Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

Elvált szülők gyerekei

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

Az elvált szülők gyereke helyzetét írja le Bereczki Sándor lelkész az alábbi videóban.

Vajon milyen lehet az élet az elvált szülők gyerekei szempontjából?

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


7 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • Seer Árpád hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!

  Amit Ön a válásról ír az a törvény illetve az elmélet.
  A gyakorlat azonban sajnos más. Az a bírói gyakorlat, Ez áll egy feneketlen zsebből, pénzsóvár szakértőkből, hülye ügyészekből.
  Én öt éve nem találkozhatom tőlem külön élő kislányommal és nem találkozhatnak vele az időközben megszületett féltestvérei sem. És ennek érdekében volt feleségemen túl, az elfogult és igen bunkó, öntörvényű bírók is mindent megtesznek. Ezért jelenleg az eljárás odáig jutott, hogy a Siófoki Városi Bíróság kettő és a Somogy Megyei Bíróság, mint fellebbviteli bíróság három bírója ellen tettem feljelentést a Legfelsőbb Bíróságon.
  És higgye el ez részemről nem hiszti, berzenkedés a bírókkal, hanem becsületbeli ügy.
  Tisztelettel Boldog Újévet Kívánok magam és családom nevében!

  Seer Árpád

  2009. 12. 28. - 17:02
 • Seer Árpád hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  Újabb fejleményem van a kapcsolattartás tárgyában.
  Feljelentésem ugyan nem került a Legfelsőbb Bíróságra, de a Siófoki Bíróság a meghozott ítélet után 10 napra újra tárgyalta a kapcsolattartási ügyemet. Ebben 2010-ben született ítélet, amely nem tartalmazta a kapcsolattartást, még helybenhagyólag sem. Ezért fellebbeztem ellene, de a fellebbviteli bíróság az első fokú bíróság ítéletét helybenhagyta. A per felülvizsgálati kérelemre sem változtathatott a Legfelsőbb Bíróság a hatályos jogszabályra hivatkozással az ítéleten.
  Az a kérdésem, hogy esetemben milyen kapcsolattartási jogaim vannak, hiszen sem telefonos, sem internetes, sem levelezéses és közvetlen kapcsolaton alapuló kapcsolattartásom sincs volt feleségem nevelésében élő gyermekemmel.

  Volt feleségem (Bogár Mónika Zics, Kossuth Lajos u. 6.), mint kötelezett egyik bíróság által megítélt kapcsolattartási kötelezettségét sem tartotta be. Pedig ez ügyben már négy első fokú bíróság is ítélkezett.
  Persze a mostani gyámügyi vezetőnek (aki intézkedésre köteles lenne) a munkája annyit ér, mint halottnak a csók.
  Várom kíváncsian javaslatát!
  Tisztelettel Seer Árpád

  2011. 06. 30. - 20:40
 • Nagy Andrea hozzászólása:

  Tisztel ügyvédúr!
  Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy volt férjem után gyermekem az egyedüli örökös, de én az ő fennálló rengeteg tartozása miatt azt szeretném ha nem örökölhetne. Hogyan lehetne ezt megoldani úgy, hogy öt és fél éve semmit nem tudok róla nem látogatja és nem fizet gyerektartást sem (állam által kapom). Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel: Nagy Andrea!

  2011. 12. 28. - 13:46
  • Apsara hozzászólása:

   2012-05-03 20:42:58pre-arranged intervals.experienced wrwtirseith the increasing multitude of freelance writers looking for work these days, it is often difficult to find a writer that has enough experience with the subject matter to create an effective post. thankfully, article marketing service proprietors are experts in their fields and can

   2012. 10. 01. - 12:24
 • Solymosi Janka hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr,
  arra lennék kíváncsi,hogy mennyi esélyem lenne megváltoztatni a láthatást az esetünkben.
  3 éve váltunk el, férjem hűtlenkedései miatt. Van egy okos kislányunk, aki most 10

  2013. 09. 18. - 22:11
 • Solymosi Janka hozzászólása:

  Tisztelt Uram,
  arra lennék kíváncsi, hogy milyen esélyeim vannak a láthatás megváltoztatására a mi esetünkben.
  3 éve váltunk el, férjem sorozatos hűtlenkedése miatt. Van egy okos, 10 éves kislányunk.
  Férjem havonta kézbe adja nekem a megállapodott 25 ezer forintot. ( A fizetése havi 250-300 ezer most, válásunkkor 90 ezer volt)
  Másik városba költözött az új asszonyhoz. Ott 2,5 szobás lakásban laknak. 2 tizenéves a saját szobájukban, a felnőtteké a nappali. A hétvégi láthatásra odaviszi a gyereket. Másfél éve küzdök a kislánnyal, minden héten sírva megy el.
  Nem bántják, de nem is foglalkoznak vele. Programokat nem csinálnak, otthon vannak. A gyerek elmondta az édesapjának, hogy ő nagyon szereti, de nem akar minden héten elmenni. Nincs egy szabad hétvégéje sem, Pénteken elviszi, szombaton este hazahozza. Vasárnap tanulás. (korábban vasárnap este, vagy hétfőn reggel hozta vissza, de a tanulás nem ment együtt, így sikerült lefaragni a hosszú hétvégéket) Persze a szünidőben sehova nem viszi el.A nyarat a testvéreimmel és a szüleimmel oldjuk meg. Igaz a nyáron voltak EGY napos kiránduláson, na nem kettesben, hanem az új családdal.
  Én, a nagyszülőkkel együtt mindent elkövettem, hogy megmagyarázzuk a kislánynak, milyen fontos, hogy az apukájával sűrűn találkozzon, amivel nincs is baja, de nem akar menni.
  Mostanra odajutottunk, hogy már nem csak szerdán kezd el görcsölni, és sírva elaludni, hanem egész héten ezen agyal. Rosszul alszik, reggel már azzal kel, hogy még hány napja van, míg mennie kell.
  Az apja szerint én vagyok a hibás: a szokásos “ellenem hangolod a gyereket” szöveggel. Ő itt dolgozik a mi városunkban, minden nap láthatná a lányát,bármikor találkozhatnának, de neki ez nem felel meg. Ragaszkodik a “jogához”, és nem fogadja el, hogy a kislány nem szereti azt a családot, az új feleséget. ( Én is férjhez mentem, az én páromat elfogadja a gyerek, nincs konfliktusuk)
  A gyerek asztmás, 2 éve már csökkenteni lehetett a gyógyszerét, a pipát is elhagyhattuk. Most több gyógyszert kell szednie, a pipát is használnia kell rendszeresen, Minden hétvégén tüsszögve, hörögve érkezik haza mivel az új feleségnek macskái vannak a lakásban. Kértem a volt férjemet, hogy akkor szabaduljanak meg az állatoktól, de a felesége azt mondta, hogy semmi közöm az ő állataihoz.
  Ez nem segíthet esetleg a lányomon? Hogy ne kelljen ott aludnia az apjánál?
  Sem a gyerek, sem én nem akarjuk, hogy ne találkozzanak, mivel apuka itt dolgozik a városban, bármikor elmehetne a lányáért, csinálhatnának programokat, és akkor kéthetente vinné el péntek-szombatra. Ebbe a kislány is beleegyezne, de az apja nem hajlandó egyezkedni.
  Teljesen kétségbe vagyok esve, ahogy látom a gyereket minden nap sírni, szomorkodni. Alig eszik, nem barátkozik senkivel, nem sportol, csak elvan itthon velem és a kistestvérével. Félek, hogy teljesen felőrlődik, és nem tudok rajta segíteni.
  A válás után én átvettem a férjem összes adósságát, fizetem a lakáshitel, így az ügyvédi költséget nem szeretném kidobni az ablakon, ezért kérdezem Önt, hogy érdemes-e belevágni.
  Köszönöm válaszát

  2013. 09. 18. - 23:01
  • Ani hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!!Olyan kérdésem lenne,h 2011ben hoztak egy kapcsolattartási döntést Siófokon,miszert gyermekemet az apja elviheti 3éves kora után nyáron 2×2 hétre.De a kislány nem akar menni,olyanokat mond,hogy földön alszik..Az apuka azt mondja hogy 2 napig ott van a kislány mindent el kér,de semmit nem eszik meg…De ragaszkodik az apa a 2 hetes láthatásra.Körülményei éppenséggel nem jónak mondható.Apa jövedelme 22800ft az Önkormányzattól segélyt.Ebből fizet 10e ft tartásdijat,és még van nála a kicsin kivül még másik gyermek is ,ill az élettársa másik 2 kiskorú gyermek.Számithatók valamilyen kapcsolattartási változásra?????köszönöm

   2014. 07. 02. - 18:15

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >