Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

A gyerektartás összege. Mennyi az annyi?

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

Gyerektartás összege

A gyerektartás összegét a korábbi szabályozás szerint százalékos mértékben is lehetett állapítani, az új Ptk. hatálybalépése óta azonban már fixen meghatározott pénzösszegként kell rendelkezni róla.

A gyermektartás összegéről alapvetően a szülők döntenek. Ha pedig önállóan nem sikerül a gyerektartás összegéről megegyezni, akkor erről a bíróság dönt. De hogyan?

A gyermektartásdíj összege: hogyan kerül kiszámításra?

A gyermektartásdíj összege gyerekenként általában a tartásdíjra kötelezett szülő átlagos jövedelmének 15-25%-a – a bíróság megállapításától függően. Az új Ptk. szabályai alapján a tartásdíj összegét egy fix, meghatározott összegben kell megállapítani a bíróságnak

Az összeg meghatározásánál a bíróság a következő szempontok szerint dönt:

 • a gyermek indokolt szükségletei,
 • mindkét szülő jövedelmi  viszonyai és vagyoni helyzete,
 • a szülők háztartásában eltartott más – saját, mostoha vagy nevelt – gyerekek száma, illetve azon gyerekek, akikkel szemben a szülőknek tartási kötelezettsége van,
 • a gyermek saját jövedelme, és
 • a gyermeknek és rá tekintettel az őt nevelő szülőnek juttatott gyermekvédelmi, családtámogatási, társadalombiztosítási és szociális ellátások.

Az új Ptk. szerint tehát a tartásdíjat határozott összegben kell meghatározni, azonban a törvény mégis biztosítani kívánja annak lehetőségét, hogy a tartásdíj automatikusan emelkedhessen. Erre van egy olyan szabály, hogy a bíróság, ha indokoltnak tartja, úgy rendelkezhet, hogy a tartásdíj évente indexálásra kerül (a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett éves fogyasztói árindex mértékével).

Az átlagos jövedelem megállapításánál a bíróság általában a keresetlevél beadását megelőző egy évi összes jövedelmet megvizsgálja, és erre figyelemmel állapítja meg a tartásdíjat.

Ha a szülők két vagy több gyermek tartására kötelesek, a tartásdíjat úgy kell megállapítani, hogy egyik gyermek se kerüljön a másiknál kedvezőtlenebb helyzetbe, különösen akkor, ha nem egy háztartásban nevelkednek.

A tartásdíj igazodik a gyermek szükségleteihez, ezért ha a kötelezett kiemelkedően magas jövedelemmel rendelkezik, akkor nem lehet a jövedelmének 15-25 %-át, hanem pl. csak ennél kisebb arányát tartásdíj címén igénybe venni, ha azt a gyermek szükségletei nem indokolják. Vegyük például egy nagyvállalat igazgatóját! Az ő jövedelmének a 25 %-a sokszorosa lehet a gyermek tényleges szükségletének. Ezért indokolt a ez a szabály.

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


314 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • Edina hozzászólása:

  A férjem évi jövedelemnek 1 millió forintot vallott be a bíróságon. Nagy kegyesen 40 ezret ad…Viszont külföldön is dolgoztat és Magyarországon is, jövedelme havonta több mint 1 millió, amit nem vall be az Apeh felé.
  Ezek után mit tehetek?
  Mi éhezünk, nincs munkám, lányom főiskolás, fiam középiskolát kezdett.
  Még nincs semmilyen támogatásunk, nem zajlott le a válás- vagyonmegosztás lesz.
  Ki akar semmizni, közös lakásunkon jelzálog- neki lett felvéve. Barátnője lányunkkal egyidős , ő jól él, míg mi a gyerekekkel épp hogy- 72 éves édesanyám segít…
  20 évet rúg fel és teszi tönkre a gyerekeit egy fiatal lányért.

  Bizonyítani a vagyonát nem tudom, kinti és itthoni folyószámláit eltitkolja….vagy lenullázta. Ilyenkor igazságos az , hogy ő jól jár? MERT kilép…

  2010. 09. 22. - 20:42
  • nagy pál hozzászólása:

   szerintem ti nők kicsit másképen gondoljátok a pénz fogalmát hiszen ha egy házaság tőnkre megy tejesen mindegy hogy miért mindjárt azt gondoljátok hogy a férfinak kőtelező a nőt ésa gyerekeket eltartani tisztázunk valamit ha te elválsz azal válalsz egy kockázatot hogy vagy joban fogysz lelkileg élni és hogy az uj párod majd támogatni fog de emelet elfeletitek azt a tényt hogy elengedtétek az anyagi támaszotokat és persze azthiszitek hogy majd a gyerekéért mindent megtesz az a pa hát tévedtek mert minden embernek kicsit magafeléhuz a szive és ezt sajnos ijenkor érzitek de visza kanyarodva a dologhoz megint a pénz mert mint mindig ez a fontos de mikor elválsz vagy csak játszol a gondolatal ne csak az juson eszedbe hogy ez az ember megcsalt hanem az is hogyha szétváltok akor rád komoj anyagi teher hárul de sajnos mint a legtőb nő it hibáztok és elfelejtitek hogy a pénz sajnos sokat számit csak mikor rosz a kapcsolat menekűlni akartok mert ugy hiszitek hogy majd egyedűl job lesz és mikor egyedűl maradtok akor dőbentek rá hogy ez mind nem ér semit ha nincsen mőgőte a megfelelő anyagi támasz .én is egy válás előt vagy ok és és sem tenék másképen mert ha én kűlőn élek akor az uj páromrol is kel gondoskodnom tejesen mindegy hogy hány éves

   2012. 02. 08. - 16:16
   • Kiss Péter hozzászólása:

    Kedves Pál!
    Kérem olvassa el a “Magyar helyesírás alapvető szabályai” című könyvet.
    Nevetségesnek és felháborítónak tartom, hogy emberek ezt megengedik maguknak.

    Köszönöm:
    K.P.

    2012. 02. 09. - 19:31
    • T.L. hozzászólása:

     Csatlakozom a 2. hozzászólóhoz ha ezeket a mondatokat egy ma 90 éves ember így írná le az is felháborító lenne de gondolom maga még nem ebben a korban jár

     2012. 06. 04. - 15:34
     • Pribék hozzászólása:

      Lehet, hogy nevetséges az írásmód….de akkora igazság van benne,hogy ordít…drága nők!!!

      2016. 09. 14. - 12:51
      • Borsi hozzászólása:

       Ez a primitív gondolkodás, csak egy bosszús és degenerált elméből származhat. Közelről láttam ilyet sajnos, tudom honnan fúj a szél. De kérdem én, minek nevezhető az, aki nemz gyermeket, vagy gyermekeket, és utána a sorsára hagyja. Talál egy nőt aki melléadja magát, és azt gondolja, meg nem történtté lehet tenni azt hogy ő egyébként felelős valakikért. Na és aki ezzel egyetért, azt hogyis hívják? Nem kenyerem a szitkozódás…… Ha nem házasságot tör egy másikkal, hanem terrorizálja, akkor azt el kell tűrni a nőnek, hogy ne haljon éhen?

       2017. 09. 13. - 10:04
    • Kovács Mihály hozzászólása:

     Kiss Péter.
     Érdekes hogy mindig van egy ilyen gyökér mint szerénységed aki nem a lényeggel foglakozik hanem jön a helyes írási szabályokkal.Kívánom a legrosszabbakat.

     2012. 06. 25. - 22:42
     • Csaba hozzászólása:

      Kedves Pál!
      Egyet tudok érteni Önnel. A nők akkor kapcsolnak, amikor már késő. ekkor mindent megpróbálnak megtenni azért, hogy a volt férjükből az összes olyan anyagi lehetőséget kiszedjék, amit csak lehet! Természetesen nem azok a férfia mellett állok, akik isznak, drogoznak, megcsalják/csalták a volt feleségüket. De elszomorító az, hogy minden törvény mindig a nők mellett áll.
      Sajnos én is egy olyan helyzetbe kerültem, ami elszomorító. Megteremettem a nulláról azt a környezetet, amiben ma élünk. De ez sem jó a feleségemnek. Dolgoztam sokat azért, hogy ne albérletben éljük le az életünket (10 évig laktunk albérletben!), hanem legyen egy SAJÁT(!) lakásunk, ahol tudjuk nevelni a gyerekeinket és tudjuk élni az életünket. De ez sem jó, mert az új lakás nem ott van, ahol az albérlet. Mivel ott megismert egy csomó hasonló korú anyukát és milyen jól elbeszélgettek. Itt az új helyen meg nincs senki.
      Aztán az anyósom is bele próbált szólni a nevelésbe (hála Istennek, már nem tud). Napi (!) szinten 4-5x 20-25 percet beszélgettek telefonon az anyósom és a feleségem egymással! Mit lehet ennyit a semmiről beszélni, nem tudom. Most, hogy az anyósom már nincs, az apósommal beszélget majdnem ennyit. Pedig van baráti köre és mégis fel van háborodva, ha az apósom egy nap nem hívja fel!
      A gyerekkel – amíg nem vagyok otthon a szomszédok elmondása szerint – rendszeresen kiabál. A fiam szabály szerűen fél a feleségemtől. Ha valami csínyt eszelnek ki a gyerekeim, akkor azt velem beszélik meg és nem a feleségemmel. Én sajnos nem tudok délután tanulni velük otthon, de ha hazaérek, mindig elmondják maguktól, hogy az iskolában mi volt. Ezt az anyjuknak nem teszik meg. És még sorolhatnám. Nem vagyok nőgyűlölő, de a fenitek értelmében mégis a feleségemnek ítélnék a gyerekeimet. Miért? Mert férfi vagyok és csak másodsorban apa! Ez a helyzet. Lehet ezt fokozni a különböző feminista marhaságokkal, akik nem látnak az orruknál tovább és csak a saját hülyeségeiket szajkózzák. Az igazság már Mátyás idejében elveszett és azóta sem találta meg a férfitársadalom.

      2013. 01. 14. - 17:04
      • Hossó Anita hozzászólása:

       És vajon arról mi a vélemény, ha az apuka gondolja úgy 13 év után, hogy már nem kér a családi életből…. és ott hagyja a főállású anya feleségét (akit az elköltözése előtt 2 héttel nem engedett vissza dolgozni, ezzel is anyagilag kedvezőtlen helyzetben hagyva) 3 kiskorú gyerkőccel?! A közös házon hitel, de el sem lehet most adni ebben a kedvezőtlen gazdasági helyzetben, a ház rezsije a törlesztés felével (mert ezt is a feleségnek kell állnia) 140 ezer forint, de nem tud az elhagyott feleség onnan mozdulni a fentebb írtak miatt. Ja, hogy milyen “rendes” volt a pasas, hogy a házat meghagyta neki és a gyerekeknek, csak éppen nem egyszemélyes eltartásra építették fel… és persze kifizetni sem tudja az anyukát, hogy kisebb lakásba tudjon menni a gyerekekkel! Akkor ki gondolja át a dolgokat, ha válásra adja a fejét?! Talán itt az apuka végiggondolt mindent?! Arra is van sajnos példa, hogy a másik oldal borít mindent, mert negyvenes éveibe érve “megőrül” (nem feltétlenül nő van a dologban)!

       2013. 01. 22. - 12:55
       • hpalika hozzászólása:

        Ebben is van igazság, de…
        Én ugyanebben a cipőben járok, csak fordítva! Mert férfi vagyok, így a válás után a jogaim 0 és 0,1% között mozognak. Kötelességeim? Fordítottan arányos!
        A volt feleségem csak akkor keres, ír vagy telefonál, ha némi pénzt tud(na) belőlem kicsikarni. Akkor most hogy is van ez? Melyik fél az anyagis(abb)?
        Hozzáteszem, én a gyermektartást a törvényben meghatározott módon fizetem. Ezzel nem vitatkozom és nem ellenkezem, hiszen az én gyermekem (is). Nekem ez természetes. De ha úgy alakulna, a “nincs”ből én sem tudnék fizetni. És ezt sem az “állambácsi”, sem senki nem tudja felfogni, megérteni…

        2013. 01. 31. - 11:08
       • Császár Edit hozzászólása:

        Pontosan ez történik nálunk is, 11 év után a 40-es éveiben ráeszmél, hogy neki mégsem kellett volna gyerek, ha újra kezdhetné az életét, egyet sem vállalna, engem meg itt hagy a 3 gyerkőccel. És nem azért, mert itthon bármit is nem kapott meg, csak mert úgy gondolja, neki joga van újra kezdeni. Tudja, hogy tisszestégtelen, de ez van. Feltűnt egy gyerekkori szerelem…

        2015. 07. 28. - 07:25
       • Maju hozzászólása:

        Dettó ugyan ebbe vagyok????

        2016. 04. 06. - 22:02
       • Zoltán hozzászólása:

        13bévig verted othon a pélód amíg a másik eltartott, szerintem fogd be a pofád :D más érdekes tud gyereket nevelni meló melett is :D

        2017. 11. 02. - 09:02
      • Livi hozzászólása:

       Kedves Csaba!
       engedje meg,hogy megcáfoljam azon kijelentését,hogy a nők előnyben vannak,ez nem igaz ma már.Elvált nő vagyok,aki hiába próbálkozott magával vinni a gyerekeit a házasságból,a bíró magasról letojta,mert apuka szimpatikusabb volt neki.Rám fogták,hogy depressziós vagyok,nem kellett bizonyítani semmit orvosi leletekkel, nem volt hajlandó egyikünkhöz sem kijönni környezettanulmányra,nem volt pszichológiai vizsgálat,pedig fizettem volna, most nyelem,hogy az exem új neje kutyaként bánik velem, becsmérel a gyerekeimnek,fizetem a 40% gyerektartást,és örülhetek,hogy hetente láthatom a gyerekeimet,nem kéthetente.A bűnöm annyi, hogy beláttam,az exemnek soha nem fogok megfelelni,boldogtalan kapcsolatban élünk,és 12 órában folyamatos műszakban dolgozom.Ja,meg a nagyobb rész övé a házból,és majdnem duplája a jövedelme az enyémnek.És egyikünknek sem volt ügyvédje,hadd tegyem hozzá.

       2013. 05. 13. - 18:27
       • neszeneked hozzászólása:

        Szegény LIVI –
        ha ezt mégvisszaolvasod – sürgősen keress egy ügyvédet – és módosíttasd bíróság a megállapításait. Ne hagyd magad!!!! Gyűjts bizonyítékot a másik nő általi becsmérlésről, akár hangfelvétel formájában. Mindent készíts elő jó alaposan és csak aztán lépj fel nyíltan!!!

        2014. 07. 29. - 11:08
      • Adela hozzászólása:

       Kedves Pál és Csaba!

       Ezek szerint a nőnek el kell néznie, ha a férje megcsalja, csak azért, mert anyagilag jobban jönne ki, ha együtt maradnának? Hát kérem, az én gyerekem apja többet költött egy másik nőre, mint a saját gyerekére, mióta külföldre ment dolgozni, annak ellenére, hogy a másik nőt interneten ismerte meg, még nem is találkoztak, viszont a MI családunk érdekében ment ki külföldre, azzal a céllal, hogy követjük majd. Tehát Önök szerint nekem ezt el kell néznem és hagynom kell, hogy a fizetésének jelentős részét arra költse el, hogy egy idegen nőnek ajándékokat küldözgessen, miközben nekem minden forintról be kell számolnom, amit a gyerekünkre költök? Nem értem, miért? Soha nem voltam anyagias, nem érdekelt a pénz, nem ez alapján választottam párt, de ha a fickónak volt esze megcsinálni a gyereket, akkor legyen esze eltartani is, még akkor is, ha a farka már máshoz húzza…..

       2013. 06. 16. - 20:45
       • Gabi hozzászólása:

        Annyira igazad van Adele!!! Teljes mertekben egyet ertek. En is hasonlo cipoben vagyok. Nem engedett dolgozni, ellatast nem kapok, o mindenre es mindenki masra fizet, csak nekunk nem. Gyerekert konyorgott, megszultem, most 8 honapos, de 4 honapja meg csak fel sem hivott, emailre, sms-re nem valaszol. Kulfoldon van, ahova mentunk volna utana, de hirtelen elmaradoztak a telefonok, veszekedni, provokalni kezdett es most meg mar el is tunt. Szerzodeses, bejelentett munkaja van kinn tobb, mint 1,5 eve. Becsapott, nem kevesbe megkarositott, es amig beszeltunk is folyton zsarolt es fenyegetett mindennel, ha nem ugy csinalok mindent, ahogy o es az anyja elkepzeltek. Most itt vagyok a pici babaval es nincs semmink. Szuleim meghaltak, semmi segitsegem.

        2013. 07. 18. - 14:42
       • janika hozzászólása:

        Kedves hölgyek Ne felejtsék el, hogy a megcsaláshoz, egy másik nőre van szükség

        2016. 08. 02. - 19:41
       • Zoltán hozzászólása:

        Megcsalás na ezis egy vicces dolog a nőknél :D ha egy ribanc 4-5 alkalommal megcsalja a férjét évente ó az csak szex , de ha a férj 1x lebukik egy férrelépéssel akkor már mingyárt öngyik leszünk meg elárultak , meg depisek :D :D :D most komolyan , rohadt ciki ez cicáim :D. És hány ilyet ismerek huhuuuu :D

        2017. 11. 02. - 09:08
      • Ilona hozzászólása:

       Teljes mértékben egyetértek Önökkel Uraim bár nő vagyok. A férjem nem fizet nekem tartásdíjat de nem is kérek tőle,pedig nem járnék rosszul mert két munkahelye van. Kettő éve egyedül nevelem a gyermekemet.

       2013. 11. 19. - 12:35
       • E Róbert hozzászólása:

        Hölgyem ön teljesen korrekt .

        2014. 07. 02. - 18:56
       • neszeneked hozzászólása:

        Ilona, kedves!
        Ön nem korekt hanem egy büszke idióta. Aki ráadásul a saját gyerekeivel szúr ki. Az én anyukám is ilyen volt –> végignyomorogtuk a gyerekkoromat. “Köszönöm szépen”!

        2014. 07. 29. - 11:05
       • Maya hozzászólása:

        Kedves Janika! Akkor azt a másik nőt jól pofán kellene b! De azt is mondja a szólás “Könnyű Katát tàncba vinni ha ő is akarja!” Ennyi!

        2017. 04. 27. - 07:20
      • Giselle hozzászólása:

       I’m pretty sure that’s just her oufitt, she’s either not aware it’s hanging out or she doesn’t care. I reckon it’s the latter! I think models get quite used to not wearing bras with revealing oufitts, especially just a loose tank.

       2014. 04. 06. - 18:51
      • Prophetfire hozzászólása:

       It’s posts like this that make surfing so much plarsuee

       2014. 04. 08. - 20:57
      • Borda Yetti hozzászólása:

       Szerintem senki ne legyen elég okos, mert senki sem áll, állt ott mikor a problémák keletkeztek, illetve meg kell oldani, a l, hogy a gyerekek ne éhezhessenek, illetve tanulhassanak, hogy az anya apa sérül ki nem …le!!!:-)(

       2014. 04. 14. - 18:39
       • Maci László hozzászólása:

        Igazad van és mi így is tettünk meg is beszéltünk mindent hosszú éveken át a fiam sem érezte meg igazán, hogy elváltunk persze ez csak képletesen értem mert természetesen nem voltam ott mindig mellette a volt feleségem válásunk után újra férjhez ment és tényleg mondhatni szépen éltek míg nem úgy döntöttek hogy az új férje gyerekeit is át csábítják magukhoz vesznek fel kölcsönt és ki bővítik a házat na persze ez csak akkor működik ha már azok után is ők kapják a gyerektartást meg a családi pótlékot és ha majd felnőnek ők is be szállnak pénzzel a rezsibe így tudják fizetni a törlesztő részletet, a baj csak ott kezdődött hogy a két gyerek még sem költözött át hozzájuk és a hitel maradt meg próbáltam segíteni nekik felajánlottam hogy adok több pénzt de a büszkesége miatt ezt akkor még vissza utasította igaz nem sok amit most havonta adok de úgy szólt a megegyezés,hogy ha valamire szüksége van a gyereknek azt meg veszem neki itt gondolok ruhára cipőre stb ezt meg is tettem. Jelenleg már kint élek külföldön évekkel ezelőtt fel ajánlottam és még örültem is neki hogy elintézem a külföldön kapható családi pótlék különbözetet ami neki + 40000ft ot jelentett volna havonta hát ezt azóta is intézzük, most ott tartanak árverezik a házukat a fiam már lassan 19 éves 13 év telt el a válás óta és most perelt be hogy igényt tart több gyerektartásra holott 4 hónappal ezelőtt üzentem neki hogy intézzük már el azt a családi pótlékot ami több mint 2 millió forintot jelentene számára visszamenőleg és további 40000-et havonta !!!!!!! az nem kell inkább legyen már rossz a másiknak is mert nekem viszont hogy találkozhassam a fiammal évente több 100ezer forintomba kerül haza mennem . Erre csak azt tudom mondani a rossz indulat és a butaság határtalan.

        2014. 06. 13. - 15:27
      • Zsejke hozzászólása:

       Kedves Csaba!
       Pedig az ön választása a felesége. Én nem látom olyan tragikusnak a helyzetet. A feleség természetes, hogy tartja az édesapjával a kapcsolatot, főleg, hogy már nincs az édesanyja. Az, hogy kiabál??? Hát ő is ember. A cérna mindenkinél elszakad. Kiadja magából a gőzt és megy minden tovább. Ez még nem jelenti azt, hogy rossz anya. Gondolom ő is tudna hasonlókat írni önről. Miért nem beszélik meg?

       2014. 07. 10. - 20:45
      • joe hozzászólása:

       szánalmas emberek vagytok ti akik azok után hogy akármi okból is távoztok a családból letojjátok a gyerekeiteket. nem férfi az csak egy tenyészállat. ha oda tudtátok rakni a kis kukitokat amikor az a gyermek létrejött akkor igen is tessék azt a gyermeket tisztességesen ellátni. az akik 10.000- 20.000 ft fizetnek a gyermekükre mint tartásdíj nem tudom mit szólnának ha a másik szülő is max ennyit költene a közös gyermekre. fel lennének háborodva gondolom. nem kell mindenhova odalógatni kérem, vagy ha nem bírtok a hormonjaitokkal tessék keményebben dolgozni, hogy a kis jövevények tisztességesen fel legyenek nevelve!

       2014. 07. 23. - 14:19
       • Bandi hozzászólása:

        Elméletileg a tartásdíjnak a gyermek tényleges alapszükségleteinek a FELÉNEK kéne lennie. Nekem is van gyermekem, ne mondják már a nők, hogy egy pl kisiskolás gyermeknek az alapszükségletei több, mint 40000Ft (tartásdíj 20ezer)
        Alapszükséglet: Élelem, ruházkodás, ovi/suli, lakhatás) A saját háztartásunkból tapasztalom, amiket mondok. És nem él rosszul a gyermekem.
        Szóval ha egy exférj félmilliót keres, akkor miért kéne többet fizetnie, mintha csak 150ezret keresne? Hallottam már 50ezer/gyermek összegű tartásdíjról is, amit anyuci követelt ki, mert az exférj sokat keres. Ezek szerint az ő gyereke 100ezer forint költséggel nevelhető havonta? Na ne már! Ha drága suliba jár, az már nem alap, ha márkás holmiban jár, az sem alap. Mindenki tisztában van vele, nők is, hogy a gyerek szükségletein felül maradó részt az anyuci elveri. Ez nem a férfiak önzőségéről szól, csak sokan nem akarnak egy válás után leszegényedni. Sajnos sok olyan példa van, hogy anyuci új pasija is sokat keres, jól élnek és még exférjtől is pumpolják az emelt tartásdíjat. Exférj meg albérletezik.

        2014. 12. 29. - 00:56
       • Mama hozzászólása:

        joe,tisztelem a hozzászólását,bár minden szülő így gondolkozna!!!

        2015. 07. 03. - 14:18
       • Tina hozzászólása:

        Kedves Bandi,

        ugyan miért kellene mindenből a legolcsóbbat venni, ha az egyik szülő módosabb? Csak mert elváltak és az ex minél kevesebbet kapjon? Tipikus sz.revő hozzáállás. Én házas vagyok, nincsenek ilyen gondjaim. Viszont elárulom, 40.000 ft – ot hagytunk ott CSAK CIPŐRE a 2 gyerekünknek pár hete. 2-2 pár. Egy pár gyerekcipő 10.000 ft. Horribilis árak vannak a ruháknál is. A pelenka szintén nagyon drága és itt még nem beszéltem egyebekről. Tehát nem hinném, hogy nem lehet nagyobb összeget a gyerekre fordítani. Ó, dehogynem… Csak épp minőségi cuccai lesznek (és még nem is a legdrágábbra gondolok), nem kell mások levetett cuccait hordania, járhat különórákra és több lehetőség nyílik előtte. Miért is baj ez, ha a szülők KETTEN EGYÜTT megtehetik? Ja, hogy ez valakinek sértené az egoját… Az olyan emberekkel van a probléma kérem, akiknek válás után nem a gyerek az első és szomorú hogy mennyi ilyen van. Megéltem gyerekként. Az egyetlen aki ebben sérül, az a gyerek. Tetszik vagy sem, akinek gyereke van, az ne a saját szabadságát és luxusát helyezze előtérbe, legyen nő vagy férfi. Akinek ez még mindig nem tetszik, sosem késő kérni a művi meddővé tételt.

        2016. 04. 16. - 12:52
      • timi hozzászólása:

       én csak erre annyit mondok hogy minden férfi könnyen csinál gyereket de azt felnevelni is kell nem mindenesetben a nö a hibás de egy nö mindent oldjon meg nem egy férfit nem látni hogy a gyerekével foglalkozna inkább a italozás a barátok a nö meg otthon végezzen el mindent el is kéne ám gondolkozni hogy mi nök jogosan követeljük azt ami jár mert a férfiakat csak az ihleti gyereket csinálni de foglakozninem képesek velük

       2014. 09. 08. - 08:57
       • Becca hozzászólása:

        Kedves Timi,
        Így igaz, a férfi csak megcsinálja a gyereket :) , de a nők döntik el, hogy legyen-e vagy sem, hisz egy nő mindent megtesz azért, hogy legyen gyereke és azért is, hogy ne.Még akkor is, ha a férfi megmondja, hogy ő nem akar még, de a nő igen (önzőségből, életkorból kifolyólag, vagy csak meg akarja fogni a férfit), akkor milyen jogon követeli a pénzt a férfitól? Tehát olyan nagyon a férfi nem tud beleszólni a dolgokba.Én azzal nem értek egyet, hogy miért fizessen egy férfi, ha magas a fizetése olyan összeget, ami mellett a volt feleség is fenségesen élhet ( plasztikai sebészet, új autó, teljes körű karbantartás, utazás stb.), holott a gyermekekre nem költ többet 25.000.-Ft.-nál?
        Itt kéne változtatni a jogon, hogy ne százalékosan, hanem a gyermek tényleges szükségletei alapján határozza meg a tartásdíjat, hiszen a családi pótlékot is az kapja aki a gyerekeket neveli.Természetesen minden szülő a legjobbat szeretné a gyermekének, de azt nem lehet elvárni, hogy mindent csak az egyik fél álljon.

        2014. 09. 16. - 10:54
      • Marika hozzászólása:

       Kedves Csaba!
       Sajnos az én fiam is rosszul járt a válással .A felesége kérésére váltak el . A fiam dolgozott a felessége csak otthon unatkozott 2 gyerek mellett , és olyan ötlete támadt ,hogy váljonak el A fiam jelentkezzen be hozzánk, így ő egyedülálló lesz és kap majd segélyt és így neki is lesz jövedelme.Ugyanis azt mondta, hogy azért beteg mert nincs munkahelye és jövedelme.A válás úgy végződött, hogy minden a menyemnek és a gyerekeknek maradt. A fiam nem tartotta lényegesnek mert azt hitte ,hogy csak névleges a válás.Pár hónap múlva a fiamnak elkellet hagyni a közös otthont, mivel semmi keresnivalója nincs a házban.A mennyem él ott a két gyerekkel és egy élettárssal. A fiam fizet 50.000 ft gyermektartást a kölcsönöket amit tud, és marad neki 30.000Ft. megélhetésre.

       2014. 11. 05. - 21:21
      • Niké hozzászólása:

       Kedves Csaba!
       Látom, nagyon elkeseredett. De fogalmazhatnék úgy is nagyon szereti nyalogatni a saját sebeit, és nem látja a fától az erdőt. minket Nőket neveznek hisztisnek, pedig az ön példája is abból csöpög, hogy mennyire leszarta a másik embert. csak piciny levelében elejtett dolgokról beszélek és persze fenntartom, hogy szűk kulcslyuk, amin látni engedi a helyzetet, de ha ideje van kérem gondolkozzon el azon, amit mondok.
       önmagát értékteremtőnek nevezte, mert megkereste rá a pénzt a lakásra. És a felesége mit csinált ön szerint? saját tapasztalatom az, otthont teremtett, gyermeket hordott ki, és látott el, nevelt, és ezért (gondolom) ő is megkapott egy szerény fizetést az államtól, amit hasonlóképp a közösbe pakolt. Ön a munkáját lepakolva vérfrissítésként érkezett haza -ez szimplán pszichológia, szeretünk új arcokat látni, hát még ha az az egyik szülő. Ezzel szemben a felesége 24órás munkakörben volt és az elmondásából azt szűröm le, hogy nagyon magányosan, TÁRS nélkül kellett szembenéznie a mindennapok kihívásával. kicsit ha leszállnának a lóról a hasonló gondolkodású férfiak, és nem a teremtés koronája szerepben tetszelegnének, hanem újra eszükbe jutna, hogy ők/önnök választották azt a nőszemélyt, senki nem tartotta a pisztolyt a fejükhöz, és “mit megszelídítettél, azért felelős vagy” szabályt többször mondogatnák maguknak, újra emberként tudna a másikhoz fordulni.
       korlátokat teremtettek közösen a felesége köré, ami viselhető is lenne, ha közösen vállalnák fel azok nehézségeit. Abba nincs semmi szeretet, hogy kritizálja, ujjal mutogat olyan helyzetben, amiben lehet hogy még rosszabbul állna helyt mint ő a 24 órás műszaknál, ráadásul kukacosan szemléli a kivel és hogy tartja a kapcsolatot, szomszédoknak is inkább hisz ahelyett, hogy leülne és kíváncsi lenne kiválasztott PÁRJA életére. De a szomszéd biztos jót akar!?!
       Saját magába kellene belenéznie, mi a duzzogásának az oka, és miért nem tud felnőtt férfiként támasza lenni annak az egy nőnek??? hova lettek a szépreményű ígéretek? Miért kezdett versengeni azzal a személlyel, akivel kéz a kézben kellene menni jóban rosszban .
       Egy válás is lehet kulturált, és képviselve lehetne még mindig a jó szándék, ha ergo:kevesebbet nyalogatnánk a saját sebünket és többet néznénk tükörbe…
       Mellékesen az anyagias férfiak számára csak annyit, forintosítsák legyenek szívesek a nő legértékesebb időszakát, éves szinten mennyit taksál! Ugyanis attól, hogy 40-45-50 éves lassan lötyett tökű faszi, ha kikupálja kívül belül magát, tud új életet kezdeni, családot alapítani, de a X gyerek szülése után 40-45-50éves nőnek mindez már elérhetetlen és elégedjen meg annyival ami van!!!
       Ennyit az igazságról!
       Kívánom Csaba, sikerüljön ebből a kátyúból kijönni, és tegye jobb emberré az átélt megpróbáltatás, hogy eztán is gondos apja lehessen gyerekeinek. Az igazságot majd tőlük fogja úgyis meg tudni, majd sok sok év múlva!!!!

       2015. 08. 14. - 12:44
    • Megmondó hozzászólása:

     Te meg menj a kurva anyádba ha nem tudod más miröl beszél.Az ilyenek miatt mint te tart itt az ország.

     2015. 11. 17. - 11:56
     • Maya hozzászólása:

      Kedves Megmondó! Elsősorban válogassa meg a szavait ha nyilvános hozzászólást intéz! Màsodsorban van igazság amit a hölgy írt. Sajnos én is oda jutottam, hogy muszáj a váláson gondolkodni. A férjem amióta jól fizető beosztású lett egyre többet hazudozik, sumákol, tőlem még egy fodrászatot is sajnál. A gyerekeknek szerinte jó a 2-3ezres kínai ruha cipő is. Míg neki mindenből márkás kell. Nekem hónap végén már kuporgatni kell hogy tudjak főzni valamit. Ja és semmivel nem járul hozzá a hàztartáshoz. Neki két kocsi is van egy saját meg egy szolgálati. A mi kis családi autónkban már nincs benzin mert azzal járok bevásárolni meg a gyerekeket azzal hordom iskolába. De a kulcsot elzárta pedig az övében félig van a tank. Egyelőre ennyit. Tehát így beszéljen rólunk trágárul!!!

      2017. 04. 26. - 19:09
    • P.D hozzászólása:

     Hallod K.P te majom ne a helyesírást nézd hanem olvasd el a szöveget és értelmezed !Takarodjon el a nő dolgozni keresse meg a magához való idiótát és próbáljanak megélni ahogy én is megelek az új párommal hamar az a majom nőm nem tudott megbecsülni! Azt vigye ami az övé!Abbol éljen amit keres!

     2017. 10. 16. - 11:10
   • Balogh Mónika hozzászólása:

    Kedves Nagy Pál!
    Igen,lehetséges hogy sok nő a pénzre megy. Nekem az a véleményem hogy ha valaki tud gyereket csinálni akkor tudja is felnevelni őket! Hamár erre nem képes akkor segítsen a másik szülőnek legalább anyagilag, mert akárhogy is nézzük az a gyerek nem tehet semmiről, még ha már nagy is! Nem ő döntött úgy hogy a világra jön, hanem a két szülő! KETTŐ SZÜLŐ!

    2012. 02. 17. - 10:19
    • Kovács Mihály hozzászólása:

     Balogh Mónika.
     Sajnos nem ez a megszokott ugyan is nagy részt nem 2 SZÜLŐ dönt hanem az egyik.Valóban mind ketten jelen voltak a készítésében de csak az egyiket kérdezik meg hogy szeretné-e a másiknak nincs beleszólása csak ha a hölgy is úgy gondolja.

     2012. 06. 25. - 22:45
     • András hozzászólása:

      Igen mindig a férfi es mi van azzokal akik eltitkolják a terhességet es man akor mondjak amikor nem kehet elvetetni.Es utána fizet a férfi ez a nőnek egy jo pénz összeg . Nézünk van két gyerek gyerektartast 40000 Ft családi pótlék 27000 Ft anyuka dolgozik adó jóváírás keres 90000 Ft a élettárs akivel össze jött keres 130000 Ft ez összesen 287000 Ft nézünk az apát keres 80000 Ft ebből gyerek tartás 40000 Ft marad 40000 Ft másik munkahely nincs ebből a lakást nem tudja fizetni ki teszik a lakásból es hajléktalan lesz munkahely nem lesz gyerektartast nem bírja fizetni anyuka megkapja az államtól ő meg el mert a gyerekre nem költi ra apuka meg anyit összekeregett hogy vegyen egy darab kötelet es felakasza magát ,hat ez Magysrorszag .

      2014. 04. 01. - 03:20
      • Évamama hozzászólása:

       Szerintem a nem kívánt terhesség ellen lehet védekezni (pl. koton) a férfinek is.

       2017. 02. 16. - 17:51
     • mzperx hozzászólása:

      Kedves Kovács Mihály!
      Ez úgy tűnik a férfinak semmibe nincs beleszólása! Talán fegyvert tartottak a fejéhez,mikor gyerekcsinálásról volt szó?Van szája, elmondhatja ha nem akarja, de ne kenjük rá a nőre.

      2014. 07. 30. - 22:28
      • Mariposa hozzászólása:

       Kedves mzperx!
       És az a nő, aki azt mondja, hogy gyógyszert szed a védekezésre, mert KÖZÖSEN megállapodtak abban, hogy várnak még a gyerekvállalással, ezzel szemben aztán egy “korrekt” ötlettől vezérelve mégis abbahagyja a gyógyszerszedést, mert “úgy biztosan meg tudom fogni”, csak éppen a férfinak felejt el szólni . . . ?????
       . . . és ezen én nőként háborodom fel!!!!!!!!

       2015. 11. 10. - 15:01
       • Maya hozzászólása:

        Kedves előttem szóló! Biztosan van olyan eset is amit ön írt. Én bocsánat mi terveztük a gyerekeket és mint mindenhol nálunk is apás szülés volt. Vizsgálatokon részt kívánt venni. Tehát igencsak tudott róla. Sőt egyszer összevesztünk és azt mertem kijelenteni hogy egyedül megyek be szűlni na erre még meg is fenyegetett hogy meg ne merjem tenni ha jót akarok. És most nyűg vagyunk neki, meg Istenverése. Most hogy jó keresete van jobb lenne szabadnak lenni. És még annyit nekem van egy autista fiam akivel napi 24 órát kell lenni. Természetesen ezt én teszem. Ő oda meg akkor megy amikor akar mertugye őt nem lehet megkötni. Ennyit a tisztelt urakról és tisztelet a kivételnek!!!!!

        2017. 04. 27. - 07:10
     • Alexa hozzászólása:

      Ez így van. a férjemnek van egy 16 éves fia. De anno ő amikor megtudta hogy terhes az akkori párja kijelentette hogy nem akar gyereket . Sőt úgy történt az egész hogy a nő nagyon akart gyereket és nem vette be a gyógyszerét. Szóval akkor hogy is van ez ez kedves hölgy társak?? Mert én mint nő meg tudok őrülni attól ahogy viselkedtek a férfi társadalommal. Jó ott is van hiba nem azt mondom hogy nincs de , azért mindennek van határa. Mindenki nézzen magába. Érdekes régen nem voltak ilyenek hogy most adj 50ezret még a gyerektartáson felül mert a gyereknek kell egy iphone5 vagy valami. Lejjebb kéne adni az igényekből ha csak kevés van kompenzálok hogy mi fontosabb enni adok a gyereknek vagy megveszek neki minden szart amit csak gondol?!

      2015. 11. 24. - 09:25
    • Ildikó hozzászólása:

     Egyet értek ezzel a hozzászólással. Ebben a helyzetben vagyok és nekem sem akar fizetni a volt férjem. Pedig ahhoz hogy a 2 gyerek megszülessen neki is ott kellett lenni.

     2013. 01. 13. - 00:00
    • V. István hozzászólása:

     ..és mi a helyzet akkor ha csak az anyuka akarta a gyereket,az apukára pedig ráerőltette ezt az egészet. Mert sajnos én meg ebben a cipőben járok,eszem ágában sem volt egy 3 hónapos kapcsolatra gyereket tervezni..most meg perbe is fog a kedves anyuka. Óriási joghézagok vannak nálunk,a magyar jog elveket véd,az életszerűséghez semmi köze. Gyerektartásért perel egy olyan nő,aki nettóban keres 320000 ft-t! Én meg 100000 fizumat leszek kénytelen megosztani vele. Hol van itt az igazság?

     2013. 05. 07. - 20:14
     • Panna hozzászólása:

      Kedves V. István..az anyuka Önre erőltette a gyereket???Netalán megerőszakolta??De..bizony erre is van törvény..akkor Önnek kellett volna akkor feljelentenie..Ha viszont nem így történt..és Ön nem “szerette” volna ezt a gyermeket,akkor vannak különböző fogamzásgátló szerek,amit Ön tud használni..az pl az óvszer (muszáj vagyok így írni,hiszen ezek szerint nem ismeri)..Szinte hihetetlen,hogy egy ilyen témában ezt a hozzászólást le tudta írni..Amúgy,ha az Anyuka ilyen sokat keres..Ön pedig jóval kevesebbet,akkor a bíróság ez alapján is ítéli meg tartásdíjat..és jusson eszébe a következő “megerőszakolásnál” is ugyanez a történet..

      2013. 08. 30. - 12:30
      • Detti hozzászólása:

       Anyuka nem fogja 1 napos korában bölcsődébe adni a gyermeket, és visszamenni dolgozni a nettó fizetéséért, hanem gyed-et fog kapni, ami az eddigi nettó fizetésének a fele sem lesz, mivel meg van szabva a felső határ, a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a, ez az eddigi fizujának töredéke. Ezen kívül ha a gyermek 1-2 vagy 3 éves korában visszamegy dolgozni, nem biztos, hogy az eddigi fizetéséért, az eddigi munkakörében képes lesz helytállni a gyermek nevelése mellett. És nem is biztos, hogy visszaveszik és meg is tartják az eredeti munkakörébe. Azon kívül csillagászati fizetést nem szoktak adni kényelmes állásért, kiszámítható munkaidőben. Én sem fogok tudni ugyanazon a munkahelyen dolgozni heti 6-7napot vagy 18-20 óra munkát 8 óra pihenőt váltogatva dolgozni, de ezt már a gyerek születése előtt tudtam, nyilván. Viszont ott is anyukának valószínű munkakör és fizu változás lesz, tehát logikus, hogy apuka is vegye ki a részét a gyerek eltartásából. Esetleg egy keményebb munka, kényelmetlenebb beosztás, túlóra hegyek, több és hétvégi műszak, és akkor apuka is 300ezer körüli fizuból tud majd gyt-t fizetni, nem 100ezerből…

       2014. 01. 09. - 02:45
      • András hozzászólása:

       Kedves Anyuka téved nem így van sajnos nagyon sokk no erre megy ismerek olyanokat akik nem szeretnek dolgozni es ez egy pénz forrás .

       2014. 04. 01. - 03:26
       • Tojás hozzászólása:

        Szép napot mindenkinek! Igen valóban, vannak olyan személyek akiknek pénzforrási lehetőségként csillan fel a válás a szemei előtt. Igen, én is ilyen helyzetben vagyok. Kisgyermekemet 1 hónapja nem láttam, 1.5 km-re veszélyeztetik érzelmi fejlődést, mert nagyon-nagyon apás volt. Telefonhoz átlagban 5 naponként adják. Ráadásul számukra nem kedvező életszituációkban, az extrém agresszió felszínre kerül náluk. Feleségemnél is, és családja körében is. Gyermekünk 2 nap múlva lesz 18 hónapos, értelmi szintje kb. fél évvel a kis korát meghaladja. Elfogultság nélkül. Még tavaly nyáron lettem kitiltva feleségem szüleinek házából, mert nem szerettem volna, hogy az anyai erős befolyásnak teret engedjen. De teljesen tudatosan tette feleségem, hogy teret adott, mert neki fontosabb volt a szülői elvárásnak való megfelelés, mint a kis családja. És tudta azt, hogy én ezt nem szeretném hagyni, a folytonos beleszólást az életünkbe. A feleségemre /41 éves/ , egyre nagyobb nyomás nehezedett, és emiatt állandóan feszült volt. Kisgyermekünket sem tudta rendesen ellátni, megnyugtatni, ha kellett éppen, és emiatt egyre inkább apás lett, mely a rokonságának sem tetszett. De azért november 03-án este létrehoz egy vitát, telefonjára rögzíti, üvöltözik, kisgyermekünk egyébként feleségem elmondása szerint, felébredt, én azután mentem be a hálószobába, őrjöng, az ideg dolgozik benne. Hívja rokonságát, én a segélyhívó központot. Amennyiben nem hívom ki őket, 03-ról 04-re virradó éjszaka erővel viszik el gyermekünket. Apósomat ott találják a járőrök, ők pedig megállapítják, hogy olyan körülmény, nem volt megállapítható, hogy gyermekünk nyugalma, biztonsága- bár a feleségem veszélyeztette testi épségét gyermekünknek-oly mértékben változtatást indokolna, hogy életterét meg kelljen változtatni. De ő másképp gondolja. gyermekünket 04-én reggel becsapva, hogy hova is mennek, többet már nem jönnek vissza. és azóta is ő diktál kérem szépen. Ugyebár arra játszik először is, hogy kisgyermekünk távolodjon el érzelmileg. mert ez a gyermekelhelyezésnél lényeges kérdés. Én pedig hiába tettem kisgyermekünkért jóval többet mint a feleségem, pelenkáztam, fürdettem, ugyanúgy mint a feleségem, de bizony ő is sokat szomszédolt, anyósom anyja közvetlen szomszédunk, és rengeteget beszélgetett anyucikájával. Úgy, hogy reálisan nézve, eléggé szomorú, hogy aki ilyet meg mer tenni, az diktálhat.

        És a Gyámügynek mintha nem lennének eszközök a kezében.
        További szép napot!

        2015. 12. 06. - 14:44
    • péter hozzászólása:

     És mivan ojan HA CSAK AZ EGYIK AKARTA és minden áron megszüli hogy egy életen keresztül terorizálljon

     2015. 01. 28. - 15:08
   • Marcsi és Kati hozzászólása:

    Tisztelt Nagy Pál!

    Végigolvastuk a válaszát és 2 diplomával is nehezen ment. Az írásjeleket és a nagybetűket egy kicsit hiányoltuk, de a fogalmazás sem igazán sikerült fényesre. Mindketten kétszer olvastuk végig, mire megértettük.
    Elég szomorú, hogy sok férfi így gondolkodik, hogy a saját gyerekeit nem köteles támogatni. Az egyikünk férje szerencsére nem így áll a dolgokhoz, ő mindent megtesz az első házasságából született két lányáért (többet, mint a saját édesanyja akivel élnek).
    A másikunk férje ugyanúgy gondolkodik, mint Ön. A külföldön keresett 400 000 Ft-os fizetéséből 20 000 Ft-t nagy nehezen ki tud fizetni. A másik nagy gond, hogy valamikor hónapokig nem is kíváncsi a gyerekeire . A válásról csak annyit, hogy egy nőnek nem kell eltűrnie, hogy megverjék, megcsalják és a két gyermeke születése között szülessen a férjének még egy gyereke a szeretőjétől. (4 hónappal szült előbb a szerető, mint én).
    Halottunk olyat is, hogy egy nőt a férje akarata ellenére egyik napról a másikra elhagy. Ebben az esetben nincs választási lehetősége az anyukának. Ilyenkor szerintünk a gyerek(ek) jár(nak) a legrosszabbul és számunkra természetes, hogy nem hagyja a gyerekeit “éhezni”.
    Az anyagi jólétért a nőknek nem kell megengedni, hogy “fát vágjon a hátukon” a férjük.
    Azt olvastuk az írásában, hogy “mindenkinek maga felé húz a keze”. Ezek szerint egy férfinak csak addig fontos a gyermeke, amíg az édesanya szolgáltatásokat nyújt (főzés, mosás, takarítás és a legfontosabb a szex). Ha talál egy fiatalabbat és jobbat, vagy csak elég, hogy jobb az ágyban, akkor a gyermeke nem is számít.
    Eléggé elszomorít minket ez a hozzáállás, de válás ide, vagy oda, véleményünk szerint a gyerekek a legfontosabbak az életben. Szerencsére sok olyan férfi is él a Földön, akinél első helyen a gyereke áll a válás után is. Olyan férfival szóba sem állnánk, akin látszik, hogy nem érdekli a gyermeke jelene és jövője.
    Ha férfiak lennénk, figyelemre sem méltatnánk azokat a nőket, akik nem fogadnák el a gyermekünket és nem nézné jó szemmel a támogatásukat.

    Tisztelettel:

    Kati és Marcsi
    Ui.: Reméljük kevés olyan önző férfi él a világon, mint Ön!

    2012. 03. 08. - 19:49
    • sasó hozzászólása:

     Kedves Marcsi és Kati!

     De azért a gyermekekkel nem szabad visszélni!? Igaz?

     2012. 03. 17. - 19:09
     • András hozzászólása:

      Kedves Marcsi en eltörölné minden gyerektartast mert ez kizsákmányolás ez teszi csöves nek a férfiakat .

      2014. 04. 01. - 03:31
    • Gábor Ferenc hozzászólása:

     Tisztelt Marcsi és Kati,

     Az írásjelek, a nagybetű és kisbetű, na meg a “Magyar helyesírás alapvető szabályai” [Kis Péter hozzászólása] mind csak útmutató, mert az agynak van egy olyan képessége ami automatikusan tagolja, kiegészíti, rendbe rakja a szavakat mondatokat. Én sem vagyok egy helyes író bajnok, meg csak egy diplomám van.
     Viszont abban egyet értek, hogy a gyermek a legfontosabb az életben.
     Én nemrég szakítottam és a kedves párom lépett ki a kapcsolatból, azzal a szöveggel, hogy nem törődöm vele. Én mindent megtettem, amit csak lehetett, szerintem. Mindennapi, részére megszokott dolgokká vált a kedvesség a szép szavak és az általam táplált érzelmek.
     A kislányom mindösszesen 1 éves volt, amikor ezt művelte velünk. Már lassan egy éve teljesen kicsapongó életet él, még abban a házban lakik, ahol mi és egyre nehezebb elviselnem. Elköltözni nem tud, mert nincs hova, viszont én kirakni sem akarom, mert nem szeretném, hogy a kislányom érzelmileg csorbuljon. Meglátásom szerint az Anyja nem igazán törődik a kislánnyal, igaz, amíg én dolgozom addig vele van (de ki tudja mit csinál). Miután hazamegyek a munkából (napi 10 órát dolgozom) a kislányommal csak én foglalkozom (1 éve ez megy), én játszom vele, én fürösztöm, én adok vacsit, én vásárolok mindent a kiscsajnak, egyszóval én tartom el (sajna az anyját is).
     Mivel én fizetek és csinálok mindent ezért megkértem a kislányom anyját, hogy költözzön el, erre Ő az mondta, hogy nincs hova és mivel ő most már GYES-t kap ezért nem tud albit fizetni és hogy fizessek neki gyerektartást és menjünk el a bíróságra ahol adnak erről igazolást. Jelzem mindent én fizetek és a családi pótlékot már elvette tőlem, amit ugyebár el is bulizott (a kislánynak persze semmit nem vett belőle). Ezek után szerintem jogos azon apukák felháborodása, hogy minél kevesebb gyerektartást fizetek az anyjának, mert Én személy szerint nem vagyok hajlandó olyan embernek adni a pénzt aki magára költi és nem a gyermekére, vagy ami a legborzasztóbb nem fogom eltartani a pasiját (mert úgyis magukra költenék azt az összeget).
     Mivel a magyar jogrendszer annyira elvakult és tudom, hogy a bíróság az anyjának ítéli a gyermeket (az esetek többségében), valamint a fent említett “nem vagyok hajlandó olyannak adni a pénzt aki magára költi és nem vagyok hajlandó eltartani a pasiját” ügyből kifolyólag kénytelen vagyok megtűrni az anyját magam mellett, de már nagyon nem megy.
     Ha már muszáj gyermektartást fizetnem akkor inkább én venném meg azt amire szükség van, mert akkor biztosan tudom, hogy olyan dolgokra van elköltve a pénz amire tényleg szüksége van kislánynak (nem pedig szemceruza, hónajdeó, intim szerek, anyjának különféle divattermékek, ital, albérlet, stb… sorolhatnám még).
     Egyszóval én megértem azon apukákat akiket az exük elég rendesen lehúz pénzzel “gyerektartás” címen, ezzel a gyermeket használják fel, mint egy munkaeszközt a pénzszerzéshez és a megszerzett pénzt csak magukra költik. A gyermek meg érzelmileg teljesen üres lesz, mert a nők többsége (tisztelet a kivételnek) csak az érdekli, hogy “ugye csinos vagyok”, ugye nem vagyok kövér”, “de jó a körmöm”, “nincs ruhám” (de a szekrénybe van kb. 150 kg ruha), “kell egy új cipő” (a legutóbbi cipőt 2 hete vettem neki, és van kb 18 pár), “fodrászhoz kell mennem”, “maszíroztatni akarok”, “műköröm kell”, “szemöldököt akarok tetováltatni”, stb… sorolhatnám napokig.
     Ellenben a férfiakkal (itt is vannak kivételek) “a gyermek mindennél fontosabb”, “igaz, hogy beázik a cipő, de nem lépek pocsojába, és inkább veszek az árából egy játékot a kislányomnak”(nekem csak 2 pár cipőm van), “jó még az a nadrág”, “lehet azzal még borotválkozni” (de már tövestől szedi ki a szőrt), stb… inkább a kislányomra költöm azt a pénzt, csak akkor veszek magamnak dolgokat, ha már nagyon muszáj.
     Egyszóval a férfiak 80%-ának, véleményem szerint nem addig fontos a gyermeke amíg az anyja “szolgáltatásokat nyújt” mert azt más formában az összes férfi megfizeti, megfizette. A gyermek az élet öröme, a pillanatok, amit vele tölthetünk, az őszinte kacagások, az első lépések, az első szavak, a szuszogása, ahogy este alszik, ahogy szólít ha felébred, ahogy szorosan átölel, ha valami történik…, ezek az élet meghatározói.
     Ezen dolgokért (még ha csak hétvégenként tapasztalhatom) szívesen odaadom az egész fizetésemet, az ördögnek eladnám a lelkemet; De egy fillért nem adnék annak, az anyukának akinek csak saját maga számít.
     Elnézést, de lehet, hogy nem is arra válaszoltam, amit írtatok, (de ez csak úgy kibukott belőlem) valamint az is előfordul, hogy értelmetlen a fogalmazásom, de mint írtam csak egy diplomával rendelkezem.

     Tisztelettel.

     Feco

     2012. 06. 11. - 08:48
     • Livi hozzászólása:

      Tisztelt Ferenc!
      Ha valaha visszatérsz az oldalra,és még így áll a helyzet: tűrj a kislányod hároméves koráig,majd menj bíróságra.Ma már más a helyzet,bármilyen színjátékot is ad elő,nincs jövedelme,lakása.Tiéd lesz a kislányod.
      Muszáj fizetned az extra kiadásait?

      2013. 05. 13. - 18:40
     • Zsuzsika hozzászólása:

      Kedves Ferenc!
      Nem is hiszem el,hogy létezik ilyen pasi a földön… Megadnád a számod? :P
      Viccet félre,nem vagy köteles tűrni a nőt… Bár elég régi már a hozzászólás,ha olvasod,kérlek írd meg,mi lett azóta.
      Sajnos,én is pocsék helyzetbe kerültem,és én is tűrök,sőt! Mosok,főzök,takarítok… Rá is!
      Amíg,ők a közös nyaralónkban etyepetyéznek!
      Az ő lakásában élūnk,van egy 5 éves kislányunk. Nem tudok hova menni,így erősen becsukom a szemem… Munkahelyem eddig nem volt,nem akarta hogy dolgozzam,inkább a gyerekkel foglalkozzam.
      Maximálisan elhatárolódik mindenféle felelősség elől,pedig ő nyúzott,hogy szüljek neki gyereket! Most meg,arra sem hajlandó,hogy megvegye a gyereknek a tisztasági csomagját az oviba…! Kétségbeejtő helyzet. :/
      Azon is elgondolkodtam,itt hagyom neki a gyereket.
      És itt most kicsit bővebben kifejtem az örlődésem okát!
      Imádom a kislányomat,ha boldog,én is az vagyok,ha sír én is morzsolom a könnyeim. Együtt alszunk,fürdünk,vásárolunk,nem megyek nélküle szinte sehova! Nekem ő a legfontosabb a világon! Nincs buli,se köröm,se semmi! Ő van! Esténként úgy alszunk el,hogy fogjuk egymás kezét… :)
      És,mégis,kitépve a szívemet,itt hagynám. Az apja jól menő vállalkozó. Nem hiszem,hogy valaha tudnék neki olyan életszinvonalat biztosítani,amelyet megszokott! Azt is megkaptam pár embertől,hogy önzés részemről ez a gondolat.
      Könyörgöm,melyik az önzés?! Ha lemondok róla,mert a nyomorba nem viszem,vagy ha elviszem magammal,úgy,hogy tudom alig tudom majd eltartani magunkat?!
      Mindig a kislányom érdekeit nézem,ha olyan dologról van szó,ki szoktam kérni a véleményét,hogy mit szeretne,és azután döntök. Persze,ez nem azt jelenti,hogy a döntéseket lényeges dolgokban rá bízom! De ebben a kérdésben,nekem kellene egyedül döntést hoznom. Kérdés,melyik megoldás lenne jobb neki??? Az apja sosem foglalkozott vele igazán,így a gyermekem meglehetőst anyás.
      Nem vagyok egyszerű helyzetben,a férjem adni nem akar semmit,semmi nem az enyém… A nyaró fele jogilag engem illet,de kölcsönből van… Megnyerném az adósság felét! Cha. Itt tartok most. Amúgy,a 20 ezres gyerektartásról meg csak annyit,tudjátok mennyibe kerülnek mostanában a dolgok??? Ne engem tartson el senki,de a gyerek ne szenvedjen már hiányt semmiben,mert épp apuka,vagy anyuka kedve máshogy tartja! Nem kérte az a gyerek,hogy megszülessen!
      Mindenkinek kitartást aki rászorul,aki meg a másik oldalon áll,gondolkodjon el!
      Zsuzsa.

      2015. 01. 07. - 07:15
      • Áldott legyen a szív........ hozzászólása:

       Gyermekedet sose hagyd el,szegénységben lehet élni,de szeretet nélkül nem lehet élni,ha Te nem leszel vele,(lesz aki szeresse helyetted?)Ki fogja Őt védelmezni?Tényleg azt hiszed hogy jobb lesz neki nélküled?Ő lemondana rólad,elengedne?Van egy mondás “Amitől kényszerrel fosztanak meg, mindig visszakapod, de amiről önként mondasz le, az már soha sem lehet a tiéd.”

       2016. 01. 19. - 23:19
     • Sziszi hozzászólása:

      Kedves Feco,

      amit Ön leírt, az általában pontosan fordítva jellemző, tehát Ön egy tisztelendő kivétel. :)
      Többnyire a nők azok, akik MINDENRŐL (új ruha, cipő, pihenés, kikapcsolódás) lemondanak a gyerekük kedvéért, sőt, a gyerek társaságáról is lemondanak a túlóra kedvéért, tehát egyedülálló szülőként folyamatosan nélkülöznek és spórolnak magukon, folyamatosan túlterheltek, hogy a gyerek(ek)nek mindent meg tudjanak adni. A férfiak java részének voltaképpen ez a célja, épp olyan alacsony gyerektartást fizetni, amennyire csak lehetséges. Ezzel úgymond a nőt büntetik, hiszen ő akkor is megad mindent a gyereknek, ha önmaga mindenről lemond. A valós szükségleteket kizárólag az tudja megállapítani a gyerek esetében, aki már nevelt 24 órában gyereket (kevés ilyen férfi van). Vagyis aki átlátja, milyen gyakran kell új ruha/cipő, növekedés üteme, használat során tönkre megy. A fejlődéssel újabb és újabb tárgyak, játékok, apróságok… Aki hallgatta már a 4 éves szívszaggató sírását a boltban, hogy szeretnék egy gyümölcslét és egy csokit. Aki oviba hordja a gyereket, és ott a többi gyereket látva a sajátját sajnálja a divatjamúlt/szakadt kinézete miatt. Meg ő is ég saját maga miatt. Már akkor elkezdődik a kinek mije van… Állami intézményben, nem magánban… Képzeljük el, hogy milyen érzés mondjuk a közösségétől eltérő és csúfolást kiváltó ruhában, tárgyakkal iskolába járni később! Mi lesz a gyerek önbecsülésével? A legújabb kutatások szerint az önbecsülés dönti el, ki mire jut az életben… Vagy amikor a gyerek szeretne egy akváriumot. Egy tengerimalacot (Havi étel + alom). Könyveket (örülni kéne neki). Hifit, hogy zenét hallgasson. Általában a TV előfizetés is a gyerek miatt szükséges, főleg ha nincs pénz egyéb programokra (nekem nem kellene). Mobiltelefon. (Kedves Apukák, nektek sincs mobilotok? Esetleg nem lenne jó, ha bármikor felhívhatnátok a gyereket? Vagy ha bajban van, akkor ő titeket?) MP3 lejátszó. Esetleg sportolna (havi 10-30 000 Ft + el is kell járni oda valahogy). Beteg, és gyógyszerre van szüksége (alap hangon egy nátha jelenleg 10 000 Ft + a szabim). Persze, legyen jó az “occsó” étel, vitaminra (havi 3 – 5000 Ft) már nem jut pénz, így aztán köthetjük majd gyógyszerre? :/ Az anya nem tud annyit dolgozni, mint apa, egyszerűen azért, mert az ovi és az iskola hétfőtől – péntekig, reggel 7-től délután 5-ig van nyitva. Ez esetben is az állam neveli fel a gyereket, amiben nem sok köszönet lesz… A fent említett időintervallumon kívül osztódjunk kétfelé, vagy csapjuk ki a gyereket az utcára, ha a munkahelyen kellene lenni??? Nyáron mindenképp van szünet. A munkáltató ezt a korlátozott idejű munkavégzést vajon jutalmazza jó magas fizetéssel??? :/ Ki ápolja a gyereket (kivel lesz otthon), ha télen rendszeresen beteg? Kapok annyi szabadságot? Egyébként az apukák büszkék arra, hogy megvonják a gyereküktől azt, hogy az anyuka délutánonként túlóra helyett tanulhasson velük, ezért jobb tanulmányi eredményük legyen, és felvegyék egy jó középiskolába? Aztán egy fősulira vagy egyetemre? Szándékosan elkaszálják a saját gyerekük életét és jövőbeni boldogulását azzal, hogy a lehető legkevesebb pénzt fizetik? Nehogy a gyereknek jobb sorsa legyen az övéknél? Azután majd apuka 70 évesen a semmire sem jutott gyerekét akarja beperelni szülőtartásra, ha nem lesz nyögdíj? Mondjuk a gyerektartás miatt letagadott (szándékosan fekete) jövedelmükből is kifolyólag? :/ (Erről már most le lehet tenni, mert ilyen esetekben nem fogja megítélni a bíróság…) Érdekel itt általában az anyákon kívül bárkit a gyerek jövője? Én az életem tettem fel arra, hogy a lehető legjobb életet biztosítsam a gyereknek. Nekem a gyerek a legfontosabb, nem az, hogy kitoljak bárkivel. Minden férfi megérdemelné, hogy legalább fél éven keresztül ő nevelje mondjuk az ovis korú gyerekét, ő járjon úgy dolgozni, ő gondozza, rajta múljon az egészsége, biztonsága, fejlődése, boldogsága. Apa legyen az, aki munka után fut a gyerekért, majd otthon pihenés helyett vele van, tanul, főz, takarít mellette, beszélget vele, csajozás helyett vigyáz rá, azaz valójában neki már ne is legyen semennyi saját élete/pihenése/kikapcsolódása. Törje a fejét az anyagi gondok megoldásán. Vágjon jó képet, legyen kedves és türelmes a gyerekhez…vajon sikerülne? Félek tőle, hogy sok gyerekkel ez egy hatalmas nagy kitolás lenne…

      2016. 11. 29. - 18:56
      • Maya hozzászólása:

       Kedves Sziszi l A véleményedben benne van minden ami fontos és igaz!!!!!!!

       2017. 04. 29. - 16:55
      • Judit hozzászólása:

       Mintha csak az én gondolataimat írtad volna le. Mert ilyen részletesen soha senki ( drága apukàk) nem gondolta át. Az a legegyszerűbb,hogy odaadom anyukának a gy tartást. Onnantól oldja meg ő a pici egész életét….ők csak azon vannak,hogy a lehető legkevesebbet kelljen fizetniük,de fennhangon hírdetik,hogy mennyire fontos nekik a gyerekük. Vicc….

       2017. 11. 10. - 10:57
    • Marcsi hozzászólása:

     Kedves Marcsi és Kati!
     Tökéletesen egyetértek veletek! Én két gyermekkel váltam el 7 éve,
     bár az “ex-em” közölte ő nem úgy gondolta ,nem akar elválni. Mindeközben ,akkor már 5 hónapja költözött külön, egyik napról a másikra, a volt barátnőmmel.Mint később kiderült több mint 1 éve együtt voltak már ,csak én nem tudtam.Kislányom 13 hónapos ,a kisfiam 4 éves volt.35 ezer forintot ítélt meg a bíróság. Most szeretnék új tárgyalást .Szeretném megemeltetni a tartásdíjat. Nem tudom mennyi az esélyem ,majd kiderül. A kulturált gondolkodást általános iskolában kellene megtanulni (ezt Pálnak üzenem). Sok férfi gondolja úgy ,hogy a tönkretett nő csak tartsa el a gyerekeket ,míg ő tud dolgozni (a munkáltató tőlük nem kérdezi meg van-e gyereke,menyi és szoktak-e betegek lenni!). Egyedül álló anyaként szinte lehetetlen munkát találni ,úgy ,hogy minden probléma rám hárul. 6. éve nem is viszi el a gyerekeket. Kifogása: ő dolgozik.Most pedig várom tisztelt urak és hölgyek hozzászólását ,ebben a helyzetben mit csinálnának?
     Mindenkinek sok sikert!

     2012. 09. 25. - 14:16
    • kivulallo hozzászólása:

     kedves anyukak es apukak!
     Elore is elnezest a helytelen irasert!
     En egy kivulallo vagyok.Nekem sajnos nincs gyerekem,de a paromnak ketto van! Mi nemreg vagyunk egyutt,de viszont o a parjatol mar 10 eve kulon elnek.
     A nonek mostanra mar 4 gyereke van 3 kulombozo ferfitol! A szuleivel lakik es az utolso apajeloltel.Kb 200ezer forint a havi bejovetele a paromnak ebbol 100ezret odaad nekuk.amit meg a nevelo apuka vesz at.aki kozbe dolgozik kozbe nem.a no sose dolgozott.a masik gyerek utan is vagy 50ezret felvesz.meg hol vannak a segelyes.a gyerekeket koszosak szakadt ruhaban jarnak.ruhakat veszunk nekuk,fodrasznak penzt adunk.kethetente felpakoljuk oket h az anyjaek legyen mit egyenek es meg ez se jo neki. Szerintetek ez a no megerdemli ezt az osszeget? Mit lehet tenni ez ellen h valtozzon?

     2012. 12. 04. - 17:21
    • éva hozzászólása:

     Oztozom véleményedben,mivel utazom ebben a “hajóban én is”3-om gyermekem van a volt férjemtől 1fiú és 2lány,a két lány tartósan betegek,a fiú meg a mostani évben befejezte az iskolát aki 19.életévében jár,s most azzal perel hogy akkor a fiúra nem fizeti a gyerektartást a továbbiakban.Ez idáig rendben van,de tudni kell hogy 2004-óta 2009-ig sem fizetett egyikre sem hanem az állam előlegezte meg.Mivel a válóperünkön (munkahely hiányában )a Bíróság a legminimálisabb összeget álapította meg ami havi 2300Ft/fő,így az Államtól 3évig kaptam a három gyermekemre 6.900 ft-ot.amikor ez lejárt és a hátrálékot követelte a Végrehajtó elkezte fizetni2009-től havi 5000 ft-jával nekem a gyermektartást,tehát ha a 3 gyermeket vesszük figyelembe még a minimálisat sem fizeti,s ennek ellenére ezt a nagy összeget sem akarja a továbbiakban fizetni.Kérdezem most én ki tud fentartani ebből 2tartósan beteg lányt? Aki az 1-ik Gimnáziumos a másik Általános Iskolás.

     2013. 05. 28. - 18:04
    • angyal hozzászólása:

     Kedves, Marcsi és Kati!
     Rengeteg hozzászólást olvastam itt. Volt érdekes, bosszantó, bántó, stb.
     Váláson túl vagyok, eljöttem a mai napig közös tulajdonban lévő házunkból a két gyermekemmel, ruháink nagy részével, minimális használati tárggyal albérletbe.
     Huszon éves kapcsolatot “robbantottam” szét családon beüli erőszak, megcsalások sora, lelki terror, stb miatt……sem hulla sem gyilkos nem akartam lenni….
     A válópert én adtam be (szó sem volt részemről új kapcsolatról) fizettem a költségeit, nem kértem visszamenőleg a gyerektartást, stb, stb….
     Nem volt szándékomban lehúzni őt bosszúállás címszó alatt, vagy egyéb okból.
     Igyekeztem kerülni a konfliktust, csak a válás kimondásától kértem a gyerektartást, azt is csak a kisebb gyerekre. Mivel magától nem fizetett és nem vett a gyerekeknek semmit fél évig, úgy gondoltam a tartásdíjat vonatnom kell. A válóper miatt is voltam minden csak fehér ember nem….. a tartásdíj levonása után minden hónapban hallgatom, hogy milyen pénzéhes ribanc is vagyok én…..
     Csak jelzem: sosem tartott el engem, mindig dolgoztam, mindig volt jövedelmem, ellenben vele!!!!
     A közös tulajdonú házban ő maradt (az eladással kapcsolatos ügyeket én intéztem, és fizettem), de “valaki” az albérletünktől nem messze vett neki egy lakást, így tovább keserítette az életünket…
     Most ott tartunk, hogy kiürítette a lakást, minden bútort elvitt, eladott, még a gyerekek dolgait is, eladta a kocsinkat is, jelen pillanatban pedig kiadta a közös házat albérletbe (tagadja)….
     Sorolhatnám még, de nem teszem….
     MINDENKINEK AZT AJÁNLOM, HOGY SZIGORÚAN ÜGYVÉDDEL VÁLJON, HA MÁR ODA KERÜL A SOR!

     2016. 11. 21. - 12:37
     • V.M. hozzászólása:

      Kedves Angyal
      Átérzem amin áttmentél
      Rengeteget olvastam itt,a hozzászólások között
      Férfi és nő egymást ócsárolják
      Te nem tetted!
      Én a barátnőm miatt böngészem a hozzászólásokat.válófélben van,és a férje elég nagy marha.
      Férfiként mondom
      Én az exemnek elég sok pénzt adok tartásdilyként,és meglepódve olvasom,hogy mások csak harmadát,negyedét fizetik
      Minden tiszteletem minden normális nőnek,aki nem pénzéhségből kéri a magas tartásdilyat
      A maradék,meg elgondolkozhatna saját magán végre
      Remélem akinek nem inge nem veszi magára!

      Angyal neked pedig tiszteletem,és kitartás
      Mindig van fény az alagút végén

      2017. 04. 21. - 20:32
   • Inez hozzászólása:

    Kedves Pál és Lányok!
    Tény, hogy végre egy férfi (még ha nem is kis hiányosságokkal), de írásban felvállalta hogyan is gondolkodnak. Mármint ez a fajta férfi (remélem létezik az is amire vágyunk, de nem találkoztunk még olyannal).

    Kedves Pál,
    Tudja, ha az anyák nem lennének olyan lelkiismeretesek, ezek a gyerekek nem nőnének fel. Ha eszünk lenne nekünk nőknek és nem a szívünkkel és a lelkiismeretünkkel gondolkodnánk, na akkor Önökre, JÓ APÁKRA bíznánk a gyerekeket úgy szőrüstől, bőrüstől, munkanélküliséggel, felelőséggel és egy szép kis megcsalás, vagy sokévi kihasználás után. ÖNÖKRE, JÓ APÁKRA bíznánk mindazt a tennivalót, felelősséget, amit mi viszünk. No akkor jól meggondolnák, hogy mit is engednek meg maguknak, kedves EGOk!

    Én azt gondolom, hogy a család projektre nagyon alaposan fel kellene készíteni a gyerekeket a középiskolákban. A nagy oktatásnak és nulla nevelésnek ez az eredménye. Fogalmunk sincs arról, mit jelent a párválasztás, mit jelent a gyerekvállalás. Milyen változással és áldozattal járnak ezek a dolgok. Lehet altatni a lelkiismeretet, egy friss 22 éves husi ágyában ideig, óráig megy is talán. De ezeknek a lányoknak csak tapasztalat és anyagi kihasználás. Azt remélem egy férfi sem gondolja, hogy 20-30 év különbséggel bármelyik fruska egy nagypapival akarja leélni az életét és 30-40 évesen ágytálazni Önöket! No és hogy fog Önökhoz hozzáállni a családjuk? Hát el tudják képzelni!

    Végszóként, ha olyan családvédő törvényünk lenne, ami a családok egységét, a gyerekek érdekét védené, no akkor a biológiai apukák is rászorulnának arra, hogy valós apákká, férjekké, társakká kelljen vállniuk. Most havi 20.000Ft-tal “megússza”. Ha ez egy nullával több lenne, akkor elgondolkodnának, hogy mit is mernek megengedni maguknak, ugye?

    És itt nem él vissza a gyerekkel. Aki így gondolkodik, vagy tesz, az mélyen szégyelje magát! Márha van ezen a szinten, ami nem diploma függő.

    További jó lelkiismeret altatást! Vagy ébredést és emberré válást!

    Inez

    2012. 03. 19. - 17:51
    • seberu hozzászólása:

     Az előbbihez hozze1szf3lva, e9n az c9szaki Szf6vetse9g alapje1n tudom azt mondani, hogy Zimah te9nyleg egy kiadgatott prf3fe9ta volt, akinek igen sok hedvet sikerfclt szereznie. A tf6bbi tf6rp nem gyűlf6lettel, vagy fate1lattal ne9z re1juk, hanem csak mint bolondokra, akik nem gonosz, csak hamis istent ime1dnak. Mint pl kereszte9nyek e9s mormonok. Azt edrja me9g hogy szakre1lis ereje9re eddig nem igen volt bizonyedte9k, de nem is kize1rhatf3. A kaland szempontje1bf3l szerintem ele9g jf3l megoldotte1k, nem annyira ge1z hogy egy istenszerű pap e1lde1sa rajta van, inke1bb Zimah, mint Bul Ruurig edgy legale1bb nem f6lnek le egyből.

     2012. 07. 22. - 18:35
   • maczek ildikó hozzászólása:

    TISZTELT NAGY PÁL!!! AZ én volt férjem is külföldön dolgozik, van barátnője 3 gyerekkel , oda mindent visz ide semmit. HA kap is a 2 lányom valamit már 5 perc múlva rákiabálja, akkor inkább ne adjon ne jöjjön ne keresse a gyereket még ha koplalni fogok akkor sem. RÁADÁSUL a nőcskéje szóval bántotta a gyerekeimet , ezért ha látni akarja az ex a gyerekeit emelje fel a seggét és látogassa meg mert a nőjéhez nem engedem. A gyerektatás elmaradással pedig úgy vagyok annyija legyen csak és sose több. REMÉLEM mások is igy látják ahogy én , az exel való háborúba belefáradtam , inkább nőjenek fel igy a csajok de tudom hogy a szegénységem ellenére boldog , mert a nevetésük , és az eggyütt töltött percek pénzel megfizethetetlenek. TISZTELETTEL ILDIKÓ.

    2012. 07. 25. - 08:40
   • TÓTH MÓNIKA hozzászólása:

    KEDVES PÁL.MAGA SZERINT A NÖK AKIK ELVÁLTAK EGYEDÜL NEVELJÉK FEL A GYEREKET?EZ MOST ÚGY JÖTT LE SZERINTEM,HOGY A FÉRFI CSAK CSINÁLJON GYEREKET,MENJEN FÉLRE AHÁNYSZÓR CSAK AKAR,ÉS ÖNEKI NINCS SEMMI KÖTELEZETTSÉGE AZ ELHAGYTOTT NŐ ÉS GYERMEK/EK/UTÁN,..TE JÓ ISTENEM,MILYEN VILÁGBAN ÉLÜNK??ÉN NEMRÉGIBEN VÁLTAM EL,3 GYERMEKKEL.NEM FIZET SEMMIT A DRÁGA EX.NEMBAJ,,,,MAJD AZ ÁLLAMBÁCSI BESZEDI TŐLE…ÜDV.

    2012. 08. 31. - 13:02
   • Viki hozzászólása:

    Te se jól beszélsz! Mert egy apa is fontos a gyerek számára és ő is ott volt mikor bfogganta gyerek ugyyhogy egy apának is vannak kötelezetségei a gyerekei iránt én ugy gondolom,hogy nem kell sajnálni a gyerekektől a pénzt egy apa mivel felválalta a gyereknevelést!

    2012. 09. 26. - 15:06
   • maczek ildikó hozzászólása:

    KEDVES NAGY PÁL! HÁT én is elváltam 7 éve a férjemtől betegesen féltékeny volt és ráadásul ivott is OKOT sosem adtam a féltékenységre. LÉNYEG az külföldön dolgozik az ex havi 500 ezerért én meg kapok 44 ezer gyerektartást a megállapitott 80 ezerből. BEHAJTANI nem tudom , és még a gyerekeit is bohócnak nézné ha hagynám. TŐLÜNK 30 kmre lakik látni akarja a gyerekeket de én adjak pénzt a buszra, és a felelőség is az enyém mert kiskorúak11 és 13 évesek. RÁADÁSUL a fele lakás az ex nevén van akkor jöhetne mehetne amikor akarna. ELADNI nem tudom sem elcserélni mert kell az aláirása, ráadásul 3 milliós tartozást terhelt a lakásra és már inkasszózták a számlám , akkor bankot váltottam de most újból kell mert rájött a végrehajtó. HOZZÁTESZEM ő az adós mindenütt én meg szivok mert a közüzemi számlák az én nevem amit én becsülettel fizetek , viszont az ő tartozását nem fogom. A barátnője a balcsin nyaral én meg nyomorgok és szivok. NEM mindég a férfiak isszák meg a levét a dolgoknak itt én szivok 2 gyerekkel. ÜDV : ILDIKÓ

    2012. 10. 01. - 11:56
   • Monita hozzászólása:

    Szerintem ahhoz hogy egy gyerektartást fizetni kell ahhoz nem járul az hogy pl a ti kapcsolatotok milyen vagy milyen volt.Ami nem megy azt nem lehet erőltetni,azért mert a férjnek van pénze szerintem egy nőt nem kötelezi rá hogy ne hadja el ha a kapcsolat nem működig.Egy anyának jár a gyerektartás!! mert amikor a gyerek megfogan persze az könnyű de azt el is kell tartani.Az embert nem kötelezi rá még az élet sem hogy maradjon olyannal akit nem szerte vagy aki megcsalta vagy pl lelki fájdalmat okozott neki.De viszont az igen hogy e gyermek nevelésben részt vegyen és anyagilag is mert ez jár .Nem csak a jó dolgot kell az apáknak kivenni a nevelésből hogy elviszem fagyizni meg focizni hanem azt is amikor a gyerek beteg és épp gyógyszerra van szükség vagy bármire.Csak ezt kéne belátni az apáknak és ezzel nem az anyától vonják meg a támogatást hanem a saját gyermekétől.Szeintem ezen kéne elgondolkodni némely apának! persze tisztelet a kivételnek.

    2012. 10. 02. - 22:26
   • ARABELLA hozzászólása:

    BIZTOS VALAMI ÉRTELMES EMBER VAGY EVVEL A FELFOGÁSSAL ÉS HELYESÍRÁSSAL PL..OLYAN NEM OJAN ÉS MÉG HOZZÁSZÓLÁST ÍRSZ.ÚJ PÁR SZÉP DOLOG DE A GYEREKED AZ MINDIG MARAD A TIÉD PÁR MEG JÓN MEG MEGY PLÁNE NÁLAD.

    2013. 02. 28. - 20:27
   • Látogató hozzászólása:

    Tisztel olvasók, Nagy Pál!
    Rettenetesen sajnálom, hogy a hozzászólását ennyi helyesírási hibával sikerült megírnia, mert ha jól írta volna, akkor talán a szavak, mondatok összefüggéseit, és igazságtartalmát néznék, nem a formáját.
    Engem nem izgat a helyesírás, csak a mondanivaló, ami érdekes, és mélyről fakad. Őszinte vélemény, ezért ilyen kusza.
    Tisztelettel kérem, tehát önöket, hogy ne a formai részét méregessék ezen hozzászólásoknak, hanem a lényegét.
    Köszönettel: egy látogató, aki még ettől is furább cipőben jár bíróságra…

    2013. 04. 02. - 14:24
   • Edit hozzászólása:

    A PÁL hozzászólása alapján a nők fogják be a szájukat szemüket és tartsák el csendben a gyerekeiket magukba mert hát ugye válni akartak!
    Kedves Uram! Tudja Ön mennyibe van egy gyerek eltartása? Nem értem miért is van az, hogy a férfiak nagy részének megszűnik a gyereke ha elválnak. Mintha az a gyereknem enne nem kellene neki ruha az iskolában nem kellene fizetni , ha beteg stb stb….Tehát egy kicsit meg kellene gondolniuk ha gyereket csinálnak Uraim , hogy azt fel is kell nevelni és ha valaki neveli a gyermeküket Önök nélkül akkor azt meg kellene becsülni……és nem köpködni rá és nem tovább alázni odadobált szavakkal tettekkel!!

    2013. 08. 20. - 08:47
    • Zé a pasi hozzászólása:

     “…. mikor megcsinálják.” Hölgyeim, ahhoz 2 ember kell. Nem a pasi csinálta hanem 2en csinálták közösen!!!

     2015. 09. 04. - 23:19
   • vivi1978 hozzászólása:

    igazad van, nem lehet mindig mason elösködni

    2013. 11. 13. - 17:26
   • Tünde hozzászólása:

    Amit és ahogyan ír az arra enged következtetni, hogy egy nagyon buta ember aki szerint normális és elfogadható ha egy apa varázsol a vagyonával, hogy ne kelljen fizetnie.
    Szóval az a szülő aki a válás után már “nem” szülő, mert csak egy kötelező teher a gyerek, az képtelen az igazi feltétel nélküli szeretetre!!! Az ilyen ember szánalmas.
    Akinek a gyereke fontos az nem csak akkor szponzorál ha együtt élnek.

    2014. 03. 17. - 10:27
   • Tepra hozzászólása:

    Kedves Pál! Engem nem érdekelnek a helyesírási hibák és társai…Ha 2 embernek megromlik a viszonya miért van az,hogy a nők a szemetek azért mert követelik azt ami a gyermeknek jár?? Egy férfi csak akkor férfiha megkell csinálni a gyereket? Nem…legyen akkor is férfi ha a gyermeke mögé kell állni!!Itt nem arrol van szo hogy az egész havi fizetését adja ide a ferfi….Nekem van 1 vesebeteg gyermekem apuka ugy leszarja ahogy van….ez a normális?? Megcsinalni egy gyereket a hülyének is megy de vállalni a felelőséget igen sok pasinak nem meg az ien embereket nem lehet férfinak nevezni csak kisfiuknak..na most légy optimista pista!!!

    2014. 03. 26. - 14:01
   • Csucsu hozzászólása:

    Szerintem te egy nulla, ezen kívül egy igazi Fasz-u vagy szégyen minden gyereknek.

    2014. 03. 29. - 21:58
   • Mindegy hozzászólása:

    Figyelj! Ha annyi lenne az intelligenciahányadosod, mint amennyi helyesírási hiba a szövegedben, akkor biztosan gondolkodnál is néha… Nem arról van szó, hogy a volt feleséget kellene eltartani, hanem arról, hogy a saját gyerekeit anyagilag támogatni! Még így sem érted, ugye? Mert azok a gyerekek ártatlanok! És nem csak az anya gyerekei, hanem az apáé is! Még akkor is, ha nem akar a “kedves” apa tudomást venni róluk!

    2014. 04. 18. - 22:35
   • Halasi Ágnes hozzászólása:

    Kedves Pál. Annyira szánalmas az ilyen gondolkodás mód. Szoval öntöl ezt várhatják majd a gyermekei. Vagy már be is bizonyitotta nekik, hogy mennyit érnek önnek?! Igaza van nem baj ha a gyereknek nincs rendes ruházata vagy éppen ami gyakran elöfordul szegényebb családoknál h nem jut elég élelem a kedves apuka vagyéppen anyuka miatt mert neki afontosabb önmga mint a gyermeke. Az ilyennek ugy is meglesz méltó jutalma. Mert ha van egy picike sütnivaloja a gyerekek és visszagondol milyen volt az élete a különállo szülöje miatt, akkor ha majd ő szorul a gyermeke segitségére akkor szerintem annyi segitséget sem kap mint amennyit ő nyujtott az ártatlan gyermekeinek.

    2014. 06. 16. - 18:39
   • Andrea hozzászólása:

    Kedves Pál!
    Felháborító! A férjem minden előzmény nélkül visszakérte szabadságát. Nem tudott magyarázattal élni. Teljesen kifordult önmagából. Sokat foglalkoztam Vele, de hiába. Egyik napról a másikra váratlanul elhagyta csodaszép gyermekeit. Egy éve történt. Azóta nem segít semmmiben sem, gyermekeivel minden kapcsolatot megszüntetett. Hitllel hagyott itt minket.
    Szabadságával visszaél és nem él! több munkahelye volt azóta, érdekes módon mindonhol próbaidő altt megszüntették a jogviszonyát. Kértem, hogy indítsa el a válópert. Nem tette meg, hogy miért nem tudott rá magyrázatot adni. Elindítottam, most csodálkozik, fel van háborodva. Miért is?

    2014. 06. 22. - 09:32
   • valaki hozzászólása:

    Úr Isten Nagy Pál!!! Először tanulj meg helyesen írni, aztán oszd az eszt (de az nem sok lehet, a helyesírásból is gondolva, no meg a nagybetűk és a veszők, pontok hol vannak, akkor hiányoztál az iskolából? De gyereket csinálni azt tudsz…)! Te mit gondolsz, hogy csináljátok jobbra-balra a gyerekeket, a nők meg tartsák el úgy ahogy tudják? Te amikor a gyerek készült nem voltál ott???? B@szni a hülye is tud… Azután a gyerek után a felelősséget meg más nyakába varrnád? Szánalmas vagy….még így 2 év távlatából is! Egy igazi féreg!

    2014. 06. 26. - 22:02
   • Dave hozzászólása:

    Kedves Pál!

    Mint érintett írok az ügyben. Édesapámmal élek, de tudni kell hogy már elmúltam 18 éves, de még szakmát tanulok (érettségi után). Jogilag nekem már nem jár gyerek tartás, ugyan akkor édesapám fizet a mostoha testvérem miatt. Elég szűkösen jövünk ki minden hónapba, szerencsére van ösztöndíjam és ha úgy van betudok segíteni. Ám ezt én is görénységnek tartom hogy a nő elvégre a jobb élet reményében távozik a párjától és az esetek 90%-ba egy másik faszi miatt. Ha ez így van akkor anyagilag támaszkodjon az új társára nem pedig a régit húzza a sárgaföldig. Máskülönben Kedves Edina előre kell gondolkodni és nem kell indokolatlan mennyiségű gyereket a világra baszni, és nincs olyan válasz hogy nem tudhatad előre DE IGEN!!! mert ettől vagy ember hogy előre gondolkozól, tervezel és sajnos egy házasságba a vállás is benne van!!! De bocsánat ha tévedek! Siránkozni meg könnyű!

    2014. 08. 28. - 20:34
   • csikócsőr hozzászólása:

    Helló, a helyesírásodból leszűrhető az iskolai végzettséged , a színvonalad…és a felfogásod is elég “egós”…A TE feleséged valóban jobban jár, ha megszabadul TŐLED.

    2014. 09. 05. - 09:20
   • Makesz hozzászólása:

    10 ev utan a “parom” elem allt es minden elozmeny nelkul azt mondta. Mint Apuka szuper vagy, mint ember szeretlek , de en mar nem vagyok beled szerelmes . Kivagy rugva .A gyerekeimet egy pillanatra nem tettem le. Latta ,hogy a csalad szamomra a legdragabb kincsem. “2 es 4 evesek. Azota felvarratta a szemet ,botox, szajfeltoltes. Azt mondta nem aldozza fel magat a gyerekekert, es nem jonn vissza hozzam nyomorogni. Tegyuk hozza nem kerestem rosszul es o nem dolgozott. Meg hozzatette ,ha nem kuldok eleg gyerektartast meg telefonon sem beszelhetek veluk. Minden reggel kaveval vartam a legdurvabb szavam fele 10 ev alatt Kincsem. Abban a hitben voltam ,hogy o a legjobb ember es mindenkinek ezt mondtam.Egy eletre tonkretett . Egy fillert sem adnek neki es soha az eletemben nem akarom latni soha.

    2014. 10. 15. - 17:19
   • valéria hozzászólása:

    nagy pál te egy ócska ember vagy, már a barátnőd eltartására gondolsz és nem a gyerekeidre. Remélem a szeretőd úgy fog becsapni mint te a családodat!!!!!

    2014. 11. 13. - 15:54
   • Heni hozzászólása:

    Neked ennyi jött le a történetből? A Nő nem azt akarta,hogy Őt tartsa el miután különváltak,hanem hogy legalább annyit fizessen a gyerekei után,hogy legalább ők ne szenvedjenek hiányt semmiben,és nem luxus dolgokra gondolt hanem konkrétan kajára.
    Ja és ez a gyönyörű mondatod:
    “persze azthiszitek hogy majd a gyerekéért mindent megtesz az a pa hát tévedtek mert minden embernek kicsit magafeléhuz a szive”
    Gratulálok te emberi hulladék,hogyha szerinted az a normális,hogy megcsinál x gyereket,aztán meg ott hagyja őket, csak mert “MAGAFELÉ HÚZ A SZIVE”.
    Tudod mit? Ha nem a gyermekei felé húz akkor nincs miről beszélni.Nem fogod fel hogy nem a nőt szivatja meg hanem a gyerekeket is AKIKET Ő CSINÁLT te rohadék.
    Ja és ha külön élsz neked az új párodról kell gondoskodni nem a gyerekekről? :D

    2015. 01. 18. - 15:25
   • Lay hozzászólása:

    Te egy valódi hímsoviniszta seggfej vagy. Valamire való férfi gondoskodik a gyerekeiről, és normális pénzt fizet nekik, ha vele akar élni a felesége, ha nem. AKi azt nem teszi, az nem férfi, max van egy farka, emberileg pedig egy hulladék. És ezt most nyugodtan vedd magadra.
    Ti férfiak azt hiszitek, hogy mi nők ingyencselédek vagyunk, és mindent eltűrünk egy szar kapcsolatban, és majd zokszó nélkül elvégzünk nettó 400e ft értékű házimunkát, azért mert van valami munkahelyed, ahová bejársz melegedni. Jó lenne felfogni, hogy a világ változik, a magadfajta Pató Pál urak ideje lejárt.

    2015. 04. 21. - 09:40
   • Norbert hozzászólása:

    Ez igaz Nagy Pál, bár mindegy hogy miért, de lényeg megvan a gyermek gyermekek. Ha jól is élt valaki sok volt a pénze, vagy kevés a jövedelme teljesen mindegy. Az Apa a gyermek születése után a nyakát elvágta.

    Fizetése nem teszi ki a gyerektartás, hitel és számlákat és a létfenntartásához a legalapvetőbb dolgokat.
    Ezt tudom mondani Minden Apa forduljon fől mer a feleségnek valami nem tetszett a
    megcsaláson, ivászaton, családon belüli erőszak stb,. . Ha ezek nem alapozottak jó lenne egy esetleges államilag kivizsgálást kérni, igazságügyi szakértőt bevonni ezekbe a dolgokba. Ugyanis semmiféle gyanú vagy terror nem történt a családba akkor minek az elválás.

    JA ÚGY MEGVAN A GYERMEK, GYERMEKEK és Így APU A PÉNZESZSÁK BÁCSI Kötelessége eltartani a nem látott gyermekeit mert gürizik azért a szaros 45000ft gyerektartásért holott a fizetése 93460ft/hó. Magára semmi nem jut , nem ruházkodhat, nem fűthet nem élhet . Leszarják. Nálam sajnos ez a helyzet.
    Vannak család centrikus apukák és vannak akik kezdettől fogva nem is érdekelte a családja. SZar ez a rohadt élet. Szar a törvény.

    2015. 11. 29. - 11:06
   • Dabis Róbert hozzászólása:

    Nejem beadta a válópert. Fizetésmentességet kért, kapott. Én fizetek bírósági költséget, stb. De.
    Ugye azt mondjuk, hogy fele-fele a gyermek eltartása a szülők részéről, mégis, mintha még mellé csapatnák az anya ellátását is, vagy legalább is egyfajta gyermekgondozási segélyt az anyának.
    Vagyis.
    A TB szerint egy gyermeket a mai gazdasági helyzetben 40ezerből normálisan el lehet tartani, ami szülőnként 20ezer.
    Most tőlem a fizetésem 20%-át kérik, ami 35 ezer lesz havonta.
    Nem tudom a saját ügyvédemmel megértetni, hogy akkor az anya is tegye mellé a maga 35ezrét, ami 70ezer lesz, és abból már egész jól el lehet tartani egy gyereket, sőt. Vagyis vehetnénk lejjebb úgy 25ezerre/szülő. Nem! Az anya majd természetben adja hozzá- volt a válasz. De emberek! Ezt akarta! Harcol érte, hogy a gyerek nála legyen minden áron!! Mi ez, ha nem az anya eltartatása is egyben… És itt adnék igazat a helyesírással küzdő hozzászólónak, és osztom véleményét, hogy nem-e akkor kéne elgondolkozzon az anyuka (mikor épp más alá fekszik), hogy ebből válás is lehet.
    Mert ugye nem csak a pasik járnak félre. Vagyis szerintem ez a doolog, sántít valahol. Miért kérhet többet az anya, mint amit ő maga mellé tud rakni, de harcol a gyerekért, ha nem mert egy jövedelemforrás az apa a válás után…?

    2016. 11. 08. - 19:38
   • Daniel hozzászólása:

    Kedves Pál!

    Kérem ne aggódjon! Nekem tetszik az ön helyesirása!
    Lendületes fogalmazás és egyedi stílus.

    Üdvözlettel,
    Daniel

    2016. 11. 12. - 00:12
   • Kis Dani hozzászólása:

    Szerintem a hozzászóló egy másik történetet olvasott…. itt a csávó beleszeretett egy taknyos kis tinibe aki miatt elhagyta a feleségét…. sokan még olvasni se tudnak

    2017. 01. 24. - 19:33
   • Boyka86 hozzászólása:

    Teljesen igaza van. Örülj a 40ezernek. Még azt is sokalloom. Menj el dolgozni, és ne a volt férjed ez pumpold.

    2017. 05. 19. - 14:42
   • Pintyő hozzászólása:

    A nőt nem, de a GYERMEKEIT igen !

    2017. 07. 11. - 14:38
   • jozan hozzászólása:

    En nem mondanek semmit, ha megcsal, csak egy pasival talalna hancurozni masnap otthon az agyban. Aztan megmondanam, hogy o viszi a gyerekeket magaval, mert en az eletemet elem. csao!! elj boldogan ferjecskem. En meg majd minden masodik hetvegen osszejovok a gyerekekkel es jol erezzuk magunkat, amig te otthon mosol, fozol es vasalsz. Biztos ott lesz es segit az a cuki kis baratnod jo sokaig melletted. Hiszen neki a ket gyerekes csaladapa/ferj kellett, nem az egyedul allo, gyerek nelkuli ficsur. :)

    2017. 09. 26. - 06:25
   • nhbea hozzászólása:

    Nem hiszem, hogy te a hozzászólás lényegét láttad meg. Szó nem volt róla, hogy a hölgy akart elválni. Ami egyébként nem hiszem, hogy felróható lenne. És nem is erről szólt a kérdés. Hanem arról, hogy joga van-e egy apukának többé már nem gondoskodni a gyerekeiről. 2 gyerekről van szó. Fejenként úgy gondolja az úr, hogy 20.000,- Ft-tal ezt meg is oldotta. Iskolai felszerelés, tandíj, étel, ital, ruházkodás, rájuk eső rezsi… És a csúfság az egészben az, hogy pedig megtehetné.

    És hogy a nőknek vagy a férfiaknak van igaza ebben? Mindig a helyzettől függ. De pl. itt az én helyzetem: 9 évet voltam otthon a három gyerekkel. A férjem nem engedte, hogy dolgozni menjek, cserébe azért, hogy ő otthon maradjon. Pedig én többet kerestem volna. Úgy rendezkedtünk be az életre, hogy együtt visszük végig. Így én akkor sem vitáztam. Másfél éve belefogtam egy vállalkozásba, mert azt gondolom, hogy az állóvízből ez húzna ki bennünket. De ez egy hosszú távú dolog. Ennyi idő alatt azt sikerült elérnem, hogy már nem visz el pénzt a vállalkozás. Épp nullára jön ki. Év végére meglenne a haszon. A férjem nem segít ebben semmit, pedig megtehetné, 14 napot dolgozik egy hónapban. Most itt vagyok fizetés nélkül, a GYET, GYED, GYES tudomásom szerint nem számít már bele a nyugdíjba. És ő úgy döntött, hogy nem szeret már annyira, hogy együtt maradhassunk. Az előbb említett úrnál sokkal rendesebb, tudom, hogy többet fog segíteni nekem. De ettől még nem vagyok egyszerű helyzetben. Jelenleg még nincs fizetésem, 9 évem ugrott a nyugdíjhoz (és ő nem lesz mellettem, hogy közösen valahogy kihozzuk). Nem beszélve arról, hogy a gyerekek velem lesznek, nálam marad a felelősség, a feladatok tengere. Ő pedig pont, hogy ezeket lerázza magáról kap egy békés, nyugodt életet.
    És te azt mondod, hogy az ilyesmi fair? Ígérni egy életet? Aztán kimenekülni belőle, ott hagyni a másikat a slamasztikában? És aztán könnyedén azt mondani, hogy oldd meg, én nem segítek, mert te is az a pénzsóvár hülye picsa vagy, minta többi. Amikor választottak minket, még nem ezt gondolták. Nem tudom más hogy van vele, de én ennyit nem változtam. Nem csak a nők a hibásak. És nem mindig csak a nők követelőznek. Férfiről is tudok ilyen helyzetben.
    Lerövidítve a véleményemet, egy szűk látókörű tapló vagy. Az eredeti hozzászólónak még véletlenül sem a te véleményedre volt szüksége. Segítséget kért. Te ezzel nem segítettél senkinek. Szerintem még magadnak sem. Mert gondolom most is ideges vagy, hogy valaki reagált a tiédre.

    2018. 02. 06. - 16:15
  • mogyikati hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!

   Kérdésem, hogy a “békéltető” tárgyaláson 04-18-án volt túl vagyunk, most kell beadni egy másik beadványt a válás folytatására és, hogy nem békülünk vagyis végérvényesen és helyrehozhatatlanul megromlott a házasság. Ennek a levélnek
   mi a formája és mit kell beleírni?

   Válaszát előre is köszönöm.
   Kati

   2012. 05. 03. - 19:14
  • Hupi hozzászólása:

   Mit tehetsz? Keress munkát és ne azon élősködj, akit már tönkretettél!!!

   2012. 08. 06. - 19:37
   • gyula hozzászólása:

    teljesen igazad van engem kitettek szo szerint a házbol mire haza mentem a munkábol kicserélte azárat két napig hajléktalanként éltem mig albérletet találtam kölcsön kért pénzből.a nullárol kezdtem az életem 43 évesen hitelekkel a nyakamon és még jőtt a gyerektartás emelés is most ott tartunk vagyon megosztás nem volt mert peren kivül nem jön el az ügyvédhez amit kölcsön adtam neki pénzt nem hajlandó megadni és még a biroság is mellete van milyen tőrvény ez,a nők többsége nagyon könnyen tönkreteszik a férfit egy csepp emberiség nincs bennük a gyereket is ellenünk nevelik hogy ne szressen ne hiányozzunk csak a pénzünkért.az ajánlott leveleimet is felvette máig nem szol hogy jött e véletlenül. hol itt az emberiség vagy az egymás iránti tisztelet

    2016. 02. 06. - 08:12
  • Viki hozzászólása:

   Hát Edina igazad van! Csak a Férfiak gyereket tudnak csinálni de eltartani nem!

   2012. 09. 26. - 15:03
  • andrea1115 hozzászólása:

   Kedves Edina!
   Szerintem a havi 40000 ft tartásdíj igazán nem kevés tekintve azt,hogy nagyon sokan még ennyit sem kapnak… Én 12000 ft ot kapok gyermekemre azt is az államtól mert nem kaptam még ezt sem évekig . Az éhezésről pedig annyit,hogv ha megszültél egy gyermeket akkor azt el is kell tudni tartani… Első a gyerek elven!!

   2012. 10. 14. - 05:31
   • ARABELLA hozzászólása:

    AKI AZT MONDJA A TÖRVÉNY AZ ANYA MELLETT ÁLL AKKOR ELMONDOM A FIAM 18 ÉVES AZ APJA 5 ÉVES KORA ÓTA NEM FIZET SEMMIT MIÓTA ELVÁLTUNK NEM IS KÉRTEM MERT CSÓRÓ DE INNI VAN PÉNZE.A LÁNYOM APJA SOHA NEM FIZETETT A 6 ÉVES LÁNYA UTÁN PEDIG A VOLT,ELJÁRÁS RENDŐRSÉG,ÜGYÉSZSÉG, BÍRÓSÁG,ÉS PERSZE LETT NEKI HALADÉK 1 ÉV MAJD 2 ÉV PRÓBAIDŐ.MISKOLC TAPOLCÁN ÉPÍTKEZETT TÖBB INGATLANA VAN MÉG, LEGDRÁGÁBB LUXUS AUTÓKKAL JÁR DRÁGA RUHA ÉS ÉKSZER DE SEMMI NINCS A NEVÉN ÉS ENNYI.MI LAKUNK ALBÉRLETBE 3 MŰSZAKBA DOLGOZOM KAPOM AZ ÁLLAM ELŐLEGEZÉST MÁSODSZOR A KÉT ÉVET JÖVŐRE LEJÁR UTÁNA SEMMI.15 EZER Ft NEM JUT AZ EGYETLEN GYEREKÉNEK DE MÉG EGY ZOKNI SE.MÁJUSBA LETELIK A PRÓBA IDŐ ÉS GONDOLOM MOST IS MEGÚSSZA MINT MINDIG.NA EHHEZ MIT SZÓL AKI OLYAN OKOSOKAT ÍR ÉS BÍRÁL ÉSZ NÉLKÜL

    2013. 02. 28. - 20:40
  • Bezdán Emma hozzászólása:

   Üdvözletem! Férjem Londonban dolgozik a havi jövedelme 415ezer forint.amit két munkahelyen keres! Az Én rég Angol bankszámlámra kapja a fizetését amihez én nem tudok hozzáférni.Én Magyarországon élek szüleimnél az 1 éves kisfiunkkal, még a terhesség alatt kiköltözött Londonba hogy majd maga után visz, amit nem tett meg. Nem kellünk neki a kisfiát 5 ször látta egy év alatt! Nem is ismerik a kisfiuval egymást! Előző házasságából van egy 7 éves lánya…(20ezer gyerektarást kap havonta) ugyan ez volt a történet és válással végződött! Én ugye munkanélküli vagyok a gyesből élek ami 25ezer+12ezer amit a gyerek után kapok! a kérdésem az volna hogy válásnal mennyi gyerektartást tudok kérni és ezt hogy igazolom le hogy ennyit keres? és még szeretnék infot kérni az asszonytartásrol is! Köszönöm válaszát, üdvözletem

   2014. 02. 22. - 15:41
  • Ede hozzászólása:

   Ő dolgozik, te nem. Mi itt a probléma?

   2014. 05. 08. - 11:12
  • robotkacsa hozzászólása:

   Menj el dolgozni anyukám… Ja, hogy semmi értéked nincs a munkaerő piacon? Hát erre akkor kellett volna gondolni, amikor széthíztál, leszartad a férjedet vagy minden nap balhét rendeztél baromságok miatt. Nagyon el vagytok tájolva, ti nők. A férfi ugyanis nem egy családeltartó pénztárca. Nem úgy van ám, hogy “adjon pénzt, mert neki van”… Hogyan képzeled, hogy téged is ő fog eltartani? Beszélgess erről a 72 éves anyáddal mert sanszos, hogy a válás fele legalább az ő számlájára írható! Sok elkényeztetett, semmirekellő, lusta liba….

   2014. 09. 02. - 09:39
   • bonimagdi hozzászólása:

    de akkor ne is pattogjon ha anyuci nem kér gyerektartást,(mert apa szerint mire kérne hiszen azért mert kinnt dolgozok, sokszor összeveszünk még mi egy pár vagyunk) feláll karriert épít és esetleg feljelent mert már nem bírja hogy 1 , 2 évente előbukkan miszter igazi apuka követelni a láthatását a gyerekeknek és ha esetleg vagy oly kedves hogy több év éhezés spórolás után még mindíg önzetlenül megengedi hogy lássa gyerekeit meg a gyerekek néha tudják hogy apjuk is létezik.. apuci leáll nyomozni, kid van? mi ez a szám, kivel neteztél..stb aztán anyuka kiteszi apukát a házból, hogy 2 év után meg többszörös hűtlenség után, meg egy ft gyerektartás után még apa bizalmatlankodik?? apuci még zaklatni kezd, fenyegetőzni.. kid van mondjad?? na apuka nem kell a pénz te tirhulj az életünkből mert elvitetlek, ja persze követeli hogy ezeknek a gyerekeknek viszont más apjuk nem lehet mert rosszul fogok járni testileg.. szóval mennyit is tűrjön el egy nő?? mennyire is élhet vissza egy apa a nő szeretetével?? mert szültem neki 2 gyereket, már a tulajdona, ingyen bébiszittere, rabja, rabszolgája, nyugtatója is lettem?? ingyen??? és égessem magam meg szegény gyerekeim hogy az apjukat bezáratom, mert fenyeget?? neki mindent, lóvé, nők, szabadság, joga a gyerekekhez nekünk semmi?? hát nem tudom mit tegyek már mert …elegem van!

    2015. 07. 14. - 20:02
  • Sibi hozzászólása:

   Tisztelt Mészáros Ádám!

   Azt szeretném megtudni, hogy az új Ptk. szerint a tartósan beteg gyermek után mekkora összegű gyermektartásdíj állapítható meg? Az összeg megállapításakor mennyire veszi most figyelembe a bíróság, hogy a kedves apukának minimálbére van és egy új csemetéje? Sőt, az élettársának (tehát nem házasok) is van egy gyermeke, akit tehát ő nevel. Utóbbi gyermek eltartását is figyelembe veszi már a bíróság? Mert úgy tudom, korábban nem így volt. Egyébként nekem is van már egy 2. gyermekem és házasságban élek. Papíron azonban többet keresek, mint az exem. Mire számíthatok egy esetleges gyermektartásdíjjal kapcsolatos peren? (Jelenleg havi 15 ezret kapok, ami az exem fizetésének 25 %-a volt.)

   2014. 11. 21. - 14:56
  • ditta hozzászólása:

   Sziasztok! Végig olvasva a válaszokat, szeretnék én is írni. Elvált nő vagyok, 10 éves fiam van. Akkor váltunk el, amikor másfél éves volt a gyermek. Máig sem fér a fejembe, hogy lehet egy férfi ilyen, hogy nem tartja folyamatosan a kapcsolatot a gyermekével. Sokszor van külföldön, de azért felhívhatná Zsoltikát, vagy írhatna neki levelet, csomagot sem küldött neki soha. Pedig megnyugvást jelenthetne a számára, hogy “apa gondol rám”. Ha látogatóba jön hozzá, akkor is maximum egy napra. Egy évben maximum ez kétszer van. Ráadásul aljas módon fenyegetőzik azzal, hogy tudom-e, hogy a gyerek abban a korban lesz, amikor eldöntheti, hogy kivel akar lenni és élni. Azt sem tudjuk miből él, hol és kivel. A gyermektartás másodlagos, az az érzelmeket nem pótolja és soha nem is fogja. Az a baj, hogy beszélünk itt mindenről, de igazán akik a válásnak megisszák a levét azok a gyerekek, akik igazán nem tehetnek semmiről sem. Miért nem sújtják börtönnel az ilyen apákat? Hiszen a gyermek lelkét még pluszban sérti azzal, hogy nem törődik vele.

   2015. 01. 03. - 01:22
  • Szerintem. hozzászólása:

   Tisztelt Edina.

   Házasság és a gyermek 2 ember akarata.
   De ha az egyik éltől beleszól a család és zaklat, élősködik stb stb, vajon mért hidegűl el egy kapcsolat. Tán a ygermek az oka. Nem maga a gyermek hanem az, hogy eddig bármit megtehettek együtt vagy külön, most pedig csak azt láttam az írásában az Apa sokat keres maguk meg éheznek. És eddig , hogy volt? Biztos minden rendben volt maga körül is? Nem minden esetben az Apa a hibás. Törvénykezés szempontból meg mindíg az Anya kapja meg a gyermeket legtöbbször és az Apa le van ejtve. Én sose csaltam meg a feleségem fiatalabbal sem, de más okok miatt is el lehet válni.
   Kevés esetet hallottam ahol az Apának vannak ítélve a gyermekek. Mivel már nem tartoznak egymáshoz ne az Apán próbáljon élősködni , hanem támaszkodjon barátokra segítségre. Az , hogy ő mennyit keres azelőtt gondolom nem volt probléma. Nem mindig megfelelő példa vagy megoldás a válás.
   Örüljön neki, hogy magának még és a gyerekeinek volt hová mennie. Mindkét fél hibás ez tény, és ez van mindenkinél, Valaki azért mert gonosz a lelke, valaknek meg azért mert túl jó a másikhoz. Ki érti ezt. Ha rólam kérdezne mi van az én esetemben , leírnám magának de ez még elkeserítőbb mint a maga problémája. Én sem vallanám be ha többet keresnék,. Minek Ha nem kellettem eddig ezután meg ne keljek főleg. Az a baj mindenki későn döbben rá mindenre.

   Tiszteletem hölgyem és óvja gyermekeit.

   2015. 04. 12. - 17:13
  • Marcsi hozzászólása:

   szia, ne haragudj megkérdezem, bár ez egy régi komment, én is hasonló cipőben járok, párom már szülés előtt megcsalt, amikor még semmilye sem volt, közben összeszedte magát, millió felett keres, és már nem kellek neki se én se a gyerek, szülés után 2 héttel pedig már 2 nő is megkeresett hogy velük akarja leélni az életét,
   nekem se volt vagyonom neki se, mégis kellett, ahogy neki lett pénze, más nőket kutat azóta is , de persze egyik se tartós mert mindegyik csak a pénzét akarja….
   tudsz eesteleg privátba írni mi lett az eredmény, most adom be a gyerektartás és gyerekelhelyezést, mert bár milliókat keres én nekem ennivalóra nincs pénzem, 70.000 forintból élek két gyerekkel…

   2015. 10. 06. - 20:58
  • Andor hozzászólása:

   Mit képzelsz te anyák, nők szégyene!
   A volt férjedből akarsz megélni?! Menj el dolgozni, ha éhezel! 40ezres gyerektartást kapsz és rinyálsz? Ő is dolgozik.
   Miféle közös lakás? Ja úgy közös, hogy ő fizeti a felvett hitelt?! Hogy nem sül le a pofádról a bőr! Hogyhogy ilyen jólértesült vagy, hogy tudod mennyit keres a férjed?! Jelentsd a NAV-nál, ha szeritned valamit eltitkol, csak nehogy pofára ess! S akkor mi van, ha fiatal barátnője van? Ezért van a válás, hogy semmi közöd ne legyen hozzá. Talán még a barátnőjét is a te kívánalmaid alapján válassza? Rohadt élősködő exfeleségek. Nem csoda, hogy sok férfi nem akar házasodni és meggondolja a gyerekvállalást is.

   2016. 06. 30. - 23:22
   • Rami hozzászólása:

    Jártó Beatrix bejegyzésére írt Andor?
    Mert Bea bejegyzését nem látom végig,de Ő egy beteg 20 éves,
    apakomplexusos liba,akinek nem hogy férje nincs,de már gyereket is vetetett el!
    Családokat szed szét az itteni tanácsokat megfogadva!!!
    Mások nevében “tesz” fel történeteket.
    Nagyon hazug és ostoba lány,vigyázzatok a tanácsaitokkal,
    Mert lehet holnap éppen neked/nektek próbál ártani.
    Facen fent van amúgy ez a 20 éves R….c!
    Vigyázzatok vele!!!
    Ha tudtok pszichológust…ajáljatok neki!

    2016. 08. 07. - 16:53
  • Krisztián hozzászólása:

   Kedves Edina!!

   El kell menni dolgozni és akkor nem lesznek ilyen problémák.

   2017. 01. 24. - 20:58
 • Rézorrú hozzászólása:

  Nálunk a feleségem csalt meg éveken keresztül, mire kiderült. Nem keres, én tartom el a fizetésemböl az egész családot (feleség + 2 gyerek). Ha válunk emiatt, akkor is bukom a vagyon és a havi fizetésem felét?? Kicsit inkorrekt, ha nem én voltam, aki miatt válni fogunk…

  2010. 11. 29. - 23:07
 • Kiss Zsolt hozzászólása:

  A brutto vagy a netto jövedelem fele nem haladhatja meg a gyermektartás felét .

  2010. 12. 02. - 20:40
 • kálmi hozzászólása:

  én 37éves vagyok,van 2 gyerekem.5éve vettünk hitelre házat pest megyébe,felhoztam a családot szabolcsból,azt hittem hogy kiveszem a feleségemet abbol a közegböl akkor meg változik,de nem!ugyan olyan lusta maradt,munkanélkűli,én kb 25 napot dolgozok feketén hogy mindent kitudjak fizetni,válni szeretnék,mire számithatok?

  2010. 12. 28. - 23:48
 • Cinke hozzászólása:

  Egy ismerősöm elvesztette a munkáját, nincs már jövedelme, mennyi gyerektartást állapíthatnak meg, 2 gyerekre? -anyukának van jövedelme-

  2011. 01. 06. - 17:59
 • Kotsis Krisztina Dóra hozzászólása:

  2008 júliusában váltam el közös megegyezéssel a volt férjemtől. Mivel előtte nem sokkal hitel lett felvéve a házra, így más megoldás nem volt csak hogy egy ideig nem kapok gyerektartást így ˇ”fizetem” kia házból. Akkor nem kértem kereseti igazolást az ő bemondása alapján, az akkori fizetéséből lett megállapítva a gyerektartás összeg összegszerüen is és százalékos arányban is. 2009 szeptembere óta, Dániában él és dolgozik. elmondása alapján 200000,- keres, de megtudtam, hogy ennek a háromszorosát. Eddig nem törödtem vele, mert mindent meg akartam tenni a jókapcsolatért , de már csak egy évben egyszer jön haza akkor is csak két hétre, és egyáltalán nem járul hozzá a gyerekek eltartásához.Mivel én újra férjhez mentem, az a válasza ha felhozom a pénzt, hogy mi ketten vagyunk oldjuk meg. Csak azt felejti el, hogy a hitelt én fizetem, és ezáltal nekem nincs fizetésem, mert ahogy megkapom rögtön levonja a bank. A férjem nem szól, inkább két helyen dolgozik hogy kijöjjünk. szeretném tudni hogy milyen esélyeim vannak ha perújrafelvételt kérek a gyerektartás összege miatt?

  Válaszát köszönöm

  2011. 01. 19. - 17:05
 • Csipetke hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  14 évi kapcsolat után, egy 4 éves gyermek szüleiként kell elválnunk.
  Azért így fogalmazok, mert a férjem szilárdan elhetározta és akarja, én viszont minden akaratom ellenére kell hogy ebben részt vagyek.
  Nagyon jó jövedelme van, ezért ha nem akarok pórul járni (kisemmizve, gyerek nélkül szinte az utcára kerülni), akkor bele kell egyezzek a közös megegyezéssel történő válásba.
  Másik indokom, miért kell engednem: szeretem, és ha tőlem a szabadságát visszakéri, bármilyen nehéz, de vissza kell adjam neki.
  Nem akarom magunkat kitenni egy több évig tartó persorozatnak.

  A férjem közös megegyezés esetén azt mondja nem fog tisztességtelen ajánlatot tenni, tehermentes ingatlant kapok, kocsit megtarthatom, stb,,,
  Úgy gondolom, hogy a legkisebb esély legyen arra hogy barátként egymásra nézhessünk, ebben partnernek kell lennem.

  Jó vajon az okfejtésem?! Nem is tudom.

  De ha már válunk, és ilyen eszement ötlete támadt, megkérdezném: magán nevén van külföldön bankszámla, amie legutóbb nagy összegű osztalékot kapott. A külföldön tartott vagyonból is jár nekem?

  Köszönöm válaszát.

  2011. 01. 20. - 20:52
  • Remek hozzászólása:

   Nah igen,ez az oldal remek lenne,de sajnos välaszok nelkül nem er semmit az egesz!!!!Ertelmetlen!!!!

   2012. 02. 09. - 16:04
   • Zoltán hozzászólása:

    Tisztelt Cím!

    Párommal 2 éve váltunk el. (vagyis nem szó szerint, mert sosem voltunk házasok, egyszerűen megcsalt és kidobott) Van egy közös 9 éves gyerekünk. A bíróság 10 ezer forint gyerektartást ítélt meg, de egymás között megegyeztünk 30 ezerben, mert akkor még volt plusz munkám a bejelentetten felül. Mindent én vettem meg a gyereknek, de az ex részéről a követelőzések egyre többek lettek. Ő közben megházasodott, és a férje is és ő is feketén dolgoznak. Én már az albérletet sem tudom fizetni (mindenem eladtam, 2 hét múlva utcára kerülök). De az ex nem “érti” és csak balhézik, követelőzik. Pár napja felhívott, hogy nemsokára találkozunk a bíróságon és azt mondja hogy soha nem fizettem semmi gyerektartást (mert ugye se egy aláírás, se egy csekk, se semmi bizonyíték nincs róla, max. tanuk akik sokszor jelen voltak a pénz átadásakor).
    Tényleg neki fognak hinni?

    Üdvözlettel: Zoltán

    2012. 02. 16. - 10:39
 • kaci hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  25 éves házasok lennék a nyáron… Úgy tünik nem lesz ezüstlakodalmunk. Van egy 21 éves fogyatékos gyermekünk, aki nem cselekvőképes, a gyámja én (édesanyja) vagyok. Otthon kell lenni vele. 3 éve a férjem van vele ápolásin, én dolgozom, tartom el a családot. Váláskor nálam marad a gyerek, ezért nem tudok majd dolgozni, mit kérhetek a férjemtől? Egy évre visszamenőleg amit vizsgálhatnának – nincs jövedelme a férjemnek. Tartozásunk van, mind az én nevemen, hogyan kérhetem tőle, ha nem lesz jövedelme? (Hivatalosan)
  Köszönöm válaszát.

  2011. 01. 23. - 19:17
 • Zsebu hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Mi 24 éves házasok vagyunk, 2 nagykorú gyerekünk van, akik még tanulnak. A férjemmel közösen egyeztünk meg a válásban, de ő keresett ügyvédet, aki nem közös megegyezéssel adta be a válópert, hanem úgy hogy a férjem a felperes, én vagyok az alperes. Én igazából nem is akartam a válást, ő akarja az egészet.
  Kérdésem, mi van ha nem megyek el a tárgyalásra, akkor mennyi idő alatt bontják fel a házasságot?

  2011. 01. 26. - 11:47
 • Bibi hozzászólása:

  kérem segisetek nekem hogyan ididjunk a válópesz és a gyeretartás mert mivel volt nekem barátnöm és ot hagytam és vissza akar jöni mivel ö neki már van 2 gyermeke és nem én tölem van és mit tegyem kélek segisetek nekem mert ugy fogadom vissza a barátnömet ha törvényesen elvártak kélek segisée van szüségünk

  2011. 02. 06. - 22:13
 • Kacsuk Szabina hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Igazából nem tudom mit tehetek,mert párommal éppen lakásvásárlásba fogtunk mert gyermeket várok tőle.Nekem már van egy kisfiam első kapcsolatból.Az elmúlt időszakban egyre csak halmozódnak a viták,és sajnos ha a hangjával nem tud érvényesülni akkor a keze jár el.6 hónapos terhes vagyok és ha lehet akkor egyedül szeretném folytatni az életet a két gyermekemmel…a lakás mindkettőnk nevére kerül,s nem tudom hogy ő lemondana-e a tulajdoni jogról ha nem él velünk és én fizetem a hitelt.Ennek milyen költségei lehetnek,és addig kell-e anyagilag támogatnia amig a baba megszületik vagy élheti a saját világát?Mit,s hogy csináljak hogy nyugodtan eltudjunk szakadni egymástól és ne járjak ugy hogy se pénzt nem ad de a hitelt is nekem kelljen fizetni utánna meg követelje a lakás felé….Segítségét előre is köszönöm!

  2011. 02. 18. - 10:34
 • Szimon Mónika hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Az alábbiakban kérném a segítségét: A férjem első házasságából van egy 23 éves fia, aki jelenleg egyetemista nappali tagozaton, most fog diplomázni, de megy a mesterképzésre is, ami még kb 2 év, majdnem 26 éves lesz mire végezni fog. Havi rendszerességgel 35.000 Ft gyerektartást adunk, szinte minden hétvégén nálunk van, néha ruhaneműt is kap.(A gyermek édesanyja az új kapcsolata révén 12 éve nem dolgozik.) Tavaly május óta munkanélküli segélyen vagyok, melynek összege:kb 35.000,- .A férjem sem kap fizetést szintén tavaly májusától csak ideiglenes keresetei vannak 100 és 150 ezer között. Van egy közös 8 éves kisgyermekünk, és banki hitelünk is havi 50 ezer Ft törlesztéssel. Azt szeretném megkérdezni, ennyi összbevétellel mennyi tartásdíjat kell fizetnünk, és mennyi ideig?

  2011. 03. 07. - 13:40
  • Tiger hozzászólása:

   én úgy tudom, hogy az ELSŐ diplomáig és max. 24 éves korig jár, ebben az esetben egyik sem állna fenn!

   2011. 12. 02. - 20:09
 • Szilvia hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Ùr!

  A következö témában szeretném segítségét kérni. Párom 16 éve él Németországban, 1997-ben megnösült, felesége német állampolgár, párom nem vette fel a német állampolgárságot, ö maradt magyar. Házasságából született két kislány, akik most 10 és 13 évesek. Házasságuk megromlott és 2009. novemberétöl külön élnek. Mi 2010. novemberében ismerkedtünk meg és úgy döntöttünk Magyarországon folytatjuk közös jövönket. A német bíróság megállapított egy fix havi gyerektartás díjat a párom elözö évi jövedelme alapján. Szeretném megkérdezni, ha mi Magyarországra költözünk, akkor otthon is ugyan ezt az összeget kell majd fizetni a gyerekek után, vagy a magyar jog szerint fognak eljárni? Sajnos az otthoni fizetés után nem tudjuk finanszírozni a jelenleg megállapított 606 eurós gyerektartásdíjat, viszont a kötelességünket sem szeretnénk megszegni. Hozzá kell tennem azonban, hogy az anyuka a gyerekeket az apa ellen neveli, söt minden kapcsolatot meg akar szüntetni a magyar családdal, ezt kategórikusan kijelentette. Ö elmondása szerint csak a gyerekek kellettek neki a páromtól.
  Válaszát várva, köszönettel: Szilvia

  2011. 04. 04. - 16:07
 • Kiss Zsolt hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr !

  Négy éve elváltam a volt feleségem elvitt mindenem. Én azóta újra nősültem és tavaly született egy kislányom. Most ott tartunk,hogy a volt nejem végrehajtást kért a gyerektartás elmaradásért. Amúgy mikor elváltunk havi 50.000Ft egyeztünk meg de sajnos a vállalkozásom bevétele az 1/3 esett vissza és csak havi 30.000Ft tudok küldeni. De ez már évek óta így megy. Most szeretném kérni a bíróságon a gyerektartás csökkentést és azt szeretném kérdezni mennyi az esélye hogy elérem a célomat?

  Tisztelettel Kiss Zsolt

  2011. 04. 13. - 15:45
 • kuksi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr.

  A kérdésem csak annyi lenne , hogy a feleségem válni akar minden áron. A ház viszont ahol lakunk fele az enyém fele a fiamé(14 éves), de sem ő sem a feleségem nincs ide bejelentve elvileg kirakhatnám őket?

  2011. 04. 25. - 14:52
 • Erus80 hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  2005-ben váltunk el közös megegyezéssel. A gyerektartást is megbeszéltük (mindezt a bíróság előtt tettük) 15000ft -ról döntöttünk. Meg szeretném emeltetni de nem tudom milyen indokot említsek. Persze volt párom ebbe nem akar belemenni. Sokszor nem tud fizetni és utána kicsinyenként szokott törleszteni. Mindíg a legrosszabbkor nem fizet. iskolakezdés stb
  Hogy kezdjek neki kihez forduljak és fontos ezt bírósági eljárással véghezvinni vagy elég ügyvédi határozattal? Kérem mihamarabbi válaszát.
  Köszönettel egy elkeseredett anyuka.

  2011. 05. 04. - 09:11
  • Jorge hozzászólása:

   c1cs Se1ndor szerint:Szednhe1z besze1molf3 (2011.08.15.)A mai szednhe1zon a szepmetberi felle9pe9sre prf3be1ltunk. Ez az első alkalom amikor a jelenlegi re9sztvevők ilyenfajta alkotf3 folyamat re9szesei lehetnek. A leendő szereplők nagyon nagy lelkesede9ssel fogadte1k, hogy edrf3ke9nt e9s rendezőke9nt teve9kenykedhetnek a prf3be1kon. Eleinte tale1n nehe9zse9get jelentett az f6ne1llf3se1got kf6vetelő gyakorlatok teljesedte9se. Ezt azzal hidaltam e1t, hogy gondolate9bresztő, ihletadf3 instrukcif3kat adtam a szereplőknek ami mente9n el tudnak indulni e9s tove1bgf6ngyf6ledteni a saje1t tf6rte9netfcket. HorEe1nak nagyon nehe9z volt azt kimutatani szavakban (hangsfalyoze1ssal), mozge1sban amit e9rez e9s gondol a saje1t szf6vege9ről, annak jelente9se9ről. LekRa jelezte, hogy sze1me1ra fontos az, hogy ake1rmennyire is amatőr előade1st rakunk f6ssze, lee9gni nem akar vele. Sze1me1ra fontos hogy ha csine1lunk valamit az legyen rendben. NaRa jelenete9ből e9s a szednhe1z tre9ningen valf3 re9szve9tele9ből hie1nyzik az a jf3fajta indulat amit e9rzelmei, szoronge1sai feldolgoze1se1ra tudna felhaszne1lni. A darab alkote1sa jf6vő he9t szerde1tf3l folytatf3dik e9s bővfcl a le9tsze1m.

   2012. 10. 03. - 08:35
 • gombiok hozzászólása:

  tisztelt ügyvéd úr !
  Most állok egy válás előtt ,nagyon nehéz anyagi körülmények miatt házasságunk meg romlott,180 000 fizetésből, 195 ezer a tartózásunk,.(ezek14 hónap múlva le járnak) Nejem elköltőzőt a közös házból, a három gyermekünk -kel.Ppróbálom egyedül fizetni a kölcsönt a házat,de egyre kilátástalanabbnak látom helyzetünket. Nem tudom mitévő legyek fizessem tovább vagy hagyjam veszni 14 év munkáját? (ingatlan közös tulajdon,kölcsönök a nevemre szolnak)válóper 10 nap múlva(első) ön mit tanácsolna? bár a nejem hajlandóságot mutat egyezségre nem tudok már bízni benne . Mire figyeljek oda ? mit tanácsolna ? Egy férj kétségbe esve .
  2011 .05.08. várom válaszát köszönettel .

  2011. 05. 08. - 18:32
  • Kovács Mihály hozzászólása:

   Saját tapasztalat.
   Ha a nő úgy dönt akkor a gyerekeken keresztül kisemmiz!!!És van joga hozzá.Szeretett hazánknak köszönhetően.Törődj bele hogy mindent elveszítesz “Nagy részét” és ennek nem is lesz vége.De majd rá jössz sajnos.Sok kitartást kívánok neked.

   2012. 06. 25. - 23:16
   • Naoures hozzászólása:

    Kf6szf6nf6m az elismere9st ,e9s naygon f6rfclf6k,hogy olvashatok a meccs legjobb embereiről.Reme9lem nem fog megtf6rni a lendfclet,e9s me9g a he1tra le9vő meccsen is lesznek kiemelkedően jf3 je1te9kosok.Sok sikert a sre1coknak.Hajre1 ETE.

    2012. 10. 03. - 06:07
 • Klaudia hozzászólása:

  Én azt szeretném megtudni,tudja e valaki hogy hogyan állapíthat meg a bíróság 20000ft gyerektartásdíjat,úgy hogy a páromnak semmilyen értesítést nem küldenek,alkalmi munkái voltak,semmi igazolt kereset,jó ha havi 10-15000-et keresett,mégis a volt élettársnak megítélték a 20000-et.A másik az hogy van két gyermekünk és hamarosan megszületik a harmadik,őket miért nem veszi figyelembe a bíróság.Volt egy tárgyalás,amin hiába sikerült bejelentett munkát találni a páromnak,nem fogadta el a bíróság hogy ott dolgozik és a hátralékát havonta tudta volna vonni az álam.Most 41nap közmunkára itélték,ez idő alatt ingyen dolgozik,míg itt az 5éves kisfiam,a két éves,és két hónap múlva születik a baba akinek be sem tudunka vásárolni,sőt az sem biztos hogy lesz hol lakni,mert albérletben élünk,eddig is 97000ft-unk volt a gyes+családival amiből 30000rezsi+lakbér.Most maradt a gyes családi,abból vagy lakbért és rezsit fizetek,és éheznek a gyerekek,a más gyerekei miatt,vagy vásárolok némi ennivalót,de akkor utcára kerülünk mert nem tudom fizetni a bérleti díjat.Kértük a bírónőt hogy ezt begye figyelembe,nézze a közös gyermekeinket és a párom jövedelmét is de egyszerűen nem is foglalkozik vele hogy milyen helyzetbe hozott és veszélyezteti a gyerekeimet a döntésével.Ha viszont nem vállalja párom a közmunkát,börtönbe zárják.Fizette a gyerektartást amikor csak tudta elküldte a pénzt,és hivatalosan lefoghatta volna tőle az álam most már állandó munkahelye van.Egyszerűen nem tudom elfogadni hogy a gyerekeket pont egy gyermekek védelmében ítélő bíró teszi ki ennek.Azt tudja esetleg valaki hogy ez idő alatt egyáltalán nem fog az önkormányzattól fizetést kapni?Volt már valaki ebben a helyzetben?Ha valaki tud választ adni kérem írjon!Köszönöm.email:picuri@sysdsl.hu

  2011. 05. 15. - 15:36
 • G.Viktória hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr,

  a volt férjemmel 2007-ben váltunk el, és 2007.márc.óta fizeti a gyerektartást, akkor 25 000 Ft-ban egyeztünk meg. Most szeretném ezt emeltetni. Az apa 35 000 Ft emelésbe menne bele, vagy mehetek a bíróságra. Az ő viszonyai: 2007-ben kiköltözött Németországba, megnősült, újabb gyereke nincs. Ott az elmondása szerint bejelentett munkahelye lett, később vállalkozó lett. Most azt mondja, kb. 2 hónapja munkanélküli kint, és kapja a segélyt (nem mondta meg, ez mennyi, de gondolom nem kevés). Emellett odakint (mivel itthon élő gyereke van, akire fizeti a tartásdíjat), gyermeknevelési támogatást kap (összegét szintén nem tudom). Kint albérletben laknak, nagy összegű autót vettek, feleségének is van bejelentett munkahelye ott.

  A gyerekkel szinte nem tartja a kapcsolatot, egy évben 1x, maximum 2x jön el egy napra (2010. jún-ban látta, illetve 2011. májusban, ilyenkor reggel elviszi és délután visszahozza). Ajándékot küld neki karácsonykor és a születésnapjára, az évi 2 alkalom. Ezenkívül máskor ajándékot vagy bármi mást nem kap tőle, kizárólag a tartásdíjat fizeti.
  Útiköltsége nem merül fel, mert bár a bírósági ítélet szerint minden vasárnap jöhetne a gyerekért, nem jön (mivel messze lakik), de így ennek a költsége is megmarad neki. Ergo a tartásdíjon kívül (meg az évi kétszeri ajándék) semmi más kiadása nincs a gyerekkel kapcsolatban.
  2 éve már emeltethettem volna a tartásdíjat, de nem tettem, de mostmár szeretném.

  Az én viszonyaim: jelenleg egyedül nevelem a kislányomat. Dec-ben megszűnt a munkaviszonyom (nettó 105 000 Ft volt a fizetésem), kaptam munkanélküli segélyt, most pedig márc 1. óta van munkahelyem, köztisztviselő vagyok, bérem nettó 85 000 Ft. Erre jön még a gyerektartás, 13 700 Ft. CHF alapú, még 22 évig fizetendő lakáshitelem van, a válság óta a havi törlesztőm 90-95 000 Ft, illetve van egy lízinges gépkocsim is. Megélhetésemet özvegy édesanyám segíti, illetve eddig párom segített, de most egyedül vagyok.

  Az lenne a kérdésem, van-e esélyem a gyerektartást 35 000 Ft felé emeltetni ilyen viszonyok között. Illetve ha bíróságra kerül a sor, az apa az eddig ígért 35 000 Ft-ot visszavonhatja-e, és megállapíthat-e a bíróság kevesebb gyerektartást így, illetve a 25 000 Ft-nál kevesebbet is megítélhet-e? Visszamenőleg kérhetem 6 hónapra a tartásdíj emelést? Viszonyaimra tekintettel megkaphatom-e a költségmentességet bírósági tárgyalás esetén?

  Előre is köszönöm a válaszát, amit e-mail címemre várok, ettől is teszem függővé, hogy érdemes-e bírósághoz fordulnom.

  Üdvözlettel:
  G. Viktória

  2011. 05. 26. - 10:13
  • Mariann hozzászólása:

   Tisztelt ügyvéd úr! Az lenne a kérdésem,hogy fogyatékos gyermek után magasabb gyermektartást kérhetek-e? Lehet-e több 25 %-nál? Válaszát előre is köszönöm.

   2011. 07. 03. - 21:18
 • j. olivér hozzászólása:

  jo napot kivánok. nekem van egy olyan problémám most váltam el a páromtól és született két gyermek. én hajlandó vagyok gyerektartást fizetni de mennyi az annyi két gyerekre?az össz jövedelmem 66000-ft .

  2011. 07. 07. - 13:04
 • Marics Nikolett hozzászólása:

  Üdvözlöm!

  Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz hogy a férjem akivel most válóperben állok azt mondta nem hajlandó fizetni gyermektartásdíjat a közös gyermekünk után mert az én gyermekemet előző házasságomból felnevelte már.. úgy gondolom ez alapvetően nem így működik.. Arról szeretnék még információt kapni, hogy a 130 000 ft-os fizetéséből a gyermektatrésdíj hány %-át vonhatja a bíróság ?

  Köszönettel a válaszát várom!

  2011. 07. 07. - 19:14
 • Izabella hozzászólása:

  Üdvözlöm!
  Szeretném megkérdezni, hogy most adom be a gyermektartásra a kérelmemet mert a volt férjem nem tartja be a bíróságon az egyezségeket.Két hónapja csak kölcsön ad és sajnos 27 000Ft- os szociális járadékomból nem tudom eltartani a gyereket. Már azt is megvonták most megyek majd ismételten orvosszakértői bizottság elé.156000Ft os nyugdija van és nem képes csak kölcsön adni.Ha vissza adom, miből tartom el a gyereket .

  Köszönöm válaszát

  2011. 07. 13. - 14:04
 • Hmmm hozzászólása:

  Ez “szuper”: jó kérdések, de hol vannak a válaszok!???? Nulla válasz.
  Ennek így semmi értelme, inkább zárja le ezt az oldalt!

  2011. 08. 03. - 14:08
  • Anita hozzászólása:

   Én is tapasztalatot szerezni,és tanácsot kérni léptem fel ide..Ha csak egymásnak panaszkodhatunk,akkor az egésznek nincs semmi értelme!!!

   2012. 04. 10. - 13:30
 • Erzsike hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Annó fix összegben lett megállapítva a tartásdíj összege: 3000 Ft., ezt sikerült 500 Ft-al megemeltetnem. Közben a különböző viták és veszekedések után volt férjem lemondott a láthatás jogáról, nem is tartottuk a kapcsolatot tovább. A gyámügyes az emelés iránti kérelmem elutasította – mondván örüljek, hogy az apa lemondott a láthatásról, így nem is lehetnek igényeim. Meddig jár a tartásdíj? A 18 év betöltése után a bíróság előtt kell igazolnom, hogy szükségem van a tartásdíjra?
  Köszönöm válaszát.

  2011. 08. 16. - 18:25
 • Sarolta hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Három éve 5ooooft. gyerektartást ítélt a birósság a két gyermekemre.Havonta kapok 1o-25 ezer forintot nagy könyörgésre. Volt férjem autójára én vagyok a kezes amit még házasságunk alatt vettünk hitelre.Le mondtam az autóról mert nem bírom fizetni a hitelt.Semmi más vagyona nincs.Végre hajtást kérhetnék az autóra de ha elvinnék tőle a kocsit biztos nem fizetné. .A tartásdíjat ilyen esetben hogyan tudnám behajtatni rajta?
  Köszönöm válaszát.

  2011. 08. 17. - 17:29
 • Desi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Páromnak az első házasságából van egy 11 éves lánya. A bíróság anno a fizetése 20%-át állapította meg, illetve minden egyéb bevételéből levonták a 20%-ot. Mivel a cégénél sok juttatás, munkaruha, kafetéri volt, így volt olyan hónap, amikor a volt felesége havonta 70-80000 forintot kapott.
  Nekünk most született meg a babánk, szeretnénk kérni a gyerektartás mérséklését. Most havonta 26.000 forintot fizet, emellett az útiköltséget is mi álljuk (7000 forint).
  A volt feleségének a második házasságából született egy gyermek, és most várja a másodikat.
  Azt szeretném megkérdezni, mennyi esély van arra, hogy a gyerektartást mérsékeljék.
  Válaszát előre is köszönöm!

  2011. 09. 05. - 12:50
 • Szabó Ibolya hozzászólása:

  Üdvözlöm! A tanácsát szeretném kérni. Férjemmel több mint 3 éve külön élünk, van két közös gyermekünk. Jelenlegi élettársától már van egy 2 1/2 éves kislánya. Évekig jól működött a szóbeli, majd írásbeli-peren kívüli megállapodásunk a gyermektartásdíjra vonatkozóan,azt rendszeresen el is küldte,amennyire körülményei engedték, segített is plusszban. Külföldön él, nagyon jó jövedelemmel rendelkezik. Az idei év júliusától viszont megállapodtunk abban, hogy fiunkat ő neveli tovább, sajnos a kisfiú viselkedési körülményei ezt indokolttá tették. Kérdésem lenne, mivel én és a szintén közös lányunk albérletben élünk, lényegesen rosszabb körülmények között, tarthatok-e igényt valamennyi gyermektartás díjra, arra hivatkozva, hogy a két gyermek neveltetése között anyagilag lényeges különbség van, vagy be kell érnem a férjem indokaival, miszerint “feleztük” a gyerekeket, így nem követelhetek gyermektartás díjat. Az én jelenlegi fizetésem éppen’hogy fedezi az albérletet és a rezsit, bizonyítottan csekély összeg marad a kislányunkról való gondoskodásra, ám ő sem anyagi, sem egyéb módon nem kíván segíteni. Nem tartok igényt %-os megállapításra, nem milliomos Ő sem, de azt sem szeretném, hogy míg a kisfiunk – félreértés elkerülése végett NEM tőle sajnálok semmit, örülök,hogy jó körülmények között él és higyje el uram, borzasztó egy anyának megválni a gyermekétől – addig a kislányunk rossz anyagi körülmények között él – bár a férjem megtehetné, hogy akármennyi csekély összeggel hozzájárulna is örülnénk. Köszönöm előre is segítségét.

  2011. 09. 19. - 20:12
 • Kuruczné Vágó Adrienn hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy volt férjemmel idén májusban váltunk el, két kiskorú gyermekünk hozzám kerültek és a tárgyaláson 25000-25000 Ft gyermektartásdíjban állapodtunk meg közösen. A kérdésem az volna, hogy mivel a gyermektartásdíjat csak hivatalból való letiltással tudtam Tőle kicsikarni, ezért Ő úgy döntött, hogy ezen kívül anyagilag más módon nem hajlandó a gyermekeket segíteni.Sem a beiskolázásukban, sem a ruházkodásukban, sem a gyermekek fejlődéséhez hasznos szakkörök térítésében sem. Én jelenleg újra férjhez mentem és közös gyermekünket várom vagyis nem dolgozhatom a munkahelyem miatt( veszélyes vegyszerek miatt).Mi albérletben élünk negyed magunkkal, van egy közös tulajdonban lévő ingatlanunk a volt féjemmel, amit jelzáloghitel terhel. Ő kiadta albérletbe, nekem pedig azt mondta, hogy a használatért karbantartják azt. Tehát másnak szívességet tesz, míg a gyermekeinek meg nem hajlandó más módon segíteni. A jövedelme meghaladja a 250000 Ft-ot, plusz még emellett szobafestő szakmája révén maszek munkákat is vállal nem kis mennyiségben, tehát módja lenne a további támogatásra. Szeretném tudni, hogy helyesen tettem-e, hogy beadtam a bíróságra egy beadványt, amiben kérem Őket, hogy vizsgálják újra a jövedelmét és a korábban megállapodott összeg lenne a mindenkori minimum összeg, de a fizetése további százalékban meghatározható terhelés erejéig vonjanak gyermektartásdíjat.
  Előre is tisztelettel köszönöm válaszát:Adrienn

  2011. 09. 20. - 10:09
 • Jakus Szilvia hozzászólása:

  Én azzal a kéréssel fordulok önhöz hogy a párommal szét mentünk és most van egy 29-én lesz 2 hónapos kis lányunk!Ő aszt akarja hogy minden 2. héten szombaton el vihesse reggel és este meg vissza és ad 1 hónapban 10 ezer forintot,többet nem!Mit tegyek,mert még bíróságra nem mentünk még??!!Nagyon tanácstalan vagyok!Remélem tud valami ötletet adni vagy tanácsot!
  Előre is tísztelettel válaszát:Szilvi

  2011. 09. 22. - 17:13
 • Tamás hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  A bíróság három éve a minimál bérű fizetésem után havi 15.000 Ft gyerektartást ítélt meg, melyet azóta is havi rendszerességgel fizetek a különélő gyermekem után az anyjának. A gyermek most kezdte az általános iskolát, és azóta folyamatosan jön az anyja, hogy most ezért kell fizetni, most azért, és hogy adjak neki havi 10 ezer forinttal többet és akkor rendben vagyunk. Felajánlottam neki, hogy ha hoz számlát a különböző befizetésekről, akkor megbeszéljük a gyerektartáson felül az anyagiakat, hogy mi az amit még esetleg betudok vállalni. A válasz az volt, hogy nem adnak neki számlát (amit nem igazán hiszek el, hiszen olyan nincs, hogy pl: a fizetős foci edzést befizetem, de nem kapok róla legalább egy nyugtát, hogy én azt befizettem, ugye???).
  Jelenleg is minimálbérből élő vagyok és pár hónapon belül megszületik a jelenlegi párommal közös első gyermekünk.
  A kérdésem az lenne, hogy a fizetés hány százalékát vonhatják le gyerektartás jogcímen (neten úgy látom, hogy 15-25 % között lehet, de az anya 33 %-ot emleget), illetve, hogy a havi 15.000 Ft gyerektartás összegen felül mennyi összeget követelhet még tőlem havonta a gyermek anyja az iskola miatt? Továbbá, ha az anya elmegy bíróságra, számomra milyen kedvező illetve kedvezőtlen döntés születhet gyerektartás ügyben?
  Mivel lesz még egy gyermekem, akár a havi 15 ezer forintot a bíróság még le is csökkentheti?

  Válaszát előre is köszönöm.

  Üdvözlettel
  Tamás

  2011. 09. 25. - 19:11
 • Borbála hozzászólása:

  A párom, akivel együtt élek kiment Ausztriába dolgozni, minimálbérre/ottani/.
  Előző házasságából van 2 gyermek, akik után fizet egy bizonyos minimális összeget.Nekem fix. gyerektartást fizet,de az előző válásakor a bíróság 8-8000 ft-ot állapított meg a gyerekeknek, mivel munkanélküli volt.A gyerekek édesanyja kérhet nagyobb összeget, ha tudomására jut, hogy Párom Ausztriában minimálbéren dolgozik?Mennyit vonhatnak gyerektartás jogcímen?

  2011. 09. 30. - 13:59
 • ???????? hozzászólása:

  De hol vannak a válaszok?????????????????

  2011. 10. 10. - 10:17
 • robi14 hozzászólása:

  Tisztelet Ügyvéd Úr!

  Érdeklődnék ha a bíróság 15.000ft gyerektartás díjat állapított meg! Akkor a volt feleségen le tilthatja e a 20% a fizetésemnek mert a fizetésem 20%-ára tart igényt!
  Várom mihamarabbi válaszát!

  2011. 11. 09. - 20:28
 • Mr. Walker James hozzászólása:

  Xmas kölcsönt nyújt Jelentkezz most

  Helló

  My name is Mr. Walker James Company. Ajánlunk Hitel egyéni igénylő hitel, Van egy rossz hitelek? Voltál már megtagadták kölcsönt a bank? Már a globális gazdasági válság hatással van? Ön állományok le, és szüksége van pénz? Szüksége van refinanszírozási? Akkor aggódj, nem more.We ajánlatot Hitel alacsony kamatozású rates.We bejegyzett hitelezők a FSA.Contact ma, hogy mi lehet az segít you.E-mail: (walker.loan@yahoo.com) szükséges információk vannak?

  Teljes név :………..
  Kapcsolat Cím :……….
  Szükséges mennyiség :……………..
  Időtartama Hitel :…………….
  Telefon nincs :………..
  Ország / város …………….

  Megjegyzés, azt akarom, hogy töltse ki ezt az űrlapot, mielőtt kap hitelt rendben

  Köszönet Mr. Walker James

  2011. 11. 11. - 11:36
 • Jervnick W hozzászólása:

  Tisztelt Hölgyem / Uram!

  Mi hitelesített hitel hitelező kínálunk fedezett hitelek magánszemélyek és vállalkozások alacsony érdeklődés, és kínálunk hosszú és rövid lejáratú hitelek.

  Cégünk felvett egy csomó áttörést nyújtott első osztályú pénzügyi szolgáltatásokat ügyfeleink számára, különösen a területén hitel és a tőke rendelkezésre az egyének és a vállalatok számára.

  A mi hitelprogram tagged “hitelt két hét, minden ügyfél hazai és a nemzetközi mind a garancia megszerzésének hitelt ettől a társaságtól a módot biztosított offshore nemzetközi finanszírozásának ezt a folyamatot.

  A szolgáltatás áthelyezték és szabványosított megfeleljenek a fogyasztók keresletének gazdaságos módon. Hoztunk gyengélkedő iparágak vissza az életbe, és mi újra jó üzleti ötletek biztosít forrásokat a felkapaszkodott.

  Azonban, mi a módszer kínál lehetőséget, hogy azt az összeget hitel szükséges, és időtartama is megengedhet magának. Ez ad egy igazi esélyt, hogy az alapok amire szüksége van. Amennyiben érdekli, hogy újra hozzám e-mailben vagy telefonon további információt a hitelprogram.

  Végül Ön bármilyen pénzügyi stressz, vagy szeretné alapok megkezdéséhez saját vállalkozást? Szüksége van hitel hogy rendezze a tartozást, vagy fizeti ki a számlákat, vagy kezd egy szép üzlet?

  Van egy kis hitel pontszám, és számos nehézséggel kell megküzdenie szerezni kölcsönt a helyi bankok és más pénzügyi intézmények? hitelt nyújt a 2%-os kamatláb vagy anélkül biztosíték, akkor meg kell beszélni, hogy a mi management.This, hogy segítse az egyének elérjék pénzügyi célok

  Szüksége van egy hitel vagy finanszírozási bármilyen okból, mint például:

  * Refinance,
  * Home Improvement,
  * Inventor Hitelek,
  * Automatikus Hitelek,
  * Adósság konszolidáció,
  * Line of Credit,
  * A második jelzálog
  * Üzleti hitelek,
  * Személyi hitelek,
  * Nemzetközi hitelek,
  * Oktatás hitelek.

  További részletek haladéktalanul válaszoljanak az e-mail: jervnickloanhome@globomail.com

  Telefon. +234-7053-485-762.

  Valóban a tiéd,

  Jervnick Williams.

  2011. 11. 16. - 19:44
 • golden sky. hozzászólása:

  Van szüksége a hitel, a kamat mindössze 2,8%. Ezután Goldden ég
  A beruházás a válasz a problémára. Kínálunk és biztonságos mindenféle hiteleket. Kínálunk hitelek kezdve 5000 EUR a 150.000.000 EUR
  Mindössze annyit kell tenned, hogy lépjen kapcsolatba velünk az e-mail címünkre. goldensky.ivst@gmail.com, vagy hívhatja a help desk +44 (070) 58159292

  Köszönjük, várjuk Önt.

  2011. 11. 19. - 00:39
 • Ani30 hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Mi most készülünk válni,van egy 5 éves kis lányunk.és egy kis felvilágosítást szeretnék kérni!férjem külföldön dolgozik,nincs Magyarországon bejelentett munkahelye,de ahol dolgozik ott sincs bejelentve.és havi 500 ezret keres ha egész hónapja van bedolgozva,mert mikor haza utazik akkor azt nem fizetik.havi átlagot számoltam ami 250 ezer forintra jön ki egy hónapra.és ő peren kívül akar 25 ezer forintot adni gyerektartást.jelzem,nekem sajnos nincs állásom,kis faluban élek ahol a munka nélküliség nagyon nagy.kapom a családi pótlékot,meg szociális segélyen vagyok,ez összesen 40.700ft.ingatlan nincs a nevünkön.ugyanis egyik szülő + házában éltünk eddig.én gyerektartást 50 ezerre gondoltam,mind addig míg neki ilyen magas a fizetése,ha munkahelyet vált,vagy meg szűnik ez a külföldi munka,és lesz másik munkája jóval kevesebb bérért akkor természetesen a 25 ezer ft korrekt.bizonyítani tudom hogy neki minden hónapban mennyi pénz megy a számlájára,hisz közös a számla.hiába nincs bejelentve a számla nem hazudik,hogy márpedig ő ennyit keres.a kérdésem az lenne ha ő bele egyezik peren kívül a havi 50 e ft-ba és idő múlva meg szünne a munkája külföldön,ezt az összeget lehet módosítani?hogy kevesebb lett a fizetése és az 50 ezret nem tudja fizetni,csak a felét?

  Válaszát előre is köszönöm!

  2011. 12. 10. - 15:06
 • rolandanyukaja hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!

  Volt párommal van egy 7 éves fiunk akit én 6 éves kora óta egyedül nevelek és akiről kb.3 éve kiderült hogy autista.
  Születése után volt párom nevére is vette a kisfiút,néha-néha látogatja is és akkor szóban megegyeztünk hogy havi 20 ezerrel segit anyagilag.
  1éve és 7 hónapja elvesztette munkáját azóta nem fizetett gyerektartást és másik munkahelye sincs,tudtommal munkanélküli segélyét kapott de abból sem adott a gyermek részére semmit.
  Én kértem többször is szép szóval és fenyegetéssel hogy nem láthatja a kisfiút és hogy elmegyek segitséget kérni de mivel határidőket szabtam meg neki és nem mentem nem vett komolyan.
  Sajnos amit kapok havi 51000ft nagyon kevés.
  Emelt családit és meghosszabbitott gyest kapok a fiam 10 éves koráig mert sajnos a gyes lejárta óta semmilyen munkakeresési próbálkozásom nem hozott sikert.
  Kérem segitségét hogy hogyan és hol indithatnám el a folyamatot és mekkora összeget kaphatunk ha volt párom nem dolgozik és nincs jövedelme,kaphatunk-e visszamenőleg is és ha igen akkor mikor?
  Köszönöm válaszát.
  rolandanyukaja

  2012. 01. 14. - 23:40
  • Titan hozzászólása:

   Szerintem sok e9rtelme nincs. Ha AF alapobjektedvre van szfckse9gem, akorka arra ott a 20/1.7. Alig sf6te9tebb, sokkal kisebb, olcsf3bb, e9s a 20mm nekem jobban tetszik, mint a 25mm (be1r ez nyilve1nvalf3an szubjektedv dolog).

   2012. 07. 22. - 05:33
 • Mirella hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Azt szeretném megtudni, hogy a nettó vagy bruttó kereset után állapítják-e meg a gyerektartást és hogy a cafetéria ebbe beleszámít-e?
  Nettó kereset havi: 150.000 Ft + cafetéria /éves/ 300.000 Ft. Egy gyermek után így kb mennyit kérhetek?
  Köszönöm válaszát.

  2012. 01. 19. - 11:29
  • Mirella hozzászólása:

   Tisztelt Ügyvéd Úr!

   Azt szeretném megtudni, hogy a nettó vagy bruttó kereset után állapítják-e meg a gyerektartást és a cafetéria ebbe beleszámít-e?
   Nettó kereset havi: 150.000 Ft + cafetéria éves 300.000 Ft. Egy gyermek után így kb mennyit kérhetek?
   Köszönöm a válaszát.

   2012. 01. 22. - 17:03
 • György hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  A bíróság nyugdíjamból 20-20 % gyermektartásdíjat állapított meg,de legkevesebb 36-36 ezer forintot.
  Ezt önkéntes alapon, postai úton fizetem.
  Köteles vagyok minden nyugdíjemeléskor a gyermektartásgíjat emelni?

  2012. 02. 01. - 11:19
 • judit hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Szeretném meg tudno,ha a volt párom 16-évig 8000ft
  gyermektartást fízetett. Ez idő alatt született még két gyermeke
  a mostani párjátol.Fel szeretném emeltettni 16000 ft ra.
  Minimár bérrel van bejelentve,van esély rá hogy meg kapjam ezt
  az ösdzeget?
  Köszönöm a segitséget

  2012. 02. 02. - 08:51
 • Betti hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Van egy férjem aki elvált a volt feleségétől és fizeti a gyerektartást, 21 éves egyetemista lánya részére. A volt felesége együtt él élettársi viszonyban. Az volna a kérdésem, hogy ilyenkor is köteles a férjem fizetni a gyerektartást a főiskolás lánya részére?
  Válaszát köszönöm.
  Tisztelettel: Betti

  2012. 02. 14. - 11:52
 • Annamary hozzászólása:

  Mindenki segítségét szívesen fogadom!

  A férjemtől elváltam, van két gyermekünk! Amikor mi elváltunk ő még itt dolgozott!
  kb 2 éve kinn él német országban ott dolgozik hivatalosan, biztosan nem tudom mennyi a jövedelme! csak azt tudom hogy a két gyereknek havi 150 EUR.-t küld!
  nem hajlandó többet! pedig kb 2000 EUR keres. Én nem tudok dolgozni, mindkét gyermek tartósan beteg! egyedül nevelem őket! Nincs ház a fejünk fölött, albérletről-albérletre megyünk! Kérem segítsenek, mit tehetek? Hová forduljak?
  Köszönettel: Annamary

  2012. 02. 26. - 17:31
 • Szabó Csaba hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Tartásdíj megszüntetésére adtam be keresetet a bíróságra.Az első tárgyalás végén a bírónő jövedelem vizsgálatot és környezet tanulmányt rendelt el.A következő tárgyaláson mik a lehetőségeim?Köteles vagyok elfogadni a bíróság döntését vagy vissza is utasíthatom.Meddig mehetek el.A volt feleségem jövedelmi viszonyai valótlanok,sokat hazudik.Ezek bizonyíthatók is.Legyek kemény,vonjam be az Adóhatóságot?Soha nem voltam szemét,de már meguntam,hogy mindenki hülyének néz!Szeretem az egyszerű és korrekt dolgokat.Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel:Csaba

  2012. 03. 03. - 15:15
 • F István hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  10 éve váltam el a feleségemtől két közös gyermekünk van.Én rokkant nyugdíjas vagyok , havi jövedelmem 27 000 ft. A válóperkor nem állapítottak megy összeget a gyerektartásra hanem közös megegyezéssel havi 15000 ft ot fizettem,de sajnos nincs munkám így csak a 27000ft-om van.
  Kérdésem az lenne mennyi az az összeg amit ebből gyerektartásra kell fizetnem ?
  És van e joga az anyukának megtiltani a láthatást ha rendesen fizetek minden hónapban.És hová kell fordulnom ez ügyben?
  Köszönöm előre is válaszát
  Tisztelettel: F István

  2012. 03. 04. - 11:58
  • macika hozzászólása:

   Jó napot kívánok!
   Én csak azt szeretném megkérdezni öntöl mire jutottak ?Mennyit kell fizetnie gyerektartásra?Mert én ugyan ebben a cipőben járok.Köszönöm ha válaszol .És még azt kérdezném hogy kell írni az ügyvéd úrnak és hol lehet megnézni a választ ?regisztrálni kell valamilyen oldalra?Ón hogy írta ezt a levelet az ügyvédnek ?Szép napot!

   2012. 03. 21. - 08:06
 • D.Norbi hozzászólása:

  heló nekem 2 gyerek van, 12 évet voltunk együtt, nem én vagyok az aki hűtlen volt. Ennyi év alatt 1 évet dolgozott, én meg végig. 200 ezerről 120ezerre csökent a fizum és már is lépnie kellett, most abból a fizuból 50-et kérne. Én azt ajánlottam neki, én adok 30-at ő is rakjon hozzá ennyit +25 ezer cs.p. 85-ből a 2 gyereknek ki kell jönni. Őt már nem szeretném eltartani

  2012. 04. 12. - 21:34
 • SAFE LOAN FIRM hozzászólása:

  Helló,
  Van szüksége egy loan.We ajánlat mind a személyi és üzleti hitelek tőke összege közti ft 5,000.00 FT 200,000,000.00 USA dollárban vagy fontban GB magánszemélyek, cégek és együttműködni testületek függetlenül családi állapot, nem, vallás, és helyen, de kell egy jogi eszközökkel történő visszatérítésére visszafizetni a kölcsönt a meghatározott időben, és meg kell TRUST méltó. Ha ez a kedvezmény az Ön elvárásainak, akkor tudunk továbblépni, ha a szerzés vissza hozzánk e-mail címen (safeloanfirm@live.com)

  Öné a szolgáltatás
  Sir; Wesley Robert
  C.E.O / SAFE HITEL IRODA

  2012. 04. 25. - 12:27
 • Szilvia hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!
  Van egy unokaöcsém, aki után most kért a volt sógornőm gyermektartást bírósági úton. A bíróság döntött, és öcsém fizetésének 20%-át ítélte meg a gyermek részére. Azonban 15 nap fellebezés van, amellyel a jelenlegi sógórnőm úgy próbált élni, hogy miután megfenyegette a gyermek édesanyját, aláíratott vele egy lemondó nyilatkozatot, amelyben a volt sógornőm lemond a gyermeket megillető gyermektartásról. A kérdésem az, hogy jogilag ezzel a tanuk nélküli papírral érvelhetnek -e a bíróságon az öcsémék. Mennyire hitels egy olyan papír, amelyet sem a másik fél – mármint az öcsém – sem pedig tanuk nem hitelesíthettek, mivel az öcsém jelenlegi felesége írattatta alá a papírt a volt sógornőmmel.
  Válaszát előre is köszönöm

  2012. 04. 25. - 15:58
 • Nenah hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Gyermekem apja nem dolgozik és nem is dolgozott,hallani sem akar a babáról és azt mondja nem is az övé.A mostani párom elfogadta a picit és mondta nekem,hogy menjünk el a bíróságra a gyermek apjától a gyerektartást kérni.Mondta azt is,mivel nem tudom az apja tartózkodási helyét,hogy a bíróság megkerestetné és ha nincs jövedelme,akkor azt az állam megelőlegezné,viszont akkor börtönbe kerülne.Viszont,ha mégis tudná fizetni a gyerektartást,akkor láthatóságot is kérne,már csak rosszindulatból,mert tudja,hogy engem zavarna,nem pedig a gyermek miatt!Kérdésem az lenne,hogyan lehetne gyermektartást kérni tőle?

  2012. 05. 04. - 20:04
 • Victor hozzászólása:

  Tisztel Uram !
  Válni szeretnék, van egy 8 éves fiam.Feleségem soha nem dolgozott, mégis mindennek a felére igényt tart amit szereztem a 8 év alatt, még a házasságunk ideje alatt anyámtól csak nekem ajándékozott ( ügyvéd előtt ) másik lakásra is.
  Kérdésem: megteheti ???
  Várom válaszát !
  Tisztelettel: Victor

  2012. 05. 07. - 18:50
 • Edit hozzászólása:

  Tisztelt Uram!

  Február óta külön élünk az élettársamtól. Két közös gyermekünk van. A bíróság havi fix összegben (32.000.- Ft) határozta meg a gyermektartás összegét, amit a munkáltatója letilt.
  Következik a nyári szünet, és kértem, hogy a rá eső 6 hét időpontját adja meg. Meg is tette, oly módon, hogy nem tudok a gyerekeimmel 2 hétet egyfolytában itthon lenni. Tudok-e ezen változtatni?
  Ráadásul kérte a 6 hétre jutó gyermektartás összegét. Kérdésem az lenne, hogy jogosult-e a volt élettársam a gyermektartás 6 hétre jutó összegére?
  Várom válaszát!
  Tisztelettel: Edit

  2012. 06. 01. - 06:57
 • Gabriella hozzászólása:

  Tisztelt Uram!

  A következő kérdésem lenne. Az apukának bejelentett bére nincs, van neki gépkocsi és motor a nevén. Feketén autót szerel a szülei lakásánál. Ingatlan stb nincs. Ebben az esetben az egyedülálló anyuka mit csinálhat? Milyen jogai lehetnek itt egyáltalán?

  Üdvözlettel: Gabriella

  2012. 06. 04. - 10:57
 • Playboy hozzászólása:

  Üdvözlöm!
  Kérdezném ha az apuka keres 1300 eurot havonta külföldön,akkor az anyát mennyi gyerektartás illeti meg a két gyerekre,Itt magyar országon??
  Köszönöm!!!!!

  2012. 06. 23. - 11:46
 • Házasember hozzászólása:

  Kedves hölgyek, férfitársaim, fórum olvasók!
  A további helyesírási hibák miatt előre elárulom nincs diplomám így nyilván a nagy arcú diplomás feminák majd nem olvassák ezt tovább. Tisztelet a kivételnek!
  Nem kenyerem a gépírás így biztosan lesz benne néhány hiba és hiányzik majd pár vessző is. Már olyan hosszú ez a fórum hogy csak itt-ott bele olvastam de szinte mindenütt az jön le hogy volt férje pénzére áhítozik valaki. Egyel több hiba amit lehet sorolni hogy az a szemét nem fizet eleget. Aki nem így van az meg nem is ír ide.
  Asszonyok! Szerettétek volna annyira mint embert amennyire most a pénzét szeretnétek! Ezzel nem azt mondom hogy nem kell a gyerek szükségleteiről közösen gondoskodni de különösen ma annál nehezebb fenntartani önálló háztartást minél kevesebben élnek benne. Ezt is figyelembe kellene venni mielőtt elmarjátok a férjet. Ha bárki helyett nincs nála alkalmasabb az életben akkor nem kell a pozíciójából kibillenteni hanem erősíteni kell abban hogy jobban tudja ellátni a feladatát. Mindazt amit elvártok tőle. Ha unja veletek az életét, elege van abból hogy emberileg, erkölcsileg naponta leírjátok akkor nem tudja jól ellátni feladatát. Ha a férfi élőhelyét a családot amiben vagytok élhetetlenné teszitek akkor a férfi (a Nő is) majd új élőhelyet keres. Még a növények sem maradéktalanul kedvelik egymás társaságát (biokertészet) akkor miért várnátok el ezt gondolkodó élőlénytől? A helyet (családot) együtt kellene együttélésre alkalmassá tenni.
  Sok családban a férfi lelkileg jobban kiszolgáltatott, mégis csak nővédő szervezetek vannak. A férfinak szerintetek asszonyok milyen eszköze van egy magyar házasságban? Hallgatni amíg egyszer csak menekül? Akkor is azt mondjátok: nem törődött, nem dolgozott eleget, megvert, megcsalt stb. Amióta írás létezik azóta (talán még régebbóta) ismert a szerető fogalma. Ugye a nők szerint megcsalás terén különösen rosszak a férfiak? Hohó! Nem kell minden megcsaláshoz egy nő is? Akkor melyik nem a rosszabb? Ha egy nő sem akarna ilyet tenni akkor az ugye a nemi erőszak fogalma, de nem erről van szó. A helyzet és a tapasztalat az hogy minél jobb dolga van egy házasságban a nőnek annál inkább jár az esze a megcsaláson. Nem fontos egyet érteni ebben, tessék szétnézni a világban! A házas nők általában a férjükkel nem tudnak szexelni. Tehát rajtuk is kijön a meguntság csak egy nő jobban elvan szex nélkül.
  Sajnos sok házasságban szex elvonáshoz mint eszközhöz folyamodik a nő ha el akar érni valamit. Lehet hogy ez működik csak beindul a leszokás folyamata és észre sem veszik hogy lassan leszoknak egymásról. Kívánom de nem vele, tegnap is veszekedtünk – így nem tudok… Hát nem szeret, nem becsül, nem tisztel……. Aztán megbocsátani lehet de felejteni nem. Na ehhez tessék hozzászólni, előtte önvizsgálatot tartani.

  2012. 06. 27. - 22:54
  • neszeneked hozzászólása:

   kedves Házasember!
   az a baj hogy két fél van. és mindegyik a saját szempontját látja. A férfi úgy érzi mindent megtesz, amikor sokat dolgozik a munkahelyén. De a valóságban magára hagyja a nőt. Egyszerűen a távolmaradásával – amire persze csodálatos mentsége van – kivonul a nő életéből, Nem vesz részt benne. Aztán jó nagyot csodálkozik hogy egyszer csak már nem köti össze SEMMI a másikkal. Bocsánat egy dolog még összeköti: az esti: “naa, rakd már szét a lábad” mert ez lehet hogy egyszer még vicces de siralmasan mutatja hogy mennyire leadnak a férfiak az igyekezetükből. Aztán egyszer csak ez se működik. És lehet nagyot nézni.

   2014. 07. 29. - 11:24
 • Apa hozzászólása:

  Nekem csak egy kérdésem lenne,ha vendeglatozom,akkor mi után számolják ki a gyerek tartási összeget?

  2012. 07. 07. - 01:23
 • GL hozzászólása:

  Sok fórumot átnéztem,de egyikhez sem szóltam hozzá…..De itt nem tudom megállni!Igen,van sok szemét apa.De legalább,ha nem több szemét anya!Szégyen a magyar jog,mínusz 200%-ról indul az apa,legyen bármilyen jó is!Engem a feleségem éveken keresztül csalt,és most szeretné megfejni a külföldi jövedelmet!Hát nem fogja!A bírónő egy fiatal tyúk,2x nem is idézett sem engem,sem ügyvédem!Annyira elfogult hogy hihetetlen!Exem talált egy újabb balekot,akivel közösen akarnak házat venni,és az én gyerektartási díjamból finanszírozni a hitelüket!Na nehogy már a gyerekek mögé bújva megtehesse!Tudjátok mit?Abban igaza van Pálnak,hogy nekünk is van életünk utánatok,főleg ha nem a mi hibánkból történt a válás!És azt mondom,ha arra hivatkozik a bíróságon hogy nem tudnak megélni,ezért kér magasabb összeget,akkor egyszerűen adják nekem a gyerekeimet,és kész!Gond megoldva!Ja ,hogy Magyarországon apának nem adják a gyereket?Hát én ezért nem fogok 150000 gyerektartást fizetni!Nekem is fel van háborodva az exem,hogy ,,nem akarok gondoskodni a gyerekeinkről”.Az fel sem merül se benne se a bírónőbe hogy akkor miért ment állandóan félre?Ha adok 50000-et az nem gondoskodás?Felajánlottam hogy adják nekem a gyerekeket,és nem is kérek tőle gyerektartást,de meg sem hallgattak…..Ti mit tennétek a helyünkben?

  2012. 07. 18. - 00:02
  • as9182 hozzászólása:

   Tisztelt GL

   En is kulfoldon elek, egy megromloban levo hazassaggal. Orulnek, ha kapcsolatba tudnank lepni, lenne par kerdesem, es a gondolataimat ez ugyben is szivesen megbeszelnem Onnel.
   Email cimem: kara760519@gmail.com

   Udv,
   Kulfoldiapuka

   2015. 08. 20. - 07:53
 • Apuka hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Megromlott házasságunk lassan felemészt, amin a közeljővőben változtatni szeretnék!
  Azután érdeklődnék, hogy egy válás során hogy történik a tartásdíj megállapítása, ha a feleségem néha munkanélküli, én külföldi munkaviszonnyal és keresettel rendelkezem. Továbbá több ingatlant halmoztam fel, többnyire a külföldi jövedelemből, illetve új autó,….Vagyonmegosztásnál mit vesznek figyelembe?
  Ha esetleg eladnám az ingatlanokat (nevemen van, de házasságunk alatti szerzemények), későbbiekben figyelembe vennék az eladási összeget?
  Házasságunk alatt 3 gyermek született, még tizenévesek, érzik a feszültséget!
  Feleségem elkényelmesedett, szinte én intézem az összes napi teendőket a főzéstől a gyerekek szabadidő programokig. Bizalmatlanság alakult ki bennem, egymáshoz képest más dimenzióban élünk, családi intim élet is megszünt.
  Tudom, hogy nincsenek jó válaszok, csak vesztesként kerülhetek ki, de szeretnék újra mosolyogni, nyugodt lenni.
  Várom válaszát, köszönettel: Apuka

  2012. 08. 15. - 22:33
  • as9182 hozzászólása:

   T. Apuka!

   A sztorim hasonlo az Onehez. Szivesen kapcsolatba lepnek Onnel, hogy a temaval kapcsolatos dolgokat megbeszeljuk. Lenne par kerdesem konkretan.
   Email cimem: kara760519@gmail.com

   Koszonettel
   Kulfoldiapuka

   2015. 08. 20. - 07:48
 • Éva hozzászólása:

  Tisztelt Mindenki4
  A gyerektartás összegét nálunk is apuka önként ajánlotta fel!!!!! Ami a két fiunkra 20-20 ezer ft.Azt a tényt mindenki elfelejti/ ő nagyon/,hogy a gyerekeket ketten akartuk és fel kell nevelnünk. Ha külön külön is. Ez a legnagyobb baj,hogy ezt tisztelet a kivételnek de elfelejti az kedves apuka.

  2012. 08. 21. - 13:29
 • Julcsi hozzászólása:

  Mi most akarunk válni a férjemmel.Van 2közös gyerekünk.Én azt szeretném megtudni ,h ö külföldön dolgozik kb.1700eurot keres és ebböl gyerekenként15.000ft gyerektartást akar fizetni.Ezt az összeget ö mondta meg nekem,de szerintem ez elég kevés!!??Mennyit kérhetek töle?Meg tehet olyat,hogy nem valljaba a keresetének a havi összegét ha ode kerül a sor a gyerektartásnálL?Be van jelentve de nem vállalatnál dolgozik,hanem vállalkozonál!!Ezt meg tudja csinálni??Mit tehetek én,h ezt ne tegye meg??

  2012. 09. 03. - 15:07
 • Eysan hozzászólása:

  Érdekes hozzászólásokat lehet olvasni! Mindig a férfi szívja meg??? Ez azért erős kijelentés! Én is azt vallom, hogy ha már valaki gyereket vállal, akkor legyen érte felelősséggel!!! könnyű megcsinálni, a többi meg marad az anyára!
  Mi terveztük a fiamat, mire megszületett az apuka úgy gondolta mégsem akar velünk élni!! Mindent egyedül csinálok a fiam születése óta!! Segítségem nincs! 20ezret fizet havonta az apja, én pedig még gyes-n vagyok! Van 1 beteg édesapám is akit el kell látnom!……és még sorolhatnám! Mindig a férfiak szívják meg?? na persze……ezt talán át kellene még1x gondolni!!

  2012. 09. 04. - 22:42
  • Csaba hozzászólása:

   Kedves Eysan!

   Tisztelet a kivételnek, de mindig a férfiak szívják meg! Ön írta, hogy tervezett gyerek volt. És most csúnya lesezek: a beteg édesapja nincs belekalkulálva a családba. Azt a volt párja is tudta/tudja. Mégis, a törvény az anyák mellett áll. Az apák csak a “pálya széléről” nézhetik, hogy mi történik, beavatkozni nem tudnak. Természetesen elítélem azokat a férfiakat, akik kihasználják a nőket, majd lelépnek, de nem ez a többség. Viszont a nők között a többség az, aki a volt férjét/élettársát a törvények adta lehetőségeket maximálisan kihasználva mindent kicsavarjanak a férfiból. Minden párkapcsolat két emberből áll, de a rövidebbet a férfi húzza! A törvény és a bíróság a nők mellett áll. Nem vagyon nőgyűlölő, csak a realitásokat veszem figyelembe. Én is válás előtt állok és látom, hogy a “még” feleségem milyen eszközökkel bánik el velem. Hozzá kell tennem, hogy én mindig hűséges voltam, soha nem csaltam meg a feleségem!! Szeretem a gyerekeimet, a helyet ahol lakom, az iskolát ahová a gyerekeim járnak. De a mindennapi flegma, kiabálós kommunikációt már nem annyira viselem el, de tűrök, amíg tudok. Mit csinálnak a nők, ha nem akarják a párjukat? Először szexmegvonás, majd “ne érj hozzám” vagy “ne ölelj át” mondatok. Ezután másik ágyba költözés és folyamatos lelki terror. És ez megy heteken, hónapokon esetleg éveken át. Majd kijelenti, hogy “sosem szerettelek”, vagy/és “nem is akartam hozzád menni”, stb. Akkor ki is az, aki ki akar szállni?

   Kedves hölgyek, tessék ezen egy kicsit elgondolkodni!!!

   Várom az építő jellegű hozzászólásukat!

   Csaba

   2013. 01. 15. - 09:58
 • Leloczkiné hozzászólása:

  Nem értek egyet a férfi “felfogással”! Én most 29 év után hagytam ott a párom, egészségileg kikészített; anyagilag kihasznált; lelkileg összetört. Akkor még nem is soroltam, hogy a házasság előtti házát (1 évet fizetett egyedül) ketten fizettük ki; bővítettük; fejlesztettük—– és mivel nem szereztem rá vagyoni jogot= az ügyvédje szerint nincs is hozzá semmi közöm! Az 5 éves új autó értéke szerinte nulla Ft! a 2,7 hektár föld csak 2,7 millió az értéke (1,6 hektárt 2 éve 1,8 millióért vette). Az apai örökségemből; testvéri segítéssel és kölcsönnel házat vettem most magamnak és arra is szemet vetett hogy közös szerzemény még. A gyerekeimet ellenem fordította, pénzzel “megvette őket”. És a kisebbik lányom magatartása is bele segített az apjával való közös “bánás módban”, hogy elmentem a házasságból. Egyszóval egy házassággal egy nő nem a cseléd és a rabszolga sorsot írja alá szerintem, ahogy sok férfi ezt várja el és gondolja a nőről. Mert sajnos ez a nagy igazság! nagyon ritka kivétel van, hogy nem így gondolkodik egy férfi;de ez kevés.

  2012. 09. 20. - 12:10
 • Sankó hozzászólása:

  Szerintem Pál az elején,jol beszélt.Én eljöttem a feleségemtöl és a 3 gyerekem vele maradtak.Ott hagytam a házat autot,mindent.Kapott gyerekenként 20 ezret nekem 60-70 ezer maradt.A gyerektartással és az anyasági+családival 150 et kapott+ az önkormányzat is segitett neki ingyen könyvek ingyen étkeztetés.A gyerekekre semmit se költött,se név vagy születés nap,és még a számlákat se fizette.Szépen lassan csinált 230 ezer közüzemi tartozást és mindent kikapcsoltatott.A házat ott hagyta,mindent eladot.A nagyobbik fiam oda került az édesanyámhoz,de ö továbbra is 3 gyerek után kapott mindent,csak fizetni felejtett el az anyámnak,igy kénytelen voltam én fizetni,havi 25-28 ezret.Közben kirugtak a munka helyemröl,igaz sikerült munkát találnom,de már nem vonták a gyerektartást.A nagyobbik fiamra továbbra is fizettem,de két kissebbikre nem,mivel 3 gyerek utáni jutatást kiszámolva még 14 ezerrel többet is kapott a nő!Azt gondolt egyett és ki ment Londonba kurvának a gyerekeket meg egy drogos nőre bizta,aki majdnem a gyámjuk lett,de én ezt már nem engedtem,söt öt is megfenyegettem,ha nem jön haza rá küldöm a rendörséget.Haza jött,kb egy honapig voltak vele a kicsik azt be adta öket egy gyermekek át meneti otthonába 1 évre engem meg feljelentett,nem fizetésért.Ez nem is kifogásoltam,csak igazságtalannak éreztem.Most ott tartunk,hogy kiment lakni Ausztriába és ki vitte a gyerekeket is.Ott akart elválni,de én az ügyvéd tanácsára nem irtam semmit alá,mert én itt akarok elválni magyarba.Csak hogy a gyerektartást ott fogja be adni,kint.Ebböl is látszik,hogy ő tényleg a pénzre és arra megy hogy teljesen kicsináljon engem,meg az uj családom.Ahol van egy közös 2 éves kislányunk és a páromnak egy 6 és egy 10 éves fia.Kölcsönöket és kezeseket is mind mi fizettük a párommal,mivel ö nem volt hajlando fizetni és azt mondta erre hogy oldjuk meg.Nem kevés pénz lett kifiztve,amihez a páromnak semmi köze nem volt,mert a volt feleségemmel lett elköltve,nem vele.Akkor ezek szerint azért vannak haszon leső nők,akik tudnak böszmék lenni azért,hogy a másiknak soha ne legyen jo,ha már nekik nem jön össze!!!

  UI:elnézést a helyesírási hibákért :)

  2012. 10. 01. - 14:05
 • Judit hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd Úr
  A volt párom külföldön dolgozik egy éve egy gyermekünk van külföldi jövedelme 800-900 euró de ezt ő tagadja mivel szerinte csak a minimálbéréből vonhatják mivel külföldön kiküldetésben van nem tudom hogy ez tényleg igy működik ?vagy csak ő gondolja bejelentett hivatalos munkárol van szó a fizetését számlára utalják

  2012. 10. 11. - 13:32
 • kivulallo hozzászólása:

  kedves anyukak es apukak!Elore is elnezest a helytelen irasert!En egy kivulallo vagyok.Nekem sajnos nincs gyerekem,de a paromnak ketto van! Mi nemreg vagyunk egyutt,de viszont o a parjatol mar 10 eve kulon elnek.A nonek mostanra mar 4 gyereke van 3 kulombozo ferfitol! A szuleivel lakik es az utolso apajeloltel.Kb 200ezer forint a havi bejovetele a paromnak ebbol 100ezret odaad nekuk.amit meg a nevelo apuka vesz at.aki kozbe dolgozik kozbe nem.a no sose dolgozott.a masik gyerek utan is vagy 50ezret felvesz.meg hol vannak a segelyes.a gyerekeket koszosak szakadt ruhaban jarnak.ruhakat veszunk nekuk,fodrasznak penzt adunk.kethetente felpakoljuk oket h az anyjaek legyen mit egyenek es meg ez se jo neki. Szerintetek ez a no megerdemli ezt az osszeget? Mit lehet tenni ez ellen h valtozzon?

  2012. 12. 04. - 17:23
 • Greg hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  A következő dolog történt velem és ha néhány szóban segítene hogy nagyjából mik a lehetőségeim akkor nagyon hálás lennék.
  29 éves férfi vagyok, 1 hónapja volt egy pár éjszakás futó kalandom. A hölgy azt állította hogy gyógyszert szed, így nem védekeztünk. A kapcsolat megszakadt, de tegnap írt egy levelet amiben közölte hogy állapotos és meg akarja tartani a babát, mert attól tart hogy nem lehet neki több ha ezt most elveteti.

  A hölggyel semmiféle kapcsolatot nem kívánok ápolni, és nagyon rossz hogy így alakult, úgy érzem hogy tehetetlen vagyok. Csonka családban nőttem fel, szülők nélkül ezért sem akarok másnak ilyen életet.
  Azt is írta hogy nem kíván pénzt tőlem, és majd ő egyedül felneveli. Nagy szavak, de persze ez nem így működik, munkája, iskolája nincs, 20 éves.

  Még időben vagyunk a terhesség megszakításához, de ő erről hallani sem akar.
  Az számomra világos hogy ebbe nincs beleszólásom, mert az anya dönt.

  A kérdésem az, hogy ha én nem akarom a babát, a fogamzásgátlással úgy érzem át lettem verve, akkor van-e rá mód hogy teljesen lemondjak róla és gyerektartást se kelljen fizetnem?

  Havi bruttó 240 ezer forint a fizetésem, ebből ha jól gondolom még akár egy nagyobb levonás is lehet. Azonban idős, beteg nagyanyám házában lakom és nagyon megviselne anyagilag bármekkora összeg.

  Természetesen sokan azt gondolhatják hogy az érzelmi oldal fontosabb, és ez így is van, de ez itt most nem az a fórum, itt jogi kérdésekről van szó nem pedig érzelmiről. Ez maradjon meg az én dolgom, olvastam olyan hozzászólásokat amiben idegenek akarnak minősíteni másokat, ezt kértem ne tegyék velem a hozzászólók.

  Előre is köszönöm a segítséget!

  2013. 02. 05. - 21:58
 • Ottó hozzászólása:

  En azt kerdeznem meg, hogy ha egy ferfi jovedelmenek 40% at levonjak, akkor hogyan rendezze az eletet, hogyan teremtsen maganak otthont? Ebbe bele gondolt valaki? Elnezest de angol gepen irok, nincs ekezetes betu.

  2013. 04. 15. - 00:13
 • lorenz hozzászólása:

  A kérdésem az lenne, hogy szélsőségesen rossz anyagi helyzetben, mennyi a minimum gyerektartás amit egy munkanélküli apukának fizetnie kell, az ország másik felébe költözött anyukának, aki meglehetősen jó körülmények között él új családjával (született már közös gyermek is).

  Mennyibe kerül egy 4 éves gyermek nevelése / hó?

  2013. 04. 18. - 21:29
 • Angela hozzászólása:

  Kedves nézők, amit tehettem volna, ha nem az online orvos neve Sakura is a nevem Angela mentem az ember hívást Richard voltunk boldog házasságban öt évben született gyermekünk, a második év elteltével a házasság, de elveszítjük őt a betegség meghalt a lány fiatalon, nyolc hónapos azóta nem tudtam szülni más megpróbáltam az én lehetséges legjobb, de nem tudtam, a férjem volt, hogy nyomást gyakorol rám, és azt mondta, hogy hoz egy másik nő a mi otthon, hogy ő nem kap fiatalabb, amire szüksége van a gyerek, de én szeretem a férjem annyira, hogy nem engedheti meg magának, hogy laza, hogy egy sem, hogy ossza meg egy másik, meglátogattam a barátom hívott Monica azt is mondtam neki mit áthaladó a házasságom, esett kár, és vezessen el az online helyesírás görgő is segített neki, hogy a saját idején megpróbáltatás nevű DOCTOR Sakura, aki varázsol számomra, hogy igazi dolgozza ki a férjem később jött vissza hozzám sok szeretettel és szállítására, és mi később kedvezett a két gyerek Wow, ő nagyon erős, ő is segít, ha látod bármilyen probléma a házasság vagy kapcsolat, ha szüksége van a segítségére vele a kapcsolatot az e-mail: sakuraspelltemple@gmail.com

  2013. 05. 05. - 18:27
 • Lucas hozzászólása:

  Emberek, latok itt mindenfele velemenyt, mindenfele irgalmatlanul kis osszegu gyerektartast, amitol bevallom tatva maradt a szam. Hogyan lehet abbol barmilyen szinten is gondjat viselni egy gyereknek…
  Az en esetemmel kapcsolatban szeretnem a velemenyeteket kikerni. A mi hazassagunk tobbnyire az en hibambol romlott meg, vannak gyermekeink akikrol szeretnek gondoskodni. Vallalkozasom van, amibol viszonylag ugy tudok elni, ahogy szeretnek es nyilvan ennek megfeleloen es a lelkiismeretfurdalas miatt is gyermekenkent tobb mint 70e-t fizetek havonta. Nem mintha hianyozna nekem annyira ez a penz, de felmerult bennem a kerdes, hogy az ex-nek vajon tenyleg szuksege van erre az osszegre? Mert oszinten a gyerekeket mindig ugyan abban a ruhaban kapom meg (amik vagy kicsik rajuk, vagy nagyok, vagy rozsaszin a kisfiun). Tudom, hogy van egy lakashitele az ex-nek amit fizetnie kell, am most az az erzesem, hogy a gyermekeimre kuldott penz egy az egyben megy a banknak, am a valaskor szo sem volt rola, hogy en az o kolcsonet fizessem, en a gyerekek utan fizetek es igazan pipa leszek, ha arra gondolok, hogy ezt csak en gondolom igy. Mit lehet tenni? Csokkentsem realis szintre a gyerektartast? Persze akkor majd jon a siras, hogy megtehetnem megsem adok eleget. Amugy mi lenne a realis szint? Van szepen berendezett lakasuk, van autojuk, csak az eletre kell penz…de a gyerekeknek valoban kell tobb mint 70e havonta…plane hogy nem is jut el ez hozzajuk…?

  2013. 06. 05. - 14:26
 • Zoli hozzászólása:

  Az én történetem elég érdekes. Rengeteg probléma és egy év különélés után visszatértem a feleségemhez és három gyermekemhez. Elhagytam az akkori barátnőmet, aki meglehetősen furcsán bámult rám, amikor meghoztam ezt a döntést. Számomra a szeretet egy döntés és nem egy érzés. Szerintem ettől a csapdától szenvednek sokan, hogy nem ismerik fel. Természetesen a döntésemben sokat számított a három gyerek, de a legcsodálatosabb dolog az volt, hogy hajlandó voltam megbocsájtani a feleségemnek, a házasságunkban ellenem elkövetett dolgaiért, és a gyűlöletem elmúlt és igazi szeretet költözött belém. Be kell vallanom ez nem ment egyedül. Egy 12 lépéses programban veszek részt a mai napig.
  A történet furcsa fintora, hogy most a feleségem hagy el, természetesen van egy harmadik szereplő is a történetben. A legfurcsább, hogy nincs igazi indoka, hogy miért hagy el. A nem érzem, hogy szeretsz, számomra annak az eredménye, hogy valaki nem dolgozza fel a negatív érzéseit és éppen ezért képtelen a pozitív érzésekre is. Ezeket nap, mint nap bizonyítja nekem.
  A levelemmel arra próbálok rádöbbenteni sokakat, ha az érzelmek ködéből próbálunk döntéseket hozni, annak semmi jó vége nem lesz. A döntéseinknek pedig, ha akarjuk, ha nem következményei lesznek. A feleségem azt mondta; meglepődtem, hogy kevesebb pénzt fogsz mostantól adni. Erre azt válaszoltam: A pénzt a gyerekekre szánom. Szerinted, ha elhagysz nem fogok újra megnősülni és családot alapítani? (csakhogy a topicba beleférjek: a tartásdíj a jövedelem max. 50%-a, de a férfi összes gyerekére elosztva!)
  Amit megtanultam az utóbbi időben, nekem a házastársam a legfontosabb és az első ember, még a gyerekeim sem előzik meg. További tanulság, hogy mindent meg kell tenni a kapcsolat megjavítása érdekében és ez tanulással jár. Senki sem úgy született, hogy “profi” házastárs, de lehet belőle. A feleségem sem úgy született, hogy ő az “igazi” nekem, de még van egy kis ideje és lehet belőle.

  2013. 06. 12. - 01:22
 • Ádám hozzászólása:

  Üdvözlök mindenkit.

  Szeretnék egy olyanban segítséget kérni hogy most 2. hónapja nincs munkahelyem ezért nincs miből fizetnem a három gyerek után járó gyerektartást 9 éve fizetem neki soha nem volt gond. Ez most engem is váratlanul ért.Mivel bírósággal fenyegetőzik az lenne a kérdésem hogy hivatalosan mennyit kellene fizetnem így hogy nincs jövedelmem.

  Köszönöm a segítséget.

  2013. 06. 20. - 14:25
 • Paul Smith hozzászólása:

  Tisztelt vásárlók,

  Paul Smith üdvözöljük a hitel társaság. Jelenleg
  Bárhol a világon, a kamat 3%-a hitel.

  Adunk hitelek 3%-os kamatláb. rész
  világ. 1-25 év hosszúságú.

  Továbbá, csak hogy hitelt a pályázók, akik 18 éves vagy idősebb.
  Meg kell adnia a következő információkat a javaslatokat és
  Tudja, hogyan kell help.contact velünk:
  paulsmithloancompany001@gmail.com

  Szükséges hitelkérelmi

  * Teljes név: ……………………. . ..
  * Életkor: ……………………. …………
  * Sex …………………….. …………..
  * Cím: ………………… ………..
  * Ország: ………………….. ………..
  * Ország: ………………… ………..
  * A cég neve (ha van): ……………….
  * Kötelező Hitel összege: ………………….
  * A cél Credit: …………………….
  * Hitel Időtartam: ……………….. ………..
  * Foglalkozás: ……………………………….
  * Születési dátum (év-hó-nap): …………..
  * Sex: …………………. ………..
  * Családi állapot: ………………….. ..
  * A következő nemzetségek: …………………….. ..
  * Havi jövedelem: ………………….. ..
  * Telefon: ………………….. . . …….
  * Fax: ……………………. . . …….
  * Irányítószám: ……………….
  * Cell / Mobile: …………. . . ……..
  * Internet otthoni …………………….
  * E-mail: …………………. ………..

  Ezt felismerve tiszteletteljes küld adatokat
  Ha van egy visszatérítést tervet, és egyetért azzal, hogy a feltételek és
  feltételek állsz arra, hogy hitelt 24 órán belül. Attól függ, hogy a
  A komolyságát és sürgősségét a kölcsönt.

  Tisztelettel:
  Paul Smith

  2013. 07. 10. - 17:26
 • Varga hozzászólása:

  hitel ajánlat

  Én vagyok egy privát hitelező, adok hitelt a cégek és magánszemélyek egy
  alacsony és megfizethető kamatláb 2%-os. kamat. Lépjen velünk kapcsolatba a következő
  fel feldolgozása a hitel és átadása 48 órán belül EMAIL US MOST
  Közreműködik: promiselending.finance07@gmail.com

  2013. 07. 16. - 13:35
 • TAné hozzászólása:

  Én 35 év házasság után elköltöztem a közös házból a férjemtől.(Nem azért, mert a tenyerén hordozott).
  Mindent hátrahagyva neki, albérletbe költöztem a legkisebb, egyetemista fiunkkal.Az én fizetésemből vonják a jelzálogot, fizetem az albérletet-ő egyedül lakik a 150 m2es családi házunkban, a jelentkező vevőket pedig elhajtja..Ügyvédi közbenjárásra fizet a fiunknak havonta 20 ezer Ft-ot, és szerinte ő tartja el ebből a pénzből. Közben nyugdíjas pedagógus lett, mellette 3 iskolában óraadó, tantestületi ivászatokat tart a közös házban, a fiatalkori régi szerelmével járja a világot, és a csillagot is lehozza neki az égről.
  Mi gyakorlatilag éhezünk, a gyerek kitűnő tanuló,most a szünidőben végre dolgozik,és az apja havonta fenyegeti meg a pénzmegvonással. Sajnos a fizetésem éppen fedezi a lakhatásunkat.
  Közben a középső felnőtt fiunk nagyon nehéz helyzetbe került, őrületes rábeszélésre beengedte a közös házba albérleti díj fizetése fejében. Mivel most gyakorlatilag a teljes minimum bérét elszedi, minden házkörüli munkát vele végeztetve el üres hűtővel ott hagyja napokig, míg ő a barátnőjéhez utazgat.
  Semmibe véve a gyerekeit beledobta magát az életbe, és ahogy tud, mindig okoz valamilyen galibát.
  Én mindig abban bízom, hogy egyszer megszólal benne az apa, a vér szava,a közös 35 év, és ha már együtt nem ment, segítjük annyira egymást, hogy a következő éveket könnyebbé tegyük egymásnak. Annyira nem tudott meggyötörni, hogy ne legyek optimista. Sajnos hiába.

  2013. 07. 17. - 15:00
  • neszeneked hozzászólása:

   TA-né ! sose fog megjönni az esze.
   hiába reménykedik. Keressen egy ügyvédet és fizettessen lakbért a közös ház ön által tulajdonolt felére. vagy sürgesse az eladást. vagy tegyen valamit a saját érdekében! csak arra ne várjon hogy a megengedő balek hozzáállás láttán, amit látom a fia is követ – a férj meggondolja magát….

   2014. 07. 29. - 11:18
 • Mr Anderson hozzászólása:

  Szüksége van hitel indítani egy vállalkozást? Én vagyok az ügyvezetője Anderson cég kínálunk mindenféle hitel, vállalati hitel, személyi hitel, diákhitel, és az üzleti hitelek, Ha érdekli a kölcsön van, írjon nekünk e-mailben ::: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com).

  2013. 07. 20. - 01:45
 • marika hozzászólása:

  Én azt nem értem hogy lehet megtiltani a másik félnek hogy dolgozhasson?Egy hozzászóló írta.Ezt nem lehet megtiltani.
  Egyébként nem erdekel a helyes írás,örülök hogy be pogyoktettem.

  2013. 07. 20. - 11:00
 • Zoli hozzászólása:

  Nos hajrá gyerektartás!

  Akkor mi a helyzet, ha nem a férj a válás oka.
  Akkor is tartja a kezét a pénzért, de ő rúgta fel az egészet.
  Legyen egyenlően mindkét félnél a gyerek és akkor a költségek is eloszlanak.

  2013. 07. 30. - 22:37
 • STibi hozzászólása:

  Tiszetelt Uram !
  A kérdésem a következő lenne. Az 50 %, az csak két, vagy több gyermek; vagy egy gyermek után is kérhető e ? Egy gyermek után a maximum, a 25 % a gyerektartás ?

  2013. 08. 01. - 20:18
 • Kata hozzászólása:

  Kedves Mészáros Ádám!
  Férjemmel válásra kerül a sor. A gyerektartás összegének meghatározásánál az alsó, 15%-ot kívánja vállalni, azzal az indokkal, hogy minek nekem több, én is tegyem mellé ugyanazt az összeget. Abból az összegből fel lehet nevelni egy gyereket.
  A kérdésem az lenne, hogy a gyerek tartásánál az anya természetbeni munkája beárazható-e? Durva a kérdés, de a férjem sosem ismerte el az anyaságom alatti munkámat. Amiről nincs számla, vagy nem fogható kézzel, annak értéke sincs.
  Valóban megállja-e a helyét, hogy nekem is ugyanannyit mellé kell tennem? És ha én per pillanat jó munkahelyem miatt nem szorulnék gyerektartásra, akkor ez indoka lehet-e annak, hogy kevesebbet adjon? Ez is csak egy állapot. Nem tarthat örökké. És mennyi időre határozza meg a bíróság a gyerektartás összegét? Mert amit most megítél lehet, hogy egy 3 éves gyerek eltartására vonatkozik, de mi lesz a későbbi kiadásokkal? Iskola, szakkörök, kirándulások, nyelvóra stb?
  Előre is köszönöm válaszát!!

  2013. 08. 06. - 13:59
 • Selina hozzászólása:

  Sziasztok én soha nem fogja elfelejteni a segítségével a pap a templom JAYEMA teszik, hogy engem a családi élet. én már házasok 4 éve, és a férjem és én szeretjük egymást nagyon drágán. 3 év elteltével a házasság férjem hirtelen változás, hogy viszonya volt egy hölgy kívül, azt veszi észre, hogy akkor én is imádkozott isteni beavatkozás a dolog egyre komolyabb mondtam a lelkész róla imádkoztunk, de semmi történni. a férjem most jött haza egy nap vegye fel a dolgokat, és hagyott engem és a gyerekeket, hogy a szeretője kívül ebben az időben voltam összetévesztik nem tudta, mit tegyen, mert ismét elvesztettem a férjem, és a házasságom is. én csak ellenőrzi a leveleket az irodában, amikor láttam, hogy valaki megosztása a vallomását, hogy milyen a pap a templomban JAYEMA segítsen neki ki vele házassági problémákat, így felvettem a kapcsolatot az e-mail a pap JAYEMA mondtam neki a problémát, és azt mondták, hogy nyugodt hogy azért jöttem, hogy a megfelelő helyen, hogy nekem kell kitölteni néhány információt magam én nem, miután 30 mínusz hívott ismét gratulált nekem, hogy a problémát meg kell oldani 48 órán belül. azt mondta nekem, hogy mi volt a baj a férjemmel, és hogyan fogják happen.that vissza a házasság, de én is, hogy egy ingyenes adományt az JAYEMA otthon valami a szívem azt mondta nekem. a legnagyobb meglepetésemre a férjem bejött az irodámba, könyörög a térdén, hogy nekem kell megtalálni a helyét a szívemben, hogy bocsásson meg neki, hogy gyorsan fel őt, hogy én megbocsátottam him.friends Ön esetében nem túl nehéz, miért nem igaz hogy pap JAYEMA próbálja dolgoznak meglepetés, mert tudom, hogy akkor is hozza vissza a férjét. kapcsolatba lépni vele keresztül jayemamagictemple@gmail.com

  2013. 08. 10. - 15:43
 • Eni hozzászólása:

  Kedves Férfiak!

  Véletlenül keveredtem erre az oldalra és elolvastam sok hozzászólást. Hogy mindig a férfiak szívják meg? Hm. Ez érdekes. Mindig az szív, akinek a szemszögéből nézzük. A volt férjem szintén ezt mondja, hogy ő szívta meg, mert fizetnie kell. Én meg azt mondom én szívtam meg, mert nekem kellett eljönnöm a lakásból két gyerekkel és még azt is otthagytam neki, ami engem illetett volna, tehát többet, mint ami járt volna neki. A közösen fizetett autóból sem kértem, bútort és egyéb berendezési tárgyakatt hagytam ott neki, csak azért, hogy a ház ne legyen üres, ha a gyerekek odamennek. Szerintem indketten megszívtuk, akármelyik fél dönt a házasság felbontásáról.
  4 és fél éve váltam el. Hogy miért? Mert elmúlt a beetetési időszak. Nem jártunk sehová, nem volt semmi közös program, romantika. 14 évet húztam le úgy a házasságomban, hogy homokba dugtam a fejem és nem vettem tudomást ezekről. Majd hirtelen megvilágosodtam és azt mondtam magamnak, fiatal vagyok még ahhoz, hogy így éljem le az életem, mivel a szerelem is elmúlt időközben. Belefásultam. Szültem két gyereket, és kockáztattam, hogy megtaláljam a boldogságot. A házasság megromlásához is két ember kellett. Ok és okozat. Gondolom annak idején minden nő és férfi azért házasodott össze, mert szerették egymást. Vajon a házasságkötés után nem sokkal miért romlik el a kapcsolat, miért alszik ki a tűz? Mert nem figyelnek oda egymásra. És itt nem feltétlenül kell egy harmadik személy. Én is próbáltam menteni a menthetőt, visszaállítani a régi harmóniát, de nem sikerült. Úgy döntöttem elválok. Hogy ki szív igazán? A GYEREKEK. Maradjunk ennyiben, és nem kell itt vitázni ki a hibás. Az Ő érdekeiket nézzük.
  Lehet, hogy én is kitértem több mindenre, de a lényeg benne van.
  Köszönöm, ha olvasta valaki.

  2013. 09. 01. - 14:15
 • Nagy Krisztina hozzászólása:

  Tisztelt Uram! Azt szeretnem megtudni, hogy az oroklesbol szerzett maganvagyon haszna beleszamit a g
  yerektartasnal vett jovedelem osszegebe?

  2013. 09. 18. - 12:47
 • Mr Anderson hozzászólása:

  Hogy egy hitel ma alacsony jelentkezz most kölcsönöket adni a 3%-os jelentkezz most ez növelheti az üzleti nagyobb magasság . Kínálunk kölcsön üzleti és személyes emberek , ha szüksége van egy kölcsön indítani egy vállalkozást, vagy kölcsön fizeti ki számláit nem fel velünk a kapcsolatot (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com), és most kap kölcsönt a cég … azt teszi a legjobb hitel szolgáltatásokat.

  hitel ajánlat

  2013. 09. 28. - 17:31
 • ladacsi Lászlo. hozzászólása:

  sziasztok.Én azt tartom felháboritonak,hogy egy nö mindent megtehet.Én jövö hétvégén költözöm el.Az 5 éves kislányom velem akar tartani.Az anyuka kerek perec közölte ,hogy ezt ö dönti el.Ö volt aki uj palit szedett össze,mi meg isszuk a gyerekkel a levét.

  2013. 12. 02. - 04:13
 • Dudi! hozzászólása:

  Tisztelt Uram!
  Én azt szeretném kérdezni,hogy maximum mennyi pénzt lehet levonni gyerektartásra!
  Mert azt hallottam,hogy 50000ft-nál többet nem vonhatnak le!
  Ez így van?

  2013. 12. 12. - 17:52
 • Adrienn hozzászólása:

  Kedves mindenki!

  Végig olvasgattam a hozzászólásokat. Kicsit nevetségesnek tartom magam, mert a 3 közös kisgyerekünkre 15000, igen tizenötezer forint gyerektartást kapok havonta. Hozzáteszem gyesből élek. Az exem egy jól menő vállalkozó. Mégsem lázadok, nem megyek bíróságra, nincs megszabott láthatás. Hogy miért? Mert a gyerekek érdekeit nézem, nézzük mind a ketten. Nem hiszem, hogy ha 2 ember szétválik, akkor háborút kéne indítani. Ha valami nagyobb összegű kiadás van, pl iskolakezdés, azt is meg tudjuk osztani. Ha megszorulok hónap végén, nyugodtan oda állhatok elé. Minek az ellenségeskedés? Kinek jó az??

  2013. 12. 27. - 23:28
  • Andrea hozzászólása:

   Kedves Adrienn!
   A volt férjed, gyermekeid édesapja tisztességesen viselkedik. Nagyon ritka. Szerencséje van a gyermekeknek és Neked

   2014. 06. 22. - 09:35
 • Erika hozzászólása:

  Kedves Úraim!

  Már négy éve egyedül nevelem a fiamat. Azért mentem szét vele mert ivott és vert minket. Eleinte 2-3 ezer forint gyerektartást kaptam. Felbiztattak az ismerösök, hogy menjek biroságra mert ez nagyon kevés. Elmentem kiderült, hogy 200ezret keres havonta. Mondtam a bíronak, hogy megelégszem a 25 e ftvel. Hozzáteszem dolgozom mellete. Nem keresek valami sokat még a minimálbért sem kapom meg. Tavaj úgy döntött apuka, hogy ott hagya a munkahelyét és keres másikat. Kaptam is egy darabig egyszer csak kirugták az alkohol miatt. Jelenleg dolgozik csak nincsen bejelentve. Nem kapok gyerektartást söt még én fizetek neki, hogy elvigye egy hétvégére a gyereket. Közöltem vele, hogy ezt befelyeztem nem fizetek többet ö meg kitelálta akkort inkább lemond a gyerekröl.

  2014. 03. 14. - 16:18
 • Susanne hozzászólása:

  Kedves Adrienn!

  Köszönöm!
  Végre valaki, aki nem a gyermekei által akar magának szebb és jobb jövőt és itt a hangsúly a “magának”-on van.
  Sajnos nagyon sok nő az önnön sérelmeit akarja enyhíteni azzal, ha elnehezíti az exe életét anyagilag mit sem törődve, hogy a gyermekeinek mire és kire van szüksége.
  Nagyon sokan nincsenek tisztában a gyermektartás fogalmával. Például egy 15 ezer forintos gyermektartásról beszélve, az 15 ezer apa részéről és ami fontos, de sajnos mindig kimarad 15 ezer anya részéről. 30 ezerből pedig nem azt mondom, hogy bőségesen, de amit a gyerekre kell fordítani éppen megvan. Részemről 6 éve nevelem egyedül a gyermekeimet. Az otthonunkat saját erőmből vettem, nem örököltem, nem az apukák fizették. Nem azzal voltam elfoglalva, hogy a másik életét megkeserítsem, hanem azzal, hogy a gyermekeimnek otthonuk legyen és biztonságban éljenek. Rendszeres munkahelyem nincs, de mégsem panaszkodom. Boldog vagyok mert két teljesen kiegyensúlyozott és boldog gyermeknek az édesanyjának tudhatom magam. A két gyermekem két apától származik és nem azért, mert megélhetési forrásként szeretném használni őket, vagy mert egyik ágyból a másikba rohantam, hanem mert így hozta az életem. Egyik apuka sem fizet gyermektartást, de mégsem hányom a szemükre, mert ha nem tud miből, akkor nem fogok cirkuszolni velük a pénz miatt, hiszen sajnos manapság így is minden a pénz körül forog. Viszont amikor kell, mindketten kiállnak a gyermekeikért. Nekem ez fontosabb, mint havi 10-20-30 vagy esetenként 50 ezer forint.
  Nem egymás ellen harcolunk, hanem egymás mellett mindenekelőtt a gyermekek érdekeit szem előtt tartva!

  2014. 03. 17. - 10:01
  • mihály hozzászólása:

   Kedves Susanne. az ön gondolkodása nagyon pozítív.a nejem bár már külön vagyunk a dologhoz úgy áll ha látni akarom a gyermekeimet fizessek külön a gyerektartáson felül.gusztustalan!mindenképpen anyagi haszonszerzés a cél.nem az hogy a gyermekeknek örömet boldogságot okozzon mert nagyon apás a két kislány.igaz én hibáztam de nem a gyermekeknek kellene megsínyleni.

   2014. 11. 20. - 15:56
 • pmariann hozzászólása:

  Kevdves Susanne!

  Egyetértek önnel, de sajnos vannak olyanok akik nem így gondolkodnak.
  A párom is elvállt 2 gyermeke van 2 hetente megy látogatni és fizetésének 40%-át veszik el tőle végülis az exe mert a gyerekre nem nagyon költ, sajnos nagyon szűkösen élünk nem tudunk egyről a 2-re lépni hiába keres a párom 110.000 ft de abból le jön a 40%-a, én még jelenleg diákként dolgozom de e-se sok, most megpóbáljuk albérletben, mert szülőknél azért nem jó 1 évet voltunk szülőknél, most szeretnénk egy közös kis kuckot.
  Ja persze és mikor elvállt az ex 500.000 ft tartozást hagyott a páromon és persze ezt ő ki fizette, én nem sajnálom a gyerekektől a pénzt de azért az anyuka nem sok mindent mutatott fel hogy mit vette nekik a pénzből, de sajna így párom se tud megélni és még mindig van egy 70.000 ft tartozás amit megint ki fizetki hát a párom :(
  A gyerekeket ellenem hangolja az anyuka és a család így nehéz velük játszani.
  Ugyhogy hol van az igazság sajnos sehol az apának mi marad 2heti látogatás és abból csak 1 nap és azse teljes!

  2014. 03. 26. - 13:10
 • jasmyn hozzászólása:

  Tisztelt Hozzászólók!

  Szerintem az igazságosság lenne a lényeg,és minden szempontból a gyermek(ek) érdeke!
  Én nem ezt tapasztaltam. A volt férjem bántalmazott,lerokkantam bele,utána megfojtogatott,megúszta 1 év próbára bocsátással. A gyerekeket ő kapta,mert a bíróság szerint rokkantnyugdíjból nem lehet gyerekeket eltartani. Jelenleg 25.650 ft szoc.segélyt kapok,és ebből kell 25000ft gyerektartást fizetnem. És a volt férjem természetesen minden láthatásnál keresztbe tesz. Sorolhatnám,hogy még miket csinál. Fölösleges,mert a törvény az törvény. DE NEM AZ IGAZSÁG!!!!!!

  2014. 06. 16. - 11:57
 • gizike hozzászólása:

  Üdv.Én egy kis segítséget szeretnék kérni.A párom egyik hétről a másikra úgy döntött,hogy el költözik.Van egy 2éves gyerekünk,Szeptembertől megyek dolgozni a kicsi pedig bölcsibe.Sajnos a gyerektartáson nem tudunk meg egyezni.Azt mondja hogy ameddig le nem telik a hitele amit a kapcsolatunk alatt vett fel(saját felhasználásra)addig nem fizet gyerektartást.Sajnos albérletben lakom ,ő is abban ,Ha el megyek a bíróságra akkor tényleg figyelembe veszik azt hogy neki mennyi kölcsöne van,vagyis arra mennyit fizet? 220.000ft keres havonta,ennyit utalnak a számlájára ,ebből mennyi gyerektartást számíthatnak ki nekem?Vagy jobban járok,ha meg egyezünk egy összegben? Köszönöm a segítséget.!

  2014. 06. 28. - 21:43
  • zso hozzászólása:

   Üdv Mindenkinek!
   Én röviden annyit szeretnék leírni,hogy egy apukának miért nem ugyanannyi eséllyel ítelnek oda a gyerekeket, miközben ő is megtudja adni ugyan azt az életkörülményeket ,mint az anyuka.A bíróságon teljesen esélytelenül indul egy apuka,pedig mikor megszületnek az ő családnevét kapják!A gyermek tartással kapcsolatban egy kérdés:ha a nyári hónapok felét az apukával vannak a gyerekek,akkor miért kell tartás díjat fizetni,hiszen fele-fele hónapig vannak a gyerekek a szülőknél.Ebben a dologban jó lenne ,ha lenne valamilyen változás!
   Köszönöm.

   2014. 06. 30. - 16:26
   • Dini hozzászólása:

    Szia! Dini vagyok.
    Sajnos a magyar családjogi törvények szerint az apáknak válás esetén csak kötelességei vannak jogai nem nagyon. Főleg,ha a gyerekek kiskorúak. Az anyák az Istenek,még ha ő miattuk történt a válás akkor is. Sajnos a saját bőrömön tapasztalom én is. Mérlegelni kellene az apákkal szemben is a dolgot.Megadni a közös nevelés lehetőségét jogilag is. A válás után az apák mindent elveszítenek. Adójóváírás,családi pótlék,beiskolázási segély,stb. Csak a törvényben előírt láthatás illeti meg őket,+ még fizethetik a tartásdíjat is.
    Egyetértek Veled,ezen változtatni kellene.

    2014. 09. 28. - 11:53
  • Bandi hozzászólása:

   Azért a nők egy kicsit átgondolhatnák, hogy eredetileg a gyerektartásnak annyinak kellene lennie, amennyi a gyerek alapszükségleteinek a FELE!!!
   A törvény ebben sajnos nőpárti. Ha valaki 300ezret keres attól még az anyjával élő gyereke nem fogyaszt többet, (ez hülyén hangzik) mint ha csak 100ezret keresne az apa.

   2014. 12. 29. - 00:43
 • P.Zoltán hozzászólása:

  Üdv. Mindenkinek!
  Én azt szeretném kérdezni hogy, mennyi a gyerek tartást kapok 3 gyerekre, ha nincs hivatalosan jövedelme mert, Angliába prostituált de, ezt tudom bizonyítani a Bíróságon majd.

  2014. 08. 24. - 11:10
 • gz0zg74 hozzászólása:

  Itt a legtöbbször arról olvashatunk, hogy a férfi lép félre, hagyja el a családját.
  De van amikor ezt a nő teszi meg ! És még ezek után is nekiáll pereskedni, mindenféle “ál” indokokkal próbál pénzt kicsikarni a férjből ! És sajnos még esélye is van , ami szomorú !

  2014. 09. 09. - 11:13
 • Dini hozzászólása:

  Üdvözlök Mindenkit !
  Az én életem 14 év házasság után borult fel.Két lányom van,10 és 13 évesek.2012 – karácsonyára kaptuk ajándékba a lányokkal,hogy anyának barátja van. A fa alatt közölte velünk. Január 2.-án már be is adtuk a válópert,mert ő szerelmes volt,én meg megalázott. Tudatlanságomban és tapasztalatlanságomban, /A családunkban még nem történt válás/és persze arra sem gondoltam,hogy a feleségem milyen aljas és számító volt,közös megegyezéssel váltunk el. 2013.06.06.-án már ki is mondták a válást.Aztán tudtam meg egy előkerült kivonatból,hogy ő már egy ideje külön számlára gyűjtögette a pénzt. A gyerekek az anyjuknál vannak elhelyezve,nekem kegyesen korlátlan láthatásom van. Fizetem a megállapított gyerektartást. A gyerekek 30 napból 20-at velem töltenek. A szülői értekezletekre én járok. Mosok rájuk, az anyukám főz ránk,néha tudok egy -egy ruhát,vagy cipőt venni nekik.A volt nejemmel nem is beszélünk. Egy évig fizettem a gyerektartási díjat pontosan. Azonban 6 hónapja,akkor beszéltem utoljára a nejemmel,kértem,hogy a megnövekedett költségek és,hogy a gyerekek velem többet vannak,10000 Ft-al kevesebbet utalhassak havonta. Beleegyezett. Kértem ,hogy írjuk le,azt mondta nem kell. Balek módjára bele mentem. Tegnap szóltak a munkahelyemen,hogy fizetési letiltásról jött végzés,hogy nem fizettem rendesen a gyerektartási díjat. Nem tudok tenni semmit. Hiába voltam és vagyok rendes szerető apa. Azt vágják a fejemhez,hogy a bírósági döntésen csak indokolt esetben változtatnak,ezek a dolgok pedig nem azok. Pedig szeretném,ha a gyerekek felett közös felügyeletet gyakorolhatnánk. Teljesen úgy tűnik,hogy az anyjuknak csak a jövedelem miatt kellenek a lányaim.Éppen csak a minibál bér feletti keresettel rendelkezem. Még a családi adókedvezményem is elvették a válás után.Ha a szüleim nem segítenének,még több bajom lenne. A gyerekeim anyja tudja,hogy nekem a lányaim az életem és ezzel maximálisan vissza is él.Ha valaki tudna valami ötletet vagy segítséget adni megköszönném!

  2014. 09. 24. - 19:54
 • oscidoskoop hozzászólása:

  Átlag keresetem 125000 ft minden bizonnyal el fogunk válni de azt hiszi a kedvas feleségem hogy 33000 ft os hitel és 45000ft os albérlet mellet oda birom adni ha elváltunk a fizetésem 40-60 százalékát tud nekem erre választ adni ja és hozzáteszem imádom a kicsiket és ha elválnák minden nap látni szeretném őket

  2014. 09. 29. - 14:36
 • marika hozzászólása:

  Komolyan mondom az összes pasi nem a fejével hanem más szervével gondolkodik…..mindig mi nők álljunk helyt ez már több a soknál a legegyszerűbb megcsinálni a gyereket aztán a többire szartok minden pasi 1 önződisznó csak magára gondol és igen is ami jár azt ki kell harcolni :)
  persze biztos van olyan pasi aki törödik a gyerekkel de manapság abbol már alig van :(

  2014. 10. 12. - 09:30
  • Bandi hozzászólása:

   Ez egy örökös “harc” a nők és férfiak közt. A nők sem biztos, hogy tudatában vannak, hogy “átlag” pasinak mit kell átélnie, tennie ahhoz, hogy a családját eltartsa. Munka (sok), idegeskedés, aggódás (még ha nem is látszik) rengeted dolog van. Amikor egy apa más nő után néz, annak is vannak okai és nem feltétlenül az, hogy az új nő szebb, vagy jobb az ágyban, ez egy rossz női beidegződés. Egy nő is rengeteg bosszúságot tud okozni az elvárásaival, az elégedetlenségével, ami vezethet ahhoz, hogy a férfi elhidegüljön tőle. Nekem például többségben vannak az olyan elvált férfiismerőseim, akiknek a felesége hűtlen volt, vagy a szokásos “én még nem éltem ki magam” szöveggel jönnek. És ők is követelik az emelt tartásdíjat. És megszámlálhatatlan példa van rá bárhol a földön, hogy a nők mi mindenre képesek a pénzért. (érdekházasság, stb. lásd pl Andy Vajnáné asszonyság, celebek hűtlenkedései, amiből sajnos a tv-n keresztül még rossz példát is mutatnak.)
   Persze mint mindennél, itt is vannak kivételek. A mai hülye világ miatt van annyi válás, nem képesek a problémáikat megoldani az emberek. Nagyanyáink korában miért nem volt annyi válás? Akkor még nem volt annyira képben Magyarországon ez a nagy globalizált, érdekekre és anyagiakra épülő felfogás az emberekben. MOst majmoljuk a nyugatot mindenben. Nem bántani akarom a nőket, de sajnos az látszik, hogy egyre több válást pl a nők hűtlenkedése okoz. És ez csak egy példa volt. (szintén tisztelet a kivételeknek)

   2014. 12. 29. - 03:50
   • Bandi hozzászólása:

    És az is megérne egy próbapert, hogy a házasság valójában egy szerződés, igazi papíron írt, amiben a hűség is benne van. Tehát bármelyik fél megcsalja a házastársát, szerződésszegést követ el, arra pedig megvannak a törvényi szankciók. Arról meg pláne ne is tegyünk említést, hogy vannak országok, ahol a hűtlenséget nagyon komolyan büntetik, megvetik. Arról meg mégannyira se tegyünk emnlítést, hogy akik egyházi esküvőt is csináltak, azok mennyire álszentek, az ott, pap előtt fogadott dolgokat nem tartják be. És válásokkor a legtöbb esetben az anya van előnyben a gyerekek miatt, bizony akkor szerintem ha egy nő hűtlen, az neki nagyobb bűn, mintha a férfi teszi, pont a gyerekek miatt, mivel legtöbb esetben az anyuka neveli tovább a gyereket, még akkor is, ha miatta volt a válás. Joggal érezhetik a férfiak megalázva, becsapva magukat ilyen esetekben lelkileg is és anyagilag is. Ez persze nem azt jelenti, hogy a férfinak szabad hűtlenkedni!!!

    2014. 12. 29. - 04:01
 • Gábor hozzászólása:

  Kedves Marika
  Èn ugy jártam hogy a párom elhagyott ès közeteli a gyerek tartást na de kèrem azèr fízesek neki hogy öt tartsam el mert abol a kibaszot pènzből a gyerek nem sokat látt mèrt nem lehet azt a pènz ami a gyerek tartás egy bankban elhelyezni amit a biroság megitèl amit csak ő vehet fel ès nem a jo èdes anya rendelkezik vele mèrt kèrdem èn mèrt a nőnek vannak csak jogai itt a gyerek kövöjèröl beszèlek azal a pènzel tudna a gyerek mit kezdeni nem a nöt akarom eltartaninhanem a gyereket ès ha a nöhagy el egy másikèrt akkor nehogy mèg a nő cspolja meg a bankszámlámat.

  2014. 10. 22. - 23:07
 • annamari hozzászólása:

  Én is egyedül nevelem 5 éves kislànyomat a csalàdipotlékbol mindössze 12000 forintbol màs jövedelmem nincs, akkor én mit szoljak és segitségem nincs az apja nem fizet gyerektartàst nem is érdeklödik a kislàny felöl én kihez fordulhatnék segitségért a csalàdibol fizetem az albérletett meg a villanyt is

  2014. 10. 26. - 19:44
  • Bandi hozzászólása:

   Ne haragudjon, de 12000Ft-ból milyen albérlete van? Villanyra, internetre is futja? Ha a gyermek 5 éves, akkor miért nem keres állást? Bármilyet.

   2014. 12. 29. - 01:42
 • Horváth Jenő hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!!Én 2014. 08.08.ával vettetem véget egy 14 éves kapcsolatnak.2001.04.16.án. született egy halmozottan sérült kisfiu Kristof. nagyon szeretem. Nos. az annyuka pert inditott ellenem gyermektartás és felügyeletijog teljes gyakorlása iránt. ki tüzte a Szfvárri Biroság a tárgyalást 2014.11.24.10.30-ra. de nem volt tárgyalás állitolag elnapolták.2014.11.26-ára. csakhogy engem senki nem értesitett. rola.igy nélkülem tartották meg a tárgyalást. ami azt kővette hogy 25000.FT.gyt ást kért az ex párrom. és 2 hetente 1orára kapom meg a fiamat. Az én fizetésem 66000FT. nem értem hogy ebből hogy tudnának 25000FT.ot vonni????Szeretném ha a gyermektartásbol faragnánk le az 1.orát ki bőviteni. és a gyermekfelügyeletijogomat gyakorolni.ebben kérek segitséget őntől.hova hogyan kellene elkezdenem a fellebbezésem. Kőszőnőm Megtisztelő Figyelmét.Maradok Tisztelettel.Horváth Jenő.

  2014. 12. 02. - 10:47
 • Mr Anderson hozzászólása:

  hitel ajánlat

  Szüksége van egy sürgős kölcsön? Ha igen, írjon nekünk (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) talál.

  2014. 12. 02. - 16:28
 • Anderson hozzászólása:

  Szüksége van egy hitel? Ha igen, hogy újra ez a cég most via E-mail:georgeanderson.loanfirm255@gmail.com

  2014. 12. 10. - 11:11
 • Anderson hozzászólása:

  hitel ajánlat

  Szüksége van egy hitel? Ha igen alkalmazni a kölcsön alacsony kamatláb 2%, lépjen vissza most via E-mail:georgeanderson.loanfirm255@gmail.com

  2014. 12. 15. - 15:02
 • Bandi hozzászólása:

  Elég sokatmondó, hogy a fórumozók többsége nő és azt kérdezgeti a többiektől, hogy mennyit kaphat, ha válik, meg ilyesmi…..

  2014. 12. 29. - 01:47
  • Mira hozzászólása:

   Kedves fórumozók!
   Nagyon érdekes és felettébb felháborító hogy a férfiak igyekeznek minel kevesebb tartasdijat fizetni, különböző szamitásokkal alatamasztani mire van minimálisan szuksege a gyereknek szerintük. Nem tartom helyesnek hogy a házasságon kívül született gyerek eltartasara más osszeg jusson mint a házasságban szuletettekre. Attól mert azt a gyereket az apja nem kívánja látni attól ugyanúgy illene megkapnia a lehetőséget a sportra a zenetanulasra es minden luxusra úgymond ha van rá keret. Nem azt kell nézni hogy az a gyerek nem kerul többe mint x ezer Ft havonta hanem azt hogy mit lehetne neki megadni amit más gyerek is megkap. Ha az illető házasságban született gyereke márkás ruhát nyelviskolat sportot zenét rendszeres külföldi nyaralast sielest majd kocsit lakást ne folytassam meg tud kapni akkor igenis a kesobb véletlen fogant gyerek is kapja meg, ne abból induljunk ki hogy harmincezerbol kijon a gyerek. Kijon az több-ből is!
   Azonkívül nem jogos a fele költséget fizetni csak gyerektartásként,a másik felét fizesse a no, hiszen mig a férfi ugyanúgy tudja folytatni a munkáját akárhány oraban, es keresi a pénzt, addig a nonek kb három éve kimarad, utána is szerencsés ha lesz munkahelye egyáltalán. Azonkívül mig a férfi például tud dolgozni napi tiz vagy több oraban, akar külföldön is bármilyen jol fizeto helyen addig a no a gyerekkel akit el kell látni munka elott után ezektől a lehetosegektol meg van fosztva. Kissé irreális a férfiak gondolkodása, es szégyen ahogy igyekeznek minel kevesebbet fizetni gyerektartásként.
   Kedves férfiak végig lehet gondolni egyszer milyen érzés lenne ha ti hordanatok ki a gyereket itt mar csökkent penzkeresesi képességgel illetve ti szoptatnatok otthon maradnatok otthon évekig nulla fizetéssel es ti nevelnetek egyedül a gyereket mekkora fizetésre lennétek képesek szert tenni?! Es hogy esne ha a másik fél az anya aki mindeközben dolgozott napi x oraban több száz ezret keresve akár, az harcolna hogy neked csak tiz husz ezret fizet?! El lehet gondolkodni.igenis fizessen aki a gyereke anyját cserben hagyta mert gyereket nevelve nincs lehetőség igazan jol keresnie az anyának viszont apuka ugyanúgy milliókat vihet haza akár alkalmi külföldi munkából. Nem fair az hogy fele felét fizetnek!!!

   2016. 01. 03. - 16:30
 • Andi hozzászólása:

  Szerintem ha két ember elválik, sokszor vita van a gyerektartás összegéről. Én 9 éve váltam el és azóta havi 15.000.-Ft-ot kapok, nem emeli meg a volt férjem, pedig azóta a kiadások jócskán emelkedtek, mivel zenetagozatos iskolába jár a kislányunk. Csak azért nem megyek a Bíróságra emelést kérni, mert annak a gyermekem inná meg a levét, mivel néha apuka és a nagyszülők vesznek ruhákat neki és ha beperelném őket, ez is elmaradna. Meg amúgy sem érnék el semmit, mert leigazolható jövedelme nincs az exemnek, mert piacolnak és nem nyugtáznak mindent, (persze anyukája vállalkozásában).
  Ja és nem beszélve arról, hogy amióta harmadjárra! is megnősült, született egy közös gyerek, azóta már nem ragaszkodik a kislányunkhoz annyira.
  Válás után még szörnyűbb a gyerek(ek)nek azzal szembesülni, hogy apának van még rajta vagy rajtuk kívűl más gyerek is és onnantól kezdve, sajnos már az első család nem annyira fontos! Tisztelet a kivételnek!
  Nekem 8 évig minden héten ment a lányom az apukájához, a nagyszülőkhöz, de mostanában már ez kezd elmaradozni, gondolom a feleség és a gyerek miatt. Pedig én soha nem tartottam magam a megszabott láthatási időhöz, akkor vitte magával a kicsit, amikor akarta.
  De úgy látom, lassan ez el fog maradni. Csak félek, hogy a lányomat lelkileg meg fogja viselni, bár próbálom erre felkészíteni, de nem mindig könnyű, mert 10 évesen még nem érzi annyira a súlyát a következményeknek.

  2015. 01. 07. - 22:51
 • Imre hozzászólása:

  7 éve váltam el feleségemtől, két kiskorú gyermekünk van, akik az édesanyjuknál lettek elhelyezve. Jövedelmem 15-15% -át fizetem tartásdíj gyanánt. Gyermekeink láthatását úgy oldottuk meg, hogy a szünetek fele engem illet meg, és plusz egy nap rendkívüli láthatás is megillet hetente. A nyári szünet 11 hetéből, 6 hetet velem vannak -hála Istennek-, s ebben az időszakban is ugyanúgy fizetem a tartásdíjat. A problémám és kérdésem az lenne, hogy a kérdéses időszakra lehet -e egy csökkentett tartásdíjat kérni -vagy nem fizetni, hiszen nálam többet vannak, én tartom őket-, figyelemmel gyermekeim nyaraltatására is. (Kézhez vett jövedelmem 150 ezre ft, élettársam, közmunkásként 60. e. forintot keres -ebből hárman élünk-, gyermekeim anyja pedig férjével több mint 800 e. forintos jövedelemre tesz szert.)

  2015. 01. 08. - 13:50
 • Vecuska hozzászólása:

  Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy miért kötelezik azt a férfit gyermektartásdíjra aki nem akarta a gyermeket. A nő a saját döntésével vállalta a gyermek világra hozatalát, vagyis ő döntött úgy ,hogy a férfi akarata ellenére megtartja. Akkor miért nem utasítja el a bíróság a nő gyermektartási kérelmét, és kötelezi az anyát a gyermek teljes anyagi és egyéb gondviselésére? Sok nő csak azért ejteti magát teherbe, hogy a férfi eltartsa őt és a gyermeket, vagyis ne kelljen munkát vállalnia, és ha szakad a kötél, legyen kitől anyagi ellátást lehúzni. Tény, hogy ebben a világban most nagyon sok nő ezt csinálja. A családjogi törvénybe változtatnék ezen a jogszabályon. Köszönöm.

  2015. 02. 09. - 12:07
 • Julika hozzászólása:

  Kedves férfi hozzászólók!
  A gyerektartást nem azért kérjük hogy mi nők magunkra költsük!!!!! Az a gyerekre van költve!
  És ha elválsz, ugyan úgy kutya kötelességed arról a gyerekről gondoskodni, még akkor is ha neked van már másik családod! Azt a gyereket megcsináljátok, aztán meg felszívódnátok?! Nah hát ez nem így működik!!!!

  2015. 02. 16. - 10:53
 • Eanyuka hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros Ádám!

  Érdeklődni szeretnèk, hogy a bírói gyakorlatban milyen gyerektartásdíj összeg számít irreálisnak?

  Például, ha a gyerektartasdíjra kötelezett szülő havi átlagjövedelme 500 ezer forint és van három kiskorú gyermeke (kettő vele él, egy külön), akkor a különélő gyermek után havi 75. 000 ft (havi atlagjovedelem 15 %-a) gyerektartasdij az soknak szamit es a birosag nem allapitja meg?

  Elore is koszonom a valaszt!

  Eanyuka

  2015. 03. 11. - 20:00
 • tivoliból származó ember hozzászólása:

  Tisztelt Fórumozók!

  Nagyjából az összes hozzászólást végigolvastam. A legtöbben, mindegy, hogy nő vagy hímnemű a hozzászóló, szinte süt a másik nem képviselői iránti gyűlölet.

  Elvakultságukban elfelejtik, hogy egykor közös életet akartak azzal a személlyel, akit most “élősdinek”, vagy “gerinctelen patkánynak” tartanak. Talán el kéne azon is gondolkodni, hogy akit egykoron a párjukul választottak, azt egy csodálatos és egyedi embernek tartották akkor… Az élet egyik nagy igazsága, hogy bármennyire is szeretnénk megfeledkezni róla, ha két ember együtt él, akkor hatnak egymásra, befolyással vannak arra, hogy a másik fél mit tesz, vagy miért teszi meg, amit megtesz, milyen emberré válik idővel… Természetesen a hirtelen elhatározásból született kapcsolatokra, amik gyorsan tönkre mennek, ez nem feltétlenül igaz, azonban, hogy egy hasonlattal éljek: ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát… A több éven át tartó kapcsolatok esetén viszont jó lenne ha a sértődött fél is kihúzná a fejét a homokból, a tükörbe nézne és elgondolkodna azon, ő mit tett rosszul, miért kezdett másik párt keresni az, akivel elvileg elkötelezték magukat egy életre? Mert MINDIG kettőn áll a vásár. Ha valami meg már nem működik, akkor miért kell a gyűlöletig elmenni? EMBER-nek kéne lenni és felismerni, hogy már nem megy együtt. Leülni, megbeszélni és kimondani, hogy nincs tovább, nem pedig megcsalni, átverni, kisemmizni a másikat. Felelősséget vállalni a saját -és egy hosszú kapcsolat esetén, az előzőekből kifolyólag- a másik fél tetteiért is legalább részben. Mert akkor lenne esély rá, hogy nem alázzuk meg a másik felet a válás során! Könnyű megsértődni és elkezdeni vagdalkozni, de ezzel megalázó helyzetbe hozzuk a másik felet és a megaláztatásból a homo sapiens ki fog törni…

  Nem lenne sokkal célszerűbb kimondani, hogy nincs értelme tovább ragaszkodni ahhoz, ami nem működik és emelt fővel tovább lépni?

  Most azt mondhatják: -biztos nem volt még házas! De. Az vagyok. Biztos nem vált még el. Így igaz, de előtte állok. Pont most. A nejemmel már megállapodtunk mindenben és ehhez fogjuk tartani magunkat.

  Amiről eszembe jut egy másik dolog: Minden tiszteletem mellett, de a válóperes ügyvédek is megérik a pénzüket… Tisztelet a kivételnek, de az anyagi érdekük azt kívánja, hogy minden per minél hosszabban tartson, minél több adok-kapok és irathalom szülessen, hiszen minden szál papírért külön pénzt lehet leakasztani az ügyfelekről, aztán este a kocsmában meg kitalálni a másik fél ügyvédjével, hogy legközelebb mivel lehet elnyújtani a “pört”….

  Tehát vissza a lényeghez: egyikünk sem akar ügyvédet fogadni a váláshoz és pont. Máris meg vagyunk egyezve az utolsó anyagi dologgal kapcsolatban is.

  Ő nem semmiz ki engem, sőt! Mivel az ő öröksége a ház amiben élünk, de az elmúlt 15 évben minden jövedelmemmel ezt a házat javítottuk fel, a megállapodásunk értelmében a megítélt gyerektartás összegét, ő visszaadja nekem minden hónapban, míg ki nem fizeti, amit az ő házukra(a 2 testvérével örökölték) költöttem. Cserében én csak és kizárólag(ezt még nem tudja) a nettó összegig vagyok hajlandó elfogadni a “visszatérítést”. Hozzá kell tennem, hogy munkabérből élünk, de kb. a minimálbér dupláját keressük fejenként, így van anyagi bázisa mindkettőnknek. Ezen felül, természetesen a gyerekekkel(12 és 8 éves csajok) kapcsolatos minden extra kiadásba beszállok, ami a jövőben nem kis anyagi áldozattal fog járni, ugyanis mindkettő rendkívül okos és intelligens, tehát felnőtt korukra a “dr.” megjósolható. A láthatás joga pedig soha nem jelentheti kérdés tárgyát… amivel erősen élni is kívánok.

  A kapcsolatunk évek alatt romlott meg. Eltávolodott az értékrendünk, a világlátásunk egymásétól, már más dolgokat tartunk mindketten fontosnak az életben, a gyerekeink felnevelését illető elveken kívül. Nem akarjuk meggyűlölni egymást, mindketten tettünk lépéseket, a kapcsolatunk helyrehozása érdekében, de beláttuk, hogy nem megy. Ő előbb(kb. 2 éve) én később, (még próbálkoztam tavaly nyárig), de végül beláttam, hogy nincs tovább. Ha nem a lányokkal kapcsolatban beszélünk meg valamit, azonnal veszekedés lesz mindenből. Az utóbbi fél év teljes közönyben telt. Tudtommal nincs másik férfi az életében. Nekem van egy hölgy a látómezőmben, aki teszem hozzá! idősebb(37) a nejemnél(33)!, tehát a “fiatal husi” jelen esetben nem igaz! Jómagam 39 éves vagyok. A hölgynek is van két fia. A hölgy, mivel a házasságát és a későbbi élettársi viszonyát is egy “3.” tette tönkre, egyértelműen értésemre adta, hogy még randevúzni is csak akkor hajlandó velem, ha független leszek. Mert ő még a látszat szintjén sem óhajtja betölteni a 3. szerepét. Amiben, mivel tudom a mögöttes indokokat, osztom a véleményét. Most gondolhatják azt, hogy biztosra megy. Én erre azt mondom: nem is ismerik őt, mint ahogy sem engem, sem a nejemet. Tehát ne ítéljenek felettünk!

  Azonban maguk fölött, -akikre vonatkozik- meg azon esetek fölött, ahol megszámolni sem tudom a hozzászólásban szereplő gyerekek számát…

  Felelős ember annyi gyereket vállal, amennyit tisztességesen fel tud nevelni… elég régen feltalálták az óvszert, ha meg nem telik rá, nem kell fűrészelni és nem lesz forgács… Most meg itt sírnak, hogy jajj, földönfutó vagyok x gyerekkel, mert a volt embernek is van y, meg nekem is az előző házasságból z, meg a mostani páromnak is w és nem tudjuk őket eltartani… a cerka berakás, meg befogadás előtt kellett volna gondolkozni, hogy mennyibe is kerül egy gyereket felnevelni?????

  2015. 04. 04. - 19:08
 • Sára hozzászólása:

  Hihetetlen, hogy mennyi kihasznált, kizsigerelt “szegény” ex férj van, akiket mind a számító, lusta, gyerekeikkel nem törődő, gyerekeikre nem költő, magát volt férjjel eltartatni akaró nő pumpol! Szegény elvált férfiak! Mindjárt megsajnálom őket!

  Érdekes, én inkább olyan gyermekeikkel otthagyott nőket, anyákat látok, akik erejükön felül tesznek a gyerekekért, miközben a megélhetésért küzdenek. 2-3 gyerekkel rohangálnak ide-oda. Oviba, suliba, bölcsibe, bevásárolni, ügyintézni, a gyerekekkel játszanak, tanulnak, játszótereznek, mosnak, főznek, takarítanak rájuk, ha betegek, akkor éjszakáznak velük. És jó esetben van valaki aki napközben vigyázzon rájuk, hogy az anya kialvatlanul elmehessen dolgozni. Rossz esetben a munkából kell szabit kivegyen. A munkaerő piacon eleve dupla, tripla hátránnyal indulnak, mert gyerekeik vannak, emiatt nem olyan rugalmasak, beteg gyerek esetén otthon kell maradjanak. Szabadidejük kikapcsolódásra, barátnőzésre, új pár találására, új élet megalapozására nincs.

  Mindeközben a felszabadult férjek, élik világukat, mint valami huszonévesek, nőznek, nyaralnak, szórakoznak, munkájukban nem gátolják a gyerekek, így könnyebben találnak munkát és jobb beosztásban, magasabb fizetésért gyermekenként pár tízezressel kiszúrják gyermekeik anyjának a szemét, hogy nesze, légy boldog vele, ennek a kétszeresénél többe nem kerülhet a gyerek. Ne kard, hogy eltartsalak téged is. (Akarja a fene!) Mert ugye a másik felét az anya teszi hozzá… És a gondozás, ápolás, figyelem, játék, sok-sok egyéb teendő részt mikor teszi hozzá? Ha már nem veszik ki abból is a részüket, akkor legalább anyagiakban járuljanak hozzá jobban a gyerekek ellátásához. Ami nem igaz, hogy ilyen nevetségesen kis pénzekből megoldható lenne. Csak az óvodai, iskolai étkeztetés havonta 10-15 ezer gyerekenként. Azon kívül, ha szeretnénk megadni mindenféle tanulásra a lehetőséget, akkor pl. a nyelvórák, néptánc, zeneovi, úszás, zeneoktatás, mind sok-sok pénzbe kerülnek (persze nem kell mindent egyszerre, de néhány pl. válás előtt természetes, utána már arra nem jut pénz), és még nem vettünk ruhát, könyvet, játékot, iskolai felszerelést a gyereknek, se vacsorát, se hétvégi 5 étkezésre valót, se gyümölcsöt, szendvicsnek valót az iskolai étkezés kiegészítésére. Szóval legyenek szívesek igenis sokkal nagyobb mértéken kivenni a részüket az anyagiak terén, mert a nők meg sokkal nagyobb mértékben kiveszik gondozás, nevelés terén. És a közös gyermekeik miatt nem tud úgy keresni, mint egy gyereket nem nevelő apa. Szóval kicsit gondolják már bele, hogy miket beszélnek! Nem tudom elhinni, hogy ennyi lusta, nem törődöm, gyermekeiket nem megfelelően ellátó, önző anya lenne… Mert a hozzászólásokban itt tucatszám erről panaszolnak.

  Én meg panaszolhatok, hogy az én (lassan volt) férjem meg nem ül le soha a gyerekeivel játszani, beszélgetni, nem főz rájuk, nem takarít utánuk, nem tesz rendet utánuk, nem fürdeti őket, nem sétál, játszóterezik, tanul velük, nem olvas nekik, nem kel fel hozzájuk éjszaka… Ha hazajön 1 napra 1-2 hetente, akkor tv-t néz telefonozik, ül a fotelben és megvolt arra a hétre a gyerekezés. Én nem tudok a gyerekek mellől, nélkül szinte sehova elmenni. Férj meg lazán, gondtalanul éli a világát, 200-as nagyságú kiszívással a nyakán jön “gyerekezni”. Hát, nagyon fair az anyákkal szemben ez… Nem az ő boldogságát irigylem, hanem igazságtalanul nem egyenlőek így a terhek… És akkor havi 20-25 ezrekkel akarják az apai hozzájárulást nagy kegyesen letudni, úgy, hogy sokan százezreket keresnek, csak bejelentetlenül. De utána már semmi nem érdekli őket, csak hogy nekik jó legyen. Hogy a gyerek/ek sokkal jobban nélkülöz/nek egy elartó szülővel és a kis apai hozzájárulással, meg hogy az anya természetben mennyit nyújt a gyerekeknek, az már nem érdekli őket… Elkeserítő.

  2015. 04. 08. - 22:00
 • Sára hozzászólása:

  Az itt-ott előforduló gépelési hibáért, vagy a rosszul egyeztetett mondatért elnézést kérek, telefonon írtam a hozzászólást, a kis ablakban a mondat fele nem látható, után meg nehézkes átolvasni…

  2015. 04. 08. - 22:05
 • Niki hozzászólása:

  A helyzet az, hogy az,akinél a gyermek marad anyagi hozzájárulását nem anyagiakban fejezi ki, hanem munkájával a lakhatás (lakás, víz, áram, fütés stb) iskolába hordás, élelem stb. járul hozzá.
  Az, akinél a gyermek él, ugyanis nap mint nap gondolnia kell arra, hogy a gyermeket fel tudja ébreszteni el tudja indítani az iskolába, ha du hazamegy ne este 9-kor essen haza hozzá. Szülöi értekezlet, iskolai rendezvények, edzések stb….
  és ott általában az apuka (legtöbb esetben) nincs ott. Neki mindegy, h reggel odaér-e a suliba, fúj a szél v szakad az esö. Dolgozik. Vagy alszik :)
  De ha nem érne oda, persze mutogatni, utasítani mindig tud.
  Az én fiam 8 éves 2 éves kora óta én nevelem. De igenis ragaszkodom ahhoz, hogy anyagiakban támogasson. És nem miattam. A fiam miatt. Ha kell igazolom, mire költöm az összeget.
  Mert nem nehéz 40.000 Ft-ot elkölteni egy iskoláskorú gyermekre. Hozzáteszem külföldön élek, itt az iskola (napközi) kerül csak ennyibe.
  Még mielött mindenki vádaskodna, a gyermeknek itt jövöje van. Apuka is külföldön dolgozik. Keresete mint az enyém. X5-n kívül semmi másra nincs gondja. Még lakásra sem. :)

  További szép napot mindenkinek

  2015. 04. 23. - 09:28
 • zzz hozzászólása:

  És ezt az egészet ugy képzeljétek el ,hogy a drága élettársam többszörösen megcsalt a hátam mögött majd ezek után fogta magát és lelépett… van egy lakásom amin szerepel az ő neve is de a lakáson lévő hitel az én nevemen van ,,,persze követeli a részét …… így ezek után fizessem a “hitelÜnket” is…na és persze követeli a gyerektartást….. szegény nők!!!! :(

  2015. 04. 30. - 15:07
 • Lacika hozzászólása:

  Akkor itt az en esetem. Angliaba koltoztunk ki kozosen. itt teherbe esett a holgyemeny. Kozben ugy alakult a dolog hogy szetvaltunk. O hazakoltozott en meg mindig itt vagyok.
  Amikor a baba megszuletett alairtam egy szerzodest amiben vallaltam 25ezer ft gyerektartast. cserebe tartom a kapcsolatot a fiammal.
  A holgyemeny apja felvett egy hitelkartyat a nevemre(mivel koltozes elott naluk laktam gyakorlatilag minden adatomhoz hozzafert)
  Amikor szetvaltunk ugy gondolta hogy azt a potom 1200ezer ftot nem fogja visszafizetni hisz nem az o sara. Amikor a hitelkartya ceg megkeresett a szuleim cimen akkor rajottem a csalasra. kertem h fizessek ki, a valasz egyszeru volt. az en nevemen van ba***am meg.
  Feljelentettem az oreget aki 2 ev felfuggesztettet kapott illetve ki kellett fizesse a kartyat
  Azota az exem beigerte hogy mindent megtesz hogy tonkre tegyen anyagilag es erzelmileg.
  Ugyan fizettem rendesen a gyerektartast o megis beperelt. A birosagon kerte a penzt feltetel nelkul. en megmutattam a szerzodesunket amire a birosag igent mondott azaz 25ezer ft havonta amiert cserebe qa tavolsagra valo tekintettel tarthatom a kapcsolatot a fiammal online es amikor hazamegyek akkor max 2 het erejeig/alkalom elvihetem magamhoz a fiamat.
  amint a 2 het fellebbezesi idoszak lejart o minden kapcsolatot megszuntetett velem e s a csaladommal. utoljara 2 hetesen lattam a fiamat. Amikor hazamentem elmentem hozzajuk es a szulei jottek ki a kapuba es azt mondtak hogy o epp nyaral valahol 2 hetig. lattam aminrt a fuggony mogul kinezett az ablakon…
  most talalt egy megoldast (REMO) amivel megprobalja behajtani a penzt visszamenoleg es a maradek 11 evre. ugyanis amint nem lathattam a fiamat ugy gondoltam hogy ha a birosagi vegzes raeso reszet nem teljesiti nem kerheti hogy en teljesitsem az en ram eso reszemet… njah akkor ehhez a nohoz mit szoltok? szerintem undorito amit muvel…

  2015. 06. 01. - 10:54
 • gy hozzászólása:

  Én is nő vagyok! Nekem teljesem más véleményem van a gyerektartásról!Én úgy gondolom amikor egy nő gyereket vállal, azt úgy teszi hogy akár hogy alakul az élete ő azt a gyereket felneveli segítséggel vagy a nélkül!!! Sok nő azért kér gyerektartást hogy a volt párját idegesítse és piszkálja! Ez undorító! Én egyedül neveltem a gyerekem aki ráadásul beteg is volt de soha nem kértem gyerektartás pedig sokszor jól jött volna! Én ezt vállaltam amikor úgy döntötünk hogy meg tartjuk!

  2015. 06. 13. - 09:45
 • Ti hozzászólása:

  Végig olvasva a hozzászólásokat elég elszomorító történetek vannak de az enyém sem egyszerű Kedves nejemmel 19 évi házasság után megyünk szét 2 gyermek kárára Többször dolgoztam külföldön mert a nejem beteges volt nem tudott így munkát vállalni jóformán ha másfél évet dolgozott miközben én néha reggeltől estig hajtottam hozzáteszem nem italoztam és nem is vagyok agresszív .Aztán megismerkedett egy régi barátjával kb egy éve pont mikor újra készültem ki külföldre hogy eltartsam a családom.Első nézeteltérésünk akkor volt mikor hívott hogy menjünk strandra mondtam neki ne haragudj de dolgoznom kel mert szükség van a pénzre de ti mehettek erre fel elment még akkor ahogy állította a barátjával.Sors csapása hogy a hétvégén indulnom is kellett ki dolgozni!Furcsa volt hogy sokat csavarog mondvacsinált dolgokkal takarózik de azért odafigyeltem mert éreztem hogy valami nem jó de kintről ezt nem tudom megoldani.A gyerekeket folyamatosan kihasználta hazugságra vette rá őket ahogy mondani szokták alibinek használta úgy hogy ők semmit nem tudtak karácsonyig amikor én boldogan jövök haza és bejelenti hogy mást szeret.Akkor megbeszéltük hogy a gyerekek miatt próbáljuk meg újra de mikor kitettem a lábam kezdte is előröl.előröl. Ez idő alatt kint majdnem tönkre mentem mentálisan és bedobtam a törülközőt és hazajöttem.Rengeteg pénzt küldtem haza de soha sem volt mindig kérte és kérte.Egyszer megjegyeztem a km állást a kocsiban 5 hét alatt 1800km ment úgy hogy jóformán csak boltba kellett járnia.Utólag a gyerekek sött a nejem is elmondta hogy merre járt miközben én hóban szélben kit dolgoztam azért hogy ne keljen nélkülözniük.Most hogy vállunk átment követelőzőbe eljöttem otthonról anyámhoz hogy a gyerekek ne sérüljenek de a nagyobbik annyira megutálta az anyját és a paliját hogy nem hallgat rájuk. Ráadásul rá egy hónapra odavitte lakni a paliját a saját lakásomba a gyerek tiltakozása ellenére azon a címen hogy ő nem tudja fenntartani a lakást és amit adok gyerektartást nem jönne ki!Én időközben nehezen találtam munkát ahol nem száz ezreket keresek mondtam hogy adok 40 ezret és persze támogatom a fiúkat ahogy tudom de meg kel értenie hogy nem tudok többet lerakni mert nekem is élnem kel!Erre mindig a gyerekekkel takarózik hiába mondom hogy az ő döntése volt.Most kíváncsian várom a bíróság döntését mert én nem így terveztem az életem.

  2015. 06. 24. - 18:21
 • Egy anya hozzászólása:

  Elolvastam néhány kommentet, és sajnos azt látom, a férfiak szerint a nők jómódjukban válnak, és a férfi a szenvedő,becsapott, kifosztott alany. Azt miért nem látják, mi mekkora áldozatot hozunk a családért?Hogy lemondva a munkánkról, otthon maradunk gyereket nevelni 24 órában, segítség nélkül ( férj külföldön, ha itthon van, sem hajlandó részt venni a teendőkben, nagyszülők nincsenek..), majd egyre többször megkapja, hogy mehetne már dolgozni ( a két gyereket bezárja a lakásba a szünetekben meg ha betegek, vagy a délutános műszak végéig egyedül is ellesznek…), na mindegy.Férj hazajön, kevés a pénz, sok a lakáshitel, nőnek menni kell dolgozni.Gyerekek nagyobbacskák, valahogy megoldja.Napi tíz óra munka, néha 12, kevés pénzért, de elvállalja, mert nincs más. Közben morgás otthon, miért nincs ez elintézve, már nem ragyog a lakás, az anya feladataiból senki nem vállal át semmit .(anya este 10 után ér haza, máskor reggel 5-re megy dolgozni.) A család csak teher a férfi számára, mindennapos a rossz légkör. Később a lelki terror egyre durvább lesz, legszebb szó a ribanc, fenyegetések ( rájuk gyújtja a házat, felmond, csak hogy lássa, ahogy éhendöglenek) a gyerekek is menekülnek előle, nem a fizikai, a szóbeli bántás miatt.Férj bejelenti, inkább elmegy munkanélkülinek, de nem ad egy fillért sem. Viszont a hitelt fizetni kell, mert nincs hova menni, és mindent elveszítenek, de egyedül nem tudja a nő fizetni és a megélhetést biztosítani, így tűr. De meddig?! Mikor jön el az ideje annak, amikor már nem szabad mérlegelni és lépni kell?!

  2015. 08. 15. - 15:52
  • Az anyának hozzászólása:

   Tisztelt Anyuka

   Nem minden férfi és nő olyan amilyen.
   Én mint apuka bőven kivettem részem az otthoni munkákból, gyereknevelésből.
   Dolgozni jártam kerestem a többet adó munkahelyeket ahol a 3 gyermeknek adhatok többet.
   Mivel egy idő után nekem kellett hazajönnöm GYet re így a feleségem ment vissza a volt munkahelyére dolgozni.
   Nem volt kire hagyni a gyermekeimet.
   Anyós sem vállalta mert még kicsik.
   A szerepet én töltöttem be
   Főzés mosás takarítás stb.
   Eltelt 14 év a házassági időből és kijelentette nem szeret és el akar válni.
   Gyerekeim nagyobbak lettek nem kell már úgy vigyázni rájuk, így az anyós boldogan vállalta a gyerekeket.
   Mehettem dolgozni de 2016-ban zajlik a válóper, fizetésem 90000ft.
   Ebből a fele a gyermekeimé lesz.
   Én kiakarok juttni külföldre ,hogy a gyermekeimnek többet tudjak adni.
   Ennyit bővebben az ön állításával ellentétben.

   Maradok Tisztelettel és az ön meglátását nem félrelökve mások esetleges igazáért.

   2015. 10. 25. - 11:43
 • Clear hozzászólása:

  Furcsa módon a legtöbb nő szörnyetegnek, hanyagnak látja válás után azt a férfit akivel előtte évekig élt.
  Miért van az “kedves anyukák “( tisztelet a kivételnek) ,hogy az Önök gyámsága alatt maradt gyermeket, gyermekeket extra pénzforrásnak tekintik?
  Az én esetemben például a válás a feleségem félrelépése miatt történt. Ennek ellenére az övé lett a lakás,nála maradt a lányunk. Megegyeztünk egy minimális havi összegben ( 10.000 ft) ,ez mellett a szüleim és én is ruháztatjuk a gyermeket, hétvégén és szünetekben csak az apai nagyszülőknél és nálam volt/van.
  Válás után 4 évvel külföldre költöztem a párommal ,született egy gyermekünk. Az exem gondolt egyet, felmondott a munkahelyén és 55 ezer forintra emeltette a gyerek tartást. Mindezt úgy hogy a szüleim fizetik a lányom tánc óráit, én rendszeresen ruhát ,cipőt küldök stb . A hétvégék szintén a mamánál vannak.
  Elismerem aki külföldön él ,az jobban keres, de nézzék már azt is hogy itt nem 40 ezer egy albérlet hanem 300 ezer és talán nem ártana a másik felet élni hagyni.
  A magyar törvényeket szerintem valami számító picsa találta ki ,mert csak is a hozzá hasonlókat védik.
  Apa ként válás után csak a fizetés joga marad.

  2015. 09. 10. - 11:30
 • karamell hozzászólása:

  Na szoval tisztelt mindenki! Nekem olyan problémam van ,hogy 8 ev utan akarja az a hölgy akivel együtt voltam ramfogni ,hogy enyem a gyerek,hozzateszem en imadom a gyerekeket ,de ez nonszensz ,hogy eddig nem szolt es nem is biztos ,hogy enyem a gyerek ,most meg a bört is le akarjak huzni rolam a mostani parjaval ,mert tudjak külföldön dolgozom! Fizetnem kellene , ugy hogy nem is tudtam róla?Ez csak a pénzröl szól semmi masrol, a gyereknek meg a lelki vilaga semmit nem er! Milyen anya az ilyen? Miert nem szolt mikor született a baba ? 8 ev utan akar velem pereskedni! Mit tegyek valaki segitsen!

  2015. 10. 25. - 10:03
 • Alexa hozzászólása:

  Nekem az lenne a problémám hogy a férjemnek van egy 16 éves fia. Tavalyi évben(2014-ben)keresték meg a páromat 8 év után hogy lesz a gyerek ballagása nem-e mennénk el.meg ami ezzel jár. Persze addig semmi. sőt anno amit a gyerek anyja művelt anno az se semmi. A gyerek apja arra mente haza hogy a nő kipakolta a lakást mindent elvitt még azt is ami nem az övé. szóval ő lelépett szó nélkül és vállalta azt hogy egyedül neveli fel a gyereket. Számomra ezt jelenti ha valaki így lelép főleg úgy hogy mindenünk meg volt. Na de vissza térve a tavalyi évre megkapta a a telefont,aztán próbáltuk velük tartani a kapcsolatot hátha meg változott a hölgy. Jött a gyerek de mindig csak akkor mikor pénz kellett. aztán kiköltöztünk falura egy családi házba amit úgy kaptunk rokonoktól hogy tartsuk karban mert ők már nem fognak oda költözni stb… Ugye a gyereknek ez kellett az kellett mindent meg kapott. Aztán jött egyszer az hogy neki cigi kell anyuka megengedte. Na mondom jól van megkapja azt is. aztán már egyre kevesebbet tudtunk adni mert a férjemnek nem volt munkája én munka nélkül voltam de még így is adtunk pénzt a gyerekre. majd mikor nem tudtunk semmit adni amit elmondtunk neki leszarta. És jöttek a hivogatások aztán durvult a helyzet mert fenyegettek hogy ránk gyújtják a házat. Az én szüleimet zaklatták semmi közük hozzá. Aztán meg találta a volt anyósát ő tőle is kért. és akkor ez még nem volt neki elég facebook-on nyilvánosan lealázott minket sőt ismerőseit kérte hogy osszák meg a rólunk írt posztot. Meg azzal is fenyegettek hogy ha nem tudják ők etetni a gyereket akkor beadják állami intézetbe. Mondtuk nekik ha nem tudják nevelni akkor jöhet hozzánk a gyerek majd felneveljük mi. Mindenben a párom mellett állok és nézem hogy a gyereknek jó legyen de most bepereltek minket gyerekt tartás díj miatt. Azért sok mindent el tudok viselni de hogy én jó fej voltam anno hogy jó legyen a gyereknek meg az apukának megpróbáltam erőmön felül mindent de ez a nő nem normális és sajnos a bíróság ilyen esetekben mindig a gyerek anyjának ad igazat mert soha nem hallottam még olyat hogy egy apuka javára is döntsön. Nincs gyerekünk a férjemmel de tudom milyen nehéz felnevelni egy gyereket én megtettünk mindent a gyerekért de ez nem volt elég. Szóval mit tehetünk ilyenkor?

  2015. 11. 24. - 09:06
 • pöre hozzászólása:

  Gyermeket egyedül nevelni elváltan, véleményem szerint olyan ifjúság elleni bűntett, amit hitelesen ki kellene vizsgálni úgy, hogy a válást előidéző, okozó, vagy rábeszélő személye kiderüljön, és a cselekményéért ne csak elrkölcsileg, de anyagilag is tegyék felelőssé!
  A válófélben lévő társak mikor voltak meggondolatlanok? Amikor összeházasodtak, vagy összeköltöztek, netán akkor amikor mindegy hány gyermeket hoztak a világra, és az is lehet, ők jól élnének egymással,de más szemét (esetleg felmenők valamelyike) irigyli a boldogulásukat, és engedett valamelyikük a megszűnni nem akaró macerának.
  BÁRMELY OK, A HÁTRÁNY IGAZÁBÓL A GYERMEKEKÉ!
  HOL AZ APU? HOL AZ ANYU? A kérdések napjában többször is előjönnek, valós felelet az nincs. Mert miként magyarázzák meg a csemetének, mi jól lennénk, de a mama, a papa, a szomszédasszony stb. addig macerált, amíg így maradtunk.
  Szoktam mondani, most írom: ne beszéljünk bele, ki hogyan eszi a töltött káposztát! Van aki tejfölt tesz rá, de akad aki lekvárt. Kinek-kinek más az ízlése.
  Meg aztán, kaptál volna szebbet, jobbat, tehetősebbet.
  MEGTANÍTOTTAD-E A FIATALEMBERT, FIATAL ASSZONYT még gyermekként párt , barátot választani? Ha nem, azt ne akard pótolni, ha már unokák vannak!
  Az unokáid neveléséért az ő szüleik a felelősök, abba se avatkozz! Különösen az apróságok jelenlétében ne! Majd meglátogatnak, ha úgy látják jónak.
  EGYNAPOS házasok voltunk, amikor anyósom nekünk esett, miért nem avattuk bele az ifiasszony 4 hónapos terhességébe. A téma valótlanságát néhány perc alatt tisztáztuk. A feldúlt állapotú hölgy bevallotta, hogy a terhességet a szomszédasszonytól hallotta. (Egy kis epét bele! A házasságkötés után tizenegy HÓNAPRA FIÚNK SZÜLETETT.Az agitátornő dicsérte, milyen szép nagy gyermek. Közöltem vele, amelyik gyermek TIZENÖT hónapot kevereg az anyja hasában, mind ilyen lesz. A szomszédasszony utána kerülte anyósomat).
  A kibicnek semmi nem drága.
  Még egy intelem, amit édesapámtól hallottam:”Ha szereted, miért ütöd meg? Ha megütötted, hogy van bőr a pofádon azt mondani neki: szeretlek?
  A tartásdíjért kötöttél házasságot? Elnézésed kérem, nem tudtam. Miért nem mondtad el?

  2016. 02. 22. - 17:30
 • xy hozzászólása:

  Gyermekem 4 hónapos volt mikor egyedül maradtam! Ma már 17 hónapos és tárgyalásra járok mert az apukának a havi 15 ezer ft sok..jövedelme van bőven de nem hivatalosan…úgy gondolja nincs rászorulva a gyermek hisz megvan mindene szerinte…nem is látogatja…nem akar dolgozni, munkaügyön se regisztráltatta magát. Persze a bíró sem hiszi el hogy 0 ft a jövedelme de sajnos neki is a papírok szerint kell döntenie amiket lát….kivárom a tárgyalás végét a másodiknak aztán lesz ami lesz..vagy már az se érdekel ha nem kapunk semennyi tartásdíjat csak hagyjon minket örökre békén és ne fenyegetőzzön.

  2016. 04. 06. - 13:14
 • Mr Dékány. hozzászólása:

  Szüksége van egy személyes vagy üzleti hitel nélkül a stressz és a Quick jóváhagyása? Írjon nekünk a további információ: (dakany.endre@gmail.com)

  2016. 04. 28. - 06:52
 • Ancsa hozzászólása:

  Kedves Mindenki!
  Lehet mutogatni, de ebben az egészben a gyerek sérül a legjobban. Én átéltem. Apa szídja anyát, anya szídja apát. Rossz érzés. Kedves Szülők nem acsarkodni kellene….szeretni a gyereket és átlépni a sérelmeinken. Esetleg gondolni arra, hogy a gyerektartást nem az exemnek adom, hanem a gyerekemnek…

  2016. 05. 01. - 16:54
 • Freeman Finance hozzászólása:

  Szüksége van egy hitel? Ön keres egy kölcsön bármely okból? Kérjük vegye fel velünk most FREEMANLOANFINANCE@GMAIL.COM kap a gyors hitel ma

  2016. 05. 25. - 08:26
 • Mr Dékány. hozzászólása:

  Ha szüksége van egy sürgős kölcsön, ha így fel velünk a kapcsolatot most: (dakany.endre@gmail.com) További információ,

  2016. 06. 11. - 07:26
 • Mandita hozzászólása:

  Tisztelt Embertársak

  Sok meglepő, megrázó és elszomorító történetet olvashat egy ide látogató személy. A szülő helyzetét nézve legyen az az apa vagy az anya a legtöbb esetben a cél valamilyen úton módon borsot törni a másik orra alá. Én jelenleg válófélben vagyok. 13 évig éltem együtt gyermekem apjával. Nekem ő volt a világ közepe mindenben próbáltam a kedvére tenni, persze nekem is voltak hibáim de igyekeztem megfelelni minden téren az elvárasainak. Folyamatos munka rendben dolgoztam, állandóan túlóráztam én is. Mikor gyermekünk iskolaskorú lett a kis külterületi hazikóból a városba költöztünk hogy a fiúnknak könnyebb legyen az suliba járás jogsi és autó hiányában. Az életünk a kertes házban szép volt, megvolt mindenünk szerettük egymást igaz néha már itt is voltak kimaradozásai de nem sajnáltam töle a baráti körét hisz neki is járt a munka után egy egy sörözés. Én otthon ülős voltam szerettem otthon lenni kertészkedni a fiammal lenni a házban tevékenykedni ami a folyamatos munka és a három szak mellett hamar kitöltötte a maradék szabad időt. Időközbena párom nagyfia hozzánk költözött 16 éves korában. Akkor kezdödttek el a dolgok mert egy békés család harmóniáját borította fel. Sokat áskálódott, flegma és nem törődöm volt és tuskó ezt szebben nem lehet írni. Ezt a stílust nehezen vetkőzte le. A sulin végig bukdáscsolt a testvérét piszkálta. A beköltözéssel a párom elkezdte kicsapongó életet sokszor kimaradt későn járt haza és többnyire részegen. A kisgyerekkel nem sokat foglalkozott és mikor e lfogyott a benti átalakítási munka nem igazán találta fel magát. Főnők lett a cégnél és allandóreggelesben dolgozott én technikus lettem de ugyanugy szakban jártam dolgozni. Ő és a nagy gyerek is mikor délutános voltam állandóan egyedül hagyták a kisgyerket. Amikor együtt voltunk otthon mindenbe belekötött ha valamit elvégeztem megcsináltam neki mindig volt valami kifogása másra amit éppen észre vett mert rend és tisztaságmániás volt még a zoknikat is vasalni kellett neki. A másik a nemi életünk azért talán abban mindkét nem olvasói egyettértenek hogy 6+2 és 3 szak plussz túlóra egy négytagú család mellett alsós gyerekkel és egy trehány 17 évessel nem könnyű azt az elvárását teljesíteni egy férfinak hogy egy nap le LEGALÁBB 3szor szexeljünk a hét minden napján. Mivel nem mindig tudtam vagy épp nagyon fáradt voltam már a szexhez ezt mindig a szememre vetette persze azt hozzá teszem 85 kg voltam és mindig azzal jött örüljek neki hogy kellek valakinek. Minden téren megalázott lelkileg mikor csak tehette. Én nem mehettem sehova még ha akartam is akkor se de ösokat csavargott és az utolsó évünkben volt hogy 3-4 napig nem jött haza. A vak is latta mi folyik csak én nem. Túl szépe éltünk anyagilag mindenünk megvolt és szép fiúnk van. Mindig őt néztem és mikor kiderült csal akkor is azért bocsátottam meg mert a gyerek érdekeit néztem. Aztán elkezdtem eddzeni diétázni jobban adni magamra és 15 kilót fogytam sok dicsérő megjegyzést kaptam. Megváltozott a kapsolatunk velünk volt de vagy a tvt leste otthon vagy aludt, nem ment el. Aztán egyszer egy hétvégén elmaradt épp a nagyfiú18 éves szülinapján hiába készültem jöttek a barátok vendégek ő nem jelentkezett. Mikor haza tévedt bizonygatta most tényle nem nővel volt a haverja kertjében piáltak ünnepelték a nagykorúságát a fiának. Megìgértem neki még egyszer elmegy elvállok. Aztán karácsony előtti hétvégén éjszakás voltam és megjnt nem jött haza 3 napig mikor hazaért közöltem vele elválunk megtudtam mindent kivel hányszor hogy csalt és rettenetesen megalázott a kisgyerek mellém állt és megértette hogy el akarok válni az apukájától. Még 3 hónapig kellett egy fedél alatt lakni és már nem bìrtam elviselni a nagy gyerek szemétkedéseit sem így ÉN mentem a fiammal albérletbe. Persze a mai napig is próbálkozik, először normálisan akartam elválni de sajnos kiharcolta magának hogy bunkó pénzéhes nőt csináljon belölem. Persze vannak esetek mikor egy nő alapból ilyen de az a férfi aki ezt csinálja a családjával az megérdemli hogy lehúzzák róla a keresztvizet is.

  2016. 07. 10. - 22:15
 • marek hozzászólása:

  van szüksége a hitel 2% -os hitel ajánlat, írjon nekünk most: marekhaval@gmail.com

  2016. 07. 27. - 04:56
 • bibe hozzászólása:

  A férfiakról csak annyit, hogy a páromnak 2 felesége volt és született 1-1 gyerkőc! Apuka hazamegy véletlen a munkából, anyuci az ágyban másik pasival, illetve lépcsőházban nem baráti beszélgetés közepette érkezik meg! Egyértelmű beadta a válást. Egyik anyukának sem kellett dolgoznia, mert akkor a párom mindent megteremtett (lakás, pénz, stb). A bíróságon a gyerekek nevére íratta az ő részét lakásokból, így a gyerekek be lettek biztosítva+gyerektartást is kiszabtak. Külföldön dolgoztunk, így önként dalolva a duplájára emelte a gyerektartási díjat! Ha kell valami a gyerekeknek vele vetetik meg! Kérdem én, ez normális? A gyerekek nem hívják, nem keresik, csak akkor ha valami kell nekik! Sajnos! :(

  2016. 08. 26. - 20:27
 • Calvin hozzászólása:

  Jó napot,

  Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát az egész világon, nagyon minimális éves kamatlábak olyan alacsony, mint 3% egy éven belül – 30 év törlesztési futamido bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € – € 500.000.000. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Az érdekelt személy vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben: (calvinkingloanmanagementfirms@gmail.com)

  Hitel ajánlat.

  2016. 10. 22. - 06:42
 • renata88 hozzászólása:

  En szeretnek erdeklodni ha a volt ferjem evi jovedelme minimum 20 millio akkor nekem mennyi jar mert az o haztartasaba ket gyermeke el vele persze mind a ketto mas anyatol en nem adtam a gyermekem mert imadom viszon szeretnem a igazsagos gyermek tartas meg kapni ami nem nekem hanem a kisfiamnak jar kerlek segitsetek a valaszotokkal

  2017. 01. 13. - 17:03
  • Péter hozzászólása:

   Próbálj te is keresni 20 milliót és akkor nem a férjed pénze után fogsz ácsingózni.
   Éljen a női egyenjog.
   De gondolom “csak a gyerekek érdekében “????????????

   2017. 01. 30. - 19:54
  • Laci hozzászólása:

   Kedves Renáta,

   neked annyi jár,amennyit a közös gyermeketek szükségleteire fordítasz,levonva belőle a családi pótlék,és a te általad hozzátett pénz összeget.
   Csak azért,mert a volt férjed sok pénzt keres,nem kell neked is feltétlen olyan színvonalon élned,az ő jóvoltából.
   A közös gyermeket megilleti a volt férjed részéről ugyan az az ellátás,mint a vele élőket,de ehhez neked is hozzá kell járulnod,és a bíróság sem a te igényeidet,hanem a gyermek szükségleteit veszi figyelembe.

   2017. 02. 02. - 16:54
 • K.L. hozzászólása:

  Üdvözlök mindenkit!

  Következő lenne a kérdésem:
  A volt feleségem felhívott,hogy volt valmilyen törvény változtatás és megemelheti a gyerektartás ℅-ban megegyezett “értékét”.
  Jelenleg 20℅ gyerektartást fizetek,és állítólag 25℅-ra emeltetheti ezt az összeget.
  Kerestem több helyen is hogy tényleg van-e ilyen módosítás,de nem találtam ezzel kapcsolatban semmit.
  Valakinek van ezzel kapcsolatban információja?
  Azért “gyanús” ez az egész,mert én nem kaptam erről semmi hivatalos levelet,és az exem annyira jó fej hogy nem szeretne ezzel kapcsolatban bíróságra járni és szeretné ha külön átutalnám minden hónapban ezt a +5℅-ot……

  Előre is köszönöm az ezzel kapcsolatos információt!

  K.L.

  2017. 02. 10. - 19:00
  • Papusi hozzászólása:

   Szia!

   A gyerektartás összege, amennyi a bírósági határozatban/végzésben van. Pont annyi, se több se kevesebb. A módosításhoz a végzést a bíróságon meg kell támadni, (ezt észreveszed, mert per lesz) és az összeg az új végzés jogerőre emelkedésétől játszik.

   2017. 02. 18. - 18:52
   • K.L. hozzászólása:

    Kedves Papusi!

    Köszönöm a válaszát!
    Jól gondoltam hogy valami nem teljesen tiszta….
    Nem szoktam bírósági dolgokkal foglalkozni,de ha jól gondolom ajánlott levélben értesítenek ha valamiféle változtatás lenne.

    További szép estét!
    Üdv:K.L.

    2017. 02. 20. - 21:15
 • Diego martina hozzászólása:

  Helló,

  Van sürgősen szüksége van egy hitel?
  Ön szerint a jelenlegi helyzet a baj, vagy azzal fenyeget pénzügyi kihívások? Segítünk!
  Ily módon, akkor megadja a képességet, hogy egy új fejlesztés.
  Mint cég, úgy érezzük, kötelességük, hogy segítsék az embereket, akik azért küzdenek, hogy adjon nekik egy esélyt.
  Ha szüksége van a személyi kölcsön, azt szeretné, hogy refinanszírozni, amire szükség van egy lakáshitel,
  Auto hitelek? Stb
  Nincs az túl őrült számunkra, és a futamidő kölcsönös megegyezéssel meghatározzák.
  Nem meglepetés, külön költségek nélkül, de csak az elfogadott összegek és a kamat 2%, és semmi mást.
  Ne várjon tovább, hogy a hitel még ma belül 42hours …… Kérem adja meg az összeget és a hitel típusa szeretne kölcsönözni, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot az összes possibilities.CONTACT nekünk ma ….. …..
  diegomartina650@gmail.com

  2017. 03. 26. - 08:53
 • Norbi hozzászólása:

  Üdv. mindenkinek! Mi most fogunk válni, nincs hitelünk csak közös vagyon, ami egy tehermentes családi házat is magában foglal, ha minden jól megy egyikünk ki tudja fizetni a másikat. A kérdés, hogy mennyi gyerektartást fizessek, ha eddig 4-en kijöttünk egyikünk fizetéséből is? Fizetésem 15-25%-a nem javít a gyerekek életszínvonalán mivel így is meg van mindenük.

  Köszönöm valászokat előre is!

  norbert_simon@freemail.hu

  2017. 03. 31. - 08:31
 • Éva hozzászólása:

  Szép napot!
  2004-ben váltunk el, akkor két kiskorú gyermek jött velem. Exem 35000 Ft gyerektartást fizetett a két gyerkőc után összesen. Miután fiam iskolát váltott 18 éves korától utána már nem fizet. (Már másnap jelezte, hogy nem kötelező…) A lánykám most lesz 17 éves, így 17500 Ft/hó gyerektartást kapok. Semmilyen extra kiadáshoz nem járult hozzá az apjuk, bár erről sokszor szóban megállapodtunk előzetesen. ( Táborok, tánctanfolyam, szemüveg….) A bíróság a mindenkori bejelentett bérének a 20%-át ítélte meg, ez évek óta nem realizálódott. Hol munkanélküliként volt regisztrálva miközben dolgozott, hol minimálbéres bejelentése volt. Lányom apjához készül költözni (kamaszként nehezen viseli, hogy nevelni próbálom…) Pedagógus vagyok, így a bejelentett bérem egészen elfogadható. Hitelem van, férjemmel külön kasszán vagyunk. Kérdésem, ha nem sikerül megállapodnunk a gyerektartás összegében, mire számíthatok? Milyen csökkentő tényezőket lehet figyelembe venni? Úgy gondolom, ha én több, mint 10 éven át lényegesen alacsonyabb összeget kaptam, én sem fizetném túl a dolgot. Köszönöm.

  2017. 04. 12. - 07:45
 • Laura hozzászólása:

  Jónapot Kívánok!
  A férjem volt élettársa beadta a férjem gyerektertásra havi 15000ftot kér ,de neki csak 22800ft a jövedelme. Úgy tudom az én jövedelmemet is hozzá vehetik az övéhez nekem is van egy lányom és most jön a közös baba.Tudok az ellen tenni valamit ,hogy az én jövedelmem ne számolják hozzá a férjeméhez (azon kívül,hogy elválok)?Fizessen gyerektartást ,de a 15000ft az sok az anyagi helyzetünkben.

  2017. 04. 28. - 13:34
 • Maya hozzászólása:

  Én csak annyit tudok hozzàfűzni, hogy lejjebb kellene görgetni és elolvasni Sziszi hozzàszólását.! Ő leírta a valóságot. Lehet utána mindenkinek magába nézni! És ez rám is vonatkozik. Nekem sok dolgon el kell gondolkodni mielőtt belevágok a vàlásba

  2017. 04. 29. - 17:00
 • Zsolt81 hozzászólása:

  Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnénk hogy annak ellenére hogy a törvénykönyv módosult a tartásdíj megállapítás terén mármint hogy fix összegbe határozza meg, én mint apuka meg állapíthatom e a tartásdíj százalékos megfizetését? Előre is köszönöm a válaszát!

  2017. 06. 01. - 08:40
 • christopher phillips hozzászólása:

  ello,

  Keres üzleti kölcsön, személyi kölcsön, lakáshitel
  Auto hitelek, adósságkonszolidációs kölcsönök,
  Nem biztosítottak tőke kölcsönök
  Kockázat, stb. Vagy megtagadták a banktól vagy pénzintézettől kapott kölcsönt
  Hozzon létre egy vagy több megoldást, és ne indokolja.
  Magántulajdonos vagyok, a vállalkozásoknak és az egyéneknek nyújtott hitelek alacsony szintre
  2% -os kamatláb és megfizethető. Érdekelt? Lépjen velünk kapcsolatba
  A hitelek átutalása ma 28 órában. KAPCSOLATBA LÉPNI:
  christopherphillips102@gmail.com

  2017. 06. 14. - 11:43
 • Orsolya hozzászólása:

  Valaki tud segíteni?
  Az anyuka 20%+ 33%-os le tiltást hajtat végre az apuka fizetésére már 2 éve 1 gyerekre!2009-2010 állítóslagos gyerektartás elmaradás címen? Meg teheti ezt?
  Az apukának az új házasságából van 2 gyermeke!
  Ilyenkor azokat nem kellene figyelembe venni?
  Köszönöm a válaszotokat előre is!

  2017. 06. 18. - 14:32
 • Pintyő hozzászólása:

  A nőt nem, de a GYERMEKEKET igen !

  2017. 07. 11. - 14:40
 • Alex Johnson hozzászólása:

  Üdv mindenkinek,

  HOGY KÖVETKEZIK? HASZNÁLJON MOST, HA ÉRINTETTEK!

  Szükség van egy sürgős kölcsönre, hogy vállalkozást indítson, adósságot? autót venni
  Vagy egy házat? Ha igen, ne aggódj többé, mert mindenféle kölcsönt kínálunk a
  Alacsony és megfizethető kamatláb 3%, fedezet nélkül és
  Hitelellenőrzés nélkül. Hívj vissza hozzánk, ha kölcsön kell
  Vegye fel a kapcsolatot:

  Szívesen lépjen kapcsolatba velünk: E-mail: alexjohnsoninvestment@gmail.com

  Kösz.

  2017. 07. 24. - 04:56
 • Júlia hozzászólása:

  Tisztelt Levélíró és Hozzászólók!

  Én gyermektartási ügyekkel foglalkozok és sajnos ki kell jelentenem, hogy a legtöbb esetben az édesapáknak fogalmuk nincs arról, hogy egy gyermek ellátása mennyibe kerül mindaddig, amíg meg nem mutatom neki az országos statisztikákat! Elmondanám, hogy egy gyermek átlag havi eltartása mindent beleszámolva kb. 50.000 Ft. Ebben a bölcsődei/óvodai/iskolai étkeztetéstől, a ruhákon keresztül az otthoni tisztálkodószereken át, a víz/gáz/áram díjakon át minden benne van. Mert ugye a gyerek fürdik, eszik-iszik, télen fázik, és sötétben villanyt használ. Az étkeztetés nem mindenhol ingyenes, a ruhákat pedig meg kell venni neki, és itt jönnek rá, hogy a gyermek nem egy kiskutya, akit megsimogatnak, megetetnek és elvan egész nap.
  Az hogy sokan azt gondolják, hogy ez sok…megértem. Nagyon nehéz a férfinak és a nőnek is, de legnehezebb a gyermekeknek.
  Az, hogy valakinek a fizetése több, de mégis minimálbérre van bejelentve és ettől függetlenül a saját gyermekére nem ad pénzt…számoljon el a saját lelkével.
  Sajnos az derül ki az ügyekből, hogy a legtöbb édesapa azt gondolja, hogy az édesanya a saját szükségleteit akarja fedezni, azért kér több pénzt. De az is kiderül, hogy az édesapák havi szükségleteit kiszámolva a különélés előtt és után nagyon nagy különbségek vannak és nem jó irányban. Sokkal többet költ magára, mint amennyit gondol és ilyenkor azt szoktam mondani, hogy a gyermektartásként, az ő általa gondolt összeget kettővel szorozza meg és azt hasonlítsa össze a saját kiadásaival, akkor elég nagy különbségek jönnek ki.

  De! Vannak kivételek, ezt nem is vitatom! Viszont mindig a gyereket nézze az ember. Ha apuka azt gondolja, hogy túl sokat fizet? Kérheti a gyermektartás összegének újratárgyalását és kérje hogy a volt párja bizonyítsa a gyermekre költött pénzeket!

  A legfontosabb, hogy szeressük a gyermekeink, mert ők a legfontosabbak az életünkben és a legnagyobb szeretetet ők adják nekünk!

  2017. 08. 03. - 14:13
  • Apuka hozzászólása:

   Kedves Júlia!

   Értékelem hozzászólását. Megkérhetném, vessen egy pillantást az én bejegyzésemre? Mit gondol, miként kellene eljárnom?

   Válaszát előre is köszönöm!

   2017. 11. 21. - 10:48
 • Collins Mark hozzászólása:

  Jó napot, üzleti hitel van szüksége? szüksége van személyi kölcsön? szándékozik-e hitel kölcsön? a mi célja? Ez az egész lakosság tájékoztatására, hogy van-e a hitelezési cég, aki kiad kölcsön-val alacsony kamatláb. vagyunk egy regisztrált és kormány jóváhagyott kölcsön hitelezési firm.we kiad kölcsön különböző szervezet, iskolák, kórházak, magánszemélyek, egyházak üzleti férfiak, nők, akik anyagilag down.this lehetőséget, hogy bővítse az üzleti és fizetni minden Tanszék ne habozzon, hogy továbbítsa az alkalmazás most. többért értesít pls kapcsolat: collinsmark420@hotmail.com

  2017. 08. 16. - 14:38
 • Kadri hozzászólása:

  Kadri Zoltan vagyok, kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek és cégeknek, akik sürgős kölcsönt keresnek az üzleti vállalkozások megkezdéséhez és az üzleti terjeszkedéshez. kínálunk diákhitel, auto stb válasz nekünk e-mailben további információért kadrizoltan@gmail.com

  2017. 09. 11. - 12:59
 • Marek Haval hozzászólása:

  2% -os hitelnyújtásra van szüksége e-mailben: marekhaval1000@gmail.com
  Kösz
  facebook id marek haval

  2017. 10. 04. - 16:41
 • Zoltán hozzászólása:

  Kedves mindenki
  Szégyen hogy a nők ennyire ell lettek kapatva a társadalmunkban. A gyerek az más persze azt egy normális szülő támogstja terelgeti, de egy valag ribanc csak önön nyerészkedését tartja szemelött még egy *** válás esetén is. Gusztustalan….

  2017. 11. 02. - 08:57
 • Zoltán hozzászólása:

  Mielött még hisztirohamot kapnátok hölgyeim előre bocsájtom hogy se nem csaltam meg senkit, se elvált nem vagyok, az asszonyt a tenyeremen hordom , jól megvagyunk imádjuk egymást, egyszerűen csak olvasok a környezetünkből. Nem kell a hiszti :D

  2017. 11. 02. - 09:11
 • Zoltán hozzászólása:

  Elvált családból származok és én is mint a legtöbb sorstársam kijelenthetem hogy a nők egy szemét bosdzúálló dögök akik bizony válás esetén első dolguknak tartják hogy a gyereket manipulálva maguk mellé állítva becsméreljék az exet

  2017. 11. 02. - 09:23
 • Apuka hozzászólása:

  Kedves Mindenki!

  Szeretnék tanácsokat kérni az alábbiakban, talán vannak mások is hasonló helyzetben?

  Röviden a történetem: volt párommal, nem vagyunk házasok, gyereket vállaltunk. Munkám miatt külföldre költöztünk. Fizetésem mind Magyarországon, úgy itt is kimagasló, ami természetesen sosem volt elég. Az anyáról tudni kell, hogy manipulatív, zsaroló. Engem elhagyott egy új pasiért, mégpedig úgy, hogy haza repültünk, majd mikor megérkeztünk közölte, hogy mostantól semmi közünk egymáshoz, másnap legyek a gyerekkel az ő szüleinél, mert neki programja lesz. 3 hónapja, hogy visszajöttem, még mindig sokkol az egész, és a helyzet csak rosszabb. Gyereknek Magyarországon és itt is berendeztem egy szobát, legtöbb cucca azonban itt volt (beleértve pl. babakocsit is), melyeket követeltek, hogy küldjem haza. Amikor az első lehetőségeket elküldtem és jeleztem, hogy anyagilag nem megfelelő (kb 300-700€ méret és súlytól függően), de van egy ismerős, aki egy hónapra rá utazna a 2 ország között és elvinné a dolgaikat (kb. 50€-ért), az anyja is elkezdett pattogni, hogy „szándékosan kockáztatom a gyerek és a környezete egészségét” ugyanis ölben kell vinni a gyereket levegőre… Most lesz 9 hónapos a kisfiam, anyuka nem dolgozik, nagymama tehetős és tartja el a gyereket. Mivel a pénzzel nem tud bánni az anya, a nagymamával megbeszéltük, hogy a kicsinek jelenleg 30 ezer a havi kiadás, ami természetesen idővel több lesz, rám eső része igy 15 ezer, ennek ellenére havi 100 €-t utaltam az elmúlt 2 hónap során. Most ott tartunk, hogy az anya azt akarja, hogy minden költséget álljak mert neki nincs fizetése, és vannak szükségletei. (Már nincs együtt a pasival.)
  Mit tehetek? Tudom, hogy mivel jómódú a családja, nem fogják elhanyagolni a kicsit, de ugyanakkor nincs esélyem, hogy velem legyen, hiszen dolgozom és gyakorlatilag még baba. Nem tudom, hogy mi a teendő, mi volna reális összeg, és természetesen az anyukát nem szeretném eltartani, de a gyerektől nem vonnék meg semmit. (2 téli kabátot kapott már a nagymamától, de az anyukának nem tetszett ezért a GYES-t elköltötte és vett a gyereknek dolgokat, karácsonyi ajándékot) Engem, pedig zsarol, hogy az összes pénzét a gyerekre költötte, és most neki nincs semmilye, és amit elköltött azt utaljam el neki, máskülönben nem láthatom a gyereket. Természetesen, nem hagy hidegen a helyzet, de nem látom ennek a végét… Ha összeszámolom ez kb. 90 ezer (30 részemről+30 nagyitól +30 anya), és az anya otthon van, gyakorlatilag nincs kiadása, minden szükségletét a szülei támogatják. Ez gyakorlatilag már egy minimálbér… Természetesen utalhatok többet, csak úgy érzem, hogy ami ott folyik pénzkidobás, és rajtam zsebelik be. Már gondolkodtam a bírósági eljáráson, de valószínű kiharcolják a maximumot. Ha nem voltunk házasok, nem Magyarországon élek, és jövedelmem sem ott van, hogyan határoznak erről? Mi alapján? Ha ugyanúgy 25% körül kaphat, az azt jelentené, hogy kb. a minimálbér 2-3szorosát kapná meg, ezt pedig nem tartom jogosnak. Az ő döntése volt, de nem szeretném, hogy a gyerek igya a meg a dolog levét, persze igy zsarolható is vagyok… Van rá esélyem, hogy a gyerek hozzám kerüljön?
  Előre is köszönök minden információt!

  Egy sokkolt- kétségbeesett Apuka.

  2017. 11. 21. - 10:16
  • Zoti hozzászólása:

   Kedves Apuka!
   Azért írok,mert közel hasonló hejzetben voltam.
   A különbség, hogy én szerettem a nejemet, de talált egy nállam is jobbat akivel lelépett. Nem értem,ha a tiednek ennyire sok a negatív tulajdonsága, miért választottad – és csináltál neki babát? De ez csak egy felvetés, és nem erről akarok írni.
   Inkább segíteni, ha már így alakult.
   Először is: mindenképp fordulj bírósághoz!
   1. kapsz láthatást, és ezután nem zsarolhat a gyerekkel többet!
   2. a tartásdijjat amúgy is akarod fizetni, tehát nem vesztesz semmit! Az összeget a baba szükségleteihez mérik, tehát hiába keresel pl. havi 1 milát, NEM annak a 15-25%-át vonják le ( ami 150-250E. lenne) hanem amit anyuci igazol mint szükséges kiadást. Ilyen a pelus, ruhák ( nem lehet luxus kategória! ), esetleg tápszer szükséglet, orvasi kezelések, ápolási termékek. Ezek sem érik el a havi 50-80 000-t, tehát a rádeső rész max 40E. forint. a többi felszerelés már megvan gondolom, ezt nem számolhatja már bele!! És jók az életkörülményei is, tehát nem lakbérre kell a pénz. Szerintem ennyit ki tudsz szorítani a kinti zséből, és cserébe egy átlátható,tervezhető és nyugodtabb elkövetkezendő életvitelt kapsz. Ha spórolni akarsz az eljárási és ügyvédi költségen ( ügyvéd KELL! ), akkor neked kell beadni az indítványt, te leszel a felperes – és ha a te javadra döntenek ( ami 90%) akkor az exed állja azokat! Ezt úgy tudod intézni, hogy amikor zsarol a láthatás megvponásával és a pénzkövetelésével ( ami 100 ezres ) ezt tudnod kell bizonyítani a bíroságon. Akár releváns tanuval, vagy ha leírja valahogyan, esetleg magnó felvétellel. Legyél kreatív, húzd csőbe amíg nem gyanakszik és nyertél!!
   Addig is tegyél meg mindent a gyerekért, mert a bíroságon CSAK is ez számít, és mindennek legyen nyoma – mert a szó elszáll!
   Sok sikert.

   2017. 12. 04. - 13:53
 • Apciapu hozzászólása:

  Mi fixben állapodtunk meg két kis gyermekünk tartásdijában. (Nejem csalt meg.) Tehát fizetek rájuk havi 55 e Ft – ot, s vállalom a felváltva gyermek nevelésit, ami 15/15 napot jelent / hó. Hozzáteszem. Se új csajom, se nagy jövedelmem nincs. A gyermekeim fele szeretet és felelõség motivációja annál több. Szeretnék is a részemrõl boldog gyernekkort biztosítani. – egy családcentrikus apuka.

  2017. 11. 22. - 04:24
 • netuddki hozzászólása:

  Helló,
  Az én helyzetem kicsit más, de érdekes. Van három gyerekünk, a feleségem otthoni anyuka volt, nem vállalt munkát. Többször kértem, hogy menjen egyetemre, meg, hogy én is sziivesen otthon lennék, amiig ő eltart, de az öltet nem tesztett neki. Aztán sok év után “szerelemes lett” egy elég gazdag pasiba. Amikor ez kiderült megtudtam, mondtam váljunk el. Azóta a barátnőmmel élek, a gyerekeimet hetente-kéthetente látom.
  Szerencsére magas a fizetésem és gyerekenként 40 ezret fizetek tartásdiijnak. (ez kevesebb mint a 3*15%), hogy fedezze a méltányolható költségek felét.
  Az összeget folyton kevesli, érzelmileg piszkál és cseszeget, hogy miért nem fizetek többet, meg miért magamra és a barátnómre költöm a pénzt a gyerekek helyett.
  Persze még most sem megy el normális munkahelyre dolgozni (a pasija vállalkozását segiiti), mert különórákra kell hordania a gyerekeket. Szóval ennyi a sztori.

  2017. 11. 28. - 13:46
 • Zenész hozzászólása:

  Mit műveltek??? Így nem lehet igazságot tenni. Van tucatnyi degenerált férfi, aki iszik , nőzik verekszik. Gyerekeit üti veri. De azért ez nem túl gyakori eset. A nők között már sokkal több a racionálisan gondolkodni nemtudó, szívtelen agyatlan. Legtöbb esetben, a nőnél marad a gyerek. Az apa? Az csak egy apa. A Nő válás után válik igazi lélekgyilkossá. Nem vagyok nő párti. A párom sem az. Gyermekem anyja hagyott el, mert már nem jöttünk ki. A gyereket hetente egyszer elhozom este, másnap 17h-ra haza kell vinnem. Telefonon nem hívhatom. Iskolába nem vihetem, nyári szünet fele nem jár. Volt feleségem ha szóvá teszem, nem érti hogy mi a problémám, így is látom eleget, különben is én tehetek róla, hogy szétváltunk. Mert így meg úgy. Nos én nem csaltam meg, ő lépett le egy sráccal. Persze megértem kihűlt a kapcsolatunk.De már több éve együtt éltünk, mikor kérlelt legyen gyerekünk. Én nem annyira akartam, mert már akkor úgy éreztem állandóan piszkál, kritizál stb, de aztán csak bele mentem, mert azt mondta tudom hogy hisztis vagyok, de szeretlek, és ha lesz egy gyermekünk, lenyugszok. Nem úgy lett. Még brutálisabb támadásokat indított ellenem. Aztán egy nap elment. Igazából mindenki saját ablakából kiabál, de ti nők mielőtt teherbe esnétek miért nem mérlegeltek??? Biztos jó lesz nekem ez a férfi. Válás után aztán az apa szépen leépül idegileg,és lelkileg. Vagy sikerül felállni, vagy nem. Egy Apa is szeretheti úgy a gyermekét, mint egy Anya.Mit érezne a nő, ha csak hetente egyszer, vagy kéthetente láthatná gyermekét. Apa közbe persze fizessen annyi gyerektartást, ami bőven túltesz annak összegén amibe egy iskolás gyermek ellátása kerül. Van egy 22 éves fiam. Őt mondjuk 12 éves kora óta én nevelem. Még az első házasságomból. 12 éves koráig fizettem 20 ezer forintot. Persze keveselte a nő. Mikor hozzám került a Fiam. A volt asszonyom, csak ötezret fizetett, mert ennyit ítéltek meg. Ezt is csak két hónapig fizette. Aztán se szó se beszéd, nem küldte többé, és kész. Én meg nem jelentettem föl. Örültem, hogy hosszas szenvedés után, amit szegény Fiam, és én át éltünk, végre hozzám került drága fiam. Bár azokat az éveket mikor még igazán kicsi volt, azt nem lehet pótolni. Igaz Fiam legalább többet láttam, mert minden nap vihettem iskolába. Igaz többnyire titokban. Évekig egyedül éltem. Kiégtem.Aztán jött egy új kapcsolat. Hát az is tönkre ment. Ki a hibás? Hagyjuk már ezt. Nyilván a nők azt gondolják én. A férfiak meg azt hogy a nő. Ez engem nem is érdekel. Én csak imádom a kislányom, és lassan belepusztulok, hogy ritkán látom. Ha csak legalább egyszer vihetném iskolába egy héten. Mindig várni hogy leteljen a hét. Senkinek nem kívánom. Jelzem nagyon sok szerintem normális Apa járt így, vagy még rosszabbul, és most nem a lelketlen bunkó férfiakra gondolok. De olyannak meg minek szültök. Na jó persze biztos van olyan eset is mikor később derül ki a férfi egy állat. De ahogy már említettem, ez azért ritka eset. Nem vagyunk mi olyan szemetek, mint ahogy a nők állítják. Persze tisztelet a kivétel. Anyám például még ha sokat veszekedtek is apámmal, azért tiszteli, és szereti apámat. Az én párommal már 5 éve együtt vagyok, de soha nem szívózik, nem esik nekem semmi tipikus baromsággal. Nincs veszekedés! Én sem veszekszem sem gyermekeimmel, sem párommal. Mi így élünk. Csak hát mire találtam ilyen nőt, már ronggyá tépték a lelkem.

  2017. 12. 12. - 05:03
 • béla hozzászólása:

  Tisztelt hölgyek!
  A feleségem 28 év után akar válni. Van két gyönyörű gyerekünk.
  Ők kijelentették hogy velem akarnak élni.
  Kérdem hogy tud eljutni egy anya idáig hogy ne a család összetartásán gondolkozzon.
  Ja és nem iszom nem dohányzom nem csavargom és mindent megkapott.
  A gyerekekhez ragaszkodom. Mennyi gyerektartásra tarthatok igényt?

  2018. 02. 07. - 10:48
 • Tamás hozzászólása:

  Sziasztok!

  Én nem akarok megbántani nőket nem vagyok nő gyülölő.
  Az én történetem egészen másról szól! Kezdem azzal hogy szerelmes lettem és vak a haverok tanácsait nem fogadtam meg mentem a magam utján!
  Én 30 éves vagyok a volt barátnőm élettársam vagy nem is tudom ki de nem a feleségem! 4-5 évig voltam náluk a párom miatt a szülői házukba csak azért mert úgy nem müködött volna hogy én a szüleimnél ö meg ott és csak hétvégi találkozások lettek volna az felejtös napi 24óra kötelező! Náluk voltam egy helyen dolgoztunk terveztünk Úgy hidjétek el 1légtérbe vagy 1 családdal anyos apos a 40éves egyedülálló anyuka a kislányával ÉN meg a párom! 5 évig takarékoskodtam hogy ha esetleg lakást vennék a párom 33éves volt mikor rá tudtam venni hogy kössön ha velem akar élni mert én itt nem maradok a Növére mindig mart és Végül 2017be sikerült a 0ról elindulni a szüleim segitségével adták az önerőt de akkora marha voltam hogy fele tulajdonba! Ök semmit! De hozzá teszem az ö keresetét egészében az annya szedte be én is adtam de nem az egészet ! Fel lett újitva szépen berendeztük közbe hirtelen terhes lett ahogy megtudtuk 6hetesen nem dolgozott én hajtottam mind az állat havi 4-5 túlmüszakott hogy ha érkezik a csöpség jó legyen neki! Kitalálták azt hogy nemtud megszokni itt mennyünk vissza és nem kell fizetni a vizet meg stb egy lakásra akkor is kell költeni ha nem lakja hülye felfogás a részükről nem is értem de most jön a lehuzás része én vagyok a FÉRFI NEKEM KELL MINDENT 49négyzetméteres lakásba úgyjövök haza este a munkából hogy az anyos jelölt mind a medvebarlangba lettem volna! Provokáltak kiakartak csinálni! A párom annyira hon vágyas volt hogy kijelentette hogy még értem se fogja otthagyni a szüleit mert öket fogja támogatni és elment a lakásba én élek de ha elmentem dolgozni és este haza értem a mosógép eltünt szoval jöttek és pakoltam közbe most februárba megszületet a kis lányom de még 12nap elteltével se láttam! Kételkedem benne nehéz kimondani lehett hogy nem is az enyém! Amikor megtudtuk volna hogy kislány vagy kisfiú lesz a nővérével nekem estek a korházba hogy semmi közöm a gyerekhez a többi kismamák szeme láttára megaláztam! Undoritóan viselkedtek mert Nem mentem el az édesannya névnapjára amikor én kihajtottam a munka helyemen a belem hogy megélhesünk és a gyereket el tudjuk tartani de kár erőfeszités volt !tudnék még irni de 1000 oldalas regény lenne meg azért jobban megkéne fogalmazni mez csak hirtelen leírtam ! A gyerek az annya nevét kapta szóval még az apaságit se tudtam aláirni és most úgyvagyok vele nem fogom magam hagyni! Az a gondolat hogy lehett van 1 kislányom akkor kötelezetségem megadni neki mindent de az annya tett róla hogy nekem róssz legyen

  2018. 02. 22. - 02:33

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >