Ajándék e-book!

Azonnali ajándék!

INGYENES könyv és tanfolyam
a házassági konfliktusokról

Küldhetem ezeket Önnek?

Igen, kérem!
válás válóper tanácsok

Mennyibe kerül megindítani egy válópert?

Figyelem! Ez a cikk több mint 60 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

A házassági bontóper nem ingyen van. A válóper megindításának költsége (keresetlevél benyújtásakor lerovandó illeték) jelenleg 30.000 forint összegű, amelyet illetékként, illetékbélyeg formájában kell megfizetni. Az illetékbélyegeket a postán lehet megvásárolni, és azokat a keresetlevél (vagy a házasság felbontására irányuló közös kérelem) egyik példányára kell felragasztani. A válóper költségét legtöbbször a per megindítója (ún. felperes) fizeti.

Költségmentesség

Ha valaki nehéz anyagi helyzetben van (és bizonyos jogszabályi feltételeknek megfelel), lehetősége van arra, hogy költségmentesség engedélyezését kérje a bíróságtól, ehhez azonban a bíróságtól beszerezhető, külön nyomtatványt kell kitöltenie, s ilyenkor nem kell az illetékbélyeget a keresetlevélre felragasztani. Az illetékes bíróságok a költségmentesség részleteiről megfelelő tájékoztatást adnak.

Kell-e fizetnie az alperesnek?

Amikor az alperes megkapja a keresetlevelet, ún. viszontkeresetet ad be, amelyben reagálhat a felperes által előadottakra, és saját igényeit is előterjesztheti. Tehát a felperes által benyújtott keresetlevélre a házasság vonatkozásában előterjesztett alperesi viszontkereset illetékmentes.

Közösen fizetjük az illetéket?

A válópert a férj és a feleség közösen is kezdeményezheti. Amennyiben a házasság felbontását a házastársak közösen kérik, úgy általában az eljárási illetéket is közösen fizetik meg (de az sincs megtiltva számukra, hogy valamelyik fél egyedül fizesse.)

Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válás konfliktus

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


Eddig 17 hozzászólás született.

Én is hozzászólok!

 • www.meszarosadam.hu hozzászólása:

  Jelentkezem: Tanczos Zoltanné dr

  2010. 01. 01. - 23:23
 • S kati hozzászólása:

  Üdvözlöm!
  Kérdésem a következő: van egy közös lakás jelzáloggal terhelt,ha elválunk,én maradok a 4 éves kisfiammal ,a férjem elköltözik.
  Mi történik ki fizeti tovább a hitelt,ha ő lemond rola,én pedig munkanélküli vagyok nincs jövedelmem? A havi törlesztés pedig nagyon sok.

  2010. 10. 26. - 18:06
 • Novoline spielautomaten hozzászólása:

  Krass dass das wirklich wirklich funktioniert :-)

  2011. 04. 23. - 05:07
 • mse hozzászólása:

  Kicsit bonyolultabb a helyzetem; mert holland férjem van, és Hollandiában élek. “Magyarul” is válhatok? Mennyibe kerülne kb. ?
  A pénze nem kell, semmije sem..szóval ez nem lesz probléma.
  ….Hogy kezdjek hozzá?…

  Köszönöm!

  2011. 05. 26. - 16:17
 • Tisztelt Ügyvéd Úr! hozzászólása:

  Azt szeretném meg kérdezni , hogy én Gyesen vagyok és emeltszintü családipótlékot kapok , nekem kell e fizetni ha én adom be a vállópert még ha félig meddig közösmegegyezéssel van ?ugyan is a férjem direkt felmondott amunka helyén ahol73000 ft keresett , hogy ne kelljen anniy gyerektartást fizetnie meg ne kelljen perköltséget fizetnie.
  kérem segitsen választ adni abba hogy hogy ez hogyan müködik tartósbeteg mellet.

  2011. 07. 23. - 09:18
 • Csilla hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy volt párommal mindössze egy évig voltunk együtt,ezalatt összeházasodtunk polgárilag,nincs gyermek,sem közös vagyonunk.A szülőknél laktunk.Közös megegyezéssel szeretnénk elvállni.békítőtárgyalást nem szeretnénk.Kérdésem a következő lenne: Ezek alapján mit kell írni a válókeresetbe?A 30 ezer forintos illetéken kívűl kell-e fizetni még?Körülbelül mennyi idő alatt zajlanak le a tárgyalások?

  2012. 01. 01. - 22:24
 • Domboróczki Attila hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd ur én szertném megkérdezni hgy menyibe kerül hogy elvályunk közös megyezéssel . mind a ketten szertnénk elvélni de nem tudjuk hogy menyit is kell öszesen fietni gyerek és vgyonuk nics . köszönettel

  2012. 01. 22. - 14:42
 • Lencsi hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Abban a kérdésben kérem válaszát, h milyen lehetőségei vannak egy 37 éves két gyermekes anyának, aki a törvényesen otthon tölthetett idő(GYED, GYES 3 év + 2 év) elött és után is becsületesen dolgoztam.
  Most sok évnyi feszültség után végre válnánk. Egy családi házban élünk, amire van még 3 millió hitel, egy garázsunk és egy 1000 éves autónk. Mik a lehetőségeim? Sem kisemmizni, sem tönkre tenni nem szeretném a férjemet, csak szeretném megkapni ami jár nekem és a gyerekeknek, h minél hamarabb túl legyünk a nehezén. Lenne rá lehetőség, h mi maradjunk a házban a gyerekekkel, ha igen milyen úton-módon. Köszönöm a válaszát.

  2012. 06. 11. - 17:10
 • arkangyal hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Férjemmel 46 évet éltem házasságban, 2 éve kiderült, hogy egy 32 évvel fiatalabb nőtől van egy el titkolt gyermeke aki most 6 éves. Születésekor a nevére vette és állítólag nem fizetett utána semmit, ez nagyon érdekes. a kérdésem, hogy kérhetem-e az 5 évre visszamenőleg amit a közös kasszából az el titkolt gyerekre fordított. válaszát köszönöm

  2013. 04. 10. - 18:26
 • Lilla hozzászólása:

  Kedves Ügyvéd Úr!
  Férjemmel már 25 éve élünk házasságban.Szeretnék érdeklődni,hogy a férjemmel már nagyon sokat vitázunk.Sokszor azért,mert nekem nincs állásom,mert le vagyok százalékolva és nem tudok elhelyezkedni.Ő pedig alkalmazott az építőiparban.Szerinte ő tart el minket és ezt nehezen viseli.Nekem csak 28000 ft a jövedelmem.A szülei házában élünk a tetőtérben amit egy szép kis 3 szobás lakássá alakítottunk.Két gyermekünkkel van.Már ők sem kicsik.Hitelünk nincs mert nem is tudnánk fizetni.Autónk is csak egy régi Lada van./Nem vagyunk romák!/ Sajnos nem jut másikra.A problémák abból is adódnak,hogy férjem agresszív viselkedése tűrhetetlen számomra és szóvá teszem.A gyermekeinkkel mindig veszekszik.Aztán folyamatosan a megalázások következnek a szomszédok füle hallatára amit már rettenetesen szégyellek.Nem verésre gondoltam hanem kiabálásra és durva csúnya hangos beszédre.Szeretnék elválni,de nem tudnám kifizetni a költségeket.Igaz házunk nincs,de ami a lakásban van értékes dolgok azokon tudnánk csak osztozni.Kérdésem csak annyi lenne,hogy mellett a kis jövedelem mellett van-e esélyem valami kedvezményre a válási eljárás során?Válaszát nagyon köszönöm!

  2013. 06. 23. - 12:22
  • Jordel hozzászólása:

   He1t, Maris, e9n eddig lapultam noygan e9s stike1ban olvasgattalak, de ezt me1r nem e1llom meg…Gyf6nyf6rű ez a takarf3kezdeme9ny!!! Hajre1, hajre1!!! (mondom e9n, aki egy e9vig kf6tf6tte a fia e1gytakarf3je1t… ) :-D

   2014. 04. 07. - 20:49
 • "Egy kilátástalan helyzetű nő" hozzászólása:

  T.ügyvédúr!Nem tudom,hogy fogjak hozzá,nehéz!32 éve “vagyunk”házasok.mivel fiatalon mentem férjhez,abban az időben minden jó volt.Ez működött is kb.25 évig ,azóta egyre több a probléma.,Minden sajnos az ital miatt van.sajna sokat veszekszünk,mert az itthoni dolgok maradnak ,és mivel én is csak segítséggel tudok létezni ,hát egyre többet.Nincs segítségem,gyerekeim felnőttek,mindenki éli a saját életét.Annak idején leszázalékoltak,csak más segítségével tudok lenni.Se bevásárlás ,ha orvosra van szükségem,vagy visznek,vagy az jön.Lényeg a lényeg,én már semmi kiutat nem látok,a gyerekeim ha beszélnek vele akkor bűnbánó,de velem nem.mikor idejöttem,neki már meg volt a telek,utána együtt kezdtünk bele az építkezésbe.Most ha felhozom a válást,a válasz:mindenki annyit visz, amennyit hozott.Mire van nekem jogosultságom?Eltartásra szoruló gyerek nincs.Mennyibe kerül a válás levezénylése,és mivel kicsi a jövedelmem,mit tud javasolni!Várom megtisztelő válaszát!köszönet érte!!!

  2013. 06. 30. - 14:58
 • Suzy hozzászólása:

  T Ügyvéd ur!

  Szetternék el válni 17-éves házas vagyok de lakás a házasság előtti tulajdonom és minden az én nevemen van a férjem nem tud fel mutatni számlát semmiről csak azt hogy dolgozott mint kisiparos. követelhet a lakásomból valamit nem ujitottunk rég fel semmit és nem is cseréltünk.1,5 – éve szét mentünk 5-honapja külföldön van szeretnem el küldeni de nem megy nincs közös gyerekünk sem. Kérném a válaszát!
  Üdv: Zsuzsanna.

  2014. 02. 20. - 19:33
 • pasmina hozzászólása:

  Tisztelt ügyvéd ùr! Tanàcsàt szeretném kérni. 31 éves vagyok és 10 éve èlek együtt a férjemmel. Ebből 3 éve vagyunk hàzasok. Szeretnék elvàlni de a férjem addig nem hajlandò különköltözni amíg nem intézem el a valast. A fizetesem a minimalbert sem eri el es nem tudnam kifizetni a valas koltsegeit. Raadasul a ferjem elmondta hogy biztos nem jelenik meg a targyalasokon. El tudom e intezni ezt nelkule? Es lehet e kenyszeriteni a valas utan a koltozesre? Nincs kozos ingatlan es a szuleimnel lakunk; de felek tole mert allandoan fenyegetozik es nem tudom hogy meddig hajlando elmenni. A szuleimmel nem vagyok jo viszonyban es nem segitenenek. Szoval van eselyem arra hogy megszabaduljak a ferjemtol?

  2014. 09. 27. - 13:12
 • Zsanett hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!

  Szeretnék elválni a férjemtől,aki nem magyar állampolgár,és tudomásom szerint már nem is tartózkodik Magyarországon.Próbáltam vele felvenni a kapcsolatot, de sajnos nem sikerült.Az állandó lakcímét, tartózkodási helyét nem ismerem. Gyerekünk és közös vagyonunk sincs.
  Ügyvéd Úr, szeretném megkérdezni ebben az esetben mi a teendő, a válás menete?
  Válaszát előre is köszönöm.

  2015. 02. 02. - 02:14
 • Zsuzsa hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd Úr!
  7. éve külön élek a férjemtől. Ha anyukám által ajándékba kapok most 2015-ben egy ingatlant, akkor a férjemnek is tehet rá szert? Ez vonatkozik egy gépkocsira is. Ha most 2015-ben veszek egy gépkocsit, akkor abból is igényt tarthat?
  5. éve egy élettársi kapcsolatban élek. 2014-ben bejelentkeztem állandűó lakosként élettársam lakásába.

  Előre is köszönöm a válaszát.
  Üdv: Zsuzsa

  2015. 07. 07. - 14:24
 • Ibolya hozzászólása:

  Tisztelt Ügyvéd úr!
  Szeretnék elválni a férjemtöl,közös ingatlanunk és két gyerekünk van.
  Sajnos félek már töle mert elég indulatos .
  Szeretném megkérdezni,hogy ilyen esetben ,mit tudok tenni és milyen
  lépéseket tegyek ,hogy minnél gyorsabban le zárodjon .
  Segítségét előre is köszönöm.

  2016. 05. 08. - 10:18

Itt tud hozzászólni!


Válás

A legördögibb válási csapda

Hogyan kerülheti Ön el?

Válóper

Az ingyenes minikönyvem azonnal az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
válás válóper

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás

Legfrissebb cikkek

válóper válás

Az erről szóló minikönyv INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

válóper válás
-->

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?

válóper gyerektartás vagyonmegosztás gyermektartás

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Ajándék 117 napos tanfolyam a házas- sági konfliktusok kezeléséről

házasság felbontása bontóper

INGYEN elvégezhető. Hová küldhetem?

Békében együtt CD-csomag

vagyonmegosztás válás

Az Ön és társa közötti konfliktusokkal kapcsolatban lehet tenni!

Tovább a részletekhez >