állampolgár lévén az itteni törvények szerint automatikusan igazolvány készítés miatt megkaptam a gyerekek számára az állampolgárságot.
  Munkát kerestem,beirattam egy oviba őket és beadtam a gyermekelheyezési papirokat Romániában.
  Jelenleg ott áll az esetünk hogy tavaly decemberben (2013) a Rom.Birósság végleges döntést hozott arról hogy Románia tárgyallja az ügyünket.Közben novemberben beadtam szintén a válási kérelmet.
  Férjem közben állitólag a 2.3kerületi Biróságnál már beadta 2013 juniusában a válási kérelmet.De miközben ment az elhelyezési per én ugyvéddel utána nézettem hogy van-e bármi folyamatban vagy elinditva.A válasz nemleges volt.Ezért is döntött ugy az itteni Biróság ahogyan.MOst a válási kérelem első fellebezésénél pedig elő jött egy hivatkozási számmal és hogy 2013.májusában valóban adott be valamit.De semmi csatolt irat ,forditás nincs.
  Hallottam hogy lehetséges olyasmi is hogy iktatnak egy iratot ,de nem inditanak el valójban semmit…
  A férjem a 3 gyereket akarja,ő tudja miért mert ha ott hagyam vele őket egy órára volt hogy berugva találtam mikor vissza tértem ,akár a pár hónapos pici gyerekkel is.Én a válás kapcsán kértem a teljes felügyeletet.Alkalmatlan jelen esetben a gyerekek nevelésére.Mellesleg akkor sem igazán járult hozzá a háztartáshoz mikor együtt voltunk,mióta eljöttünk egyáltalán.Szerinte elraboltam a gyerekeket.Alig látogatja,alig hivja pket..Ha hiv csak engem,velem akar beszélni hogy mikor megyünk,mikor viszem vissza ” a gyerekeit”.Vagy hivja a nagyobbik fiamat (azt hiszem első sorba “rá pályázik,mert ő jobban kötődne az apjához) és aztán leteszi.
  Nem jelentettem be Magyarországon hogy elhozom a gyerekeket sehol.Nem láttam hogy mi lesz ennek a vége.Inkább várakozó álláspontba voltam.Attól tettem függővé haza megyünk-e hogy a férjem hogy vislekedik.Az volt a feltételem hogy menjen el egy KOMOLY (1-2 éves) elvonóra és keressen normális állást,lássam hogy rendszeres keresete van hozzá járul a gyerekek tartásához és akkor beszélhetünk:ebből eddig az állás valósult meg.
  Nincs tanum a szüleimen kivűl, mert mindenkit elvadított a környezetemből.Ha nincs moratórium nem lett volna lelki erőm haza jönni a családomhoz már annyira kizsigerelt lelkileg.Ott nem jött el a nagyobbik fiunk ovis évzárójára sem,annyira nem érdekelte,most meg “harcol” “a gyerekeiért”…Nem tudom a magyar törvényeket ,de semmissé tehető ilyen esetben egy Biróssági határozat, úgy hogy végig ő volt a hunyó??? Csak mert én nem akartam 400km-re járni a három gyerek és munka mellett pereskedni vele,ő előbb adta be ott a válást ,megnyerje a gyerekeket???
  Üdvözlettel ,Pacsirta

  ui:tudnék még “mesélni”,de dióhéjban ígértem,remélem érthető így is a java

  2015. 01. 09. - 01:04
  • Dr. Kovács hozzászólása:

   Milyen lett volna ha nem akarsz rövid lenni?? A piacon a kofa nem bezsél ennyit ehhhh

   2015. 12. 05. - 22:13
 • Vivien hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Én az apukám nevében szeretnék Öntől segítséget kérni. Elhatározta, hogy elválik attól a hárpiától, aki anyánknak nevezi magát, de az a nő olyan undorító, hogy nem érdemli meg, hogy így szólítsuk. Főleg én nem, mert engem utál, mióta az eszemet tudom, pedig nem vétettem ellene semmit.
  Anyám (nevezzük a levelemben így) két kézzel szórja a pénzt, és mindent magára költ el. Magának megveszi a legdivatosabb ruhadarabokat és a legdrágább kozmetikai cikkeket, van hat cipője, abból csak kettőt hord, négy megy a kukába. Nekünk (apámnak, öcsémnek és nekem) meg csak egy van. Az apámé és az enyém folyton beázik, mert ki van szakadva. Már ott tartunk, hogy apának kb. négyszázezer forintos tartozása van a bankja felé. A pénzt, amit megkeresett, mindig hazaadta, innentől ő nem tudhatta, mi lesz vele. Nemrég kiderült, hogy a drága anyuka két évig nem fizette a szemétszállítási díjat, két év után egy összegben követelik apámtól, és le fogják vonni a következő havi fizetéséből.
  Másfelől anya hónapok óta kijárogat esténként. Öcsém még nem nagykorú, tizenkét éves, mégis itthon merte hagyni őt este fél tízig. Apám délutános műszakban dolgozott, akkor mindig csak éjfélkor ér haza, én pedig a születésnapomat ünnepeltem a volt kollégáimmal, ők hívtak el hazulról. Másnap vallotta be az öcskös, hogy ő este egyedül volt itthon.
  Kiderült, hogy anyuka drága mindig találkozókra járt ki. Már két olyan fiúval is megfogtuk, akikkel a kapcsolata igencsak bensőséges lett, pancsizás és egyebek is beleférnek. Az egyik srác huszonhárom éves, a másik huszonkettő – én a nagyobbik lánya vagyok, huszonegy éves. Ezek miatt a kisfiúk miatt tesz a családjára, és elképzelhető, hogy van harmadik fiúja is, vagy még több. Apám abban sem biztos teljes mértékben, hogy öcsém tőle született.
  Minket nagyon megvisel, hogy így viselkedik ez a nő. Apám eleinte sokat beszélt vele, próbálta jó útra téríteni. Sajnos, mint a fennebb ecseteltek igazolják, ez nem sikerült neki. Annyira nem, hogy anya drága teljesen megvadult. Sokszor ordítozik – velem kiskoromban is üvöltött már csak azért is, ha megéheztem vagy lebetegedtem -, de inkább az a gyakori, hogy hozzánk se szól. Ez utóbbi mondjuk nem baj, mióta nem beszélünk, nyugodtabbnak érzem magam.
  Amikor egyszer viszont hazakeveredett a szokásos, este fél tízes időpontjában, kioktattam, erre neki a kisöcsém előtt kellett cirkuszt rendeznie. Megtépett, megütött. Idegemben felvetettem, hogyha felakasztanám magam, amiatt nem rendeznél ekkora perpatvart. Ő ekkor az ajtóra mutatott, és annyit mondott, hogy “tessék, menjél”. Aznap este olyan holtpontra jutottam, hogy meg is csinálom, de éjfélkor hazaérkező apukám beszélt velem, kisírtam magam a vállán és észhez tértem. Évek óta gyűlöltem a saját anyámat, mégis megadtam neki az utolsó utáni esélyt, hogy javuljon, éppúgy, mint apám. Nem élt egyikkel sem, sőt, csak folytatja a cselekedeteit. Nem szeret itt lenni, mégis mindig visszajön, hiába mondta már neki apám, hogy az ajtó nyitva áll előtte, visszaköltözhet az édesanyjához. Ő nem megy, folyamatosan ezt hajtogatja. Pedig neki volna hová mennie. Nekünk csak egy otthonunk van, mi hármunknak.
  Apa eldöntötte, hogy beadja a válópert, mert ezt nem lehet tovább bírni. Öcsém és én is vele szeretnénk maradni. Az egyetlen, ami nagyon visszatart, hogy feleznünk kell, mivel a szüleim huszonegy éve házasok. Úgy vélem, természetes, hogy aki ennyi pénzt “elrabolt” magának, az után nem szeretne fizetni, hiszen neki van másik otthona az anyukájánal, odamegy és még pénz is üti a markát. Mi meg hiába maradunk itt hárman, apám jelenlegi adósságához további teher adódik. Hallottuk, hogyha be tudjuk bizonyítani, hogy anya félrelépett, akkor nem kell vele felezni. Igaz ez? És ha igaz, milyen bizonyítékokat fogad el a bíróság?
  Emellett apám nagyapám halála után örökölt aranykoronát is, ha az emlékezetem nem csal, negyvenhetet. Ezt is meg kellene osztani azzal a hazug nőszeméllyel? Remélem, nem.

  Köszönöm hosszas türelmét, mellyel végigolvadta hosszú levelemet. Három embernek nagy szüksége volna az Ön segítségére, Ügyvéd Úr!

  Kívánom a legjobbakat!

  Vivien

  2015. 02. 01. - 08:28
 • Eszter hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz,hogy a válás akkor is végbe mehet,ha az egyik fél (aki Én vagyok) nem tud megjelenni a bíróságon? Németországban lakom és nem tudok Magyarországra haza járni munkám és kiskorú gyermekem végett.
  A házasságomból közös gyermek nem született.
  A válókeresetet a “volt” férjem nyújtotta be. A második tárgyaláson a húgom képviselt,de meghatalmazásomat a bíró nem fogadta el,mondván,hogy közjegyző aláírása és pecsétje nélkül érvénytelen. Ezért állok értetlenül a dolgok előtt. Válaszát előre is köszönöm!
  További szép napot!

  2015. 02. 11. - 12:36
  • Dr. Kovács hozzászólása:

   Bezzeg ha örökölnék sok milliót akkor rögtön haza tudnál jönni, mi nokedli?

   2015. 12. 05. - 22:11
 • Webes hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr.

  Egy olyan helyzetben vagyok, hogy szétköltöztünk a feleségemmel már 6 hónapja. Mindketten elhagytuk Magyarországot, ketten kétfelé élünk külföldön. De mint olvastam a válóper beadásához szükség van a házassági levélre, amit sajnos a feleségem elvitt magával. Mit tudok tenni ez esetben. Nem tudom a címét sem, mindenhonnan kitörölt, nem tudom elérni. Várom megtisztelő válaszát, és köszönöm előre is a segítségét.

  Webes

  2015. 05. 04. - 09:48
  • Dr. Kovács hozzászólása:

   Ha ilyen hülye voltál akkor fiam most szopás van, nem is kicsit ahogy Gyurcsány apád mondaná.

   2015. 12. 05. - 22:27
 • Crys hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Férjemmel 2015.05.20-án elváltunk,fellebbezési jogunkról lemondtunk.
  Kérdésem az lenne,hogy mikor kapom meg a jogerős határozatot?
  A bíróságon 15 napot mondott a bíró nő,de az már letelt.

  Válaszát előre is köszönöm!

  2015. 06. 09. - 15:19
 • szisza hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Férjem be fogja adni a válópert olyan ürüggyel, hogy belefáradt a kapcsolatba. Kérdésem, hogy a meglévő értékek 20 év házasság után feleződnek? Van egy nagy házunk aminek az értéke kb 35 millió ft. Van egy Kft aminek a bruttó bevétele 3 év alatt 39 millió volt a cégben van egy kisteherautó amit a cég lizingel és cégen kivűl van egy személygépkocsi 1.9 mill értékben. A férjem a céget ill. a gépkocsit vinné és a ház eladásból (amit én nem szeretnék eladni) kérne még 14 milliót. A cégvezető és a tulajdonos több mint 50% ban én vagyok. A kérdéseim, hogy a céget hogyan értékeli fel ilyen esetben a bíróság. Van két lány gyermekünk egy 18 és egy 14 éves mind a kettő tanul gimnáziumban. A gyerektartás milyen mértékű lehet? Mivel hogy a cégben dolgoztam én is és nem volt külön fizetésem ( minden pénzt a férjem kezelt) és a céget mindenféleképpen ő akarja továbbvinni akkor én jogosult vagyok e úgynevezett asszonytartásra is és ha igen akkor milyen összeg ill mennyi ideig kell azt fizetnie.

  Válaszát előre is köszönöm!

  2015. 07. 30. - 16:15
 • mackó hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Magyarországi lakcímmel rendelkezem, feleségem Amerikában él. Több mint 5 éve külön háztartásban élünk. Német állampolgár vagyok, feleségem amerikai. Beadhatom a válókeresetet itt Magyarországon? Milyen feltételekkel? Milyen papírokat kell beadnom? Szükségem van saját ügyvédre, vagy kirendelt ügyvédet kaphatok?

  Köszönöm válaszát!
  Üdvözlettel

  2015. 08. 02. - 17:53
 • Gabcsi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Férjem 1 évvel ezelőtt elköltözött közös lakásunkból. 16 éves gyermekünket egyedül nevelem. A lakást 12 éve hitelre vásároltuk a tulajdoni lapon csak az én nevem szerepel, de a hitel kettőnk nevén van. A törlesztő részleteket 1 éve egyedül fizetem, Ő nem fizet bele semmit. A válóper már folyamatban van az első tárgyalás már meg volt. Viszont a férjem most kitalálta, hogy mégis inkább vissza költözne a lakásba, de én már azt nem szeretném. Azt szeretném kérdezni, hogy van e joga vissza költözni? 15 éve vagyunk házasok.

  Várom válaszát.
  Üdvözlettel

  2015. 09. 16. - 11:17
  • Dr. Kovács hozzászólása:

   Igen joga van!! Az az ő lakása még jó hogy nem dobod ki! Gondolom a történeted is sántít, érzem hogy nem mondasz igazat, belenéztem a varázsgömbömbe. Isten megbüntet tessék leszokni arról hogy lódít!!

   2015. 12. 05. - 22:22
 • adrienn hozzászólása:

  Kedves ugyved ur! Nekem a parom szeretne elvalni . Mi felbereltunk egy ugyvedet hogy kepviselje . Igy is elvalaszak oket .mert o nem tud megjelenni bizonyos indok miadt?

  2015. 11. 09. - 18:18
 • Dr. Kovács hozzászólása:

  Úgy látom a T. Ügyvéd Úr xarik mindenkire :-D senkinek nem válaszol! hmmm persze egy zsebre dugott ügyvédtől mit is várhatunk

  2015. 12. 05. - 22:08
 • Emilió hozzászólása:

  Jó napot,az mit jelent hogy a névviseléstől nem tiltják el?mert az én nevemet viseli,ha kérem leveszik róla?

  2016. 01. 17. - 18:27
 • Zolka82 hozzászólása:

  Tàpiószelèn kötöttük a házasságot, 5 ève külön élünk, van egy közös gyerek ami a mai napig nem derült ki kitől van, egyébként többek között ez miatt mentünk szét, az élet ugy hozta, hogy nagyon gyorsan el kellene válnom. Nekem az lenne a kérdésem a leírtak alapján mennyibe kerül,mennyi időt vesz igénybe a vàllàsom, hova kell beadni??

  2016. 04. 04. - 18:32
 • Andrea hozzászólása:

  Tisztelt Uram!

  A kérdésem az lenne hogy van egy közös gyermekünk ,aki augusztus 22 . én tölti a 18 .élet évét. A JÖVŐHÉTEN SZERETNÉM BEADNI A VÁLÓPERT,ilyen esetbe is van lehetőség hogy már az első alkalommal elválasszanak bennünket. Csak a személyes holmiaimat szeretném elhozni a közös lakásból,ami egyedül a férjem nevén szerepel. 20 éve vafyunk házasok.
  Válaszát köszönöm

  2016. 06. 11. - 18:04
 • Józsi hozzászólása:

  Válni szeretnék, a feleségem külföldön dolgozik, és nincs magyarországi lakhelye?

  2016. 07. 14. - 18:52
 • babuci83 hozzászólása:

  lenne egy nagyon fontos kérdésem,amire már régóta nagyon szeretnék választ kapni,Kanadáról lenne szó,ha a feleség ott aláirta 3om évre,h kezeskedik a férje felöl, és elszeretnének válni,akkor bármikor elbirnak válni vagy évek kérdése?Remélem megkapom erre a választ,köszönöm

  2016. 07. 20. - 20:01
 • Eszterke hozzászólása:

  Azzal az összetett problémával fordulok Önhöz,hogy szeretnénk a házasságunkat felbontani közösmegegyezéssel,semmilyen követelésünk nincs a màsik felé,gyermekünk nincs.Pár hete beadtuk a válóperes papírokat melyre magyarországi lakcímünket írtuk,ahol édesapám lakik.Mi mindketten màr évek óta külföldön élünk,igy nem tudtuk átvenni a bíróságtól érkezett levelet.Szeretnèm megkérdezni,hogy ilyen esetben mit tudunk tenni?
  A màsik probléma ami miatt még a segítsègét kérem,hogy mi történik abban az esetben ha a “felperes”(az én nevemrn lett beadva vàlóper) nem tud megjelenni az elsö tàrgyalàson,de az “alperes” igen.Az indokom pedig az,hogy pár hete munkahelyibalesetem volt,az egyik làbam eötört a másik pedig sérült.Igy nem vagyok mozgàs és utazàsképes!Mit tehetünk ilyen esetben?
  Nagyon szépen köszönöm elöre is a vàlaszàt

  2016. 12. 11. - 21:11
 • Maci hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr! A feleségem elhagyott 7 hónapja és agyerek velem mert nem akart vele menni ebbe a feleségem szemrebbenés nélkül bele is egyezett , de rendszeresen jön hozzá mert az iskolába hordást meg kell oldani. Az lenne a kérdésem hogy a gyermek elhelyezés ilyen esetben hogy történik ,valamint a vagyon megoszt mert a hitelt az én számlámról vonják de viszont volt közős pénz amit beleraktunk .De viszont 1/2 1/2 részben van feltüntetve a ház vásárlási okmányon a ház rész. Előre is köszönőm válaszát .

  2017. 02. 03. - 18:43
 • Babi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!Kérdésem a következő:10 éve különélek a férjemtől.Nincs közös gyerekünk,nincs közös vagyonunk,semmi osztani valónk.Én azóta albérletben élek,szeretnék elválni .Van -e olyan lehetőség amivel a leggyorsabb és egyszerübben elválaszt a Bíróság?Tisztelettel köszönöm a válaszát!!

  2017. 02. 04. - 18:03
 • Juana delgado hozzászólása:

  Helló,

  Keres egy üzleti hitel, személyi kölcsön, lakáshitel
  Auto hitel, adósság konszolidációs hitelek,
  fedezetlen hitel törlesztését
  Kockázat, stb, vagy ha már megtagadták a kölcsönt a bank vagy pénzügyi intézmény
  Állítsa be az egyik vagy több megoldás, nem okok.
  Vagyok egy privát hitelező, kölcsön cégek és magánszemélyek alacsony szinten
  Kamatláb 2% és megfizethető. Érdekelt? Vegye fel velünk a
  Transzfer hitel ma belül 28 óra. KAPCSOLATBA LÉPNI:
  juanadelgado797@gmail.com

  2017. 02. 18. - 09:32
 • james scott hozzászólása:

  Ha szüksége van a hitel? Van szüksége a 100% -os finanszírozás? Fáradt
  keres és jelzálog, következetesen elutasították a bankok és más
  pénzintézetek, Abigail Anita pénzügy segítség itt, hogy az adósság
  szabad és adunk kölcsön cégek, vállalkozások, ipar, személyi,
  stb Akit érdekel, függetlenül az ország fel a kapcsolatot velünk
  segítséget e-mailben: abigailanitafinance@gmail.com

  KÉRJÜK, TÖLTSE és visszaszállítás mi kölcsön jelentkezési lapot.
  *Keresztnév:……..
  *Vezetéknév:……..
  *Mobil :………
  *Cím :………..
  * Város: …………
  *Irányítószám :…..
  *Ország :……….
  * Tel: ……….
  * Hitel összege Szükséges ……….
  * Hitel Időtartam: ………
  * A kölcsön célja: ……….
  * Van kért kölcsön előtt: (Igen) (Nem)
  *Foglalkozása :……….
  Az elégedettség és a pénzügyi siker a célunk, és mi abban a reményben, hogy hallani
  tőled.
  Minden jót

  2017. 04. 13. - 02:19
 • ZSÓKA hozzászólása:

  T.ÜGYVÉD ÚR !

  HA VÁLNÁNK FÉRJEM MEGTAGADHATNÁ NEVE VISELÉSÉT ? ÉN ÚGY TUDOM JOGOM VAN MEGTARTANI !

  IDŐS EMBEREK VAGYUNK, A FÉRJEM NEM AKAR VÁLNI, DE NEM AZÉRT MERT SZERET, HANEM AZÉRT, HOGY HALÁLOM UTÁN AZ EGY ÉVI IDEIGLENES ÖZVEGYI NYUGDÍJ ÖSSZEGE MAGASABB LEGYEN ANNÁL MINT AMENNYI ELVÁLÁS ESETÉN JÁRNA.
  ELVÁLASZTANAK-E, ÉS HÁNYADIK TÁRGYALÁSON, HA A FÉRJEM NEM AKAR VÁLNI.VÁLNI PEDIG MUSZÁJ, MERT ÍGY ÉLNI LEHETETLEN. ÜDVÖZLETTEL !

  2017. 06. 07. - 21:39
 • Regina hozzászólása:

  Tisztelt Uram!

  Egy ismerősöm 5. éve válik a szigorú és következetes Csjt. következményeként. Tényfeltárásos, de a bírónő az isten tudja hányadik zsákutcába fut be a történésekkel kapcsolatosan. Kérdésem a következő lenne. Ismerősöm perelheti a Járásbíróságot, mert éveket vettek el az életéből?
  Köszönöm a válaszát.
  R

  2017. 06. 19. - 20:10
 • Kell hitel? Ha igen, e-mail: (dakany.endre@gmail.com) hozzászólása:

  Szükségünk van egy törvényes kölcsönt nyújtani, 3% -os kamatláb mellett kínálunk hitelt. Magán és vállalati hiteleket kínálunk. Ha érdekelt, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot (dakany.endre(a)gmail.com)

  Sürgős kölcsön ajánlat.

  2017. 08. 13. - 00:19
 • Kell hitel? Ha igen, e-mail: (dakany.endre@gmail.com) hozzászólása:

  Hitel ajánlat.

  Jó napot,
  Regisztrált magánhitelező vagyok. Kölcsönöket nyújtunk azért, hogy segítsük az embereket és a vállalatokat a pénzügyi helyzetük világszerte történő javításában, egy éven belül legfeljebb 3% -os alacsony kamatlábon, 30 éves visszafizetési határidővel bárhol a világon. Hitelenként 2 000 eurótól 500 000 000 euróig adunk hiteleket. A hitelek a legmagasabb biztonsággal vannak biztosítva. Az érdeklődő személy e-mailben lépjen kapcsolatba velünk: (richardcosmos5(a)gmail.com)

  2017. 08. 13. - 00:20
 • Kell egy kölcsön? Ha igen, írjon nekünk:(richardcosmos5@gmail.com) hozzászólása:

  Hitelajánlat.

  Sürgős kölcsönt keres? Ha így van, akkor 3% -os kamatlábat kell alkalmazni. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: (richardcosmos5(a)gmail.com)

  Nagyon köszönöm.

  2017. 08. 13. - 00:22
 • Kölcsönkontaktus szükséges;(dakany.endre@gmail.com) hozzászólása:

  Sürgős hitelt igényel? Mindenfajta kölcsönt kínálunk a leendő egyéneknek, társaságoknak, testületeknek és szervezeteknek. Szüksége van a regisztrált és jóváhagyott hitelekre? Ha érdekel, érjen el minket ma. E-mail: (dakany.endre(a)gmail.com)

  Hitelajánlat sürgős.

  2017. 08. 19. - 07:24
 • Kölcsönkontaktus szükséges;(dakany.endre@gmail.com) hozzászólása:

  Keresed az igazi hitelt? Szüksége van a kölcsön bármilyen formában és bármilyen okból? Azért vagyunk itt, hogy segítsünk a végén, mivel megbízható hiteleket kínálunk 3% -os kamatlábhoz. Az érdekelt hitelfelvevőknek napközben lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: (dakany.endre(a)gmail.com) és kölcsönt kapjunk ma.

  Hitelajánlat sürgős.

  2017. 08. 19. - 07:25
 • Semmisse hozzászólása:

  Ma kölcsönt keresnek. Szeretne egy gyors és megbízható vállalatot kölcsönbe venni. Ön diák vagy üzletasszony vagy nő. Szeretne bővíteni üzletét vagy vásárolni valamit? Ne menj többé. Gyors kapcsolataink és üzleti tapasztalataink révén 48 órán belül biztosíthatja hitelét. 2% -os hitelt kínálunk, biztosak lehetünk benne, és garantáljuk, hogy megkapja a kölcsönt. Az induláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot a SEMMIKINGS@GMAIL.COM címen. Csak egy kölcsön van.

  2017. 08. 28. - 14:55
 • Kölcsönkontaktus szükséges;(dakany.endre@gmail.com) hozzászólása:

  Kell egy kölcsön? Keresett már, hol szerezhetne hitelt? Megpróbáltam hitelt szerezni? Akkor most alkalmazni? (dakany.endre(a)gmail.com), ha megfizethető kölcsönt szeretne kapni. A hitel nagyon alacsony 3% -os kamatozással foglalkozik. Lépjen velünk kapcsolatba, ha érdekel.

  Sürgős kölcsön ajánlat.

  2017. 08. 28. - 21:44
 • Randall Williams hozzászólása:

  figyelmébe:

    Aggódsz az adósságaitól. Szüksége van egy kölcsönre, hogy kifizethesse a számláit, vagy vegyen otthon vagy növelheti vállalkozását? Most kössön kölcsönre, és hagyja jóvá. 3% -os kedvezményes kamatozású kölcsönöket kínálunk. A hitelprogramunk nagyon közvetlen és rugalmas, mivel az Ön elégedettsége és pénzügyi sikere a célunk. Ha érdekel, további információért lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: (randallfinancefirm@outlook.com).

  2017. 09. 20. - 21:21
 • magret james hozzászólása:

  Helló,
  Sürgős hitre van szüksége? Ön adósságban van? Hibás a hiteled? a bankok elutasították-e, hitelre van szüksége, hogy saját vállalkozást indítson? Kölcsönöket adunk az embereknek a szegény / rossz Credit pontszámuk ellenére. Mind az üzleti, mind a személyes kölcsönöket hosszú és rövid időtartamú, alacsony kamatláb mellett 2% -kal csökkentjük magánszemélyek és vállalatok számára. A hitelprogramozóink gyorsak és megbízhatóak, ma alkalmazzák és azonnali válaszokat kapnak. a hitelek jól vannak biztosítva, garantáltan 100%, az ügyfelek maximális biztonságot nyújtanak. További tudnivalókért forduljon hozzánk e-mail címünkön: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM), és kapja meg a hitelét ma.
  E-mail: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)
  Mrs. Magret james MD / vezérigazgató

  2017. 10. 01. - 22:59
 • itla kelvin hozzászólása:

  az én nevem kelvin itla vagyok kölcsön kölcsönadó, én ajánlom hitel alacsony aránya 3% a vállalatok és az egyéni tud kapcsolatba lépni velünk e-mailben: itlakelvin92@gmail.com További információkért.

  2017. 10. 09. - 00:05
 • Kell hitel? Ha igen, e-mail:(dakany.endre@gmail.com) hozzászólása:

  Keres egy üzleti hitel? Személyi hitel, diákhitel, diákhitel, diákhitel, adósság konszolidációs hitelt, fedezetlen hitel, kockázati tőke, stb ha igen írj nekünk ma: (dakany.endre(a)gmail.com) és kap a hitel Ma.

  Sürgős kölcsön ajánlat.

  2017. 10. 11. - 01:47
 • Kell hitel? Ha igen, e-mail:(dakany.endre@gmail.com) hozzászólása:

  Sürgős hitelre van szüksége a számlák megfizetéséhez, többet fektet az üzletéhez, Vásároljon autót és otthont, vegye fel a kapcsolatot e-mailben: (dakany.endre(a)gmail.com) további információért és a hitelkérelemhez.

  Sürgős kölcsön ajánlat.

  2017. 10. 14. - 01:43
 • Kell hitel? Ha igen, e-mail:(dakany.endre@gmail.com) hozzászólása:

  Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? Vállalati kölcsönök? Mezőgazdasági és projektfinanszírozás? 3% kamatozású hiteleket adunk ki! Kapcsolat: (dakany.endre(a)gmail.com)

  Hitel ajánlat

  2017. 11. 16. - 05:55
 • BLUETRUSTLOAN hozzászólása:

  Kedves kölcsönt kereső

  Sürgős kölcsön ajánlat 1%

  Ön XMAS kölcsönt, személyi kölcsönöket, jelzálogokat, autóhiteleket, diákhiteleket, adósságkonszolidációs kölcsönöket, fedezetlen hiteleket, kockázati tőke stb. Keres. Ön a megfelelő helyen van A hitel megoldásai! Magántulajdonos vagyok, aki egyének és vállalkozások számára alacsony kamatláb mellett és kedvező áron 1% -os kamatot kölcsönöz, és gyors kölcsönöket adunk ügyfeleinknek is. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: BLUETRUSTLOAN122@GMAIL.COM

  2017. 11. 18. - 01:27
 • wood gate credit hozzászólása:

  Szükségünk van egy hitelre. Jogos és garanciális hitelnyújtó vagyunk. Pénzügyi segítséget nyújtó vállalat vagyunk. Kölcsönpénzeket nyújtunk olyan pénzügyi támogatásra szoruló magánszemélyeknek, akiknek rossz hitelük van, vagy pénzt igényelnek a számlák fizetésére, üzleti befektetésre. Szeretném használni ezt a médiumot, hogy tájékoztassuk Önt arról, hogy megbízható kedvezményezettet nyújtunk, mivel örömmel kínálunk kölcsönt. Lépjen velünk kapcsolatba a woodgatecredit@outlook.com címen

  2017. 11. 20. - 20:41
 • Leon Derek hozzászólása:

  Kedves Leon Derek, a magánhitelek hitelezője, és azért vagyok itt, hogy álmaid valóra váljanak, hogy hitelt kapj. Sürgősen szüksége van egy kölcsönre? Szüksége van egy kölcsönre, hogy kiegyenlítse az adósságait? Szüksége van a vállalkozásának bővítésére vagy a saját vállalkozásának megkezdésére. Köszönjük, hogy 2% -os alacsony kamatlábon állunk rendelkezésére, és 3000 dollárról 100 000 000 dollárra tehetünk hitelt. A maximális hitelösszeg és legfeljebb 40 éves kölcsön időtartamát. vegye fel velünk a kapcsolatot e-mail címünkön a derekfastloan@gmail.com címre

  2017. 12. 05. - 01:02
 • Kriszta hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Azt szeretném megtudni, hogy el lehet-e kerülni a személyes részvételt a tárgyaláson, vagy van-e mód ügyvéddel helyettesíteni személyemet.

  2017. 12. 18. - 15:43
 • WEST AMERICA BAN CO.OPERATION hozzászólása:

  XMAS CREDIT NOW

  Alacsony ár 1% Sürgős pillanat a vállalkozás elindításához Karácsony előtt Karácsonyi hitelre van szüksége? mindent megadunk egy vállalatnak és egyéneknek, így ha 12 órás vészhelyzeti kölcsönre van szükségünk, késedelem nélkül jóváhagyhatjuk. Rendszeresen a Xmas hitel jelenleg 1% -os alacsony kamatozású: kérjük, lépjen velünk kapcsolatba közvetlenül a

  [Westamericabanco.operation.usa@gmail.com]
  A cég neve: WEST AMERICA BAN CO.OPERTION
  Cég E-mail címe: [westamericabanco.operation.usa@gmail.com]
  Vállalat NMLS ID: 517219
  minden jót

    …
  Whatsapp +1 (267) 527-9284

  2017. 12. 19. - 09:27
 • Kell hitel? Ha igen, e-mail:(dakany.endre@gmail.com) hozzászólása:

  Hitelre van szüksége? kölcsönöket kölcsönadunk az egyéneknek, a vállalatoknak és az üzleti vállalkozásoknak lágy kamatlábon azok számára, akiknek komolyan szüksége van a hitelre. Ha hitelt igényel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben (dakany.endre(a)gmail.com) ma.

  Hitel ajánlat.

  2017. 12. 30. - 08:57
 • Kell hitel? Ha igen, e-mail: (dakany.endre@gmail.com) hozzászólása:

  Kell hitel / pénzügyi segítség? 2% -os nagyon alacsony kamatozású finanszírozást kínálunk Minden érdekelt pályázónak kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben: (dakany.endre(a)gmail.com).

  Sürgős kölcsön ajánlat.

  2018. 01. 28. - 10:22
 • Zsadon Béla hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  Tanácsát kérném 2 éve élek külön feleségemtől aki el hagyott, sem közös gyermek sem ingó ill. ingatlan vagyonunk nincs. Külön él élettársával és én is a sajátommal. Be volt adva a válóper az az alperes vagyis a feleségem a harmadik bontó tárgyaláson kijelentette, (aki a nevemet viseli) hogy nem akar elválni. Érdekelne, hogy van-e valami jogi formula ami lehetővé teszi, hogy el érjem kimondják a vállást, ha van rá ideje segítséget nyújtani tisztelettel meg kérném.

  2018. 02. 04. - 08:05
 • Mariann hozzászólása:

  Ez az ember dakany.endre@gamil.com bejelentkező egy internetes csaló hazudik és becsap mindenkit le huzza a pénzét. Ne higgyetek neki tőlem kicsalt több tizezer forintott és azt tette amit igért .

  2018. 02. 14. - 08:33
 • Kell kölcsön? Ha igen, írjon: (dakany.endre@gmail.com) további részletekért. hozzászólása:

  Kell hitel / pénzügyi segítség? 2% -os nagyon alacsony kamatozású finanszírozást kínálunk Minden érdekelt pályázónak kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben: (dakany.endre(a)gmail.com).

  Hitel ajánlat.

  2018. 02. 18. - 02:51
 • Dániel hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd ur.

  Én a családommal Németországban lakunk. Itt is vagyunk bejelentkezve. Van othoni cimem is. Ha válni szeretnék,akkor az othoni biroságra én beadhatom ,vagy itt kell,muszály intézni.

  Válaszát elöre is köszönöm.

  2018. 02. 21. - 23:16
 • Steven Martins hozzászólása:

  Kölcsönöket nyújtunk mindenki számára, akik nagyon alacsony kamatlábbal 3% -kal nem rendelkeznek biztosítékkal. Képesek vagyunk bármilyen 5000 – 5000000 kamatozatra átutalni, az 1-20 évre visszafizetés esetén, ha érdeklődik az alábbi címen(stevenmartinsfundings@gmail.com)

  2018. 03. 23. - 12:43

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >