Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

Kizárólagos lakáshasználat – férfiak vigyázat!

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

válás-hajléktalan

Egy fontos tudnivaló: a hajléktalanok több mint 60%-a olyan férfi, aki túl van egy váláson. Vajon miért?

Gyakran előfordul, hogy a a bíróság kizárólagos lakáshasználatot biztosít annak a szülőnek, akinél a gyermeket elhelyezi. A gyermek érdekét nézve ez általában az édesanya szokott lenni.

A kizárólagos lakáshasználat miatt a gondok ilyenkor kezdődnek csak igazán…

Ha a bíróság az édesanyának kizárólagos lakáshasználatot ítél meg, az apa könnyen az utcára kerülhet. Miért?

1) Lakásgondok

Ha az apának nincs magas fizetéssel járó állása, és egyéb vagyon sem áll a rendelkezésére, akkor egyéb anyagi források hiányában azon fogja találni magát, hogy nincs hol laknia, és nem tud kifizetni egy albérletet sem.

Ilyenkor szokott jól jönni egy barát, egy testvér vagy egy jó szülő. De mi történik, ha nincs ilyen? Inkább ne is gondoljunk bele…

2) Tartásdíj

Nem elég, hogy egyedül kell megoldani a lakásproblémát, ráadásul ilyenkor még gyermektartásdíjat is kell fizetnie az apának.

Így alapvetően megnehezül egy férfi számára az újrakezdés. Sajnos a mai lakásárakat, albérleti díjakat nézve nem is kicsit.

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


48 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • N.P. hozzászólása:

  Igen, sajnos ezzel számolni kell, én is majdnem így jártam

  2009. 11. 01. - 17:28
 • balogh franciska hozzászólása:

  hát igen szegény férj de a feleség meg ott marad a gyerekekkel és azokrol gondoskodni nevelni kell eszt nem mondják igy a férjnek csak dolgozni kell és egy anyának? egyedül akár több gyerekkel.

  2010. 07. 04. - 17:08
  • Zeus hozzászólása:

   Kedves Franciska!
   Ha egy feleség beadja a válókeresetet, azt előtte feltehetőleg átgondolta. Mivel jár ez, mit veszek a nyakamba, milyen anyagi és egyéb lehetőségeim vannak? Ha átgondolta, és ennek alapján beadta a válókeresetet, akkor ne keseregjen, hiszen ezt a döntés meghozatala a rossz házasság lezárása, vagyis a jobb élete reményében történt. Véleményem szerint…

   2011. 02. 04. - 10:31
  • rD. O.J.G hozzászólása:

   Valójában a házasság felbontása iránti kérelemmel a kezdeményező fél családmegszüntetést kér, hiszen viccnek is beillik, hogy újabb házasságkötés esetén 2. 3. illetve további családja lesz az elvált félnek. (Egyébként mit szól ehhez az új házastárs?) A családmegszüntetést a nők kérik 5 esetben 4-nél. 90 %-ban a bíróság az anyánál helyezi el a gyermekeket, ennél több esetben kérik ezt az anyák. Ezért mindenkinek aki válni akar, mindezeket előre mérlegelni kell, vállalni kell az összes következményt, ami egy “sikeres válást” követ, nem utána vakarózni, méltatlankodni: jaj nem úgy lett, ahogy én azt kigondoltam. Mérlegelni lehet az elveszett és a nyert hasznot mind az érzelmekben, mind a vagyonban és a jövedelmekben. Mérlegelni lehet rövidtávon és hosszútávon. Azt is, mi lesz a gyerekekkel, ha hirtelen beteg leszek vagy meghalok? Önvizsgálatot lehet tartani a szélsőségesnek látszó esetekben is: miért mentem neki a sodrófának, mitől kaptam kettőt a szemem alá? Megcsalt a házastársam? Olyan jó vagyok hozzá, hogy nem kellett volna ezt tennie? Iszik a párom, nem jár haza? Nem érem el a kocsmai szintet? Nem jól érzem magam a családban? Ugyan már, előtte hogyan éreztem magam? Jól érzem e magam társaságban? A munkahelyemen? Vannak e sikereim a közösségben? Miért nincs sehol sem? Miért lennék különb a házasságomban? Körülnéztem e, vajon azon túlmenően, hogy jobb lenne nekem házasságon kívül, milyen lesz az apai vagy anyai példa nélkül felnövő gyermekem? Valójában ez lenne az ő érdeke? Tényleg? Vajon mi lesz a házastársammal válás után? Csak nem várom el, hogy nekem kedvező irányban fog változni, mert hogy ilyen jó vagyok hozzá? Nem csak dicsekszenek e az elváltak a szabadságukkal, különben egyébként csak sajnálatosak magányukban, és soha többet nem fogok hinni életre szóló kapcsolatban? Hát ilyesmiket kell tisztázni magamban… sok egyéb más itt fel nem sorolt mellett. Érzelmi okok miatt történő válás esetén a gazdasági kapcsolat is felbomlik. Ez fordítva is igaz: válás után még a szikrája sem marad a volt házastársamban a kihunytnak vélt szeretetnek. Ellenségem lesz. Csak nem vagyunk olyan szeretetben, hogy közösen meg tudunk egyezni a boldog jövőnkben? Akkor meg kitől is válok tulajdonképpen? Beszélek e vele ezekről a dolgokról neki? Á, dehogy! Majd a Bíróság úgyis értesíti a válásról.

   2011. 08. 30. - 18:54
   • Arben hozzászólása:

    Panka szerint:Felbuzdultam azon, hogy viazsskfcldted, e9s edrtam Barbare1nak, hogy az ege9r e1re1t (a nyereme9nyege9re9t) tartsa meg, de a cd-je9t viazsskfcldene9m. Tale1n akkor enyhfclne bennem is a rossz e9rze9s.Na, ezt a levelet kaptam tőle: Kedves Anikf3!Konkre9tan most zsarole1ssal akarsz visszanyerni tőlem ne9he1ny ezer Ft- ot?Azute1n a gusztustalan e9s aljas hazugse1gokkal teli blogbejegyze9s ute1n, amit edrte1l rf3lam? Ne9he1ny ezer Ft- e9rt csere9be most azt edge9red, hogy ezte1n nem hfazol le faton, fatfe9len, mint a picsa? Ez lenne az aje1nlatod Anikf3, jf3l e9rtem?Kf6szf6nettel e9s fcdvf6zlettel:Czire1ki Barbara Nem minősedtene9m, megtette ő saje1t maga

    2012. 05. 02. - 03:31
   • androméda hozzászólása:

    persze.én kértem,mert rá lettem kényszerülve.közös megegyezéssel kellett kérnem,mert méltóságos férjem úgy óhajtotta.és én is fizettem mert fizetni sem óhajtott.ha érdekel,olvasd el hozzászólásomat,

    2012. 05. 04. - 08:42
  • vonbach hozzászólása:

   Kedves Hölgyeim! Azért járva kelve az utcán a hajléktalanok közül 90%-ban az asszony által vagyonszerzés céljából utcára dobott volt férjeket látok! Sajnos a törvény még mindig nagyon nő párti! De vannak szép példaképek is, mikor egy apa szépen felnevelt 3 gyereket, és ez már egyre több! Szerintem ha a bíróság az anyának ítéli meg a közös tulajdonú lakást-és ezzel számolt a volt feleség- számoljon már azzal is , hogy a volt férjet -a munkagyümölcséből teremtett- otthon felét akkor tisztességesen fizesse ki!!!

   2014. 06. 28. - 18:57
   • Edi hozzászólása:

    A családi feladatokból a mosogatást vállalta egyedül a volt párom. A gyerekekkel én szaladgáltam, mert délután dolgozott, reggel nem kelt fel előbb egyszer sem, hogy ő vigye el őket az iskolába, óvodába, délután persze én mentem értük, mert dolgozott. Otthon nem, de a kolléganőjénél segített ablakot pucolni. Majd össze is jött vele, csak ezért váltam el, de a válókeresetet ő adta be. Én is mindig dolgoztam, tehát a többi plusz csak nekem nyomta a vállam (még a lakásfestést, apróbb javításokat, barkácsolásokat is én csináltam). Az első lakást a szüleim vették 5/6 részben. Később nagyobbra cseréltük. Most viszont a férjem kéri a fél lakás árát. Ja, és közben továbbtanult, több fizetése lett, de magára költötte. Ezt onnan tudom, hogy mióta egyedül vagyok, van megtakarításom, addig sose volt. Magyarországon beszámítják az otthoni munkát a válásnál? Úgy tudom, nem. Akkor miért is “nőbarát” a bíróság?

    2016. 03. 12. - 12:00
    • Ágota hozzászólása:

     Kedves Edi!

     Igazad van.Én végig dolgoztam (kivéve mikor gyeden voltam, ugye a férfiak szerint az nem munka).A volt férjem munkanélküli is volt mellettem, meg minimálbérből élt. Nyögtük a lakáshitelt.Mikor jó állása lett, menő autó, csajozott (én naiv bíztam benne), aztán lelépett egy nővel.Hirtelen nagy házuk lett stb.
     Hagyjuk már, szegény férfiak.A bíróságról meg inkább nem is nyilatkozom :(

     2017. 07. 22. - 00:28
    • Att hozzászólása:

     Nem a bíróság nőpárti, hanem a törvény. A bíróságnak viszonylag nagy tere van, hogy bármelyik fél javára is kedvezőbben ítéljen:
     Közösen szerzett tulajdonnál általában vagy közös használatot ítélnek (ha az kialakítható), vagy az a szülő kapja a lakást, aki a gyerekkel marad, a másik fél pedig vagy kap kártalanítást, vagy nem.
     Egyedül szerzett tulajdonnál ugyebár akkor van probléma, amikor nem a gyereket megkapó szülő a tulajdonos, ilyenkor a bérlőhöz nagyon hasonló (felmondási feltételeket illetően picivel többlet) jogokat kap, a tulajdonos pedig esetenként birtokba sem veheti saját ingatlanját.

     Valószínűleg azért ilyen rugalmas a törvény, hogy a bírók a mindenféle egyedi élethelyzetre reagálni tudjana.

     Bár leírt esetről – másik fél álláspontja ismeretének hiányában – annyit lehet mondani, hogy itt a bíró inkább elmozdult a magántulajdon védelmének irányába a családvédelemtől (nem vagyok jogász, lehet, h nem így hívják), ami azért furcsa, mert egyrészt a férj volt a válást kezdeményező fél, másrészt az ő tette (megcsalás) volt az, ami miatt egyáltalán a válás szóbakerült. A többi felsorolt problémát nem hinném, hogy figyelembe vette a bíróság, mivel ezek bizonyítása kb. lehetetlen.

     Ami nagy tanulság, nem csak válás esetén, hanem mondjuk öröklésnél, hogy a közös osztatlan ingatlantulajdon sose hoz jót, a bíróságok nagyon hektikusan ítélkeznek egyes esetekben, sokszor a jogilag képzetlenebb/ügyvédet megfizetni nem kívánó fél jár rosszabbul, még olyankor is, amikor úgy érzi, hogy “neki van igaza”.

     Sajnos jogszabályokkal nem lehet lefedni minden élethelyzetet, az előre megkötött írásbeli megállapodás (lehetőleg ügyvédek előtt, de ha lehetséges, közokiratként, közjegyző előtt) ami ilyen helyzeteket megoldhat, ha a felek tudadosítják, hogy a hosszú pereskedés csak sok pénzbe, időbe és idegeskedésbe kerül, visszavonhatatlan és esetenként (részben) igazságtalan végeredménnyel.

     2018. 03. 05. - 07:38
 • Sz.a.m. hozzászólása:

  Sajnos én két gyermekkel jöttem el a házból ,szüleimhez a gyermekszobámba vissza ..Férjem nevén van a ház ő a tulajdonos nekem semmi nincs a nevemen, csak adóstárs vagyok ! Semmit se akar fizetni gyerekek után,mert hogy sok kiadása van meg a hitelek

  2010. 08. 23. - 16:53
  • anikó hozzászólása:

   Jövő héten házasodunk és szeretném magam és két gyerekem biztos anyagi hátteret tudni. Lakásvásárlás előtt vagyunk, aminek a tulajdoni hányadát nem döntöttük el. Szeretném megmondani a páromnak hogy ha két gyerekünkkel egyedül maradok, kell az 50%!

   2011. 05. 15. - 20:26
 • Szam hozzászólása:

  Sajnos én két gyermekkel jöttem el a házból 14év együttélés ebből 6éve vagyunk házasok ,szüleimhez a gyermekszobámba vissza ..Férjem nevén van a ház ő a tulajdonos nekem semmi nincs a nevemen, csak adóstárs vagyok ! Semmit se akar fizetni gyerekek után,mert hogy sok kiadása van hitelek amit magának csinált 1kocsi,2 motor,meg sok apróság …Fizetése meg
  75000ft akkor ebből hogy tudja fent tartani magát és fizetni mindent ????
  Én meg tartsam el a két gyermeket közalkalmazotti bérből !!!!!!

  2010. 08. 23. - 17:08
 • A.D.P. hozzászólása:

  …nálunk sem a férj járt rosszul… Édesanyám, és jómagam is két gyermekkel albérletbe szorultunk… én 24m2-en szorongok, és még így is nehézkes a megélhetés… a jog semmilyen szinten nem véd meg, a segélyezés meg a feketén dolgozókat szolgálja ki… szomorúúú

  2010. 09. 03. - 20:35
 • Lea hozzászólása:

  Kedves FÉRFIAK!
  Legalább annyira szeressétek a feleségeteket mint magatokat,akkor nem lesz semmi baj a házasságotokban. Legyetek őszinték és beszéljétek meg a problémákat, mondjátok el a feleségeteknek, hogy mit szeretnétek, mi az elvárásotok velük szemben. Aztuán törödjetek azzal, hogy nekik mi az elvárásuk veletek szemben. Ha figyeltek és törödtök egymással na és persze nem engeditek be a 3. személyt az életetekbe tisztelt FÉRFIAK, akkor nem lesz a nőknek az az érzésük, hogy némely férfit állatkertbe kéne zárni. A válások 99%-a ennek köszönhető. Csoda ha az “utcán” végzitek?

  2010. 11. 15. - 12:32
  • lacc hozzászólása:

   Tisztelt Lea !

   Azért nem mindig a férfi a hunyó.
   Én mindent megadtam a feleségemnek amit szeretett,kért mégis belépett egy 3. az ő részéről
   Nem iszom,nem dohányzom,nem kocsmázok,nem nőzők egy hibám volt sportolok ez lenne olyen nagy baj ??
   Ráadásul engem visel meg jobban

   2010. 12. 09. - 17:29
   • pumi hozzászólása:

    Sajnos én is ebben a cipőben járok! 10 éve éltűnk boldogan, a feleségem nevén van a ház, lett egy gyönyörű lányunk aki most 2.5 éves.
    Mindenemet beleöltem dolgoztam reggeltől estig. Most talált magának valakit a a gyes alatt, feljelentett zaklatásért, távoltartásra ítéltek a hamis vadjai miatt, már háromszor! hamisan!!! Az értékeimet és! a hozza tartozó számlákat időközben beköltözött barátjával eltüntettek a lakásból műhelyből, és rágalmazva, hogy én vittem el őket. Feljelenteni nem lehet ezért, mert azt a választ kaptam a rendőrségen a bíróság majd eldönti. Semmi segítséget nem kapok a hatóságoktól csak őket védik!
    Lelkileg anyagilag tönkre tett, éli világát a pasival. Hivatalosan semmit nem tehetek ellenük, és ráadásul egy idegen van a lányom közelében este reggel, hanyagolt, rendetlen lett a kislány mert dúl a szerelem!

    2011. 11. 05. - 12:03
    • Shahid hozzászólása:

     Sziasztok!Nem tudtam eldf6nteni hova is edrjak, egy kis segedtse9gre lenne szfckse9gem. Ve1se1roltam Sve9dorsze1gban egy Navigon Primo ke9szfcle9ket, amire iotthn re1 telepedtettfck az f6sszes eurf3pai te9rke9pet. A proble9ma a kf6vetkező: megadok neki egy cedmet. Annak rendje mf3dja szerint megkeresi a műholdat, de amint kisze1molta az fatvonalat, kikapcsol. A Navigon oldale1n prf3be1ltam frissedteni, azt edrja ki a program, hogy minden jf3, a legfrissebb verzif3t haszne1lom. Illetve csak szeretne9m Tudna valaki ebben segedteni?

     2012. 05. 02. - 04:48
     • Robbie hozzászólása:

      Fulgore: Akkor a sf6rt majd, ha esetleg fagy alkual mindenke9pp behajtane1m. A kf6vetkező van. Egyenlőre me9g egye1ltale1n nincs affinite1sban hogy be1rmin ve1ltoztassak, ugyanis frankf3n e1t szeretne9k menni matek 2-ből, ami a fantasztikus integre1lsze1medte1s e9s differencie1legyenletek melege1gya. Ezen kedvfcl nem e1rtana melf3t tale1lnom nye1rra, csak hogy ne unatkozzak e9s egy intenzedv angol tanfolyam is tervbe van ve9ve. HA esetleg fagy alkual, hogy lesz időm foglalkozni a kaszttal, akkor me1r fagy csine1lom meg, nem keve9s a M.A.G.U.S. szerepje1te9k vile1ge1ban kive9telesen naprake9sz, tf6rte9nelmileg, helyrajzilag, legendaismeretileg, szabe1lytanilag, sze1mtanilag is megfelelő tude1ssal rendelkező je1te9kos segedtse9ge9t ke9rve hogy a ve9geredme9ny valamennyifcnk sze1me1ra fcdvf6sebbe9 ve1ljon. Szeme9ly szerint e9n szeretne9k egy toroni sze1rmaze1sfa, abszolfat kihalf3 fe9lben le9vő, e1rnye9kokkal manipule1lf3, Morgene1hoz kf6zel e1llf3, egyedi fegyverzettel rendelkező kitaszedtott fejvade1sz kle1nt megedrni, kik a megfelelő he1tre1nyok mellett előnyf6s ke9pesse9gekkel is rendelkeznek. Ha ez be1rmife9le mf3don beleedrhatf3 Ynev tf6rte9nelme9be, akkor szedvesen e1talakedtom ake1r az ege9sz kaszt he1tte9rtf6rte9nete9t, ke9pesse9geit, tulajdonse1gait. Annyit ke9rne9k, hogy az alap ve1z valamennyire maradjon meg. Tutti, hogy ehhez ne1lam sokkal tapasztaltabb emberek e9szreve9tele e9s tane1cse1ra lesz szfckse9gem, de jelenleg itt van egy ff3rum, ahol sok okos e9s tapasztalt ember f6sszedobhatja az ismereteit e9s megoszthatje1k ve9leme9nyfcket (anye1ze1ssal vagy ane9lkfcl XD ). Sztem ez a kaszt e9rdemel egy me1sodik ese9lyt, neki lehet futni ake1r tf6bbszf6r is, hogy ve9gfcl egy olyan kerek dolog szfclethessen meg, amivel mind a kezdő, mind az f6reg motorosok is tudnak kezdeni valamit. Ennyi a ve9leme9nyem e9s most megyek teregetni.

      2012. 07. 22. - 14:38
  • Ati hozzászólása:

   Kedves Lea !

   Én holnap fogom beadni a válókeresetet.40 éves leszek idén, 3 gyermekünk van, tavaly májusban derült ki, hogy anyukának több . mint egy éves kapcsolata van egy helyi “ÚRI EMBERREL.!”
   11 hónapja “küzdök” a házasságunkért, eddig megtettem mindent , ennyi volt.!
   Ő már tavaly májusban tudta, hogy ez már nem lesz jobb !
   1 év sok idő! Így is, úgy is !
   Bizom Magamban és a SZEBB JÖVŐBEN !
   A gyerekeknek Ő el tudja mondani , mi van a válás hátamögött !
   Még Én sem tudom tisztán!

   2011. 04. 17. - 19:15
  • hoho hozzászólása:

   Igazad van Lea, állatok vagyunk. nem is értem mit keresünk még itt a Földön?

   2011. 05. 13. - 18:59
  • Laura hozzászólása:

   Kedves Férfiak!Én egy megcsalt volt élettárs vagyok.Akkor mikor ez kiderült a 3.ik gyerekünket vártam,4 hónapos terhes voltam.Két 9 éves fiunkat,és engem terhesen egy fillér nélkül hagyott el a volt párom. Utána persze jöttek a fenyegetések,hogy nem fizet,elveszi a két idősebb fiunkat,és a végén egyik pénteken szólt,hogy hétfőn kirak minket az utcára.Azt még megértem,hogy engem már nem szeretett,dehogy a saját gyerekeit ennyire ne nézze valaki,az már viszi a prímet ezerrel.Hála nem jött be a terve,azóta mi nagyon boldogan élünk,a legkisebb fiam 5 hónapos,és mintha a angyalként jött volna közénk.Annyira más azóta az életünk,és remélem hogy a kedves “apuka” soha az életben nem lesz olyan boldog mint mi.Az ilyen simán megérdemli,hogy utcára kerüljön.Nem hiszem,hogy valaha meg tudnám sajnálni.

   2011. 05. 27. - 20:07
  • Zoltán hozzászólása:

   Kedves Lea!!
   Azért azt kérdezném,azok a férfiak kik megcsalják a feleségüket,KIVEL csalják meg?Nem egy másik nővel???Egyébként egyik részröl sem megengedett szerintem!

   2011. 06. 10. - 14:50
  • Zé a hangya. hozzászólása:

   Kedves Lea!
   Nem tudod még letagadni se hogy feminista férfigyűlölő vagy!
   Kikérem magamnak a tisztességes szándékú nőtársaim nevében.
   Nem is értem hogy ez mire jó,arra biztos nem hogy emberek egymás mellett békében éljenek!
   Felháborító!

   2011. 10. 08. - 15:08
  • Jani hozzászólása:

   Szeretnék erre reagálni, mint férfi! Nem minden esetben a férfit kell okolni a bizonyos harmadikért. Én is válófélben vagyok és a feleségem folyamatosan hazudozik, hogy miért is válunk. Én vagyok a felperes, tehát én kezdeményeztem a válást. Mivel csak én gondoltam komolyan a házasságunkat, megszakadtam, hogy megteremtsek mindent a családomnak. A feleségem meg szart mindenre, még azt is a fejemhez vágta, hogy megfolytja az akkor 2-2,5 éves kisfiamat. Most meg azt mondja, hogy én egy másik nőért hagytam el. Hát nem! Azért hagytam el, mert úgy viselkedett. És nagyon nehéz ez egy férfinak is. Én imádom a kisfiamat, de mégis le kellett mondanom a családi életről, mert képtelen voltam elviselni a feleségem lustaságát. A házasság szerződés! Jóban és rosszban is! A jó természetesen minden Nőnek jó, de ha jönnek a nehézségek… Tisztelet a kivételnek!

   2011. 10. 20. - 03:26
  • sipi hozzászólása:

   Te egy nagyon buta nő vagy!!!!

   2011. 11. 01. - 10:57
  • pumi hozzászólása:

   Szerintem ez tőled csak vélemény meg statisztikai adat.
   Soha nem élted meg ezt a helyzetet!
   Tundák mesélni, és úgy gondolom ég sok sorstársam!

   2011. 11. 05. - 12:06
 • lajkó Tünde hozzászólása:

  Segítsenek már nekem ha tudnak.
  Két hónapja vagyunk házasok férjemmel.Férjem házzasságkötésig eltitkolta hogy skrizofén beteg majd miután én ezt megtudtam .ő úgy reagált vállik.Az ő házában élünk nekem nincs tulajdonjogom.és most azt akarja takarodjak ki gyermekkemmel a lakásából.A gyerek nem az övé,
  Mit tehetek?
  Házasság kötés előtt férjem összeveszett a családjával és ekkor adott nekem egy végrendeletet ez számít most nekem valamit?

  2010. 11. 24. - 17:06
 • Ibolya hozzászólása:

  Nagyon igaza van a Leának egyetértek vele ,ha így működnének a házasságok ,akkor szinte alig lenne válás .24évi házasságom került válságba ,teljesen lelki beteg vagyok ,se aludni ,se enni nem tudok nem látom a kiutat ebből,a férjemmel sem tudok maradni annyi minden történt ,hogy nem tudom feldolgozni ,viszont az egyedül léttől is nagyon félek ,van egy 17 é ves fiunk aki mindenben támogat ,csak miatta tartom magam még így. Már féléve tart ez az állapot a válást még nem adtam be ,végteleneül magányosnak és elhagyatottnak érzem magam !

  2010. 11. 27. - 20:27
  • lujza hozzászólása:

   Kedves Ibolya!

   Meg értem a helyzeted, én is hasonlókat élek át már tobb mint 2 hete. Mi még fiatal házassok vagyunk, és talán ez volt a probléma is..nem érettem meg még a házasságra. Mindenki bánt és beakarnak szabályozni…elegem van,.szerelmes vagyok de nem a ferjembe…talan nem kellett volna 3. Szemelyt beengedni a házasságunkban, de a szulok és a vallásom miatt nem lehetek álszent ember, hogy mindenkinek jó legyen,,csak én legyek “egyedul”

   2014. 02. 04. - 09:01
 • Veronika hozzászólása:

  Segítséget szeretnék kérni abban, hogy el szeretnék válni a férjemtől de ő nem szeretné, számomra kihűlt ez a házasság a sok vita után, van egy lakásunk ami 50% az enyém közös gyerekünk nincs , ő sem és én sem tudnánk kifizetni a másikunk részét ilyenkor mit lehet tenni?
  Köszönöm…

  2011. 08. 01. - 16:20
 • rD. O.J.G hozzászólása:

  Figyelembe kell venni a válásoknál a következőket, hogy a számokon ne csodálkozzunk: 1. A stisztikában szereplő adtok a magyar családjogi törvény szerint megkötött házasságok felbontására vonatkoznak. 2. E törvényt a felek házasságkötéskor nem ismerik, de még csak el sem olvassák. 3. A törvény szerint a házasság “e törvény szerinti” együttélés – amelyből az együttélés alatt azt megismerve, a felek legalább egyike nem kér. 4. A házasság más intézmény előtt köttetik, mint amelyik azt felbontja – erkölcsi normáik különböznek. 5. A házasság megkötéséhez mindkét fél akarata szükséges, a váláshoz csak egyik, ezért ez az egyik fél szubjektív akaratán múlik. 6. Az anyakönyvi hivatalban megkötött házasság elve határozatlan tartalmú. 7. A férfiak türelmesebbek, és megfontoltabbak a felbontásban, ezért kezdeményezi sokkal több nő a felbontást. 8. A hiedelem, hogy az anya alkalmasabb a gyermeknevelésre nagyon elterjedt – ezért az apák már eleve lemondanak a gyermekről – ezért az anyát nem fenyegeti a gyermek elvesztésének veszélye a házasság felbontásában – bátran válnak. 9. A maradi gondolkodás szerint élő: a házasságon belüli erőszak testi erőszak, pedig azt pedig mindig megelőzi a verbális erőszak. 10. A családjogi törvény szerint a házasság gazdasági és érzelmi közösség (nem kifejezetten szeretetközösség), ennek meglétét házasságkötéskor nem vizsgálják, viszont felbontáskor bármelyik hiányára hivatkozva felbontható – nem szem előtt tartva a gyermek érdekeit is. 11. Pszichológusok az érzelmi alapon történő válást jogosnak tartják – miközben ez csak indíték lehet. 12. Ügyvédeknek a házasságról először a válás, és vagyonmegosztás jut az eszükbe. 13. Közgazdászok: a válás haszna az, hogy megszünnek a házasságon belüli barterüzletek – tehát nő az államnak befizetett adó (ÁFA), a vállalkozók nyeresége. 14. Növekszik az elvált felek függősége az államtól. 15. Élettanilag nem vitatható, a férfi gyermeke 9 hónapig átmenetileg van az anyánál – mégis egyedül dönthet a gyermek megszüntetéséről. 16. A váló fél nem családhoz tartozó – birtokolja a családot, mintha övé lenne. 17. Túl sok a LiberálFeministaSzingli példa. 18. Sorolhatnám az okokat a helyzetért – ha van – felelősséget – ha van – azoknak, akik csak értékelni, elemezni és a szabadságot hirdetni, jogaikat kiélni szándékoznak. Lehet. Így.

  2011. 08. 30. - 19:03
 • Évi hozzászólása:

  én most kèszülök válni mire számithatok?

  2011. 11. 01. - 09:27
 • Ilona hozzászólása:

  SZERETNÉK ÉRDEKLŐDNI, A LÁNYOM BARÁTJA, SAJÁT OTTHONUKRA, HÁZUKRA, Cetele BANKNÁL FEL VETT 5- M-Ó FORINTOT, NEM FIZETI AMEDDIG A NAGYOBBIK LÁNYOMNÁL VOLTAM , KÜLFÖLDÖN 1 BALESET MIATT Ő AZ IDŐ ALATT IDE KÖLTÖZÖTT, ÉS ÁLLANDÓRA BE JELENTKEZETT A TUDTOM NÉLKÜL.KÉRDÉSEM A KÖVETKEZŐ, HOZHAT E BAJT AZ HÁZUNKRA, MIVEL TÖBB MINT 7- MILLIÓ TARTOZÁSA VAN??? TISZTELETTEL VÁROM VÁLASZÁT ADDIG IS MEG KÖSZÖNÖM, ELŐRE MIVEL EGY 100-%- NYUGDÍJAS VAGYOK EZÉRT NAGYON AGGÓDOM!!!!!!!! TISZTELETTEL ILONA:

  2011. 12. 26. - 16:23
 • androméda hozzászólása:

  én váláskor a férjemtől való félelmemben a kizárólagos lakáshasználatot neki adtam.józan bolond tipusú,ellentmondást nem tűrő természete van.a jelenleg közös házunkat a nagyapám építette,5/8-ad része az enyém!albérletet csak egy darabig tudtam fizetni,utána laktam hol itt,hol ott.a munkámat próbáltam nem elveszíteni,nem ittam,keményen dolgoztam munka mellett.két és fél év telt el azóta,hogy a férjem ordítva,késsel fenyegetve egy fél bőrönd ruhával kipenderített az utcára.most van házam,autóm.52 éves vagyok,tehát sejthetitek:nem a testemmel szereztem meg!akaraterővel,kedves póruljárt férjek!nem nyavalyogni kell,hanem cselekedni.nyavalygással nem lehet semmit elérni.ja,és egy forint segélyt nem kértem senkitől.ugye,milyen jól járnak a nők válás után?csak róluk nem készül annyi statisztika,mert “lám milyen jól járt,válás után övé a lakás”.és övé a gyerek(gyerekek)az iskolai,óvodai költségekkel együtt.övé a rezsi,és arról még nem is szólva,hogy többször nem kap gyerektartást,mint gondolnátok.de segélyt sem ha van minimálbére,mert az már majdnem sok!ennyi.kösz.

  2012. 05. 04. - 08:33
 • Anikó hozzászólása:

  Szegény férjek?
  Sclerozis multiplexel kénytelen voltam elhagyni gyerekemmel a közös házat.Nem hajlandó a volt férjem a minimális gyerektartáson kívül fizetni.A bírónő engem kötelez még bizonyításokra mert elhagytam a házat,kulcsom nincs.Elvette tőlem a volt férjem a bíróságon én vagyok a rossz.Albérletről,albérletre járunk.Senkit nem érdekel.Rokkant nyugdíj 32000ft.Szegény férjek.Ki védi Magyarországon a volt feleségeket,gyerekeket?Asszonytartás?Ne is álmodjak róla.100ezer nettó kereset,kb:2.5milla disznótartásból.Nincs szegény volt férjnek miből fizetni.Nekem ki tud segíteni?Majd az állam a hajléktalanszállón?Köszönöm ha valaki tanácsot tud adni.

  2012. 11. 06. - 17:35
 • Anikó hozzászólása:

  Ja lemaradt 23 év házasság után,váltunk.Mert beteg asszony nem asszony tovább mert nem bír dolgozni.Közös ház,50-50%-ban.Most semmim nincs de élek.Elköltözésem előtt fél évet adtak az orvosok ha maradok.A sokadik nő használja a közös házat.

  2012. 11. 06. - 17:41
 • Péter Györgyné Panni hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd . Sajnos én is átlettem verve igaz a párommal élek még mai napig boldogan de mint bebizonyosodott a házunkhoz amit közös erővel OTP kölcsönböl épitettünk nincs jogom. Mikor albérlöt kellet volna bejelentenem a Közjegyző megmondta nem tehetem mert én nem vagyok tulajdonos . Kérdezem én adós lehettem fizethettem de nincs semmim. A házunkra a kölcsönhöz a Sogorom Rendöri fizetése kellett ö volt a kezes mivel a telek amin épitettünk vele volt közös igy az ö aláirása szerepel mindenhol. Sajnos nekünk gyerekünk nem született az ö gyerekei állandoan követelöznek mivel a telken a házat ugy épitettük, hogy a szülöi házhoz toldottunk. A házat most megörökölték 5 éve a Férjem és a Sógorom. felesbe, igy lett a mienk a ház fele és a mi lakásunk. igy a mienk az épület három negyede.. Az a kérdésem hogyan irathatom utolag a nevemre a részemet félek ha a párommal valami történik akkor engem biztos az utcára tennének. most még csak ostoroznak minket a javukra való lemondásra de késöbb már ha találnak valami fogodzot, hogy megszabaduljanak tölem akkor azt meg is teszik. Az igazsághoz az is hozzátartozik , hogy én gondoztam mindig a férjem szüleit nagymamáját ebben nekem senki a segitségemre nem volt megérdemelhetném , hogy mig élek ne harcoljak a lakásomért és , hogy nyugodtan élhessek a párommal mig tudok. A Férjem is 1988 óta 100 százalékos rokkant még sokszor öt is én ápolom. Mikor 19 évesen öszeházasodtunk akkor nem tudtam mennyi problémám lessz. A vigasz csak a házasságomat nem bántam meg mert mi még mindig nagyon szeretjük egymást.. Kérem , könyörgöm segitsen adjon tanácsot . Tisztelettel

  2013. 09. 23. - 10:56
 • Anikó hozzászólása:

  Érdekes én egy két gyermekét egyedül nevelő anya vagyok.Egy éve hagytam el saját házunkat,mert a férj (szegény) agresszívvá vált, pszichiátriai kezelésen esett át és később a bíróság azonnal kimondta a távoltartást.A távoltartás ideje alatt albérletbe költöztem a gyerekekkel.Azóta sem gyermektartást sem semmit nem fizet és a 240 m2-es házban éldegél (szegény).Dolgozni nem megy el, mert akkor ugye munkabérből levonják a gyermektartást.Én egyedül albérletben dolgozó anyaként kűzdők nap mint nap.Bíróság még nem ítélkezett ugyanis precedens értékű a mi viszonyunk.Okirathamisítással jutott (szegény állástalan) volt férj 1/1 tulajdonrészhez, kisemmízett és én 6 évig fizettem a havi 90-100 ezer forintos hiteltörlesztést. Engem valaki esetleg sajnál, mert dolgozom és nevelem a gyermekeket gyermektartásdíj nélkül?Egy éve folyamatosan kiadja albérletbe volt férj (szegény) a közös házunkat.Sajnos én is rossz volt feleség leszek és kérem a bíróságtól a kizárólagos lakáshasználatot..

  2014. 01. 29. - 09:54
 • Yuliana hozzászólása:

  Cory Guevara – Megan congratulations on all your sucecss may this venture be a profitable one. We as a community are blessed to have you. I totally enjoy your work. I don’t know most of your subjects and yet with your vision you make a still photograph come to life and that is what keeps my drawn to your work I look foward to your post on FB. May God continue to bless your family.

  2014. 04. 07. - 21:38
 • Lili hozzászólása:

  A cikkben említtet szegény férfi, aki válás után utcára kerül (ha tényleg ez a helyzet) azért van kiszolgáltatott helyzetben mert egész életében egy másik Nö gondoskodott róla és soha nem tanult meg önállóan élni…
  Ahelyett hogy egy lesajnáló cikket tesz közzé ezen az amúgy informatív honlapon inkább azt kellene hangsúlyozni hogy hogyan álljon egy férfi talpra válás után és hogyan – milyen fóumokon sajátíthatja el az egyedül élés és boldogulás varázsát.

  2014. 10. 10. - 23:02
 • Sturm hozzászólása:

  Olyan jó, hogy olvashatom ezt a sok szép hozzászólást.
  A férfi a hibás ha megcsaltam. A férfi a hibás, ha ‘számomra ez már kihült’. A férfi a hibás, ha túl fiatalon mentem hozzá…
  33 éves férfiként be kell látnom, hogy a legnagyobb veszély, ami rám leselkedhet, az a ‘magyar nő’. Fura, mert épp ők birtokolják a kedvenc játékszeremet is…
  Kb olyan ez, mint a lávával játszani.
  Egyedül élni jó! Megtanít rá, hogy ne kényelmesedj el, hogy fejleszd magad, hogy sportolj, hogy magadnak kell elintézned mindent.
  Én csak ajánlani tudom, mert a másik alternativa, az a fentebb látható ‘törvények által a válásban érdekeltté tett nők és az állandó terror és fenyegetés(szexmegvonás, kisemmizés, gyerekek elvétele…).

  Ha létezik a kémiai kasztrálás, akkor ez lehet a közjegyző általi…

  2015. 03. 21. - 23:18
 • Halihóébredjetekpasik hozzászólása:

  Sziasztok Strum hozzászolását tudom csak megerősiteni!!!!

  Egyedül élek sokat tulorázok megvan mindenem és most fogok 1,5 milláért motort venni.He he he ))) Ha hajléktalanokkal találkozok az utcán mindig veszek nekik kaját pénzt is adok egyértelmű számomra hogy kerültek oda.Nem is kérdezősködök mert szégyenlik magukat hogy lecsúsztak.Egyszer egy rúd téli szalámit vittem le egy embernek.Ha a szemüket figyelitek talán az a legszörnyübb mert mindent ki lehet olvasni belőle.
  Volt már eddigi életemben kb 40 nőm.Meg még lesz is.De nagyon okosnak kellett lennem hogy nehogy leraboljanak.Mind a 40 hisztis akaratos volt .
  Talán egy őzikeszemű bársonyhangú széparcú engem is majd kikészit egyszer de kell hogy legyen egy bankszámlád ahonnan ujra kezded különben véged.

  2015. 12. 26. - 10:49
 • feleség hozzászólása:

  Sajnos én önként elhagytam a lakást (gyerekekkel elmenekültünk abban a 2 órában, még a rendőrség behívta kihallgatni), így ő maradt 110 nm-en egyedül, a válás kimondásakor már kizárólagos használóként. Azóta -8 éve – nem árverezték el a lakást a nem fizetett hitel miatt, a közös költséget sem fizeti, így most az én fizumból fognak tiltani mindent, mert nem tudok lemondani a tulajdonjogomról.

  2016. 02. 03. - 20:57
 • adrienn77 hozzászólása:

  Tisztelt Mészáros Úr!
  2011- ben váltunk el a volt férjemmel és volt egy időszaka hogy új életet kell kezdenie és nem igazán látogatta vitte a gyerekeket
  Volt akkoriban egy nagyon fiatal barátnője és 2-3 havonta látta a gyerekeket.
  Mindig biztositottam neki a láthatást hogy baj ne legyen belőle. A gyerekeket mindig úgy neveltem ha jön értük akkor örülni kell neki de soha nem szólt előtte hogy viszi e őket vagy sem. Az életünket igyekeztem úgy berendezni hogy ne szenvedjenek soha hiányt bár tudom hogy pótolni nem tudtam a hiányát. Sokszor megigérte nekik hogy elviszi őket ide oda de nem tette és ilyenkor az igért kirándulást pótoltuk.
  A kapcsolatának a hölggyel véget ért azóta és egy vele egykorú hölggyel jött össze.
  Azóta mintha kicserélték volna ő a szupet apuka akj eddig is mindent megtett a gyetekeiért ésminden második hétvége arról szól hogy a hölgy irogatott eddig nekem hogy milyen anya vagyok stb.
  Most eljutott arra a szintre hogy már szóban kiabál bírál engem és a láthatást.
  Ha esetleg valamilyen programunk lenne a páros hétvégén ami őt illeti mindig pótolom sőt ha időben szól bármikor viheti őket.
  A kérdésem az lenne hogy van e joga hozzá mert szerinte van. Esetleg hova fordulhatok ez ügyben.
  Köszönöm a válaszát

  2016. 03. 13. - 17:26
 • july hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd Ur!
  Külföldön èlö kettös állampolgàrok vagyunk. Budapesten házasodtunk 35 éve.
  Alperesnek van még bejelentett budapesti lakàsa. Lehetne egy válópert Budapesten kérvényezni? Üdvözlettel Julia

  2016. 10. 17. - 03:34
 • Marcsi hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr
  !A férjem 2013 júliusban elköltözött.én a gyerekekkel maradtam a családi közös házban,a gyerekek nagykorúak ,most készülünk válni közös meg eggyezéssel
  szeretném tudni hogy mennyi esélyem van hogy megtarthassam a házat?A gyerekek ragaszkodnak a házhoz,viszont a fiam egy időre elköltözne és akkor a férjem azt mondta hogy ha a gyerek elköltözik akkor fizessük ki a részét.

  2017. 06. 13. - 17:37

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >