Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

Gyermek láthatás: kinek és mennyi joga van hozzá?

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

gyerek-lathatas

Láthatási (kapcsolattartási) jog: ki találkozhat a gyerekkel?

A gyermek láthatási jog lehet folyamatos (rendszeres) vagy időszakos (rendkívüli):

Előbbibe beletartozik a gyermek elvitele, a gyermek meglátogatása, levelezés a gyermekkel, telefonálás vele, a gyermek megajándékozása vagy csomag küldése a részére.

A gyermek láthatása azt jelenti a gyakorlatban, hogy meghatározott időnként, például hetente, kéthetente a különélő szülő egy-két napig együtt lehet a gyermekével, sőt az iskolai szünetek, illetve az ünnepek időtartamából is jár neki egy meghatározott hányad.

Gyermek láthatás: vajon kinek van hozzá joga?

A gyermeket nem „csak apa” vagy „csak anya” láthatja. Kapcsolatot jóval több személynek is joga van tartani a gyermekkel. Kik ők pontosan?

1) a gyermek édesapja

2) a gyermek édesanyja

3) apai és anyai ági nagyszülők

4) a gyermek nagykorú testvére

Emellett a gyermek szülőjének házastársa (magyarul mostohaszülője) és szülőjének testvére (nagybácsi, nagynéni) is jogosult, ha a szülő és a nagyszülő nem él, illetőleg a kapcsolattartásban tartósan akadályozva van, vagy a kapcsolattartási jogát önhibájából nem gyakorolja.

Ki dönt gyermek láthatás (kapcsolattartás) kérdésében?

Gyermekláthatási kérdésben a szülőknek kell megállapodniuk közös megegyezéssel. Ha különösebb nézeteltérés nincs a szülők között, akkor nem kell semmilyen hatósághoz fordulni, a szülők különélése ugyanis nem jelenti azt, hogy azonnal fel kellene keresni bármilyen hatóságot.

A gyermek láthatása központi kérdéssé válik viszont abban az esetben, ha a szülők válóperben állnak egymással (ilyenkor ugyanis a bíróság mindenképpen gondoskodik arról, hogy a gyermek láthatása rendezett legyen).

Ha válóper ugyan nincs, de rendszeres nézeteltérések adódnak a gyermek láthatása kérdésében, akkor a gyámhivatal dönt a kérdésben. Ez alól kivételt jelent az, ha válóper vagy gyermekelhelyezési per van folyamatban, ilyenkor a bíróság dönt!

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


202 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • Hannl jános hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros úr!

  Párommal 7.éve éltünk eggyütt,a most Juliusban lett 9.éves kisfiával.ez év auguszt.15.én elköltöztek tőllem.Nem voltunk összeházasodva,és a gyemek a páromé.Én úgy neveltem 1.5éves kora óta mintha a sajátom lett volna,de most nem láthatom mert a mostani gyökér palija nem engedi.Van e jogi uton erre lehetőségem hogy láthassam a kisfiam aki engem nevez az apukájának és szeret.Várom mielöbbi válaszát.

  Köszönettel Hannl János.

  2010. 09. 14. - 07:46
  • István hozzászólása:

   Szebb napot mindenkinek!

   9.5 éves nevelt fiam van,kettőnk kapcsolatáról annyit ,hogy hatalmas szeretet van kettőnk között.
   sokan mondják hasonlít rám “tiszta apja” de sajnos nem.
   az édesapja szeptemberben vitte el utoljára,de pár óra múlva visszahozta mert nem bírt vele. másnap újra elvittük de este 10-kor újból visszahozta,és csak annyit mondott lesza..fejed majd akkor gyere ha nem bőgsz! gyerek természetesen megörült ,h soha többé nem kell menni. most december 26-n eljött párszor mondta a kisgyereknek gyere apával a gyerek nagyon sírt nem akart menni, majd kis hányás és nagy sírások közepette megfogta és berakta a kocsiba.több mint szörnyű látvány volt, többször rácsukta a lábára az ajtót a kisgyerek csak sivalkodott őt egy dolog érdekelte” jársznekem! ” akkor rászóltam ,h hagyja abba akkor meg nekünk jött minket akart megverni,próbáltuk lenyugtatni kisebb sikerrel.gyereket is lenyugtattuk és akkor félve de elment az “apjával”. elméletileg szerinte 13 nap jár neki mert nem ment a kisgyerek,de nem mi akadályoztuk.most fogalmunk sincs mikor hozza vissza mi van a gyerekkel,és a kicsi hogy érezheti magát.a kisgyerek 6 éves korától pszichológushoz jár, apjától való félelem és a betegsége miatt is ” west syndroma “.pszichológus szerint nagyon ki kellene iktatni az apukát,de hogyan?!
   itt azt hiszem sok tanácsot nem lehet adni,marad a remény ,és szeretnénk épségben visszakapni a kicsit.
   (gondoltam ha leírom jobb lesz, de nem )

   2010. 12. 28. - 11:52
   • Laura hozzászólása:

    Kedves István!Megdöbbenve olvastam a leveled.Eszméletlen milyen apukák vannak..A gyámügy ilyenkor hol van?Kértetek tőlük segítséget?Én tuti megbolondulnék ha a volt párom elvinné a srácokat,és nem tudnék róluk semmit.A rendőrségre mennék,vagy nem tudom hova de mindenképp elhoznám.Nagyon sok kitartást,és sok szerencsét kívánok nektek,és szabadítsátok meg a kicsit bírósági úton “apukájától” valahogy.

    2011. 05. 27. - 19:53
    • muzsnyaizsolt hozzászólása:

     Ja hát ez nagyon kétélű fegyver:”szabadítsátok meg apukától”Nem lehet hogy megoldani kellene hogy szívesen menjen?Vagy esetleg aki neveli nem alakalmas a gyereknevelésre mert olyan helyzeteket teremt ,ami ideáig vezetett!Nem akarok pálcát törni senki felett,de aki naponta neveli a gyereket az nagyon nagy befolyással bír!Azt nem tudom,ki alakította ugy az életet hogy a gyerek ne akarjon menni apukával!???????????????????

     2012. 01. 16. - 14:32
     • VM hozzászólása:

      ” Kedves” muzsnyaizsolt!
      Talán Őnőnmagát védi ebben a levélben?! Talán Őn is ebben a cipőben jár…?! Csak nem Őn a primitiv apuka…?! Na,én török pálcát, ha tetszik ha nem! Normális,épelmélyű ember nem véleményezi így mint Őn, István levelében elhangzottakat! A Gyereket nem lehet befolyásolni csak ideig-óráig! A gyerek nem teszi a kocsi ajtóhoz a lábát mert, anya azt mondta…! Az apuka meg erőszakot is gyakorolhat,ha még úgy is van,hogy anyuka nem alkalmas a gyereknevelésre mert, nem beszéli rá a gyereket az agreszív, érzéketlen,gyökér apjára!
      Annyira JÓ LENNE végre ha eljutna az “emberi” EGOagy a 21.százaban oda,hogy a gyermekeink mind,mind egyenként egy csoda itt a földön, ebben a világegyetemben! Nem a szülök tulajdonai! Hanem ez amit művelnek a saját gyermekeikkel az a EGO-juk harca. Hol vannak a gyerekek érzései…?????? Képzeld, van nekik,bármennyire figyelmen kívül hadják a “NAGY”,”OKOS”,”ÖN-ÁL-LÓ” “PÉLDÁT MUTATÓ” ” FEL-NŐTEK! (A legfantasztikusabb,a MAGYAR nyelvezet! Már aki érti….! ) De, a boci mindig visszanyal…!!! :)) “Szeretem” hallgatni azokat a szegény idős, nem idős, SZÜLŐ -ket,V akik sírva panaszolják magányos, kirekesztett életüket,mert nem nyitják rájuk a gyerekeik ( 5 gyerek közül egy sem) az ajtót! AMIT ADSZ,AZT KAPSZ! A gyerek nem hülye! Mindent lát és rögzit az agya és nem felejt! ( Sajnos! Mély nyomokat ejtenek rajtuk!) Majd amikor már nem kell félniük, színészkedniük a “NAGY,PÉLDÁS” szüleik elött, kiszolgáltatságuk miatt,akkor jönn el az Ő idejük!

      2012. 01. 30. - 22:13
      • xyzhopp hozzászólása:

       Milyen igazad van ebben egyetértünk

       2014. 10. 16. - 20:50
      • Dajnics Gyuláné hozzászólása:

       Nagyon igaz, hogy a gyerek ha nem akar menni az őt elhagyó szülőhöz, akkor biztos oka van rá!!! Nem is lenne szabad olyan törvénynek létezni, hogy mindenképpen menni kell a gyereknek!
       Mért kell a gyerek szempontjából erőszakos törvényeket hozni? Mért nem hagyjuk, hogy ő döntse el hogy kivel akar lenni?
       Azért történnek ezek a sok gyerek bántalmazások, mert a törvény időt és módot biztosít rá! A gyerek jelzi a félelmét ! Senkit nem érdekel? Csak ragaszkodunk a átgondolatlan buta érzéketlen törvényekhez! Akik ezt a törvényt alkották, vagy nem voltan ilyen gyerek érzései közelében, vagy teljesen érzéketlenek!
       Különben csak a gyerek érdekét és testi lelki fejlődését tartanák szemelőt!
       Nagyon remélem hamarosan változás történik ebben és mindenekelőtt csak a gyerek érdekét fogják védeni! A szülő meg erőltesse meg magát és próbálja meg őszintén szeretni a gyereket és gondoskodni róla mint egy felnőtt és biztos lehet benne, hogy szeretetért “szeretetet,, fog kapni!

       2016. 10. 16. - 22:24
       • agnes77 hozzászólása:

        Nagyon igaza van de a törvények sajnos nem ezt támasztjak elő sőt idegen szülővel töltsön el a gyerek bizonyos időt miért nem ezt nézi a gyámhatóság hogy a gyermek beilleszkedett természetes neki s kiszakítja onnan miért genetika mar bocsánat ha soha nem foglalkozott vele.

        2017. 08. 17. - 21:11
       • ZDos hozzászólása:

        A törvények nem nem normális szülöknek sinálták. Az hogy egy anya nem engedi láőtni az apának a gyerekét…….Nézd forditva a helyzetett. Te mit szólnál hozzá, ha te nem láthatnád a gyerekedet. Én most ebben a cipöben járok, váláls útán elköltözött és azota mindent kitalált csak hogy ne lássam a lányomat. És senki nem tud mit csinálni az IDÖ meg megy, a vége az lesz, hogy lányom elidegenedik tölem. Az kinek a hibája lesz? Ezen kondolkadjatok el, mielött itélkeztek. És igenis befolyásolja az anya ahogy viselkedik a gyerek elött és mit hal a gyerek. Kérdezd meg a dokit (elme)

        2017. 12. 19. - 20:00
      • agnes77 hozzászólása:

       nagyon sajnalom hogy ezt igy latja a magyar hatosagot hidegen hagyta az osztrak latlelet amit a lányommal tett a kedves apukaja

       2017. 08. 17. - 20:39
      • Éva050 hozzászólása:

       nem akar menni a gyerek az apjához .hány éves kortól kérhetik.

       2017. 12. 12. - 12:24
     • andrea hozzászólása:

      tisztelt ügyvéd ur!párommal 5 éve vagyunk együtt fiát az édesanyja “neveli”!gyerektartást rendszeresen kapja láthatást mi nem!azzal az indokkal hogy nem kényszeriti a gyereket hogy jöjjön!csak ha kap valamit akkor jöm! gyámhatosághoz fordultunk ahol elöadta hogy az apja veri a gyereket!!!!!!!!!!szerencsére a gyereket külön is megkérdezték és ö akkor már nem erösitette meg amit az anyja állitott!figyelmeztetést kaptak és elö kell segitenie a láthatást!azota terhes lett ujra az anyuka ikrekkel és a nagyszülök akiknél eddig éltek nem tudják bevállalni a gyerekeket!albérletbe mennek holott az uj apuka sosem dolgozott!tehát most megy a zsarolás hogy vedd meg ezt a fiadnak meg azt ami nem is lenne gond de ha mi 6000ért cipöt veszünk akkor ö 13000ért játékot nyilat a 11éves gyereknek!ha kel a gyereknek játék (napi szinten uj)akkor ö nem veszi meg ,küldi hozzánk mi sem tartjuk létkérdésnek az uj puskákat,hazamegy és akkor van hogy apád nem vesz neked semmit majd én veszek!havi 40ezer játékra!emellett iskoláztassuk ruházzzuk és még ő akar feljelenteni!nem megvásárolni akarjuk a gyereket!!!!!!!!manipulálja az anyját ezerrel!azt állitja hogy nálunk addig nem ehet még a kutya nem evett!!!!!!!és rakjuk ki a kutyát mert nem akarja hogy mikor jön akkor vigye neki a labdát játszani!ez egy öklömnyi kutya!!!!!!!!
      mi lesz ha meglesznek az ikrek akkor azokat is ki kell rakni mert nem birja őket!hihetetlen hogy milyen zsarolásokat megenged és ezt el is hiszik!nem mindig az apa a rosz! mit tehetnénk hogy ez ne igy müködjön mert ennek jo vége nem lesz! köszönöm a válaszát!

      2012. 05. 27. - 11:55
      • Adrian hozzászólása:

       c9n aze9rt szf3lok, csupe1n, hogy kis szinten ne e9rjen el mndneit, mert akkor hova tf6ke9letesedne? ( ) Ez a ti dolgotok, de a hate1rt akkor is e9rdemes megtartani. c9n nagyon he1le1s vagyok szf3lte1l kf6szf6nf6m e9pedtő volt vagy mi Lehet egy jf3 szerepje1te9kos keze9be adni, viszont nem alkalmas arra, hogy rendes versenyen szerepeljen, csupe1n a ti e1ltal szervezett sorozat keretei kf6zf6tt . Te9nyleg e9pedtő, az elf gombe1sszal egyfctt.A mi kungfunk jobb?!

       2012. 07. 24. - 08:35
     • józan ész hozzászólása:

      Kedves Zsolt!
      Az a gond, hogy a gyámügy is úgy gondolkodik, mint Ön! A gyermek és annak lelke senkit nem érdekel!!

      2016. 07. 11. - 14:39
      • agnes77 hozzászólása:

       sajnos ez igy van a saját lelkünk fogságban de a gyámügy mindent lat s okosabb itt az elő példa nálam bántalmazott gyermekemet at kel adnom bántalmazó édesapájához, ha nem engem bírságolnak meg sajnos ez van.

       2017. 08. 17. - 21:06
    • apa hozzászólása:

     Kedves Laura, és kedves mindenki.

     Megdöbbentő az amit itt olvasok. Tőlem is elvették a gyermekemet nem kelet lemondanom róla.A csj. törvény nem meri kimondani azt hogy kivétel nélkül minden férfitől elveszik a gyermeket és a nőnek erőszakkal odaadják.Természetesen ilyen jellegű döntés nincs és sajnos kilátásban sincs hogy férfinek apának embernek jogosan mint egyenrangú fél odaadnák a gyermeket. A Nők azt tartják jogosnak hogy a Nő és férfi egyenjogúság 50% gyermek területén 100% az övék a gyermek tartás a férfié.Nevelésre nem tartanak igényt a férfiak részéről.A gyermek lelkivilágát elnyomják a női önzőségükkel azt gondolják az anya mindent pótol.Hát az eredmény elég jól látható sőt lesújtó. Látni lehet a fiukat akiket csak nők neveltek=Nőiesek, tiszteletlenek, nem találják helyüket a társadalomban, nem érzik feladatukat az új családjukban, kialakulatlan az apa kép, családvezetésben nem jeleskednek, na anya most mi legyen stb,
     Lányok mivel nem voltak tanítva és pici kortól ugy nevelkedtek hogy a férfi majd fizet olyan partnert keres aki esetleg eltartaná mint valami élettelen vakot(ezzel bántani senkit nem szeretnék) házi munka területén alul teljesítenek, gondoskodás 0, csak buli jólét és a lé.
     Szerintem ez az eredménye a mondvacsinált anya csak egy van és én legalább felneveltelek a másik fél gyermektartás hozzájárulásából és ellehetetlenítéséből.Szerintem a gyermek nem a nőé és egyetlen nő sem tud életet adni. ez egy genetikai állapot ami természetes és emberi beavatkozás élékül működik évezredek óta.Gyermeknek szülők kellenek szeretet és legfőképp nevelés és nem egymás ellen nevelés.

     Egy kisemmizett 8 éves apuka megjegyzése

     2015. 10. 12. - 14:39
   • ANETTKA hozzászólása:

    HA AZA APA NEM HOZZA VISSZA A LÁTHATÁSRÓL A GYERMEKET, MIA TEENDŐ. ÉS EZÉRT JÁR E BÜNTETÉS ANNAK A SZÜLŐNEK AKI NEM TARTOTTA BE A LÁTHATÁSI IDŐT

    2013. 06. 25. - 23:40
    • Gábor hozzászólása:

     Tisztelt Ügyvéd Úr!
     Én párommal élek már 4 éve és van egy fia aki még nincs 14 éves. Szeretném megtudni, hogy páromnak az exe, köteles érte jönni és haza is hozni kiskorú gyermekét, mert ebből elég sok vita van közöttünk. Elviekben 100km kéne utazni a párom gyermekének oda és 100km vissza. Mi nem szeretnénk egyedül elengedni, mert még kiskorú és személyi igazolványa sincs. Jogos, hogy nem engedjük el az apjához? Válaszát, előre is köszönjük, szép estét.

     2014. 02. 02. - 21:02
     • Brigi hozzászólása:

      Nálunk 2 kiskorú gyermeket utaztat az exem 2 hetente 100km oda 100km vissza. Természetesen lehetőséget kell adni rá ,nem lehet megtiltani hiszen a szülője. Az megint más dolog hogy milyen a kapcsolat az elvált szülők között és mennyire bízik meg az exében. Gyanítom ha 5km-ről lenne szó sem engedné.

      2014. 02. 19. - 13:09
      • apa hozzászólása:

       igen kell adni de ha nem fizet gyerek tartást és 500 km csak oda az út az az oda vissza 1000km és úgy hagytak ott valakit hogy adóssággal együtt és ha már ő hozza vissza akkor már veszélyeztetve van a gyerek el látása akkor mi van nem tudom hogy jól írom vagy gondolom hogy direkt fel vetette a kölcsönt persze vedd meg eszt vedd meg aszt és hoppá azon kapod magad hogy el tűnt agyerek meg a feleséged és 1 hét múlva kapsz egy hívás jól vagyunk te viszont itt fogsz meg rohadni a kölcsönöddel együtt ilyen kor mi van az embernek meg van kötve a keze mert nincs pénze min el induljon ugye mert sajnos úgy veszem észre ez már szándékos kár okozás vagy nem tudom mi ez nagy utat kell be járni egy férfinak hogy meg kapja a gyerekét én bejártam és tudom milyen rossz ez mindenkinek főleg egy gyereknek aki szereti az apukáját

       2014. 12. 02. - 20:42
    • Anna hozzászólása:

     Idén váltunk el. Azt szeretném kérdezni, hogy a táli szünidő napjainak számába bele számít-e a hétvége, és a január 1., . A bírósági papírban az szerepel, hogy a szünidő első fele az apáé, és ő közölte velem, hogy dec 26.-án elviszi a gyereket és dec, 30. este hozza meg.

     2017. 12. 02. - 21:15
   • Szegedi Gabriella hozzászólása:

    Szia! Teljesen megértelek. Nekem 1 gyermekem van 11 éves. Most váltunk, de az apja sosem foglalkozott vele, mondván nincs kedve….. Vagy ordított a gyerekkel.
    Most azonban fenyegetőzik, hogy viszi nyaralni- meg így úgy… Bezzeg mikor télben-fagyban orvoshoz kórházba kellett menni éjjel- nem jött-én cipeltem a gyermeket s nagy táskát.
    Mi is járunk 4 éve pszichológushoz- az apa miatt-gyermekem már csak Tibinek hívja és látni sem akarja. Nagy ritkán elmegy a nagyszülők végett de csak nappal.
    2-szer aludt ott a barátjával-így nyugodtabb voltam.
    Már ott tartottunk, hogy mentem a suliba érte s az első az volt, hogy apa otthon van? Ha igen akkor menjünk a mamához.
    Iszonyat volt már.
    Mióta elment a férjem érdekes nem is gondolok rá-de azt mondta a bírónő a gyereket nem kényszerítheti, hogy menjen. Gyámhivatalhoz fordulhat, de elküldik pszichológushoz a gyermeket- viszont itt Nálad, nálam már van papír róla.
    Tehát ne engedd el-mond neki menjen a gyámhivatalba- ott majd ő is kap papírt, hogy nem jó hatással van a gyermekre.
    Az én férjemnek volt előttem házassága 2 lánya- azokkal sem foglalkozott. Nem kűzdött, hogy lássa őket. Most fia van-nem foglalkozott vele soha-most játsza az eszét-csak nem most kellene hanem mikor kórházban voltunk, iskola stb….

    2014. 06. 12. - 08:28
   • Dajnics Gyuláné hozzászólása:

    Szomorú, hogy ilyen dolgok meg történnek! Hol van a gyámhatóság, akinek a gyerek lelki és testi fejlődését kellene képviselni! Mert szerintem az apa nem azért viszi el a gyereket, mert szeretne vele tölteni időt “inkább a bosszúvágy hajtja,,
    Ezért kell egy gyereknek sérült lelküként felnőni! Ha szeretett lenne az apába és úgy közeledne a gyerekhez akkor ez nem történhetne meg! Hanem a gyerek érdekét
    nézné és szeretetet adna neki, hogy ne féljen a gyerek tőle!!! Ha a gyerek fél és nem akar menni valamelyik szülőhöz akkor ott baj van és vizsgálni kellene, hogy mi az oka! Mert sajnos elég sok gyerek szenved a szülő agresszív és beteg természetétől!! Szerintem a gyerekek akaratát kellene érvényesíteni, mert az bizonyítja a szülő magatartását! Nem kellene hagyni hogy bármelyik betegagyú szülő úgy bánjon vele, mint egy tárggyal! Ha egy felnőtt nem akar menni valakihez, mert fél tőle akkor nem megy! A gyereknek mért kötelező menni? Ő nem érző lelkű élőlény? Mért kell gyerekeknek meghalni, fájdalmakat tűrni, szorongásokkal élni, mert ő nem dönthet! Neki menni kell akkor is hal fél!!! Mikor lesz már itt megfelelő jog ami valójában a gyerekeket védi?

    2016. 09. 23. - 10:45
    • agnes77 hozzászólása:

     sajnos nagyon igazab van kérdezzük a nagy tudású gyám hivatalt s a törvényhozókat sajnos mást nem tehetünk ez a valós élet nem a gyerekek javara szolgál bántalmazott kislányom s saját nevemben beszelek sajnos.

     2017. 08. 17. - 21:21
   • csakEgyApa0911 hozzászólása:

    Sziasztok,
    Mi lenne ha lemondanál a gyermektartásról cserébe ő a gyermekről. Ha belemegy akkor pl. nem szerette a gyermekét eléggé. Akkor akár a mostani párod a nevére is vehetné. Rengeted felesleges tortúrától és szenvedéstől kímélnétek meg mindenkit.

    Ha nem megy bele a férfi, akkor azon kellene dolgoznotok – mindeniknek – , hogy a gyermek és a vér szerinti apa szeretetben meg tudják élni azt az időt amíg nincsenek elszakítva egymástól.

    2017. 03. 30. - 15:52
   • Mami hozzászólása:

    Igazságügyi pszihológus szakértő!!

    2018. 03. 11. - 19:46
  • Keszthelyi Dezsőné hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!

   Azért kérem a segítségét mert a lányom tavaly elvált a férjétől és ebből a házasságból született egy kisfiú Danika. Ő most már 4.5 éves. Egészen 2013. március 10.-ig betartotta a lányom a bíróság által határozatban a láthatást. Ezen a március 10.i napon amikor az apa vissza hozta Danikát a láthatásból kiderült, hogy a gyereket azaz Danikát az apa molesztálja ezt Danika mondta el, hogy az apa amikor a lakásába viszi akkor meztelenül fekszik és a gyereket simogatja a nemi szervénél is. A rendőrségen megtörtént a feljelentés és ott azt tanácsolták, hogy ne adjuk oda a továbbiakba a kisgyereket. Nem is adtuk oda a következő és utáni láthatásra már. A gyerek már 2 hónappal ezelőtt amennyire szeretett az apjához menni úgy nem akart elmenni ezekre a láthatásokra. De az utolsó esetnél már Dani inkább játszani szeretett volna mint, hogy az apjához menjen. De mivel a bírósági határozat van így át kellett adni a gyereket. Azóta amióta nem találkozik az apjával Danika megnyugodott és kiegyen súlyozott és vidámabb mint előtte volt. A kérdésem az, hogy van-e lehetőség arra, hogy a gyerek saját ügyvédet fogadjon aki valóban a gyerek érdekeit képviseli a bántalmazó apa ellen? Mert a mai állás szerint úgy tűnik, hogy a pedofil apának nagyobb joga van mint a gyereknek aki az áldozata ennek a történetnek. Hova lehet fordulni és kihez. A gyámhatóság nem foglalkozik ezzel a témával :( Kérem segítsen, hogy ne kelljen ennek a kisfiúnak Danikának az ilyen molesztálásnak kitenni. Köszönöm válaszát Üdvözlettel Keszthelyi Dezsőné

   2013. 03. 27. - 20:47
  • Hamé hozzászólása:

   4:113. § [Névviselés és kapcsolattartás az apasági vélelem megdöntése után]

   (1) Ha a bíróság az apasági vélelem megdöntése iránti keresetnek helyt ad, indokolt esetben, kérelemre

   a) a gyermeket feljogosíthatja családi nevének további viselésére; és

   b) azt a férfit, aki a gyermeket hosszabb időn keresztül a családjában a sajátjaként nevelte, feljogosíthatja a gyermekkel való kapcsolattartásra.

   (2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti családi nevet a gyermek tovább viselheti akkor is, ha az apai jogállást már más tölti be.

   2013. 09. 30. - 17:22
  • Melindafe hozzászólása:

   Szükség van e arra hogy az anyuka az élettársával házasok legyenek ahoz hogy a párom láthassa a gyerekeket köszönöm elöre is

   2017. 08. 08. - 11:11
  • Biba hozzászólása:

   Üdvözlöm!
   Külön szeretnék menni az édesapátol de ö nem engedi hogy elvigyem magammal a kislányomat aki 2,5 eves es meg szopik! Jelen pillanatban édesanyamhoz tudnek menni aki albérletben él van munkája en pedig hétvegi munkat vallalnék,!de nem merek lépni mert a kislányomat nem engedné látni ha eljönnék! Mit tehetek és mik a lehetösegeim!?
   Köszönöm!

   2017. 12. 27. - 18:16
 • Pál János hozzászólása:

  elváltunk sajnos afeleségem fenyeget és nem akarja oda adni a gyermeket mit tegyek

  2010. 09. 29. - 20:44
  • Bogi hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!

   Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Férjemnek az előző kapscolatából (nem voltak házasok) van egy kislánya, a gyerekelhelyezés, és láthatás jogi úton volt, született egy végzés is róla. Most kiderült, hogy a kislányak van óvodai szünete, amit persze az anyuka nem mondott a kislány mondta (amúgy 5 éves) el, és mondtuk az anyukának, hogy avégzésbe benna van hogy a fele óvodai és iskolai szünet is jár nekünk, erre azt válaszolta hogy nem így van benne, és letette a telefont. Megnéztük még egyszer és el is küldtük neki, hogy hogyan szól és hol találja a végzésbe ezt a mondatot, persze válasz nem jött. Ilyenkor mit tudunk tenni? szeretnénk ha velünk lehetne, így is a hétközi láthatsáok ugrottak, mert olyan helyre költöztek.

   Köszönöm elpre is a válaszát

   2013. 12. 19. - 22:14
 • Kincses Józsefné hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Luxemburgban él a lányom, a gyerek apjával nincsenek megesküdve, 1 1/2 éve
  külön élnek és van egy 6 éves kisfiúk. /7 évig éltek együtt/ Azóta a birósági itélet kimondta a Lányomé a szülői felügyelet, de a gyerektartásról nem döntöttek azóta sem.Szeretném megkérdezni, hogy meddig kell várni, hogy ez is napi rendre kerüljön, mert én úgy itélem meg, hogy a gyerek érdekében már régen döntést kellett volna hozni ez ügyben , és úgy gondolom, hogy a vagyon megosztásról is. Az Apa maradt a közös lakásban.Sajnos az Apával nem lehet semmit sem megbeszélni biróság nélkül.

  tisztelettel Kincsesné

  2010. 11. 11. - 23:04
 • Mesi hozzászólása:

  Van egy nevelt fiam, 14 éves. Csecsemő kora óta én nevelem a gyeremek vérszerinti apjával. Felbukkant a vérszerinti anya, és láthatást kér a biroságtól. Ezt meg is kapta, de a gyerek nem szeretne vele találkozni, mert engem tekint az édesanyának. Van-e jogi mód arra, hogy a gyereknek ne kelljen a találkozókra elmennie.

  Köszönöm :)

  2010. 11. 22. - 17:26
  • szeretet hozzászólása:

   Kedves Mesi,

   Ha Ön igazán szeretné a nevelt fiát, azt gondolom, hogy önző módon nem akarná megakadályozni, hogy találkozhasson a nővel aki a világra hozta őt. Ehhez joga van. Bízzon benne sokkal jobban, és abban, hogy valóban szereti Önt… amikor felfogja majd, hogy milyen sokat kapott Öntől “idegentől” ezerszer jobban fogja Önt szeretni, mint azt az idegent… rá fog jönni a dolgok lényegére, de ne akarja őt megóvni ettől az élménytől…
   A szeretet nem akar kisajátítani… gondoljon bele, mit érezne Ön az ő helyében… ha utólag megtudná, hogy Ön megakadályozta ebben.

   2010. 11. 26. - 19:36
 • szovirag hozzászólása:

  Tisztelt Ugyved ur,
  az itt segitseget kerok leveleire adott valaszat hol lehet megtalalni?
  Szerintem a tobbiek szamara is nagyon tanulsagos lenne…
  Valaszat elore is koszonom,
  K.E.

  2010. 12. 08. - 11:20
 • lászlo hozzászólása:

  tisztelt ügyvéd ur
  lene egy ojan kérdésem hogy elváltama feleségem től és és nem tarcsa be a láthatást és elég kevés időt szavat ki a biroság mit tudok én ijenkor csinálni amikor nem ebe a láthatásba voltunk meg egyezve és az ügyvédem meg nem figyelte a papiirt és most téleg 2 évet kel várnom hogy el tugyam inditani a gyermek elhejezést vagy ki hez fordujak kőszőnőm a válaszát előre is lászlo

  2010. 12. 20. - 11:44
 • Erzsi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr !
  20 hónapos a kisunokám akit az édesanyja nevel ,mivel a fiamtól külön költözött.
  Kap gyerektartást,de látni nem engedi a gyereket az apjának sem. Szeretném tudni hány éves kórtól lehet elhozni egy napra vagy egy hétvégére a gyereket és hogy a nagyszülőt törvényesen mennyi láthatási idó illeti meg ?

  Válaszát elóre is köszönöm: Erzsi mama

  2010. 12. 31. - 22:11
 • Király Bori hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  A következő kérdésemre szeretnék választ kapni.
  A gyermek láthatást.amikor a szülők nem tudnak megegyezni,akkor a bíróság szabja meg a gyermektartás díjjal együtt.
  Mivel a párom nem írta alá az általam fogalmazott megállapodást ezekre vonatkozóan,ajánlatos-e ügyvédet fogadni a bírósági eljárás során,vagy nem szükséges.Hogyan járok jobban,ha a volt párommal nem tudunk dülőre jutni.

  2011. 01. 09. - 21:02
 • Gabi74 hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Láthatással kapcsolatos kérdésem lenne.Kislányomat születése óta egyedül nevelem.Biológiai apja eddig csak max.havonta egyszer látogatta.Kislányom fél tőle,nem szívesen megy hozzá.A biológiai apa most,hogy lassan 3 éves lesz a gyermekem igényt tart arra,hogy elvihesse magával a kislányt.Abban az esetben is joga van elvinni,ha a kislányom sérülne lelkileg?Én fokozatosságot javasoltam,hogy próbálják megismerni egymást,de ezt ő nem fogadja el.Nagyon féltem a gyermekemet,kérem segítsen és adjon tanácsot,mi a legmegfelelőbb megoldás ebben a helyzetben.

  2011. 01. 11. - 12:41
  • Márti hozzászólása:

   Vidd el, amíg tudod! Engem a gyerek apja megvert, eltörte az orromat, látlelet is volt róla. Ugyanezen agyaltam, mint te, attól féltem, ha elviszem a gyereket, még engem fognak elmarasztalni. Meg attól is, hogy visszarabolja és ha ezt “játszuk” a gyerekkel, akkor neki ártunk a legtöbbet. Nemsokára arra kényszerített, hogy elköltözzek a gyerek nélkül, mert sajnos az ő házában laktunk, így megtehette. A gyerek ekkor 6 éves volt és ugyanolyan szeretetteljes kapcsolatom volt vele, mint ahogy te is írod. Közben a gyereknél agymosás segítségével az apja elérte, hogy ne szóljon hozzám, és sehova ne legyen hajlandó eljönni velem. Két évig tartott az elhelyezési per, a szakértői vizsgálat a per indításától kezdve 1,5 év múlva volt. Persze, a gyerek csak azt szajkózta, hogy apával akar lenni és nem szereti anyát és hogy anyától semmit nem kapott, vertem, bezártam, meg ilyeneket. A bíróság az apánál helyezte el. Most a gyámhivatali eljárás, hogy kapcsolattartásra elvihessem a gyereket, több mint egy éve tart. Több mint három éve nem vihetem el egyáltalán a gyereket kapcsolattartásra. Látogathatom, de legújabban ha az apja nincs otthon, amikor megyek, akkor a gyerek bezárkózik a szobájába és nem hajlandó lejönni. Tehát kizárólag az apja felügyelete mellett találkozhatok vele. Most már tudom, mit kellett volna tenni: elvinni a gyereket, a bíróságon pedig ragaszkodni ahhoz, hogy az apa rendszeresen bántalmazott, terrorizált stb. Én hülye, becsületes csak az igazat mondtam, míg az apja azt hazudozta, hogy én bezártam a gyereket meg kékre-zöldre vertem. Hiába vagyok óvónő végzettségű, hiába mutatta ki a szakértői vélemény, hogy az átlagosnál toleránsabb és empatikusabb vagyok, az apa tesztje pedig csak tendenciálisan mérhető, érzelmileg beszűkült stb., mégis nála helyezték el. Ő 60 éves, én 40, de még ez sem számított. Utólag megtudtam, hogy a bíróság legfőbb szempontként az állandóságot értékeli és annál helyezi el a gyereket, akivel él. Ja, csak így a végére, ha esetleg azt gondolnád, a gyerek nem alaptalanul utasít el engem, biztos kiérdemeltem, akkor elmondom, hogy a gyerek autista, képtelen az önálló véleményalkotásra.

   2013. 05. 13. - 13:52
 • niko626 hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!

  Láthatással kapcsolatban szeretnék érdeklődni Öntől!
  Gyermekem apjával közös megegyezéssel váltunk el, a láthatást is megbeszélve. Gyerektartást rendszeresen kapok – mivel letiltással kértem. Tavaly egész évben összesen 4 alkalommal 1-1 órát töltött a gyermekével az apa (május elején, június elején, mikuláskor és karácsonykor), holott minden hétvégén láthatása lett volna. A bírósági határozat alapján tavaly novembertől (ekkor töltötte be lányom a 2. életévét) már elvihetné a gyermeket magához minden hétvégén. Eddig nem élt ezzel a lehetőséggel, de én elindítottam egy láthatás módosítási pert, arra hivatkozva, hogy az apa nem látogatja a gyermekét. Ha jól tudom, azért egyeztünk meg a heti láthatásban, hogy folyamatos kapcsolattartás legyen apa-gyerek között. Ha ezt az apa nem tartja be, akkor mit lehet tenni? Őt nem kötelezhetik erre? Soha nem értesített semmilyen módon, hogy nem jön a gyermekéhez, pedig a határozatban az is benne van, hogy jeleznie kellene, ha valami miatt nem tud jönni, ugyanúgy, ahogy nekem is szólnom kell, ha valami miatt nem jöhet a gyerekhez.
  Milyen kimenetelre számíthatok a bíróságon? Érhetek el változtatást a láthatásban, legalább annyit, hogy ne vihesse el magához addig a gyereket, ameddig nem alakul ki közöttük egy kapcsolat (jelenleg se az apa nem ismeri a gyereket, se a gyerek nem ismeri az apját)? Szoktak ilyen esetben megállapítani gyámügyön történő láthatást?

  Előre is köszönöm válaszát:
  Anikó

  2011. 01. 19. - 08:39
  • gabriella hozzászólása:

   Szia,én is ugyanígy jártam,érdeklődni szeretnék,hogy mi történt veletek?volt-e tárgyalás

   2011. 09. 25. - 05:57
 • Tünde hozzászólása:

  Szervusz Kedves Anikó!
  Tünde vagyok.Hasonló cipőben járok.Az én lányom már 16 éves.Mikor elváltunk,a férjem el akarta tőlem perelni a gyereket.Pedig én nem akartam a láthatást sem korlátozni.De ő harcászkodott,hogy neki ne szabják meg mikor láthassa a kislányt.Aztán természetesen szarik rá ezerrel.Állítólag én nevelem az apja ellen.Soha nem keresi,nem hívja,nem ír neki.Most azon gondolkozom,hogy mivel 2 hetente 7végén neki kellene gondoskodnia a gyerekről,nyáron pedig 1 hónapig(természetesen ez nem működik)kérhetek-e gyermektartásdíj-emelést,mivel ezen idő alatt is én tartom el a gyereket.Minden jót Nektek!

  2011. 03. 01. - 11:27
  • Motoko hozzászólása:

   Sziasztok!Kicsit megbonyoledtottam a saje1t dgloomat, mivel Ikerkasztfa karit szeretne9k indedtani.A MT-ben mege9rtettem az ikerkaszt tp-szabe1lyait, de ebbe a 12K-s rendszerbe nem egye9rtelmű, hogy lehet e1tfcltetni.A) Vonjam le mind a ke9t kaszt alap tp e9rte9ke9t?B) A tp-re kf6ltf6tt tp-t (igen kicsit hfclye9n hangzik ) is felezzem? (nem a ke9t kaszt kf6zti megoszte1st e9rtem itt, hanem az MT szerint me9g azelőtt is felezni kell a kapott tp-t)Kf6sz előre is a ve1laszokat!

   2012. 09. 30. - 23:47
 • István hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr! Láthatási joggal kapcsolatos kérdésem volna ha tud segíteni kérem válaszoljon levelemre akkor bővebben leírom a problémámat köszönettel István.

  2011. 04. 27. - 18:42
  • Szabó Tamás hozzászólása:

   Tisztelt ügyvéd úr!
   nemrég tudtam meg ,hogy van egy 1 éves gyermekem,de más neveli.és az ö nevén is van a gyermek.de én azt szeretném,hogy én neveljem a gyermekem,és most már az anyja is.nincs házasság ebben a “háromszögben”.szeretnék tanácsot kérni,hogy kapjam meg a gyermekem,hogy legyen a nevemen.az anya is ezt szeretné.aki eddig nevelte a gyermekem,neki van beleszolása?
   elöre is köszönöm a válaszát.

   2012. 07. 23. - 20:20
 • Marió hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!

  2 éve, hogy elváltam közös megegyezéssel, a 2 kiskorú gyermekünk a két
  szülőhöz került. 10 évig voltunk házasok, és csak az utolsó évben
  sikerült elhelyezkednie. Hogy a gyerekkel ne menjen üresen, ezért az
  egyik lakást a nevére írattam, és úgy egyeztünk meg, hogy elviszi a
  kocsit is cserében ő hozza-viszi a láthatásra a gyermekeket. Hiába én
  tartottam el a családot sok éven keresztül, minden ingóságot
  elfeleztem vele. Most a sokadik férfinál megtalálta a boldogságot, és
  úgy határozott, hogy nem a válási papírban szereplő lakásáról hozhatom
  el a kislányomat, hanem az új párja lakásáról, mert oda fog költözni.
  Én felajánlottam neki, hogy a vasútállomásra hozza ki, és én elutazok
  érte, de ő nem hajlandó. Nem elég, hogy felrúgta az egyezségünket, még
  kompromisszumra sem képes. Én ennek ellenére a nálam lévő nagyobbik
  lányomat szó nélkül továbbra is odaadtam, mert csak a lányommal
  szúrnák ki, mint ahogy a kicsivel ő megteszi, mert a lányaim imádnak
  engem, mint ahogy én is imádom őket.

  Kérdésem az lenne mi ilyenkor a teendő?

  Várom válaszát!

  Köszönettel:
  A láthatástól megfosztott apa

  2011. 05. 20. - 11:39
 • Gabi hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros Úr!

  A tanácsát szeretném kérni abban, hogy mit lehet tenni olyankor, amikor az anya (a Párom exfelesége) mondva csinált ürügyekkel akadályozza a láthatást, az apa ellen neveli a gyerekeket, sakkban tartja a lányát azzal, hogy “menjél Apádhoz”, amitől a Gyerek nagyon fél, pedig imádja az Apját, és Engem is, mindig jól érzi magát velünk, sírva visszük haza az anyjához, de mivel a 7 éves gyerek még mindig az anyjával alszik és teljesen magához köti, fél minden új dologtól, egy éjszakát sem akar velünk tölteni, mert tele van beszélve a kis feje, hogy Apád nem hoz haza, mit fog Veled csinálni, ha valami baj lesz? A másik problémám ez üggyel kapcsolatban, hogy akármilyen súlyosságú panasszal fordulunk (kapcsolattartás megakadályozása, gyermek veszélyeztetés -ez gyermekjóléti szolgálaton keresztül is történt) a városi gyámhivatalhoz, 3 éve -mióta elváltak és csak láthatáskor lehetünk a gyerekekkel – folyamatosan az anyának ad igazat. Nem értem, ha egy hivatalnak az a feladata, hogy a gyermek érdekeit tartsa szem előtt, akkor miért szenved a Párom és a Gyermeke is, pedig csak több időt szeretnének együtt tölteni…

  Köszönöm válaszát, Üdvözlettel:
  Gabriella

  2011. 05. 24. - 21:44
 • Kati hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvédúr!
  A kérdésem a következő:
  7 éves kislányomat egyedül nevelem. Másfél éve nálam lett elhelyezve. Édesapja fizeti e gyerektarttási díjat,bár nem annyit,amennyit kellene. A szünidei láthatás idén öt hét. Amennyiben nem tudunk megállapodni,úgy július 1-től hivatalosan elviheti öt hétre.
  Párom új családja manipulálja kislányomat ellenem,amit persze Ő elmesél nekem,é s nem szeretne velük lenni öt hétig. Másfél évvel ezelőtt párom önként költözött ki közös otthonunkból. Jelenleg nemtudjuk eladni a házat,ezért lakunk. Most arra hivatkozik,hogy nem tudja hova vinni a gyereket a szabadság alatt. A kislány azt szeretné,ha egy hetet édesapjával, egy hetet velem tölthetne nyáron felváltva.
  Kérdésem: mikor dönthet a gyermek a láthatást illetően?
  Köszönöm válaszát:
  Kati

  2011. 06. 25. - 22:01
 • Kis Márta Zsanett hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros Úr!
  Nekem olyan problémám van hogy az első házasságomból született kisfiam aki 9 éves az apjával él és folyamatosan keresztbe tesz láthatás terén! Közel 3 éve váltunk el és úgy hogy megegyeztünk a gyerek marad nála mert nekem se munkám se lakásom.Albérletben éltem.Úgy beszéltük meg a gyerek marad nála amíg talpra nem álok! Az anyja folyamatosan oltja a gyerekem és mondthatni miatta ment a házasságunk is tönkre!Nem hozhattam el hétvégére sem a gyereket suli időszakban mert mindig azt mondták hogy a gyereket felzaklatja és nem tanul rendesen.Jó belementem és a gyereknek mégis rossz a bizije.Szeretném vissza perelni a gyereket de nem tudom merre induljak! Rendeződtek a körülményeim és szeretném ha velem élne! Kérem segítsen! Köszönöm a válaszát!

  2011. 07. 01. - 15:43
 • Andrea hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!

  Az apa azzal fenyegetőzik, hogy el fogja tudni venni tőlem a gyermeket, hamis vérteszt eredményekkel. Állítja, el tudja intézni, hogy a bíróság előtt drogosnak tűntessen fel, és a véreredményt is meg tudja hamisíttatni. Azzal fenyegetőzik, hogy nem sajnálja a pénzt bárki lefizetésére, illetve az ország legjobb ügyvédjét fogja felkeresni, ha beadom a válópert. Illetve az ügyvéd tud-e olyan érveket felhozni a bíróságon, amivel sikerülhet elvenni tőlem. Egyébként az férjem legtöbbször mások füle hallatára is nagyon csúnyán beszél és viselkedik velem. A közös gyermek, egy 2 éves kislány, akire huzamosabb (2 óránál több) ideig még nem vigyázott egyedül és a kislány nagyon anyás.
  Mihamarabbi válaszát előre is nagyon köszönöm!

  2011. 07. 02. - 05:45
 • Mariann hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  A testvérem 11 éve meghalt. A lánya most 12 éves(aki mellesleg az én keresztlányom). Az édesanyja most úgy döntött, hogy nem engedi a lányt se hozzám, se az apai nagymamájához.Azt szeretném megtudni, hogy jogilag tehetünk-e valamit,hogy láthassuk a gyereket.
  Válaszát előre is köszönöm.

  2011. 08. 26. - 20:23
 • Fleischer-Kelemen Tünde hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr! Másfél éve elváltam,két gyermekem van.A lányomat én nevelem,hét éves.A nagyfiam is elköltözött velem, de apai nyomásnak köszönhetően visszament abba a családi házban ahol együtt is éltünk.Így minden erőfeszítésem ellenére a bíróságon már kénytelen voltam megegyezni a volt férjemmel.Ugyanis én egy 160 négyzetméteres családi házból költöztem egy 27 négyzetméteres minigarzonba.Akkor ez csak átmeneti megoldás volt,ezt a fiamnak is mondtam.Kicsit legyen türelemmel majd minden kialakul és lesz lehetőség nagyobb lakásba költözni stb… .De a volt férjem taktikus volt, a fiam pedig irányítható.És igérgetésekből is volt bőven.Most a kapcsolattartás azon részével van probléma,hogy a16 éves fiamat a volt férjem önnálóan nem engedi el mondván ,hogy ha valami baja lesz útközben míg hozzám jön akkor őt vonják felelőségre.Így máig ahoz ragaszkodik,hogy menjek érte majd vigyem haza.De a nyár folyamán több alkalommal is volt nálam önnálóan.Most ,hogy vége a nyári szünetnek már nem jöhet-mehet önnálóan,csak akkor lehet nálam ha érte megyek.Ezt a feltételt az apa akarja nekem szabni.Én viszont úgy gondolom ,hogy egy 16 éves gyereket már el lehet engedni egyedül az édesanyjához.Már önnálóan jár iskolába,(ami 25 kilom.-re van a lakóhelyétől),barátokhoz, barátnőhöz(szintén másik település).Míg egy településen laktunk se jöhetett hozzám egyedül a fiam.A mostani indokait pedig már leírtam.Kérem segítsen ön szerint mi a helyes út, a helyes megoldás? Tisztelettel:Fleischer-Kelemen Tünde

  2011. 09. 03. - 16:21
 • arnold hozzászólása:

  .Március végén a volt párom elköltözött tölem és elvitte az akkor 1,5 éves fiamat is.Nem voltunk házasok csak élettársak.Már régóta gyanitottam,hogy van egy harmadik személy.Azóta megtudtam,hogy ez a férfi nem dolgozik és a volt párom tartja el.Sajnos a kisfiam kárára.Azóta hetente egyszer láthatom de azt is csak az utcán találkozva mert az édesanyja nem enged fel a lakásba,de van mikor kettö hét alatt 4 órát láttam.Ez elégé elszomorit mert igy ne tudom,hogy pl:télen is ez lesz-helyzett.Természetesen megegyeztünk a tartásdijban is ami havi 20.000ft+6000ft ami ruha vagy egyéb dolgok.Én csak azt szeretném tudni,hogy nekem mint vérszerinti édesapának ebben az esetben mik a jogaim és hogyan tudnám érvényesiteni ha kell jogi uton is..Nem akarom elvenni töle a gyereket de szeretnék most már valami megoldást találni.

  2011. 09. 18. - 18:57
 • Helga hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  három éve váltunk el, volt férjem Budapesten él, a két nagy hátközben nála, ott járnak iskolába, a kicsi 10 éves velem, 120 km.re.
  Közös a felügyelet. A nagyok részére oda vissza veszem a vonatjegyet, bármennyit is utaznak,majdnem minden hétvégét itt töltenek. a Kicsit eddig 2-3 vagy havonta egy hétvégére szokta elvinni a volt férjem, mikor hogy ér rá. Ő jött érte kocsival, és vasárnap hozta vissza. egy-egy alkalommal felajánlottam , hogy ha dolgom van Pesten vasárnap, akkor majd én visszahozom, élt is vele.Most emailban kérte tőlem, hogy a gyerek szerinte elég nagy, a legközelebbi alkalommal amikor Ő ráér, ez október közepe, tegyem fel a távolsági buszra egyedül, Ő meg leveszi Pesten. A gyerkőc ódzkodik, én meg kérdezném,ha nemet mondok erre, az jogos-e. Tisztelettel

  2011. 09. 21. - 19:50
 • Szilvia hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  A férjem 1 hónap különélés után szeretné beadni a válópert. Van egy 3 éves gyermekünk.Kérdésem az lenne,hogy ha nem tudunk meg egyezni a láthatással kapcsolatban,a bíróság általában mennyit fog neki ítélni? Én azt szeretném,ha az apja a legritkábban látná,mert a gyerekemet még nagyon felzaklatja.Másik nagy gondom,hogy az apai nagyszülei soha nem látták,nem foglalkoztak vele. Ha jól tudom nem tilthatom meg,hogy az apja elvigye. Erre van valami megoldás?
  Várom válaszát.
  Tisztelettel: Nagyné

  2011. 10. 08. - 13:32
 • Andrea hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr,
  Abban kérném a segítségét, hogy mit lehet tenni az alábbi kétségbeejtő ügyben. Élettársi kapcsolatban éltünk 12 évig a párommal, bejelntve még nincs a jegyzőnél az élettársi kapcsolat megszűnése. Van egy 10 éves kisfiunk és két jelzálog hitelünk a lakáson. Az egyik hitel lakásvásárlási hitel, a másik pedig szabadfelhasználású. Mindkét hitelnél én is és a volt párom is szerepel, mint adós vagy adóstárs. Ő kint dolgozik külföldön és nem hajlandó fizetni a hitelek felét sem és még tartásdíjat sem akar adni. Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e kötelezni őt a hitelek felének a fizetésére? Illteve, ha nem, akkor megállapítható-e magasabb összegű gyermektartásdíj, hogy fedezze a hitelek felét?
  Előre is köszönöm válaszát!

  2011. 10. 20. - 09:02
 • Herke János hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Feleségemmel lassan egy éve külön élünk van egy 9 éves közös fiúgyermekünk.Elhidegülés miatt történt a különköltözés.A feleségemnél maradt a gyerek akit utoljára augusztusban hozhattam el egy pár órára.Azóta nem tudok beszélni a fiammal semmilyen formában sem.A telefont nem veszik fel, fenyegetőznek ha odamegyek bajom lesz.Különköltözésünkkor feleségemnek első dolga az volt hogy a gyerektartást vonassa tőlem bírósági úton,ezzel nincs is semmi problémám mert nem sajnálom a fiamtól a pénzt,viszont látni nem engedik.Mit tegyek?Mit tehetek? Várom mielőbbi válaszát egy elkeseredett apa

  2012. 01. 18. - 17:51
 • Teri hozzászólása:

  A fiam és a menyem szeretik az unokámat, de a menyem nagyon kiszámíthatatlan, kábítószerezik, iszik rendszeresen. A fiam ezt tudja, de mindent eltűr. A felesége házasságuk előtt prostituáltként dolgozott Olaszországban. Én elleneztem a házasságot menyem erkölcse miatt. A viszony nem jó köztünk. Menyem a 3 éves unokámat szellemekkel ijesztegeti, ideges tőle, sokat kiabál vele.Az unokám nagyon szeret engem, ha nálam van, nem akar hazamenni. A menyem nagyon mérges a gyerekre, ha az sír utánam. Szerinte a gyerek azért sír, hogy vissza akar velem jönni az én lakásomba, mert őket akarja büntetni azzal, hogy odaadták nekem 1-2 napra. Ha pénzre vagy segítségre van szüksége a fiataloknak, akkor megtalálnak, de most a menyem elérte a fiamnál, hogy az is ellenem fordult és nem engedik, hogy találkozzam a gyerekkel, hogy lássam. A fiam azt mondta, ő sem akar látni, mert szóvá tettem, hogy miért kokainoznak, mert már ő is fogyasztó. Hogyan tudok érvényt szerezni annak a nagyszülői jognak, hogy láthassam a kisunokámat?
  Fiam a homokba dugja a fejét

  2012. 01. 21. - 23:12
 • edit hozzászólása:

  sos .volt férjem egy hónapban egyszer láthatja a lányomat elvite láthatásra pénteken már vasárnap nem hozta vissza.közölte nemadja visza,jogerős birósági papirunk van nállam van a gyermek elhelyezve.senki nem mozdul már10 napja ,sem a rendőrség,sem a gyámügy sem a család segitő sem a biróság,senkit nemérdekel igazán.Akkor meg minek a birósági papir nemér semit?nincs ereje.aszt mondták lopjam vissza. csikágó………….

  2012. 01. 22. - 19:28
 • B.Edina hozzászólása:

  Szeretném megtudni,hogy amennyiben a volt férjem nem fizet gyermektartást abban az esetben is biztosítani kell-e számára a láthatást?

  2012. 01. 28. - 19:58
 • Bordás Eleonóra hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Volt párommal megromlott a visszonyunk, 2011. dec.11-én elhagyott engem és akkor még 2 hónapos kisfiunkat. Majd december végén beadta ügyvéden keresztül tudtom nélkül a gyermektartás és elhelyezési kérelmet, mely utóbbiban hozzájárult, hogy gyermekünk elhelyezése nálam történjen.
  Telefonon egy ideig tartottuk a kapcsolatot, a gyermek felőli érdeklődés tárgya miatt, de volt rá többször példa hogy ittasan felhívott esti órákban és rajtam keresztül fenyegette meg szüleimet, mert ő szerinte akadályozzák a gyermeke láthatását. Hozzáteszem, hogy amikor lehagyott minket, volt hogy akár 3- 4 napon keresztül egyáltalán nem érdeklődött a gyermekünk felől.
  Mivel ezek a telefonos megfélemlítések rendszeressé váltak, így e miatt már nem merem felvenni a telefont sem, sőt feljelentésig jutott el az ügy.
  Idézést mindketten kaptunk már,az első tárgyalás napja ki már van tűzve. Kérdésem az lenne, hogy ameddig nincs bírósági ítélet a gyermeklátogatást illetően, addig nekem kell-e a láthatást biztosítanom apuka irányába.
  Válaszát előre is köszönöm!

  2012. 01. 28. - 20:59
 • Biró Judit hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Olyan kérdésem lenne ha az apukának meg van itélve a láthatás de nem tud a távolság miatt élni vele és mikor van lehetősége élni a láthatás jogával akkor nem teszi az anyuka lehetővé mi a távol élő szülő joga???? én is elvált vagyok a lányom apukája is távol él ha ő szól hogy jőn a gyerekért minden kőrülmények kőzőtt megoldom de a párom volt felesége nem teszi lehetővé 2 hetente van megállapitva a láthatás de mi 400 km re élünk ezt nem tudja betartani visszont mikor lemegyünk előre megbeszélt időpontba akkor utolso pillanatban lemondják ilyenkor milyen jogok védik az apát???? előre is kőszőnőm

  2012. 02. 02. - 18:37
 • Anita hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr.
  Volt férjemmel, közös megegyezéssel lassan egy éve váltunk el,egy közös gyermekünk van, aki most lett iskolás,és mivel egyedül nevelem, sok az anyagi kiadás.A váláskor, 15ezer ft. gyermek tartási díjban egyeztünk meg,amibe én a békesség kedvéért mentem bele.De azóta sok minden megváltozott:jobb állása van, a kapcsolatunk is megromlott.Azután szeretnék érdeklődni, hogy,és hol tudnám azt elintézni hogy a volt férjem,a keresetének legalább a 20%-át,adja, azt is munkáltatón keresztül.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel:Anita

  2012. 02. 19. - 11:02
 • Norbert hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvédúr! Válófélben vagyok a férjemmel,a két gyermekeim nála vannak,mivel erőszakkal elvitte tőlem őket.Én eljöttem a gyerekeimmel de a férjem utánam jött.Mivel nem egyszer nem kétszer bántalmazott és sajnos a gyerekek előtt.Két gyermekem van az egyik 2 éves,a másik 6éves.A kisebbik azt még szoptattam,de sajnos mióta az apjánál van le kellett hogy szokjon róla.Szívbetegek mind ketten a kisebbik kéthetente beteg mióta az apjánál van a leszoktatás miatt.Elhozni nem engedi őket ha a kisgyerek cicit kér nem adhatok neki,mert akkor kidob azt mondta. Nagyon megviseltek lelkileg, főleg a kisfiam,mindig azt mondja”anya ne hagy el” Ha hívom letagadja hogy ott vannak a gyermekeim.A Férjem azt mondta hamis tanúkat hív,hogy le járasson engem.Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:Szolnokné

  2012. 02. 26. - 19:00
 • László hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Gyermekelhelyezéssel kapcsolatban érdeklődnék! A volt párom Nem rég a fiunk szeme előtt nekem jött olyan sebeket okozva, hogy látleletet kellett vetetnem. Másnap mire munkából hazaértem félig üres lakás fogadott és elvitte a 2 év 7 hónapos gyermeket az anyjáékhoz! Több napig kikapcsolták vagy kinyomogatták a telefonjukat! Amikor felveszi akkor is csak tőmondatokban beszél vagy ócsárol! Már ki is jelentkezett a lakásból és beadott egy gyermekelhelyezési pert, ellenem! Nem az első volt hogy így nekem, jött kb egy hónappal ezelőtt is akkor is a gyerek előtt amiről szintén volt látleletem! Most mindenféléket terjeszt a hátam mögött, alkoholista, ütöm a gyereket, stb…..
  Tudom milyen agresszív, hirtelen haragú, az előző házasságból lévő lányomat, már többször kellett hazavinni tőlünk láthatóság alatt mert félt a páromtól!
  Van ilyenkor az apának esélye egy ilyen nő ellen! Lakásom mindenem megvan a feltételekhez amit a Családjogi törvény elméletileg, kimond a szellemi, fizikai , erkölcsi fejlődéssel kapcsolatban! Válaszát előre is köszönöm!

  2012. 03. 05. - 08:52
 • ildikó hozzászólása:

  Üdvözlet!
  Segitséget szeretnék kérni! 6éve élünk a 7éves kisfiammal külön az apjától! Mióta szétmentünk,folyamatosan problémák vannak. agresszivitás régebben,üvöltés akár a gyermek elött is! Apuka és nagymama túlzottan is ragaszkodnak a gyermekhez,és teljesen másak a nevelési alapelveink! túlkényeztetik a gyermeket,óriási majomszeretetben részesül ott,mindent megcsinálnak helyette,arra csábitják hogy lakjon ott náluk a gyermek persze élvezi hogy minden nap apánál rántott husi meg nutella,a játékait mamáék négykézláb szaladva pakolják utána,stb.de nyilván oviba és iskolába ez ritkaság és ő a betegségéből adódóan komoly diétán van,erősen székrekedéses is,de ők ezt ritkán veszik figyelembe. anyagiakról már nem is beszélek hogy több játéka van ott mint itthon 100.000.ft-os tételben. A kisfiú sajnos autista,ezért én próbálom ésszel is nevelni,amire nagy szüksége lenne,de el nem ismerik apukáék az autizmust!,pedig több orvosi papir is van róla! a gyermek kezelhetetlen rendszeresen mikor haza érkezik onnan! teljesen anyagias lett már a kisfiam,és mindenütt elvárná h kiszolgálják,etessék,minden szava parancs legyen mindenütt. nem tudom mit is tehetnék a kisfiamnak sok baja lesz még az életben,semmi önállóságra nem nevelik ott és félek hogy itt a nyár,megint ott tölt a nyáron sok időt! és az iskola amit most fog elkezdeni,nagy bajt tartogathat igy! (tavaly szept. 2.-án már az óvónőtől úgy kaptam meg a gyermekem,hogy KÖZVESZÉLYES A GYERMEK ANYUKA MI TÖRTÉNT A NYÁRON MERT Ő NEM VOLT ILYEN! mert ott ugye nincs minden úgy ahogy ő megszokta apánál!) mit lehetne tenni,mert az biztos hogy a gyerek érdekét az nem szolgálja,ha sokat van ott! nyáron 2x 1hét lett megitélve plusz 1 hó amikor minden hétvégén ott lehet!(1éves volt mikor ez a végzés született!) de a párommal aki 3éve neveli,1,2 közös hétvégénk lesz csak a nyáron, ennyit a nyaralásról! kérem adjon tanácsot! mindennek elhord és már kikészülök igy 6éve ebben élni….a kisfiamnak igy esélye sincs hogy felzárkozzon az egészséges gyerekek szintjére,és “ép” gondolkozású felnőtté válljon!!!!.sos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  köszönöm válaszát! kérem emailben is válaszoljon!
  Üdv: egy kétségbeesett anyuka

  2012. 05. 14. - 11:46
 • Gerti hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  5 éve vagyunk házasok és van egy 4 éves közös gyermekünk. Az életünk nem volt egy habos torta. A férjem 3x is “más után” kacsingatott neten keresztül, kizárva minket (elhanyagolt minket mindenhogy), el akart hagyni. Könyörögtem hogy ne tegye, győzködések hatására megszakította a kapcsolatot velük, amint kiderült később, mégsem. Az utolsó hölgynél már ragaszkodott hozzá hogy váljunk el, mert nem kellünk neki csak a NŐ, nem akartam válni – hisz nem találkoztak még a NŐvel és szerettem volna egy “fellángolás” kedvéért a gyereket apa nélkül felnevelni.
  Erre Ő azt mondta hogy gonosz vagyok amiért nem hagyom hogy boldog legyen, el is lehetetlenítette a helyzetünket, lékiekben teljes mértékig terrorizált, a gyerekkel is durván beszélt, néha elég nagyot rávert, letaszigálta a lábával az ágyról. Csapkodott dühkitörései voltak, már félni kezdtem. Döntöttem és mondtam hogy jólvan nyert elválok tőle. Erre meggondolta magát hogy mégse váljunk (közbe a NŐt hiába kérte nem akart vele találkozni, de SZERELMES belé), megváltozik azzal a feltétellel hogy mint “feleség” nem kellek neki, de ölelgetést szeretné CSAK “saját vágyaira” nézve. Bármi is történt szeressem, és nem ígéri meg hogy még nem fog a jövőben beszélni a NŐvel. Na ez nekem sok volt, mondtam megyek, válunk.
  Belement hogy váljunk hossza győzködés után – hogy én nem tudok így élni, nekünk régen nem megy már ez – , aztán előlát azzal hogy nem enged inkább megöl – félpoénosan jelentette ki. Ennek hatására másnap személyes holmijainkat összepakoltam és édesapámék jöttek értünk hogy elvigyenek. Természetesen felajánlottam neki hogy búcsúzzon el a fiától – megvárjuk míg hazaér munkából – de nem élt vele, addig nem jött haza még el nem mentünk.

  Szeretném a válást, minél gyorsabban lebonyolítani. Csak van közös vagyon.
  A ház szabad felhasználású kölcsönre vettük ami anyósomék házára van terhelve. A lakásvásárlási szerződésbe bele volt foglalva hogy ha válásra kerül a sor a házat el kell adni és a hitelt kiegyenlíteni.
  Jelenleg a férjem él a házba minden közüzemi számla meg az én nevemen van :S
  Az ingóságok 70 % saját volt a többi közös, de otthagytam annak fejében, hogy anyósomék felújították a házat. Nem akarok egy fillért sem csak hogy hagyjon békén. Kérdésem hogy ha a 1/2 házrészemről lemondok, akkor a hitelről is le lehet “csúnyán fogalmazva”. Ha nem valami módja van hogy fix időt meghatározzon a bíróság az eladást tekintetében, mivel nem élek ott nem szeretném fizetni, úgy hogy magam nevelem a gyereket is. Milyen megoldás jöhet szóba?

  A gyereket megbánta hogy megcsinálta – ahogy Ő fogalmaz – nálam lehet és a láthatást sem szeretné (jelen pillanatban).
  Hogyan lehetne ezt a válást legegyszerűbben megoldani. Nekem semmi nem kell, szabadulni akarok!

  Kérem segítsen! Előre is köszönöm válaszát!

  2012. 05. 24. - 00:08
 • Emma hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Az élettársam 5 évvel ezelőtt kiköltözött külföldre dolgozni és az idő alatt odahaza a felesége megpattant egy másik férfival, beadta a válópert és az akkori pici baba nála maradt! Én 2 éve ismerkedtem meg a párommal, külföldön élünk és dolgozunk, a gyerektartást rendszeresen fizessük. Az 5 éves kislány láthatási joga a párom édesanyjánál van,mivel az apuka nem tartózkodik Magyarországon. A lényeg hogy a gyerek anyja nem engedi, hogy a kislányt láthassuk mivel én is ott vagyok mikor hazamegyünk, évente 4 szer! A kérdésem az az volna, hogy ezt meg teheti e? És ha igen akkor miért fizetjük a gyerektartást, ha nem láthassuk a gyereket? Ilyen esetben megvonhatjuk e a gyerektartást?
  Előre is köszönöm a válaszát!

  2012. 05. 26. - 01:26
 • kiti hozzászólása:

  Tisztelt ügyvédúr!
  Olyan panasszal fordulnék önhöz hogy a volt pàrom és én jol megvoltunk 1.5évet voltunk együtt most 26hetes terhes vagyok szerettem volna egy normàlis csalàdot olyat amilyen nekem nem volt,de de sajnos nem ugy jöttek össze a dolgok!a volt pàromnak a hàzassàgàbol született egy gyermeke…akit 2hetente szombatonként làthat igazàbol kb havi1* megy,de ez nem làtogatàs hanem inkàbb le tudja 1 max2 óràt van ott.Amiota megtudtam hogy gyereket vàrok mintha teljesen kicserélték volna,elkezdett jobban inni,eltünt 1egész napra a baràtok lettek a fontosak engem pedig sokszor otthon hagyott pedig tudta jol hogy nem szabad idegeskednem mert kialakuloban lévö epilepsziàm van ami kihat a babàra is.volt olyan 12hetes koromba hogy haza jött részegen lelökött az àgyról korhàzba kerültem mert görcseim lettek….de én probàltam megérteni hogy nehéz neki mert az édesapjàt elveszítette.De ahhol be telt a pohàr a sok cserben hagyàs és kiabàlàs utàn az volt mikor veszekedtünk mert eldugta elölem a közös pénzünket a vita közben elàjultam és csak arra eszmélek föl hogy részegen kiabàlja hogy ez nem epilepszia csak megjàtszom magam…akkor felàltam amenyire tudtam dühömbe ö pedig meg akart ütni 4-en fogtàk le……ez volt a pont az i-re!!!!haza költöztem.Nincs közöttünk irva semmilyen apasàgi nyilatkozat,nem kell nekem gyerektartàs semmi töle!azota hirdeti magàt a neten sex talàlkozokra,füvezik iszik bulizik a haverokkal egyszòval nem csak apànak pocsék hanem embernek is….pedig javasoltam neki ha tényleg a csalàdod az elsö menjünk el akàr egy pàrteràpiàra..de annyira sem méltóztatott hogy 1hónapja vagyunk itthon és még csak le sem jött akàr megbeszélni vagy hogy mi lesz a picivel,nem érdekli!!!a kérdésem pedig az lenne hogy se papir közöttünk én nem kérek gyerek tartàst…nem lesz a pici a nevén làthatja majd….ha nem félek vele 2-ben hagyni!!rossz mert elöttem van a példa hogy a màsik gyerekét is le “…..”
  Milyen jogaim vannak ebben a felàllàsban. ?
  Egy kétségbe esett leendö anya!!!

  2012. 05. 28. - 05:44
 • R. Szilvi hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd Úr! A férjem válni szeretne mert elhidegültünk egymástól ebbe igaza is van ,de közbe kiderült hogy viszonya van egy hölgyel és elköltözött 1 hete én meg a kislányunkal (4éves) itt maradtam a lakásunkba ami az ő öröksége de 5 éve teljes fejújítást csináltunk amire hitelt vettünk föl. 7 éve vagyunk házasok szeretném tudni, hogy így hogy ő elköltözött és itthagyott a gyerekkel (természetesen megígérte hogy a törlesztőt fizeti tovább) van-e arra lehetőségem hogy gyerektartás fejében a lakás a kislányom és az enyém maradjon mert én nem szivesen válok meg tőle. Segítségét és tanácsát előre is köszönöm.

  2012. 06. 03. - 00:35
  • Stylo hozzászólása:

   No igen, a hedresen hedrhedt nyinye1s esett Nagyon hangulatosra sikerfclt e9s tezetstt, hogy a he1tre1nyok megjelentek a je1te9kba! Legutf3bbi versenyen mese9ltem e9s a csapatnak volt pe1r he1tre1nya, a he1tre1ny a mese9lő sze1me1ra előnyt is jelenthet hiszen rejtett motive1cif3kat hordozhat! A tartoze1s feje9ben tedd meg ez vagy azt! Bosszfad egybe esik a modulban je1tszf3df3 fcgyel stb stb. Nem is besze9lve a hedrhedtse9gről, a rossz hedrne9vre sem e1rt vigye1zni Sőt a he1tre1nyok ne9ha előnyf6ket is jelenthetnek! Ahogy az előnyf6k is lehetnek he1tre1nyok

   2012. 07. 22. - 03:16
 • Lea1993 hozzászólása:

  Több éven keresztül harcoltunk a gyámhivatallal. Elegünk lett a hozzá nem értő, rossz hozzáállású ügyintézőkből. Elegünk lett a diszkriminatív hozzáállásból és a közszférában tapasztalt összefonódásból. Eleinte idegesített a dolog, de aztán rájöttünk, hogyan fordíthatjuk hasznunkra mások butaságát.

  Közös gyermekünket nekem ítélte a bíróság, volt férjem a bírósági jegyzőkönyvben leírtak szerint élhetett volna a láthatás jogával. Eleinte egyáltalán nem jött közös gyermekünkért, később sem rendszeresen, amikor jött késett, mindig talált valamilyen kifogást. Két napra talán egyszer akarta elvinni lányomat, valamelyik Karácsonykor. Gyermekem szerint nem is lett volna hol aludnia édesapjánál.

  Sajnos a létrejött láthatások alkalmával folyamatos probléma volt, hogy nem mindig kapott ételt és cigi füstös környezetben volt gyermekem, ami nemcsak az egészségére volt káros, de az is rosszul esett lányomnak, hogy amikor kérte az apját és annak feleségét, hogy ne dohányozzanak, amíg Ő náluk van, azok csak kinevették és csak azért is rágyújtottak.

  Mivel senki sem tájékoztatott arról, hogy mit kell tennem, ha volt férjem nem él a láthatás jogával, eleinte nem szóltam a gyámhivatalnak. Később jeleztem írásban is, jegyzőkönyvbe is mondtam, de a gyámhivatal ahelyett, hogy a volt férjemet figyelmeztette volna, engem figyelmeztetett, fenyegetett bírsággal. Volt férjem összes hazugságát elhitték, az én beadványaimat sorra elutasították, pedig ha meghallgatták volna gyermekemet és a tanúimat, akkor kiderült volna az igazság.

  Elég életszerű, ha valaki 40-nél több beadványt ír a problémájával kapcsolatban.

  Hné gyámhivatali ügyintéző azt mondta nekem, hogy ne írogassak beadványokat, ne dolgoztassak egy egész államapparátust a leveleimmel, ha annyira írni van kedvem, akkor írjak inkább Rómeót és Júliát. A XVIII. kerületi gyámhivatalt lehülyézte, és azt mondta, hogy Ő már rég megbírságolt volna. Azt is mondta, hogy én azért nem tartom be a bírósági egyezségben leírtakat, mert nem értem, hogy miről van szó. Bocsánat, hogy ezt leírom, de tiszta hülyének nézett. Az Ő viselkedése volt az utolsó csepp a pohárban.

  Panaszt tettünk az Országgyűlési Biztosok Hivatalánál, ahol azt mondták, hogy országos szinten baj van a gyámhivatalok munkájával, de semmi több nem történt, nem vizsgálták ki ügyünket. Túl sok az anyag – mondták. És szerintük azzal megoldódott a problémánk, hogy a volt férjem azt kérte a gyámhivataltól, hogy a láthatást úgy szabályozza, hogy Ő egyáltalán nem akarja a kapcsolattartást közös gyermekünkkel.

  Panaszt tettünk az Igazságügyi Minisztériumban, ahol azt javasolták, hogy tegyünk panaszt a Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságánál. Panaszt tettünk, mert a gyámhivatal és a bíróság miatt sérült:

  · a tisztességes eljáráshoz való jogunk polgári ügyben,

  · a véleménynyilvánítás szabadságához való jogunk,

  · a hatékony jogorvoslathoz való jogunk.

  Magunk írtuk a beadványt, a formanyomtatványt az Igazságügyi Minisztériumban kaptuk. A kitöltési útmutató teljesen érthető, nem kell több százezer Ft-ot ügyvédre költeni, hogy elkészítse.

  Egy-két dolog amire mindenképpen figyeljünk a gyámhivatali eljárás során:

  1. Amire figyelni kell, hogy jegyzőkönyvet csak akkor szabad aláírni, ha tényleg azokat az információkat tartalmazza, amiket mi elmondtunk. Sajnos a gyámhivatal megteszi, hogy belecsempész olyan dolgokat, amiket nem mi mondtunk, és utána aláíratja velünk. Nem kötelező a jegyzőkönyvet aláírni, főleg, ha nem a valóságot tartalmazza. A gyámhivatali ügyintézőtől nem kell félni, pont olyan ember, mint amilyen mi vagyunk, még ha többnek is hiszi magát.

  2. Azonnal jelezni kell a rendőrség illetve a gyámhivatal felé, ha a kapcsolattartásra kötelezett nem él a kapcsolattartás jogával. Semmi nem fog történni, de legalább nyoma van a későbbiekre gondolva. A rendőrség tovább küldi a feljelentést a gyámhivatalnak, mert nincs illetékessége. Mindig jelezni kell, ha problémánk van, mert ha nem tesszük meg, akkor később mi leszünk a hibásak, hogy miért nem szóltunk.

  3. Tartásdíj nem fizetése esetén a rendőrségen kell bejelentést tenni. Fontos tudni, hogy a bejelentésünk akkor ér valamit, akkor van jogi következménye, ha a tartásdíjfizetésre kötelezett több mint félévig nem tesz eleget kötelezettségének.

  Ez is egy szuper magyar törvény. Bűncselekménynek számít, de a törvény nem bennünket véd.

  A nem fizető kötelezett simán megteheti, hogy félévig nem fizet, mert azt hiszi, hogy velünk, azaz a jogosulttal tol ki. Pedig a saját gyerekével, gyerekeivel. De hát ehhez ész kéne. A gyermektartásdíjat a jogosult szülő kapja ugyan, de azért, hogy a közös gyerekre, gyerekekre költse.

  A kötelezett, hogy elkerülje a felelősségre vonást a hatodik hónap végén gyorsan feladja az egész félévi gyermektartásdíjat, és mindjárt nem büntethető.

  Ezen csak egy törvénymódosítás segítene.

  De egy hónap után is érdemes feljelentést tenni, mert ha nem is történik semmi, ezzel is bizonyítani tudjuk a kötelezett megbízhatatlanságát.

  Persze normálisan is meglehet beszélni, ha éppen nincs pénze a tartásdíjfizetésre kötelezettnek, lehetünk elnézőek is. De ez csak akkor javasolt, ha velünk és gyermekünkkel, gyermekeinkkel is normálisan viselkedik a fizetésre kötelezett. Ez sajnos nagyon ritkán fordul elő.

  4. A kapcsolattartást a bíróság és a gyámhivatal is szabályozhatja. Ha a bíróság szabályozza, akkor a kapcsolattartás betartását a gyámhivatal felügyeli, de ha a kapcsolattartás kérdésében a bíróság döntött, ennek megváltoztatását a határozat jogerőre emelkedésétől számított két éven belül csak a bíróságnál lehet kérni. Csjt.92.§.

  A szabályozásra van egy szokványos sablon, amit előszeretettel alkalmaznak a bíróságok, de nem kell feltétlenül elfogadnunk azt.

  Kérhetjük, hogy gyakrabban vagy ritkábban találkozzon gyermekünk és a kapcsolattartásra jogosult szülő, aki lehet az édesapa és az édesanya is. Megkell vizsgálni, hogy milyen a kapcsolat a gyermek és a jogosult szülő között, de ha a gyermek már elég idős, akkor ezt Ő is megtudja mondani.

  Ha jó volt a kapcsolat köztük, akkor nyilván a gyermek szívesen tölt több időt a jogosult szülővel. Azért, hogy a válásunk ne okozzon még nagyobb törést a gyermek életében az a leghelyesebb, ha minél többet találkoznak. Ha a jogosult szülő már a házasság ideje alatt sem törődött gyermekével, akkor kérhetjük a havi, vagy két heti egy nap láthatási időt. Persze ezzel a jogosult szülőnek is egyet kell értenie, ami nem biztos, hogy így lesz. A gyermek maga is megtudja mondani, hogy milyen gyakran szeretne találkozni a másik szülőjével, de ezt a kapcsolatukból és a gyermek megnyílvánulásaiból mi is letudjuk szűrni.

  Sajnos azt tapasztaltuk, hogy a gyámhivatal és a bíróság nem a gyermekek érdekeit nézik.

  Ha valaki meg szeretné osztani tapasztalatait gyámüggyel kapcsolatban, illetve hozzá kíván szólni, hogy segítsen, akkor ezt megteheti a kapcsolattartás újraszabályozása résznél, ahol részletesen megtalálható, hogy az elmúlt évek alatt mi történt, ill. mi nem történt ügyünkben.

  forrás: igazsagszolgaltatas.bloglap.hu

  2012. 06. 04. - 22:05
 • tóth gabriella hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvédúr!
  A segítségét kérném,és mihamarabb válaszát! Az élettársammal 6-évig éltünk együtt,ebből született egy kislányunk.A kapcsolatunk nagyon megromlott mert folyamatosan ivott,és megcsalt nem foglalkozott a gyerekével sem,és ezért külön váltunk.A kislányomat nem engedte hogy magammal vigyem,és apósomék sem akikkel együtt éltünk.Én elköltöztem tőlük,és már akkor sem engedte a gyermekemet látni eltiltotta tőlem..körülbelül 1 hónap múlva megjelent nálam, hozta magával a lányomat és mondta hogy béküljünk ki,én beleegyeztem és ujrakeztük megbeszéltük a dolgainkat.Ezután jött egy levelem a Bíróságtól ami egy gyermekelhelyezési per volt,amiben én voltam az alperes!Én nem értettem hogy miért jött ez a levél,de aztán rá kellet jönnöm hogy szépen át vágott és kihasználta a bizalmam.Megkérdeztem tőle hogy ez micsoda,és erre csak annyit válaszolt hogy már semmi mert kibékültünk,és úgy is együtt fogjuk felnevelni a lányunkat,de a bírósági peren azt kell mondanom hogy legyen ő a gyámja mert hogyha nem,akkor sokat kell fizetnünk.én sajnos beleegyeztem,és alá irtam a papírt ami azt foglalta,hogy minden második hétvégét vele tölthetem,és a szünetek,illetve az ünnepek második felét is!Miután vége lett a tárgyalásnak kijöttünk,és azt mondta nekem hogy köszöni szépen hogy beleegyeztem,de ő már nem akar velem tovább lenni mert ő még élni akarja az életét és csajozni akar!ekkor rádöbbentem hogy mekkora egy alaptomos patkánnyal voltam én együtt.!!!!Ez 2 éve történt,azóta nem engedi hogy a kislányomat láthassam mindenféle rossz dolgokat kitalál rólam. Sajnos csak akkor tudok a lányommal találkozni,amikor a volt párom nagymamája viszi haza az óvodábol, de akkor is csak egy pár percet tölthetek vele.A telefont nem veszi fel nekem, közösségi oldalakon is üzentem neki privátba, a barátnőjével üzentem de sajnos semmi válasz!!Szeretném ha a lányom velem lenne és boldog..Nemtudom mit tehetnék hogy mellettem lehessen a kislányom kérem segítsen!Előre is köszönöm..ha esetleg valaki tudna tanácsokat adni szívesen várom a tothgabi222@citromail.hu email cimre..köszönöm mindenkinek!Üdv:Gabi

  2012. 06. 26. - 19:22
 • Szabó Tamás hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  nemrég tudtam meg ,hogy van egy 1 éves gyermekem,de más neveli.és az ö nevén is van a gyermek.de én azt szeretném,hogy én neveljem a gyermekem,és most már az anyja is.nincs házasság ebben a “háromszögben”.szeretnék tanácsot kérni,hogy kapjam meg a gyermekem,hogy legyen a nevemen.az anya is ezt szeretné.aki eddig nevelte a gyermekem,neki van beleszolása?
  elöre is köszönöm a válaszát.

  2012. 07. 23. - 20:22
 • Legyentitok hozzászólása:

  Ha a gyerek nem akar a különélő szülővel találkozni akkor kötelezhetik rá?

  2012. 07. 30. - 12:46
 • Legyentitok hozzászólása:

  Ha a gyerek nem akar találkozni a különélő szülővel kötelezhetik rá?Fenyegethetnek azzal hogy akkor nem kapok gyerek tartást

  2012. 07. 30. - 12:48
 • Bálint hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  A segítségét szeretném kérni? A jogi hibák elkerülése miatt.
  Párommal házasságban élünk önálló lakásunkban. Összeszólalkozás eredményeként, elköltözött, az édesanyához. Közös fiunkat, aki másfél éves, elvitte.
  Nem korlátozza láthatását, de nem engedi, hogy vele legyek külön, eddigi lakásunkban. Azt szeretné, hogy én költözzek az anyósom lakásába és így négyen éljünk ott. Számomra ez elfogadhatatlan, (érzelmi zsarolás).
  Kérdésem a következő. Jogom van e felügyeletet gyakorolni a fiam felett, aki nevelésében részt vettem?
  Magammal viszem az édesanyja engedélye nélkül, lehetőséget biztosítva, hogy bármikor vele legyen.
  Majd két nap múlva visszaviszem, és ezt tudatom vele. Joga van e a feleségemnek korlátozni a fiammal való együttlétet?(házastársak vagyunk)
  Jogi értelemben hibát követek el, ha magammal viszem néhány napra.

  Bálint!

  2012. 09. 17. - 11:19
 • Tunde hozzászólása:

  Tisztelt Ugyved Ur!
  3 eve jottem ki Angliaba munkavallalas miatt!
  Rengeteg adossag halmozodott fel,es kitarto munkaban en voltam nem a ferjem!
  O inkabb jatszott gepeken,abbol is van rengeteg adossag!
  A kisfiunk akkor volt 7 eves!
  Sajnos a kapcsolatunk megromlott,es beadtam a valopert!
  A pszichologiai vizsgalat engem tart alkalmasabb szulonek,es az apai kornyezet karos hatassal bir a gyermekem fejlodesere!Ez volt majusban!
  A nyaron 1 honapot kint volt a kisfiam Angliaban,a birosag utasitotta apukat a kiengedesere!
  Szept-ben targyalas volt es azon a hetvegen a kisfiam velunk volt!Vasarnap delutan vittuk vissza a kisfiamat es sirva kapaszkodott belem,hogy nem megy vissza!1,5 oran keresztul sirt es nem ment vissza,apuka kihivta a rendorseget,es az o kerdesukre is azt felelte a kisfiam nem megy vissza!
  Mivel nincs semmi papir a gyermek elhelyezeserol igy a rendorok sem tudtak mit tenni,es vissza jott velunk a kisfiam.Masnap gyamugy,ahol elmondta a kisfiam jegyzokonyvbe,hogy nem foglalkoznak vele,es az apukaval,es uj baratnojevel alszik egy szobaban es mar latta is oket szexelni.
  Ezutan felhivtam apukat es kertem adja ide a kisfiam szemelyes dolgait,es apuka kozolte,hogy a koltozesben eltuntek dolgok es kulonben sem ad ide semmit!
  Kikertem a kisfiam szuletesi anyakonyvi kiv,es megcsinaltattam a szig-at.
  Vartam 3 hetet az ugyveddel tartottam kapcsolatot,de semmi biroi reagalas nem tortent,
  Mivel iskolaba nem tudom hova irattam volna 1 honapra talan,mert a lakasunk teljesen ures,meg villany sincs mar benne,azt sem tudjuk mikor viszi az APEH,vagy a bankok,a lanyomek 2 szobas lakasban laknak,kicsi babaval,ott sem lehetek hetekig a kisfiammal,bar mondtak nem problema!
  Nekem a munkahelyem,orvos,lakas itt van angliaban,igy kiutaztunk a kisfiammal.
  Intezzuk iskolat orvost,es mindent ami szukseges a kisfiamnak!
  Okt vegen van egy targyalas,amit azert tuztek ki mert az apuka 9 honap alatt nem tudott hozni egy fizetesi igazolast!
  Nem tudok megjelenni ezen a targyalason eppen az orvosi vizsgalatok es minden intezes miatt,ezt jeleztem irasban a birosag fele!
  Remelem semmit nem tettem jogellenesen,es remelem nem kell a kisfiamnak vissza menni,annal is inkabb,mert a kislelke most kezd mar megnyugodni!!!?
  Az apjaval beszelni sem akar!
  Es sajnos ezt kell halljam most,hogy mar korabban azon gondolkodott hogy hova menjen abbol a hazbol!!!!
  Parnat tett a kisfejere,hogy ne hallja az apjaekat!!!!
  Koszonom,ha elovassa a hosszu levelemet,es azt ha valaszol!
  Tisztelettel:Tunde

  2012. 10. 28. - 01:26
 • Tamás hozzászólása:

  Egy kérdésem lenne,hogy a gyermekemet hány éves koráig hozhatom el hozzám.Gondolok erre,hogy 14 éves korában már ő dönt akar-e jönni hétvégén vagy van rá jogszabály?
  Köszönöm a választ:
  Tamás

  2012. 10. 30. - 18:58
 • Beáta hozzászólása:

  Tisztel ügyvéd úr! Volt párommal közös megegyezéssel én nevelem 3 éves kislányunkat. Most ő kimegy külföldre dolgozni és a nővére akarja látni a közös gyermekünket két hetente.Az érdekelne hogy a láthatósági jogot átlehet-e ruházni,mert ők ketten papírt is írtak róla ám én nem láttam ezt a papírt és nem tudom hogy ebbe nekem bele kell-e egyeznem? Köszönöm válaszát!!!

  2012. 11. 11. - 00:05
 • Toth csaba hozzászólása:

  Nagyon szeretem a feleségem csak valamiért mindig veszekszik van egyneveltfiam akitnagyon szeretek

  2012. 11. 12. - 22:40
 • éva hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  Férjem idén júniusban elhagyott 25 év házasság után. Négy lányunk van, akik közül kettő még kiskorú, 16 ill. 6 évesek,.A két nagyobb még nappali tagozaton(egyetemisták) tanul, 20 ill. 23 évesek. A férjem kettős életet élt, sajnos a nagy lányaim jöttek rá a valóságra. Ekkor a férjem magyarázat nélkül elment,napokig nem tudtam utolérni, azt sem tudtam hol van. Másnap derült ki , hogy a közös számlánkról elvitte az összes pénzt (fizetésem, családi pótlék és mert éppen egy pályázat keretében tanultam , ennek a költségeit. Pár nappal később nyilvánvaló vált, hogy a lányainknak félretett pénznek, ezek papírjai, az életbiztosításom és minden egyéb megtakarításnak nyoma sincs. Majd jött az újabb döbbenet, jelzálog a házunkon, (2006 óta eltitkolta) nem én írtam alá!, de most én kerülhetek az utcára a gyerekekkel. A B.Banknál hitelkártyahitel (2008 óta) a nevemben, amit szintén nem én vettem fel, nem én írtam alá, de most rajtam követelik, be akarják hajtani rajtam. Hova forduljak, hogyan bizonyítsam az igazamat? Pedagógus fizetésből, (7 hónapja egyetlen fillért nem adott a férjem) a bátyám és anyósom segítségével élünk egyik napról a másikra. A férjem az adóhatóságnak is tartozik mint kiderült, leírni is rémes, több mint 50 millióval.(vállalkozó) Ezért is engem vehetnek elő ha nem rendezi? Akivel megcsalt, egy internetes társkeresőben kereste és találta. Magát négy éve külön élőnek tüntettte fel úgy, hogy a gyerekei nem vele élnek,még a lakóhelyét is hamisan adta meg.A nő, bár tudja az igazságot, a múltnak gondolja ezt az egész rémálmot a férjemmel együtt, az sem zavarja, hogy a férjem összevissza hazudozott mindenféle képtelenséget a leveleiben, magáról a gyerekekről egyaránt.Gyakorlatilag két héttel az első levélváltásuk után a férjem már ott lakott, itthon azt hazudta Szolnokon dolgozik, a nagy távoság miatt csak 2-3 naponta jön haza, Csak azt tudják, hogy ők most szerelmesek.A két autónk minden költségét én fizetem, (nevemen vannak) de a férjem használja az egyiket, a másik állítólag szervízben van, csak nem tudja kifizetni..A házban 3 hétig nem volt gáz, mert közel 450 000-es tartozást hagyott itt, villanyból is 350 000-et. (ezekről sem tudtam, eldugta előlem) Ezeket segítséggel kifizettem. de ez is rettenetes huzavona után sikerült, mert nem értette meg a férjem, hogy nyilatkoznia kell, hogy a számlák a nevemre kerüljenek.Csak rövid ideje van bejelentett tartózkodási helye, tőlünk 200 km-re a nő lakcímén. .A gyerekekkel akik imádták, annyira megromlott a kapcsolata, hogy kettő közülük szóba sem áll már az édesapjával. Engem hibáztat, pedig ő volt az, aki sokszor 6-8-10 napig, szó szerint elérhetetlen volt a számukra is. Megígérte a legkisebbnek is, hogy hétvégeken jön hozzá, pesze egyszer sem tartotta be.A születés és névnapjukra is mindig időben meghívtam, meg is ígérte, hogy jön, aztán napokkal később, a legalkalmatlanabb pillanatokban beállított,ajándék nélkül, elvárva, hogy az ő kedvéért újból ünnepeljünk.Felzaklatja a gyerekeket, sokat sírnak, megérem összerázni őket.,Az eddig kitűnően tanuló lányok elbizonytalanodtak,a kicsi is nehezen alszik el ha megjelenik az édesapja, utána napokig nem akar a saját szobájában aludni. Mindezek ellenére még mindig szeretem a férjem, nem tudok közel 30 évet eldobni, de a gyerekek és az én érdekeimet is szem előtt kell tartanom. Kérem segítsen, mit tehetek, milyen jogaim vannak? Nem akarom a férjem bántani, de az egészségem is megrendült, a hitegetésekből, hazugságokból is elég volt.Úgy érzem sokszor megbolondulok, hiszen a gyerekek felé nem mutathatom mindezt és természetesen a munkahelyemen sem.Előre is köszönöm, ha bármiféle segítséggel, tanáccsal segíteni tudna, hogy hol kezdjem ennek a nagyon összetett ügynek a megfelelő rendezését.Félve írom azt is, nagyon nem szeretném ha a férjem elvihetné a kicsit magával napokra , mert képtelen vagyok annak a nőnek az erkölcsi nézeteteit elfogadni, nem így, nem errre neveltem a nagyokat sem. Ő még kicsi, befolyásolható, jobbnak látnám ha az édesapja látogatná bármikor amikor csak teheti.Van erre mód? Higgye el, nem arról van szó, hogy rosszindulatból gondolom így,Jelelnleg a férjem is zavartnak tűnik, közel sem önmaga. Megfordult az is a fejemben, ez betegség is lehet, hogy ennyi mindent összehazudozott és ez elől menekült el, nem a szerelem a fő indok amiért itt hagyott minket.Ettől függetlenül kilátástalannak ítélem meg a helyzetemet, ezért kérem a segítségét! Mégegyszer előre is köszönöm a segítségét! Éva

  2012. 11. 17. - 23:12
 • Péter hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr
  Már 5 éve el váltam a bíróság meg állapította a gyermek láthatást ami eddig rendben is volt ,de egy éve el vesztetem a munkám és az ex nejem addig nem engedi látni a gyereket míg nem fizetem a gyerektartást (nincsenből nem tudom) a gyámügyhöz fordultam ahol meg állapítottak szerdánkénti láthatást 16:00-18:00 ig ami nem is lenne baj csak tőlem 50 km …az lenne a kérdésem ,hogy át lehet e tetetni az ügyet más gyámhivatalhoz??? mert az exem ott mindenkit ismer és mindenért feljelent, az hogy ő nem tartja be amit a gyámügy határozott senkit nem érdekel főként nem a gyámügyeseket akár hányszor beszéltem velük,nem hozzá tartozik … és el megy a fülük mellet…. mit tehetek???
  köszönettel : Péter

  2012. 11. 24. - 19:17
 • Viktória hozzászólása:

  Szép napot mindenkinek!
  Nekem az lenne a kérdésem, ha a 14. életévemet betöltöttem, akkor mehetnék minden hétvégén az édes apukámhoz?
  ÉS ha már a 14. életévemet betöltöttem, akkor eldönthetem,hogy hol szeretnék lakni? Milyen úton tudok odakerülni édes apukámhoz abban az esetben ha az édes anyukám nem egyezik bele!?

  A szünidőket hol tölthetem?
  csak 2 hetente járhatok az édes apukámhoz?

  Tisztelettel: Viktória

  2012. 11. 25. - 14:32
  • Anita hozzászólása:

   Kedves Ádám!

   3 éve váltam el a férjemtől a közös gyermekünket én nevelem, most 7 éves kisfiú.
   A láthatásról közösen döntöttünk.
   A válás után ő feleségül vett egy két gyermekes anyukát, és együtt éltek boldogan, egészen 2 évig. Azóta én is újra feleség lettem, sőt újra édesanya. Született még egy kisfiam, most 8 hónapos.
   Boldogan élünk, szerényen, de nyugodtan, boldogságban, harmóniában.
   A két fiú imádja egymást.

   Apukától mára elköltözött az új feleség a két lánnyal. De még a legelső házasságából született nagy fia is, aki a mi közös gyerekünk bátyja.
   ( hopp, de szövevényes…:):) )

   A problémám most következik: az apuka teljesen meg van zuhanva.
   Azt gondolom lelkileg nyomorítja meg a fiamat. Az elmúlásról, a halálról és a volt szerelméről ír dalokat, és énekli a fiamnak. 7 éves a gyermekünk, elsős.
   Azt mondja a gyereknek, hogy ő egy magányos kisfiú…
   Állandóan pszihológushoz akarja cipelni a gyereket.
   Azzal tömi a fejét, ha a gyerek a válásról kérdez, hogy majd ha nagy leszel, elmesélem az igazságot…

   Azt szeretném, hogy a lehető legkevesebbet találkozzon a gyerekkel, mert egy lelki nyomorékot csinál belőle előbb vagy utóbb.

   Milyen lehetőségem van arra, hogy módosítást kérjek a láthatásról?
   Hivatkozhatok -e a fent említettekre?
   Illetve ha nem akkor mit kell tennem, hivatalosan?

   Hozzáteszem, a fiam elsős révén, össze vissza hurcolja a tanulnivalóját, nincs egy állandó hely ahol tarthatná a dolgait.
   Nagyon sajnálom szegényt, apukája nem nézi mi jó a gyereknek, csak az a fontos, hogy ott legyen…
   Mi családot adhatnánk és biztonságot…és rengeteg szeretetet…

   Előre is megköszönve megtisztelő válaszát..

   Üdvözlettel: Anita

   2012. 11. 30. - 23:00
 • Mamesz hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr! Egy aggódó,és tanácstalan nagymama vagyok,aki imádja az unokáit,és most várhatóan válás miatt nem láthatja Őket.
  Karácsony este derült ki egy sms útján, hogy a menyemnek szeretője van már 3 éve.Mi nagyszülők nem néztük jó szemmel, hogy minden hétvégén valami “buli” miatt nem jött haza, de a férje elhitte, mert banki alkalmazottaknál gyakori a party,és hivatkozott arra, ha nem megy el, kirúgják.Ebbe nem szólhattunk bele, mert a fiam elutasította a figyelmeztetést. a A gyerekeket az apjuk,a másik nagyanyjuk(aki mellesleg alkoholista, és havonta kétszer leissza magát) látták el.
  Baj esetén mi ugrottunk be, de a menyem ezt nem díjazta.Ikerházban lakunk, de teljesen külön, igyekeztünk nem beleszólni a dolgokba,csak ha baj volt, mert győzött az alkohol.A gyerekek 10-és 12 évesek,jól tanulnak,de a családról nem sok fogalmuk van,mert ritka volt a családi program.Most válásra kerül a sor,bár az apa minden vágya az újrakezdés volt,de az anya nem akar együtt élni,és követeli hogy az apa hagyja el a házat!?A gyerekeket eltiltotta tőlünk,a követelése, a ház az összes pénz, mert biztos benne, hogy a jó ügyvédjeivel kikészíti a férjét, és minket is. Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, de szeretném kérni az Ön véleményét.Köszönöm megtisztelő figyelmét, és segítségét.Üdvözlettel:Mamesz

  2013. 01. 20. - 18:49
 • Tomi hozzászólása:

  Sziasztok!A problémam az hogy kint dolgoztam Németorszagba és ez idő alatt a kedves feleségem megcsalt egy vendégel a kocsmaban ahol dolgozik most ő önhatalmulag eltiltja a gyereket tőlem a valoper folyamatban van de az

  hónapokba is beletelik ha a feleségem nem engedi latni a fiam akkor addig amig nincs birosagi végzés nem is lathatom?Az apaknak nincsenek jogai?Mindenhol voltam mar és sajnos az anyat védik mégha ilyen is mint a feleségem ha valaki tudna tanacsot adni megköszöném a mail cimem gunit84@freemail.hu

  2013. 02. 08. - 09:23
 • SZiszi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr! Egy aggódó anyuka vagyok ,három éve élek élettársi kapcsolatban a párommal.Ebből a kapcsolatból született egy kislány aki most 20 hónapos.Nagyon rossz körülmények között élünk az én házamban, amit én vettem 4 évvel ezelőtt a válásom után. Az élettársam nagyon sokat iszik “szinte minden nap”.A veszekedések mindennaposak.Szeretnék tőle megszabadulni ,de nem akar elmenni.Fenyegetőzik ,betöri az ablakokat,MIT TEHETNÉK.JÁR -E NEKI VALAMI AZ ÉN HÁZAMBÓL AMIT ÉN VETTEM AZ ÉN NEVEMEN VAN ,ÉS A HITEL IS AZ ÉN NEVEMEN VAN AMIBŐL MEGVETTEM, MERT KÖVETELŐZIK??? A gyermekelhelyezési folyamat ilyenkor,hogyan folyik le mert nem tudom,hogy ilyenkor mit tehetnék?? KÉREM SEGÍTSEN!!! KÖSZÖNETTEL.

  2013. 02. 17. - 09:40
 • apa hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  Feleségem másfél éve költözött el közös otthonunkból.Vitte magával a másfél éves kislányunkat,azóta a lányunk 3 éves lett, de rajtam kívül nem engedi látni senkinek sem(nagymama,nagybácsi),én hetente megyek látogatni(gyerektarást is rendszeresen fizetem-csak a pénz érdekli).Természetesen elhozni se hozhatom kapcsolattartás csak apósoméknál házon belül lehetséges.Bírósági döntés még nincs.A kislány sokszor mondja megyek apával,én erre nem tudok mit tenni.Édesanyámat nem engedik a házhoz,másfél éve nem láthatta az unokáját.
  Mit lehet ilyen esetben tenni?
  Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

  2013. 02. 24. - 14:46
 • Ilonka monika hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr,
  Én 5 honapos terhes vagyok, egy olasz férfitöl aki nem Magyarországon tartózkodik. Az elsö 3 honapban az apuka nem akarta a gyereket de most viszont igen szeretné. Sajnos mi már nem vagyunk együtt és nem is vagyunk és voltunk házastársak. Engen fölvettek egy Londoni Maszterre ami nagyon fontos lenne a jövöbeli karieremnek, viszont ha az apuka nem járul hozzá (mert szeretné ö is a gyerekeket ha megszületnek), Én nem vihetem ki öket több idöre, es amugy is mindenben az jóváhagysát (aláirásat)is kérik….ezt hallottam.
  Kérem segitsen nekem! Szeretném megtudni lehet e valamilyen megoldás? Hisz tudjuk hogy az emberiség az eggyik legkiszámitható teremtmény és bármire fel kell készülnöm.
  Lehet e nem megadni az apa nevét?
  köszönöm a segitséget
  Tisztelettel

  2013. 03. 28. - 15:13
 • joonemya hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd-úr,, Nagymama vagyok látni beszélgetni szeretnék az unokámmal aki 9éves kislány Eddig simán ment a dolog amig lányomék szétnem mentek most úgy oldoták meg gyermeket kéthét itt,kéhét ott Csak hogy engem kihagytak a láthatásból Fölleg aza xvolt apa

  2013. 04. 19. - 17:25
 • Nagymami hozzászólása:

  Kérdezni szeretnék:
  Lányomék 7 éve elváltak. 9 éves unokám láthatásában megegyeztek. Kétheenként péntektől vasárnapig. A szünet idejére különösebben nem is tart igényt az apja. A gyerektartást bírósági úton lehetett csak érvényesíteni, amikor dolgozik és van miből levonni. 2 éves korától külön tornára iskolás korától balettra jár. másodikos és ebben az évben színjátszókörre is beíratkozott. Most kezdődnek a problémákugyanis ha azon a hétvégén van elfoglaltság e két külön esetleg iskolai elfoglaltságban az édesapja nem hajlandó elvinni, mert akkor Ő mikor pihen egy városban él a két szülő. A gyermeknek ez nagyon fáj, de az apjának nem meri mondani. Mi a teendő és hová lehet fordulni.

  2013. 04. 27. - 10:05
  • Mayo hozzászólása:

   Kedves Anita!A Minden Gyerek Lakjon Jc3b3l Alapc3adtvc3a1ny a 47 Leghc3a1trc3a1nyosabb helyzetc5b1 kistc3a9rsc3a9gben az 5000 fc591 alttai telepc3bclc3a9seket tudja tc3a1mogatni. Tudjuk, hogy az c396nc3b6k telepc3bclc3a9sc3a9n is nagyon sok a rc3a1szorulc3b3, de a 47 LHH 5000 fc591 alttai telepc3bclc3a9sein koncentrc3a1lc3b3dik a legjobban a nyomor. Remc3a9ljc3bck, hogy sokan fognak mc3a9g csatlakozni a programunkhoz c3a9s bc3adzunk a helyi kezdemc3a9nyezc3a9sekben is.c39cdvc3b6zlettel,Minden Gyerek Lakjon Jc3b3l Alapc3adtvc3a1ny1f86

   2014. 04. 07. - 22:16
 • Fodor Nikolett hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd-úr! Azt szeretném megkérdezni hogy párommal 13 évig voltunk együtt de nem bejegyzett élettársikapcsolatban . Van egy 2,5 éves okos szép kislányunk . A kapcsolatunk megromlott elhidegűltünk egymástól ő mindig csak dolgozott én meg a gyerekkel voltam otthon a szabadidejében soha nem jött velünk sehova a gyerek imádja ő is szereti a gyereket de ha valamit kellet a gyerekkel csinálni pl: pelenkázás ,fürdetés , etetés orvoshoz vinni és ilyenek akkor én csináltam ezeket mindig . Éjjelente én keltem a picihez engem hívótt állandóan nem az apukát. Most hétvégén azt mondtam nembírom tovább elhagyom mert ez nem élet igy az utóbbi időben már normálisan beszélni nemtudtunk egymással mert mindig csak vita veszekedés lett belőle sajnos. Szóval mondtam költözöm vissza szűleimhez a kislánnyal de ő azt mondta én meghetek de a gyereket nem adja én Felhívtam a rendőrséget hogy a párom nem engedi hogy velem jöjjön a gyerek . Ők erre azt mondták ha nincs még határozatt a gyerek elhelyezésről akkor nem vihetem el a gyereket mert egy lakcímen voltunk mind a 3-an és az apának ugyanúgy köze van a gyerekhez mint nekem Igy el jőttem én és a kislány maradt . Az lenne a kérésem ha mégis eröszekkal elhoznám a gyereket mig nincs végzés akkor vissza vinnék a rendőrök az apjához? mivel egy csomó helyen fórumokon olvasom az anya vitte a gyereket és utánna egyezkettek akkor én is megtehetem hogy csak úgy elhozom? Válaszát előre is köszönöm . tisszetelettel Fodor Nikolett

  2013. 05. 05. - 13:23
  • Márti hozzászólása:

   Elfelejtettem az előző hozzászólásom elejére írni, hogy Fodor Nikolettnek válaszoltam.

   2013. 05. 13. - 14:01
  • Márti hozzászólása:

   Fodor Nikolett hozzászólásához
   Vidd el, amíg tudod! Engem a gyerek apja megvert, eltörte az orromat, látlelet is volt róla. Ugyanezen agyaltam, mint te, attól féltem, ha elviszem a gyereket, még engem fognak elmarasztalni. Meg attól is, hogy visszarabolja és ha ezt “játszuk” a gyerekkel, akkor neki ártunk a legtöbbet. Nemsokára arra kényszerített, hogy elköltözzek a gyerek nélkül, mert sajnos az ő házában laktunk, így megtehette. A gyerek ekkor 6 éves volt és ugyanolyan szeretetteljes kapcsolatom volt vele, mint ahogy te is írod. Közben a gyereknél agymosás segítségével az apja elérte, hogy ne szóljon hozzám, és sehova ne legyen hajlandó eljönni velem. Két évig tartott az elhelyezési per, a szakértői vizsgálat a per indításától kezdve 1,5 év múlva volt. Persze, a gyerek csak azt szajkózta, hogy apával akar lenni és nem szereti anyát és hogy anyától semmit nem kapott, vertem, bezártam, meg ilyeneket. A bíróság az apánál helyezte el. Most a gyámhivatali eljárás, hogy kapcsolattartásra elvihessem a gyereket, több mint egy éve tart. Több mint három éve nem vihetem el egyáltalán a gyereket kapcsolattartásra. Látogathatom, de legújabban ha az apja nincs otthon, amikor megyek, akkor a gyerek bezárkózik a szobájába és nem hajlandó lejönni. Tehát kizárólag az apja felügyelete mellett találkozhatok vele. Most már tudom, mit kellett volna tenni: elvinni a gyereket, a bíróságon pedig ragaszkodni ahhoz, hogy az apa rendszeresen bántalmazott, terrorizált stb. Én hülye, becsületes csak az igazat mondtam, míg az apja azt hazudozta, hogy én bezártam a gyereket meg kékre-zöldre vertem. Hiába vagyok óvónő végzettségű, hiába mutatta ki a szakértői vélemény, hogy az átlagosnál toleránsabb és empatikusabb vagyok, az apa tesztje pedig csak tendenciálisan mérhető, érzelmileg beszűkült stb., mégis nála helyezték el. Ő 60 éves, én 40, de még ez sem számított. Utólag megtudtam, hogy a bíróság legfőbb szempontként az állandóságot értékeli és annál helyezi el a gyereket, akivel él. Ja, csak így a végére, ha esetleg azt gondolnád, a gyerek nem alaptalanul utasít el engem, biztos kiérdemeltem, akkor elmondom, hogy a gyerek autista, képtelen az önálló véleményalkotásra.

   2013. 05. 13. - 14:06
  • Mészárosné hozzászólása:

   Fodor Nikolett,kérlek ha tudod írd meg nekem is h mi lett a válasz mert nálam ugyan ez a helyzet,kérlek ha tudsz segítsél.

   2013. 06. 12. - 08:23
 • Anya hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd- Úr!

  Mi a kisfiam Apukájával nem házasodtunk össze, de apasági nyilatkozat van.
  Kb. 2 éve külön élünk, én ebben az évben férjhez fogok menni, akivel 1.5 éve élünk együtt kisfiam is velünk él. Eddig úgy oldottuk meg a helyzetet, hogy hétfőnként Apa ment a kisfiamért az bölcsibe/most már oviba ( 4.5éves), és aznap ott is aludt nála, szerdánként is Ő ment érte, de nálam aludt a kisfiam, hétvégéken pedig felváltva hol nálam, hol Apánál volt. Egy ideje a kisfiam elkezdte mondani, hogy nem szeretne Apához menni, bárkivel a családban szívesen van, de Apához nem akar. Múlt hétvégén amikor elvittem Apukájához szombaton, végül nem maradt ott. Szorosan átölelte a lábamat. Apukája mondjuk nem tett erőfeszítést, hogy beinvitálja, sőt, csak azzal fenyegette, hogy akkor, ha becsukja az ajtót, akkor már nem mehet be….végül elvittem magammal. És úgy megkönnyebbült a kisfiam. Kérdezgettem Őt, hogy miért nem szeret ott lenni, de csak olyat mondott, hogy Apa nem játszik vele annyit, vagy a buszon nem engedte, hogy az ajtóhoz álljon…Nekem ez olyan rossz érzés, nem szeretném kötelezni rá a kisfiamat, hogy olyannal legyen akivel nem szeretne, viszont Apukája később azt mondta, hogy ez neki rosszul esett és ő szeretne a kisfiúval lenni. Az a furcsa, hogy Anyukámmal, Apukámmal, a vőlegényemmel, a vőlegényem Anyukájával is szívesen van. Ilyen esetben mit tanácsolni, mit tegyek? Apukája azt mondja, hogy a kisfiú még fiatal, nem neki kéne döntenie…én viszont úgy érzem, neki kell. Köszönöm előre is válaszát.

  2013. 06. 06. - 13:03
 • ANETTKA hozzászólása:

  MIT KELL TENNI HA AZ APA A LÁTHATÁSRÓL NEM HOZZA VISSZA A GYERMEKET, HANEM ELTÜNIK VELE ÉS NEM TALÁLHATÓK, EZ BÜNTETÉSSL JÁR

  2013. 06. 25. - 23:43
 • zsuzsa hozzászólása:

  Tiszteletem!
  Nagyszülő,dédszülő láthatási jógáról szeretnék kérdezni.Unoka húgom volt élettársa bántalmazta őt is és a közös kisfiúkat is.Az anyuka anyaotthonba került,de se ők,se a rendőrség nem tudta megvédeni őket.Itt a lakhelyüktől 400 km re helyezték el őket.Így sem az apuka,és az apai nagyszülő és dédszülő nem tudta hol vannak (az unoka húgomék érdekében nem mondták meg nekik)
  2 hónap elteltével,az apukát emberölésért letartóztatták.A nagyszülő terméseztessen az unoka húgomat vádolják,mondván ha nem megy el,nem történik ez.Most már kiderítették a tartózkodási helyüket,és fenyegetőznek.Gyermek elhelyezés majd szeptemberben lesz.Kérdésem addig köteles e a gyermekeket oda adni a nagyszülőnek,és hogy a jelenlegi tartózkodási helyüktől számítva meddig vihetik el a gyerekeket?!

  2013. 07. 08. - 18:56
 • nagyi hozzászólása:

  a fiam1 éve nem él eggyütt a volt élettársával. van egy négy éves gyermekük .az

  élettársa két héten belül párkapcsolatot létesitett, egy másik palival.persze ő feljelentette gyerektartásra a biróságon .ott azt hazudta hogy a gyerekkel rugalmasan tartja az apa a láthatást,igy nem lett róla papir hogy mikor hozhatja el, igy az ő hangulatától függ hogy a gyerek láthatja-e az apját vagy nem.
  a fiamnak juniustól van egy barátnője akit ez a nő állandóan pocskondiáz ,beszólogat és sérteget igy most már a gyereket se adja oda bosszuból,és persze irigységből.mit lehet tenni,,,,,,,,,,

  2013. 07. 11. - 12:24
 • kinguska hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd ùr!

  Egy olyan problémàval fordulok ön fele,hogy van egy 2,5 éves kislànyom…Édesapja a bíroságon bele egyezet abba hogy nállam helyezék el lànyunkat!!eltelt egy kis idő és ő most a csaladvedelmi szolgalathoz fordult azzal az indokkal hogy a gyermekem csunyan beszel!!szokott neha de kozossegbe jarunk hallja mas gyerekektol persze probalom rola leszoktatni..edesapja sok alkoholt eds kabitoszert fogyaszt..en semmit nem tudok ellene tenni??nem en vagyok az aki veszelyezteti a gyermekunk eletet hanem ő mivel sajnos kocsiba szall igy.. hova forduljak es mit tudok ez ellen tenni??kerem segitsetek :((

  2013. 07. 19. - 19:43
 • Niki hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros Úr!

  Egy olyan problémával fordulok önhöz, hogy van egy 10 hónapos kisfiam és 3 hete költöztünk külön az apukájától. Most szeretném elintézni a gyermekelhelyezést de nem tudom, hogy mennyit jelent az a bíróságon, hogy mi megbeszéltük, hogy nálam marad a gyermek?! Ehhez fűződő kérdésem az, hogy mi alapján dönt a bíróság az elhelyezésről? Előre is köszönöm a válaszát!

  2013. 07. 24. - 22:12
 • nagyi hozzászólása:

  kapott valaki választ a problémájára?

  2013. 07. 26. - 06:54
 • nina hozzászólása:

  Van egy 19 hónapos gyerekem az apával megbeszéljük hogy jön és nem jön hozzá mindenkinek azt mondja hogy azért nem jön mert én nem engedem el vele nem tudom erre van e valami jog hogy ő mikor jön akkor elviheti a gyereket mikor épp olyan kedve van?Ráadásul van olyan mikor ismerősöm leírta hogy én tiltom tőle ami nem igaz mert eddig mindig beengedtem az ajtón!

  2013. 08. 05. - 11:36
 • Babi hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr! A lányom barátja elvált van két gyermeke ami után 240.000ft fizet minden honapba! az mellé még meg vett nekik minden és nem olcso dolgokat! Te hát jó apa!! Valamiért a volt nej megsértödött és már több mint egy honapja nem láthatta a gyerekeit. Osztrákoknál dolgozik az apuka kint van állando lakcime és itthon pedig tartozkodási! Most a feleség azzal vagdalozik hogy a kinti fizetésének a felét kéri majd gyerek tartásként! Szeretném kérdezni lehetséges e ez hogy ezt meg tudja tenni? Házat is ott hagyta neki és eddig ő fizette a ház részletet is , de most már nem teszi ! Persze a volt nej eddig nem dolgozott ! Mostmár kénytelen volt elmenni mivel már a volt férj nem támogatja ebben. na persze a barátjával él ott a hölgy! Végül is azt szeretném kérdezni hogy valójában kérheti a fele fizetsének az összegét gyerek tartásként:

  2013. 09. 12. - 07:42
 • dajana hozzászólása:

  tissztelt hatoság egy anyuka vagyok aki a fiát akarja vissza kapni a fiamat születésétöl kezdve egyedül álló anyaként nevelem az életársam azt monta nem kellünk neki a könnyebb utat válassza nem minket erre másfél év után miközbe dolgoztam ki lesett és elvette a fiam az anya biztatására ki szakitotta az édesanyám kazéböl a gyermekemet sirt a fiam idegen neki nem látogatta soha sz apja elvette az anya neveli azota nem láttam a fiam lelkileg ki készült a gyermekem idegeneközt hirtelen primitiv emberek csunyán elbántak velem és a fiam lelkével biroságra attam az ügyett de nem birom a fiam nélkül hogy kaphatnám vissza a gyermekem mig a biro ki nem mondjka ki lessz a fiam gyámja mivel én anya vagyok is tiszteségessen neveltem a fiam bölcsödei papiral és munkáltatoival tudom igazolni igaz szerény körülmnáények közt de tissztán tartottam a fiam és a házat is és becsületel élük segitsen valaki

  2013. 10. 09. - 15:41
 • Ildikó hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Van egy 5 éves fiam, akit egyedül nevelek 8 hónapos kora óta. Kéthetente a hétvégét az apjával tölti, ezt bírósági végzés határozta meg. A gyermekért rendszeresen a nagyszülő, illetve a déd nagyszülő jár és a fiam elmondása szerint az első napot ott tölti csak este megy érte az apja.
  Kérdésem a következő lenne: ha ebben az időpontban, amíg a nagyszülőknél van a gyermekem, bármi baj történne vele én lennék érte a felelős? Mivel nem az apjának adtam át.
  Illetve elvihetik-e ők, vagy köteles vagyok egyáltalán odaadni, ha nem az apja jön érte?

  2013. 10. 19. - 21:48
  • Kata hozzászólása:

   Sajnos tapasztalatból tudom,hogy a gyámhivatal nem a gyermek érdekeit védi. Miért kell éveken keresztül főleg lelkileg sérülnie a gyermekeknek ,vagy tragédiának kell bekövetkezni, mire valamelyik hatóság -gyámügyi,rendőrség – kicsit foglalkozik az üggyel???Sajnos az apák többsége elviszi a gyermeket lathatasra es az éppen aktuális élettársra hárítja a gyermekkel való foglalkozást es ez a legfőbb probléma, hiszen minden gyermek szülői szeretetre vágyik es nem egy számára idegen emberrel akarja ezt pár órát tölteni! Az apák nagy többsége ezt sajnos nem fogj fel, hogy nem adja meg a gyermekének a kettesben töltött órákat es pont ezért nem tud kialakulni a szülő gyermek közötti lelki kapcsolat. Az igazi apáknak nincs aktajuk a hatóságnál,akiknek meg hatósági beavatkozás kell,azokra pedig nagyon gyenge a törvény, évekig húzódik egy-egy ügy!
   Ha az alkohol probléma felmerül a lathatas alkalmával, miért nem lehet ellenőrizni a szülőt, főleg ha bejelentés is történik? Miért nem védi a törvény jobban a gyermeket? Ezekben az esetekben is kellene “null tolerancia”!!! Mi a megoldás ilyen esetekben?

   2014. 06. 10. - 23:37
 • Brigitta hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Van egy 3 éves kisfiam,a férjemmel együtt élünk.A férjem szülei láthatják amikor akarják a kicsit. Anyósom mégis a gyámhatósághoz fordult mert nem adom neki oda hosszabb időre a kisfiam. Azért voltam kénytelen ilyen döntést hozni,mert nem ügyel unokájára csak nagy cirkuszok közepette,depressziós,erről orvosi papírja is van,és sógorom alkoholista aki szintén volt kezelve.Az én anyukám erdélyi,ő jön ki a kicsire ügyelni,és ö is tanúja volt a mi nézet eltéréseinknek.A kérdésem a következő lenne:ilyen esetbe,mit tudok tenni,megkapjak -e ők a láthatósági jogot,ilyen egészségügyi problémák mellett.Tisztelettel:Brigitta

  2013. 12. 05. - 11:46
 • Paal Péterné hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  A fiamat elhagyta az élettársa egy gazdag pasas miatt.Van egy 5éves közös ki
  slányuk.2013.09.19-ig tárgyaláson megegyesztek a gyermek láthatásáról.
  Simán mennének a dolgok,ha az új pasi nem kötekedne állandóan fiammal.Még egyszer sem adták át a lakáson vagy vette vissza .Vagy pályaudvaron vagy bevásárló központ parkolójában.Fiam mindig odavisszi,ahová kérik.Ez az új pasas,ha ott van a gyerek átadás-átvételnél,akkor mindig szóbeli konfliktusok van-
  nak.Állandóan provokálja a fiamat,hogy hát ha megüti és fenyegeti, börtönbe
  juttatja.Ha ő nincs ott akkor tudnak a volt párjával komunikálni,de máskor ő viszi a hangot.Állandóan úgy kötekszik a fiammal,mint ha a fiam szerette volna legalább is el az ő feleségét,Pedig neki már volt 1 asszonya 3 gyerekkel és újabb párja(nagy darab terhes)És fiam párja volt a bejárónőjük ,mikor azzal jóba lett.Volt mennyemet a pénz elvakította.A pasas jogi egyemre járt,de még nem végzett jogász és most a fiamon úgy mond gyakorol.

  2014. 01. 06. - 23:55
 • Zsuzsa hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy mi a véleménye arról,hogy az egyik hétvégén láthatáson voltak nálam kiskorú gyermekeim,és az egyiküknek a lába be volt dagadva. A gyermek elmondásából megtudtam hogy előző nap elesett az iskolába és attól van bedagadva a lába. Arra a kérdésre hogy az apja elvitte e orvoshoz azt válaszolta hogy nem. Én mivel soha nem adja ide az apuka a gyermekek TAJ kártyáját beborogattam a lábát de orvoshoz nem tudtam menni vele. Később jeleztem a gyámhivatal felé az esetet, aminek az lett az eredménye hogy most azt vizsgálják hogy én felelős vagyok e azért, hogy a gyermek nem kapott orvosi ellátást. Ön szerint hibát követtem el hogy nem vittem a gyermeket orvoshoz hétvégén Taj kártya minden nélkül? Válaszát előre is köszönöm.

  2014. 01. 21. - 20:04
 • heki hozzászólása:

  3.5 éves a gyermekem nagyon szeretem ,s a gyermek is viszonozza, soha nem bántottam semmilyen rendőrségi eljárás vagy kényszerkezelés alatt nem állok, siklóernyőzést oktatok. Az anya elvitte magával külföldre, és egy pert is indított ellenem miszerint változtassák meg a nevét, ne láthassuk egymást, tartásdíj stb.Kb két év alatt 4szer láthattam, bár az utóbbi fél évben volt bírói végzés amit persze az anyuka nem tartott be egyszer sem. A bírósági tárgyalássorozaton többször elmondtam gyermekem számomra ismeretlen helyen van. A bírónő mert ilyen esetekben férfi bíró nincs, egyszer sem reagált ezekre csak annyit mondott az anyának hogy el kell mondania hol van a gyermek. De nem mondta el és továbbra sem tartotta semmilyen határozathoz magát.A gyermeket volt hogy a nagyszülők anyai ágról vitték számomra ismeretlen helyre.A mai napon azt az ítéletet hozta miszerint:fizessek egy hónapon belül 600 000Ft-ot, fizessem a perköltség felét meg majd a havi tartásdíjat, a gyerekkel havonta egyszer találkozhatunk 10-18h-ig, na most figyelj!, az éppen lakhelyükhöz legközelebb lévő állatkertben.
  2014.03.07. II-III ker. bíróság dr Sándorné dr Párdányi Zsófia ítélete.
  Elég megalázónak tartom hogy a Magyar jogalkotás szerint gyermekemmel 18 éves koráig állatkertekben találkozhassak, persze arról az anyáról is meg van a véleményem aki ezt végigcsinálta. Mit fog mondani a gyereknek ha felnő. .Mit lehet tenni? Kérem csak az írjon akinek kreatív ötlete van, vagy olyan véleménye ami tanulságos lehet nekem vagy másoknak.Természetesen fellebbezek. Ha valaki ne hinné el szívesen beszkennelem mert asszem ez nem semmi…

  2014. 03. 07. - 17:27
 • Kiss Virág hozzászólása:

  Jó napot!
  Válni akarok, 3 gyerekem van (mèg kiskoruak), lehet meglesz a közös beleegyezès, annak jobban örülnék. Megbeszéltük a fèrjemmel, hogy ô szeretné nevelni a nagyobbik gyermeket, èn elköltöznék 2 kicsivel más városba. Nem tudom hogy ez lehetséges-e,nem kérnék gyerektartàst ès havonta többször meg tudnánk oldani a láthatàst. Röviden ennyi a történetünk. Válasz szeretnék kapni ha lehetséges, hogy mi lenne a “jó” döntès! elôre is köszõnõm

  2014. 03. 19. - 11:21
 • mtorma77 hozzászólása:

  Kedves ügyvéd ur van van egy kiss problémám láthatási ügyben ..agyámügy meghatározott elöre láthatolag egy számomra nem el fogadhato döntést mivell nekem is van a szabadság és az egyéni nöntéshez jogom .. a volt párom ha jött látogatni ide csak kötözködés formájában tette a biroságon a gyerekekel felmerülö dolgokban sosem jöttt el a biroságra sem ezért a biroság több éve elsö fogkon is ügy döntöt hogy az elhelyezés is nálam van de ö most kérelmezte a láthatást és hét heti alkalommal ami nem jogos mivell igy a gyerekeket is meghallgATÁK A GYÁMÜGYÖN ÉS AGYEREKEK IS AZT NYILATKOTTÁK NEM SZERETNÉNEK VELLE KAPCSOLATOT FENNTARTANI mert ha az apuka megjelenik kiss idö mulva a gyereket pszihiáterhez kell hordjam …. ha igen akkor kérdem én evel a gyámügy nem sérti meg az egyéni fejlödésének és a szabadság vállasztásához valo jogainkat …és hogy evvel valakire ráeröltetni a másakartát amivel a gyereksem sem én nem szeretnénk élni kérem segitségüket ebben az estben mitt tudok még tenni a fellebezés keretein kivül köszönöm ellöre is…..

  2014. 03. 23. - 16:40
 • Sofi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  A következő kérdésemre szeretnék választ kapni!
  Van 2 lány gyermekem. Férjemtől, aki édesapja a lányoknak 4 éve váltam el. Sajnos ő nem úgy viszonyul a lányokhoz ahogy az egy apától elvárható lenne! Sokszor hónapokig nem keresi őket, ha elviszi őket akkor 1-2 órára csak. Azt veszem észre gyermekeimen, hogy ilyenkor lelkileg nagyon felzaklatódnak,megviseli őket,mert szeretik, de nem értik, hogy miért nem keresi őket rendszeresen,illetve,ha keresi miért csak kis időre. Az is rendszresen előfordul, hogy elviszi a gyerekeket, de nem ott vannak a lányok ahova mondja, hogy mennek. Volt, hogy utólag tudtam meg,hogy egy teljesen idegen embernél aludtak egyedül, míg én itthon úgy tudtam,hogy nála vannak. Teljesen felháborodtam, az ő válasza csak annyi volt, hogy ne pofázzak bele a dolgaiba!
  Nagyobbik lányom 12, kicsi 10 éves. Nagyobbik lányom már nem szeret elmenni édesapjához. Sír rendszeresen, ha mennie kell!
  Kérdésem az lenne, hogy kötelezhető-e ilyen esetben a gyermek az apa látogatására? Vagy,ha azt mondja a kislány,hogy nem szeretne menni, én bele egyezem azzal sértem-e az apa jogait? Mert ő mindig arra hivatkozik, hogy neki jogai vannak! Szerintem a gyermek nem jog, hanem kötelesség, felelősség és ajándék!

  Választát előre is köszönöm!

  2014. 03. 23. - 18:20
 • Nagyika hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Kérem, segítsen válaszával nekem, s fiamnak.
  Fiamék elváltak, házasságukból egy gyermekük született. A válást követően ő külföldre ment, ott él, s dolgozik. Gyermekét így sajnos nagyon ritkán láthatja. Skyp-on, beszélnek egymással, amikor a gyermek nálunk van, ill. telefonon pedig sűrűbben. Sajnos Ő nem akkor jöhet haza, szabadságra, amikor a bírósági határozattal meghatározott nyári 2×2 hét biztosított. Szeretné, ha a még óvodás gyermekével akkor tölthetne el hosszabb időt, amikor haza tud jönni, de ezt az édesanya, és úgy tűnik, az óvoda sem támogatja (nem akarják elengedni). Tőlük közel 100 km-re lakunk. A gyermektartást pontosan, a meghatározott összegben megkapja, ezen felül természetesen ruházattal, egyéb dolgokkal támogatjuk mi nagyszülők is és az édesapa is. Kérdezem, megakadályozhatják-e a gyermek és az édesapja közötti kapcsolatot, s a kért egy hét helyett csupán egy hosszú hétvégére korlátozni a láthatást. Érdemes-e segítséget kérnünk valakitől, mert ugyanakkor tartunk attól, hogy unokánkat esetleg a későbbiekben mi sem láthatjuk rendszeresen.

  2014. 04. 26. - 23:00
 • Cikonda hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Élettársi kapcsolatból született egy gyermek. Az anya már a gyerek megszületése után sem engedte az apának, hogy a lányát megnézze. Beadta a gyerektartási igényt, melyet a bíróság kiszabott. Azután megszabta a bíróság azt is, hogy az apa 2 hetente láthatja a lányát, a tárgyaláson kijelölt helyszínen. Azóta eltelt 3 hónap és a gyereket még mindig nem láthatta, sőt anyuka elköltözött 100km-re egy másik férfival. Apa azóta nem fizeti a gyerektartást, mert nem is látja a gyereket. Ilyenkor mit tehet az apa? Fizet, mint a katonatiszt és mégsem látja a gyereket? Ráadásul anyuka volt a kapcsolat végének okozója, mert csak gyerek kellett neki, férjet nem akar. Már a láthatási bírósági ügy is minden pénzét elvitte, ezek után újabb ügyvédi költséget ki sem tud fizetni. A tisztességes férfi csak a gyerekét szeretné látni. Kettő hét múlva a kislány egy éves lesz, és 11 hónapja nem láthatta. Mi lehet a megoldás? Anyát nem lehet felelősségre vonni? Neki nincs büntetés?

  2014. 05. 27. - 14:15
 • Iri hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd Úr

  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy van egy 15 hónapos kislányom és köteles vagyok megengedni a nővérem részére a láthatóságot ha én nem egyezek bele!!

  2014. 06. 28. - 20:14
 • marci hozzászólása:

  Tanácsot kérek
  Élettársammal három kiskorú gyermeket nevelünk kettő ebből egy 12 éves lány és egy 14 éves fiú előző házasságából van de van egy két és féléves közös gyermekünk is a fiú felháborítónak tartotta hogy neki is segítenie kell a házimunkában. Nemrég ezért összeveszett az anyjával, aki mérgében két tányért a földhöz vágott. Utána a pici lánnyal elment a boltba. A 14 éves fiú a 12 éves lánnyal
  elment az önkormányzathoz azzal a panasszal, hogy az anyja tör zúz, nem normális. A polgármester erre rendőri segítséget kért, a két gyereket azonnal, a legkisebbet, -a közös gyermekünket néhány órával később- elvitték minden megkérdezés vagy meggyőződés nélkül. Én közben kórházban voltam, szívműtét miatt. Mindenki azt mondja, hogy hatósági túlkapás, de nekünk azt mondják hogy be kell tartanunk a törvényt és hónapokról beszélnek mire visszakaphatjuk a gyerekeinket. Mennyi időn belül kötelesek a fellebbezésünkre válaszolni és hogyan kaphatnánk mielőbb vissza a gyerekeket, mielőtt a két és fél éves gyereknek komoly lelki sérülést okoznának, aki még eddig egyetlen napra sem volt távol a szüleitől.
  Tisztelettel Marci

  2014. 07. 03. - 20:48
 • Elkeseredve hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Élettársammal van egy 7 éves gyerekünk. Mostanra teljesen elhidegültem tőle, mivel elég zsarnok, elnyomó természete van. (Bár lehetne rosszabb is, mivel nem iszik és sokat dolgozik.) A fiát nagyon szereti, a gyerek is viszont. Nem számít, hogy ő állandóan megaláz, nekem tisztelnem kéne, mert ilyen sokat dolgozik értünk. (én is dolgozom) Mostanra betelt nálam a pohár, mivel már levegőt sem vehetek az engedélye nélkül. Az emailjeimet olvasgatja, a telefonomat nézegeti, kutat a táskámban stb. De nem is ez a lényeg.
  Én elköltöznék, mert ez, hogy állandóan veszekszünk (néha a gyerek előtt is) nem élet. Azt mondta, hogy oda megyek ahová akarok, de a gyereket nem vihetem magammal. A kérdésem az lenne, hogy joga van e ehhez?
  Félek mi már nem fogunk tudni normálisan megegyezni.

  2014. 07. 21. - 16:04
 • Toncsi papa hozzászólása:

  Jog szerint milyen gyakori láthatás illeti meg a nagyszülőket? Emellett mondjuk az anyai ill. apai ágon egyenlő arány érvényes? Lehet-e olyan eltérés,hogy anyai ágon
  szinte hetenként láthatják,apai ágon pedig évente 2-3-szor?

  Toncsi Papa

  2014. 07. 24. - 19:23
  • bence hozzászólása:

   mindenkinek ugyan annyi jóga van látni a gyereket a nagyszülőket is bele értve ha van meg egyezés ha nincs akkor a bíróság vagy a gyám hivatal

   2014. 12. 02. - 20:18
 • Krisztina hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd Úr!
  A bátyám már kb 1 éve elvált házasságából egy gyermek született aki már januárban 3 éves lesz. Mivel az anya elég összeférhetetlen személyiség egymás közt nincs és nem is volt esély a gyerek látogatással kapcsolatban megeggyezni vele ezért a birósághoz fordulva határozatot kaptunk a gyerek láthatására ill. meghatározták a gyerektartás összegét is amit minden honapban el is juttatunk. Viszont ezeken a látogatoásokon ő is ott tartozkodik nem engedi h a gyerekkel egyedül legyünk az ott lét alatt folyamatosan provokál minket és ellehetetleniti hogy a gyerekkel egy kapcsolatot tudjunk kialakitani az utóbbi időben teljesen elfajult a helyzet egészen tetlegességig már sajnos ( itt értem h nekiment az 50 éves édesanyámnak és összekarmolászta a bátyámat amire nem volt semmi oka mert nem hinném h ilyenre van ésszerű magyarázat) ezek mellett amit veszünk vagy küldönk a gyereknek mindent elad és magára költi az árát igy gondolom a havi gyerektartásból sem jut tul sok a keresztlányomnak. Ez az állapot már kb 1,5 éve tart és sem anyagilag sem lelkilek nem birjuk már. Kérném a tanácsát hogy ilyen helyzetben milyen jogaink és lehetőségeink vannak van esély arra h valaha is részese legyünk a gyerek életének? vagy ha nem látogathatjuk akkor természetesen gyerektartás sem vagyunk hajlandoak fizetni az anyának,ez lehetséges????

  2014. 07. 30. - 20:01
 • Kibic Miki hozzászólása:

  nagy tisztelettel egy kérdéssel fordulnék önhöz!
  8 hónapos kisfiamat az édesanyja neveli mert a kapcsolatunk még megszületése előtt megromlott! Nem is az elhelyezésével van problémám hanem a láthatásával! Hetente 2 szer megyek egy egy órát vagyok a kicsivel! Viszont semmi segítséget nem kapok az anyuka részéről sőt inkább mindenkor a veszekedést provokálják éreztetve hogy nem kellene mennem! Kérdésem az lenne hogy mikortól hozhatom el a kicsit saját háztartásomba van e annak jogi akadálya hogy itt legyen velem a saját lakásomban és az édesanya jelenléte nélkül töltsünk együtt időt ? Itt akkor a nagyszülők és a rokonaim barátaim is nyugodtan tölthetnének időt a kicsivel! A kicsi már nem szopik tehát az utó táplálása megoldható! ezt én egyenlőre 2 órás időben gondolnám megoldani természetesen fokozatosan a gyermek igényeinek figyelembevételével!
  Válaszát előre is megköszönve tisztelettel Miklós

  2014. 08. 01. - 11:28
 • Anna hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr !

  Válófélben vagyok a férjemtől 8 év házasság után. Van egy közös 5 éves gyerekünk. A férjem megcsalt, és elköltözött a barátnőjéhez. Közös megegyezéssel szeretnénk válni, de nem tudunk a kapcsolattartásban megegyezni. Az új barátnője (szerintem már nem tud teherbe esni, saját gyereke nincs) azt szeretné ha a gyermekünk minél többet lenne ott náluk, azt se bánná ha a bíróság nekik ítélné a felügyeleti jogot. A válópert még nem adtuk be megegyezés hiányában, én viszont ellenzem azt, hogy a férjem oda vigye a barátnőjéhez, (ezt megtette írásbeli tiltásom ellenére is) és azt is, hogy a hölgy egyáltalán találkozhasson, kapcsolatot tarthasson a gyerekkel. Megtehet-e azt, hogy nem engedem oda hozzájuk, ellenzem a kapcsolattartást a hölggyel. Amennyiben ellenzésem ellenére a férjem megteszi, hogy a barátnőjéhez viszi, vagy vele együtt csinál programot a gyereknek, milyen lépéseket tehetek és vannak-e számára valamilyen következmények.
  Szíves válaszát előre is megköszönve tisztelettel Anna

  2014. 08. 23. - 16:32
  • Éva hozzászólása:

   Üdv Anna,

   tehát akkor fordított esetben, amennyiben Önnek új barátja, élettársa lenne majd, a volt férje is megtilthatná, hogy a közös gyermekük találkozzon vele, nemde? Kérheti, hogy az illető ne vegyen részt Önökkel közös programokon, sőt, be se mutassa neki a gyereket.
   Vagy ez már nem tetszene annyira?

   De itt van a hivatalos válasz is: A KÖZÖS gyermekük apjának joga és kötelessége is, hogy együtt legyen a gyermekükkel, akárcsak Ön. Amikor nála van a gyermek, senki, Ön sem szabhatja meg, hogy hová viszi, kikkel találkoznak, ahogy Önnek sem szabhatja ezt meg senki.
   A férje számára tehát nincsenek következmények, ha tiltása ellenére mással is találkozni mer, amikor a gyermeke vele van.

   Egyértelmű és érthető, hogy sértve érzi magát, de ez nem tartozik a gyerekükre. Az ő számára ugyanis az a legkedvezőbb, ha mindkét szülőjével egyformán együtt lehet.
   S egy percre próbáljon meg tényleg csak rá gondolni: tényleg azt szeretné elérni, hogy a gyermeke is gyűlöljön mindenkit, akit Ön nem kedvel? Ha már így alakult a helyzetük – és lehet, hogy ez hosszú évekre, esetleg örökre szól -, jobban tetszene egy olyan barátnő, aki utálja a gyerekét, nem törődik vele, stb.? Vagy inkább az lenne az érdeke, hogy mindannyian szeretettel bánjanak vele?

   A tiltással egyetlen embert nyomoríthat meg igazán: a saját gyerekét.

   Üdv,
   Éva

   2014. 09. 09. - 17:36
 • Alexandra hozzászólása:

  Èn 11èves kislány vagyok anya döntött arrol hogy 2 hetente láthatom apát de edgig minden hètvègèn mehettem de annya azèrt döntött igy mert ödszevesztem vele szerintem ez nem igazság.

  2014. 09. 29. - 00:55
 • Nimrod hozzászólása:

  Szeretném segítségét kérni. Egy éve két kiskorú gyermekemet nevelem . A volt feleségem a gyámhivatalnál feljelentett – tavaly szeptemberében – amiért a fiam aki 13 éves sport miatt (focimérkőzés) miatt nem volt a láthatáson. Ez kétszer fordult elő. A fiam és az anyja között nagyon elmérgesedett a helyzet. Mi megpróbáltuk a fiamat édesanyja felé terelgetni. A gyerekek édesanyjának élettársa is nagyon rossz kapcsolatot alakított ki a fiammal. Az egyik láthatáson pofon verte. A fiam egyáltalán nem akar menni a láthatásokra. Mi erősítjük őt, hogy mennie kell, mivel a gyámhivatal a végzésében elő is írta, hogy nekünk is meg kell tenni a gyerekek érdekében.
  A mai napon a gyerekek édesanyja megkereste a családsegítőt, hogy nem akarja a fiát elvinni. Tanácstalanok vagyunk? Mivel teszünk jót? Szeretnénk, hogy a gyerekek ne sérüljenek többet. Várom válaszát.

  2014. 10. 03. - 21:14
 • Levendula hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr !

  Jelenleg 30 hetes terhes vagyok. Az apasági elismerő nyilatkozatról szeretnék érdeklődni. Ha ezt a nyilatkozatot mind kettő szülő aláírja, mennyiben igaz az, hogy közös lesz a gyermek felügyeleti joga? Milyen jogai keletkeznek az apának? Az apukával nem élünk együtt, külön háztartásban élünk. Az apuka soha, semmiben nem segített, de ő az apa. Nem tudom, hogy hogyan döntök helyesen. Gyermekem viselje az apuka nevét vagy nem? Mivel tényleg nem segít, nem törődik velünk. Nem szeretném azt, hogy majd a későbbiekben, úgymond érvényesíteni akarja majd apasági jogait, elvigye a gyermeket több napra, ő is kelljen különböző aláírásokhoz.
  Amennyiben nem lesz apasági elismerő nyilatkozat, lesznek-e jogai az apának?
  (Egyébként az apa aláírná a nyilatkozatot.)

  Válaszát előre is köszönöm:
  Levendula

  2014. 10. 08. - 13:01
 • Bence hozzászólása:

  Sziasztok bence vagyok én is hasnló cipőben jártam és tapasztaltbol mondom nem minden esetben az anyának itélik a gyereket hála az égnek és a bíróságnak én nevelhetem a kis fiamat aki 7éves nagyon sokat küzdöttünk a fiammal együtt mind ketönknek sok erő kellett hozzá hogy újra együtt legyünk apa is él úgy nevelhet gyereket mind az anya és én jól nevelem és nem nevelem az anyukája ellen igaz ő vitte el és 9 hónapig nem is láttam a fiamat meg volt kötve a kezem mert tőlem 490km re vitte el mert meg csalt 2hónapig nem is tudtam hogy holvan mert nem mondta meg

  2014. 12. 02. - 19:30
 • MANOKA hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Egy kezeletlen, pszichiatriai beteg (súlyos komplexusokkal,magatartás- és személyiségzavarokkal, öngyilkossagi kísérletek…)
  “anyának” vagyok a 4 közül a másodikkent született lánya. 16 év házasság – szamunkra pokol – utan edesapanktol elvalt, mert egy vallaskozosseg tagjava valt. Az adott erőt neki. Edesapank alkoholista (volt).
  “Anya” korabban is !!! fizikai-lelki terrorban tartott minket. En mar 12 evesen elmenekultem a nagyszuleimhez otthonrol,mert fanatikus volt. Majd visszacsalogatott. Fél év után sírt nekem, mennyire szeret.
  16 evesen hivatalosan elhelyeztek edesapamnal, – keresemre, mert akkor már az is megesett, hogy a nővéremet úgy pofon vágta, hogy a dobhartyaja megrepedt.
  Ennek 16 éve.
  Elviselhetőbb volt apánál lenni, mint anyámmal mindennap harcolni, nezni, ahogy felindultsagaban bantalmazza nőveremet,es 2 kisebb húgomat. Engem mar nem mert ütni. A középiskolát abba akarta velem hagyatni, “menjek , pontosabban takarodjak dolgozni”.
  Elhagytam, azota nem tart velem kapcsolatot, hitének “megfelelően”.
  Tönkretett minket. Nekem visszatérő depressziom van csak, de a nőverem volt anorexias, bulimias is, s mostanra bipolaris affektiv zavara van. A ket húgom közul az egyik külfoldon el, – elmenekült. A masik húgomnak 2 kislanya van. A nagyobbikat (7 eves),kiskoratol az anyja helyett is anyjaként szeretem. Verszerinti apja nem latogatja őt. A húgom 17 evesen esett teherbe “vele”, de nem abortáltatta. Előfordult olyan is, hogy megismerkedett valakivel, s 3 napra otthon hagyta a nagyobbik húgomnak, aki a lefejt anyatejet itatta vele :”(
  Ez a kislány a szívem csücske, – az életemet is feláldoznám érte. Gyönyörű, hihetetlenül okos, ill. koravén. Ugyanabban “él”, amiben mi kisgyerekkortól, ill. a fogantatastol kezdve.
  Anyagilag támogatom a gyermeket (készségfejlesztő játékok, cipő, csizma, mert tavaly télen befolyt a viz a csizmajaba). Nem tellett rá, mert a húgom férje a sajat fizetését a hiteleire, ill. cigarettára adja ki, a húgom pedig a két gyermekre járó kb. 50-60ezer forintból gondoskodik az élelemről (a férjnek is,aki ki nem állhatja nevelt lányát), pelenkáról a 14 hónapos közös gyermeknek, valamint gyógyszerekről, és a háztartásban szükséges dolgokról.
  A napokban kisebb idegösszeroppanasom volt, mert “eltiltották” tőlem a legnagyobb kincset, a legfontosabb személyt az életemben, arra hivatkozva, hogy én nem osztom a hitükről alkotott véleményüket, miszerint ŐK nem tarthatnak velem kapcsolatot. Majd ha visszatértem a hitbe…akkor igen!
  A gond az,hogy a nagyon egészséges “anyám” keze van a dologban. Befolyásolta/-ja a húgomat. Beleszól az életükbe. A válásukat ellenezve “uralkodik” a felnőtt húgomon. Màr harmadszor vonta vissza a válókeresetet. (MÁS már nincs,akinek parancsokat osztogathatna anyánk. Raadasul egy lépcsőhàzban laknak!)
  Két kérdésem lenne.
  Milyen módon érhetem el,hogy nagynéniként tarthassam a kapcsolatot az unokahúgommal? (Ő rendszeresen kipanaszkodta nekem magát. Pszichologushoz akartam vinni már, mert rengeteget sír, es gyakran nincs kedve iskolaba menni, ill. folyamatosan torokgyulladása van. Kéthetente. / CSAK rám számithat(ott), nagyon szeret engem. Én pedig magamat latom benne. Pont úgy teszik tönkre, ahogy engem. A nagymama is rendszeresen bantalmazza “nevelés” cimszo alatt!!!
  Hogyan állíthatom le az anyámat?? Vélemênyem szerint Őt kellene eltiltani, mert szerintem közveszélyes. Ezt profi módon álcàzza a közösségben is. De a csaladban, a szüleivel is folyamatosan konfliktusa van.
  Kérem, segítsen, merre induljak. Ha kell, ügyvédet fogadok, de ezt nem hagyom annyiban.
  Tisztelettel
  Egy 32 éves, gyermektelen, elvált, hétszeres nagynéni

  2014. 12. 04. - 10:27
 • viktoria hozzászólása:

  szeretnem kerni a tanacsat valas elott allok es nagy gonba vagyok kerem ha tud segitsen a ferjem kulfoldon dolgozik igy a gyerektartas kellene fizese az otani fizetese szeront de nem akarja a munka helyi cimet segitsen mi tevo legyek

  2014. 12. 06. - 19:49
 • Flower hozzászólása:

  Tisztelt Uram!Szeretnek erdeklodni!15honapos kisfiamat egyedul nevelem..elettarsi kapcsolatban szuletett..idokozben a parom onszantabol elment tolunk..Szeretnek felvilagositast kapni,hogy joga van e egy ekkora gyermeket akar egy napra is elvinni.Birosagi papirt nem adtunk be,de megegyezni sem lehet vele!Amikor ugy gondolja vinne,en termeszetesen nem engedem mert kicsinek tartom ehhez.A lathatas nincs tiltva,akkor jon mikor szeretne hozza!A fo problemam h ejszaka ittasan es nappal is ugyanigy megjelenik mikor kedve tartja.Ha ejjel jon kenytelen vagyok beengedni mert ittasan uvoltozik ha nem.
  A kulonvalas oka is az alkohol volt.
  Amig velunk elt,uvoltozott..csapkodott..meg rendorseget is kellett hivni!
  Most h nincs velunk a gyermek es az ot eves kislanyom mar nyugodtabbak..
  Szoval…kotelessegem odaadni neki akar egy napra is?
  Koszonettel!

  2014. 12. 12. - 07:30
 • Flower hozzászólása:

  Ami meg problemat okoz az az,h ketten koltoztunk be egy alberletbe anno..most a sok tartozassal es ket gyermekkel vagyok egyedul.A csaladi potlekok es a gyesbol elunk..munkahelyem volt de a gyermekek betegeskedese miatt nem tudtam bejarni igy a munkaviszonyom megszunt.Van egy lanyom,akit a nevere vett,de most h elment tolunk leszeretne venni a neverol h ne kelljen utana us fizetni.A penzzel zsarol es boldogan ujsagolja h a birosag csak 20%ot allapit meg.De kerdezem en,egy alberletben ket gyermekkel mi az a 20ezer amikor a pekenka es a popsitorlo kerul havonta annyiba!??A gyermeket ruhaztatni kell,etetni..gyogyszerek..stb..azt hiszi h hu de jo ember hiszen havonta leteszi a husz ezret es a felelosseg reszerol meg van oldva.A nagylanyom tanuja volt a csapkodasoknak..veszekedeseknek..szettort mindent itthon ittasan..mindenhol ram hazudik..ellehetetlenit es megalaz!Es ebben partner a nagymama is pedig jol tudja h a fia az ittas viselkedesevel szakitotta meg a kapcsolatot!Teljesen elvagyok keseredve..es mar nem tudom mit tegyek..az meg h egy 15 honapos kisgyereket akar elvinni egy napra…amikor megbizhatstlan es iszik…

  2014. 12. 12. - 08:05
 • dffdftre hozzászólása:

  Jó estét!
  Segítséget szeretnék kérni Öntől mert elég furcsa és nehéz helyzetben vagyok!
  Volt egy párom , 5 évig voltunk együtt de úgy hozta a sors hogy külföldre ment dolgozni. Kint lett egy barátnője amiről én semmit sem tudtam sajnos és lett egy gyermekük is. Most jelenleg az a helyzet hogy kint élnek hárman viszont a volt párom kézzel lábbal szeretne hazajönni mert nem szereti a gyermeke anyját viszont akárhányszor hazaszeretne vagy el akar jönni a hölgy azzal zsarolja hogy soha többet nem láthatja a gyereket! A tetteitől függetlenül szeretnék neki segíteni! nincs köztük házastársi kapcsolat a gyermek pedig a volt párom nevén van. Mit tud tenni ebben a helyzetben? Nagyon szépen megköszönném a segiséget!

  2015. 01. 05. - 17:33
 • Vivien hozzászólása:

  Jó estét mindenkinek :) Egy éve és három hónapja szöktünk meg a volt élettársamtól a három közös kislányunkkal együtt, lelki bántalmazás miatt,azóta az apa nem látta a gyerekeket pedig lakhelyünktöl pontosan 5 km-re él.A láthatást nem tiltottam meg csak azt hogy az otthonába nem engedtem ki a három kislányt mivel nem érezném biztonságba ott öket sem testileg-sem lelkileg(elöfordult hogy a kislány az üzletbe jött utánam egy igen forgalmas utcán mert 5 percig nem voltak képesek ráfigyelni,és még sok ilyen dolgok)Na már most ez idáig minimális összeget fizetett gyermektartást,de azt mondta amig nem engedem ki a kislányokat addig nem utal nekem pénzt,és azzal fenyeget ha törvényre adom egy kislány felügyeletét fogja követelni,és ettöl félek,mert a kislányok látni se akarják az Apát.A gyerekeim 6,4,és 2éves. Ekkora korú gyermek (a 6 évesre gondolok,mivel ö jól tud komunikálni)a birósságon felszólalhat?Köszönöm válaszát :)

  2015. 01. 06. - 21:59
 • maya! hozzászólása:

  Tisztelt uram!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy 2014 aprilisába volt a gyermekelhelyezési perünk!A gyermeket 2 éves kislányom nállam helyezték el,a láthatást mivel 600km-re költöztünk az apukátol 2 havonta lett megállapitva,plusz még a nyáriszünetbe 1 hétre elviheti!Az lenne a kérdésem hogy mivel a gyermek még nagyon kicsi,,ha nem folytonos a kapcsolattartás,se személyesen,se telefonon-szóval április óta semmi kapcsolat nincs a gyermek és apja között-köteles vagyok-e elengedni a nyáron egy hétre?Kiemelem hogy a gyermek 2 és fél éves-3 éves lesz ,konkrétan már most egy fél 3éve nem latta,még egy fél év és majd jön és elviszi!Már most nem ismeri fel,számára idegen!Szóval ha nem tartaja a kapcsolatot akkor is köteles vagyok átadni a gyermeket????????Köszönöm

  2015. 01. 07. - 09:50
 • Euri hozzászólása:

  Mi a fèrjemmel most 15 èv után fogunk vàlni. A hàzassàgunk alatt ő kètszer is megcsalt engem .Kèt gyerekünk született a nagyobbikat sokszor elèg kemènyen fegyelmezte volt hogy meg is verte èn nagyon sokszor àlltam közèlyük hogy hagyja abba .Engem is sokszor bàntott szòban hogy èrtèktelen vagyok, amikor kiderìtettem hogy megcsalt akkor elköltöztem a kèt fiammal együtt .Egy kis idő mùlva ő azzal jött vissza hogy megvàltozott ès a bocsánatomat kèrte èn vissza fogadtam de mindig fel fel jöttek a mùlt dolgai ìgy nem működött, közben vissza tèrt a règi ènje ès ùjra jöttek a lelki bàntàsok felèm amik annyira megviseltek hogy megpròbàltam vèget vetni nekik ùgy hogy be vettem egy pàr gyògyszert amiről kèsöbb kiderůlt hogy talàn figyelem felkeltèsnek elèg lett volna de nem lett volna tőle bajom. A kèrdèsem az lenne hogy ez hogyan befolyàsolja azt hogy a gyerekek nàlam maradhassanak.

  2015. 01. 15. - 00:19
 • mammy hozzászólása:

  Tisztelt ugyved ur. A mi ugyunk egy kicsit maceras de megprobalom roviden. Az kislanyom 7 eves, par honapja kulon elunk a ferjemtol, Irorszagban elunk 4 eve. Az apuka hetente 2,3 szor talalkozik a kislanyommal. Ezzel nincs is gond. A kerdesem az lenne ha az apuka vegleg haza akarna menni Magyarorszagra akkor en maradhatok e itt a kislanyommal ugy hogy evente 2szer biztositom neki azt hogy hazaviszem Magyarorszagra a kislanyom es ameddig szsretne addig marad. Szamit e az egy oerben hogy a kislanyom sem akar Magyarorszagra hazakoltozni, mert itt vannak a baratai, folyekonyan beszel angolul, sot tobb eve el itt Irorszagban mint amennyit elt Mgyarorszagon, es persze nagyon anyas. Az apjat is szereti de nem ragaszkodik annyira hozza mint hozzam. Egyenlore meg semmilyen per nem indult el, sem valoper sem mas de szeretnek tisztan latni. Abszolut a kislanyom erdekei az elsoek szamomra. A valaszat elore is koszonom szepen.

  2015. 02. 04. - 15:03
 • sanyi hozzászólása:

  Tisztelt Mészàros Úr! Kérdésem a következő lenne: Volt pàrom mindig zsarol és ezközként használja fel a gyermekeinket. Miutan ő elhagyott engem én ràtalaltam a boldogságra egy másik nő mellett.viszont mióta van nekem az új pàrom immár 4 éve azota folyamatosan szekalja az exem a pàromat es mindig azt nézi hogy is tudna velunk kitolni. Most azt talalta ki hogy majd kérni fogja hogy csak az ő felügyelete mellett talalkozhassak csak a gyerekekkel. Megteheti ezt? Mikor lehetséges ez? Mert szavakkal barki dobalozhat. bizonyitani kell nem?
  Hozzátenném rendszeresen fizetem a gyermektartast
  Es hozzam szeretnének nagykorukba költözni. Imádnak minket.várom válaszát!

  2015. 02. 12. - 22:50
 • sanyi hozzászólása:

  És persze mi a teendő hs a karàcsonyi ajàndékjukat amit kaptak,az anyuka eltulajdonitja es elveszi a gyerekektől. Vissza nem adja nekünk kitolásból. Es ha veszünk nekik ruhát vagy cipőt kidobja.es a süteményt is amit nekik küldünk is kidobálja.

  2015. 02. 12. - 23:01
 • Zoltán hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Milyen hatóságokhoz tudok fordulni:
  1. veszekedés után elköltöztem egy rokonomhoz, amikor szerettem volna visszamenni a feleségemmel közös (1/2 és 1/2) ingatanunkba akkor tapasztaltam, hogy feleségem kicserélte a zárat, amihez kulccsal nem rendelkezem. (ennek valami nyoma legyen, rendőrséget hívtam, hogy nem tudok bejutni a saját ingatlanomba, de lakatossal nem törettem fel az ajtót)
  2. Közös gyermekeinktől eltiltott láthatásukat akadályozza. Szóban elmondta, hogy ő határozott így, mert rossz hatással vagyok a gyerekekre. (soha egyik gyermekem sem bántottam)
  3. mondta, hogy beadta a válás. Ennek hol tudok utána nézni, hogy valóban megtette e?
  Köszönettel: Zoltán

  2015. 02. 16. - 09:45
 • szomoru apuka hozzászólása:

  üdvözlöl!nem rég szakitottam a párommal. es van egy közös 2 év

  2015. 02. 17. - 18:24
 • Attila hozzászólása:

  Üdvözlöm!Négy éve vagyok együtt a mostanni párommal van egy közös kislányuk aki másféleéves mostanában minden nap veszekszünk jóformán belél köt hogy talájon valami indokot a veszekedésre.Mintam hogy elfogom hagyni mrt mr nem birom ezt a helyzetet és viszem magammal a kislányomomat erre azt monta vigyem ugyis visszakerül hozzá.Az lenne. A kértésem hogy mit tudnék tenni hogy velem maradjon a gyermekem.

  2015. 04. 13. - 22:11
 • Magdolna hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy nagyszülönek van e joga a lathatáshoz,ha a gyerekek nem akarják látni?Körülbelül 5 hónapja nem latták a férjem édesanyát,mi a férjemmel nem vagyunk elválva.De nem beszėlünk a anyósommal,ő hibája,és tettei miatt.De neki most eszébe juttot hogy ő latni szeretné őket,de a gyerekek nem .Volt rá példa,hogy tömi a gyerekek fejét hülyeségekkel,mi külföldön élünk és itt is járnak iskolába.Múltkorabban is mondta a kisfiamnak h költözön hozzá,mert akkor majd tőle jár iskolába,meg jobb lesz neki ott.Persze a gyermek ezt rögtön el is mondta,mi kérdöre vontuk anyósommat és tagadta.Sajnos nagyon megromlott a kapcsolatunk vele és már én és a parom se akarjuk, hogy talakozzon a gyerekekkel.Egy gonosz önzö nő.De ő most a gyámügyhöz akar fordulni.De mivel a gyerekek nem akarják látni és nem akarom kitenni őket olyannak amit nem szeretnének,még kiskoruak.Ebben kérném az Ön segitsését köszönöm

  2015. 04. 15. - 12:28
 • Andres Vincze hozzászólása:

  Tisztelt Dr ur.! A nevem Vincze Andres es mar tobb mint masfeleve probalok barmilyen fajta kapcsolatot teremteni a Gyamhivatallal , szamtalan email hivasok de sosem kaptam 1 valaszt . Sajnos Becsben elek es itt dolgozok.! masolom azt a levelet amit utoljara kuldtem a Gyam hivatalnak :Tisztelt Gyori Gyam Hivatal- Dr. Boda Jánosné ! A nevem Vincze Andres(Okt …. Magyar-Venezuelai allampolgar) Olivia Vincze Bogardi edes apja (Aug 18 2013 Magyar allampolgar)a gyermekem anya nevet Bogardi Adrienn (Feb …..Magyar allampolgar).A gyermekem Darnonzselin lakik egyut a nagyszuleivel es az edes anyaval.

  Mar lassan egy eve probalok barmilyen fajta kapcsolat letrehozni onnokel de sajnos nem kaptam 1 valaszt sem . most ujra megprobalom de se telefon se emailben tudtak valaszt adni .

  Februar 5iken 2014 volt 1 Birosagi targyalas a gyerek elhelyezeser , termezetesen az anyukajaval lakik , de nem ertettem mert csak havi ketszer lathatom a lanyomat es 2 orara??????? ezt szerintem nem egeseges a gyermek fejlodeser,(Pedig a gyermekem anya Pszihologus diplomaval rendelkezik.) Becsben elek es Security kent dolgozok Europai legdragabb szalodajaban , es hiaba kerem a gyermekem anya hogy hadj lassam a lanyomat amikor szabad napom van (mert sajnos havi egyszer van 1 szabad hetvegen) es a volt kedvesem azal jon mindig hogy azt nem erdekli de azt kell csinalni ami a birosag mond .

  Konyorgom ezt normalis? Normalis azt hogy havi ketszer lathatom meg a lanyomat es 2 orara? Hogy az en Beteg edesanyam aki 10 kilometer lakik a lanyomtol levan tiltva a latogatasra(miert is ha nem tett semmit)es folyamatosan gyalazak az edes anyamat amikor megyunk meglatogatni a lanyomat, de persze amikor a volt kedvesem nem er ra akkor elkell fogadnom hogy nem latogathatom a lanyomat mert neki dolga van szoval hol van itt az igasag??(dolga van?? mit is? ha nem dolgozik,nem akarom semmit rosszat a volt kedvesemnek , en csak tobb idot szeretnem tolteni a lanyommal egeseges idot mert meg a szobabol nem mehetek ki vele setalni mindig van valami kifogas hogy a lanyunk beteg hogy most hideg van hogy most meleg van hogy o nem engedi ,a lanyom ha jol tudom nem 1 trofea vagy egy tusz . Kerem segitsetek mert lelkileg es agyilag nem birom ,cask dolgozok egyfolytaban es nem lehetek azzal akit a legjobban szeretem az a lanyom .miutan elhagyot a gyermekem anya ami egy naprol a masik tortent . Es cask a lanyomra meg edes anyamra boldogsagat tudok gondolkodni . Kerem segitsetek nem hiszem el hogy nincs megoldas ehez .

  Szoval ezt irok mindig a Gyamnak de mai napig 1 valaszt sem kaptam .

  Tisztelettel . Vincze Andres

  2015. 05. 07. - 02:12
 • gabi hozzászólása:

  tisztelt mészáros úr! olyan kérdésem lenne ön felé négy kiskoru gyermekem van melletem vannak elhejezve biroság által az édes apa nem fizet a gyermekek után állami gyerektartást kapok! ittas az apuka,van e joga látni a gyerekeket? és ha félnek töle mi a teendő??

  2015. 05. 31. - 13:45
 • Maja hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!

  A 16. életévemet fogom betölteni novemberben. A szüleim elváltak, Anyához ítéltek minket, majd a szüleim újra összeköltöztek. Van egy húgom, így Anya kettőnk után kap gyermektartást. Nem tudom, hogy van-e jogom elkérni tőle az összeg felét, végülis azt értem fizeti az Apa, azaz mindenképpen rám van költve, de szerintem én sokkal jobban el tudnám költeni. Úgy gondolom, hogy teljesen megbizható vagyok e téren: nem roncsolom egészségem tudatmódosító szerekkel, nem járok el bulikba és jól tanulok.
  Válaszát előre is köszönöm.

  2015. 07. 30. - 21:54
 • Odett hozzászólása:

  Azzal fordulok mindenkihez aki tud segitsen nekem.Mi az az ok amitől egy kisgyereket elvesz a biróság és az apának itéli?Mennyire befolyásolja hogy az apa jobb módban él,mint én aki kicsit szegényesebben,de becsületesen.Aggódom nagyon hogy elveszi a kisfiamat aki még csak most lesz 1 hónap múlva 2 éves.Nemrég inditottam el a bíróságon a gyermekelhelyezést,de félek hogy elveszi a kicsit.Azt mondta nekem a falusi családgondozónő hogy ha már be van adva a papir a bíróságra akkor,nem viheti el tőlem az apuka a kicsit amikor kedve támad ehez.Mondtam is az apukának hogy bármikor jöhet megnézni a kicsit meg lehet is vele,de ezzel nem akar élni,hanem minden áron elakarja vinni 2-3 napra.Most van neki egy friss kapcsolata és a hölgy nagyon befolyásolja mindenben.Mire számithatok a bíróságon,vagy mit ne mondjak hogy ne legyen gond?

  2015. 08. 05. - 21:19
 • tarj tamás hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr. A feleségem 2015 08 14 én a 14 hónapos kisfiúnkal minden előzmény nélkül ismeretlen helyre távozott.Azota a felkutatása sikertelen, bár a gyámügy tud valamit szerintem,pedig tudják,hogy miket csinál. Ez már mem az első eset.Ilyenkor öngyilkosságal fenyegetőzik,jönnek abenemfizetett számlák,tartotázásai külömböző helyekről,villany kikötés,gázóra leszerelés. HOlott a számlákra elkéri a pénzt cask nem fizeti be mindegyiket.Sokszor kezelték a pszihiátrián.Ngyon aggódom értük és a kisfiúnkat sem tudoom,hogy hol vanVan még további 4 kiskorú gyermekük ők velem maradtak. mit thetek ebben az esetben

  2015. 08. 22. - 06:35
 • Rabi Gina hozzászólása:

  Ügyvéd úr vagy más tapasztalattal rendelkező személyek
  Kérem segîtyenek lássanak el tanáccsal. Gyermekem édesapja korlátozná megélhetőségünket s nem hadja,hogy gyermekemet külföldre vihessem.
  Mit tehetek ez ellen s hova fordulhatok????

  2015. 08. 23. - 00:02
 • WTFWomen hozzászólása:

  Az igazság csak annyi, hogy minden nö csak saját magára gondol. Könnyü nekik ilyen törvények mellett. Legjobb mindig bíróságra adni ha állandóan megkeseríti az apa helyzetét. Ne gondolják a nök, hogy nekik bármit lehet és a férfiaknak nem. Na erröl röviden csak ennyit.

  2015. 09. 20. - 14:28
 • klaudia hozzászólása:

  Tisztelt Ugyvedur!

  1 eve kulon elek a hazastarsamtol aki az elejetol kezdve nem.fizwt gyretartast,nem latogatja a gyerekeket rendszeresen a munakjara hivatkozva, hozza kell tenni hogy kozos.megegyezessel indultunk neki a valasnak. van uj parom es szuletett egy kisfiam is aki igy a volt ferjem nevet kapta meg. Ezellen apasagi per van inditva. Kozos megegyezessel beadtuk a valasunkat amire ki is tuztek a valasunk idopontjat. A problemak ha ezeket nem.lehet annak nevezni az uj parjaval indultak. Sajnos a holgy feltekeny ram (es mindenkire)ami nekem azert fajo pontom mert en probaltam az elejetol kezdve “joba” lenni vele. 2 hetente hetvegeben allapodtunk meg a targylas elotti idoszakban is es abban is ezt irtuk le. A holgy valamiert nem engedi azt se h beszeljek a volt.ferjemmel.folyton vele van es hallgatozik a telefonba. Valamiert erolteti hogy o egyedul is vigyazzona gyerekeimre es ezt titkoljak is mivel penteken vinnek oket es szombaton van h a volt ferjem dolgozik. A holgynek.volt gyermeke akirol annak idejen lemondott. Ezekbol.kiindulga aggodom es erdeklodnel hogy a holgy vigyazhat e esetleg a fiukra es en koteles vagyok e ebben a formaban odaadni a gyermekeimet nekik?
  Ugy erzem a valas mar nem a gyerkek.biztonsagarol szol hanem.a kedves holgyrol… ugy gondolom.inteligens ember nem viselkedik igy ha szereti a masikat es el kene fogadja h van neki a 3 kisfiu. De az sokkal.jobban aggaszt h ez a holgy vigyaz a gyermekeimre valoszinu fel latogatasi idoben.
  Ezek utan h menjek kozos megegyezessel.valmi.

  Koszonettel klaudia

  2015. 09. 27. - 06:47
 • Ica hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Sajnos a lányommal,akinek párja van és egy gyermek, megromlott a kapcsolatunk,mert én nem kedvelem a párját.Egy házban éltek a testvérével mostanáig,akinek szintén van párkapcsolata.Köztük is nagyon megromlott a viszony,az együtt lakás során nem tudták kezelni a problémákat.
  Most a lányomék elmentek Németországba lakni,elvitték az imádott unokámat is,aki szintén nagyon szeret engem is és a fiamékat is.Köszönés nélkül távoztak,nem hajlandók kapcsolatba lépni velem semmilyen formában.
  Az lenne a kérdésem,hogy hogyan láthatnám a kisunokámat?
  Van-e valami módszer erre,hogy kötelezzék őket a kapcsolattartásra,így hogy nem ebben az országban élnek?
  Köszönettel:Nagy Attiláné

  2015. 10. 12. - 03:38
 • sanyi hozzászólása:

  tisztelt ügyvéd úr! az életársan 3napja elvite a 2éves kislányunkat semmi féle információt nem adnak róla nem tudom hogy holvan jólvan e. a kapcsoltatott nem tartsa velem miközben a gyerek az én nevemen van, és énis a gyámja vagyok. mi a tehendő ilyenkor?

  2015. 10. 23. - 13:39
 • Béla hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  A volt párommal 7 évig voltam együtt és született egy közös kislányunk aki most töltött be a 4.életévét októberben.
  Mivel mikor mi szétmentünk a volt párommal,a kislányunk 2 éves volt azót nem engedi hogy a lányommal tartsam a kapcsolatot,mivel anyagilan nem álok jól és munkám nincsen így nem fizettem neki gyerektartást,mert semmiféle jogi ügyről még szó sem volt bíróság stb..
  Az lenne a kérdésem mivel én 8.kerületi lakos vagyok és a lányom meg az anyja 7.kerületi lakosok hol intézhetem a láthatást,melyik bírósághoz tudok ezzel az üggyel fordulni?Mivel a gyámhivatal meg a gyámhatóság ebbe nem szólnak bele ők kijelentették hogy bíróság hoz döntést.csak melyik?

  2015. 10. 28. - 22:27
 • Balázs hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Abban kérném a segítségét, hogy a barátnőmet a nevelő apja visszarakta intézetbe és néhány hét múlva lesz a tárgyalás, hogy melyik nevelőotthonba kerül. Megpróbáltam beszélni a nevelő apjával de ő azt mondta, hogy ezt már eldöntötte és ha akarná se tudná visszacsinálni. Igaz ez? Érdemes győzködni, hogy adjon neki még egy esélyt, vagy valóban nem tudja visszavenni? A lány 16 éves.
  Előre is köszönöm válaszát!

  2015. 10. 30. - 09:42
 • Krisztina hozzászólása:

  Tiszteletem!!

  Lenne itt egy olyan kérdésem hogy több mint 5 éve élettársi kapcsolatban éltem mái napig a párommam nem hivatalos élettársként a legkisebb gyerköc az ővé erről apasági nyilatkozat készült!
  Most elhagyott immár 2-ik alkalommal is és mint megtudtam azzon szervezkedik hogy az oviból elvigye a gyereket a beleegyezésem nélkül! :(
  Rettegek e miatt mert messze lakik innen és itt nőtt fel a tesó között,apuka családját a 4 éves kicsi nem is ismeri!
  Elinditottam a gyermekelhelyezést de félek addig lépni fog,joga van hozzá??
  Se szó se beszéd csak vinné az oviból?
  Mikor megegyeztünk nem tiltom mivel a gyerek érdeke hogy az apjával is lehessen,de ő el akarja végleg szakitani tölem!

  Mielöbbi válaszát előre is köszönöm!

  Tisztelettel:Krisztina

  2015. 11. 09. - 09:47
 • Roni hozzászólása:

  Üdvözlöm!

  Olyan problémával fordulok önhöz páromnak előző kapcsolatából van egy 6 éves kislány s lett egy közös babánk 3 éve azóta az előző párja nem engedi,hogy láthassa a kislányt nem voltak összeházasodva !
  Gyerektartást vonják tőle volt munkanélküli párom az időalatt nem tudta fizetni visszamenőleg 1 évre beperelte gyerektartással s még mindig nem láthatja..
  Mi tévők lehetnénk ??
  Köszönöm Válaszát!

  2015. 11. 26. - 13:32
 • Éva hozzászólása:

  Üdvözlöm!

  Segítségét szeretném kérni a következő dologban.
  Kislányom (12 és fél éves).
  Az édesapja börtönben ül. Több mint 2 éve előzetesben van. Ítélet még nincsen. Számtalan bírósági ügye van,de a legsúlyosabb az emberölés ( állítólag önvédelemből), de a saját szüleit is késsel fenyegette majd kirabolta,szétverte és felgyújtotta a lakásukat. A többit feleslegesnek tartom felsorolni.
  Mi 8 éve nem élünk együtt. Nem voltunk házastársak sem.
  A gyermekelhelyezési perben én lettem a kizárólagos gyám. Az apa a szokásos 2 hetente hétvégét kapta. Mely lehetőségével a börtönbe vonulása előtt sem mindig élt. A nagyszülők viszik el a gyereket 2 hetente és nyáron is 2×2 hétre.
  Tavaly egy karácsonyi istentisztelettel egybekötött láthatásra beengedtem a kpacsolattartójával a lányomat. Úgy gondoltam elég nagy ahhoz,hogy eldönthesse mit szeretne. Bement,minden rendben volt. Idén újra megkérdeztem,de most azt mondta nem szeretne bemenni a börtönbe. Nem szeretné megbántani az apukáját de tavaly is már idegennek érezte.
  Az kedves édesapa most a gyámügyhöz fordult,hogy neki joga van a börtönben is találkozni a lányával és ő erre igényt tart. Természetesen engem eláztatva,hogy én nem engedem és ellene hangolom a kislányt. Ami egyálltalán nincs így. Örülnék ha normális,egészséges kapcsolat lenne apa lánya között,de nem a börtönben!
  Kérdezném: Milyen jogai vannak a börtön falai között az apának???
  Kényszeríthetik e a gyereket,hogy bemenjen ha ő nem akar???

  Előre is köszönöm a tájékoztatást!

  2015. 12. 07. - 11:36
 • Szivike hozzászólása:

  Tisztelt hozzaszolok!
  Parommal 3 evig eltunk egyutt 1 kozos 2 eves kislanyunk van. En elkoltoztem mert sajnos mar nem birtam vele a kozos eletet. Abban egyeztunk meg, hogy 1 het ells elhozom a kislanyom. Azota folyamatosan zsarol…nem lathatom a lanyom, csak akkor ha neki hirtelen programja van. Rendszeresen viszi ki az orszagbol megkerdezesem nelkul, gyakran meg ejfelkor is kocsikaznak mert a volt paromnak nincs kedve otthon ulnie. Probaljak ellenem nevelni. Kertem szepen, csendesen es nyugodtan akartam intezni de ugy latszik ez eselytelen. Mina hivatalos eljaras ilyen ugyben?
  Segitseget elore is koszonom!

  2016. 01. 10. - 11:09
 • AGODÓ nagyapa aaaaaaaaaaa hozzászólása:

  Sajnos benünket is sujt a láthatási probléme a biroság ideiglenes gyermekelhelyezéssel az Édesanyánál hlyezte el a két kiskorú gyermeket,de viszont a meghatározott láthatás nem biztositja az Édesanyjuk. Gyámhivatalhoz fordultunk a problémánkal. Lssan eltelik egy év és semilyen hathatós intézkedés nem történik. Már-már zaklatásnak veszik hogy unokáimat akarom látni. Legutobb azt mondták-hogy mit akarok hiszen nemsokára nagykoruak lesznek. Minden hét ugy kezdödik hogy agyámhivatalnak azt kell közölnünk hogy ismét nemvolt a láthatás biztositva. Közlik velem hogy sportot üzök abból hogy a jogszabályokat nézem és azokra hivatkozva kérem hogy intézkedjenek.Természetesen fiam sem tud aláthatásának érvénytszerezni. Tisztelettel kérem hogy mit tehetek. Válaszát várva egy agodó nagyapa!

  2016. 02. 15. - 12:31
 • Czédula Pérer hozzászólása:

  Válás esetén ha az anyánál maradnak a gyermekek, köteles e az apa látogatni a gyermekeket, és ha nem látogatja rendszeresen őket, akkor mi a jogszabály, külföldre költözés van tervben az apánál viszont az anya azt mondja, hogy közteles az apa a láthatásra és amennyiben nem teszi pénzbirságot szabhat ki a bíróság, nyilván Amerikából nem jön haza két hetente az apa!

  2016. 03. 29. - 10:28
 • Levente hozzászólása:

  Kedves Czédula Péter, a válás során szabályozott kapcsolattartási egyezség a kapcsolattartásra jogosultat is köti, tehát ha nem látogatod a gyermeket az abban foglaltak szerint akkor édesanya joggal indíthat végrehajtási eljárást az illetékes gyámhivatalnál, mely akár bírságot is kiszabhat. (Gondolj bele, a kapcsolattartás a gyermek érdeke is, tehát az ő sorsával is foglalkozni kell!)

  Amennyiben Amerikába költözöl, akkor érdemes a kapcsolattartást módosítani évközbeni skype-os, telefonos kapcsolattartásra és mondjuk arra, hogy a nyári szünetben a gyermek kiutazik hozzád.

  Ez a te érdeked is egyben, hiszen édesanya ad abszurdum a fentieket megtilthatja, igy ha nincs egyezségben foglalva vajmi keveset tudsz tenni. (Az is persze igaz, hogy Amerikából túl sokat gyámhivatalon keresztül amúgy sem tudsz intézkedni …)

  2016. 03. 30. - 15:59
 • Tina hozzászólása:

  Kedves Ügyvéd Úr!

  Decemberben született kisfiunk a párommal, de az anyossal nem jövünk ki jól. Szörnyű, hogy sokszor mit tud lemuvelni, iszik és agresszív. Sokszor azzal fenyegetőzik hogy elveszi tőlem a manom, mert neki joga van hozzá… Kérdésem az lenne hogy lehetséges ez? És ha én úgy döntök hogy nem engedem a gyerekem közelébe akkor jogilag is helyesen cselekszem??
  Várom mihamarabbi válaszát!

  2016. 04. 24. - 17:01
 • törpe hozzászólása:

  Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy a két szülő kapcsolttartását megtilthatja e a családsegitő?az anyàt megse halgatja hogy mit szeretne csak a nagybácsit meg a nagynénit!az anya korhàzban volt a gyerekek születèse miat az apa akkor költözötg el mert össze vesztek az anya családjával akikel élnek.az ota a család nem engedi az anyának hogy kapcsolataba legyen az apával a gyerekeit sem engedik hogy megmutassa.

  2016. 06. 30. - 21:42
 • Adrián hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros úr! 2015 December 13.án elváltunk a feleségemmel. 1 közös fiú gyermekünk született,jelenleg 2 éves. A volt feleségem első házasságból két nevelt fiam volt,itt az apa lemondott az apai jogokról! A bíróság a kisfiam láthatását minden hét vasárnapjára,illetve minden kétnapos ünnep első napjára határozta meg. Gyerektartást közös megegyezéssel 20 e.forintot fizetek. A rossz munkahelyi körülmények miatt ennek egy idejig nem tudtam eleget tenni. De fontosabb ennél az a tény,hogy már a válásunk után nem engette látni a gyermekem az annya. Édesapámnál lenne a láthatás,ez körülbelül 10 perc séta a lakóhelyétől. Utóljára Áprilisban láttam.a kisfiam. Akkor vidéki munkát vállaltam. Akkor azt az ígéretet kaptam volt feleségemtől,hogy új telefonszámát elküldi részemre.ez nem történt meg,sőt kihasználva távollétem minden kapcsolatot megszakított velem. Levélben és édesapám által próbálom felvenni vele a kapcsolatot,hiába.egyszerűen teljesen kizárja a fiam az életemből karácsonykor is csak az utcán engette hogy megajándékozzam a fiam. A bírósági végzés egyértelműen leírja a láthatási jogaim,ő ennek ellenére teljesen kizárja az életemből. Nem tudok róla semmit hiába minden igyekezetem a kapcsolat tartá létesítésére. Mit tehetnék, va-e joga ívgy viselkedni, és nekem milyen jogom van vissza kapni a gyermekem.

  2016. 08. 22. - 08:30
 • mincike hozzászólása:

  tisztelt ügyvéd úr . én 7 éve élek a páromal, éltünk anyosékal is ott csináltam a kertet, főztem, mostam, takaritotam, és az akkor 2 éves fiam is neveltem még az apja dolgozni járt. állandóan csesztetet az anyosom adig fajult még nem aposomat rám nem zavarrta üldözésig volt, meg a hatalmi vágy én házzam.. aposom meg fenyegetet hogy el vágja a torkomat,… én ezzel el költöztem jőtt a párom is igen ám ő meg nem tudot abba nyugodni csesztetet hogy nem tudok melozni járni ő fizet mindent közbe a fél gyesemet a rezsibe adtam bele mikor csak tudtam. meg az állandó léguti meg fázásbol mindig én viseltem a gyerekem gondját, aztán jött a többi inzultált folyton közbe lett még 2 gyerekünk szoval most 3 van igy . itt meg állandóan ugyan ugy inzultál engem sőt azt vágta fel kameráz , rengeteg a vitta de nem vagyok a felesége .ha valami gond van ő azonal rohan az édesanyjához, sőt még hívja telefonon is, eböl is volt vitta az édesanya a lelki társa akkor én kérdem mi vagyok hissz a 3 rom gyereket én láttom el semmi féle család , barát nem segit semibe sem én hétfőtől- vasárnapig o-órátol- o órig topon kell legyek még ő melózik. és álandóan engem pocskol hülyéz le hisz én is érzelmes szeretetre való embernek érzem magam attol hogy kiabálok. kérem írjon mit tehetek nekem még sehova se tudok inét el költözni semm. tiszteletel mincike

  2016. 08. 22. - 09:32
 • sas1980 hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Most augusztus 22-én született a kislányom az anyukájával rendben mentek a dolgok, míg a saját édesapám megszüntette az én állandó lakcímemet.
  A feleségemmel albérletben lakunk (ill. laktunk), mert ma elvitte a kislányomat és az ő holmiját, pedig nem veszekedtünk, nem vitáztunk.
  Kérdésemre, hogy miért ő csak annyit felelt, hogy apám miatt hisz így a gyermeket nem tudja hova vinni, mert az ő szülei alkoholisták az enyémek meg ne bántsák ezt az ártatlant, nagyon félek, hogy elveszítem a lányomat, kérem segítsen, hogy a szülői felügyelet az enyém legyen, habár a feleségemet is szeretem.Legyen szíves segíteni, én keresek (sokkal) jobban a feleségemnél kérem segítsen ez ügyben mi a teendő.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel: egy megrémült apa

  2016. 09. 09. - 13:35
 • Vivike :) hozzászólása:

  Én azt szeretném kérdezni, hogy mivel kiskorú (16) vagyok, a gondviselőm (az anyám) eltilthat-e a nagykorú (19) barátomtól? Milyen törvény/törvények vannak ilyen helyzetekre? A gondviselőm feljelentheti a barátomat a szexualitásunkat illetően? Feljelentheti azzal, hogy “kiskorú megrontása” holott ez nem igaz, sőt, én voltam az, ki kezdeményezett. Attól, hogy kitiltotta a gondviselőm a barátomat a házból, attól én még kimehetek a kapu utca felöli oldalára? A gondviselőm, hogyan/milyen törvényekkel tud előhozakodni, annak érdekében, hogy a barátom és én ne láthassuk egymást? Nekem és a barátomnak milyen jogaink vannak az együttlétre? Milyen törvényen keresztül védhetjük ki a gondviselőm támadásait?

  2016. 09. 21. - 18:04
 • Ági hozzászólása:

  Üdvözlöm!
  Párom volt kapcsolatából született egy gyermek. Az anya tiltja, hogy a párom a saját lakásába hazahozza a gyermeket, mert tőlem tiltja (nincs oka rá, csupán féltékenységből). Ha az apa élettársa vagy felesége vagyok ezt megtilthatja az anya?

  2016. 09. 24. - 19:06
  • terka hozzászólása:

   T.ügyvéd úr! párommal szétmentünk és ő elköltözött.Van egy kisgyerekünk és megengedtem neki hogy hétvégenként nála legyen. legutóbb úgy döntött ,nem adja vissza a gyereket ,mit tehetek? bírósági végzés nincs ,de be van adva a kérelem.
   Köszönöm !

   2016. 11. 21. - 01:31
 • aggmami hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Segítséget szeretnék kérni a következők miatt:
  Fiam egy hónapos ismeretség után, bekövetkezett a részéről még korainak igérkező terhesség, Tisztességes gyerek lévén felajánlotta, ha a lány szeretné a babát akkor ő elveszi feleségül és felnevelik közösen a gyermeket. A lány nem hogy a házasságból nem kért , de a kapcsolatot is megszakította velel, bár amikor a lánynak úgy tetszik hivogatja, persze vásárlások miatt magával rángatja a fiút (persze hogy fizessení)).
  A fiam nem írta alá az apasági nyilatkozatot , hisz van némi kérdőjel az egész történetben.
  Kérdésem a következő, mi a teendő ilyen esetben, ha a gyerek életéből kiakarja zárni az apát, azonban a tartásdíjat törvény szerint kéri majd.Az apasági nyilatkozattal megvárhatja-e míg megszületik a baba?Teszt elvégzése miatt.
  Várom megtisztelő válaszát!

  2016. 10. 30. - 11:22
 • dávid hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  A párommal egy 3éves kapcsolatbol mentünk szét és született két lányom de tilcsa hogy lemennyek és hogy lássam őket.. ebben szeretném a segitségét kérni kedves Ügyvédúr előre is kőszönőm..
  Tisztelettel: Dávid

  2016. 12. 09. - 12:44
 • Noémi... hozzászólása:

  Sziasztok….
  Terhes vagyok és a volt élet társam úgy döntött
  Ha meg születik a pici akkor perel….
  Mert nem akarom h lássa a gyereket …. Mert eddig
  Rám akarta eröltetni az el vetetést…
  Az anya könyvi kivonatba egy nemlétező apa név lessz
  Neki be írva….. Azt se akarom h a pici közelében legyen ….
  Mennyi esélye van arra h el vegye vagyis h láthassa???
  A picinek teljes mértékig normális életet tudok nyújtani!!!
  Segítsenek!!!!

  2017. 01. 13. - 14:05
 • Szeretet hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Segítséget szeretnék kérni a következők miatt:

  Fiamnak két házassága volt, az elsőből született egy lány (14 éves) a másodikból egy fiú ( 9 éves).Sajnos a fiam tavaly súlyos betegsége miatt elhunyt.
  A halála után szereztem tudomást arról, hogy a második feleségétől is elvált, csak élettársi kapcsolatban élt vele. Első házásságából született lánya szülői felügyeletét a válóperben megegyezettek alapján 50%-ban gyakorolta, egy hétből 3-4 napot vele töltött. A halála után a két feleség rossz viszonya miatt a lánya nem megy le az apja házába és féltestvéréhez, ami ennek kérdését még nehezít, hogy a kislány apai jogos örökös részének kifizetését a második feleség nem arányosan akarja teljesíteni..
  A második feleség viszont felrótta az első feleségnek, fia testvéri láthatási joga sérül az ő viselkedése miatt.
  Szeretném megkérdezni, hogy féltestvérekre – ahol elhunyt az apa milyen jogszabály vonatkoznak a láthatásra. A 14 éves gyermeknek kell erről nyilatkozni vagy a gondviselő anya eldöntheti.
  Köszönettel: Szeretet

  2017. 02. 05. - 12:14
 • Péter hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  A váloper beadását(én adtam be mert megtudtam hogy viszonya volt egy családtaggal amit tagad) követő héten váratlanul elköltözött a feleségem és vitte magával a kislányunkat (12 éves),albérletbe mentek.Hetente egy két délután vagy egy két éjszakát nálam tölt a kislány attól függ hogy dolgozok.A családi ház anyukám nevén van ö mindig othon van .Szeretném hogy egy hétig én neveljem utánna egy hétig az anyuka de azzal érvelnek hogy akkor minden héten pakolni kel az iskolai könyveket.Autoval 6 perc a távolság.Mik a lehetöségeim?A kislány elött nem merek kérdezni mert mindig kiforgatja a szavamat és a kislány elött hibáztat. Köszönöm!

  2017. 02. 21. - 20:00
 • Antal hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  A 12 éves lányomat heti váltásban neveljük, jól működött. A volt feleségem otthagyta azt a férfit, aki miatt elhagyott. Persze őt is csalta a mostanival. Problémám: olyan albérletbe ment, ahol évtizedekig dohányoztak és csurog a nikotin a falból, ami tudjuk rákkeltő. 70 a netótja a volt nejemnek, ennyiért bérli a lakást, ha nem küldenék neki pénzt éhezne. A lányom nem akar az új fickója alkásába költözni, én sem szeretném, hogy egy még a volt feleségem által sem ismert (szerelem persze már van!) férfihez költözzön. Mit tehetek? Végleg indítsak a nikotines lakás és a gyerekelhelyezés szerint pert, hogy csak nálam legyen?
  Köszönettel: Antal 2017.05.14

  2017. 05. 14. - 11:12
 • Bessy hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Én egy nagyon elkeseredett nagymama vagyok! A fiam hellyel-közel 9 hónapig együtt élt egy leányzóval,novemberi hónap közepe fele szétköltöztek,majd következő év januárban közölte a fiammal hogy 17 hetes terhes.Tehát a gyermeket nem lehetett elvetetni.A fiam vállalta az apaságot és bírósági végzés is van gyermektartás és láthatás ügyében,de sajnos a láthatással nagyon sok probléma adódik. Amióta a kisfiú megszületett (2 éves) a negyedik helyen lakik a gyermekkel és mindig máshova kell érte menni és mindig máshova kell haza vinni. Legutóbb a pasijának a szüleihez kellett volna vinni amire a fiam nem volt hajlandó és én sem. Ekkor aztán mindenek voltunk csak rendes emberek nem. Ő mindenhol egyedül állóként szerepel,akkor hogy lehet bejelentkezve állandóra A pasija szüleihez, akiknek gyakorlatilag több közük van az unokámhoz,mint nekem a vér szerinti nagymamának.A pasija meg is fenyegette a fiam,ezért a fiam hallani sem akar arról hogy odavigyük a kisfiút! Kérdésem a következő: Mit lehet tenni ilyen esetben és mire számíthatunk? Válaszát előre is köszönöm!

  Tisztelettel: Bessy

  2017. 06. 02. - 17:05
 • marek hozzászólása:

  Van szüksége egy kölcsön e-mail nekünk most marekhaval@gmail.com

  2017. 06. 10. - 15:42
 • Marika hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd Úr !
  Várom szíves válaszát !

  – 1 éve : 2016 május 22 óta egyedül nevelem a 2 kisfiamat:
  -az idősebb 2007.01.25-n született-10 éves
  a fiatalabb 2010. februárban született:
  7 éves.
  A férjemmel 2007. szeptemberében házasodtunk össze-amikor az idősebbik fiam 8 hónapos volt- erről a gyermekről a terhességem elején apasági nyilatkozatot tett-nevére vette.-Természetesen Ő az édesapja.
  A fiatalabbik gyermekünk már a házasságban született.
  -1 éve,2016. május 22-n arra mentem haza a közös lakásunkba, hogy a holmiját elvitte-azóta a gyermekeimmel -és velem sem -semmiféle kapcsolatot nem tart-
  a telefonját lecserélte-az új számát nem tudom, nem adta meg,
  -Ő sohasem hív fel , a gyermekeiről nem érdeklődik
  -sms-email-re sem válaszol,.ezeket Ő sem küld.
  Az új lakcímét nem ismerjük.
  -Úgy tesz, mint ha nem is léteznénk,
  -ugyanígy tesz a családja: -anyósom sógorom, sógornőm is-egy darabig kerestem Őket, de már feladtam, elfogadtam: -Ki lettünk rekesztve a gyermekeimmel a családjukból
  Tavaly ,2016. novemberében-szüleim javaslatára -az ügyvédemen keresztül- a Szegedi Bíróságra adtam egy beadványt, hogy a gyermekeim teljes körű felügyeleti joga nálam legyen-erre kért a kisebbik fiam Óvónénije-és a nagyobbik fiú tanítónénije is-ha véletlenül megjelenne az óvodában -iskolában nehogy oda kelljen Neki adniuk- de szerencsénkre ezek nem történtek meg, nem kereste Őket-
  -a 2015. novemberi első tárgyaláson megjelent az ügyvédjével, kérte a gyermekeim teljes körű felügyeleti jogát saját részére-azon gyermekekét, akiket akkor 1/ 2 éve nem látott, nem is keresett !!!- azzal az indokkal, hogy én felelőtlen anya vagyok, Ő sohasem akart gyermeket, én becsaptam, a nőgyógyász javaslata ellenére nem szedtem “fogamzásgátló tab-t, csak így lehettem terhes-így alkalmatlan vagyok az anyaságra.
  A Bíró Úr erre mediációt rendelt el, ez 2017. márciusában megtörtént,
  De itt egy lelketlen mediátor megpróbálta bemagyarázni Nekem,
  -hogy amit a férjem tett,teljesen normális dolog, hogy elhagyott a gyermekeimmel,
  -hiszen 1/2 Magyarország így él !!!!!!arra próbált rábeszélni, hogy csaljam meg a férjemet, Keressek a gyermekeimnek új apukát !!!-és néha, kb 2 hetente hagyjam, hogy felügyelet nélkül a gyermekeim a férjemmel lehessenek !!!
  -Erről a gyermekeim hallani sem akarnak, látni sem akarják az apjukat!!
  -Én keresztény, római katolikus neveltetést kaptam, a nagyobbik fiam most volt elsőáldozó,
  -én ezt így nem tudtam elfogadni-
  -Erre közölte, hogy a mediáció sikertelen volt.
  A férjem azóta ugyanúgy nem keresi a gyermekeit,de a Bíróság kitűzött egy
  újabb tárgyalást július 4-re .
  -Az lenne a kérdésem:
  -Mik az esélyeim a gyermekeim teljes körű felügyeleti jogának megszerzésére??
  -Ez azért is lenne nagyon fontos, mert a gyermekeim személyi igazolványi lejártak- a nagyé már 2 éve,- a kicsié- a múlt hónapban
  -ez akkor derült ki, amikor a kisebbet is felvették az iskolába: -NEK adatlapot kellett csináltatni-ehhez kellet a személyi igazolványa-ami még akkor érvényes volt, de azóta lejárt
  -és azt mondták: 14 alatti gyermekeknél 2 szülő együttes , személyes jelenléte kell a meghosszabbításhoz : erre a férjem nem hajlandó, ill. el sem érem
  -Vagy a teljes körű szülői felügyeleti jog Nálam.
  -A másik, még fontosabb kérdésem az lenne, hogy
  -felmerül -e ezen a tárgyaláson a gyermekek láthatása ???-
  Kérhet e a férjem bármennyi láthatást ezen körülmények közt ??
  A Gyermekeim ( főként a fiatalabb ) az apjukat látni sem akarják, rettegnek bármennyi láthatástól- sírva tiltakoznak-ha ez egyáltalán felmerül
  -A Bíró Úr mit írhat elő ebben az esetben ??,
  -A nagyfiam a jövő héten-és a tárgyalás utáni héten is iskolai táborokba van beíratva-befizetve-tanári felügyelet alatt lesz- ezen időszakokra előírhat a bíró apai láthatást, ha ehhez az apja esetleg ragaszkodna ???? -Reméljük Nem !
  _Mi módja annak ,hogy megakadályozhassam, hogy a gyermekeim-akaratuk ellenére -találkozniuk kellene az apjukkal:
  -Gyermek pszichológusi szakvélemény a-gyermekeim érdekében az apai láthatás ellen ???-Vagy : a férjem részére kérhetek pszichiátriai szakvéleményt
  -hiszen normális ember nem tesz ilyet, hogy elhagyja a családját-és nem is keresi saját gyermekeit ???
  _Várom szíves válaszát !

  Egy aggódó édesanya

  2017. 06. 24. - 03:59
 • FÁNI hozzászólása:

  T.Ügyvéd ÚR!
  Apai nagyszülő vagyok—szeretném tudni,hogy a PTK sz.mennyi kapcsolattartási időt kaphatok.8 éves unokámmal nagy szeretetben vagyunk,de csak az apa láthatási idejéből “ellopva”,amiről a kislány édesanyja tud és ezt tartja természetesnek.Szerinte: a többi idő az ő ideje (2 hétvége az apáé havonta) nagyszülőként nekem a törvény nem biztosít külön láthatást.
  Megköszönöm türelmét és válaszát.
  Nagyszülő.

  2017. 07. 13. - 16:00
 • imre hozzászólása:

  Üdv segitségre lenne szükségem ,40 éves vagyok van egy közös kislányunk,a párommal nem vagyunk házasok,ne vagyunk bejelentett élettársak se anyosnál lakunk,nem engedik hogy elvigyem a lányomat anyámhoz,fenyegetnek megaláznak,pedig nem iszom nem dohányzom minden nap dolgozom rendesen haza járok leadom a fizut.azt mondják ha elhagyom a házat nem láthatom,nem vihetem el a lányomat sehova sem,de füzessek asszony s gyerektartást ha elhagyom őket .mit tegyek,mit tehetek ilyenkor?ki tud segiteni nekem?nagyon rossz igy nekem.

  2017. 07. 13. - 23:06
 • Melindafe hozzászólása:

  Tisztel Ügyvéd úr a gyerekek láthatását az Apuka mennyire befolyásolhatja?ha az engedély az ö részére engedélyezték?

  2017. 07. 18. - 15:14
 • Melindafe hozzászólása:

  Bocsánat nem irtam hozzá aki a gyerekeket nevelte hivatalosan nem nevelö szülő és nem is vagyunk házasok

  2017. 07. 18. - 15:16
 • Andrea hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Szeretném megkérdezni hogy mit tehetek akkor ha a 12 éves kislányom nem szivesen megy az apjához . A kislányom elmondása szerint többször szidalmazta, csúnyán beszélt vele és kiabált ha nem kapott válaszokat a kérdéseire. Ilyenkor többnyire ittas állapotban volt. Három gyermekünk van, két fiú és egy lány. A fiúk 20 és 16 évesek. Ők úgy döntöttek hogy nem akarják a kapcsolatot tartani rendszeresen. Úgy gondolom hogy a kislányom egy kiszolgáltatott helyzetben van, és egyáltalán nincs jó hatással rá ez a kapcsolattartás. Volt hogy sírva jött haza mert minősíthetetlenül beszélt vele a volt férjem. A láthatást a bíróságon beszéltük meg közös megegyezéssel. Nem gondoltam hogy idáig fajulhat a dolog. Muszaly tennem valamit. A volt ferjem nem ugy viselkedik ahogy egy apától varható lenne.

  2017. 08. 14. - 21:20
 • Felix George hozzászólása:

  Zárja el a pénzügyi gondjait
  Mi hitel hiteles vállalat. kölcsönöket nyújtunk magánszemélyeknek
  alacsony kamatláb 2%, kínálunk személyi kölcsön, üzleti kölcsön,
  jelzálog hitel. ingatlan loan.please további információkért
  ne habozzon kapcsolatba lépni velünk: felixgeorge958@gmail.com

  2017. 10. 01. - 10:53
 • Kriszti hozzászólása:

  Kedves Mészáros Úr! A véleményét szeretnem kérni a helyzetemmel kapcsolatban. Van egy 1 eves kisfiam,akit 2 hónapos kora óta egyedul nevelek. Az apja ket hónapos korában lebukott hogy barátnője van,es hogy az o szavaival éljek szórakozásra volt szüksége…nem kommentalnam a véleményem,a kérdésem a következő lenne. Ugy állapodtunk meg a lathatasban h kedden csütörtökön 3/4 6-3/4 7-ig szombat délelőtt pedig amikor felébred a baba,vmi közös kinti program,kb masfel óra. Sajnos majd en minden látogatása veszekedés be torkollik,en mar gyomorideggel varom mindig az aznapi találkozót. Egyre többet követel,es váltig állítja hogy neki van igaza. Elvinni ugyan nem akarja a gyereket meg,de dupla ennyi lathatast akart velem aláíratni egy o általa osszeirt 3 a4-esnyi papíron hogy neki mik a kovetelesei. Jártam ügyvédnél,aki szerint nem ítélné meg a biróság heti 3alkalmat,es három eves koráig el sem vihetne tőlem. On szerint mi a bírói gyakorlat ha ez az eset áll fenn? Nagyon sok részlet persze hianyzik innen,gondolom hogy azok is befolyasolnak a döntést,(a pasi szemetkedesei,hogy sosem gondozta a gyereket egyedul,mar nem ismeri a gyereket!!!,ha neki dolga van akkor a gyerek lathatast mondja le,nem a sajat programját) a gyerek egyáltalán nem ragaszkodik hozza,sőt egy idő után sír ha itt van nálunk. Ha hozzam akar oda jönni a gyerek,nem engedi oda,vagy nem akar odamenni hozza,erőszakkal húzza oda,stb stb… Ra kell szólni,hogy ne hagyja a kanapen egyedul,vagy a kis motoron,mert o elmegy a telefonjaert….stb stb… Mit tanácsolna Ön nekem,forduljak ügyvédhez,bírósághoz,vagy húzzam,halasszam a dolgot mert addig se viszi el tőlem? Teljesen el vagyok keseredve,es nem tudom mi lenne a jobb döntés. Válaszát elore is koszonom!

  2017. 12. 06. - 10:37
 • Ani hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr.Az nálunk a helyzet h férjemmel már külön élünk itt Ausztriában. Nos én elszöktem tőle mivel vert és drogozott. Van egy 17honapos kisfiunk. Már a feljelentés is megtortent. Karácsonykor elkérte a kicsit h vett neki ajándékot stb. Oda adtam de megbeszéltük h este vissza adja. Azóta sem teszi. Mit tehetek? Elhozhatom a gyereket tőle?

  2018. 01. 10. - 18:54
 • Anyuka hozzászólása:

  Kedves Mészáros Úr!A férjemnek kéthetente láthatása van!Mit csináljak ha a gyermekem nem akar hozzá elmenni?Nem én tiltom tőle,ő nem akar menni.Köteles elmenni az apukájához ha nem akar?Az apuka részt vett egy elvonó kúrán.Annak ellenére volt olyan hogy részegen jött érte,már reggel fél kilenckor.A fiam 11 éves.A lányom retteg tőle mert megfenyegette hogy megöli, mer akkor is volt benne,és a lányom elmerte mondani hogy ivott..Ő 13 éves.És még azt szeretném megkérdezni,hogy köteles vagyok-e odaadni a nagyszülőknek ha nem akarom,vagy ha okot adnak rá?Előre is köszönöm válaszát!

  2018. 01. 21. - 10:16
 • Teri hozzászólása:

  Jónapot! Lenne egy kérdésem êlettársi kapcsolatba éltem 4 évig ebböl s kapcsolatbol lett 3gyerek de csak egyet vett a nevére. Ilyenkor mi a te endö?! Mert az apa börtönbe van és nm támogat egy fillérel se ahogy az édesanya se de mêg is zaklatnak. Ilyenkor mi a teendö vagy mit tehetek?

  2018. 02. 05. - 13:10
 • Zoli hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Jelenleg folyik a válóperes eljárás a házasságom felbontására. Ideiglenes intézkedést kért a kapcsolattartásra a feleségem. Bírói döntés még nincs ,de ennek ellenére úgy jár el mintha már lenne, két hetente engedi látni másfél napra a gyermekeimet.
  Eddig én vittem iskolába óvodásba a gyerekeket ,de most ezt sem engedi.Az eddigi együttműködési megállapodásunkat teljesen felrúgta. Visszatartja a gyerekekkel kapcsolatos információkat,egészségi állapotukra vonatkozóan……stb. Írásbeli SMS információkérésekre nem reagál , nem kommunikál velem. Van valami törvényes lehetőségem ,hogy ezen a helyzeten változtassak? Előre is köszönöm a válaszát!

  2018. 02. 12. - 10:49
 • Philip hozzászólása:

  Szépnapot.
  Nagyapa vagyok, 40 éve élek külföldön. A facebookon megtalåltam az unokåimat. Akik 15, 16 és 18 evesek.

  Sikerürült fölvennem velük a kapcsolatot, talålkoztam velük személyesen is.Eleinte jo volt a kapcsolatunk azonban gondolom a szülök és a nevelöszülö hatåsåra . megromlott a kapcsolat az unokåimmal! Oly annyira, hogy most kaptam egy email uzenetet a 16 éves fiu unokåmtol a következö szöveggel !.
  ” EDEJE LESZÅLNI RÅLUNK VÉNEMBER” Ez bizony elszomorito eset.
  Forduljak a gyåmhatosåghoz?

  2018. 02. 12. - 10:51
 • peter hozzászólása:

  Jó nap,

        Szüksége van egy személyi kölcsönre? Szüksége van a vállalatnak vagy az iparnak pénzügyi támogatásra? Finanszírozásra van szüksége a vállalkozás kezdetekor? Finanszírozásra van szüksége a vállalkozás bővítéséhez? Kölcsönöket adunk azoknak, akik jóhiszeműen kölcsönt keresnek. Sürgősen szüksége van sürgős hitre. Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen: peterloan5052@gmail.com
  Hiteligénylés részletei:

  1) Teljes nevek: ……….
  2) Nem: ……………..
  3) Kor: ……………..
  4) Állam: ……………
  5) Telefonszám: ….
  6) Foglalkozás: ……….
  7) Havi jövedelem: ……
  8) Hitelösszeg Kötelező: …..
  9) Hitelezési időtartam: …………
  10) A kölcsön célja: …..

  Kösz.

  2018. 02. 18. - 21:14
 • Laczi András hozzászólása:

  Jó napot kívánok !Szeretném megtudni,hogy hány éves körig kötelező a gyermeknek a kéthetenti kötelező láthatáson részt venni ?Én azt hallotam,hogy 14 éves kor felett már nem kötelező !Várom válaszát !Tisztelettel Laczi András

  2018. 03. 11. - 11:08

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >