Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

Válóper elindítása: melyik bírósághoz forduljak?

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

A válóper elindítása nem egy bonyolult művelet. Önnek mindenek előtt tudnia kell, hogy melyik bíróságon kell beadnia a papírokat, azaz melyik bíróság fogja tárgyalni az Ön és társa válását.

A válópert úgy lehet elindítani, hogy egy keresetlevelet beadunk a bíróságra. De vajon melyik bíróságra kell ezt beadni?

A válóper elindítása: 1. lépés

Az első lépésben mindig meg kell keresni azt a települést, amely alapjául szolgál a pernek. Ha ezt a települést megtaláljuk, akkor tudni fogjuk, hogy az ügyünk melyik bírósághoz fog tartozni. Azonban azt, hogy melyik települést kell figyelembe venni, a törvény mondja meg.

A válópert annál a bíróságnál lehet elindítani, amelynek a területén

1) az alperes belföldi lakóhelye (annak hiányában: tartózkodási helye) van,

2) az alperes utolsó ismert belföldi lakóhelye van (ha a belföldi lakó-, illetve tartózkodási helye ismeretlen)

3) a felperes lakóhelye (tartózkodási helye) van (ha az alperes utolsó ismert belföldi lakóhelyét sem lehet meghatározni)

A felperes az, aki elindítja a pert, az alperes pedig az, aki ellen a felperes elindította a pert. Ha Ön kezdeményezi a válást a bíróságon a házastársa ellen, akkor Ön lesz a felperes, a társa pedig az alperes.

A per megindítható annál a bíróságnál is, amelynek a területén a házastársak utolsó közös lakóhelye található.

Nagyon ritkán előfordul, hogy egyik bíróság sem illetékes a fenti szabályok alapján (pl. mert a válni készülő magyar állampolgároknak nincs Magyarországon sem lakóhelye, sem tartózkodási helye). Ilyenkor a házassági bontóperre a Pesti Központi Kerületi Bíróság az illetékes.

A válóper elindítása: 2. lépés

Az első lépésben megtalált településhez most már csak meg kell találni azt a járásbíróságot, amely az adott település tekintetében illetékes. Ezt a bíróság portálján lehet megtenni oly módon, hogy először ki kell választani a településhez tartozó illetékes törvényszéket, majd arra kattintva, a törvényszékhez tartozó megfelelő járásbíróságot. A portál innen érhető el.

Perindítás előtt mindig javasolt telefonon egyeztetni az adott bírósággal!

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


43 hozzászólás

Én is hozzászólok!

 • Tóth Jánosné hozzászólása:

  Elnézést kérek, de nem hozzászólásom, hanem kérdésem lenne, mely a következő:
  A válófélben lévő házaspár utolsó közös, magyarországi lakóhelye Budapest, mely a leendő “alperes” , a férj esetében jelenleg is megmaradt, bár már több mint 1 éve Németországban tartózkodik, s dolgozik.
  A leendő “felperes” – a házaspár hölgy tagja – viszont tavasz óta – a közös kisgyermekkel együtt- Magyaroszágon, egy vidéki városban él.
  A válóper alindítása azért húzódik, mert amennyiben a vidéken élő fél adná be, az alperes bejelentett lakóhelyén, Budapesten zajlana a per. Várhatóan hosszabb, elnyúló pereskedésre lehet számítani, s a vidéken élő fél (felperes) számára ez nagyon nehéz körülményeket jelentene nem csak anyagi téren, hanem fizikailag is.
  Lehet-e valamely módon felmentést kérni fenti szabály alól, annak érdekében, hogy a válópert a felperes lakóhelyén tárgyalják.
  A kisgyermek a közeljövőben tölti be 3. életévét.
  Válaszukat köszönöm.

  2009. 11. 03. - 11:54
 • Ági hozzászólása:

  Ha egy magyar házaspár Németországban kötött házasságot, azt honosítani kell, vagy elindítható a válás?

  Köszönettel: Ági

  2009. 12. 28. - 16:10
 • Emese hozzászólása:

  Tisztelt Válaszoló Hölgy/Úr!

  Szeretném megkérdezni, hogy amennyiben közös megegyezéssel adják be a válópert, nincs közös gyermek, a vagyoni kérdésekben megállapodnak, mennyi ideig tart a válóper? Továbbá a férj tartósan nem rendelkezik jövedelemmel, és a feleség egyedüli keresetből tart fent mindent, (nagy nehézségekkel, tele adósággal)
  beleértve tanuló kiskorú gyermekét is, kérhet-e illetékmentességet?

  Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Emese

  2010. 01. 07. - 10:23
 • Gyikó Tamásné hozzászólása:

  Nekem az lenne a kérdésem,hogy a férjemmel sosem voltunk egy lakcimre bejelentve,de egy helyen lakttunk.Nekem a vidéki bíróságra a lejárás nem lenne könnyű.De a férjemnek van tartozkodási helye bejelentve Budapesten.Ilyenkor lehet a Budapesti biróságra menni válás ügyben.XVIII.kerületi ,és én is A XVIII.kerületbe vagyok állandóra bejelentve!
  Válaszukat köszönöm!

  2010. 06. 13. - 13:10
 • Marsi Edit hozzászólása:

  A kérdésem a következő: hallottam, hogy idén januártól már az önkormányzatra is be lehet menni válási szándékkal. Meg kell keresni azt az anyakönyvvezetőt aki összeadott minket, és ő el is választ. Ez valóban igy van?
  Válaszát előre is köszönöm!

  2010. 07. 31. - 21:36
  • Tárkányiné hozzászólása:

   Érdeklődni szeretnék,hogy be szeretném adni a válópert,nem jövünk ki a férjemmel és már 4 hónapja semmilyen kapcsolatot nem ápolunk (és 2éve eléggé megromlott a házasságunk,ami sosem volt fényes),velem lakik még de erre a címre nincs bejelentve.Hol és hogyan lehetne válni ? Nem követelnék tőle semmilyen tárgyat sem értéket.Minnél hamarabb szeretnék válni de azt hiszem ez nem lesz olyan egyszerü.Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel :Tárkányiné

   2012. 06. 14. - 06:56
   • Andressa hozzászólása:

    Tfalse1gosan ki van hegyezve a ve9ge Viniczayra. c9s olyan molefgagmaze1sokkal, ami nagyon sfarolja a becsfcletse9rte9s esete9t. Hie1nyzik me1r megint egy per(patvar)? Mindezek leedrhatf3k lettek volna valamivel finomabban is. A tartalomban meg van ne9he1ny ellentmonde1s.Szerintem nem Viniczay te1made1se1ra kell kihegyezni mindent, hanem a me1s fatvonal meghate1roze1se1ra, ha ez a fő ce9l.

    2012. 07. 24. - 05:17
 • Márti hozzászólása:

  Üdvözlöm!
  Kérdésem az, hogy a keresethez kell -e formanyomtatvány, vagy a fent leírtak alapján én magam megírhatom -e, saját szisztémám-formátumom szerint. Ha közös megegyezéssel kívánunk válni, a keresetben megírhatunk előre mindent, amiben megegyeztünk (gyerektartás, láthatás, anyagiak)? Az anyakönyvi kivonatok fénymásolata is elegendő a csatoláshoz? Köszönöm!

  2010. 10. 23. - 21:31
 • Erika hozzászólása:

  Szeretném megkérdezni van egy 6 éves gyermekem, férjemtől el szeretnék vállni,mert már nagyon megromlott a kapcsolatunk.Gyermek miatt nem akarok vele maradni.De ő azzal zsarol,hogy gyereket is visszi,de neki nincs hovva menni,kéri hogy fizessem ki a házból s elmegy.De ez szülői ház s neki semmi joga hozzá.Ha elinditom mennyi idő,hogy elválunk s hogy megnyerem-e a pert s a családi házból mit követelhet?

  2010. 11. 08. - 20:00
  • Prome hozzászólása:

   Mai edre1sve1lte1somat az d6n szeme9lyise9ge, viselkede9se e9s rkcaeif3i kf6rfcl kialakult te9me1ban citizen-cikizem hozze1szf3lf3val itt kedve1nom leze1rni az ale1bbi megjegyze9ssel.A hozze1szf3lf3 azonosedte1se1hoz nem kell IP cedmeket sem bf6nge9szni, ha megne9zzfck ugyan azon a napon az SZNH ff3rum realista e9s e blog honos hozze1szf3lf3je1nak beedre1sait. Nem kell Poirotnak lenni, hogy kf6vetkeztete9seket vonjunk le, e9s ne9he1ny percet fordedtottam csak a kedve1ncsise1gom kiele9gedte9se9re. Bedzom abban, hogy a tove1bbiakban hasznosabb hozze1szf3le1sok, felvete9sek a ve1laszte1s e9s a ve1ros jf6vője szempontje1bf3l le9nyeges informe1cif3k, ke9rde9sek e9s ve1laszok foglalkoztatje1k majd az olvasf3kat, hozze1szf3lf3kat.A ve1laszte1s inte9zme9nye9nek megbecsfcle9se9t, a ve9leme9ny nyilve1nedte1s szabadse1ge1t e9s főleg egyme1s tisztelete9t minden helyzetben tartsuk szem előtt. Tove1bbi jf3 munke1t!

   2012. 05. 04. - 02:54
 • judit hozzászólása:

  Tisztelt Dr Meszaros Adam!
  Ot eve kulfoldon elo magyar allampolgar vagyok. Szeretnem beadni a valopert,
  de nincsen Magyarorszagon lakcimem. Melyik birosaghoz adhatom be a
  valokeresetet?
  A ferjem is kulfoldon elo magyar, es a legutobbi lakcimem Magyarorszagon
  Erden volt.
  Az is erdekelne, hogy ez az egesz mennyi idot venne igenybe a beadastol
  szamitva?

  2011.06.20

  2011. 06. 20. - 12:44
  • Gyöngyi hozzászólása:

   Szia Judit,

   Amennyiben kaptal mar valaszt megosztanad lszi, nekem is ilyen esetem van.

   Köszi es üdv

   2014. 09. 24. - 16:18
 • ildiko hozzászólása:

  Tisztelt Dr Meszaros Adam ! Kulfoldon elk 3 eve itt hazasotam egy Indiai ferfival. Vann egy 3 eves gyermekem ,mivel kulfoldon gyagyon draga elvalasi koltseg,.Ezert szeretnem megtudni hogy magyar orszagon mi szukseges ahoz hogy ell valaszanak ..

  2011. 08. 26. - 18:53
 • Tünde hozzászólása:

  Vagyonmegosztás szeretnék kérni mivel a férjem ,/válás folyamatban/semmiben nem hajlandó velem megeggyezni.Közös lakásunkban senki nem lakik k˛/haszonélvező februárban halt meg/ a lakásból ki vagyok zárva kulcsom sincsen.Mit tegyek ,kell-eígy fizetnem a közös kölcsséget, felújításMeg vagyok károsítva ez által!Saját részemhez szeretnék jutni pézben.

  2011. 11. 25. - 18:15
 • kira hozzászólása:

  Tobb eve nemetorszagban elunk,magyarallampolgarok vagyunk,de sem lakcimunk,sem tartozkodasihelyunk nincs Mo-on.Valni szeretnenk de az lenne a kerdesem,hogy melyik birosaghoz lehet fordulni,es hogyan lehetne a legrovidebb idon belul tulesni rajta?

  2012. 02. 24. - 10:57
  • Csak hozzászólása:

   Emledtette, Bedics ke9pviselőte1rsa me9g tf6bb szavazatot katopt. Me9gsem a polge1rmester elleni e1llandf3 ve1daskode1st, te1made1st, leje1rate1st, tartja e9letce9lje1nak.Az d6n logike1ja szerint ő me9g nagyobb kontrahe1borfat folytathatna.A polge1rmester meg mindenkine9l tf6bb szavazatot katopt, akkor mit tehetne ő, ilyen alapon?d6n nem csak gyanfas fcgyekben fogalmaz meg ke9rde9st, ve9leme9nyt. Ezzel nem is lenne baj, sőt ez helyes. Ehelyett me1nie1kusan keresi a lehetőse9get, hol kf6thet bele a polge1rmesterbe.De csak tegye tove1bbra is, lesznek ezentfal is ve1lasztf3polge1rok, akiknek ez tetszik. Nekem (e9s sokaknak) nem.

   2012. 07. 22. - 10:18
 • hajdu jánosné hozzászólása:

  Nem hozzászolni szeretnék,hanem kérdezni.Fiamat és unokámat a menyem szó szerint egy bőröndel kidobta a lakásból/albérlet/.Az unokám 14 éves, a kicsi 5.Ő az anyjával maradt.Jelenleg enálam laknak Pomázon családi házban.Az első lakást amit vettek, a menyem örökségéből vették, aztán elcserélték egy nagyobbra, ami már közös néven volt,közös pénzből.Majd 3 éve vettek a házat Pomázon, amire felvettek lakás hitelt közösen,de mivel nem tudták fizetni,így el kellett adni, így kerültek albérletbe, amiből a menyem most elzavarta a fiamat és az 14 éves unokámat.A menyem most követeli az örökségét a fiamtól,amit az első lakásból vettek 14 éve.Kérdésem az, hogy köteles e a fiam ezt a pénzt visszafizetni, holott a másik két lakást már közösen vették.Sürgős választ szeretnék kapni,maradok tisztelettel:Hajdu Jánosné.

  2012. 05. 10. - 22:32
 • almanat hozzászólása:

  Elváltam 2 kiskorú gyermekünk gyámsága az enyém.A volt férjem nem ad gyerektartást nem támogatja a gyerekeit és bárlistára is kerültem miatta.Kaptam 1 külföldi állásajánlatot (uniós országba)viszem a gyerekeket is.Az lenne a kérdésem,hogy meg tudja e akadályozni,hogy kimehessünk?Engedélyt nem fog adni mert azt szereti ha keresztbe tehet nekem mert már 3 éve ezt teszi.

  2012. 05. 11. - 09:58
 • Kata hozzászólása:

  Üdvözletem!

  Az a kérdésem, hogy ha a férjem ukrán állampolgár, de itt él közös címen velem Budapesten, és itt Magyarországon házasodtunk meg, akkor ugyanolyan a lefolyása, költségei vannak a pernek, vagy eltér valamiben attól, mintha két magyar állampolgárról lenne szó?

  2012. 08. 27. - 17:52
 • Hajnal24 hozzászólása:

  Tisztelt Dr.Mészáros Ádám Úr!

  Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy eltudoke válni Magyarországon abban az estben, ha a házasságkötés helye más ország. Magyar állampolgárok vagyunk, de csak nekem van személyi ill. Lakcím kártyám. Természetesen a házassági anyakönyvi kivonat es mindkettőnk születési anyakönyvi kivonatának hazai anyakönyveztetese már megtörtént. Egy közös gyerekünk van, ő is magyar állampolgár!
  Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
  Hajnal

  2012. 09. 27. - 23:21
 • Farkas János hozzászólása:

  Tisztelt Szakértő Úr!

  Feleségemmel megbeszéltük, hogy közös megegyezéssel kívánunk válni, mindenben meg tudunk egyezni. Így szükségtelennek tűnik ügyvédre költeni. Ebben az esetben a válókereset indítása miként történik? Van-e ehhez formanyomtatvány vagy egyszerűen csak ír egyikünk egy levelet a területileg illetékes bíróságra, mely levél tartalmazza a válás bejelentését?

  Válaszát köszönöm!

  2012. 12. 19. - 20:44
  • Benedek Gabriella hozzászólása:

   Tisztelt Hölgyem / Úram !
   20 év után szeretném a válópert beadni, mert a férjem elment. Két gyermekünk van egy 15 éves lány illetve egy 20 éves szellemileg sérült fiúnk, Közös vagyunonk kevés, Egy családi ház fele amit a szüleimtől kaptam,( a ház az én nevem van 15 éve ) illetve egy 12 éves autó, illetve egy pár ingóság. Szeretném megtudni, hogy válás esetén a férjemnek ebből mi jár illetve, hogy a gyerek tartás összege mennyi lehet. A férjemet nem érdekli a válás mondván neki az nem fontoss, én viszont nem szeretnék létbizonytalanságban élni. Közös megeggyezéssel szeretnénk elválni.

   2013. 01. 29. - 05:03
 • korall31 hozzászólása:

  Tisztelt Dr.Mészáros Ádám Úr!

  Szeretnék válni a férjemtől, most 15 hónapos a gyermekünk. Őrült, paranoiás kirohanásai vannak. Simán vitázik, kiabál , ócsáról, alpári módon szid a gyerek előtt;kétszer hátbatámadt a gyerek gondozása közben. Akinek a nehéz körülmények ellenére is megpróbálom a kiegyensúlyozott nevelését biztosítani.(séták, “vidám”játékok,együtt való főzőcske) De amikor hazajön ez a háziszőrny torkomban van a gyomrom.
  Ahol biztosítani tudnám a tovább élésünket az a szüleimnél 350 km-re tudnám biztosítani, mivel még nem váltunk el édesanyám nevére ott vettem egy lakást a család segítségével. A gyereket nem akarja elengedi. Be lehet indítani a szüleim lakóhelyén a pert?
  Valamilyen kiskaput lehet-e találni a per indítás helyét illetően, hogy minél gyorsabban nyugodt helyzetet tudjak teremteni a gyermekemnek.

  Még egy kérdés, hogy a személyes holmim összepakolására hatósági segítséget lehet e kérni; mert majd nem engedi, hogy összepakoljak.

  Előre is köszönöm válaszát;
  Korall 31

  2013. 01. 12. - 08:12
 • Judit hozzászólása:

  Tisztel Dr. Mészáros Ádám Úr!

  Férjemmel Németországban házasodtunk össze, ő még mindig ott él, nekem viszont Magyarországon van ideiglenes lakcímem és itt is élek. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben hol indíthatnám el a válópert?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Judit

  2013. 04. 24. - 11:02
 • Farkas Tímea hozzászólása:

  Tisztelt Szakértő Úr!
  Németországban élek három hónapja. A jelenlegi párom német állampolgár.A nejével közös megegyezéssel akarnak válni. Ő is német állampolgár. A bírósághoz már beadták a közös ügyvéd által összeállított megegyezést. A vagyon megosztás már megtörtént , a közjegyzőnél is minden le van fektetve már az illetéket is kifizették. A megegyezés szerinti nőtartást is fizeti a párom. Már fél éve bent van a bíróságon az ügyük de még semmit nem hallunk felőle. Közben a neje már több dologban is nem a megegyezéshez tartja magát. Kérdésem, hogy ha már élet vitelszerűen külön élnek és vagyonilag is el vannak osztozkozdva a nőnek van e joga egyszerűen minden egyezséget felrúgni. Akár a vagyoni elosztást akár csak a válás hátráltatását nézve gondolok itt pl. visszavonhatja e a válási szándékot? És ha igen akkor mi van a vagyoni elosztás tekintetében?Tudom, hogy a Magyar törvények nem ugyanazok mint a német törvények de bízom benne , hogy tudna esetleg tanácsot adni.Válaszát nagyon köszönöm.

  2013. 09. 05. - 09:42
 • lizi hozzászólása:

  Tisztelt Szakértő Úr! Nekem egy kérdésem lenne.A fiamék 14év után válnak,gyermekük nincs.A lakás a fiam nevén van.A fiam 10hónapja elköltözött a nagymama házába viták elkerülése érdekében.Válás esetén kell valamit fizetnie a feleségének a lakás elhagyásáért? Válaszát előre is köszönöm. 2014.03.25

  2014. 03. 25. - 10:28
 • Mária hozzászólása:

  Tisztelt Dr. Mészáros Ádám Úr!

  Lányom és 7 éves kis unokám érdekében szeretnék kérdezni Öntől. Lányom és a férje magyar állampolgárok,9 éve élnek Angliában, 8 éve kötöttek házasságot Angliában.Magyarországon anyakönyveztetve van a házasságuk.Férje két éve kábítószerezni kezdett,de életüket egy éve pokollá tette.Szeretném megkérdezni, hogy Magyarországon beadhatja -e a válókeresetet, és a gyermekelhelyezést,akkor ha még kint élnek, de magyar lakcímmel rendelkeznek a kislányával.
  Válaszát, előre megköszönöm!

  2014. 05. 17. - 20:02
 • Veronika hozzászólása:

  Nem,hozzászolni szeretnék,hanem kérdezni.Arrol lenne szó hogy a férjemmel ,mi több mint 6 éve nem élünk,együtt söt aszt se tudom h hol tartozkodik,mi Érden laktunk együtt,de már mi a kislányommal Szegeden lakunk,azota sajnos nem volt anyagi helyzetünk jo ,hogy eltudjak vállni,de ma már megszeretném tenni,ö nem látta a kislányt és nem fizetett soha semmit.ilyen esettbe hogy tudok elválni aszt szeretném kérdezni.nagyon köszönöm h előre is a válaszát..

  2014. 07. 16. - 05:20
 • kornel hozzászólása:

  Jo napot lakatos kornel vagyok en azert szeretnek wel vallni a feleaegmtol mert meg csal van egy masik facebook ja amirol beszelget ferfiakkal van egy masfel eves kis gyerekunk akit estenlet hanyagol el jar kocsikazni es ferfiakkal tarsalog!en nem vagyok hajlando ebben reszt venni a kisfiam is veszelynek van ki teve.kerem irja meg hogy hol tudom el intezni a valast.6keruleti lakos vagyok.

  2015. 02. 02. - 13:30
 • ancsika hozzászólása:

  A bíróság megállapította hogy fizetnem kell ahhoz hogy elindítsam a válást.De nem tudom hova fizessek,illetéken vagy milyen módon mert nem áll semmi a levélben.

  2015. 05. 10. - 19:12
 • Tünde hozzászólása:

  Üdvözlöm!
  Nekem olyan kérdésem lenne, hogy előző kapcsolatomból ami nem volt házasság, de 13 évig éltünk együtt, ebből a kapcsolatból született egy gyönyörű kislányunk, nem sokkal utánna megromlott a kapcsolatunk, én elhagytam, viszont most így 9 év után szeretnék gyerektartást kérni.
  Az apuka Németországban dolgozik, romàn állampolgár,lenne rá mód hogy bármit is igényelhetnek a gyerek után?
  Köszönöm a válaszát!

  2015. 08. 12. - 19:19
 • Hajnal hozzászólása:

  Üdvözlöm:
  Szeretném megtudni,hogy hovà adhatom be a vàlopert
  Ugyan is màr 9-éve Budapesten élünk albérletbe.
  De az àllando lakcimünk vidéken van.
  Van e lehetőségem hogy itt budapesten beadni a vàlopert.
  Màr 40-éves hàzasok lennénk lassan.
  De sajnos tovàb nem tudunk eggyüt élni.
  Nincs vagyon nincs gyerek.
  Szeretnék egyszerüen csendben elvàlni.
  Vàlaszàt előre is köszönöm.

  2015. 09. 19. - 12:10
 • milasun hozzászólása:

  Tisztelt Szakértők,

  ÉN 2011-ben házasodtam az USA-ban egy amerikai állampolgárral kizárólag a végleges ott tartózkodás reményében. Sosem volt köztünk semmilyen kapcsolat, így gyerek sem és közös vagyon sem.

  Azonban a házasságot nem fogadták el az ottani hatóságok, és engem azonnal kiutasítottak az államokból. Lehetőségem sem volt elválni ott tőle.

  Próbáltam vele az elmúlt években felvenni a kapcsolatot, de nem reagált vissza az emailjeimre. Akkor még el tudtam volna intézni a válást a kinti ismerőseimmel, de így 4 évvel később már nincsenek meg azok a kinti kapcsolataim.

  A kinti emigrációs hivatal egyébként nem ismerte el a házasságunkat és érvénytelennek mondták nekem, azonban mivel hivatalban lett kötve, így annak ott nyoma van.

  Hogyan tudnám itthonról megoldani a legegyszerűbben, hogy felbontsam a kint kötött házasságomat, ha már egyáltalán nem vagyok kapcsolatban a kinti “férjemmel” és nincs tudomásom a hollétéről valamint a leveleimre sem reagál.

  Természetesen idővel szeretnék itthon férjhez menni, de addig amíg a kinti házasságom nincs hivatalosan felbontva, ezt nem tehetem meg.

  Olvastam az egyik hozzászólásban, hogy a helyi anyakönyvi hivatalba befáradva is el lehet intézni bizonyos válásokat. Bár ott külföldi országokkal példálóztak. Nálunk működhet bármi ilyen az én esetemben vagy egyáltalán hogyan kezdjek hozzá a válás elindításához.

  Megköszönöm mielőbbi válaszukat.

  2015. 12. 15. - 11:08
 • Imre hozzászólása:

  Èrdeklődnèk volt pàrom beata kb 6 ève a vàlàst de fogalmam sincs hogy el e vàlasztotak minket hisz se tàrgyalàs sesemi nem volt csak egy èrteditő hogy be adta

  2016. 07. 01. - 13:26
 • Laci hozzászólása:

  Azt szeretném kérdezni,hogy beadhatom-e Budapesten a válást? Ukrán magyar kettős állampolgár vagyok és a feleségem is az.Én két és fél éve élek Budapesten,itt van állandó lakcimem és itt is dolgozom.Az a problémám hogy nincs a tulajdonomban a házassági kivonat és a honositási okmány sem,mert a feleségem nem hajlandó átadni semilyen ukrán papirjaimat. Itt minden itteni okmánnyal rendelkezem.Mi a teendő ebben a helyzetben?

  2017. 01. 14. - 10:03
  • Milka hozzászólása:

   Tisztelt Dr.Mészáros Ádám Úr!

   A kérdésem az lenne, hogy külföldi állampolgárként beadhatom e a válókeresetet Magyarországon (mindkettőnknek van bevándorlási engedélye, lakcíme Magyarországon, EU-s állampolárok vagyunk). Válaszát előre is köszönöm!

   2017. 02. 03. - 10:46
 • Csilla hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd úr!

  Amennyiben külföldön élünk (már közel 3 éve), akkor hova és hogyan lehet beadni a válókeresetet? A férjem holland állampolgár, de Magyarországon esküdtünk meg annak idején.

  Válaszát előre is köszönöm,

  Csilla

  2017. 03. 12. - 03:42
 • Mónika hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Segítségét szeretném kérni.
  A történet:
  A párom román állampolgár az előző párjával 12 évig volt együtt amiből született egy kisfiú (most 10 éves).
  Mivel kapcsolatuk megromlott szétmentek és itt Magyarországon új életet kezdet. Van bejelentett munkája ami 4 órás. A kedves hölgy most, hogy új életet kezdett a párom a gyermeket tiltja, kivétel ha az apuka küld pénzt akkor megengedi neki az anyuka, hogy telefonon 2 percet beszéljenek. Nem láthatja és el szeretné az apukát lehetetleníteni fiától. Bírosági úton szeretné ezt az anyuka véghez vinni. Mivel ők nem voltak házas társak és élettársi kapcsolatban sem hivatalosan így ilyenkor mi a teendő? Mit tehetnénk mi, hogy az apuka láthassa kisfiát?

  2017. 10. 08. - 21:20
 • Leo hozzászólása:

  T ügy intéző Azala kérészél vordulok őnhöz Hegyes Erika és Laszlo Gabor 2008 kötöt házaszáhot de egy hónap utána külön kőltöztünk és azóta van egy mászik családom és 8 éveslányom. Ára akarok kijukatni aki vell most élleg azt elll akarom venni vann e ennek agadája mert úgy dudom hogy automatikusan elválastanak minket a veleségemtöl vagy mit tegyek ő most Kp 5 éve Angliába éllek a családommal, kérek ezel a kapcsolatba tanácsot hogy mit kell tennem vagy hívjon tel 00447827563004 T Laszlo Gabor London 5 Ravenhill road Plastow E13 9 BU, Ez a címünk

  2017. 12. 18. - 12:52
 • Laszló hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Magyarországon házasodtunk össze a feleségemmel. De ő Angliában adta be a válopert 8 éve élünk kint . Az én angolom nem igazán elég ehez a procedurához. Tehetek e valamit annak érdekébe hogy magyarországon váljunk el . Van egy 3 éves kislányunk válaszát előre is köszönöm.

  2018. 02. 28. - 17:24

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >