Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

Válunk, mert nincsenek közös céljaink

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

Első hallásra kicsit nevetségesnek tűnhet, hogy egy házasság működéséhez közös célokra van szükség. Hiszen ha már létrejött a kapcsolat, akkor a pár tagjai ugyanazt akarják: együtt lenni.

A sok házasságban élő ember a következőt gondolja a közös célokról: „Hát mi lenne a közös célunk? Szép ház, szép autó, szép gyermekek, egyszóval: szép élet!” De vajon biztos, hogy egy ilyen rövid mondattal el lehet intézni ezt az egészet? A válaszom: nem!

Ha két ember a közös célok alatt egész mást ért, a házasságán teljesen más célok szerint dolgozik, akkor azon vehetik észre magukat, hogy egy csapatban játszanak, de valójában akadályozzák, és nem segítik egymást. Ez a probléma mikor fordul elő?

1) Olyankor, amikor egy férfi és egy nő „csak úgy” együtt van. Pusztán „azért, mert jó”. Azért mert jó együtt lenni, jó szerelmesnek lenni, egy csomó boldog pillanatot ad a másikkal eltöltött idő.

2) Olyankor is előfordul a közös célok hiánya, amikor egy pár nagyobb közös céljai teljesülnek, de nem tűznek ki helyettük újakat. Például készül egy fiatal pár a házasságkötésre, aztán mikor elkezdik az „igazi” közös életet, rájönnek, hogy már el is fogyott az a közös cél, amiért korábban annyit dolgoztak együtt. De talán az egyik legtipikusabb példa az, amikor egy családban a gyerekek kirepülnek.

Mit okoz a közös célok hiánya?

1) Amikor a megváltozott élethelyzetben elfelejtünk közös célt megfogalmazni, a különböző tevékenységeink miatt eltávolodhatunk egymástól.

2) És emiatt egyre többször azt vehetjük észre, hogy a párunk a maga feje után megy, és semmiben nem támogat minket. Sőt, valójában gyakran akadályoz is. Ebből kifolyólag nagyon sok megoldhatatlannak tűnő konfliktus alakulhat ki, amelyekkel nem tudunk mit kezdeni.

Mi tehát a legfontosabb teendő egy házasságban?

Folyamatosan tisztázni kell a közös célokat. Beszélgetni kell róluk, és természetesen tenni értük. Minden nap építgetni kell a közös jövőt és az álmokat. Ha nincsenek közös célok, akkor pedig ki kell tűzni őket. Keresni kell valamit, amit mind Ön, mind pedig házastársa el akar érni. Valami olyat, amit mindketten szívesen csinálnak, ami mindkettejüknek „munkát ad”.

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


8 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • Juci hozzászólása:

  ez igaz, annyi kitétellel, hogy csak ez nem tart össze egy házasságot, de enélkül tényleg nem lehet sokáig bírni. a volt férjemnek más baja volt, és folyamatosan egyre inkább tönkrement lelkileg a munkahelye miatt, nem tudtuk megoldani…

  2009. 10. 25. - 08:48
 • zsolt hozzászólása:

  A felesegem el akar valni. A munkam miatt tul feszult voltam es nem akartam terhelni ezzel a gondal. Igy meg rosszabb lett a kapcsolatunk. Amikor bejelentette valasi szandekat, elhagytam 3 honapos allapotosan volt. Azota eltelt 3 het. Nagyon szerettem de mind hiaba, kiabrandult belolem es mar hallani sem akar bekulesrol. Lehet h feltekeny? Szeretnem ha ujra boldog hazassagba neveljuk jovendobeli gyerekunket. Tanacstalan vagyok hogy mit tehetnek…

  2009. 11. 03. - 01:16
 • istván hozzászólása:

  voltak közös céljaink csak hát ha az egyik fél nem áll ki azért akit szeret és csak az fontos neki hogy az apja mit mond az én döntéseimet semmibe véve akkor nincs miről beszélni!képzeld el azt a helyzetet hogy egy hétvégén meg hivnak egy ballagási buliba ahol kisbabák !,gyerekek,,mulatnak” éjfélig akár, rákényszerülve mert a szülők nem mernek nemet mondani én meg mertem vesztemre mert mondtam kittinek hogy már 23:00-van be kéne vinni a házba a gyereket mert nem tesz jót neki az órisi hangfalakból üvöltő zene meg a cigi füst erre ő azt mondta hogy (amit szerintem a szüleitől tanult)nincs annak semmi baja mert nem sír (hát persze mert el aludt)lehet hogy én csináltam bolhából elefántot de én meg nem ebben nőttem fel nekem este 8-kor már aludni kellett ja és amikor már vitatkoztam már vagy 10 perce kittivel akkor az apja szólt kittinek hogy jó most már vidd be akkor kitti fel állt a székből és be vitte ennél nagyobb megalázást nem érdemel egy apa sem ezután adtam még egy esélyt a kapcsolatunknak még élt velem 1 évig hazug szeretetben mert csak én szerettem bolond fejjel ! már akkor este ott kellet volna hagynom csak nem vitt rá a lélek hogy ott hagyjam őket .3hónapja dobott engem, megteheti gazdag családba született , a fiamat 2 hetente láthatom akkor is csak 08:00-tól 12:00-ig havonta fizetek neki 20000-ft-ot hogy teheti ezt egy nő a családjával csak azért hogy apucitól meg kapja az igért házat ki fogástalan józan életü dolgozó ember vagyok ezt érdemli az ilyen ember !!!!ezek szerint!!!! elvették a gyermekem ki vagyok csinálva lelkileg !!!!van még értelme küzdeni?minden nap egyre közelit a megoldás a halálom!

  2010. 08. 13. - 23:47
  • Marcsi hozzászólása:

   Kedves István!
   Remélem azóta már kicsit változtak a viszonyok. Eggyetértek abban, hogy a gyerekeknek nem igazán tesz jót a buli, a késői lefekvés. Kicsit változtak az idők, bár nem tudom, hány éves vagy, az én időmben is anyuék 8-kor ágyba parancsoltak. Nekem van egy kicsi fiam, aki 9 körül megy aludni.
   Semmit nem írtál a hivatalos formulákról, de tudomásom szerint a házasság bomlása után a másik fél /ez esetben te/ megkapja minden második hétvégén a láthatást /szombat-vasárnap/, valamint amelyik hétvégén nem találkoznak, akkor egy hétköznapi nap délutánja, általában szerda.
   Javaslom, ha még nem tetted, menj be a körzeti családsegítőkhöz, vagy gyámhivatalhoz, ahol ingyen jogi tanácsot adnak ezen esetekre és intézkednek is a jogosnak tűnő ügyekben. A gyermek láthatási jogának korlátozását hozhatod fel, valamint, ha nem váltatok még el, kérhetsz egy ideiglenes gyermek elhelyezést is, és amit ott lefektetnek/a láthatás/, azt az anyának is be kell tartani /bár a felügyeletet, ha az anya nem alkoholista, elmebeteg, drogos, vagy kétes munkát végző, általában az anyának ítélik/.
   Igazából nem szoktam válaszolni, csak olvasgatom ezeket a leveleket, de a leveledben sajnos olyan dolgokat láttam, amiket én is felfedeztem férjemmel kapcsolatban /erről később, ha érdekel/. Sajnos férjem 1 hónapja, 12 év házasság után itthagyott bennünket a kisfiammal. Amióta külön vagyunk 33 napból 19 nap találkoztak. Ennek ellenére a férjem feljelentett a családsegítőknél, hogy korlátozom a láthatást./Hétfőn kell mennem meghallgatásra”/ Ezért kezdek belebújni a jogi formulákba. Állandóan fenyegetőzik, hogy elveszi a kisfiút …stb. Mióta elment, rengetegszer vitte játszótérre, de a kicsi 4 éves koráig összesen 3-szor “nem nevetséges”.Azon kívül januárban adott haza 10 ezer forintot, azóta semmit. Amióta egy hónapja elhagyott, egy fillért sem kaptam. Férjemnek nincs bejelentett munkája, így nem is követelhetek tőle hivatalosan, hisz az alkalmi munkát bizonyítani nem tudom. Én sem vagyok jó helyzetben, és még a tizedét sem írtam le.
   Nem is untatlak tovább, a héten megyek hivatalos ügyeket intézni.
   Fel a fejjel, ha gondolod, menj el egy pszihológushoz/nem szégyen segítséget kérni, de én sem örültem volna, ha ismerősök megláttak volna/. Én kettőnél voltam, az egyik erőt öntött belém, a másikhoz kár volt elmenni, csak lehúzott lelkileg!!
   Az, ha nem maradsz egyedül, dolgozol, rokonokkal, barátokkal vagy valószínüleg segít enyhíteni a dolgokat, de csak a megfelelő társaság. Az idő tényleg enyhít a gondokon.
   Kitartás, ami nem pusztít el az megerősít!!!!!
   Üdv: Marcsi

   2010. 08. 28. - 18:27
   • Nora hozzászólása:

    Jajj, Maris, szombaton azt hiettm, hogy Bencocske1dat ismerem meg. Szfclinapon voltunk Pe9celen, ahova egyszer csak behoztak egy he9tprf3be1s zsive1ny kiskf6lyket. Szőke fejű, vigyori, egye9ves mfalt, me9g hasonledt is (edgy utf3lag visszane9zve a ke9peket), e9s harapf3s hedre je1r. Bese9nek hedvte1k, gondoltam, becene9v, azte1n szf3bakerfclt, hogy Micimackf3s torte1ja volt… akkor me1r re1ke9rdeztem, de itt megbukott a sztori, mert neki igazibf3l Bese a neve. :o)

    2014. 04. 07. - 19:14
   • Peter hozzászólása:

    Apeanprtly this is what the esteemed Willis was talkin’ ’bout.

    2014. 04. 09. - 15:09
 • Tamás hozzászólása:

  Én is hasonló cipőben járok! A feleségem elment 3 hónapja albérletbe elvitte 4 kislányunkat magával. Én bármikor láthatom őket , szinte minden hétvégén velem vannak. Valahogy úgy érzem nem akar velük lenni , de nagyon ragaszkodik hozzájuk legalább is ezt mondja, de nem így cselekszik. Össze jött 1 közös barátunkkal de ez már mikor együtt laktunk akkor is volt viszonyuk. Én is követtem el súlyos dolgokat , de legalább őszinte voltam mindig. Ő nagyon sokat hazudott nekem és folyamatosan át vert. Most válunk , de engem nagyon megvisel , sokat gondoltam a halálra. De a barátok, rokonság, család nagy erőt adott az elviseléshez, nagyon fontos a család a barátok. ahogy viselkedett és ahogy most is nem sokáig tud boldogulni. Sokan mondták minden kép elment volna de a gyerekek nagyon ragaszkodnak hozzám. Lelkileg nagyon össze vagyok törve én vele gondoltam leélni az életemet. Erre hogy elmegy soha de soha nem gondoltam. Egy jó barátom mondta: Viseld méltósággal maradj meg embernek és ami nem fáj az nem használ semmit!

  2012. 04. 03. - 17:43
 • Ancsa hozzászólása:

  Nagy tisztelettel!
  Az én férjem fiatalon átélt két nagy traumát.Az elsőről senki nem beszél a családjukban, a második esetben pedig megcsalták több személlyel is.Érzelmeit nehezen kimutató férfivé vált.Egymásra találva kinyílt valamelyest, de a gyerekek születése után ujra visszazárt.Sőt ez olyan mértékű lett az évek során, hogy a saját gyermekeit is hanyagolni kezdte,sokat ivott a cimboráival.hazudozott.A szüleitől hiába kértem segítséget, nem értették meg, hogy fiuknak orvosi segítség kell.A helyzet olyanná vált,hogy két gy-mel el kellett menekülnünk.Ez hét éve történt.Ha a depressziója alábbhagyott, próbálkoztunk a kapcsolattal, de mindig hazudozásokon kaptam,az ital élete része és a betegsége egyre súlyosabb méreteket ölt.El akarok válni Tőle évek óta, de ő nem akarja. Terrorizál minket, hogy akkor öngyilkos lesz.Nem merem beadni a papírokat, mert félek, hogy megteszi!Ismerve depressziója mélységét és a szülei látszatok utáni igényét, félek a következményektől.Hogyan tudnék változtatni a helyzeten?Kérem a segítségét!
  Köszönettel: Ancsa

  2013. 07. 09. - 06:10

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >