Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

A válás menete A-tól Z-ig

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

A válás menete nem bonyolult, ha megértjük a lényegét. Íme:

1) A válókereset beadása

A válókereset az az irat, amellyel a válóper megindítható. Ezt a bírósághoz kell benyújtani.

Ebben meg kell adni a házastársak adatait (név, születési hely, idő, anyja neve, lakóhely, illetve, ha ténylegesen nem a bejelentett címen él, ez a cím, foglalkozása, munkahelye, jövedelme), megjelölve ki a felperes és ki az alperes. Ha a keresetlevelet benyújtó felperes rendelkezik telefonszámmal, faxszámmal, illetve e-mail címmel, azt a keresetlevélben fel kell tüntetni.

Szerepelni kell a házasságkötési időpontnak, annak, hogy hányadik házasságról van szó, és le kell írni azt is, hogy mikor szakadt meg az életközösségük anyagi, illetve érzelmi vonatkozásban. Meg kell adni a gyerekek számát, születési adatait és azt, hogy mi volt az utolsó közös lakóhelyük. Ha már nem élnek együtt, akkor a különköltözés időpontját és az ezzel összefüggésbe hozható gyerekekkel kapcsolatos kérdéseket: mióta nem élnek együtt, a gyerekek kivel vannak, a másik fél láthatja-e a gyerekeket, és fizet-e tartásdíjat.

A keresetlevélben a következőket lehet kérni:

 • a házasság felbontását
 • a gyermek(ek) elhelyezését
 • gyermektartásdíjat (mekkora összegben)
 • a gyermek(ek) és a különélő szülő közötti kapcsolattartás idejének és módjának szabályozását (láthatás)
 • egyéb vagyoni igényeket (ingó és ingatlanvagyon megosztását, lakáshasználat szabályozását, házastársi tartást).

A házasság felbontása iránti keresetlevelet 3 példányban kell benyújtani, le kell róni postán megvásárolható illetékbélyeg formájában 30 000 forint (figyelem: ez változhat!)  illetéket, vagy erre nézve költségmentességet kell kérni. (költségmentességi nyomtatvány a nyomtatványok közül letölthető)

A keresetlevélhez csatolni kell

 • a házassági anyakönyvi kivonatot
 • a gyermek(ek) születési anyakönyvi kivonatának másolatát
 • 30 000 forint illetéket, vagy a költségmentesség engedélyezéséhez szükséges igazolásokat

Ha Ön a közös lakással kapcsolatban is döntést kér, csatolni kell a bérleti szerződést vagy a 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolatát. Ha a tartásdíjban nincs megállapodás, akkor csatolni kell a szülők jövedelmi, vagyoni viszonyaira vonatkozó igazolásokat (például munkabér, hitelek, rezsi). Ha Ön és a társa nem tudnak az ingóságokban, egyszerű holmikban megegyezni, készíteni kell egy ingó vagyonleltárat is. Ebben azt kell felsorolni, hogy mely ingóságok melyik félhez kerülnek és mekkora az értékük.

2) Az első tárgyalás

A válás menete azzal folytatódik, hogy a bíróság megidézi a felperest és az alperest az első tárgyalásra. A felperesnek (ő indította meg a válópert) mindenképpen részt kell vennie ezen a tárgyaláson. Ha nem vesz részt, a bíróság megszünteti a pert (hiszen ezek szerint mégsem olyan fontos számára a válás.)

Ezzel szemben az alperesnek megjelenési kötelezettsége nincs. Gyakran hallani azt, hogy valaki fél attól, hogy nem tud elválni, mivel a társa nem lesz hajlandó eljönni a tárgyalásra. Nos ez a félelem alaptalan, a válás menetét nem akadályozza az meg, ha az alperes nem jelenik meg a tárgyalásokon.

A válóperes tárgyalás menete ekkor a következőképpen alakul. A bíró először ismerteti a keresetlevelet, annak a mellékleteit és minden iratot. Majd megkérdezi a felperest, hogy a kérelmeit fenntartja-e, esetleg módosítani kíván-e valamit. Ezt követően az alperes nyilatkozik minden egyes kérelemre. Kifejtheti, hogy mi az, amivel egyetért, mi az, amit ellenez. Ezután a bíró kérdéseket tesz fel a felperesnek, majd az alperesnek. Ezután a felek (ill. az esetlegesen résztvevő ügyvédek) kérdezhetnek egymástól.

Első tárgyaláson akkor fejeződhet be a válás, ha a feleknek sikerül kibékülnie. A válás a házasság az első tárgyalásán akkor is befejeződik, ha a békítés nem vezetett eredményre, és

1) a felek a közös megegyezéses váláshoz szükséges – az új Ptk. által előírt – járulékos kérdésekben megegyeztek egymással, és/vagy

2) a házasságból közös kiskorú gyermek nem született.

Ha ezek az esetek nem állnak fenn, a válás menete a halasztási időszakkal folytatódik.

Válás menete

Vajon merre halad a válás az első tárgyalás után? Mi a következő lépés?


3) A halasztási időszak

Ha az első tárgyaláson a házaspár nem békül ki, a bíróság a tárgyalást elhalasztja. Ezután a feleknek három hónapja van arra, hogy írásban kérjék az eljárás folytatását.

A bíróság a tárgyalás folytatására új tárgyalási napot csak a folytatásra irányuló kérelem benyújtását követő 30 nap eltelte után tűzhet ki. Amennyiben valamelyik fél késve kéri a tárgyalás folytatását, igazolási kérelmet csak 15 napon belül nyújthat be .

Ha a házaspár nem kéri a folytatást, a bíróság automatikusan megszünteti az eljárást, mivel úgy veszi, hogy a házastársak mégis kibékültek időközben.

4) A második és a további tárgyalások

A második és az azt követő esetleges tárgyalásokon már a bíróság konkrétan foglalkozik a részletekkel, belemélyed a vitás kérdésekbe. A bizonyítás felvétele megkezdődik, a bíróság akár hivatalból is bizonyítást rendelhet el. Ebben a szakaszban van lehetőség tanúk meghallgatására is, szakértő kirendelésére.

Ha az adott tárgyalási napon nincs vége a válópernek, a bíróság új határnapot tűz.

Ha a bizonyítási eljárás lezárul, a bíró berekeszti a tárgyalást, kiküldi a jelenlevőket a folyosóra. Visszaszólítás után a bíróság kihirdeti a döntését, amelyet mindenki állva hallgat meg. Ezt követően lehet leülni, amikor is a bíró megindokolja a döntést.

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


226 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • Dr.Gyuris Jenő hozzászólása:

  A fiamék válni akarnak:2 gyermek,családi ház,aminek 3/4 része a feleség nevén
  van. A házasság 1994-ben köttetett!
  A válás után a házat el kell adni,de ebből hogyan kell osztozni?
  A 9 és 16 éves leany feltehetőleg az anyjuknál maradnak.
  Mi jut a férjnek?
  Válaszát megköszöni–dr.Gyuris Jenő
  5700 Gyula,Munkácsy u.10/a
  U.I.: a könyvét várom (akár utánvéttel is!)!

  2010. 04. 08. - 20:19
  • Beatrix hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvédúr.Azt szeretném megtudni ha én beadom a válókeresetet és nem jelenik meg az alperes az első tárgyaláson akkor mennyi időn belül választanak el?Már 4 éve külön élünk,nincs közös gyerek se vagyon semmi.Békében külön mentünk ,de én szeretnék papíron is egyedülálló lenni.Sajnos nagyon ritkán beszélünk a volt férjemmel de akkor is mint két régi barát.Valószínű,hogy nem tudom elérni vagy hogy nem jön el a tárgyalásra.Akkor is elválasztanak?Szeretnék minél egyszerűbben és gyorsan túl lenni.Várom válaszát.
   Tisztelettel Balogné Beatrix

   2011. 10. 03. - 18:39
   • Benjámin hozzászólása:

    Azt szeretném megkérdezni hogy kb. mennyi idő a válás a felek között. Vagyoni tárgy, ingatlan gyerek nincs. A volt párom is szeretne válni, tehát sima ügynek néz ki. De még is mennyi idő? Választ előre is köszönöm.

    2011. 10. 21. - 09:44
    • Kati hozzászólása:

     Szerintem kb. 1 hónap, mivel nincs probléma.

     2012. 01. 17. - 09:23
    • fffsss hozzászólása:

     sthasdgfhbasghfa

     2013. 11. 05. - 18:28
    • Timi93 hozzászólása:

     Tisztelt Cím

     Annyi lenne a kérdésem, hogy ha nincs gyerekelhelyezés, nem kell vagyon megosztás és mindkét fél részéről akarják a válást mennyi idő mire ki mondják?
     Akkor mennyi tárgyalás kell?
     Előre köszönöm

     2017. 12. 30. - 17:50
   • Tucker Tamás hozzászólása:

    Kedves Mária!
    Ha még mindig úgy beszélgetnek, mint két régi jó barát, akkor fölösleges volt szétköltözniük. Szerintem költözzenek össze.

    2011. 10. 26. - 20:30
   • Kati hozzászólása:

    Mivel vagyonmegosztás, gyermekelhelyezés probléma nem merül fel, szerintem a második tárgyaláson elválasztanak, még akkor is, ha a másik fél nem jelenik meg.

    2012. 01. 17. - 09:22
    • Joó Józsefné hozzászólása:

     Tisztelt ügyvéd úr!
     Férjemmel 5 évi házasság után döntöttünk úgy hogy közös megegyezéssel szeretnénk el válni. 2 gyermekünk van ,melyeknek el helyezéséről meg egyeztünk.Mivel sajnos van egy lakás hitelünk amelyet válás esetén egyikünk sem tudna egyedül fizetni nem tudjuk mi a lehetőségünk,hogyan tudunk így el válni.Milyen papírokra van szükség és mi a menete.
     Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel Joó Józsefné

     2012. 02. 17. - 17:46
   • Zserbó hozzászólása:

    Nehogy úgy járj, mint az egyik barátnőm, aki elköltözött és 3 évig nem adta be a válókeresetet. Férj ottmaradt a mediterrán házban, feleség albérletben és 8 millió forint hitellel a nevén, bejegyzett tulajdonjog nélkül. Utólag még a férj követelte 3 évre visszamenőlegesen a kocsi hiteltörlesztésének a felét, arra a periódusra amikor megszakadt az életközösség és megtörtént a házasság felbontása. 3 év alatt miért nem sikerült közös megegyezéssel elválni? Remélem nem a reménykedőbb fajta vagy? Ha pedig nem fogtok megállapodni, szép munka lesz ennyi idő után a vagyonleltár felállítása. Üdv.

    2012. 06. 19. - 11:26
   • Sonesta hozzászólása:

    Tisztelt Ügyvéd Úr!
    13 éve élünk együtt de csak idén februárban házasodtunk össze. Van egy 12 és egy 4 hónapos gyermekünk. Sokszor megcsalt ezért nem látom értelmét tovább együtt lenni. Külföldön dolgozik csak hétvégente jár haza már 3 éve. A kérdésem az lenne mennyi gyerektartásra tarthatnék igényt? Megegyezni nem tudunk mert ha rajta múlna nem adna egy fillért se.
    Válaszát előre is köszönöm!

    2015. 11. 20. - 22:18
    • Lizi hozzászólása:

     Tisztelt Ügyvéd úr! 5 éve vagyunk házasok egy gyermekünk született.A férjem tulajdonában lévő házba költöztem aminek az édesanyja a haszonélvezője.Az évek során sokat kellett tűrnöm az anyósomtól,mindenbe beleavatkozott,egyáltalán nem érdekelte a véleményem semmilyen formában .Olyan szinten megmérgezte a kapcsolatunkat hogy a válást fontolgatom.A férjem sajnos homokba dugja a fejét hiába mondom költözzünk el merz rá megy az egészségem.Megígéri ,de néhány nap múlva minden a régi.Anyósom mindig azt mondogatja hogy én oda nem vittem semmit.Kiszámítottam az 5év (illetve 6év mert a 1 évig együtt éltünk a házasság előtt)13 millió forintot tettem a közösbe.A kérdésem az ha elköltözöm a gyermekemmel számíthatok -e akkora összegre a válás után hogy gyermekemnek .,és nekem otthont tudjak biztosítani.Nem akarok a férjem házábol semmit ,de úgy tudom szerződés nélkül 5 év után monden közös. Tisztelettel és köszönettelS.E

     2016. 05. 11. - 11:55
   • Reka hozzászólása:

    Jo napot.Tisztelt ugyved ur.Meg szeretnem kerdezni,hogy a ferjem ell szeretne valni tollem,de en nem.Ellenben van egy kozos gyerekunk kiskoru 3 eves.En nem dolgozom.Kullon ellunk es a csaladom meg a ferjem segitsegevel tartom egyedul a gyerekem. En nem voltam meg torvenyszeken soha.Nem tudom mi tortenik ott.Egy dolgot viszont biztosra tudok a gyerekem csak magamnak akarom.Soha nem volt melledtem miota meg van a gyerek.Se orvoshoz nem jott vellunk,se nem etedte meg legalabb 1 xer a gyereket.Pelenkat is ritkan cserelt vagy 3 xor tegyem oda 3 ev alatt. es a gyerekel nem torodik semmit.Amiota meg van a kicsi azota en torodok velle,en tanitom,en kellek fell ejjelente ha sir.Ha beteg en rohanok velle.1 szoval mindent en csinallok.Az apai szerepet ki vette a gyerek eletebol.A GYEREKET MAGAMNAK AKAROM.tROGER APJA VAN.a KICSIT MAGAMNAK AKAROM. Mi a teeendo,hogy teljesen meg nyerjem???????? Kerem szeepen valaszoljan. Nagyon varom.Koszonom szepen

    2016. 10. 07. - 16:28
    • Adrienn hozzászólása:

     Erre a válaszra én is kíváncsi vagyok. Én is ebben a cipőben járok. Sajnos

     2016. 11. 03. - 06:10
    • Zsuzska hozzászólása:

     Tisztelt Ügyvéd Úr!

     Pár nappal ezelőtt mondta ki a bíróság a válásunkat a tunéziai férjemtől. Külföldön kötöttünk házasságot, ami itt honosításra is került.
     A házasság felbontását itt kértem, de mivel ő nem jöhetett Magyarországra, nélküle mondták ki a válást. Az a kérdésem, hogy ezt a válást elismerik-e Tunéziában, vagy kell-e valamilyen módon ott is bejegyeztetni. És ha igen, akkor hová kell még fordulnom.
     Válaszát előre is köszönöm!

     2017. 09. 19. - 22:08
  • ambrus zoltán hozzászólása:

   kiváncsi vagyok a válaszára

   2013. 07. 17. - 22:37
  • Sándor hozzászólása:

   Tisztelt ügyvéd úr! Nagyon elmérgesedett a helyzet a házasságomban. Két kiskorú gyerekünk és egy lakáshitelünk van. A feleségem nagyságrendekkel (kb kb 350-400 e/hó) többet keres, de a gyerekekkel főleg én voltam az elmúlt években, mert sokat dolgozik (napi 9-11 órát is), a napi gyereknevelés ez miatt főleg rám maradt. Ha esetlegesen nincs más megoldás és bekövetkezne a válás, kinek ítélnék a gyerekeket? A magyar jogban az anya óriási előnyben van ez ügyben. Ezért valószínűsítem, hogy itt is ezt történne. Ilyen aránytalan jövedelmi viszonyok és életszínvonal mellett mekkora gyerektartást kellene fizetni ? (nem érzem hogy rá lenne szorulva a házastárs)
   Elképzelhető-e a fordított helyzet, amikor hogy a gyerekek nálam maradnak? Nekem nagyon sokat jelentenek, nem akarok tőlük elszakadni. Nem beszélve arról, hogy gyerektartás mellett gyakorlatilag kilátástalan helyzetbe kerülnék ami a saját egzisztenciámat illeti.
   Mi lesz ilyenkor a lakáshitellel?
   Válaszát várom Üdvözlettel: Sándor

   2013. 11. 18. - 10:50
  • Manóka hozzászólása:

   Tisztelt ügyvéd úr!

   Férjemmel másfél éve vagyunk házasok, gyermekünk nincsen. Talán furcsa, de mindvégig (5 éve alkotunk egy párt) közös megegyezéssel külön kasszán voltunk (házasság alatt is).
   Ebből kifolyólag vagyonmegosztással kapcsolatban remélhetőleg nem sok vita lesz, tudjuk, hogy kié mennyi (nekem a saját bankszámlámon van a saját pénzem). A lakás a férjem nevén van, nem is érdekel, nem is akarok ezen osztozni. Pusztán érzelmi okokra hivatkozva szeretném beadni a keresetet. Vélhetően gyors lefolyású lesz? Ön szerint elválhatunk első körben, ha nem jelenik meg a tárgyaláson? Mi van, ha nem írja alá (!!!) a beadandó válókeresetet, hogyan tudom érvényesíteni a saját akaratomat?
   Előre is köszönöm.

   M

   2015. 04. 11. - 11:20
  • Depor hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!

   Sajnálatos módon testvéremék házassága öles gyors léptékkel halad a felbomlás felé. 2 gyermek született a házasságból, egy 5 éves, és egy 11 éves. A gyermekekhez mind a ketten ragaszkodni akarnak. A 11 éves gyermek életvitelszerűen a nagymamánál nevelkedett, és a nagymama lakását tartja természetes közegének. Ilyen esetben a bíróság figyelembe veszi e, azt a tényt, hogy a gyermek a nagymama lakását tartja otthonának?

   Válaszát előre köszönöm.

   2016. 08. 26. - 18:52
  • Bettina hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!
   16 éve élek házasságban, most a válást fontolgatom. Van 2 gyermek, 9, ill. 14.évesek.
   A ház, amiben élünk a férjem nevén van, amit ő maga épített, és ami a házasságunk előtt már megvolt. 1 db autót a házasság alatt vásároltunk, ami szintén az ő nevén szerepel.
   A kérdésem az, hogy válás után mire számíthatok, részesülhetek-e valamilyen módon a házból, vagy lehet e bármilyen követelésem ez ügyben, annak ellenére, hogy úgy tudom a házasság előtt szerzett vagyon külön vagyonnak minősül.

   2016. 09. 19. - 15:30
  • Ákos hozzászólása:

   T Ügyvéd Úr!
   Feleségemmel 21 éve vagyunk házasok 3 gyerek született akik 21, 19 és 16 évesek, mindannyian tanulók. Házasságkötésünkkor vagyonjogi szerződést kötöttünk, melyben külön vagyonként jeleztük ingatlanjainkat (neki csak a szülei háza van, ahol jelenleg is él öccse és édesanyja). Az eltelt időben többször költöztünk, a jelenlegi ház vételárát az én korábbi lakásaimból és keresetemből vettük meg és nejemre 10%-os tulajdonjogot engedélyeztem. Van egy másik nevemen lévő lakás is amiben idős édesanyám él. Szeretném ha gyerekeim velem maradnának, nejem elköltözne.
   Kérdésem a vagyonmegosztásnál mire kell számítsak, őt mennyiben kell anyagilag kifizetnem? Elhelyezésnél gyerek, vagy asszonytartást kellene-e fizetnem? Az ő jövedelme jelenleg a családi pótlékkal és a gyerekkedvezményekkel együtt meghaladja szolgálati járandóságom összegét.
   Válaszát előre is köszönöm!

   2017. 09. 26. - 10:54
 • Varga Ferencné hozzászólása:

  A jövő héten lesz az első tárgyalásom én vagyok a felperes,a férjem kijelentette ő nem fog eljönni a tárgyalásra.Közös megegyezéssel adtam be ezt ő is aláirta, a vagyonközösséget is megszüntettük még 2009-ben,egy éve külön lakásban élünk, három felnőtt gyermekünk van.Kérdésem hogy, kimondják a válást első alkalomkor,vagy újabb időpontot tüznek ki ?,és kell azért fizetnem ?Válaszát előre köszönöm-Varga Ferencné

  2010. 04. 08. - 22:58
  • norbert hozzászólása:

   kedves űgyvéd ur én aszt szeretném meg kérdezni hogy menyi idő és hoyg an zajlik le egy ojan válás ahol 3 gyerek van de csak a nő akar el válni hogy lehete ojat és menyi időbe kerűl és hogyan zajlikle egy ijen válás a válaszuát előre is kőszőnőm

   2012. 01. 19. - 15:32
  • MACSOKA hozzászólása:

   HA NEM MEGY EL A PÁRJA ELVÁLASSZÁK A NÉLKÜL IS ENNYI.

   2013. 06. 17. - 06:12
 • Horváth János hozzászólása:

  Jo napot.Már három honapja külön élünk.Nics közös gyerek.Már meg is eggyeztünk mindenben.nagyon egyszerű és gyors válást akarunk.Mi a menete?
  Válaszát előre is köszönöm.

  2010. 04. 29. - 20:59
  • Ágnes hozzászólása:

   Közös megegyezéssel szeretnénk elválni a férjemtől.Mindenbe megegyeztünk közösen.Érdeklődni szeretnék,hogy a ház amiben élünk az én nevemen van,és még válás után is egy ideig a férjem is itt fog élni,mivel még nem talált magának lakást,viszont a férjem nevén rengeteg tartozás van,és szeretném tudni,hogy ezeket a tartozásokat a válás után ugyan úgy behajthatják rajtam is,mivel egy háztartásban élünk.Köszönöm

   2010. 09. 17. - 20:32
 • Lalola hozzászólása:

  Sziasztok!
  Én elkeseredett 21 nő vagyok és 5 év alatt tönkre ment a házaságom a férjem már nem fogalkozik velem levegönek néz mikor megkérdezem miért azt feleli nem tudom mondtam sokszor neki a válást de arra sem szol semmit egyszerüen nem hajalndo a Bíroságra bejöni (Én nem megyek)mondja Ő!Kérem valaki segitsen nekem hogy mit tegyek azért hogy komolyan vegyen!

  2010. 05. 01. - 19:34
  • Andrew hozzászólása:

   Tedd féltékennyé! Szívesen segítek, ha gondolod…

   2010. 05. 12. - 11:13
  • Woola hozzászólása:

   21 éves vagy és 5 év házasság?! Nem itt kéne hazudozni anyukám…

   2010. 07. 26. - 16:10
   • Farkas Gábor hozzászólása:

    Miért hazudozna?16 évesen köthetett házasságot szülői beleegyezéssel!A feleségemet én is 16 évesen vettem el,mert terhes lett!Most immár 15 éve vagyunk házasok!

    2013. 06. 13. - 08:57
    • Vianey hozzászólása:

     Wow…have to say I am surprised but toatlly understand your needs due to the pressures of running a design business, a store, and a blog! I really hope you come back to the blog as you are so inspiring! Best of luck with your time off and your soul searching!!!

     2014. 04. 07. - 17:54
   • Rita hozzászólása:

    Nana. Miért hazudnak? 18 évesen mentem férjhez és 3 évig tartott.

    2014. 05. 24. - 10:33
  • Bea hozzászólása:

   Hogy csináltad,h.21 évesen már 5 éve házas vagy?Nagyon vicces

   2011. 08. 14. - 18:39
  • Lemin hozzászólása:

   Ge1bor szerint:Sziasztok!Megrendeltem a coogamst az azonnal letf6lthető anyagokkal nem is volt semmilyen proble9ma.Viszont a kapcsolatfelve9tellel nagyon kfczdenek. Mindenki azt isme9telgeti, hogy automatize1ld le a dolgaidat, de ez enne9l az anyagne1l me9gse sikerfclt. A me1r megve1se1rolt anyagokat nekem kellett f6sszevade1szni e9s sze1mon tartani, hogy mi van meg e9s me9g akkor mie9rt kell isme9t az fcgyfe9lszolge1latnak edrnom.A sze1momra legaranyosabb, hogy a panaszaimat leedrtam a facebook-on a medve oldalra e9s az nemes egyszerűse9ggel elte1voledtott kf6vetői kf6zfcl, amit nem tudom, hogy sikerfclt megvalf3sedtania, de a legegyszerűbb utat ve1lasztotta.Vannak benne e9rte9kes anyagok, nekem me1r a sima medvecsomag is tetszett e9s annak ideje9n azt is megve1se1roltam, ke1r hogy a medvecsomag 2-ne9l a ve1lasz helyett, edgy elbe1ntak velem.Az a baj, hogy ez nem csak a marketingmedve9re sűti re1 a be9lyeget, hanem az ege9sz csapatra, hiszen az ő porte9ke1jukat e1rulja a medve A profitjuk biztos meg lesz belőle, de akkor is me1s az amit tanedtanak e9s me1s az amit csine1lnak ! :(

   2012. 05. 01. - 20:00
 • kata hozzászólása:

  Sziasztok!Tudja valaki,hogy a házasság ideje alatt öröklött vagyonhoz a házastársnak válás esetén milyen joga van?Nincs 3 éve,hogy a barátom titokba feleségül vette azt a nőt akivel hol együtt élt,hol nem.A haldokló édesapjának se mondta el,mert belesodorták,kész tények elé állítva.Ő több éve külföldön dolgozik,de se a lakás,se az autó nincs a nevén.Közös gyerek nincs,de a hölgy az évek alatt mindent lánya nevére iratott.Mivel nem dolgozik,assszonytartást követel 200000 ezret,és azt mondja a kedvesemnek,mindenéből kiforgatja váláskor.Ő fél újra a nulláról indulni,ez érthető.Lassan 13 éve vagyok a képbe,a hölgy tudott mindig is rólam.Azt is beismerte kedvesemnek,azért erőltette a házasságot,mert remélte én kilépek ebből a kapcsolatból.Jogos az igénye?????

  2010. 05. 28. - 02:56
 • Ibolya hozzászólása:

  Bonyolult válásnak nézek elébe. Segítséget kérnék előtte. Megegyeznénk, de nem tudjuk, hogyan kell osztozni a “vagyonon”. A házasságunk alatt a férj egyéni vállalkozóként üzemeltet egy üzletet. a vállalkozás csak mínuszt termel. Leltárt készítettünk mikor elköltöztem és a mérleg (apeh tartozás+hitel+ami pénzt, ingóságot elhoztam>üzlet+árukészlet+ingóságok így mínusz a vagyon. Én úgy gondolom, hogy nem csak az adósságon kellene osztozni, hanem a megszerzett vagyonon is, tehát a kettő különbözetén. mi ilyenkor az eljárás? mivel szerintem nekem kell fizetni, de én minimálbéren élek. Ja és még nem adtuk be a válókeresetet, de gyerektartást sem fizet a férjem, mert szerinte nem jár, mert még nem váltunk el!

  2010. 05. 29. - 21:12
 • Bakosné Erika hozzászólása:

  Kedves Ügyvéd úr!
  Az lenne a kérdésem,hogy férjemmel 10-éve lakunk együtt,7 éve vagyunk házasok.Van egy 3 hónapos kislányunk.Anyosom házában lakunk ami részben az övé is pontosan anyosom,a párom,én a kislánnyal,párom huga,és az öccse.A10 év alatt felujítottuk a házat,kiiskoláztattuk a két gyereket persze mindent hitelből.Mind a ketten fizetős iskolába jártak.A hugica most elköltözött,az öcsike nem dolgozik,igy anyagi gongyaink lettek.Anyósom nyugdilyas én gyesen vagyok párom minimálbéres.A férjem most ráált az én adósságaimra(nekiis vannak hitelei),hogy sok adósságot csináltam,és ezért el akar válni.Milyen lehetőségeim vannak,hogy ne kerüljek az utcára a gyerekkel?! Én egész végig leadtam a fizetésemet a 10 év alatt a közös kasszába így nem tudtam félrerakni semmit.Házassági szerződést nem írtunk.Remélem tud segíteni!Válaszát előre is köszönöm:Bakosné Erika

  2010. 06. 04. - 10:14
  • Mné Edit hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!

   16 éve élünk házasságban a férjemmel, két közös gyermekünk van. Férjemnek előző házasságából van egy gyermeke. Van egy ingatlanunk, amelyből nem szeretnénk, ha az előző házasságból született gyermek is örökölne majd. Kérdésem, hogyan lehet megoldani ezt a problémát? Ha a férjem lemond a saját részéről, a két közös gyermekünk javára, akkor van-e valamilyen módon öröklési joga az előző házasságból született gyermeknek? Lemondás a tulajdonrészről csak ügyvédnél történhet, vagy mi ennek a menete?
   Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

   2010. 09. 24. - 09:50
 • Nágelné Bettina hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Lenne néhány kérdésem!Már lassan 6 éve vagyunk házasok a férjemmel,van kettő fiunk,az egyik 4,5 éves a másik 17 hónapos,akivel gyesen vagyok!Válni szeretnék,mivel a férjemről kiderült mnegcsalt,nem először,másik okom az,hogy egyszerűen betegesen ragaszkodik,nem mehetek még a szomszédba se,mert leméri percre pontosan,például multkor 34 percet voltam át.Még azt sem mondhatja,hogy csavargok,mert annyira be vagyok már zárkózva,hogy boltba is nagyon ritkán megyek,csak az udvarra megyek ki a gyerekekkel,mert levegő csak kell nekik.Ő nem akar válni,sőt azt mondta,hogy ha én igen,akkor megütöm a bokám!A kérdésem a következő:Mivel én gyesen vagyok,a ygerekeimet szeretném,ha velem maradnának,erre mennyi esély van,ettől függetlenül velem maradhatnak?Mi van akkor,ha én a gyerekekkel elköltözök mondjuk albérletbe,mert az az igazság,hogy a házat is hagynám neki csak el tudjak válni tőle?Szóval a lényeg az,hogy milyen feltételeket kell ahhoz teljesítenem,hogy a gyerekek velem maradhassanak?
  Előre is köszönöm válaszát!
  Tisztelettel: Nágelné Bettina

  2010. 06. 28. - 15:19
  • Bea hozzászólása:

   Az én férjem is ugyanilyen!Engem is bezárna a lakásba,ha tehetné és ő is fenyeget,ha a válást szóba hozom.” gyerekünk van nekünk is és én is Gyesen vagyok még…

   2011. 08. 14. - 18:43
  • Benkő Gábor hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!
   A feleségemmel már 5 éve vissza fordíthatatlanul megromlott a házasságunk.Közös megegyezéssel szeretnénk elválni. Házasságunkból egy leány gyermek született 1991 április 22.-én.Ez én júniusában sikeresen le diplomázott.Kérdésem a következő! Ilyen esetben már az első tárgyaláson kimondják a válást?
   Válaszát köszönöm! Tisztelettel:Benkő Gábor.

   2013. 08. 16. - 19:32
   • GIDA hozzászólása:

    Közös megegyezés, nagykorú gyerek….jól kell beadni a keresetet.
    akkor 1 tárgyalás és vége
    szerintem ….

    2013. 09. 17. - 17:22
   • GIDA hozzászólása:

    Közös megegyezés, nagykorú gyerek….jól kell beadni a keresetet.
    akkor 1 tárgyalás és vége
    szerintem ….

    Első tárgyaláson akkor fejeződhet be a válás, ha a feleknek sikerül kibékülnie. A válás a házasság az első tárgyalásán akkor is befejeződik, ha a békítés nem vezetett eredményre, és
    1) a házastárs cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt áll, ismeretlen helyen tartózkodik, vagy más elháríthatatlan akadály miatt nem képes a bíróság előtt megjelenni, vagy
    2) a felek között a házassági életközösség legalább három éve úgy szakadt meg, hogy külön lakásban élnek, és igazolják azt, hogy a közös gyermek elhelyezését, eltartását a gyermek érdekében rendezték, vagy
    3) a házasságból közös kiskorú gyermek nem született.

    2013. 09. 17. - 17:25
 • B hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!

  Férjem elhagyott harmad ízben már egy 11 hónapos ikerpárral, majd közölte velem, házasságunk részéröl befejezödött, új barátnöjéhez költözik, válni akar. Meg is tette, elköltözött a házassági Anyakönyvi kivonatunkat pedig a héten kérte el. (kb. 2 hónapja élünk külön. A lakás amiben éltünk az én nevemen van, nem rég vettünk autót a hitele szintén az én nevemre lett felvéve. Gyerekelhelyezésben nincs köztünk vita, mert nem igazán töri magát a látogatásukkal kapcsolatban, abban biztos vagyok, hogy nem akarja öket egyedül nevelni. A problémám ill. kérdésem a következö. Hogyan biztosíthatnám, hogy a megbeszélt összeget amit gyerektartás címén ad jelenleg biztosan megkapjam addig is amig a válásunkat ki nem mondják? Köztünk lévö közös megegyezés, hogy az az összeg amit fizet magába foglalja az autohitel törlesztöjét (sosem ad annyit ami a megbeszélt) így az autót közösen használjuk. (történt már olyan, hogy a megbeszélt idöpontra nem hozta vissza és nekem két kisbabával bizony nagy szükségem van rá.) Erröl is lehet megállapodást kötni, hogy a közös autót hogyan osszuk meg? Hajlok természetesen mindenféle igazságos megegyezésre.
  Még egy kérdésem lenne, talán megérti… Miután sokszori megbocsájtás után sokadszorra vert át minket és nem tartja azt, amiben szóban megállapodtunk, származhat e hasznom abból, a lelki elégtételtleszámítva, ha hosszadalmassá válik a válásunk? (gondolok itt extra perköltségekre, stb) Vagy az ilyesmi nem javasolt? Valamint létezik e olyan ügyvéd, aki nem kér elöre pénzt csak a per befejeztével kell megfizetnie a “vesztesnek”? Pécsett élünk, gondolom elég nagy város ahoz, hogy ha létezik ilyen, itt megtaláljam. Köszönöm, hogy elolvasta a levelemet és ha tud, segít. Várom mielöbbi válaszát,
  Tisztelettel: “B”

  2010. 07. 10. - 20:49
 • Emilía hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Másfél éve váltam el ,közös megegyezéssel.Két kiskorú gyermekem maradt nálam.Szeretném tudni,hogy van e a volt férjemnek jóga van bele szólni abba ha el akarok költözni 100km távolabb,és hogy indíthat e gyerek elhelyezési pert ha a gyerekek nem szeretnének el költözni.A gyerekek 13 és 10 évesek dönthetek e helyettük,hogy hol éljünk.
  Tisztelettel Emilía

  2010. 07. 20. - 22:04
 • Erzsébet hozzászólása:

  Tiszteletem!
  Én egy 25 éves nö vagyok.2002.10.26-án esküdtünk,a házasságból van 2 gyermek.Gyermekelhejezési tárgyalás már volt.Apukánál vannak a kicsik.2005.01.06-án jöttem el a háztartásból,azóta külön élünk.Ilyen esetben nem választanak el minket autómatikusan?Várom válaszát.Köszönöm hogy idöt szánt rám:Erzsébet

  2010. 08. 21. - 01:37
 • edina hozzászólása:

  38 éves vagyok 20éves házasok vagyunk ami szinte 10éve nem működik!
  Azóta mondhatom folyamatos terolban élek .Fenyegetőzött a gyerekekkel idáig
  mivel a gyerekek betöltötték most a 18 évet úgydöntöttem elválok .
  Modhatom azt amióta ezt bejelentettem a gyerekeket teljesen ellenem fordította pedig a 18 év alatt nem volt arra példa hogy 1-szer is megpuszilja őket vagy játszon velük leüljön velük tanulni erre soha nem volt ideje.Az összes pénzünket
  amit megtakarítottunk leemelte a számláról!Allandóan fenyegetőzik hogy kicsinál
  feljelent minden hivatalos szervnél mert vállalkozó vagyok rám küldi az Apehkot !
  Addig nem nyugszik míg benem zárat az ideg osztályra és hasonlóak!A házakból nem fizet ki soha ha jön vevő mert meg vannak hírdetve elküldi őket!
  Szóval nem tudom mi tévő legyek ?Nem bírom sokáig úgy érzem összeroppanok
  Segítséget tanácsot szeretnék kérni
  köszönöm

  2010. 08. 21. - 17:35
  • J hozzászólása:

   béküljön ki a férjével, imádkozzon érte, szeresse őt, végezze el gyónását tisztuljon meg lelkileg és jobban tudja viselni ezeket a terheket. Üljenek le, beszéljék meg aztán ezeket.

   2016. 08. 31. - 22:03
 • név hozzászólása:

  Házasságot Budapest XXII. kerületében kötöttünk, viszont jelenleg Fejér-megyében élünk. Melyik bírósághoz kell fordulnom a válókeresettel?

  2010. 08. 25. - 10:18
 • Szűcs Róbert hozzászólása:

  Üdvözlöm!

  Szeretnénk elválni a feleségemmel, viszont felvettünk megelőlegezett szocpolt két gyerekre. Gyerek nem született ezért vissza kell fizetni az összeget a banknak.
  A kérdésem hogy tud e tanácsolni valamit ebben az esetben, hogyan intézzük a válást, illetve hogyan kell ilyenkor visszafizetni a szocpolt?

  Előre is Köszönöm!

  Szűcs Róbert

  2010. 08. 29. - 20:27
 • julia hozzászólása:

  Szeretnék elválni a férjem nem igazán akarja.Két lányunk van akiket én nevelek.A kérdésem lehet e problémám abbol hogy már lassan 1 éve külön élek a lányaimmal a szüleimnél viszont amit a szüleimtöl kaptunk a lakásba még nála vannak ö használja.Köszönöm!!

  2010. 09. 16. - 17:25
  • Katalin hozzászólása:

   Ha Julia Jutka vagy akkor szeretném megkérdezni tőled hogy miért nem beszélsz a férjeddel akitől az elmondásod szerint el szeretnél válni. Tudod csak úgy maguktól a problémák nem fognak megoldódni és szerintem a gyerekeknek ugyanúgy joguk van látni az apjukat mint az édesannyuk szeretetét élvezni. A te volt sógornőd.
   U.i.: ha nem az vagy akinek gondoltalak elnézésedet kérem!

   2010. 11. 15. - 23:16
  • barbara hozzászólása:

   ha el akarsz valni akor miert nem adod be a valopert te valakinek meg kel tenni az elso lepest es a gyerekeknek suksseguk van az apjukra is ugy mint az edesanyuknak

   2010. 11. 16. - 11:48
 • Zsuzsa hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!

  A több, mint 36 éve kötött házasságom első évét anyósháznál töltöttem, mindent ráhagyva a férjemre, ez lett a vesztem. Mire rájöttem, hogy minden bajt rám hárít és visszaél azzal, hogy 150 km-ről hozott el, késő volt. Minden évben válási cirkuszokat csinált, a gyerekeim meg sem vígasztalta, akár hogy sírtak. Persze csak játszott velünk, mint macska az egérrel, mert gyermektartást nem akart fizetni soha, megvárta, míg felnőttek a gyerekeink. Ő alig foglalkozott velük, kimutatták, hogy a fiút szeretik jobban, ez borzasztó volt a lányomnak. 24 év házasság után mondta, hogy vége, még a lányom utolsó évét sem várta meg, hogy befejezze a főiskolát. 1 évig egy szobában éltünk, utána albérletbe ment. Édesanyám lebetegedett, munkanélküli voltam, így hazamentem ápolni 5 évig. Őt visszahívtam az albérletből, hogy ne a gyereknek kelljen fizetni a rezsit. Ezzel is neki tettem jót, a lányom elővigyázatos volt, írt egy papírt, hogy én is 5 évig használhatom a lakást, így ő az anyja házába költözött le. Míg távol voltam utólag kiderült, hogy a lányom súlyos beteg lett, depressziós, személyiség zavara van, kórházból kórházba jár. Én ezt az ő szívtelen játszadozásának tudom be, mert legyógyszerezve is azzal ébredt a lányom, mi lesz, ha apa válik és kéri a lakás felét, hajléktalanok leszünk. Annyira eluralkodott a lányomon a betegség, hogy a főorvosa javaslatára részleges gondnokság alá helyeztük. A nagy beteg lányom hol nálam, hol náluk volt, vándorolt szegény, összeveszett mindenkivel, de a férjem az anyja házából ki is zárta, megtiltotta, hogy odamenjen a tudta nélkül. Mióta jobban van, de ő alig látogatta, teljesen rám testálta, mindent, a gyógyszert, a cigizést, teljes ellátást én állom – azóta már segíthet kutyát ellátni, virágokat ápolni nála, mikor elutazik a nőjéhez. A válást többször bedobja, olyankor szinte mindig kórházba kerül a lányom, de még nem adta be, sőt semmit nem csinál. Én levélben küldtem vagyonmegosztást anyukámtól, nem reagált rá. A kórházban a lányomnál találkozva kértem ne csinálja ezt, nem tudjuk kifizetni egymást, hagyja a gyerekekre a 37 négyzetméter lakásrészét, de nem. Most 1 hónapja jött ki a lányom a kórházból, kértem, hogy magától adjon olyan papírt, hogy itt élhet velem a lányom, ebben a tudatban élve hátha nem lesz újra kórházban, de ő összetépte a levelet. 13 éve hiteleket vett fel, 2005-ben Opel Corsa-t vett 5 évi hitelre, de még most sem fizette vissza, viszont megörökökte anyja házát, már arra is jelzálog-hitelt vett fel. Én az örökségemből felújítottam a lelakottan átvett lakásom, ráment az örökségem. A gyermekeimet csak én segítettem a bajban, ő nem. A lányom 1997-től a mai napig 1.500.000.- Ft-tal támogattam, a fiamat az életbiztosításommal, a lakástakarékommal, amit ő próbál visszaadni, mivel keres. A lányom 1 hónapot is alig bír végigdolgozni, én tartom el. Nekem csak ez a fél lakásom van, 6 órás pénztáros vagyok, a jövedelmem 60-65eFt. A férjem bányásznyugdíja 100.000-en felül van, de nem tudja beosztani. Én hogy fizessem ki őt? A gyámság alatt lévő lányát hová tesszük? A fiam már a saját kocsiját felajánlotta, azt használja, az övét ha eladná nem lenne olyan nagy anyagi gondja, kertes családi háza van. Tőlünk sajnálja az 55 négyzetméteres lakást? Segítségét kérem, mi a megoldás, de én 55 évesen ennyi fizetésre hitelt nem veszek fel és a lakást ha eladatják, nem kapok érte 1 szobásat sem, hová legyek, hogy a férjem nyugodtan éljen, nőzzön, a gyerekeit meg nem is támogatta soha? Kétségbe vagyok esve, nincs pénzem ügyvédre, nem is akarok válni, csak ez a fenyegetődzés szűnne már meg. Köszönettel: Zsuzsa

  2010. 10. 14. - 13:34
 • Zsuzsa24 hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Augusztusban voltunk 5 éves házasok, novemberben lesz egy éves a kisfiunk, de mióta ő megszületett sok változáson ment át az életünk és a férjem egyáltalán nem úgy foglalkozik velünk, ahogy a családjával kéne. Áprilistól OGY képviselő, a hét nagy részét távol tölti és amikor itthon van, akkor is olyan, mintha nem lenne. Már nincs egy kedves szava sem, úgy élünk, mint az öregek, akik leélték együtt az egész életüket és megszokásból vannak együtt. 24 éves vagyok és nem ilyen életről álmodtam, de most nem tudom mit tegyek. 16 éves koromtól vagyok vele, és félek az egyedüli élettől, de így sem tudom folytatni, beszélni meg nem lehet vele. Többször mondtam, hogy elmegyek, de akkor meg csak annyit mondott, hogy én mehetek, de a kicsi marad. Kérem adjon tanácsot mitévő legyek.

  Tisztelettel: Zsuzsa

  2010. 10. 18. - 10:48
  • Melinda hozzászólása:

   Üdvözlöm!
   A segítségét szeretném kérni abban, hogy ha én beadom a válópert az mennyi idő. Van egy 10 hónapos kisfiúnk anyósomékkal együtt élünk, de sajnos nem megy. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi az esélye annak hogy az apának ítélik a gyereket. Számít válás és a gyerekelhelyezés során, hogy a feleségnek kölcsöne van a bank felé. Előre is köszönöm!

   2011. 10. 26. - 15:21
 • zsolt hozzászólása:

  Tisztelt Űgyvéd Ur!

  Oktober 01-én volt az elsö tárgyalás a váloperemben!Mikorra várhato a 2. tárgyalás ha nov. elején adom be a kérelmem!Elöre is köszönöm válaszát!

  2010. 10. 26. - 12:37
 • ingryd hozzászólása:

  tisztelt ugyved ur!

  ferjemet ezelott 7 eve ismertem meg.2 honapja vagyunk torvenyesen is hazasok.mar 3 eve egyutt lakunk.de valami megszakadt bennem.nem ertem meg en sem de nem birom.es tudom hogy velem van a gond.depresszios vagyok evek ota………csak a szuleim mindvegig elvoltak a gondjaikkal.az elso akinek elmondtam a csaladi problemaimat az a ferjem volt es ezert is alakult ki koztunk ez a szoros kapcsolat.ami szerelemme valtozott.de a tarsadalmi szintunk kulonbozik.es en mindvegig megprobaltam valaki mas lenni mint aki vagyok.ez a szemelyisegzavaro depresszio egyik tunete ugy-e?es en mindvegig nem akartam eszrevenni mig megnem lett az eskuvo.es lattam hogyan neztek ram az emberek.pedig anyosom valamikor eszrevette,es figyelmeztette is a szuleimet,de azt hajtogattak hogy o nem normalis,hogy fut a 19 eves fiu utan………..azota en idegileg nagyon osszetortem,keptelen vagyok csaladalapitasra.mitevo legyek? nem ronthatom el az egesz eletet a ferjemnek.mi nem errol almodtunk.

  2010. 10. 30. - 19:14
 • Zé hozzászólása:

  Mindenkinek!
  A válás nem megoldás sajnos a feleségem válni akar pedig ő követett el házasság törést én megbocsátok neki mert szeretem és nem viccből vettem el.
  A házasság nagyon komoly és a problémák is lehetnek ilyenek de a megoldás a lényeg és az nem a válás egy régi könyv azt mondja: a szeretet mindent kitartással tűr és mindent elfedez
  A feleségem be adta a keresetet talán két hete de bizakodó vagyok és remélem újra együtt leszünk mert én nem fogok elválni
  Üdv mindenkinek!

  2010. 11. 22. - 20:52
 • Kristóf hozzászólása:

  Tiszteletem!

  Budapesten élek, elkészítettem a válókeresetet a fent említett tartalommal és hivatalos formában.
  Hova kell postáznom? Csak simán a Budapesti Bíróságnak?

  Köszönettel:
  Kristóf

  2010. 11. 26. - 09:11
 • Ilona hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr! Sajnos elég tapasztalatom van a válások tekintetében mert a közvetlen környezetemben már szinte mindenki elvált. Soha nem gondoltam hogy egyszer engem is utolér ez a szörnyűség. 38 éves vagyok a “férjem” 40. 20 éve vagyunk házasok, van két fiunk 10 és 20 évesek. Ezalatt a 20 év alatt nagyon sok minden megtörtént, többek között folyamatosan megcsalt többször is és rendszeresen ivott.Sokszor megfordult a fejemben, hogy elég volt befejezem vele, de mindig meggondoltam és megbocsátottam hiszen egy család vagyunk és nekem ez mindennél fontosabb volt. Talán az első 5 évünk ami felhőtlen volt, aztán egyre több rossz év jött.De mindig bíztam abban hogy majd minden rendben lesz majd csak változik valami. 5 éve belevágtunk házvásárlásba, felújításba. Persze tele lettünk kölcsönnel, és vele együtt még több gonddal. Ő folytatta ugyanazt az életet amit eddig. Idővel aztán elegem lett de akkor már azért nem léptem, mert az összes adósság az én nevemre került, és nem tudnám egyedül fizetni a hiteleket, fenntartani a házat és eltartani a gyerekeket. Így hát maradt minden a régibe, az anyagiak miatt. Aztán ma reggel elém állt és közölte, hogy beadta a válópert. Hát ennyit arról? hogy “egy jó asszony mindent megbocsájt”. Lehet, hogy nem kellett volna.
  Így karácsony előtt különösen jól esett. Nem tudom, hogy még mi lesz. De egyet tudok: Én nem akarok válni, és nem is fogok neki ebben segíteni. Nem Ő miatta, mert már meg kellett volna szabadulnom tőle rég, hanem az anyagi helyzetünk miatt. Mert ezzel a lépésével anyagilag ellehetetlenít bennünket a gyerekekkel.Kérem ha tud segítsen pár jó tanáccsal, hogy mit lehet ilyen esetben tenni, hogy talpon tudjak maradni egyedül a gyerekekkel. Segítségét előre is köszönöm. Üdvözlettel: Ilona

  2010. 12. 01. - 09:40
 • Nagy Gyöngyi hozzászólása:

  Tisztelt Űgyvéd Úr
  Lassan két éve különélek a férjemtől 14-évig éltünk a férjemmel együtt ebből 10-évet élettársi viszonyban és az utolsó 4évet házastársi viszonyban éltük férjem magatartása miatt én elhagytam és a gyermekünkell albérletbe költöztem.Egy éve beadtam a vállókeresetett és azóta 5 birosági meghalgatáson vagyunk túl ami eredménytelenül végzödött. Mindkettönknek fizetett jogi képviselője van de már feleslegesnek érzem azt is mert a per már nem rólunk hanem a ügyvédeink időhuzásárol szól. az 5 tárgyaláson sem gyermek elhelyezést sem tartásdíjat, sem vagyonmegosztában sem a házasság felbontásában nem hozott itéletett a bíróság. Első tárgyaláson a férjem úgygondolta nem akkar válni, második tárgyaláson már elakart válni de nem akar vagyonon osztozkodni azota minden ezt követő tárgyaláson hallasztást kért mert a jogi képviselője men tudta áttekinteni az általunk beadott válaszleveleket. Mindkettönknek ez a második házassága férjem első házasságából van egy 15 -és fia akiután tartásdíjat fizettünk és ezen felül úgyan úgy ellátuk anyagilag mint a közös gyermekünket.Férjem első vállásánál a bíróság a volt feleség részére tulajdon jogot jegyzet a férjem nevén lévő lakoingatlanra ezt én mint élettárs a saját lakóingatlanom eladásával megváltottam vagyis a volt feleség álltal felkínált összeget kifizettem. A kifizetett összegről ügyvédek jelenlétében és paír rögzítésével történt. A tulajdon jog megmaradt a férjemé csak az álltalam adott összeg kerül olyan címen rőgzítésre hogy ez a volt feleség kifizetésére került felhasználásra. És az is papíra kerűlt hogy ha a kapcsolatunk bármilyen ok miatt megromolna ezt az összeget a férjem köteles visszafizetni. Azóta több közös beruházást végeztünk az ingatlanon és körülötte én azeknek a beruházásoknak a felét kérem a lakóingatlan a férjem tulajdona a beruházásokról számlák vannak, minden közösen vásárolt használati doldoknak a felét otthagytam érteve szobabútor, konyhabútór és minden ami a hétköznapi életéhez kell. Ezekből minegyikből kettő volt és énis elhozhattam a saját dolgaimat.Mégis a férjem szerint nekem nem jár semmi mert én hagytam ott őt az ingatlanból nekérjek mert az az ő tulajdona. A bírónő aki eddig a tárgyalásunkat vezette most átadta az űgyet valaki másnak a távozása miatt 6 hónapja csak várom hogy töténjen valami a férjem havi 13-ezer forintott küld a gyereknek tartásdíj címén én nem boldogulok mert sem elvállva nem vagyunk sem együtt nem vagyunk munkahellyel rendelkezem de semit nem tudok lépni mert ahoz hogy saját lakásom legyen ahoz hitelre lenne szükségem a gyerek után semmilyen segélyt és támogatást nem kapok mert a férjemnek vagyona van. Meddig mehet még így és meddig ülhet a bíróság egy ügyön mire számíthatok.

  2011. 01. 03. - 13:23
 • Nagy Tímea hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Mi a férjemmel 2006ban házasodtunk össze,ebből a házasságból 2009ben született egy gyermek.Már a születése előtt is voltak gondjaink de amikor megszületett akkor éreztem azt h ezt be kell fejezni mert semmi nem volt fontos sem én sem a gyerek de minden más igen.2009 decemberében a férjem elköltözött a közös lakásunkból amit hitelre vettünk közösen fele-fele arányban megegyezve.De amióta elköltözött ezt a hitelt egyedül törlesztem.Kértem,h mivel közösen vettük fel a hitelt a felét legyen szíves törleszteni de ő nem hajlandó azzal az indokkal hogy ő nem lakik benne(május óta mi sem).Az lenne a kérdésem ha beadódik a válóper ezt hogy lehetne megoldani h neki semmi köze ne legyen a házhoz ha már ugye nem fizet bele egy fillért sem?A másik kérdésem pedig a gyerektartásra vonatkozik,ugyanis mi megegyeztünk egy összegben(15000ft)amit többször nem kapok meg.Ezért ha kérném a megállapítását akkor is kapnék ennyit?A keresete kb.80és10000ft körül van most,néha még több.Vagy ha beleírom a keresetlevélbe a konkrét összeget azt is elfogadják?
  Válaszát előre is köszönöm Üdvözlettel:Tímea

  2011. 01. 14. - 12:16
 • edit hozzászólása:

  sziasztok. szeretnék elválni 1997.-ben házasodtunk össze, de előtte 1996.-ban saját erőmből épitetem egy házat csak nem vagyok vele tisztában hogyha elválunk osztoznom kell a vagyonon amit még a házzaság allat egyedul szereztem előre is koszönöm.

  2011. 01. 23. - 18:51
 • edit hozzászólása:

  elnézést a házasság előtt szerzet vagyonrol van szó csak elirtam

  2011. 01. 23. - 18:52
 • G. MARIKA hozzászólása:

  Dr.Mészáros Ádám Úr!

  Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy szíveskedjen tanácsot adni abban, hogy
  a Hugom nevében szeretnék érdeklődeni, hogy februárban lessz egy éve hogy el vált a férje tőle,( mivel most tudtuk meg, hogy van barátnöje) mert Hugom nem szerette volna a vállást, de a férje a család kiírtásával mindenki megölésével fenyegette meg a Hugom, ha nem írja alá a papírokat, így ment el a vállóperre ahol szinte már minden elő volt készítve csak a papírokat kellett aláírni.

  A Hugom mindezt mostanaig titokban tartotta novemberig tovább eggyütt laktak, egy 10 éves kisfiuk van és bízott abban hátha kibékülnek, és azért nem mondta el senkinek mert az Édesapánk halálos beteg és betegsége elött mindenben Ők támogattak és fél ha meg tudja ennek hallatára fog meghalni a PAPA és ezt nem tudta volna elviselni.
  De sajnos most a Hugom is teljessen összeropant és nem tudjuk elviselni a szenvedését (a szülők még mindíg nem tudják így csak a család többi tagját vonta bele mivel novemberben el kellett költöznie a kertes családi házukból mert segíteni kellett a költözésnél és igy derült fény a férje dolgaira.
  13 éve vannak eggyütt 10 éve hazasok.
  A Férjnek volt egy 1 szobás öreg háza amit 800.000 Ft ér vasárolt a férj kb.15 -16 éve. Házasságuk alatt ehhez hozzá építettek és az öreg házra is új tető és az egész tetőtér szobák garázs lett építve most nagyon szép kb 25- 30 mill lett a ház értéke.Ezt a férj mondta még mikor minden jó volt.
  Most az lenne a probléma, hogy a Hugom úgy becsapta és a megfélemlítéssel elvette az eszét, úgy irták meg a papírokat, hogy a férjé maradt minden.

  Szóban igérte meg, az aláírás előtt, hogy a gyerekre iratja mind kettöjük nevéről a házat, de a hugom használhatja a garázst, a kertet rendezheti ott hagyhatja a fagyasztót a garázsba a bicigliket és ezzel vezette öt félre, (mert a férj kötelékek nélkül akart élni, azért akart elválni.) a hugom azt hitte így is fog müködni csak a Papa korházba volt egész nyáron tavaly (komába feküdt és mindíg ott volt mellette mert Ö lakott a legközelebb és ezt használta ki a férj.

  Arról nem írtam még, hogy a Hugomnak volt leánykorától amit a szülöktől kapott 1 másfél szobás lakása ami albérletbe volt mostanáig kiadva, és abból fedezték az új ház csekk-es törlesztéseket mostanáig.
  A férj kidobta októberben a lakókat, és 3 hét alatt elkellett költözni a Hugoméknak a családi házból. (Festés csö csere és minden felújítás után) ami
  1.5 milló-ba került a Hugomnak úgy hogy adósággal kezdte a külőn életett.

  A baj ezek után kezdődött ami még a Hugom kiborulásához vezetett, a kis fiu nem akar ott lakni az erkély nélküli négy fal közöti lakásban, és az Annyját szekálja menjenek haza, mér jöttek el az Aputól itt labdázni játszani stb nem lehet örökké csak menjenek, haza minden bárátjánk van udvar itt mért nincs.
  Ami már nem lehetséges eggyáltalán ugyanis még az udvárba sem teheti be a hugom a lábát ( amit meg igért neki, hogy használhatja. )mivel elköltözés után egy héten belül oda vitte a barátnőjét, a volt férj lakni és így 3 nap után még az udvari zarakat is lecserélte.
  A Hugom tavaly az Papától megkapta a betegsége miatt az autóját,
  ami a férjnél van az udvarbatan, hogy ne álljon az utcán, de már azért sem tud be menni,csak akkor ha a férj viszi ki az utcára.
  A közös autó is a férjnél maradt de arra még van elég sok törlesztő részlet de azt is eddig közössen fizették.

  Az volna a kérdésem, VAN-E LEHETŐSÉG EZEK UTÁN PER FELÚJÍTÁSRA vagy ügyvédet fogadni, ( amire most igazán nem sok pénz van)
  hogy valamit kaphasson a
  Hugom a közös vagyonból, mert adósággal kezdte az új életett és a férj csak 20 ezer Ft gyerektartást fizet.a CSALÁD KIÍRTÁSÁVAL ÚGY meglett a HUGOM
  félemlítve ,hogy inkább mindent áláírt, (de már az egész csalad fél tőle.)

  Köszönöm a segítségét, kérem Önt adjon tanácsot ha még lehetséges ezek után.
  Tisztelettel,
  G.MARIKA

  2011. 01. 24. - 13:00
 • imre hozzászólása:

  Most hétvégén derült ki,hogy 21 év házasság alatt minimum 3 férfival csalt meg a feleségem.Mindent megkapott,nem csak anyagilag,törődést,otthoni segítséget,házi munkát,külföldi nyaralásokat,virág csokrokat.Nem tudja miért.

  2011. 02. 14. - 06:16
 • Gaby hozzászólása:

  Tisztelt dr.Mészáros Ádám!!!

  Érdeklődni szeretnék,fél éve lakom együtt az élettársammal.Most fogja elindítani a válást.Szeretnék segítséget kérni hozzá.Nincs gyerek,5 évet voltak együtt,már egy jó ideje nem éltek együtt,nincs ingatlan,valószínűleg a párom lesz a felperes(a hölgy nem akarja közösen),csak polgári esküvő volt.Hogy fogjunk neki?Solymáron lakik a párom és a felesége is,melyik bírósághoz tartozunk?És van még egy probléma a hölgy(feleség) az adat változásokat nem jelentette be annak idején mikor meg volt az esküvő?Mi várható a hölgyre nézve,hogy az adatait nem változtatta meg?
  Válaszát nagyon szépen köszönöm.
  Tisztelettel:Gaby

  2011. 03. 02. - 10:54
 • liaama hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros Úr!

  Különös helyzetbe kerültem az utóbbi időben, és ez az ami határozottá tett. Az egész 7-8 éve kezdődött, amikor utoljára éltünk házaséletet. Azóta minden rosszabbá vált,(nem mintha előtte tökéletes lett volna) anyósom akkor is meg azóta is kisebb-nagyobb gondot okozott. Saját lakásunk sosem volt, önkormányzati lakásban élünk, 2 gyermekünkkel, akik már 20 és 17 évesek, de egyetemre illt. iskolába járnak. Két évvel ezelőtt, mindketten munkanélküliek lettünk, adósságokat halmoztunk fel, majd egy évig, mígnem én külföldön vállaltam munkát, és így a keresetemnek köszönve lassan, de kilábaltunk belőle. Minden második hónapban járok haza. előfordult hogy anyósom a megérkezésemkor már ott volt. Ez magában nem lenne még annyira vészes egy néhány napra el lehet viselni, de a kis 52 m2 1+2 szobás kicsi konyhás lakásban most már távollétemben is 3 hetet ott tartózkodott, meg mikor otthon voltam akkor is ott volt, és még ott is maradt. Mivel nem igazán van helyünk, így az én – már amúgy is ő általa használt fekvőhelyemet foglalta el( a francia ágyon), nekem a pici szoba padlóján elhelyezett matrac jutott. Ez most már elviselhetetlenné vált, mivel a férjem közalkalmazotti fizetéséből nem sokra megy, így az én keresetemből, kérdezetlenül, odaköltözteti az anyját,( holott a férjem bátyjának 2 háza is van)és elvárják a fiával-férjemmel hogy tartsam el őket, küldjem a pénzt haza. .A gyerekeimnek úgy főz, hogy amit a férjem kér és szeret az van, a gyerekeimmel csak vitáznak, most már ketten nem csak az apjuk- van hátvéd a kicsi fiacskájának. Tehát, nem igazán van ott az unokáinak segíteni mosni, főzni takarítani, hanem ellentéteket szítani köztük-köztünk. A fiam a helyzeteket úgy oldja meg,hogy elmegy otthonról, iskola után, este megy haza, a lány bezárkózik a szobájába, mivel a nagyszobában ahol ők vannak, állandóan zavarják, így csak viták keletkeznek. Én itt vagyok külföldön, és semmit sem bírok intézni. Amikor otthon voltam felvetettem a kérdést vagy ő költözik az anyjával, vagy mi a gyerekekkel, de nem reagált, csak sutyorgott az anyjával. Most már nagyon megelégeltem az egészet, és elhatároztam, beadom a válókeresetet. Az önkormányzati lakásból ha mi költöznénk, a fiam még 17, nem nagykorú, a lányom egyetemista, nem lennének felnőtt felügyelet alatt állandóan számít ez valamit?
  Békíthetetlen indoknak tartom, így egy ,az első tárgyalással szeretnék véget vetni ennek az 1990-ben vajdaságban kötött házasságnak. Milyen esélyeim vannak ehhez?
  Nem szívesen teregetem ki a szennyest, de a hosszú, évek óta kimaradt nemi élet menopauzát idézett elő nálam, és persze teljes elidegenülést, így gondolom érthető hogy nem azért dolgozom távol a gyerekeimtől, hogy anyósomnak legyen hol élnie, hanem hogy a gyerekeimnek legyen jobb.
  Várom válaszát, amennyiben el tud igazodni, ezen a furcsa, összegubancolt helyzeten.
  Üdv Lia

  2011. 03. 14. - 23:37
 • katalin hozzászólása:

  tisztelt ügyvéd úr 1 éve hogy beadtam a válást,közös megeggyezéssel.a békitö rárgyalásra eljött.azota 3 szor nem jelent meg.6 honapja élettársa van.egy 5 éves kislányunk van és három nagykoru.szeretném tudni meddig huzodhat el a válás. már a fiaimat ts beidézték tanunak mégsem cálasztottak el. köszönettel:katalin

  2011. 04. 09. - 21:54
 • Tisztelt ügyvéd úr! hozzászólása:

  A párom tavaly szeptemberbe adta be a válását, úgy volt, hogy közös megegyezéssel elválnak és a vagyonmegosztást külön fog történni. Erre fel a neje most minden téren mint pedig a gyerektartás terén próbál akadékoskodni. Kérdem én Öntől, hogy meddig húzódhat el így egy válás. Előre is köszönöm a válaszát.

  Tisztelettel:Betti

  2011. 04. 11. - 07:24
 • csak en hozzászólása:

  Halló, halló figyelem!

  Nem veszitek észre, hogy senki sem válaszol?????

  2011. 05. 11. - 16:46
 • Én hozzászólása:

  De észrevettem.
  Úgy látom én is, hogy itt mindenki csak úgy kiteregeti a családi gondját-baját.
  És nincs rá visszhang.
  Azt hiszem túl sok a blogoló feladata és nem ér rá felelgetni. Illetve, mindenkinek személyesen címezve ír a megadott elérhetőségre. Ez a jobbik eset.

  2011. 08. 23. - 15:58
 • Ébresztő Mészáros FASZ hozzászólása:

  Hé Mészáros faszkalap !!!

  Baszol válaszolni mi ?
  A marketing lószarodat meg nyomod mi ?

  Te is egy pénzéhes kis köcsög zsidó vagy, ahogy az a pofádon is nagyon jól látszik.
  A Te fajtád él és virul, a nyomorult csóró munkás pedig, akinek még a kibaszott házassága sem sikerült, azt meg válaszra sem méltatod ?

  AKKOR NEM KELL a ZSIDÓ HAZUG marketing dumád és szüntesd meg az oldaladat TE PARASZT !!!!

  Kerülj a pokolba (ahol már az izraeli őseid nagyon várnak), váljál el és menjen tönkre a céget is + legyél homeless.

  Ez az én INGYENES kívánságom NEKED.
  // és még az email címed sem kell ///

  2011. 08. 27. - 21:20
 • törzsőrmester hozzászólása:

  Tisztelt Doktor Úr!

  nicknéven mutatkozom be, törzsőrmester. Tehát: ezúton köszönöm a lehetőséget, mert már valóban nem tudom mit tegyek.

  a tényállás, röviden. Én 34 éves férfi vagyok. rendvédelmi szervnél dolgozok, bevetési egységnél. feleségem 31 éves. 2 gyermekünk van, egy 1,5 éves Nóri és egy 2 hónapos Noémi kislányunk. a gondok az alábbiak:

  feleségem nagyon gyakran, már-már szinte nap mint nap veszekszik, kiabál, alpári módon üvöltözik velem szinte szó szerint aláz engem.( bárhol vagyunk, otthon, vagy boltban,utcán ).

  6 éve vagyunk együtt, ebből házasok 5 éve. kb 2 – 2,5 éve.

  viselkedésének fő oka állítása szerint az, hogy én itthon semmit nem segítek neki. ezzel párhuzamosan teljesen elhidegült tőlem. semmi ölelés, semmi puszilgatás, semmi fizikai érintés. mintha idegen lennék neki.

  tény: kevesebbet segítek mint elvárható. azonban ez sem igaz teljesen. mivel a gyerekekkel játszom, sétálok velük, bevásárolok, fürdetem őket. imádom a gyerekeimet, esetenként egyéb itthoni munkát elvégzem, mint pl. barkács munka. bár elég fakezű vagyok ezekhez.

  Ugyanakkor a munkahelyemből adódóan rengeteget kell dolgozni, éjjel – nappal. munkám során állandó stressznek, és maximális
  odafigyelés szükséges, ahol semmit nem lehet hibázni. ebből fakadóan nyilvánvaló hogy állandóan fáradt ás álmos vagyok. nem iszom egyáltalán, mindig hazasietek a munkából. nem szerencsejátékozok, nem csavargok, nem nőzök, nem drogozok. feleségem különféle női portálokon fórumozik más anyukákkal ahol kibeszél engem, természetesen a valóságot ferdítve, merőben ellentétesen a való élettel.
  ott el is neveztek engem “porfogónak”
  nem elhanyagolható, hogy a feleségem otthon csak ritkán mosogat, ritkán takarít, és mosni is csak akkor amikor megtelik a szennyes ruha tartó. hozzátartozik, hogy a feleségem szülei 8 éves korában elváltak, és az apját utálja. őszintén szólva nehezen válnék meg a gyermekeimtől, pontosabban nem áll módomban elhagyni a gyerekeimet.

  kérem, hogy adjon tanácsot mitévő legyek.

  2011. 09. 17. - 20:03
 • Anna hozzászólása:

  Tisztelt Doktor Úr!

  Az lenne a kérdésem, hogy ha nincs gyermekünk és nem jelenik meg a férj az első tárgyaláson, akkor lezárhatják-e a házasságot már ez alkalommal, vagy mindenképpen szükség lesz több tárgyalásra?

  Anna

  2011. 10. 15. - 11:48
 • Jónás Elek hozzászólása:

  Ahogy a cikket olvasom már rá is jövők Magyarország egyik fő problémájára:
  “4. és további tárgyalások”. Mégis mi a fenének? Egy szép történet is bekezdésre, tárgyalásra és befejezésre tagolódik. Mi a nyűnek kell a bíróságoknak 5. 6. 7. meg ki tudja még hanyadik tárgyalást is tartani amikor az első három tárgyalás során már minden bizonyíték a kezükben lehet és a válóperes felek a szükséges KT-n meg igazságügyi szakértői vizsgálaton is túl vannak?

  Ja, hogy a bíróknak is meg kell élni valamiből meg az ügyvédeket is pénzelni kell? Minél tovább tart egy ügy annál több pénzt kaszálhat az ügyvéd. Egy olyan személy aki történetesen rohadtul nem jó semmire csak arra, hogyha a kedves ügyfele akár nyer vagy veszít széttárja a karját és számla nélkül kérje a tiszteletdíját és nulla stratégiai készséggel rendelkeznek. Nem árt tudni, hogy egy ügyvéd az égvilágon semmi mást nem csinál csupán utána néz a jelenlegi törvényeknek, amelyre egy egészséges gondolkodású ember is képes ;) Az ügyvéd nem mást mint egy pénzelnyelő automata.

  Hölgyeknek: ha bontóperben vagytok és gyermekelhelyezés a tét akkor megnyugodhattok mert számotokra a rizikó nagyon alacsony. A felmérések alapján itt Magyarországon a bíróságok 98% anyának ítélik a gyerekeket, a gyerekek valós érdekétől teljesen függetlenül. Biztosan tapasztaltátok már a Gyermekvédelmi Központok és a Gyámhatóság irányotokba való precíz, gyors és elfogult mentalitását.

  Férfiaknak: úgy döntöttél beadod a válópert? Hát . . . a jelenlegi törvényeknek és bírói gyakorlatoknak köszönhetően ha szeretnéd, hogy a gyermeket is nálad helyezzék el arra bizony szinte semmi esély nincs. Ha végig gondolod sokkal nagyobb az esélyed, hogy egy lottón megüsd az ötöst :)

  Nos de elmagyarázom miért is van ám ez a helyzet. Bizonyára rajtam kívül is mindenki más már érzékelte a rideg valós tényeket miszerint Magyarország
  a közjegyzők, ügyvédek és rendőrök országa. A születési adatokkal is biztosan mindenki tisztában van ha más nem értesül róla a médiából. A születendő csöppségek statisztikája a következő: több lánynemű születik mint fiú!

  Feltehetjük tehát a kérdést, vajon miért is rekedhetett meg a CSJT a maga 1952 -es Rákosi rendszerbeli szintjén? Komoly téma, hiszen olyan törvénytábláról van szó, amelyhez már idestova 59 éve nem igen nyúltak hozzá.

  De hát miért is nyúlnának hozzá, s miért is foglalkoznának ezzel az égbemenően óriási társadalmi problémával mikor a lényeg a SZAVAZATOKBAN van?

  Huuu anyám Te jó ég már meg is van a politikai elit prioritása:
  1. Cigányok – ők állnak az első helyen őket támogatni kell, hiszen rengeteg szavazatot belehet ám rajtuk keresztül kasszírozni. S ügye egy szavazat leadásához írni sem kell csak X-elni oszt jól van ;)
  2. Nyugdíjasok – bizony a demográfiai változásoknak köszönhetően egyre tovább élünk, ami éppenséggel nem rossz hiszen az emberiség javát szolgálja, de a politikai elit számára ez bőséges dézsmát jelent amihez felelőtlen ígérgetéseikkel jutnak.
  3. Nők – nos igen ha a csöppségek között több lánynemű egyed születik akkor értelemszerű, hogy a női nem nagyobb szavazói bázist jelent. Ennek értelmében pedig melyik lenne az a dilettáns kormány amely változtatna úgy a CSJT -n, hogy modernizálja a társadalom valós igényeit, s elsősorban ami a legfontosabb kellene, hogy legyen ezen keresztül rendbe tenné a gyermekvédelmi rendszert is amely igencsak katasztrófa idejét éli?

  Radikális portálokon olvasható (nem az én személyes véleményem), hogy bizony a zsidók a nyakunkra tették a cigányságot és a velük való problémákat.
  Ez akár igaz akár nem, különösen nem érdekel mert maximum egy társadalmon belüli érdek vagy eszmecsoportokat oszt meg.

  De azért az már nonszensz, hogy 59 éve kőkeményen dolgoznak azon is, hogy a társadalmon belül a női nemet és a férfi nemet is egymástól taszítsák. S itt nem arra akarok kilyukadni, hogy egy válófélben levő pár fejéhez stukkert szorítanak, hogy váljanak el. Inkább arra akarok kilyukadni, hogy direkt olyan törvényeket találnak ki amellyel nemhogy megkönnyítenék a gyermekek érdekében a válóperes ügyeket hanem még rá is tesznek egy lapáttal.

  A születési statisztikák alapján működő Magyar Kormány már így is a nőket támogatja orrba szájba, s a sok feminista mozgalom médiumai pedig erre még ráraknak jó pár lapáttal.

  Szokták mondani nagymamáink: hmmm régen nem voltak ilyen gondok. Nos igen régen még nem árusítottuk ki az országot, régen nem adtunk kedvezményeket multinacionális cégeknek, hogy aztán bejöjjenek és az összes gazdasági javakat innen elvigyék munkalehetőséget viszont csak bemutatóban teremtsenek.

  Régen rend volt a családokban. A férfi tudta mi a dolga és a nő is. Ez az egyensúly megbomlott aminek következtében a válóperes ügyek száma is hatványozottan nőtt.

  Minden össze függ mindennel . . . visszaszerezni az elcsaklizott pénzünket és lehetőségeinket már nem olyan egyszerű feladat. Hosszú évtizedek kemény munkájával talán lenne rá lehetőség. De addig amíg ezen nem tudunk munkálkodni legalább a parlamentben valamelyik pártnak legyen már annyi esze, hogy elsődlegesen az emberei értékeket vegye alapul és igazítsa már ezt a redves CSJT a mai modern társadalom igényeihez.

  Ohhh igen, Dr. Kőrösi Andrásnak is (LB elnöke) nagyra törő tervei voltak a CSJT változtatása területén mégsem lett belőle semmi. Vajon miért?!

  Az általam Youtube -on talált videóanyag szerintem elég jól ábrázolja hazánk siralmas és érdekeken, valamint kényelmen alapuló gusztustalan gyermekvédelmi rendszerét:

  http://www.youtube.com/watch?v=nUg6btZsaP8

  2011. 10. 17. - 16:23
 • Eva hozzászólása:

  Azt szeretnem kerdezni,h mennyi ido korulbelul amig a birosag beidez a valashoz,es h lehet -e ezt felgyorsitani,mert mi kulfoldon elunk,es max 2 hetre tudunk hazamenni,jo lenne ennyi ido alatt elintezni valahogy.Van erre vmi mod?valaszat elore is koszonom,EVA

  2011. 10. 21. - 21:10
 • fülep mária hozzászólása:

  Tisztelt olvasók

  Én a férjemmel 5 éve vagyunk házassok lassan 3 hete adtam be a válópert, de ő nem akar eljönni.Most van egy új párkapcsolatom akit nagyon szeretek és a másiktól mindenképpen elszeretnék válni,mert nem vagyok hajlandó egy fedél felett élni vele,mert sok fájdalmat,szenvedést és veréseket éltem át az 5 év alatt,de a saját lakásomból nehogy én menjek el.Gyermekünk nincs.Ezért várom minnél előbb válaszokat és segítségüket,mert nincs keresetem neki 2 hetente van keresete.Alanyi jogon kértem a tárgyalást.5 évve vagyok munkanélküli és tavaly óta egy forintott nem kapok az államtól ha valaki tud kérem segítsenek számomra fontos lenne.Az uram semmi pénzt nem ad nekem. napról-napra élek .Nehéz anyagi körülmények között.Tisztelettel Fülep Mária

  2011. 10. 24. - 15:15
 • Ferenc hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Két kérdésben szeretném a segítségét kérni a válókeresettel kapcsolatban:
  1./ közös megegyezéssel szeretnénk elválni, az ingó és ingatlan vagyon megosztásában meg tudunk egyezni. Kérdésem az ingatlannal kapcsolatban merült fel. Jelenleg és a jelenlegi ingatlan piaci viszonyokra figyelemmel még a válás kimondása után is valameddig a közös családi házunkban fogunk együtt élni, egészen addig amíg nem tudjuk azt értékesíteni. Az a kérdésem, hogy a keresetlevélben a fent vázolt esetben kell-e szerepeltetni azt, hogy milyen részarányban kívánjuk megosztani az ingatlan majdani értékesítéséből származó összeget, vagy ebben az esetben erre nem kell kitérni a keresetlevélben és a bíróság sem fog rendelkezni erről a kérdésről? Esetleg elegendő a majdani adás-vételi szerződésben meghatározni a feleknek járó összeget?

  2./ Második kérdésem a közös gyermekünkkel kapcsolatos. Ő hamarosan betölti 18. életévét. Az Ő esetében is meg kell állapodni a gyermek elhelyezésében, felügyelet gyakorlásban, láthatásban és ezeknek szerepelnie kell a keresetben is? Vagy elegendő “csak” a gyerektartás összegében megállapodni és ennek jóváhagyását kérni a keresetben?

  Előre is köszönöm válaszát!

  Tisztelettel: Ferenc

  2011. 11. 03. - 21:23
 • Csilla hozzászólása:

  Kedves Ügyvéd Úr!

  Egy kis értékű lakással rendelkezem, amely egy külterületi telken található, lakásnak nem minősül, gazdasági épületként kértünk rá építési engedélyt.
  Egy 16 éves fiam van.
  Az ingatlan felének értéke nyilvánvalóan nem lenne elég arra, hogy lakást vegyek belőle magamnak és a fiamnak, elköltözni nincs hova, fizetni nem tudok, mert nincs miből.
  Kérdésem az, hogy ilyen esetben dönthet-e úgy a bíróság, hogy kötelez arra, hogy a lakást eladjam , magyarán kirakhatnak-e az utcára egy kiskorú gyerekkel?

  Köszönettel:
  Csilla

  2011. 11. 12. - 20:14
 • Muci hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Válni készülök a férjemtől. A házból ahol eddig laktam, én költözöm el, a fiam marad ott a férjemmel és a férjem szüleivel. A fiú 20 éves, fizetős főiskolára jár, amit a nagyszülei hatására választott az államilag finanszírozott helyett, válás estén kell-e fizetnem tartásdíjat, és ha igen, mennyit?
  A házon 100 milliós hitel van, ami nagyobb, mint a ház értéke a deviza árfolyamának változásai miatt. Amíg együtt laktunk, én is fizettem a törlesztőrészleteket, a berendezési tárgyakban az én fizetésem is benne van. Tarthatok-e igényt valamire, ha én hagyom ott a házat nekik, és ilyen magas a hitel rajta? A hitel negyede az én nevemen van, a válással automatikusan kikerülök-e a hitelből?

  2011. 11. 14. - 18:31
  • Tera hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr! Válni akarok,mert a férjem kb. 5 éve annyira megváltozott.
   hogy már nem bírom a sok hülyeségét.Külön bankszámlát nyitott magának,ahová
   folyósitják a nyugdíját.Pénzt nem adott ,csak nagyon ritkán a konyhára.
   Nekem van kevés megtakaritott pénzem a bankban.A kérdésem az lenne,hogy én
   a saját pénzemmel tehetek bármit,a válás kimondása előtt,pl.oda ajándékozom az unokámnak v. teszek egy körútat valamerre.???
   Tisztelettel várom válaszát,előre is köszönöm.

   2011. 12. 26. - 14:34
 • Valaki hozzászólása:

  Mélyen tisztelt emberek!

  Komolyan senkinek nem tűnik fel hogy a kérdéseket nem hozzászólásként kell elküldeni hanem levélként? Senkinek nem tűnt fel hogy egy válasz sem érkezett?

  Egy elkezdi a hülyeséget, 100 folytatja?

  Gondolkodjunk már..

  2011. 11. 24. - 23:18
 • Valaki hozzászólása:

  Mélyen tisztelt emberek!

  Komolyan senkinek nem tűnik fel hogy a kérdéseket nem hozzászólásként kell elküldeni hanem levélként? Senkinek nem tűnt fel hogy egy válasz sem érkezett?

  Egy elkezdi a hülyeséget, 100 folytatja?

  Gondolkodjunk már..

  2011. 11. 24. - 23:18
 • Városi Erika hozzászólása:

  Tiszteletem!
  Ha valaki elválik, akkor nem kell aláírnia valami papírt?? akor hogy kerül le a nő nevéről az xy-né??? És egyáltalán lehetséges, hogy a bíró kihirdeti, megküldi 3.rendű alperesnek fellebbezésre, és senki nem ír alá semmilyen papírt???
  Nagyon fontos lenne!!!!!!
  Előre is nagyon szépen köszönöm!!!

  2011. 11. 28. - 12:23
 • Mányik István hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Tegnap volt a válóperi tárgyalásunk, amelyen én nem jelentem meg. Én vagyok az alperes. Ugyanis az a ház amelyben együtt éltünk, van egy 15 éves gyermekünk is, az az én tulajdonomban van. Családi örökség. És a feleségem igényt tart 3/4 részére. Jogosan? Kérem segitsen.

  2012. 01. 10. - 11:03
  • Merlin hozzászólása:

   Natasa szerint: deemebcr 14, 2010 – 10:16 de.szia Nikolas neked szurkolok e9s reme9lem hogy te nyersz mert mege9rdemled jf3 hangod van e9s jf3 e9nekelsz e9s sok sikert e9s ve1rlak szombaton a tv-be hajre1!!!!:):) Ve1lasz

   2012. 05. 01. - 14:05
 • Martins Whitfield hozzászólása:

  Helló,
  Ön gondolt korszerűsítése a házad? Keres pénzt, hogy egyértelmű a számlák? Keres pénzt, hogy megvásárol egy új autót? Vagy pénz kell kiterjeszteni, vagy elkezdheti felépíteni saját üzletét? stb kínálunk Privát kölcsön, Kereskedelmi és személyi hitelek nagyon minimális Éves kamat olyan alacsony, mint 5%-át egy 1 éves és 30 év törlesztés időtartama időszak bármely részén a világnak. Adunk kölcsönt tartományon belül € 5,000.00 Euro € 1,000,000.00 Euro. A hiteleket is biztosított a maximális biztonság elsődleges célunk, a mi vezető célja, hogy segítségével a szolgáltatást, amit megérdemelnek, mi a program a leggyorsabb módja annak, hogy mire van szüksége egy pillanat. Csökkentse a kifizetések, amelyek megkönnyítik a törzs a havi költségeket. Gain rugalmasság, amely segítségével bármilyen célra – a vakáció, az oktatáshoz, az egyedi vásárlások. Az érdekelt kérelmezők hívjon minket a következő címen: info.loanservicecompany@yahoo.com

  Üdvözlettel,
  Mr. Martins Whitfield

  2012. 01. 19. - 01:19
 • Kitty hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  A Párom válópere folyamatban van.A felperessel két közös gyermek született a házasságból.A nagyobbik leányzó(9éves) a páromnál van a kisebbik fiú(1év6hónapos) az édesanyánál.Még tart a gyermek elhelyezési per is az igazságügyi szakértő azt állapította meg,hogy a gyermek megfelelő helyen van az édesapánál és nem indokolt a jelenlegi környezetéből való kiszakítás!Ezt az édesanya nem tudja elfogadni és mivel Ő úgy gondolja az ügyvédje nem áll ki mellette,vissza mondta a megbízást és másik ügyvédet fogadott!A határidőt túllépte azaz nem nyújtott be nyilatkozatot a szakértő vizsgálat eredményére vonatkozóan!Van lehetősége fellebbezésre?Sajnos már fél éve nálunk van a kislány és még mindig nem hajlandó az édesanya aláírni a lakcímkártya módosító adatlapot tartózkodási hely módosítására vonatkozóan,erre lenne szükségünk a családi pótlék utólagos vissza igényléséhez!(De sajnos úgy tűnik az apának nincs joga,mert amennyi papírral már igazoltuk,hogy mióta lakik velünk a kislány,úgy gondolom elégnek kellene lennie!)A következő kérdésem az lenne,mire kötelezhetők a felek vagyon megosztásnál a bíró befolyásolhatja a folyamatot vagy csak is a közös megegyezés a cél!?A gyermek biztonságának megteremtése szerepet játszhat-e a döntésben?
  Előre is köszönöm a segítségét!

  2012. 01. 30. - 16:20
 • Polomi Mónika hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  A kérdésem a következő lenne.A férjemmel 2006.08.12.-én
  házasodtunk össze születési helyünkön Mátészalkán.
  Közel 2 és 1/2 éve külön élünk,mindketten más kapcsolatban.
  Közös gyerek,vagyon,ingóság nincsen.Közös megegyezéssel szeretnénk elválni.Nekem időközben budapesti állandó
  lakcímem lett (3.ker),neki továbbra is maradt a mátészalkai cím.
  Beadható e a válóper Budapestre,és lehet e itt a tárgyalás ha nem itt
  házasodtunk össze,illetve a fennt említett adatok vannak érvényben???
  Válaszát előre is köszönöm.

  Tiszelettel:Polomi Mónika

  2012. 02. 27. - 12:45
 • Ervin hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  A kérdésem a következő lenne. 2004-ben házasodtunk össze feleségemmel. 2 gyermekünk van, mindenben megegyeztünk, nincsenek gyerkeelhelyezési vagy anyagi vitáink. Mi az a legrövidebb idő és eljárás ami szükséges a házasság felbontásához?

  Üdvözlettel

  2012. 04. 11. - 11:38
 • Bea hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!A páromék 12 éve házasok,de 5 éve már ,hogy megismerkedtünk és együtt élünk.Tudom,nem teljesen helyes dolog!Van egy kislánya,aki a mamával lakik,és havonta küldünk pénzt az eltartásához,mert a feleség nem dolgozik.A lakás amiben élnek,a férj nevén van,ajándékozás címszó alatt kapta a szülőktől.Van egy autó ami közös szerzemény,azonkívül a bútorok vannak még.A feleség nem is dolgozott talán összesen fél évet.Szeretném kérdezni,ha a férj beadja a válókeresetet,mit követelhet jogilag a feleség?Azonkívül szeretném még kérdezni,hogy van e rá esély,hogy a kislányukat esetleg mi nevelhessük,ha a feleség nem tudja eltartani.Válaszát várva,előre is köszönöm a segítséget!Tisztelettel:Beáta!

  2012. 04. 21. - 19:13
 • Éva hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  13 éve élek együtt (nem regisztrált élettárs) a párommal. Ebből 4 év sajnos az ő alkoholizmusával telt. Szerencsére sikerült letennie a poharat. Ezen idő alatt én tartottam el, a fizetését elitta, játék gépezte, sokszor az én fizetésemből is elvett.(Tanúk vannak rá, a családját is többször meglopta, becsapta.)
  A kijózanodása (?) után kb. három év alatt 8 banktól vett fel közös megbeszélés nélkül (tudtomon kívül) közel 4 millió forintot. Ezután a szülei segítségével (1,5 millió ft )vettünk egy lakást. Ez az ő nevén van, én mint családtag vagyok bejelentve. Tehát + 5 millió forint lakáshitel. (A lakás kb 9 milliót ér, + a berendezés)A horribilis adósság kiváltására és a felhalmozódott egyéb adósságok kiváltására felvettem 4 millió forint hitelt. Ő kényszerített rá illetve muszáj volt kifizetni a közüzemi tartozást, költözést, bútort, banki elmaradásokat, átírást illetve mivel az ő fizetése a hitel törlesztésekre ment el, minden mást amit tudtam én fizettem. Ez a bankszámla forgalmunkból kiderül. Most 14 év után elvesztettem a munkahelyemet. Félállásban havi 40ezer forintot keresek… A hiteleimet felmondták. A páromról kiderült, hogy egy másik nővel megcsalt, vele akar új életet kezdeni. És most arra akar kényszeríteni, hogy egy szál bőrönddel menjek el a lakásából. Hogyan védekezhetek becsületesen, jogi eszközökkel? Sem munkám, sem lakásom, csak -3 millió forint adósság a nevemen, és amit abból vásároltunk az is az övé. Vagy ez nem jogi, hanem erkölcsi kategória? Sajnos ettől félek, de kérem, cáfolja meg. Hová, hogyan fordulhatok? Köszönettel és reménykedve. Éva

  2012. 04. 23. - 19:40
 • Melinda hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy a keresetlevélben ki kell-e térni a általunk felvett hitelre? A problémám, hogy az én – saját – ingatlanomra került a jelzáloghitel, de a hitel velvevője a házastársam. A hitel összegét felesben fizetjük. Nyilván a törlesztőrészletek (pontos) fizetése miatt érdekes számomra e kérdés.

  Válaszát előre is köszönöm.

  2012. 05. 14. - 12:01
 • Éva hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  18 éve vagyunk házasok.Két gyermekünk van, 12 és 16 évesek.A férjem családi örökségéből származó családi házban élünk.(értéke kb.45 millió Ft.Van még egy lakás,szintén az ő ági vagyonából vásárolva 14 évvel ezelőtt kb.24 millió Ft).Minden ingatlan az ő nevén van.Jövedelme minimálbér volt mindig, mivel vállalkozóként dolgozott.Közalkalmazottként az én jövedelmem 130.000.-Ft volt ,terhelhető hitelekkel, ezért folyamatosan nőtt az adósságunk, amelynek jelentős részét én fizetem,illetve az édesanyám alkása,és a két ingatlan is meg van terhelve kisebb összegekkel.Vagyonközösség soha nem alakult ki közöttünk, a jövedelmi viszonyait titkolta, míg az én anyagi helyzetem tisztázott volt.Most szeretnék elválni, de mivel a jövedelmem nagy részét hiteltörlesztésre fordítom,nincs lehetőségem önálló lakást igénybe venni. A gyermekek közül az egyik biztosan, a másik talán velem jönne.Bankszámlakivonatokkal igazolni tudom, hogy a felvett hiteleket nem a saját célomra, hanem a háztartási költségek fedezésére fordítottam.Milyen kilátásaim vannak a válóper során?Kötelezhető-e a férjem a hitelek felének átvállalására, és számunkra lakhatás biztosítására?Köszönettel:Éva

  2012. 07. 14. - 17:22
 • Lantos Ibolya hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr !

  Szeretném Öntől megkérdezni , válás után a közös adósságok hogyan alakulnak ha csak a volt férj nevén szerepelnek hitelek és a volt feleség nem adóstárs . Számít -e hogy kinek a nevén van a hitel?
  Hitelkártyáknál ez hogy oszlik meg? Felmondott , végrehajtás alatt álló hitelekről és hitelkártyákról beszélünk.

  2012. 07. 18. - 15:57
  • Lantos Ibolya hozzászólása:

   Kedves fórumozok!
   Ha valaki volt már ilyen cipőben mint mi , és esetleg segítene is nekem egy válasszal szívesen veszem .

   2012. 07. 19. - 18:04
 • Emőke hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd Úr!
  4 éve vagyunk házasok a férjemmel, van egy 14 hónapos kislányunk, egy Budapesti társasházi lakásunk , melyet fizetünk közösen…még vagy 28 évig a banknak, mivel hitelre vettük… Az utóbbi hónapokban nagyon nehéz helyzetbe kerültünk anyagilag, és érzelmileg eggyaránt, nem bírjuk elviselni egymást…és már kezdett elfajulni a dolog…nem látok kiutat, szeretnék elválni.
  A kérdésem az lenne, hogy ha egymás közt meg tudunk eggyezni, mind a gyermek elhelyezésében, mind az anyagi javak elosztásában, akkor mi a teenndő??? És mivel anyagi lehetőségeink is végesek, tud-e egy körülbelüli árat mondani, amiből meg lehet úszni ezt az egészet???
  Válaszát köszönöm, addig is kipróbálom az Őn által ajánlott mentőcsomagot…és megnézem a filmet:)
  Tisztelettel Sz. E

  2012. 07. 19. - 14:03
 • Aniko hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr, en 15 éve vagyok házas es 1 éve külön élünk.
  Sajnos elviselhetetlen és az egézségem is megszenvedte. Nincs gyerek se semmi Amin osztozni lehetne. Most már meg is csalt és szeretne a barátnöjével megesküdni. Szóval mindaketten válni akarunk. Szeretném megkérdezni, hogy így mennyi idöbe telik a vállás és mennyibe ?? Válaszát elöre is köszönöm.
  Tisztelettel.

  2012. 07. 26. - 09:31
  • Jordana hozzászólása:

   Shala, ezen me1r e9n is ele9g sokat gondolkodtam, de ve9gfcl arra kf6vetkeztete9sre ktellet jutnom, hogy:1. ennyire tudattalanul nem lehet ennyi egyme1sra e9pfclő szimbf3lumot haszne1lni (megeszem a kalapom, ha nem tudte1k mi az a tetragrammaton).2. egy alkote1s elke9szfclte ute1n, az f6ne1llf3 e9letet kezd el e9lni, e9s szerintem szinte mindegy hogy tudatos vagy tudattalan munka eredme9nye, de amit le1tunk ott van, e9s jelente9s tf6bbletet hordoz. Valf3szednűleg edgy is csak a felszednt karcolgatjuk.

   2012. 10. 01. - 10:09
 • Berczi Gáborné hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  Szeretnénk közös megegyezéssel elválni,mivel férjem és én köztem megromlott a kapcsolat.Sajnos az alkoholizálása miatt képtelen vagyok tovább tűrni!Közös gyermekünk és vagyonunk nincs.A fiam lakásában lakunk,mint haszonélvezők,azonban férjem kijelentette,hogy ő nem fizet semmit!Eddig se fizetett és fiam nyögi a 6 milliós jelzálogot.Nekünk kéne a rezsit fizetni a megállapodás szerint,de én a rokkant nyugdíjamból nem tudok mindent fizetni.A kérdésem az lenne,hogy mivel a haszonélvezeti jogot azért kapta,mert a férjem,így válás után el lehet-e tőle venni.Semmit nem hajlandó fizetni és az alkoholos életmódja miatt képtelenség vele együtt élni.
  Várom válaszát és maradok Tisztelettel: Berczi Gáborné

  2012. 08. 18. - 17:04
 • Ágnes hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd ur. rá szántam magam majdnem 10 év házasság után, hogy el akarok válni. nem érzem jol magam a házasságomba már elég rég ota. talán 3-4 éve. házas életünk egyenlö a nullával, (nem ö miatta, én nem kívánom a szexet).nem vagyok már belé szerlmes, nem is utálom. csak el szertnék töle válni. 2 kis gyerekünk van, vidéken vettünk házat hitelre már 6 éve. mindketten minimál béresek vagyunk. mennyi idöbe tellik a válás. nem szeretnék vagyoni tárgyalást, nekem elég az, hogy amit én vittem a házasságba, vagy amit a szüleim vettek, azt szertném magammal elvinni. megoldhato ez? szertném ha a gyerekeim is velem maradnának.

  2012. 08. 25. - 09:27
 • Márti hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Több, mint 10 éve külön háztartásban, 8 éve külön lakásban élünk. Közös megegyezésre nem jutunk, beszélni se lehet róla a férjemmel. Már rá szántam magam, hogy elindítom a válást. Csak válni szeretnék , mert a vagyoni megosztásban nem tudunk megegyezni. Lehet csak válni és a vagyoni megosztást nem kérem, vagy automatikusan a válás magába foglalja a vagyoni megosztást is?

  Válaszát előre is köszönöm: Szekszárdiné Fodor Márta

  2012. 09. 01. - 18:47
 • Legyentitok hozzászólása:

  etjai

  2012. 09. 21. - 18:14
 • Legyentitok hozzászólása:

  Kedves Ügyvéd Úr!

  A Vállási tárgyalásom 2012.06.27 -én volt a férjem nem jelent meg de irt egy nyilatkozatot amiben egyet ért azzal amit a különélési nyilatkozatban leirtunk, megegyeztünk mindenben.Tárgyalás után beadtam azt a kérvényt ,hogy folytassák a tárgyalást,mivel 2 kiskorú gyermekünk van.Tudom hogy a bíróság nyári szünetet tartott de még azóta nem kaptam értesítést .Ön szerint a férjemnek is bekellet volna adni a kérvényt ,hogy folytassák a tárgyalást ? A Bírónő azt mondta ,hogy nekem kell.De még mindig nem kaptam választ!
  Előre is köszönöm!

  2012. 09. 21. - 19:52
 • László hozzászólása:

  A lányom összeházasodott egy fiúval. A házasság megkötése után k.b. egy hetet éltek együtt egy albérletben. Ezek után mindketten hazaköltöztek és nem találkoztak. El akarnak válni. A fiúék elméletileg beadták már a válókeresetet. A lányom nem szeretne résztvenni a tárgyaláson de ő is válni akar. Milyen lehetőségek vannak ? Semmi közös dolguk nincs (gyerek, ingó, ingatlan)

  2012. 10. 24. - 13:44
 • Tamás hozzászólása:

  Jó napot Én Azt Szeretném Kérdezni Hogy 4 éve élek élettársíviszonyba van 1 közös gyerek decemberbe lesz 2 éves az én nevemen van és most ki adták az utamat az lenne a kérdés hogy hogyan tudom magamhoz venni? válaszát előre is köszönöm

  2012. 11. 16. - 14:34
 • Kati hozzászólása:

  JO napot kivanok!Egy kerdesem lenne,6 honapja vagyunk hazasok es en el akarok vallni,m a ferjem csalt folyamatosan.O nem akar valni.6 honapos terhes vagyok .Mennyi idobe telik a valas ebbben az esetben? Koszonom valaszat!Tisztelettel :k

  2012. 11. 21. - 11:21
 • Zoltán hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  A segítségét szeretném kérni. Miskolcon 7 nap alatt nem találtam egy szabad ügyvédet ,aki legkésőbb csütörtökig azaz (2012.12.13-ig ) jogi tanácsot tudna nekem adni.
  A lényeg az lenne:
  Okt 29.-én volt a válóperes tárgyalás. Elötte az ex-emmel nem tudtam beszélni, így a tárgyalás elött, a bírosági folyosón egyeztettünk a közös megegyezésröl, az ő ügyvédjével (nekem sajnos nem telt rá).
  Megegyeztünk szóban a vagyonmegosztásról,de megdöbbenve tapasztaltam, hogy
  Dec.1-én megkapott bírósági végzésben nem azok az egyezségek szerepeltek, amiben mi oda kint hárman szóban megegyeztünk.
  A végzést ebben a formában elfogadni nem tudom,ezért szeretnék fellebbezni.
  Az szeretném kérdezni,hogy a felperes ügyvédje álltal fogalmazott,közös megegyezésen alapuló vagyon megosztásról írt papír, ami alapján készült a végzés, nekem azt elötte nem kellett volna látnom, esetleg aláírnom,hogy én azt elfogadom ?

  A gyors válaszában bízva maradok tisztelettel. Spiczmüller Zoltán

  2012. 12. 07. - 21:58
 • Fodor Tamas Krisztian hozzászólása:

  Udvozlom Tisztelt Ugyved Ur ill Holgy. Lenne egy eleg erdekes kerdesem merthogy egyszeruen nem ertem mit muvel a draga edesanyam. Szoval elvalt fatheromtol es akkor edesapam aki az alperes szerepet jatszotta , lemondott a gyermekek javara , anyukam is ezt tette teremszetesen mivel egyeb esetben leleplezodott volna ferre lepeseinek a ponyvaja , szoval felperesbol konnyen alperes lehetett volna , sott ki tudja meg mi mas is / Bar ez nem az en hataskorzetembe tartozik. Szoval a lakas onkormanyzati volt anno merthogy 94 ben valtak , de a lakas eloveteli jog a mienk volt , nah most a draga anyank valahogyan megvette a lakast es nem emlekszem ,hogy en akarmit is alairtam volna neki , szoval kerdem en , ez normalis folyamat vagy nem? Merthogy mikor kerdeztem tole a papirokat ill az edesapam is akit mindennek elhordott a birosagon es magat mint aldoozat tuntette fel es hazugsagokat terjesztett illetve manipulativ magatartasaval ferre vezette a birosagot. Tehat mivel nem adja nekem ki a papirokat igy gondoltam ra , ill nem is akarom ,hogy a lakasban legyen meg ertik szoval lehet ez ellen tennem valamit? Nem mintha , most annyira szuksegem volna ra csak hogy tudjam megis hogyan aljak hozza ha pl hazamegyek es azt mondja menjek mashova , meg neha ugy csinal mintha nekem szivesseget tenne azzal , hogy en oda megyek ami elvileg az enyem ill novereme volt. Szoval ez igy ahogyan felvazoltam jogszeruen tortent? Koszonom elore is , es szoval ha nem es nem tudok vele megegyezni akkor valoszinuleg Birosagra kell vinnem az ugyet , ugy erzem!

  2012. 12. 19. - 18:46
 • Viktor hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Én egy speciális eshetőségről kérdezném, abban az esetben ha csak a házasság intézményével van problémánk egymással semmi és mint élettárs továbbra is együtt élnénk nevelnénk gyermekünk, hogyan lehet elválni, mit mondjunk a bírónak hiszen szeretjük egymást de anyagi lehetőségeink kiszélesednek “egyedülállóként”
  Ezzel gondolom nem lehet pert indítani.

  2012. 12. 25. - 07:47
 • Kovács Dániel hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr
  Azt szeretném megkérdezni, hogy válásnál kié lesz a ház? 50-50%, éhaa felperesnél maradna a két nagykorű felsőoktatás beli hallgató gyerek,
  valamint a vagyoni megosztásról szeretnék többet tudni vagyis hogy kinek mi jut
  válaszát előre is köszönöm

  2013. 01. 03. - 00:16
 • Iványi László hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  A fentiekben közölt költségmentességi nyomtatványt szeretném letölteni, de nem találok nyomtatványokat a honlapon. Tudna segíteni?
  Üdvözlettel: Iványi László

  2013. 01. 04. - 11:40
 • Gné Vojtek Eszter hozzászólása:

  Én azt szeretném megtudni h mivel a párommal 3 éve élünk együtt és van 1 gyermekünk és én örököltem a házasságunk előtt vagyont és vettem egy házat de nem volt akkor még ő velem házas akkor mikortól számít az h megoszlik-e ez a vagyon? mert én a gyermekemmel közös házat szeretnék ennek az értékéből venni de nem tudom azt h ezt meg kell e osztanom vele?mert én ugy hallottam h csak 5 év házasság után kell a ház értékét megosztani

  2013. 01. 07. - 11:44
 • Csaba hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Szeretnék válni, mivel a feleségem egyik pillanatról a másikra minden érzelmi szálat elvágott közöttünk. 2010 márciusa óta nincs közöttünk semmilyen érzelmi kontaktus. Az érzelmi kapocs megszünése egyik pillantról a másikra történt az anyósom halála után azonnal. Folyamatos érzelmi és lelki terrorban vagyok. Én egy békés természetű és szeretetre vágyó és azt tudni adó férfi vagyok, de ezt már nehéz elviselni, ami most van. Soha nem léptem félre, mindig a családért és a családomnak éltem és élek. Szeretem a gyerekeimet és megadok nekik mindent, amire képes vagyok. Hogy Ő félrelépett-e, nem tudom, Vannak sejtéseim, de bizonyítékom nincs. Jelenleg van egy szép (belső kétszintes) sorházi, új építésű – 2007-ben épült – budapesti lakásunk, mire a kezdettől fogva én fizetem a részleteket, én tettem bele az önerőt, én kértem kölcsön a rokonomtól még ehhez az önerőhöz + szocpol támogatás (ami elvileg lejárt, mert 5 éve vettük fel). A lakás sajnos mindkettőnk nevén van. Hogyan lehetne a feleségemet kivenni a tulajdoni lapról? Mibe kerülne ez nekem? Ingóságot, lakásfelszerelési dolgokat, gyerekbútorokat, stb. (a konyhabútor kivételével) mindent én vettem. Ezzel mi lesz? Van egy 10 éves autó is a nevemen, ami szintén hiteles, de a feleségem használja kb. 3 éve. Én egy évben ha egyszer-kétszer beleülök. A biztosítást, adót, törlesztést és a szervizt én fizetem, de ő használja és tankolja. 12 éve vagyunk házasok. Van két gyerekünk, mindkettő 11 éves (ikrek). Kérvényezhetem-e a bíróságtól, hogy a nyolcadik osztályig a feleségem ne vihesse el máshova őket? (feleségem Borsod megyei és ott nincs ilyen jó iskola, mint ahova most jelenleg járnak) Igaz-e az, hogy fel kell becsültetni a lakást (ahol most lakom) a vagyonmegosztáskor? Igaz-e, hogy úgy lehet a feleségemmel elszámolnom, hogy a lakás értékéből levonják a tartozást, majd azt megfelezve keletkezik egy összeg, amivel ki tudom őt váltani? Kell-e tartásdíjat fizetnem akkor, ha a gyerekekkel a jelenlegi lakásban lakik (én is itt lakom)? Amíg egy lakásban lakunk, a feleségemnek kell-e bármilyen költségben közösséget vállalnia a lakásfenntartásban? Köszönöm a segítségét.

  2013. 01. 14. - 15:39
 • Gy.E.M. hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr! 2005.-től élettársi kapcsolatban voltam 2010-ig melyből 2 gyermekem született/2006.ban és 2008.ban/,majd 2011.ig különéltünk.végül is kibékültünk,majd összeházasodtunk.Most annyira megromlott a kapcsolatunk,hogy válni szeretnék.Nincs jövedelmem,csak a családi pótlék.Kérhetem a válásnál a költségmentességet.A ház, amiben lakunk az édesanyámé.Tisztelettel

  2013. 01. 29. - 13:51
 • P.Zoltán hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Feleségemmel 36 évi házasság után 2012 márciusban annyira megromlott a viszony, hogy kijelentettem Én ebből többet köszönöm nem kérek és mindketten kiköltöztünk az 50%-50% tulajdonban levő családi házból.
  Én az innen nem messze levő egyedüli örökösként tulajdonomba kerűlt családi házba költöztem. Melynek az alsó szintjén a fiamnak és családjának biztosítottam lakást. Közös megegyezéssel akartunk válni…a tegnapi napig. Amikor is a feleségem bejelentette, hogy nincs közös megegyezés, hanem vagyonmegosztásos válást szeretne. Az egyik jelentős probléma ott van, hogy a fent említett közös tulajdonú házra a feleségem 2 alkalommal vett fel ingatlan fedezetű szabad felhasználású devizakölcsönt. Az első egy 2.5 millió forintos és hosszabb futamidejű kölcsön volt, amit a fiaméknak adott, hogy felújítsák az általuk használt de az Én tulajdonomban levő lakásrészt. Ezt a fiam azóta is rendesen fizeti, oly módon, hogy amire el érkezik az esedékes törlesztőrészlet fizetési időpontja addigra a feleségem számlájára utalja a pénzt. a másik kölcsön 1.5millió forint szintén szabad felhasználásu hitel..ezzel egy más között voltak elszámolási problémáink.Mindkét hitelnél kezesként szerepelek. A számlákhoz nekem is volt hozzáférésem és rálátásom amit a feleségem költözéskor azonnal megszüntetett Én pedig a ránk eső részlet egy részének a feleségem számlájra történő utalást szüntettem meg, Mivel a lakatlan épületben keletkező költségeket úgy is Én fizetem.A tegnapi telefonbeszélgetést melyben a feleségem a válási szándék módosítását bejelentette a telefon a beállításai miatt rögzítette.Én pillanatnyilag egy felűlvizsgálatra váró 50%-os rehabilitációs ellátott vagyok.A kérdésem az lenne, hogy a birósági gyakorlat szerit a vagyonmegosztás következtében mi lesz a kölcsön fizetésének a megosztása és a módja, mert ha most átutalom mint a fiam az papiron úgy néz ki mintha csak a feleségem fizetné. (a telefonbeszélgetésben javasoltam, egy alszámla létrehozásét, hogy ne láthassam az Ő pénzforgalmát)…-de elzárkózik. A közös otthont mindketten el szeretnénk adni de csak Én hírdetem.Ha vevő lenne rá valaki jogosan kérhetem a vételár 50%-át az Én számlámra, vagy csak a kölcsön törlesztése után osztozhatunk?? Ha nekem is kell a kölcsönbe fizetnem akkor az az idő múlásával úgy működik mint egy adóssággyár. A lakcímkártya szerint Én még a közös ingatlanban lakom. Okoz-e ez nekem valamilyen előnyt vagy hátrányt? A kb.200m-es távolság miatt bármikor ide-oda költözhetek.A bontókereset megindítását Én is kezdeményezhetem (mi szükséges hozzá) vagy ügyvéd kell? Tudomásom szerint amit örököltem a szüleim halála( Édesanyám 2001-ben, Édesapám 2005-ben hunyt el) után az különvagyon. Ez még ma is így van?

  Mi lenne a helyes eljárás, hogy a legrövidebb idő és a legkisebb anyagi veszteség mellett be tudjuk véglegesen fejezni az anyagi és a házassági kapcsolatunkat?

  Tisztelettel: P.Zoltán

  2013. 02. 03. - 16:33
 • O. Tímea hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Férjemmel 7,5 év házasság után úgy döntöttem, hogy szeretném megszakítani a közös életet. Van egy közös gyerekünk, április végén lesz 4 éves. A házasságunk nehezen indult, (mivel én erdélyi származású vagyok, és mivel férjemnél 2 évvel idősebb vagyok) már házasság előtt a férjem szülei nehezen fogadtak be, (..pedig diplomás nő voltam, függetlenül vállaltam az életet itt kinn miatta)és megnehezítették a kapcsolatunkat kezdetektől, sosem éreztem a szeretet felőlük..és mindenben úgy éreztem befolyásolják a férjem. A házasságunk tűrhető volt mindaddig amíg a lányunk meg nem született, utána egyre jobban távolodtunk egymástól el. Már nem éreztem, hogy annyira szeretne (felszedtem 8-10 kg a terhesség alatt), de én nem jártam el sehova sem, a gyerekem volt a legfontosabb nekem.Emiatt is talán már nem voltam vonzó számára, agy csak egyszerűen kihalt irántam a szerelem nem tudom, de a szakadék egyre nagyobb lett. Már nem beszélgettünk mint korábban, döntéseket egyedül hozott…nagyon nem tetszett, csak nyeltem és szenvedtem. A házas életünk nem működött túl jól előtte sem, de ez elmúlt 3-4 évben szinte alig voltunk együtt. (élő példa hogy az elmúlt 6-7 hónapban 1szer voltunk együtt ilyen téren) lehet szeretője volt nem tudom, de már tényleg csak távolodtunk. A 3 év itthon lét után úgy döntöttem ismét tanulásba ásom el magam, újabb diplomát szerezzek. Közben tanfolyamok képzéseket végeztem/végzem mai napig is! Bánatom elsírtam egy barátomnak is akivel neten ismerkedtem meg még régebben, valakihez fordulnom kellett! Ő mellettem volt mindig, rá számíthattam, lelkileg támogatott engem, de a barátságból lassan..de érzelmek születtek. Megkaptam azt amire mindig is vágytam: odafigyelést, kedvességet, szeretetet. ..úgy érzem őt szeretem, szerelmes vagyok mint még soha életemben. Sosem csaltam meg a férjem, sosem gondoltam volna, hogy én leszek az aki kezdeményezni fogja a házasság felbontását, de most ezt érzem, ez lenne a legjobb megoldás! A férjem elég jó ember, elég jó természetű azzal nincs gond, de számomra felfoghatatlan, hogy 32 évesen nem tud egyedül döntéseket hozni, a szüleitől függ ilyen téren, nem velem beszélni meg a dolgokat, mindent előbb tudnak a szülei mint én, szereti a lányát, de neki nem a család az első hanem a foci (hiszen 12 éve űzi munka mellett ezt a sportot), mindig is az volt a szülők és utána csak mi. Az új barátom viszont imádja a gyerekeket, neki mindennél fontosabbak vagyunk mi én és a lányom! Már nagyon fontolgatom az elköltözést, de nem enged elmenni a lányommal, mivel a barátom olasz, és tudja, hogy oda mennék hozzá, de ő értünk képes szabit kivenni, hogy eljöjjön miattunk ide míg ez az egész válás procedura lenne, és ő nem szeretne elválasztani a lányát az apjától, azon gondolkodik, hogy házat vesz itt közelben, hogy ott tartózkodjunk amíg ez lezajlik, magyarul tanul a lányom miatt, természetesen mindenben támogat engem és a lányomat, az itteni házat is az én nevemre íratná, ott kinn munkát biztosítana a saját cégénél, valamint ha szükséges pénzt rakna a számlámra ha ez megkönnyítené a válásos dolgomat.Mivel levelezőn végzem a főiskolámat, ( és úgy döntöttem emiatt, hogy a lányom láthassa az apját sűrűbben) ezért minden 3-4 hétben jönnék sz országba, a lányunk lehetne az apukájával ebben az időszakban. A barátom támogat és nem szeretné megszakítani a kapcsolatot a lányom és az igazi apuka között, de ő sajátként fogja szeretni a lányom és mindenben támogatni fogja, mint sajátját. Én nem tudom elképzelni a lányom nélkül az életem, imádom nem tudok élni nélküle és ezt a barátom tudja és támogat 1000-el mindenben. Komoly szándékai vannak velem, házasságot tervez. Kérdésem ezek után az lenne, ha elindítom a válási mentet, mennyi esélyem van ezek után, hogy a gyerek nálam maradjon? Mire kell nagyon figyeljek? Ezek a feltételek (munkahely ott, pénz a számlámon, saját ház a nevemen itt ezen a környéken (Szombathely, vagy Sopronban ahol tanulok) mind kellenek ahhoz, hogy nálam maradjon a gyerek?! Kérem ezzel kapcsolatban tájékoztasson, mert nagyon fontos lenne nekem! Nagyon nehéz így élni, még sosem csaltam meg, a szerelem már kihalt köztünk rég, talán egy kis szeretet maradt, ha annak lehet nevezni, de lehet csak megszokás az egész dolog, rengeteget mérlegeltem a lányom miatt, de nem tudok így élni..benne nincs meg az amit valaha is kerestem, ő azt mondja meg tud változni, de néha csak azért érzem, hogy ezt azért mondja mert kétségbeesett a szó hallatán, hogy elhagyom a lányommal, persze ha engedné, mert ez a helyzet kiborította, és minden nap mást mond ( lemond a gyerekről, máskor nem ő harcolni fog):. Nagyon kérem csak tájékoztasson pár dologról, ugyanis szándékomban van ügyvédhez fordulni mindet elkövetni a békesség és a helyes döntés miatt válás előtt, de még nem látok ezekben a dolgokban tisztán?! Nem követelőzni akarok, és vitázni semmiben sem, csak nyugodt körülmények között elválni és megbeszélni, a gyerek láthatóságát ha nálam marad, de én és a barátom mindent szándékozunk megtenni, hogy a gyerek kevésbé érezze a válást meg! Rengeteg szeretet és odafigyelést törődést fogunk nyújtani neki. Nagyon értelmes gyerek szerintem könnyen fog menni neki az olasz megtanulása is, hiszen angol szavakat is könnyen ismétel a tv-ből.
  Előre is nagyon nagyon köszönöm segítségét! Várom mielőbbi válaszát!
  Tisztelettel:
  O.T.A.

  2013. 02. 24. - 12:05
 • SZ Istvánné hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr. szeretném megtudni ,27 év után itt hagyott a férjem ,van egy súlyos beteg gyerekem aki 22 éves tejesen mozgásképtelen.válás nélkül követelhetek e a gyerekre tartás díjat ,és asszony tartást,mivel el helyezkedni nem tudok ,mert állandó felügyeletet igényel.gondnokául én vagyok ki jelölve.itt vagyok majd 2 millió ,500 ezer ft jelzálog kölcsönnel amit én fizetek 13 éve,de a lakás kettőnk nevén van.mik a lehetőségeim. köszönöm válaszát.

  2013. 02. 27. - 21:33
 • Halász Magdi hozzászólása:

  Tisztelt Űgyvéd Úr! Szeretném megtudni,mivel nagyon megromlott a házasságom és el kellett költöznöm beadtam a válópert de nem kértem vagyon megosztást sem de közös gyerekűnk nincsen meddig tart a válóper? köszönöm szépen válaszát elöre is.

  2013. 03. 02. - 17:15
 • Dora hozzászólása:

  Udvozlom.

  En es a ferjem 2006 majusaban hazasodtunk ossze Magyarorszagon. O kulfoldi, nem unios allampolgar. 2009 januarjaban Angliaba koltoztunk. Tavaly ev elejen vegleg betelt a pohar az agresszioja miatt augusztusban pedig szet is koltoztunk es most valni szeretnek.
  Szoktam hazajarni Magyarorszagra, de nem tudok akkor menni amikor csak akarok ha mondjuk birosagra kell majd jarni a valas miatt. A kerdesem az, hogy el tudom-e intezni a valast Angliaban?

  2013. 04. 18. - 19:21
 • K. hozzászólása:

  T. Ügyvéd Úr!
  Közös megegyezéssel váltam, sima 2 tárgyalás volt, mivel lemondtunk a fellebbezés jogáról azonnal jogerőssé is vált. A közös megegyezésben nem kértem a gyerektartás megállapítását, mert viszonylag békésen oldottuk meg a közöttünk lévő konfliktusokat és a gyermek elhelyezését, láthatását.
  Kérdésem arra irányulna, hogy gyerektartás megállapítását mikortól lehetséges kérvényezni. Úgy értem, meg kell-e várni a jogerős végzést követő második év végét, vagy esetleg előbb is be lehet adni egy kérvény a bíróságon?
  köszönettel,
  K.

  2013. 04. 18. - 21:36
 • szabo kovacs szilvia hozzászólása:

  sziasztok tudja valaki mi van akor ha beadom a valopert de a ferjem nem akar valni vagy nem jon el a targyalasra

  2013. 04. 24. - 13:08
 • Ferenc! hozzászólása:

  T.Ügyvéd Úr!
  Több éve külön élek a feleségemtől és a gyerekeimtől.Teljesen normális( napi )kapcsolatban vagyunk.A közös lakásunkat már évekkel ezelőtt a feleségem nevére irattam,anyagilag folyamatosan támogatom őket.Semmi probléma nincs közöttünk,a feleségemmel meg is beszéltük hogy elválunk,mert most egy új kapcsolatban vagyok és a párom szeretné ha hivatalosan is külön lennénk.Mi ennek a menete?

  2013. 04. 30. - 14:34
 • Ilona hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Mi a teendőm, ha most már odáig eljutottunk a férjemmel, h ő is beleegyezett a válás beadásába, de a lakás hiába 50-50%-s tulajdoni hányad azt mondja, h ő eladni nem fogja. Kötelezheti e a bíróság arra, h igen is adjuk el, pár hónapja már külön szobában élünk, de 1 fedél alatt sem lehet megmaradni vele.
  köszönettel várom válaszát: Ilona

  2013. 05. 12. - 20:34
 • Molnár Anita hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  Mi a teendőm, 5 éve vagyunk házasok de már 4 éve teljesen külön életet élünk, a férjem Mexicói állampolgár,sose élt Magyarországon.Mindkettőnknek új párkapcsolata van és mindketten válni szeretnénk,nincs közös vagyonunk sem gyerekünk.Milyen papírokat kell a férjemnek Magyarországra küldenie ahhoz, hogy 1 alkalommal sikerüljön elválnunk? Én is külföldön élek és dolgozok,szeretném mihamarabb letudni 1 alkalommal a válást ugyanis nehezen tudok szabadságra menni több alkalommal.Kérem a segítségét!
  Köszönettel:Anita

  2013. 05. 23. - 12:28
 • Irém hozzászólása:

  Lányomék 21 éve házasok. Ez idő alatt a vejem összesen ha dolgozott 3 évet, pedig szakmát is adtunk a kezébe. Lányom eltartotta. Lakást vettünk nekik, melyre hitelt vettek fel, amit nem fizetnek és a rezsit sem fizették. Sajnos a lányom is munkanélküli lett, most segélyen élnek. A vejem miatt nem lehetett gyerekük. Lányom eljutott oda, hogy véget vet ennek a helyzetnek, rendezi az életét és közös megegyezéssel elválnak. A férje nem akar a lakásból kimenni, így lányom hozzánk költözik. Szeretném megtudni, hogy ilyenkor mi van a “vagyon” elosztással. A lakás kettejük nevén van. Lányom ott hagyja a lakást és az ő részéről lemondd, de így az adósságokról is a 20 évi eltartás fejében. Szeretném megkérdezni, hogy ez lehetséges-e, ha igen akkor hogyan fogalmazzuk meg a keresetet. Köszönettel

  2013. 06. 03. - 20:21
 • K. Roland hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr .

  Én szeretnék elválni a feleségemtől . Nem bírok további eltartani őket . Tehát hogyan lehet elosztani a házat vagy évtől fügy ? Mint például 12 év házasság eddig voltunk és akkor házat nem 12 év hanem 4 év óta vásároltunk akkor melyiket érvényes ezeket vagy azokat . Köszönöm .

  2013. 06. 26. - 22:22
 • Kleeberg S. Mária hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  20 éve élek külön a férjemtől, szeretnék elválni a legegyszerűbben, semmilyen anyagi közösségben nem vagyunk, gyermekünk felnőtt – természetesen közös megegyezésre gondolok.
  Válaszát előre is köszönöm: K.S.Mária

  2013. 07. 08. - 13:52
 • Roni hozzászólása:

  Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék elválni a férjemtől, 4 éve már külön élünk, van egy gyermekünk is, aki velem maradna. Van egy lakás amit a házasságunk ideje alatt vettünk, de én csak az önrész felét adtam bele a többi költséget, meg a hitelt is a férjem fizette. Nekem ilyenkor mennyi jár a lakás árából eladáskor? Vagy mennyit kellene nekem fizetnie a férjemnek ahhoz, hogy csak az ő nevén maradjon? Van egy vállakozásom is, ami az én nevemen van, de ő férjem adta hozzá a tőkét, ő fizetett itt is mindent. A vállalkozásból jár neki valamennyi rész? Válaszát előre is köszönöm! Üdv.

  2013. 07. 11. - 10:11
 • józsef hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Szeretném a véleményét kérni!Szeptember 3-án lesz a válóperem!a Házasságunk 7.5 évig tartott és ezalatt született két kiskorú gyermekünk akiket már lassan 1 éve nem láttam rendszeresen!A láthatásról a Gyámhatóságnál született többszörös határozat ellenére sem láthattam őket!De a Bíróságon szeretne visszamenőleg 2012 Szeptemberétől gyerektartást követelni úgy hogy nem is láttam őket plusz gyerektartást is de a gyerekeket szeretné szeptembertől végelegesen külföldre vinni!közös tartozást nem hajlandó felvállalni de én a 7.5 évből nem követelek semmit!Várom válaszát hogy mik lennénének az esélyeim!

  2013. 08. 14. - 21:26
 • Al-Ali Rabah Katalin hozzászólása:

  Tisztelt Ugyved Ur,

  en mar kozoltem a ferjemmel valasi szandekom de o nem akar vallni. En azt szeretnem megtudni, hogy ha peldaul beadom a keresetet es mondjuk mindenrol lemondok a ferjem javara akkor mennyi a leghosszabb ido amit varnom kell a valas kimondasara ? Nagy vagyonunk nincs, otthol van Mo. jelenleg de mivel Nemetorszagban elunk en inkabb jovomet is itt folytatnam de o nelkule. Hazassagunkat Magyar orszagon kotottuk. Kozos megegyezesben nem hiszem tudok valni hiszen ,azt hogy 7 ev hazassag eseteben annyit mondtam befejeztem a ferjem nem tudja elfogadni bosszut kivan az ugy. Az eletembe is kerulhet ez ,amint o tole elhangzott. Mondjuk en pontosan ezert is az agresszioja miatt akarok elvallni. En a legrovidebb idon belul szeretnek valni.
  Koszonettel

  2013. 08. 18. - 15:09
  • Franciska hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvédnő/ úr!

   Segítségét kérném! 2004 ben kötött házasságunk részemről befejeződött, gyermekeim apját mint testvéremet szeretem és ennyi. Ő külföldön dolgozik, 3 hét kint és 1 hét itthon – ünnepek, stb alkalmával kicsit több időt tölt velünk. Az együtt töltött 17 év alatt ennél többet nem is éltünk együtt – nem számítva amíg szüleimnél laktunk.
   Fiam 7, lányom 2 éves. 2006ban épült családi házunk forint kölcsöne a nevemen van, mint minden egyéb fizetnivaló is. Én még gyesen vagyok a kicsivel, jövedelmem csak az +cspótlék.
   Kérem vázolja, mik a lehetőségek, mire számítsunk/ számíthatok ha sikerül eldöntenünk, hogy szétválunk. Segítségét köszönöm!

   2013. 10. 30. - 23:57
   • Attila hozzászólása:

    “gyermekeim apját mint testvéremet szeretem és ennyi.” ha ez nem kapcsolat akkor mi?
    Szerintem akkor, ne váljanak el…
    Ha ennyire szereti, és még el is tartja, akkor miért akar elvállni!

    2016. 11. 16. - 12:47
 • Mr Anderson hozzászólása:

  Szüksége van hitel indítani egy vállalkozást? Én vagyok az ügyvezetője Anderson cég kínálunk mindenféle hitel, vállalati hitel, személyi hitel, diákhitel, és az üzleti hitelek, Ha érdekli a kölcsön van, írjon nekünk e-mailben ::: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com).

  hitel ajánlat

  2013. 08. 31. - 12:56
 • Zsófi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  A kérdésem a következő. A barátom még papiron nős, több mint 10 éve nem élnek együtt a feleségével és nem is tud róla semmit, már mint lakcim stb. valamint a házassági anyakönyvi kivonat is a feleségnél maradt. Eddig egyikük sem tartotta fontosnak, hogy elváljanak hivatalosan is, de most mivel a kapcsolatunk olyan stádiumba került hogy bármi előfordulhatna a jövőben, valamint ezenkivül is jobb lenne ha végre sor kerülne a válasra, mert az első házasságából született egy gyermek, akinek esetlegesen majd sok év múlva örökösödési gondjai lehetnek a második feleséggel és szeretné tiszta alapokra helyezni családi állapotát. Ebben az esetben, melyik biróságon és milyen papirok benyujtása szükséges. Válaszát köszönöm.

  2013. 09. 27. - 11:03
 • Mr Anderson hozzászólása:

  Szüksége van egy hitel ? Ha igen, alkalmazni a kölcsön alacsony kamatláb 3%-os , forduljon vissza, most via Email: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) .

  hitel ajánlat

  2013. 10. 06. - 10:29
 • György hozzászólása:

  Nem értem, miért kell a gyerek születési anyakönyvi kivonata, ha pl. felnőtt, 30 éves és saját családja van? Neki nincs szerintem semmi szerepe az ügyben?
  Van erre magyarázat?

  2013. 10. 10. - 17:49
 • donald hozzászólása:

  Valaki tudna segíteni?!Apám válni akar Anyámtól 25 év házasság után.Minden apám nevén a gyerekek már nagyok viszont hitel van a házon amit egyedül fizet.A rezsit is.Anyám nem fizet semmit.Ilyenkor milyen vagyon megosztás van?Köszi.

  2013. 10. 23. - 18:49
 • Balázsné Kichler Erika hozzászólása:

  Jónapot!segítséget szeretnék kérni a férjemmel 5 éve vagyunk együtt 4 éve vagyunk házasok és van egy 3 éves kisfiúnk ott tartunk hogy válni szeretnénk az indok egyszerüen nem jövünk ki egymással mindketten fiatalok vagyunk én 25 ő 29 éves mind ketten szeretnénk a gyermek felügyeleti jogát meg kapni jelenleg ő munka nélküli semmilyen jövedelmet nem kap én szociális segélyen vagyok meg kapom a családi potlékot még jelen pillanatban együtt élünk nincs ingatlan a nevünkön albérletben lakunk egy olyan kérdésem volna ha én a szüleimhez költözök igaz ők is albérletben laknak jelenleg nincs bejelentett munka helyük csak feketén dolgoznak de viszont normális körülmények között élnek te hát normális szép házban laknak és én oda szeretnék menni lakni a gyermekemmel együtt lakni meg e kaphatom a gyermekemnek a felügyeleti jogát ugyan is ha a férjem valahol szeretne lakni csak az anyukájához mehet aki most 250 km-re lakik innen de viszont önkormányzati lakásban él az anyukálya is de viszont dolgozik bejelentett munka helye van de 50 százalék letiltással tehát kb 38 ezer forintot kap egy honapban az anyukája ő oda szeretné vinni a fiamat lakni a férjem apukája az már meghalt tehát a kérdésem hogy melyikőnknek van esélye arra hogy kinél maradjon a gyermek…… válszát előre is köszönöm

  2013. 11. 01. - 15:00
 • Mrs. Kate Carlson Aj hozzászólása:

  Hitel szolgáltatás @ 3%-os kamatláb ..

  Helló

  Szüksége van egy kölcsönt, hogy rendezze a tartozást, vagy fizeti ki a számlákat, vagy kezd egy szép üzlet vagy karácsonyi hitel garantált hitel We szolgáltatásokat kínál minden mennyiségben és minden része a világnak, e-mail: mrs.kateloanfirm101@gmail.com tovább info.

  Mrs. Kate Carlson Aj

  2013. 11. 03. - 11:51
 • tibusz hozzászólása:

  Jó napot! Érdeklődni szeretnék hogy a párom már 1 éve nem él együtt a volt férjével,de most decemberben lesz a vállás nekik.
  Azután szeretnék érdeklödni hogy mi szeretnénk együtt élni,szó eset arrol hogy hozzá költözök és kivásároljuk közösen az exférj részét.A kérdésem az lenne hogy ha mi most öszeköltöznénk abba a lakásba ahol eddig ök laktak(hozáteszem töb mint egy éve nem laknak együtt) akkor ebböl a páromnak lehet valami hátránya a vállóper sórán?
  Válaszát elöre is köszönöm!
  Tiszteletel:Tibusz

  2013. 11. 05. - 16:30
 • Deákné Parádi Andrea hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!Az lenne a kérdésem,hogy mi lenne a válás menete és költsége számomra,ha a helyzet az hogy férjemmel 2010óta külön lakcímen élünk,én közös gyermekünkkel édesanyáméknál ő pedig tudomásom szerint jelenleg egy komlói addiktológiai intézetben tartózkodik.Gyermek elhelyezésröl,gyerektartásról nincs határozat és a gyermeket sem látogatta ezidő alatt,közös vagyon egy jelzálogra vásárolt ingatlan 1/2 hányadban amely árverés alatt van.Segítségét előre is köszönöm!Deákné Parádi Andrea

  2013. 11. 07. - 19:17
 • Mr Excel hozzászólása:

  Szüksége van egy hitel? Ha igen, alkalmazni a kölcsön alacsony kamatláb 3%-os, forduljon vissza, most via Email: (excelservices.managementonline@gmail.com)

  név:
  Összeg:
  Időtartam:
  Pin Telefon:
  ország:

  hitel ajánlat

  2013. 11. 14. - 15:30
 • Mr Anderson hozzászólása:

  Szüksége van egy hitel? Ha igen, alkalmazni a kölcsön alacsony kamatláb 3%-os , forduljon vissza, most már e-mailben : (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) .

  hitel ajánlat

  2014. 02. 18. - 08:41
 • Roland hozzászólása:

  Jó napot!

  Lehet utólag a keresetlevélhez valamilyenfajta “kiegészítést” pontosításokat tenni?
  Hogy hívják ha van ilyen?
  Köszönöm!

  Roland

  2014. 02. 23. - 14:49
 • Adrienn hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  11 év együttélés és 7 év házasság után szeretném beadni a válókeresetet közös megegyezéssel. Két kiskorú gyeremekünk van, a lakás amiben élünk a férjem szüleié, az ő tulajdonuk. Én is és a gyerekek is odavagyunk bejelentve a kezdetektől, a férjem viszont máshova. Együtt élünk még jelenleg. Az lenne a kérdésem, hogy kirakhatnak-e a lakásból minket, mik a lehetőségeim? Családi háttérrel nem rendelkezem, nem tudnék hova menni a gyerekekkel egyelőre.

  Válaszát előre is köszönöm!
  Adrienn

  2014. 03. 24. - 10:12
 • Marianna hozzászólása:

  Tisztelt ugyved ur . eloszoris szeretnem megkerdezni hogy foglalkozik e gyamsag ,gondnoksag ala helyezesi uggyel . Ha nem akkor kernem a segitseget minel hamarabb . tudna e nekem egy olyan ugyvedet mondani aki igen . csak emailt tudok irni . varom valaszat . Koszonom .

  2014. 03. 27. - 23:55
 • ssj hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Szeretném a segítségét kérni gyermektartás megszüntetésének menetével kapcsolatban. Férjem nagy fia idén lesz 19 éves, érettségi után nem tanul tovább. Kérem írja le a menetét hogy mondjuk le a gyermektartást, mik szükségesek hozzá, ill hova kell benyújtani azt! (Pécs)
  Köszönöm szépen a válaszát!

  2014. 04. 11. - 05:53
 • Ildikó hozzászólása:

  Üdvözlöm!
  Férjemmel 2007. májusa óta nem élünk együtt. Neki is új családja gyermek van nekem is új párom van és most 32 hetes kismama vagyok ebben a kapcsolatban.Kérdésem az lenne, hogy ennyi év külön élés után mennyi idő alatt választanak el minket? Gyermekelhelyezés már megvolt még 2007-ben. Közös vagyonunk illetve hitelünk nincs.
  Várom mielőbbi válaszát Tisztelettel: Ildikó
  ildyko83@gmail.com

  2014. 05. 18. - 20:39
 • Zoltan hozzászólása:

  Kulfoldon elek nem megyek haza ,nincs kozos vagyonunk 2 eve kulon elunk .hogyan tudok igy elvallni

  2014. 05. 30. - 17:14
 • medy hozzászólása:

  az lenne a nagyon sürgős kérdésem.hogy közös megeggyezéssel én mint felperes adtam be a válópert.semmi közös vagyonunk sem gyerekünk nincsen. szept 4 ére tűzték ki.viszont én 3 honapos munkaszerződést kaptam tenerifén ami szept 30 án jár le.addig nem tudok szabadságra menni.hogy tudon kérni a válóper elhalasztását és van e rá lehetőség. Az ügyvédem azt mondta hogy nincsen,mert ő már elhalasztatta egy honappal mert neki (az ügyvédemnek)nem volt jó az időpont.
  Mire én rákérdeztem tőle ,hogy mégis erről miért nem tájékoztatott?annyira berágott,hogy egyszerűen felmondta a képviseletemet.amit elméletileg azért kötöttem vele,hogy nélkülem le lehessen folytatni a tárgyalást!
  A lényeg:hogy tudom kérni a halasztást?van-e rá mod?

  2014. 07. 11. - 00:18
 • zsoka hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Az apukám és a mostoha anyám körül belül 2 éve élnek együtt,polgári esküvőt kötöttek.Arra lennék kiváncsi,hogy a válás során milyen jogai lennének?Illetve mire tarthatna igényt?

  2014. 07. 15. - 15:25
 • viki hozzászólása:

  Tisztelt Ügyved Úr,
  Akkor is kezdemenyezhetem a valopert a helyileg illetekes birosagon (Magyarorszag), ha a hazassag kulfoldon kottetett, de Magyarorszagon is regisztralva, anyakonyvezve lett? Ferj kulfoldi, de rendelkezik magyar tartozkodasi kartyaval es lakcimkartyaval is.
  Valaszat elore is koszonom.
  Viktoria

  2014. 07. 29. - 18:54
 • DELOFFRE hozzászólása:

  Szüksége van a hitel a projektek?
  Voltál már elutasította számos bank?
  Szüksége van finanszírozást, hogy megszilárdítsa a tartozást?
  Szüksége van finanszírozásra, hogy segítsen a cég
  vissza a pályára?
  Tudd, hogy mi vagyunk a legjobb megoldás az Ön számára a
  terület megszerzésének személyi kölcsön.
  Mi nyújtanak hitelt között € 5000 € 10.000.000 ütemben
  Éves Rendes 3%.
  További információk a hitel ajánlatok kérjük lépjen kapcsolatba velünk.
  mail: deloffre.alain@laposte.net

  2014. 08. 22. - 13:50
 • Erzsó hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Jó tanácsért fordulok Önhöz ! Több, mint 10 éve kötöttünk házasságot, két fiú gyermekünk van.Kezdettől fogva, a férjem betegesen féltékeny,egoista, öntörvényű ember. Neki mindent lehet, nekem nem. Kapcsolatunk egyre rosszabb lett. Kb. három éve, kapcsolata van egy nála jóval fiatalabb nővel. Megcsal, mindenki tudja , a munkatársak, stb. Nem ismeri el, bizonyítékok szólnak ellene, de makacsul hazudik. Lelki terrort alkalmaz,durva, ajtót csapkod, kiabál, szavakkal ver. Magyarul, támad, de nincs miért! Sajnos ezen események nagy része a gyermekek előtt zajlik. Fizikailag még nem bántalmazott. Most már a család érdekében nem sokat tesz, bevásárol, pénzt ad fel, azt is azért teszi mert a pénzhez való ragaszkodása is beteges. Nagyobbik fiamhoz durva, nem foglalkozik vele, csak tiltással akar elérni mindent, ami aztán ellentéteket szül.A kicsit próbálja magához édesgetni ! Válni akarok, ez így nem megy tovább. Mindenhez ragaszkodik, egyszerűen vele leülni és beszélgetni nem lehet.Úgy gondolom valamilyen fajta megegyezésről szinte szó sem lehet.Közös lakás, hitelünk van. Gyermekeimre kell gondolnom, ez így tovább nem folytatható.
  Kérem szíves válaszát ?! Mit tehetek ?
  Tisztelettel: Erzsó

  2014. 09. 15. - 16:01
 • Páva Gabriella hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Férjemmel 2004-ben kötöttünk házasságot,két kis gyermekünk született.
  Jelenleg a kislány öt éves ,a kisfiu pedig három.
  A házasságunk évek hosszu évek óta már nem működött,elválni nem mertem mert féltem a férjemtől többször is megfenyegetett illetve,hogy ha elmerem hagyni a gyerekeket elveszi tőlem.
  Addig fajult a helyzet,hogy a beteges féltékenység és depreszioja végett VÉGRE elment orvoshoz,picit javult a helyzet néha elég jól lehetett vele kommunikálni.
  Egyik beszélgetéssünkor megegyeztünk,hogy elválunk,meglepő mód,de mindketten beláttuk,hogy jobb lesz külön főleg a gyerekeink érdekeit nézve.
  Igen ám,de ami gyógyszereket neki felírtak ő mellette elkezdet alkoholt fogyasztani,nem kevesett.
  Beszélgetésünket két hét telt el,én a munkahelyemen voltam ő vigyázott a gyerekekre.
  Megfürdette őket,bekapcsolt egy dvd-t nekik a nappaliban,és még a gyerekek nézték a mesét ő a konyhában két doboz gyógyszert bevett.
  Tőlem nem akarta elbúcsúzni,egy barátjától búcsúzott el és ő szólt nekem,
  Végül túl élte(ez márciusban történt) szét költöztünk,én pedig most adtam be a válópert.
  Jelenleg várom az időpontot az első tárgyalásra,azota mindenhol eljátssza a minta apát,engedélyem nélkül elviszi a gyerekeket
  Szeretném a KIZÁRÓLAGOS gyerek felügyeletet az a jövőbeni konfliktusok elkerülése végett ,Ügyvéd Úr ön szerint eltudom érni?
  Az ő családja a mi városunkban elismert család,és minden féle dolgot gyűjtöget rólam.
  pl.:festettem és a teraszon maradtak dolgok fényképeket készít,mint hogy megkérdezné, hogy segíthet e
  meg hogy nekem van valakim.mert egyszer akkor hozta vissza a gyerekeket mikor az egyik szerelő autója a ház előtt volt
  Válaszát előre is köszönöm

  2014. 09. 24. - 20:36
  • Páva Gabriella hozzászólása:

   Bocsánat,elfelejtettem mondani,hogy a házunkon amiben most élek a gyerekekkel mert ő vissza költözött az anyához hitel van,több mint amennyi az értéke.
   E melett rengeteg kis hitel mind a nevemen,rengeteg közüzemi tartozás.
   Ezeket,hogyan tudjuk elintézni?

   Még egyszer köszönöm szépen válaszát ellőre is.

   2014. 09. 24. - 20:59
 • zsuzsi hozzászólása:

  Kérek segitséget a problémámra.Férjem öt hónapja elhagyott egy másik nö
  miatt be adja a válást,én egylányommal lakok 15-éves a lakás közös néven
  fut én nem tudok ki menni a lakásból, a lányom nem is akar az apjával menni,
  nekem száz tizezer nettó a fizetésem és minden rezsit én fizetek,de
  gyerektartást meg nem adott.Haelkell adni a lakást,én öt nem tudom kifizetni
  kérem mondja meg,hogy mi a lehetőségem.Tisztelettel köszönöm.

  2014. 09. 28. - 11:21
 • kitti hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd Úr! Most novemberbe leszünk 2 éves házasok a férjemmel, de rengeteget hazudik nekem, meg is csalt, bántott is. Elegem van belőle, teljesen meg változott…nem ilyennek ismertem meg. El szeretnék tőle válni. De most jön a probléma!!! A kedves férjem állìtólag még halálosan szerelmes belém, nem akar el engedni. Én viszont már semmit nem akarok tőle. Teljesen össze vagyok roppanva miatta érzelmileg. Van egy 2 éves kislányunk akiről semmiképpen nem mondana le. Van egy házunk ami fele fele arányban a miénk. Van egy fundamenta lakástakarékossági számlánk az viszon a fèrjem nevén van. Szóval hallani sem akar a válásról, nem hajlandò osztozni és meg egyezni. Nekem perpillanat nincsen munkahelyem, gyesen vagyok. A férjemnek viszont van munkahelye ahol 74000-ft ot keres. Kérdésem az lenne, hogy el választanak e tőle még így is hogy ő ennyire nem partner benne illetve az hogy a kislányom maradhatna e velem, mert nélküle nem tudnék élni?! A vagyontárgyainkból és a házunkból kapnék valamit? Meg illetne engem a gyerek tartás és az asszony tartás?? Válaszát előre is köszönöm!

  2014. 10. 30. - 23:07
 • Mia hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvédúr! Válni szeretnék a férjemtől. Az első tárgyaláson túl vagyunk, a másodikra beadtam a papírokat. Van 3 gyerek, ház. Én a gyermekekkel városba szeretnék költözni a munkahelyem miatt, de ehhez a gyerekeknek új iskolába kellene menni. Az albérletet 1 hónapja fizetem de a férjem nem egyezik bele az iskolaváltásba. Mit tudok tenni ebben az esetben? Minnél előbb költözni szeretnénk és nem szeretném megvárni a 2. tárgyalást.
  Válaszát előre is köszönöm

  2014. 11. 03. - 16:01
 • Andrew Logan hozzászólása:

  Ön üzletember vagy nő? Ön bármely pénzügyi stressz, vagy van szüksége alapok beindításához saját üzletét? Szüksége van hitel hogy rendezze a tartozást, vagy fizeti ki a számlákat? Van egy kis hitel pontszám, és számos nehézséggel kell megküzdenie, hogy hitelhez a helyi bankok és más pénzügyi intézmények? Szüksége van egy hitel vagy finanszírozási bármilyen okból, mint például:

  a) Személyi Kölcsön
  b) oktatás
  c) Adósság konszolidáció
  d) Business Expansion

  Írjon nekünk most: andrewlogan1@outlook.com
  Név: Andrew Logan

  Elvárjuk, hogy töltse ki a hitelkérelmi nyomtatvány és kap vissza a US

  Teljes név: ……….
  Kapcsolat Cím: ………
  Telefonszám: …… ..
  Ország Kód: ………
  Szükséges mennyiség: ……… ..
  célja hitel: ……………….
  Amikor vissza kell fizetniük: …………………

  Remélem, hogy a választ via e-mailről

  2014. 11. 04. - 15:41
 • hellene hozzászólása:

  A nevem az hellen smith USA életem helyreáll a jó. Szeretném megosztani
  hogy a világ hogyan mindenható próféta Iyare Yare a főnöke helyesírás görgők Segített egyesíteni a házasságom. Vágni hosszú történet rövid, 2 év után szakított a férjem nélkül telefonhívás vagy e-mail üzenetet. Annyira csalódott, mert én már a kapcsolatot sok más helyesírás görgők nem hozott eredményt. mikor én olvastam nagy próféta Iyare Yare (a főnök varázslat
  görgők) Soha nem akartam kapcsolatba varázslat görgő, mert én is, hogy csalás
  azok, akik azt állítják, hogy a helyesírás görgők …. úgy döntöttem, hogy a kapcsolatot vele, mert én
  hallottam olyan sok a jó cselekedetek az interneten. tehát én kapcsolatba lépett vele segítségért. legnagyobb meglepetésemre, mindössze 24 órával később a férjem hívott engem, és elkezdte
  kolduló bocsánatot, először én hullattam, mert én voltam döbbenve! én most a
  boldog nő egy szép baba girl.all köszönhetően Mindenható Próféta Iyare Yare
  Akkor a kapcsolatot próféta Iyare Yare közvetlenül az ő
  email: iyareyaresolutiontemple@gmail.com vagy hívjon +2347050252669
  segítségét biztosított és garantált.

  2014. 11. 18. - 07:32
 • Chris williams hozzászólása:

  Mi egy bejegyzett, garantált és a kormány tanúsított, a nemzetközi
  Hitel cég az Egyesült Királyságban, és mi adja ki hiteleket magánszemélyek,
  cégek, intézmények, gazdálkodó szervezetek és az emberek minden
  rendezi az egész globe.Are Van szüksége a hitel bármilyen célra?
  Ön egy
  a pénzügyi probléma, Szüksége van a pénzügyi megoldás Chris Williams Hitelek
  Cég a
  megoldást minden pénzügyi problémák, mi hitelek egyszerű, olcsó, és
  gyors. Írjon nekünk ma, hogy kölcsön van szüksége, meg tudjuk rendezni bármilyen
  kölcsön, hogy megfeleljen a költségvetés mindössze 3%
  kamatláb. Ha azt szeretnénk, hogy apply.contact velünk ma;
  chriswilliamsloanagency@gmail.com

  2014. 11. 18. - 07:45
 • berta kuruczne gal hozzászólása:

  Üdvözlöm. Elöször is elnezest az ekezetek miatt de nem magyar a szamitogepem.
  A ferjemmel lassan 3 eve vagyunk hazasok ,denem müködik ezert el szeretnek valni, van egy közös kislanyunk de lenyegeben közös vagyonunk nincs. A nehezseg hogy mindketten nemetorszagban vagyunk es a targyalasokra nem tudnank haza menni igy is eltudnam inditani a valast? illetve mennyi idö lenne mire lezajlodna az ügy ha sikerülne mindenben megegyeznünk? Valaszat elöre is köszönöm

  2014. 12. 10. - 11:34
 • MyCsigusz hozzászólása:

  Üdvözlöm.13 éve vagyunk házasok a feleségemmel.2 szép gyermekünk van.Fiam 11 a lányom 9 éves.Az utóbbi években sajnos megromlott a viszonyunk a feleségemmel.Leginkább az én hibámból.Sajnos a 2 gyermek születése után elhagyta magát és igen elhízott.Én sérelmeztem is neki,de nem történt semmi változás.Időközben megismertem valakit és össze is jöttünk.Nemrég kiderült a dolog.Én azonnal vállaltam és megmondtam a feleségemnek,hogy válni akarok.
  Ő hallani sem akart róla.Megígért mindent,hogy megváltozik ha maradok.De rájöttem,hogy nekem már nem kell se így se úgy.Megmondtam neki.Most rettentően fel van háborodva és ő is válni akar.Fenyeget mindennel.Kisemmiz,nem láthatom a gyermekeimet,stb..gyakorlatilag közös mindenünk.Az ingóság,a lakás,melyen hitel van. Én a családom segítségére nem számíthatok.Ő viszont annál inkább..Milyen esélyeim vannak,hogy ne tudjon kibabrálni velem? Válaszát előre is köszönöm.

  2015. 01. 20. - 11:32
 • zoltán hozzászólása:

  Tisztelt ügyvėd úr!egy önkormånyzati lakåsban ėlünk több mint 20 ėve,ėlettårsi viszonyban.a lakåst annó az ėlettársam kapta.de az elejėtöl együtt ėlünk benne.van egy közös nagykorú kgyerek.megromlott a viszonyunk,söt a gyerekel is.mert teljesen ellenem vannak.felneveltem meg kitartottam a pårom mellett.de el akarnak üldözni.mert öregen betegen nem kellek,úgy ėrzem.nincs hova menjek 50 ėvesen.hajlėktalannå tennėnek.mit tehetek.?kirakhatnak több mint 20 ėv utån az önkormånyzati lakásból?köszönöm segítsėgėt!

  2015. 01. 21. - 23:45
 • Helen hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Mi történik abban az esetben ha a válás napján a bíró betegség miatt nem tud részt venni? Elnapolják, vagy ilyen esetben egy másik bíró ítélkezhet az ügyben?

  2015. 02. 13. - 21:11
 • letta hozzászólása:

  Tisztel ügyvéd úr!
  Májusba lesz 2 éve, hogy összeházasodtam párommal, van már egy közös gyermekünk, ő 3 éves les. Már egy fél éve nagyon megromlott közöttünk a viszony, és elszeretnék válni. ÉN jelenleg dolgozok, de szerződéssel, tudnék hova menni is, amint elválnánk. Eltudnám tartani a gyerkőcöt is, mennyi esélyem van rá, hogy a bíróságon nekem ítélik a gyereket? Mert a párom anyósomékkal él együtT, ők tudnának rá vigyázni amíg elmegy dolgozni, én csak babyszitterre tudnám bízni, így is van esélyem??

  2015. 03. 20. - 20:36
 • Imre hozzászólása:

  Tisztelt cím.
  2013-óta élünk külön a feleségemtől és elszeretnénk válni de ebben az évben született meg a 4-ik gyerekünk ami biztos közös.Persze a többi is.Ebben az esetben is megtörténhet a válás?A családi adókedvezményt így milyen arányban tudom igénybe venni?A gyerekek az anyukánál maradnak! A gyermeknevelés közös lenne!A gyerektartás díjban úgy egyeztünk meg,hogy a bérem 50%.

  Válaszát köszönöm.

  2015. 04. 04. - 20:01
 • Sasa hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!A feleségem válni akar,én nem!2 éve vagyunk együtt és van egy 2 éves gyermekünk !Albérletben lakunk és van egy hiteles autónk aminek a feleségem a tulaj és én a kezes!Nem szeretnék elválni főleg a gyerek miatt de miatta is mert még szeretem!Mit lehet tennem hogy ne váljunk el?A gyermek az anyjánál marad?Mikor láthatom?Mennyi a gyerektartás?Szakmunkás minimálbért kapok (kb100000) és kb 30000 ft a kocsi törlesztője.
  Válaszait előre is köszönöm!

  2015. 05. 02. - 17:15
 • Marcsi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  A kérdésem a következő.A páromék válópere egy éve folyik.Mivel az ingóságokon nem tudnak megegyezni.A párom kb.150.000 ft értékben kér ingóságokat ami mélyen alatta van azoknak a dolgoknak amit ott hagy a közös lakásban.A probléma az,hogy közben az alperes meg betegedett és így a fia vette át az irányítást.Nem hagyja,hogy az alperes kommunikáljon a párommal és a saját ügyvédjével.Ő azt szeretné,hogy amíg él az alperes addig ne történjen megállapodás.Mi úgy hallottuk,hogy abban az esetben a párom már nem hozhat el semmit mert a törvényes örökösöké minden ingóság.Már 4 tárgyalás volt amiből az utolsó kettőn az alperes részéről senki sem volt jelen.Mit lehet tenni ebben a helyzetben.Úgy gondoljuk,hogy már minden perc számít az alperes betegsége miatt.
  Válaszát köszönöm!
  Tisztelettel:Marcsi

  2015. 05. 26. - 07:48
 • arros friderika hozzászólása:

  Tisztelt ugyved ur.

  2015-04-15 en lett beadva a valas ugy hogy: valas, apasagi es gyermekelhelyezes celjabol. Mivel a kisfiam egy futo kalandbol szuletet meg es a ferjem meg 2014-januar 18 an vett felesegul. Az lenne a kerdesem hogy kb. Mikor varhato az idezes?

  2015. 06. 03. - 22:45
 • Magdolna hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Édesanyámnak ma volt a válási pere. Édesanyám adta be a válást. Édesanyámnál idő közbe kiderült,hogy jó indulatu agydaganata van ,ami nyomja a beszédközpontját . Ez miatt a válási pert nem tudta rendesen lefolytatni a bírónő ,mert alig tudott beszélni édesanyám. A válást elhalasztották október 1re. Jövő hónapban megmütik édesanyámat.A kockázata a műtétnek,hogy elveszítheti a beszédét örökre. Az lenne a kérdésem ,hogy mi tévő legyen édesanyám ,ha az októberi tárgyaláson se fog tudni megszólalni ? A mait is azért halasztották el ,mert nem tudott rendesen beszélni ? Mi tévő legyen édesanyám ? Sose fog tudni elválni ,ha nem fog tudni megszólalni október 1én se ,mert ne adj isten néma lesz a műtét következtétől?
  Előre is köszönöm a válaszát !

  2015. 06. 16. - 14:54
 • kis feleség :-( hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr,
  szeretném megkérdezni, kb mikorra várhatóak ilyen esetben a válási papírok…:
  férjemmel egyik napról a másikra szétmentünk és rá 2 hónapra beadta a papírokat.
  mint kiderült a tudtom nélkül…
  az ő szavaiból kiindulva május 18.án adta be. (állítólag az illetéket is kifizette)
  Kb ilyenkor mennyi idő míg a bíróság kitűzi az időpontot? mennyi idő amíg teljesen elválasztanak?
  És igaz az , hogy az első tárgyaláson még nem leszünk elválasztva??…jól olvasom??
  sajnos én nem gondoltam, hogy ez lesz.. és nem is szeretném… így igyexem lelkileg felkészülni…

  Kérem szépen pár sorban válaszoljon nekem.
  Köszönöm
  Várom válaszát…

  2015. 06. 23. - 13:41
 • Cica hozzászólása:

  Férjemmel 2002.óta élek van egy lányunk szülői házban lakunk ami a nevemen van a szülökért a haszonélvezet! Férjem ellenem neveli a gyereket s már nem egyszer nekem jött megütött. Nem csinál semmit ha itthon van fekszik tévézik majd kocsiba ül a gyerekkel s mennek csavarogni. Semmibe sem ad pénzt s követeli a ház felét s mondjak le a gyerekről mert őt annyira befolyásolta hogy azt csinálja amit ő mond. Mit tehetek?

  2015. 07. 10. - 18:04
 • Marcsika hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  Csak egy rövid kèrdésem lenne.
  Férjemmel 7 eve vagyunk hazasok, ket kisgyerek szuletett.
  Az összes vagyon a férjem neven van. Az ingatlanokat meg hazassag elött szerezte. Azota csak ujitgatuk stb.
  Ha elválok, törvényesen jár valami nekem?
  Köszönöm a választ!

  2015. 08. 10. - 14:15
 • Péter hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Feleségemmel, megromlott a kapcsolatunk, elhidegültünk egymástól. A válást fontolgatom! 7,5 éve vagyunk házasok, gyermekünk nem született!
  A ház amiben élünk házasságkötésünkkor 70 százalékos készültségben állt, amit addig én finanszíroztam! Vettünk fel hitelt, amiből már csak pár hónap van vissza. De a szocpol ott van (két gyerek után:2400000 Ft) ,amit vissza kell fizetni, mivel nem születtek meg a gyermekek.
  Ha elválok, mennyi pénzt kell adnom a feleségemnek?
  A szocpol visszafizetése kit terhel?
  Válaszát előre is köszönöm!

  2015. 08. 10. - 23:13
 • Angi hozzászólása:

  Tisztelt Cmzet! Vállni szeretnek amit mar elkezdtem pl meltanyossagialaphoz nyomtatvanyt kertem, a ferjem nem akar vallni es nem is fog megjelenni, Már 2szer is beadtam de nem engedett ki a hazbol lelki testi terrorban elek ideg ésszeomlasom van, É nem is tudja hogy vallni akarok nem merem mondani mertr abbol sulyos bajok lesznek kozos vagyonunk nincs 13eves kislanyom van aki sajnos viselkedesi zavarral kuzd a problemaink miatt hisz mindent lat hall nincs tekintettel a parom senkire uralkodik mindenkin terrorizal, Kerem segitsen mit tegyek hogy vallni tudjak minnel hamarabb

  2015. 10. 15. - 16:10
 • Mari hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros Árpád mediátor!
  Már folyó válóperben hogyan tudnám a Bírónőt le cseréltetni, mert részre hajló a férjem irányéba!
  NEM TUDOM LEHET-e OLYAN CSINÁLNI, HOGY A BÍRÓNŐ MONDJA, HOGY JANUÁR 5.A KÖVETKEZŐ TÁRGYALÁSI NAP, ERRE A FELPERES AZT VÁLASZOLJA Ő NEMÉR RÁ MERT SIELNI MEGY,
  MAJD PERCEKIG ERRŐL BESZÉLNEK, ÉS MÁR MAJDNEM MEG HIVATTA MAGÁT A BÍRÓNŐ SIELNI!.

  2015. 12. 08. - 22:06
 • Kata hozzászólása:

  Tisztelt szakértő úr!,
  Fiam 10 év együttélés és három hónap házasság után , sajnos válni kényszerül, felesége hűtlensége miatt.Szerencsére gyerek nincs.Kérdezni szeretném , hogy meddig húzodhat a válás, és hogyan osztodhatnak a javak, mivel a lakás amit ugyan közösen vásároltak csak a feleség nevére volt irva élitólag a könnyebb eljárások miatt.
  köszönöm válaszát!

  2016. 01. 09. - 18:06
 • krisztian hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!!”
  Szeretnék érdeklődni hogy a felesegem Állami gondozott volt mikor én megismertem már tul volt egy válason amibol szuletett egy gyermeke megismerkedtunk 2000-ben összekoltoztunk 2002 ben benyujtottunk kerelmet hogy mivel allami gondozott volt akk adott az intezmeny lakasvarsalast na itt a falu önkormanyzatnak kellet 10% kal hozajarulni meg sajat magunknak 10%önerő közben terhes is lett közös babat vartunk 2002 agusztus ban megkaptuk a lakast amit 5 evig az állam tulajdona volt 2002 11 15 összehazasodtunk . 2004ben az ő sajat gyerekere es a közös gyerekunkre szocpolt vettunk igenyben lakas bővitesre 2007 ben meg született közös masodik gyerekunk na most meg válunk ő beadta birosagra a vállast . na csak azt szeretnem kerdezni hogy nekem nincs jogom semmihez mert ő ezt mondja es fenyeget hogy ki tesz a lakasbol mihint elvaltunk … akm kerdezem öntől hogy mien jogom van nekem ?

  2016. 01. 17. - 01:18
 • F. Jozsef hozzászólása:

  Tisztelt ugyved ur szeretnem megtudni hogy mien jogaim vanak a felesegemel szemben negy eve koltoztunk m. orszagban ketos allampolgarok vagyunk valni szeretnenk,felesegem es en 24 ev utan vagyonunk nincs,mindent elatunk ahoz hogy kikoltozunk ide mar 4 eve,en dolgozom sajnos 4 oras bejelentet munka 58 ezer ft a fizetesem,felesegem is neki 600 ezer, a bruto,fizetese,kb 3 honapja,szetkoltoztunk,telyes,onerobol,koltoztem el o nemsegitett,penzel,sot banki hitelt kellet felvenem 80 ft tot es meg tovabi 100 ft a munkahelyemtol alberletben lakom ami 6500ft es azt szeretnem kerdezni hogy otett nem kotelezi semi hogy segitsen a birosag,anyagilag a valas utan is 46 eves vagyok o meg 43 eves es van 20 eves lanyunk,en sajnos nem tudom be adni a valast keves jovedelmem van koszonom, es varom valaszat tiszteletel Jozsef

  2016. 02. 08. - 17:37
 • Judit hozzászólása:

  Szép napot!
  Férjemmel már hetedik éve külön élünk, a válást közös megegyezés alapján indítványoznánk. Nincs közös, gyerek, se közös, megosztandó vagyon. Az lenne a kérdésem, hogy mik azok a dolgok amit kötelező belefoglalni a kereseti kérelembe. Azt pl. kötelező megadni, hogy mi volt az utolsó közös lakhely? Ha igen, ezt szükséges lakcímkártyával, vagy bármivel igazolni? Vagy elég a jelenlegi lakcímkártya bemutatása? Ha igen, csak a felperesé(aki én lennék), vagy az alperesé is kell? És mi van akkor, ha nem tud megjelenni mint alperes a kituzott tárgyaláson? Ugyanis külföldön él, és nagyon rugalmatlan a munkahelye.
  Köszönöm!

  2016. 02. 17. - 16:04
 • Sziszi hozzászólása:

  T.Jogász!
  Tanácsot szeretnék kérni.
  Alperesként nem szeretnék megjelenni egy tárgyaláson sem. Nincs semmi követelésünk egymás felé, nincs gyermekünk. A közös megegyezés fenn áll.
  Mi a teendőm, hogy nélkülem follyon le a per a válás. Családtag, vagy ügyvéd meghatalmazással eljárhat a nevemben?
  Várom válaszát
  Üdvözlettel: Sztovics Márta

  2016. 03. 02. - 16:32
 • Peti hozzászólása:

  Tisztelt ügyvédur az a kérdésem lene hogy a feleségemel hàrom honapja külön élünk sajnos beata a vàlàst van két gyermekünk.én nagyon szeretem s nemakarok elvàlni mit tehetek vàlaszàt elöre is köszönöm

  2016. 04. 14. - 21:31
 • János B. hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr

  Elvettem egy ázsiai lányt akinek a szerelmében nem kételkedtem….
  Magyarországra hoztam. Én külföldön dolgozom. Megbeszéltük ha meg lessz a tartózkodási kártyája kiutazik hozzám. Megkapta a tartózkodási kártyát és kijelentette, hogy inkább Magyarországon marad az újdonsült fülöpszigeteki ismerőseivel. Próbáltam ész érveket fölhozni miszerint idekint jobban kereshet és jogosult lessz különféle juttatásokra de ismét csak a barátaira hivatkozott. Csak két nap után látott benne fantáziát miután az eggyik ismerősével megbeszélte a dolgot.
  Tehát számomra világos hogy szeretete irántam nem ér föl egy feleség szeretetével ha a barátokkal akar maradni és az ő véleményükre ad.
  Szeptemberben házasodtunk a Fülöp szigeteken. Decemberben repült Magyarországra ahol Január végére a házasságunk honosítottuk. Tehát Karácsony óta éltünk valójában eggyüt március közepéig amikor lejárt a vízuma és vissza kellet utaznia Magyarországra a tartózkodási kártyáért amit mint említettem amikor megkapot közölte velem, hogy ő inkább Magyarországon marad mert ott vannak az ismerősei.
  Most válni akarok. Keresete nincs. A lakásomban él abból a pénzböl amit othagytam neki. Fekete munkát fog végezni egy másik fülöpszigeteki ismerőse által feketén holnaptól. Vagyon nyilatkozatunk nincs mivel ügyvéd fölöslegesnek tartotta ha bizonyítani tudom hogy amim van azt a házasság kötés előtt szereztem. Gyermek sincs. Érdeklődnék, hogy ön szerint egyszerü lesz a vállás és mennyi ideig fog tartani?

  Tisztelettel B János

  2016. 04. 15. - 00:43
  • Szigetlakó hozzászólása:

   Tisztelt János !

   A fülöpszigeteki lányok ,hamar kimondják ,hogy feleségül mennek hozzád és szeretnek.
   Sajnos sok a csaló és a külföldi tapasztalatlan férfiakat becsapják. Vannak kivételek és őszinte érzelmek. Az ázsiaiaknál főleg a fülöpszigetekieknél első a saját családja , őket fogja támogatni anyagilag is.Evvel számolni kell ! Pénzt fog küldeni a szüleinek a testvéreknek stb… . Náluk fordított a helyzet a gyermek támogatja a szülőket.
   Ha nem tudja általad támogatni a családját előbb utóbb elfog hagyni ,hogy dolgozzon vagy új jövedelmezőbb kapcsolatot alakítson ki. Ha nem szeret akkor minél előbb válj el ,ezt tudom javasolni.
   Éltem a Fülöpszigeteken és a feleségem fülöpszigeteki ,Ő történetesen az egyik kivétel, 12 éve a feleségem. Sok sikert !
   Üdvözletem !
   A szigetlakó..

   2017. 05. 15. - 20:53
 • Gábriel hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Férjemtől 21 év után szeretnék elválni.
  Elhidegűlt a házasságunk.
  Van egy családi házunk fele fele arányban vagyunk tulajdonosok,az anyósom a haszon élvező.
  A ház be van terhelve hitelekkel.
  Én elhagytam az otthonomat.
  Mi a menete a vagyon elosztásnak?
  Amíg él a volt anyósom addig nem tudjuk eladni a házat?
  Esetleg meg lehet osztani és az én részemről levenni a haszon élvezetet?
  Mi a jogi út ilyen esetben?
  Előre is köszönöm segítségét!
  Tisztelettel: B.S.

  2016. 04. 28. - 14:40
 • Bogyó hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Idén február 3-án kimondták a válásunkat, én megkaptam róla a határozatot, de a férjem nem veszi át, már háromszor postázták ki számára. Érdeklődnék, hogy ilyen esetben mennyi ideig kell várnom a jogerős határozatra?
  Előre is köszönöm válaszát.

  2016. 05. 24. - 11:48
 • keresgető hozzászólása:

  Üdvözlöm!

  Latolgatom a vállast egy ideje, de lassan kezdek a végérejutni a házastársi kapcsolatunknak a férjemmel. Úgy érzem mindent megpróbáltam, nagyobb fiunk 5 éves,most vizsgálják mennyire hiperaktív,vagy figyelemzavaros,jár pszichológushoz,ahogy jómagam és a férjemmel is megpróbáltunk terápiára menni,de kevés sikerrel. Úgy tűnik nem tudunk közös jövőt építeni, mert erősen rombolóak az eggyütt töltött mindennapok mindenki számára,egymás nézőpontját nem tudjuk elfogadni és úgy érzem az erőm végére értem.
  Magyar állampolgár vagyok,itt eskudtunk,viszont házam,ahova el tudnék jelenleg költözni csak külföldön,Ukrajnaban van.Kerdesem arra vonatkozik,ha válópert inditanek – kint tudnek-e nyugodtan elni a gyerekekkel, amig lezajlik,hogy megkíméljem őket a várható bosszúhadjarattól?
  Válaszát előre is köszönöm.

  2016. 06. 22. - 01:35
 • Norev hozzászólása:

  Érdeklődni szeretnék, hogy ha beadom a válást közös megegyezéssel s nem szándékozunk együtt élni, és már az egyikünk albérletbe költözött akkor mennyi idő míg kimondják a válást. Miért nem lehet rögtön elválni beadjuk tárgyalás és ennyi felesleges cécó. Hisz a többség azért adja be mert már nincs vissza út, akkor minek a békítő. Hülyeségnek tartom. Várom válaszát köszönöm.

  2016. 08. 27. - 08:34
 • Ressinka József hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr.
  Sajnos 18 év házasság után, feleségem úgy döntött elhagy a három gyermekemmel együtt. A miértjét nem tudom, vagyis sejtem. Anyósom már évek óta nem néz rám emberként, és sujkolta feleségembe azt a hitet, hogy nem vagyok a neki való férj. Nem értem miért, hiszen 18 évig feleségemnek dolgoznia sem kellett, hiszen eltartottam a családot, sokszor három munkahelyen is dolgoztam. Kimentem még Németországba is, hogy a házunk tartozását kifizessük. 2014 Augusztusban kijött családom is utánam németországba, de sajnos 2016 júniusban pajzsmirigyrákos lettem. Feleségem akaratát követve, hazaköltöztünk, hiszen azt akartam tenni, ami a családomnak jó. Május végén költöztünk egy faluba, amit feleségem is szeretett volna az elején, de most három hete elkezdte mondogatni, hogy hiányzik a családja, anyja, apja, testvérei, és adjuk el a házat 3 hónap után, vegyünk másikat ahol anyósomék laknak, stb. Én nem akartam innen elmenni, és most sem akarok, hiszen én így szeretnék élni. Fél évig tervezgettük, mit és hogyan csinálunk majd. És egyszer csak reggel elmentem dolgozni, s mire hazajöttem csak zárt ajtók és egy levél várt. Tehát szó nélkül elhagytak. Elmentek anyósomékhoz, ahol hatan laknak egy kétszobás házban. Félek hogy a gyámügy ha ezt megtudja, elveszik a gyerekeket tőle. Most nem tudom biztosan, de szerintem anyósom javaslatára el akarna válni. Jelen pillanatban semmilyen jövedelmem nincs, csak amit néha napszámban keresek. Most intézem a leszázalékolásomat. Gyerektartást szeretne, de nem tudok miből fizetni. Egyébként is, 18 évig én tartottam el, ezek után, hogy így cserben hagyott, betegen, pénz nélkül, stb mit várhat tőlem??? Azt tanácsolta egy ismerősöm, hogy ha lemondok a ház rámeső részéről a gyermekeim javára, életfogytiglani haszonélvezettel, akkor nem kell gyerektartást fizetnem. Ez tényleg így van??? Mert fizetni nem tudok, vagy ha muszály lenne, akkor saját magamat nem tudom ellátni. Magyarul nem lesz mit ennem, s a rezsimet sem tudom kifizetni. Tehát ha a gyermekeimre íratom a ház rámeső felét, akkor lehetséges hogy nem kell gyerektartást fizetnem?? Egyébként is az övék lenne, és nagyon szeretem őket.
  Köszönöm a válaszát.
  Tisztelettel
  Ressinka József

  2016. 09. 07. - 21:19
 • Moris Hooks hozzászólása:

  Kedves kérelmező

  Szüksége van egy hitel @ 2% ??? Mi nyújt hitelt a magánvállalatok és
  egyének. Értesítést kapott, kínálunk hitel
  emberek, akiknek szükségük kínál hitelt a tartományban 2000.00
  hogy 5,000,000.00 és főleg minden pénznemben – USD,
  font, az euró és más.

  Töltse ki a jelentkezési lapot a hitel és vissza

  Név: …………………..
  Nem: ……..
  Születési idő: …
  Családi állapot: …
  Foglalkozás: ……
  Jövedelem: ………
  Telefonszám: …
  Város: ………………
  Ország: …………….
  A hitel összege: …
  Időtartam: ….
  A kölcsön célja: …
  El. Cím: ……………………….

  Úgy gondoljuk, hogy sikerült megválaszolni a leggyakrabban feltett
  hitelfelvevők, hogy a hitel. Egyetért a fenti szabályok /
  politika, akkor várható, hogy töltse ki a fenti űrlapot. Köszönjük, hogy
  megértés és a választott ez a társaság.

  Sürgősen szükség VÁLASZ

  őszintén
  Moris akasztó
  morisdirector1@gmail.com

  2016. 09. 08. - 17:27
 • georgina hozzászólása:

  Érdeklődni szeretnek,hogyha mi kulonelesi papirt szeretnénk intezni,akkor ezt hol is kellenne elintezni?..Magyarországon eskudtunk..de Nemetorszagba elunk..a ferjem visszakoltozne Magyarorszagra..De én a három gyerekkel itt maradnek..

  2016. 10. 11. - 12:00
 • Dorka hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  Idén februárban költöztem el a férjemtől közel 14 èv házasság után albérletbe egy kiskorú gyermekkel. A ház amelyben laktunk a fèrjem szüleié ìgy evidens volt, hogy nekem kell költöznöm. Mivel az albérlet bútorozott ìgy egy nagyon règi kis hűtőn ès az automata mosógèpen kívül mindent a lakásban hagytam. Most viszont megtagad mindent.

  2016. 10. 14. - 17:54
 • Zsuzsi hozzászólása:

  A kérdésem, hogyha én voltam a felperes, de a válási határozaton a férj szerepel felperesként ( én bp-i lakcímmel rendelkezem, ő nem, és Budapesten választottak el) akkor van-e teendőnk, vagy így is érvényes a válás?
  Köszönettel: Zsuzsi

  2016. 11. 01. - 13:48
 • meli hozzászólása:

  Szeretnék a férjemtől elválni, 3 gyermekünk van, 15 éve vagyunk házasok. Neki a házasságunk alatt 1 év bejelentett munkaviszonya volt. Önkormányzati lakásban élünk, de a bérleti jogot hivatalosan megvettük. Szeretném megtudni, hogy első lépésben mit kell tennem, ha azt szeretném hogy a gyerekek nálam maradjanak, a lakást viszont szeretném eladni és osztozni az összegen. Egy lakásban élünk jelenleg is. Gyerektartást így is igényelhetek, vagy ki tud játszani azzal, hogy hivatalosan nem helyezkedik el?
  Köszönöm.

  2016. 11. 19. - 13:31
 • Nyussz84 hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  2013 őszén házasodtunk össze, 2015 júniusában költöztem el a férjemtől. A kapcsolatunk megromlott, nem bírtam tovább, és inkább elhagytam. Tehát 17 hónapja külön élünk. Nem tudom, hogyan tudnám beadni a válókeresetet, hiszen a házassági anyakönyvi kivonatunk nála maradt (no meg az én születési anyakönyvi kivonatom is). Nekem nincs semmi keresetem, mivel nem tudok munkát vállalni a betegségem miatt. Így nekem járhat az illetékmentesség?
  Illetve nem tudom, hogy a férjem ott lakik-e még, ahol együtt laktunk, mert az egy albérlet volt. Közös vagyon nincs, nekem tőle nem is kell semmi, és közös gyermekünk sincs.
  Ő azt mondta, amikor elhagytam, hogy nem szabadulhatok tőle, addig nem nyugszik, míg tönkre nem tesz. Nagyon remélem, hogy ha sikerül beadnom a válókeresetet, es elindul a válás, hogy végül hamar beleegyezik abba, hogy elváljunk.
  Továbbá lenne még egy kérdésem : ha közben születne egy kisbabám, akkor automatikusan az ő nevére anyakönyveznék? Vagy ha a mostani Párom tesz apasági elismerő nyilatkozat, akkor a Párom nevére anyakönyveznék a picit?
  Várom megtisztelő válaszát e-mailben. Köszönöm szépen.

  2016. 11. 23. - 20:03
 • grace tessy hozzászólása:

  Helló mindenki,

  Am Grace Tessy USA, soha nem gondolta, hogy eljön a nap, hogy én mentes lesz minden gondom, amíg nem felel meg Mr Jack Walman kölcsön hitelező, aki igaz, hogy minden szavát. Találkozom vele a nagyon nehéz az életem, miután csalás volt szinte az összes megtakarított pénzem a hamis hitelezők, és ha találkozom Mr. Jack segített, hogy a kölcsönt a cég, mindössze 24 óra.
  Ha szeretne egy legit hitel i tanácsot a kapcsolatot vele, ő az igazi. ő e-mail: jackwalman993@gmail.com?

  2016. 12. 02. - 18:37
 • Eszter hozzászólása:

  Szeretném megkérdezni nem javul házasságom végig zsarolás volt a lényege, gyerekemet ellenem nevelte már tiszta ideg beteggé szeretne tenni s neki már nem az első házassága. Mellette soha nem voltam boldog mindig írigyeltem aki boldog körülöttem. Segítséget szeretnék kapni de még sok OTP van amit nem fizet és egy keresetből én nem tudok

  2016. 12. 29. - 13:30
 • Zita hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  2014.januárjában házasodtunk össze a férjemmel és most elromlott annyira a kapcsolatunk hogy szeretnék válni. Van egy 2 lányunk az egyik 2 éves a másik most 1 hónapos, és van egy családi házunk hitelre amiből még van hátra 15 év. Ha a férjem maradna a házban ki kell e engem fizetnie ebben az esetben az ingatlanból? Közös kasszán vagyunk amibe ő hozza haza a több keresetet.

  Válaszát előre is köszönöm!

  2017. 01. 21. - 12:05
 • Ügyvéd Úr hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!

  Minek tart fenn egy olyan oldalt tele kommentekkel, amikre sose válaszol?

  2017. 01. 30. - 14:57
 • Ni hozzászólása:

  Mi a tökömért nem vagytok képesek normálisan együtt élni a másikkal? Ennyire bonyolult?

  2017. 02. 08. - 22:14
 • vandy hozzászólása:

  Üdvözlöm
  A párom beadta a válópert költségmentességet kapott a feleségének viszont lesz költsége amit követel tőle hogy fizessen ki neki
  kérdésem az lenne hogy valóban van költsége a hölgynek???
  Köszönöm válaszát

  2017. 03. 01. - 16:40
  • Zsani hozzászólása:

   Tisztelt ügyvéd úr! Most lesz egy éve hogy házasok vagyunk..Csok_al vettünk házat ugy hogy még 1gyermeket válaltunk…a ház vételára a csok osszegével volt egyezö …tehát attol félek ha elválunk a bank elveheti a házat..mivel az is feltétel volt a csoknál hogy házasok vagyunk e…köszönöm tanácsát

   2017. 07. 03. - 16:29
 • Jázmin hozzászólása:

  Üdvözlöm!
  Mostanában készülök beadni a válópert, 2 éve külön élünk.A közös vagyonukról nem tudunk megegyezni, gondolom ez szokványos.Mennyi ideig húzódhat a vagyonmegosztásról szóló per, ha a másik fél nem akar fizetni?
  Közönöm válaszát

  2017. 04. 30. - 19:04
 • Gabriella hozzászólása:

  Tisztel ügyvéd úr!

  Férjemmel lassan 6éve vagyunk házasok van Ég 5éves kislányunk.
  Szeretnék el válni de ő azzal zsarolás, hogy el veszi a lányom.
  Nagyon meg romlott a kapcsolatunk albérletbe lakunk ami azért nem eme van.
  Segítséget kérek mindenkit tudok tenni.

  2017. 05. 06. - 18:04
 • Oliver hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Közel 25 év házasság és utána több mint 3 év különélés után készülünk a helyzet legalizálására, azaz a válásra, és éppen írom a keresetlevelet.

  A gyermekünk már nagykorú, egyetemen végzett és normál 40 órás munkaviszonnyal dolgozik, viszonylag jól keres. Fel kell őt tüntetni a keresetlevélben ? Ha igen milyen mértékig ? Mert gondolom a láthatás meg a tartás már nem játszik… És ha így van akkor foglalkozás és jövedelem kell-e a keresetlevélbe ?

  Egyébként minden tiszta, mindenen gond nélkül osztoztunk, a lakás sorsa is rendben van, házastárstartást sem követel senki,

  Az ügymenetet gyorsító 3 év különélés papír nélkül is működik ? ha pl. mindketten elég határozottan állítjuk…merthogy igaz. Az egész világ tudja, hogy elköltöztem, csak papírozva nincsen.

  Előre is köszönöm válaszát !

  2017. 05. 13. - 11:48
 • Szőke hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr. 18éves kapcsolat,Együttélés 16éve,2éves Házasság,5éves gyerek. A ház amiben élünk férjem tulajdona 20éve. Saját cége van mindkettőnknek,az Én fizetésem sem alacsony. A közös pénzböl nagyobb összeget kivett,7milliot “tárgyi” dologra… nem első eset. Nem szeretnék tovább vele élni…mik a lehetőségeim…kérem pár monfatban a segitségét.

  2017. 06. 06. - 10:55
 • Nemesnè hozzászólása:

  A fèjemel fèl ève vagyunk külön,de ha nem válunk el,igy gyerektartásra igènyt tarthatok-e.17 èv házaság volt.Mert azota nem fizet semmit.Válaszát elöre is köszönöm.Mert ö nem akar válni.

  2017. 06. 15. - 07:06
 • Alex hozzászólása:

  Jó nap,
  Sürgős hitelre van szüksége … akarsz
  Tisztázza az adósságát, az üzleti tevékenység bővítését, a személyesét
  Kölcsön “, akkor lépjen kapcsolatba velünk a gyors és
  Megbízható hitel 3% -os alacsony kamatlábbal, és
  Megfizethető visszafizetési terv jó hitel
  Feltételek e-mail: alexpeter718@gmail.com

  2017. 07. 23. - 13:41
 • Marika hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr! Az alábbi kérdésem lenne. 2 gyermekünk van 18,22 évesek.Férjemmel 23 éves házasok vagyunk 1994. be esküdtünk meg 2002 ben építkeztünk az építkezés költségeiért egyedül én dolgoztam meg illetve az erre a célra felvett hitelt is én fizetem! Soha nem keresett annyi pénzt hogy a családját eltudja tartani belőle,és nem is akart! Volt amikor rendszeresen oda adta a fizetését amit el is hordott,de az utóbbi hét évben szociális munkásként,dolgozott ötven pár ezer forintér!! Nagyon csúnyán beszélt velem mondhatni megalázott,megbetegített,kölcsönt vett fel a tudtom nélkül stb. és ez mellet még egy komoly 3 éves kapcsolata is volt! 1 hónapja kiköltözött a házból.A következőkben! mire számíthatok, mennyit kell fizetnem neki és el kell e adni a házunkat!

  Köszönettel. Marika

  2017. 08. 28. - 11:55
 • Marcsi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr! Férjemmel 12 év házassag után nem tudunk együtt élni!Szeretnék elvállni tőle de ő hallani sem akar róla.Van közös lakásunk mi fele fele tulajdonjog de sajnos ezen a hitel van már elköltözött de mivel fele lakás az övé vissza akar költözni van egy közös 9 éves gyerekünk ilyen esetben ki maradhat a lakásban?Viszont öröklés utján van egy ház a nevemen de édesanyám.a haszon élvező ez befolyásolja e hogy a közös lakásban ki marad?

  2017. 09. 16. - 16:50
 • magret james hozzászólása:

  Helló,
  Sürgős hitre van szüksége? Ön adósságban van? Hibás a hiteled? a bankok elutasították-e, hitelre van szüksége, hogy saját vállalkozást indítson? Kölcsönöket adunk az embereknek a szegény / rossz Credit pontszámuk ellenére. Mind az üzleti, mind a személyes kölcsönöket hosszú és rövid időtartamú, alacsony kamatláb mellett 2% -kal csökkentjük magánszemélyek és vállalatok számára. A hitelprogramozóink gyorsak és megbízhatóak, ma alkalmazzák és azonnali válaszokat kapnak. a hitelek jól vannak biztosítva, garantáltan 100%, az ügyfelek maximális biztonságot nyújtanak. További tudnivalókért forduljon hozzánk e-mail címünkön: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM), és kapja meg a hitelét ma.
  E-mail: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)
  Mrs. Magret james MD / vezérigazgató

  2017. 10. 27. - 13:08
 • Xénia hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  2017. január 11-én volt az első bontóperi tárgyalásunk (felperes vagyok, van egy kiskorú gyermekünk (15 éves)). Akkor 6 hónap szünetelőbe lett téve. Majd júliusban jeleztem az ügyvédemnek, hogy vegyük ki szünetelőből, így újra ki lett tűzve az eljárás. Azt olvastam, hogy ha a tárgyaláson nem tudnak kibékíteni, , vagyis ha a bíróság által megkísérelt békítés sikertelen volt, a bíróság a tárgyalást elhalasztja, a tárgyalást követő három hónapon belül írásban kell kérni a per folytatását (ellenkező esetben ugyanis a per megszűnik). A bíróság a tárgyalás folytatására új tárgyalási napot csak a folytatásra irányuló kérelem benyújtását követő 30 nap eltelte után tűzhet ki.
  Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben is így van-e, mert számomra nem egyértelmű, hogy a hónap szünetelés után még egyszer szüneteltethető, ha az alperes nem akar válni?
  Tehát, ha nem egyezik bele a férjem, akkor újra szünetel, amíg nem kéri valamelyikünk a folytatást?

  Köszönöm válaszát.

  2017. 11. 12. - 18:36
 • Mária hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Folyamatban lévő válóperrel kapcsolatban kérdezném a véleményét. A vagyonmegosztásban egyezség történt, az első tárgyalás már megvolt 2017. szeptemberében. Az alperesnek 2017. augusztus 31-ig ki kellett költöznie a megegyezés szerint a lakásból, ki is kellett jelentkeznie a címről. Azóta az alperes semmilyen értesítést nem kapott a per állásáról. Az alperesnek kötelessége a bíróság felé jelenteni a lakcím változását?
  Köszönöm válaszát.

  2018. 01. 25. - 16:27
 • gemus hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Egy nekem bonyolultnak tünö ügyben szeretném a segítségét kérni!Lassan 3 éve ismerkedtem meg egy hölggyel az interneten,akiről később kiderült,hogy férjnél van,és a férje külföldi algériai,és még mindig együtt élnek!De elhatároztuk,hogy együtt szeretnénk élni,és ezért a leendő párom tavaly beadta válási papírokat,és az első tárgyalás 2017. szeptember 20-án meg is volt!De mivel a férj nem akar válni,ezért nem történt meg a válás!A leendő párom 3 hónapom belül írásban november 20.-án beadta,hogy fenn tartja válást,és kérte a második tárgyalást!Vártuk a levelet a bíróságról,hogy mikor tűzik ki a második tárgyalást,de nem jött válasz!Ezért a leendő párom szerdán bement a bíróságra,és rákérdezett,hogy miért nem jött levél.Erre kiderült,hogy a bíróságon a hölgy,aki átvette az írásos beadványt,valahová elkeverte a dokumentumot,és nem iktatta, és nem találják!A kérdésem az,hogy ilyenkor ki hibázott?És még az lenne a kérdésem,hogy most elölről kezdődik az egész procedura?Mert nem mi hibáztunk,hanem a bírósági alkalmazott!Kérem írja meg,hogy mi ilyenkor a teendő!És van-e remény,hogy még tavasszal meg lesz a második tárgyalás,mivel a bíróság hibázott!
  Köszönöm válaszát!

  2018. 01. 25. - 21:34
 • Anita hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Az alábbi kérdésben szeretném segítségét kérni. Férjem válni készül, és mivel hajthatatlan, a békés lefolytatás érdekében jómagam is hajlok a közös megegyezésre. Nem értek vele egyet, de elfogadom a döntését. Viszont szeretném elkerülni a vele való személyes találkozást, akár a bírósági tárgyaláson is. Van erre bármilyen mód? Ki tudják mondani a válást az első tárgyaláson anélkül, hogy én személyesen megjelennék? Én alperes lennék, a pénzt elosztottuk, külön költöztem, a közös ingatlan eladásában megállapodtunk, gyermek nincs. Mi a következménye, ha nem megyek el a tárgyalásra? Szükséges küldenem meghatalmazottat?
  Előre is köszönöm!

  2018. 01. 28. - 14:36
 • Devizon hozzászólása:

  Nős vsgyok 2 ève van egy házam az èn nevemre iratva ! Úgy örököltem! Követeli a felesègem a felèt ! Lehetsèges ?

  2018. 02. 28. - 23:22
 • cathy hozzászólása:

  Az én nevem Cathy akarok tanúskodni a nagy varázspálcáról, Priest Mirrorról, a férjemről és én már házasok vagy 5 éve nincs gyermeke, és az orvos azt mondta nekem, hogy nem tudok szülni, mert a méhem rossz kábítószerek miatt megsérült, ez annyira aggódott, és a férjem nem volt boldog, ezért úgy döntött, hogy egy másik lányhoz megy férjhez és elválik tőle. Annyira szomorú voltam, hogy elmondtam a barátnőmnek, hogy elmondta nekem egy hatalmas varázspálcát, amelyet ő adott nekem az e-mail címem is sosem hiszek benne sokat, bár én csak úgy döntöttem, hogy megpróbálom neki, és azt mondta nekem, hogy hároméves lesz, hogy visszaszerezze a férjemet, és terhes leszek. Kétlem, hogy a harmadik nap, amikor a férjem visszatért nekem és sírva azt mondta, hogy nem akarja többé a válást 3 héttel az orvos megerősítése után, hogy terhes vagyok, segíthet neked e-mailben a következő címen: chiefprist@priest.com
    what’sapp +2348076821983
  Adja hozzá Vibernek +2348076821983

  2018. 03. 23. - 01:09

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >