Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

Elválás

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

Magyarországon az elválások száma igen magas, évente közel 40.000 házasság köttetik, és erre évente közel 21.000 elválás jut.

Az elválás nem könnyű sem a lelki nehézségek miatt, de a bonyolult jogi szabályozás sem a könnyítő tényezők közé tartozik. A válás az élet egyik leginkább nem várt, viszont leginkább lehangolóbb eseménye tud lenni. Miért?

Az elválás lelki nehézségei

1) Az ember gyakran úgy érzi, hogy soha nem gondoltam volna, hogy… Miért pont velem történik ez. Nehéz rájönni arra, hogy a kapcsolatunk olyan szintre jutott, hogy akár a véglegesen is tönkremehet a kapcsolat.

2) Nem elég, hogy az élet egyik legnehezebb helyzetébe kerül az ember, ráadásul ilyenkor pont a párjára nem számíthat, akire a z ember nehézségek idején ideális esetben számítani tud.

3) Az elválás nagy kérdése, hogy mi lesz a gyerekekkel, mi lesz a vagyonnal, mi lesz a sok közös dologgal? Hogy fogom bírni egyedül? Mi lesz a pénzzel? Ezek mind-mind kétségbeejtő, félelemre okot adó témák elváláskor.

Az elválás jogi nehézségei

A lelki igénybevételen felül komoly odafigyelésre is szükség van válás környékén.

1) Az embernek ismernie kell az elválás menetet: hogyan kell megindítani, mit kell beadni a bíróságra? Egyáltalán melyik bírósághoz forduljak?

2) Az elválás költségei nem túl alacsonyak. Hiszen nem csak az illetékről kell gondoskodni, hanem bonyolultabb per esetén ügyvédi díjakkal, szakértői költséggel is számolni kell.

3) Hogy az elválás mikor fejeződik be, függ attól, hogy a házaspár mikor és miben tud megegyezni.

Ha többet szeretne tudni a válásról, mindenképpen olvassa el az alábbi minikönyvet!

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


3 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • Katalin hozzászólása:

  Jó napot Ügyvéd úr!!A kérdésem a következő!Párom 9 éve elvált!!A volt felesége azzal fenyeget,hogy a párommal kifogja fizetetni a kocsit ami a volt feleség nevén van!Házasság alatt vették az autót!De mikor elvátak a volt feleség kijelentette,hogyja az a Ő autója és neki semmiköze hozzá!Párom ezt megértette és nem is követelte az autót!!Az lenne a kérdésem,hogy perelheti-e a páromat!2 éve vagyunk együtt és a folyamatos zaklatás megy,fegyegetés,hogy elperli a házat a fejünk fölül(3 hónapja vettük a házat hitelre)!A volt feleségével van egy közös lakásuk amit a párom ott hagyott neki és a lányuknak minden berendezési tárgyal!!Vagyon megosztás nem történt!!időközbe született 1 közös gyermekünk,nekem az elöző párkapcsolatomból van 2 gyermekem,párom a család fenntartó,50-60ezer-ft a fizetése!!Mégis perel ezeket a bíróság figyelembe veszi?Köszönöm előre is a válaszát!!

  2013. 05. 30. - 06:35
 • Demeter Margit hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Kérdésem az lenne,hogy lehetséges olyan helyzet hogy a válópert egyik fél kezdeményezi és a bíró azt állapítja meg a tárgyalások során hogy nem indokolt a válás és nem választják el a feleket?

  2013. 09. 13. - 14:55
 • Kiss Kinga hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvèd Úr!

  Kèrdèsem az lenne,hogy vàlás esetên igènyt tarthatok-e a Hàz felère úgy,hogy papíron 1/2 rész az enyêm,de pènzt Ên nem adtam bele csak az akkor mèg êlettársam azóta màr 5 ève hâzasok vagyunk ès van egy 4 èves gyerekünk.A fèrjem ellen eljàrás folyik drog fogyasztàs miatt.Gyermek elhelyezésnèl ezt felhasznâlhatom ellene?

  Vàlaszât előre is köszönöm.

  2014. 03. 26. - 17:33

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >